geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2967. Bécs magyar nevezetességei (GCBMN)

Magyar címer a pestis szobron

Magyar címer a pestis szobron

Tábla Széchenyi szülőházán

Tábla Széchenyi szülőházán

Esterházy-pince

Esterházy-pince

Magyar nagykövetség

Magyar nagykövetség

EU-csatlakozás emlékmű

EU-csatlakozás emlékmű

Parlament

Parlament

Trautson

Trautson

Hofburg (Mária-Terézia emlékmű)

Hofburg (Mária-Terézia emlékmű)

Hofburg (Művészettörténeti Múzeum)

Hofburg (Művészettörténeti Múzeum)

Pálffy-palota

Pálffy-palota

Rákóczi emléktábla

Rákóczi emléktábla

Szálloda a magyar királyhoz

Szálloda a magyar királyhoz

Szigeti pezsgő

Szigeti pezsgő
Szélesség N 48° 12,513'
Hosszúság E 16° 22,431'
Magasság: 190 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.04.20 00:00
Megjelenés időpontja: 2011.05.19 10:40
Utolsó lényeges változás: 2017.10.29 09:38
Rejtés típusa: Multi geoláda (12V)
Elrejtők: Csaba
Felhasználó: fcsaba
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 191 + 1 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP:

Jelszórészletek: mindegyik ponton egy kétjegyű szám.

1. Stephansdom; öntöttvas tűzcsapon VB XX/30.
2. Esterházy-palota; EUROPA NOSTRA, az évszám utolsó 2 számjegye.
3. Wilczek-palota; emléktáblán (nem Széchenyi!) az első évszám utolsó 2 számjegye.
4. Levéltár; gáztáblán S XX.
5. Nagykövetség; gáztábla első 2 számjegye.
6. Votivkirche; háromszögek száma az asztalon.
7. Trautson; gáztáblán SR 5XX.
8. Hofburg; öntöttvason A XX.
9. Pálffy-palota; gáztáblán KH XX.
10. Kaszinó; felső táblán XX. April.
11. Erdődy-Fürstenberg-palota; AX WASSER XX.
12. Hotel zum König von Ungarn; öntöttvason MA XX.

Jelszó: a jelszórészletek, egymás után írva.
Bécs az elmúlt néhány száz évben kiemelt jelentőséggel bírt Magyarország szempontjából. Évszázadokon keresztül annak a birodalomnak a fővárosa volt, amelyen belül Magyarország létezett. Az elmúlt évtizedekben pedig az egyetlen olyan szomszédos ország fővárosa, amely - mindenekelőtt gazdasági és életszínvonalbeli szempontból - a nagybetűs Nyugathoz tartozik.

A fentiekből már gondolhatjuk, hogy számos olyan hely létezik Bécsben, melynek kisebb-nagyobb magyar vonatkozása is van. Viszont a valóban a címnek megfelelő multi egy kb. 50 állomásos, mintegy 100 km hosszú giga körtúra lenne. Éppen ezért a multi helyes címe inkább ez lenne: Bécs belvárosának néhány magyar nevezetessége. A multi mindegyik pontja Bécs első kerületében található, és a hangsúly a teljesség igénye helyett inkább a magyar turista élményén van.

A multi pontjait érdemes gyalog felkeresni. Mintegy két óra alatt bejárható. A pontok sorrendje a javasolt bejárás sorrendje is. (A pontok kiválasztásánál és sorba rendezésénél szempont volt az, hogy útközben lássuk Bécs (belvárosának) legjelentősebb látnivalóit is.) A multi kiinduló- és végpontja a Szent István dóm (Stephansdom), melyhez metróval érdemes eljutni. Az egyszerűség kedvéért mindegyik ponton a jelszórészlet egy kétjegyű szám. Igyekeztem semleges jelszórészleteket keresni, hogy a valódi látnivalókat (pl. magyar nyelvű táblákat) nyugodtan lehessen fényképezni és feltölteni. Önmagában mindegyik pont nehézsége 1-es; a teljes multi nehézsége annak hossza miatt lett több. Az egyszerűség érdekében a multi mindegyik pontja virtuális.

Forrásként az alábbiakat használtam fel (egyes tényeket onnan másoltam ki):

- Collegium Hungaricum honlapja
- Wikipédia
- Utazás-Nyaralás.info
- Európai látnivalók

A multi pontjai az alábbiakban vannak részletezve.

1. Szent István székesegyház (Stephansdom)

 N 48° 12,513' E 16° 22,431' 190 m [GCBMN-1]

A dómba lépve, a főbejárattól jobbra található a máriapócsi oltárkép (Papp István alkotása 1676-ból). A bal oldali szárny külső oldalának alsó sorában a XI. századi magyar szentek: Szent István, Szent Imre és Szent László, fölöttük pedig Szent Erzsébet alakja van megfestve.

Jelszórészlet: a dómtól nem messze van egy öntöttvas tűzcsap. Ezen ez olvasható: VB XX/30. Mennyi XX?

Induljunk tovább Bécs forgalmas sétálóutcáján, a Grabenen. Útközben találjuk a Szentháromság- vagy Pestis-oszlopot, melyen a magyar címer is látható. Ezt követően jobbra láthatjuk a Szent Péter templomot. Majd továbbhaladva, balra fent láthatunk egy Wurmser-huszár szobrot. A magyar "Szent Korona országaiban" toborzott huszárezred 1775-1798 közötti tulajdonosáról kapta a nevét.

2. Esterházy-palota, Pálffy-palota

 N 48° 12,576' E 16° 22,018' 190 m [GCBMN-2]

A Kohlmarkton balra, majd jobbra befordulva a Wallnerstraßera érkezünk. Itt egymás mellett két magyar főúri család palotája található. Az Esterházy-palotát Esterházy Pál herceg, magyar nádor megrendelésére építették 1695-ben, a Pálffy-grófok palotáját pedig 1813-ban.

Jelszórészlet: Kör alakú táblán, a PALAIS ESTERHÁZY tábla alatt, kb. 1,5 méter magasan a következő szöveg áll: EUROPA NOSTRA, majd egy évszám. A jelszórészlet az évszám utolsó 2 számjegye.

Most forduljunk be balra a Fahnengassera, majd ismét balra a Herrengassera. Az utca túloldalán találjuk a következő helyszínt.

3. Wilczek-palota

 N 48° 12,514' E 16° 21,984' 190 m [GCBMN-3]

Ezt a palotát tartják gróf Széchenyi István szülőházának, magyar nyelvű felirattal (bár újabb kutatások szerint ez megkérdőjelezhető).

Jelszórészlet: 3 méter magasan a táblán (nem a Széchenyi emléktábla!) az első évszám (Franz ... után) utolsó 2 számjegye.

Menjünk tovább a Michaelplatzig (ami a Hofburg egyik bejárata; még járunk erre utunk során), majd forduljunk jobbra a Schauflergassera. Az első adandó alkalommal forduljunk jobbra, majd sétáljunk el a Minorita térre.

4. Levéltár, kancellária hivatal

 N 48° 12,537' E 16° 21,862' 190 m [GCBMN-4]

A Minorita téren található a következő pont. A levéltár több százezer, részben magyar vonatkozású iratot tartalmaz, ezért egy példa nélküli nemzetközi megállapodás keretében 1926-ben közös osztrák-magyar tulajdonnak nyilvánították az 1526-1918 közötti, legalább részben magyarországi hatáskörű szerveinek működése során keletkezett aktákat, Magyarország visszakapta a kizárólag magyar eredetű, tisztán magyar szellemi tulajdonnak tekinthető irat együtteseket, valamint állandósították a levéltári delegáció intézményét (ez utóbbi alapján dolgoznak ma is - osztrák kollégáikkal egyenlő jogokat élvezve - magyar levéltári kiküldöttek).

Ugyanebben az épületben található a kancellária hivatal is, ahonnan irányította gróf Andrássy Gyula a 19. század hetvenes éveiben nyolc esztendőn keresztül a Monarchia külügyeit.

Jelszórészlet: A levéltár épületén, 3 méter magasan a gáztáblán ez áll: S XX. Mennyi XX?

5. Magyarország ausztriai nagykövetségének épülete

 N 48° 12,626' E 16° 21,833' 190 m [GCBMN-5]

Nem messze a Minorita tértől, a Bankgassen egymás mellett két magyar vonatkozású épület is található: a magyar nagykövetség épülete, valamint a Batthyány-palota.

Bécs egyik legszebb külföldi képviselete a magyar nagykövetség. 1747-ben gróf Nádasdy Lipót kancellár vásárolta meg a magyar királyi udvari kancellária számára. 1848 tavaszán az első felelős magyar kormány megalakulásával, valamint a kiegyezéstől (1867) ismét a palota a király személye körüli minisztérium székhelye lett. A közös minisztériumok költségvetésének jóváhagyására a magyar és az osztrák parlament 60-60 képviselőjéből alakított delegációk is itt üléseztek bécsi tanácskozásaik alkalmával.

1918-tól Magyarország ausztriai külképviselete.

Jelszórészlet: A Bankgasse 3 szám alatt (tehát a túloldalon) a 3 méter magasan található gáz tábla első 2 számjegye.

A Bankgassen balra fordulva, hamarosan a Freyung térre jutunk. A térről is jól látszik a Batthyány-Schönborn-palota ( N 48° 12,730' E 16° 21,985' 190 m [GCBMN+Batthyány-Schönborn-palota]).

6. Fogadalmi templom

 N 48° 12,878' E 16° 21,587' 190 m [GCBMN-6]

Folytassuk utunkat a Herrengassen a Fogadalmi templom (Votivkirche) irányába. Innen nem messze kísérelt meg merényletet Ferenc József császár ellen 1853-ban egy 21 esztendős csákvári szabólegény, Libényi János. A merénylet sikertelen volt, Libényit nyolc nappal ezután felakasztották. Az uralkodó megmenekülésének emlékére viszont öccse, Miksa főherceg egy fogadalmi templom fölépítését kezdeményezte.

A templom előtti téren található egy másik magyar vonatkozású helyszín: az EU 2004-es kibővítése alkalmából készített műalkotás. A jelszórészlet is ehhez a helyhez kötődik: hány háromszög található az asztalon Ausztria térképe körül?

A fogadalmi templom mellett található az egyetem új épülete, melynek árkádjában található Semmelweis Ignác szobra (itt oktatott).

A Körúton (Ringen) haladva közelítsük meg a következő pontot. Ez esetben elhaladunk ugyanis a bécsi városháza (Rathaus) épülete előtt, melynek terén szokták megrendezni a híres bécsi adventi kirakodóvásárt, valamint megcsodálhatjuk az osztrák parlament épületét is.

Majd forduljunk jobbra a következő pont irányába.

7. Gárdapalota

 N 48° 12,335' E 16° 21,344' 190 m [GCBMN-7]

Német nevén Trautson. 1760-ban, az ugyanebben az évben Mária Terézia alapította magyar királyi nemesi testőrség, a "gárda" otthona lett. Az első testőrök között voltak a szellemileg Bécsben felnövő, itteni életük és szolgálatuk alatt európai látókörhöz jutó fiatalok, az ún. testőrírók: Barcsay Ábrahám, Báróczy Sándor és a legkiemelkedőbb, Bessenyei György. De a későbbiekben itt lakott Kisfaludy Sándor, Görgei Artúr és Klapka György is. 1924 őszén pedig itt nyílt meg a Collegium Hungaricum. 1962-ig a magyar állam tulajdonában állt.

Jelszórészlet: 3 méter magasan egy sárga gáztáblán ez áll: SR 5XX. Mennyi XX?

Most induljunk el a Museumstraßen. Ha tovább haladnánk elérnénk a Mariahilfestraßera, mely szimbólummá vált a rendszerváltás környékén Magyarországon. Mostani utunk során viszont ne menjünk el idáig, hanem forduljunk le balra a Museumplatzon, a Hofburg irányába.

8. Hofburg

 N 48° 12,263' E 16° 21,646' 190 m [GCBMN-8]

A Hofburgban az alábbi magyar vonatkozású helyszínek vannak:

- Mária-Terézia emlékmű: Grassalkovich Antal, Nádasdy Ferenc és Hadik András szobrai.
- Művészettörténeti Múzeum: számos magyar vonatkozású tárggyal (pl. szilágysomlyói kincs).
- Osztrák Nemzeti Könyvtár és Fegyvergyűjtemény: számos magyar vonatkozású műtárgy (pl. Mátyás király kardja, II. Lajos király vértezete, magyar huszárkardok és egyenruhák, Zrínyi Miklós sisakja és szablyája, Báthori István díszvértje és sisakja, II. Apafi Mihály páncélingjei és fegyverei).
- Világi és egyházi kincstár: többek között a magyar királyság történetét szemlélteti a hatalmi jelvények, a kitüntetések és a drágakincsek bemutatásával.

A jelszórészlet a Mária-Terézia emlékműnél található: lent található egy öntöttvas fedél "purator" felirattal, rajta A XX. Mennyi XX?

9. Pálffy-palota

 N 48° 12,366' E 16° 22,053' 190 m [GCBMN-9]

A volt Birodalmi Kancellária szárnyánál egy magyar személyiségről, gróf, később már herceg Batthyány Károly Józsefről elnevezett udvar található. A Josefsplatzon, a császár lovas szobra előtt található a Pálffy-palota. Az 1575 körül épült palota 1684-ben került a Pálffy grófok kezébe. Valaha itt mutatkozott be a bécsi közönségnek a hat esztendős Mozart, s állítólag - szűk körben - a Figarot is itt adta elő először

Jelszórészlet: 3 méter magasan, gáz táblán ez áll: KH XX. Mennyi XX?

Továbbhaladva, ha az Albertinánál (amely múzeum a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteményét tartalmazza) enyhén jobbra fordulnánk, az Operngassera jutnánk, ami az operához vezet. A következő pont megközelítéséhez viszont még előbb, a Führichgassera forduljunk (balra).

10. Esterházy-palota, Nádasdy-palota, Kapucinus templom

 N 48° 12,270' E 16° 22,267' 190 m [GCBMN-10]

Hamarosan a Kärtner Straßera jutunk, ami Bécs egy másik sétálóutcája. A Kaszinó palota 1871-től mindmáig az Esterházy grófok tulajdonában van.

Jelszórészlet: az Annagasse elején, a Kaszinó túloldalán a felső táblán (ÖSTERREICHISCHER AERO-CLUB) található első 2 számjegy (XX. April).

Az Annagassen pár tíz métert továbbhaladva, a 10 szám alatt volt Nádasdy Ferencnek a palotája.

Továbbhaladva a Kärtner Straßen, a következő utcán balra tekintve láthatjuk a Kapucinus templomot. Magyar szempontból a kapucinus kriptának van jelentősége, mely 12 Habsburg uralkodó temetkezési helye. Itt helyezték örök nyugalomra Habsburg Ottót is.

11. Erdődy-Fürstenberg-palota

 N 48° 12,328' E 16° 22,411' 190 m [GCBMN-11]

A következő kereszteződésnél forduljunk jobbra, a Himmelpfortgassera. A 13 szám alatt találjuk Erdődy-Fürstenberg-palotát, mely volt a Rákócziak és az Erdődyek birtokában is. Évekig lakott benne II. Rákóczi Ferenc, melyre magyar nyelvű tábla is emlékeztet.

Jelszórészlet: kb. derékmagasságban található táblán ez áll: AX WASSER XX. Mennyi XX?

12. Szálloda a magyar királyhoz

 N 48° 12,494' E 16° 22,530' 190 m [GCBMN-12]

A szűk, szabálytalan alakú utcácskákon keresztül jussunk el a multi utolsó pontjához, ami egy szálló: Szálloda a magyar királyhoz (Hotel zum König von Ungarn). A Bécsbe látogató magyar főurak kedvelt szálláshelye volt, még ma is több szoba őrzi magyar családok nevét. Megfelelő öltözetben érdemes egy kávéra beülni. Az étlapokat és az olvasólámpákat is a magyar korona díszíti.

Jelszórészlet: az úttesten található egy öntöttvas fedél, rajta MA XX. Mennyi XX?

Szinte már csak méterekre vagyunk a kiinduló pontunktól.
Két "opcionális" pont maradt még hátra azoknak, akiknek ez nem volt elég.

Régi egyetem

 N 48° 12,507' E 16° 22,644' 190 m [GCBMN+Régi egyetem]

A bécsi egyetemen számos magyar diák tanult. A 15. században a bécsi univerzitás hallgatóinak több mint egyötöde a "natio hungaricának" - a Magyarországról származó diákok "szervezetének" - tagja volt.

Régi városháza

 N 48° 12,704' E 16° 22,264' 190 m [GCBMN+Régi városháza]

A sárospataki "sub rosa" összeesküvésben részt vett Nádasdy Ferencet itt fejezték le 1671. április 30-án, melyre német nyelvű tábla emlékeztet.

A közelben található egyébként a Judenplatz a bécsi Holocaust emlékművel.
Bécs magyar nevezetességei a belvároson kívül

A séta nem térhetett ki minden bácsi magyar vonatkozású pontra (a nem magyar vonatkozásúakról nem is beszélve!), így csak felsorolás szintjén:

- Grassalkovich-kastély ( N 48° 13,314' E 16° 22,568' 190 m [GCBMN+Grassalkovich-kastély]; 1020, Obere Augartenstraße 40.) - 1787-ben került Grassalkovich Antal tulajdonába.
- Belvedere (1030, Rennweg 6.) - a két bécsi döntés kihirdetésének helyszíne.
- Hadtörténeti Múzeum (1030, Arsenal) - számos magyar vonatkozású szobor, festmény, címer, egyenruha, fegyver és más kiállítási tárgy.
- Bécs Városának Múzeuma (1040, Karlsplatz) - magyar vonatkozású festmények, rézkarcok és műtárgyak például Nádasdy Ferenc kivégzéséről, Libényi József Ferenc József elleni merényletéről.
- Theresianum (1040, Favoritenstr. 15.) - A nemes ifjak egykori oktatóintézete, számos híres magyar tanára és tanulója volt.
- Lehár-ház (1060, Theobaldgasse 16.) - Lehár Ferenc 1908-ban megvásárolt palotája.
- Esterházy-palota (1060, Amerlingstr. 6.)
- Mariahilfi plébániatemplom (1060, Mariahilferstr. 65.) - Esterházy Pál Szűz Mária tiszteletére építtette 1686-1689 között.
- Munkácsy egykori lakóháza (1080, Wickenburggasse 7.) - 1865 első felében itt lakott a bécsi Képzőművészeti Akadémia festészeti osztályán tanuló Munkácsy Mihály.
Pazmaneum (1090, Boltzmanngasse 14.) - magyar papnevelde, 1971-1975 között itt lakott Mindszenty József bíboros.
- Somogyi-udvar (1140, Hütteldorfer Str. 150-154.) - az 1927/28-ban emelt udvar, a korabeli bécsi szociális építkezések egyik jellegzetes példája, Somogyi Béla magyar szociáldemokrata újságíróról kapta a nevét.
- Sina- vagy Zichy-palota (1140, Beckmanngasse 10-12.) - a XIX. század elején a Zichy grófoknak emelt palota (ma KNDK nagykövetsége).
- Andrássy-villa (1190, Hohe Warte 5.) - Andrássy Franciska emlékművével.
- Döblingi elmegyógyintézet (1190, Obersteinerg. 18-24.) - itt élt 1848-1860 között és itt lett öngyilkos Széchenyi István ( N 48° 14,465' E 16° 20,731' 190 m [GCBMN+Széchenyi emléktábla]). Az épület előtt a legnagyobb magyar mellszobra ( N 48° 14,450' E 16° 20,688' 190 m [GCBMN+Széchenyi mellszobor]).
- Schikaneder-Lehár-kastély (1190, Hackhofergasse 18.) - 1932-től 1944-ig Lehár Ferenc tulajdonában.
- Stammersdorfi plébániatemplom (1210, Liebleitnergasse 3.) - az Esterházy család sírjai.
Bécs további nevezetességei

Annak érdekében, hogy teljes legyen a Bécs-kép, a legfontosabb nem magyar vonatkozású nevezetességeket is felsorolom, melyeket a fenti bejárás nem érintett.

- Schönbrunn - "Ausztria Versailles-a", egykor az udvari élet központja. Megközelítés: U4 (Schönbrunn).
- Prater - Bécs híres vidámparkja. Megközelítés: U1 (Praterstern).
- Karlskirche - Európa egyik leglenyűgözőbb barokk temploma. Megközelítés: U2, U4 (Karlsplatz).
- Duna-torony - 250 méter magas torony, egyedi kilátással Bécsre. Megközelítés: U1 VIC-en átszállás a 20B buszra, leszállás Dunauturm megállónál.
- Duna-sziget - 21 km hosszú, 70-210 méter széles sziget a Dunán.
- Donauzentrum - Bécs legnagyobb bevásárlóközpontja. Megközelítés: U1 (Kragan).
- Alt Wiener Flohmarkt - Bécs legjobb bolhapiaca. Megközelítés: U4 (Kettenbrückengasse).
- Kahlenberg-hegy - az egyik legnépszerűbb 1 napos kirándulás lehetőség Bécsből. Megközelítés: 38A busz.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (117 db): környezet: 4.85 rejtés: 4.55 web: 4.83 átlag: 4.74

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


griffs 2020.07.05 13:59 - Megtaláltam
Bringával

Varhelyi 2020.01.04 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0 - Jól működik a jelszórészletek összefűzése. Köszönet a fejlesztőnek.]
Másfél nap alatt lett meg- Első nap fagyó hideg volt, a másodikon eső és viharos szél. Nem sorrendben haladtunk, hanem déli irányból, ahogy jöttek. 3-4 pont után bementünk valahova melegedni. A 10. pont nekünk se lett meg, de a google képek segítettek. A lényeg, hogy ízelítőt kaptunk Bécsből, találtunk egy com-os ládát is és a Szépművészeti Múzeumban láttuk a nagyszentmiklósi kincset.

-1-2
dzcsiga 2020.01.02 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Biciklivel jártam végig a pontokat. A 10. ponton lévő táblát nem találtam én sem, de egy kis internetes keresgéléssel meglett!

viad 2019.12.31 16:46 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

breimanne 2019.12.07 13:00 - Megtaláltam
Nagy köszönet a rejtésért ! Kedvenc városom, ahol sokszor voltam. nem ládázás miatt, de mindig valamelyik rejtést megkerestem. Igy már régen meglett a jelszó, csak elkeveredett vhová! Hát most bepótlom!

Eszti és Robi 2019.11.03 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Jó sok pontból álló multi, de ezt feledtette a látnivaló. Köszönjük a kalauzolást. Ahogy az előttünk megtalálók, mi sem találtuk meg a 10. ponti táblát, felújítás van.

IMG_20191103_081112IMG_20191103_081656
IMG_20191103_081952IMG_20191103_082655
IMG_20191103_083409IMG_20191103_083812
10. pont utcájaIMG_20191103_091742
IMG_20191103_092825IMG_20191103_093610
IMG_20191103_094147IMG_20191103_095254
IMG_20191103_101032IMG_20191103_102457
mheder 2019.11.02 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

moha7676 2019.10.31 22:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

alexi 2019.10.30 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Ez alapján fedeztük fel Bécset. A 10. ponton lévő táblát nem találtuk, kellett egy kis internetes kutatás. Köszönjük!

Puzzle Apartman Gyula 2019.10.27 20:31 - Megtaláltam
Nyáron szülinapi ládázás keretében jártuk végig a pontokat. A jelszórészekről készített jegyzetet csak most találtam meg, emiatt logolok most.
A 10. jelszórészt nem találtuk, mert a táblát leszedték. A többi jelszórészt mailen elküldtem a rejtőnek. Ezek alapján szeretnék kérni egy elfogadást!
Köszönöm előre is.

[Jóváhagyta: fcsaba, 2019.10.28 01:06]

BRobi 2019.10.26 21:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtésért. Sajna a 10. pontnál az épület felújítása miatt a tábla nincs a helyén, de kis furfanggal minden megoldható... ;-) [g:hu 1.6.4]

bubac 2019.10.26 21:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Törpe80 2019.10.23 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.26
Köszönjük a lehetőséget.

TJ 2019.10.23 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

geoAtti 2019.05.25 14:53 - Megtaláltam
Bécsi látogatásunk során ez a multi volt az útikalauzunk. A szűk utcákban a GPS jel néha megviccelt bennünket (pontatlan volt, több kört is tettünk néha, hogy biztosan jó táblát olvassunk le). Szép útvonal, köszönöm a rejtést!

FogósRavaszKérdés 2019.03.17 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kazevo 2019.03.14 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Benedek_Vulkán 2019.03.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Nagyon szép útvonalon vezetett, köszönjük a lehetőséget.

Zivatarlány 2019.03.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Nagyon szeretem ezt a várost, mindig szívesen sétálgatok itt. Most jött el az ideje, hogy végre ezt a ládát is megkeressük. Nagyon szép útvonalon vezetett, köszönjük a lehetőséget.

Miamicryt 2019.02.05 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szuper rejtés! :)) [g:hu 1.6.1x]

gyuritill 2019.01.13 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

erdosjudit 2019.01.13 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hiuzmama 2018.12.10 15:45 - Megtaláltam
Nagyon kellemes séta volt, közben bejártam a belváros összes karácsonyi vásárát. Köszönöm a rejtést!

nmárti 2018.12.07 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Jöttem: decemberben:)

2018: Igazi tavasz:)Új fotókkal, a Stephansdom tornya is bevételre került:)és persze ellátogattunk a "rettenetes" Favoriten városrészbe:) Pesten jobban féltem!!
Jövök még :)

2017:Ismét Bécs, újratöltve, új fotókkal. Remek volt megint ! Köszi újra :)

2016
Több év alatt, több részletben. Annyira több-en, hogy a jelszó sem állt össze:) de szerencsére a rejtő kisegített, amit itt is köszönök! Szeretem Bécset, jó volt ilyen szemmel is körbenézni ! Képek folyamatban. Köszönöm a rejtést!

20162016
20172017
20172017
20172017
20172017
20172018
20182018
2018 
carmin 2018.10.21 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Borongósan indult a nap, később kiderült, de a szél maradt, ez kicsit felgyorsította a sétát. Már többször jártunk Bécsben, ismerősek voltak a helyek, most ünnepség volt a várban, rengetegen voltak mindenfelé. Köszönjük a rejtést.

DSC09290DSC09311
DSC09315DSC09331
DSC09332DSC09343
DSC09346DSC09356
DSC09363DSC09367
DSC09380DSC09384
DSC09402DSC09404
rubin55 2018.09.22 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Egynapos kirándulás Bécsben és a tavas barlangban. Ez a multi jó támpontot ad ahhoz, hogy egy fél nap alatt merre menjen az ember és mit nézzen meg. Szépen fel van fűzve.
Köszönjük a rejtő segítségét, az egyik pontot elírtuk :)

salem.macska 2018.09.22 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Egynapos kirándulás Bécsben és a tavas barlangban. Ez a multi jó támpontot ad ahhoz, hogy egy fél nap alatt merre menjen az ember és mit nézzen meg. Szépen fel van fűzve.
Köszönjük a rejtő segítségét, az egyik pontot elírtuk :)

tau 0470 2018.09.03 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
A MOROP kongresszus kapcsán sikerült kollégámmal végigjárni a multit. Rendkívül érdekes volt megismerkedni a magyar emlékekkel. A jelszórészletek általában könnyen meglettek, egyedül a Pálffy-palotánál estem gondolkodóba, de az első megérzés volt a jó. A Mária-Terézia szobrot viszont körbeépítették sátrakkal, így azt a jelszórészletet nem volt esélyem megtalálni. Köszönöm a rejtő segítségét a multi teljes megoldásához. Köszönettel.

1.2.
3.4.
5.6.
7.8.
9.10.
11.12.
koronaBécs
napvirág 2018.08.20 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni!

DSCN5513DSCN5519
DSCN5523DSCN5525
DSCN5528DSCN5532
DSCN5535DSCN5540
DSCN5544DSCN5546
Maratonos Maci 2018.08.20 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Napvirággal ...

geooszi 2018.08.16 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a körtúrát! :)

eltájoló 2018.08.13 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Még sosem voltam Bécsben, de érdemes volt eljönni. Annyi látnivaló van, hogy azt sem tudtam, hol kezdjem. Ez a multi szerencsére adott egy bizonyos tervet. Nagyon jó helyekre vitt el, ezen kívül a bejárás során még sok olyan helyszínt is érintettünk, amit kár lett volna kihagyni. A koordináták nem mindenhol voltak pontosak nekem, de a leírás alapján a jelszóképzés teljesen egyértelmű. Köszi a rejtést.

V_Gabor 2018.08.12 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.40
Biciklivel, egy 27 km-es belvárosi tekergés során. Nem először és nem is utoljára voltunk itt. Most kigurultunk a strandra is. Igen pezsgő élet volt ott. A víz pedig sokkal tisztább volt, mint Budapesten. Hmmm....

Köszönöm!
[g:hu 1.6.0c]

2018-08-12 11.02.38R2018-08-12 11.02.41R
2018-08-12 11.17.22R2018-08-12 12.28.21R
2018-08-12 12.33.02R2018-08-12 12.35.51R
2018-08-12 12.49.32R2018-08-12 12.55.36R
2018-08-12 13.00.36R2018-08-12 13.13.09R
2018-08-12 13.15.19R2018-08-12 13.17.14R
2018-08-12 13.20.47R2018-08-12 13.28.24R
2018-08-12 13.34.36R2018-08-12 13.45.00R
2018-08-12 13.55.08R2018-08-12 14.12.41R
2018-08-12 15.00.21R2018-08-12 15.19.43R
2018-08-12 15.52.21R2018-08-12 16.34.55R
2018-08-12 16.56.37R2018-08-12 17.02.57R
2018-08-12 17.10.28R 
csabika25 2018.07.27 12:45 - Megtaláltam
Kellemes séta Bécs belvárosában, nagyjából 3 óra alatt. Sajnos a 8. ponton virágládák akadályozták a kód megtalálását, így a rejtő segítségével jutottunk tovább. Köszönjük a körutat és a segítséget is neki! [Geoládák v2.2.4]

Rubor 2018.06.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Ma Karathl barátommal kellemes sétával végigjártuk a virtuális pontokat. Köszönjük az idegen vezetést!

20180617_10351420180617_115851
20180617_130144DSC03301
DSC0330920180617_110407
karathl 2018.06.17 14:00 - Megtaláltam
Szép kis séta volt.

104_0854104_0861
104_0870104_0908
104_0934104_0943
104_0963104_0973
104_0985104_0866
ésKata 2018.06.01 18:00 - Megtaláltam
Kerekezve

Zergi 2018.06.01 18:00 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
1. nap a Bécs-Pozsony kerékpártúrán. Döblingben pakoltunk le a trélerről, majd betekertünk a belvárosba. Ott a sétálóutcák kivételével körbetekertük a nevezetességeket. Jót vacsiztunk, persze bécsi szeletet és naná hogy császár morzsát:) Szállás a Betarielben. A következő nap áttekertünk Pozsonyba. A harmadik nap pedig pozsonyi városnézés után kerekeztünk át Dévénybe.

IMG_0618IMG_0620
IMG_0624IMG_0625
IMG_0626IMG_0631
IMG_0634IMG_0637
IMG_0642IMG_0647
IMG_0649IMG_0650
IMG_0653IMG_0656
IMG_0660IMG_0666
IMG_0669IMG_0672
IMG_0675IMG_0678
IMG_0681IMG_0687
IMG_0692IMG_0697
IMG_0703IMG_0707
IMG_0710IMG_0712
IMG_0715IMG_0717
IMG_0719IMG_0726
IMG_0736IMG_0741
IMG_0743IMG_0744
IMG_0758IMG_0773
IMG_0777IMG_0778
IMG_0783 
ha2 2018.06.01 18:00 - Megtaláltam
Zöldsportos bringatúrán.

Párduc50 2018.05.21 23:59 - Megtaláltam
Fáradságos sétával gyönyörű helyeken jártam!

SandorCsaba 2018.05.08 15:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! 1,5 nap alatt

MJANEZ 2018.02.17 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönöm, hogy ezt is láthattam!
Nagyon tetszett. [g:hu 1.6.1x]

Mai95 2018.02.15 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm az élményt! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vittorio 2018.02.15 11:00 - Megtaláltam
Jól összeszedett, informatív ládaoldal. Bár Bécs kétségkívül sokszorosan ládára érdemes, ilyen sok virtuális pontnál nagy a hibalehetőség. A keresés nagyobb élmény lenne, ha szerepelne a pontok között legalább egy ügyesen eldugott hagyományos doboz is.
Köszönjük!

-1-2
-3-4
-5P1080618
P1080624P1080627
P1080630P1080679
narp 2017.12.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Adventi vásárral egybekötve

AdriPeti 2017.12.16 16:00 - Nem találtam meg
Még decemberben voltunk ott, nagyon tetszett :) Úgy látom azóta változott az első jelszó-rész.

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.06.05 17:03]

stmester 2017.12.13 15:10 - Megtaláltam
Már többször voltam Bécsben, de még soha akkor amikor az adventi vásár van. Mindig megállapítom, hogy ez a város gyönyörű, amerre néz az ember csak mesés homlokzatokat lát és rendben tartott épületeket. Most a pontok összeszedése miatt még többet nézegettem a falakat. Köszönöm a rejtő segítségét az egyik pontnál, mert nem jutottam volna hozzá a jelszó részlethez nélküle.

IMG_20171213_114359IMG_20171213_121858
IMG_20171213_122714IMG_20171213_124314
IMG_20171213_133916IMG_20171213_142038
IMG_20171213_143016IMG_20171213_144626
gst76 2017.12.09 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Nosztalgia vonatos, Adventi vásár túra keretében jutottam el Bécsbe. A túravezetés és a vásár megtekintése után kerestem fel az addig be nem mutatott helyszíneket.
A város csodás az ünnepi fényekben, csak a helyik nem oly kedvesek, mint azt gondolná az ember.
A jelszó részletek könnyen megtalálhatóak, bár a magas épületek, felhős idő 8-14 méteres pontossággal navigált a gps. A 11. pontot elírtam, de a rejtő kisegített a hiányzó részlettel.
Segítségét ez úton is köszönöm!

kamzik 2017.12.07 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszi a rejtést!

catNcat 2017.11.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Köszönjük!

Laminsio 2017.11.08 19:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.Bécsbe vitt a munkám így nem hagytam ki.

kobcikrajci 2017.10.28 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kukucska 2017.10.23 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bódis 2017.10.22 22:33 - Megtaláltam
Ok

walky 2017.08.16 13:00 - Megtaláltam
Köszi!

vidoree 2017.08.16 13:00 - Megtaláltam
Duna menti tekerésünk pihenőnapján kerestük meg a ládát Walkyval. :) Az első pontnál a rejtő segítségét kellett kérnünk, nem találtuk a gáztáblát. Köszi a rejtést!

Csövi 2017.08.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nagyon klassz multi, két pont a rejtő segítségével. Köszönjük

nazso.oszan 2017.07.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Egy hetes Bécsi tartózkodásunk mai napját a belvárosban töltöttük. Mivel nem volt konkrét úti célunk, így nagyon jól jött ez a városi multi. Valószínű, hogy sok helyszínt nem fedeztünk volna fel nélküle. Jól megtervezett séta, bár nem mindenhol követtük az ajánlott útvonalat. Valóban sok látnivaló közelébe elvezetett, ezért gyakran tettünk kisebb nagyobb kitérőket. Az első pont jelszórészletét mi sem találtuk. Köszönjük a rejtő segítségét. A többi pont megtalálásával nem volt gondunk, de mint utólag kiderült, egy számjegyet sikerült elírni.
Köszönjük a rejtést és ezt a szép napot.

20170730_131736 
katika 2017.06.17 20:00 - Megtaláltam
A hétvégén több biciklis ládát is beterveztünk, ezért Bécsben is nálunk volt a bicó. És milyen szerencsénk volt ( bicó miatt), mert épp egy meleg felvonulás kellős közepébe csöppentünk. Mindent lezártak a rendőrök , a parkolás is nagyon nehezen sikerült, de aztán találtunk egy helyet, majd bicóval kerestük fel a pontokat, miközben kerülgettük a szivárványos melegeket.
Nagyon jól összeállított multi, de egy-két ponttal nehezen boldogultunk. Köszönjük a rejtő segítségét!

Toth417 2017.04.15 16:10 - Megtaláltam
Az első ponton tényleg hiányzik a gáztábla, de a rejtő segítségével meglett. Nagyon érdekes helyszínek voltak.

Szabó família 2017.04.14 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Az első ponton nincs meg a gáztábla.

tomasz63 2017.03.07 21:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
OK!

pliptai 2016.12.17 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Adventi őrjöngésben elkövetett találat! A város gyönyörű, csak most nem sok látszott belőle az emberáradatban! :) Sajnos nem találtuk meg minden pontnál a jelszórészletet, de a rejtő szerencsére kisegített! Köszönet a rejtésért és a segítségért!

IMG_8518IMG_8584
IMG_8585IMG_8587
IMG_8595IMG_8599
IMG_8600IMG_8602
IMG_8604IMG_8596
IMG_8593IMG_8594
K.L. 2016.12.15 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Megtaláltam.
Érdekes helyekre elvezető belvárosi séta. Vétel szűk utcákban sok helyen alig volt, de nem is nagyon kellett. Nekem különösen tetszett, hogy - a mostanában terjedő gyakorlattal szemben - nem kellett feltűnést keltve dobozok, lefolyócsatornák stb. hátoldalán feliratokat keresgélni.
Az 1. pontnál a táblát én sem találtam meg; köszönöm a rejtő segítségét!

20161215-12252920161215-123521
20161215-12355520161215-124132
Évi&Zoli 2016.11.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Didergős Adventi, egész napos séta Bécsben. A város már az ünnep lázában ég, fabódék ezrei ontják a különböző ajándékok millióit, természetesen borsos árakon. Sorrendben jártuk be a pontokat. A leírások alapján könnyen, szinte GPS nélkül is megtalálhatóak. Hirtelen mellbe vágott minket e sok élmény, látnivaló. Talán tömény egy kicsit egyszerre. Köszönjük!

20161130_10485620161130_110951
20161130_11151220161130_112836
20161130_11341620161130_120745
20161130_12555820161130_144644
20161130_15115120161130_155217
BLUEway💙2016! 2016.11.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
1. külföldi ládánk! :-) Felkerestük Bécs nevezetességeit és bevetettük magunkat az adventi vásárok forgatagába. Nappal még nem voltak sokan a városban, de ahogy sötétedett nagyon megugrott az "embersűrűség". A tartalmasan megírt weboldal sokat segített a jelszó-részletek becserkészésénél. Thanks.

20161126_10412820161126_104216
20161126_11450020161126_114729
20161126_11480120161126_130340
20161126_13064620161126_130613
20161126_13582620161126_134549
20161126_14101020161126_155049
20161126_16151920161126_105428
20161126_12360920161126_130513
20161126_15463520161126_154545
20161126_14252520161126_183153
20161126_15194720161126_145314
Molli 2016.11.26 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Köszönöm a rejtést, számomra eddig ismeretlen és szép helyeket is megismerhettem Bécsben a multi segítségével! Külön köszönöm a Rejtő segítségét!

IMG_0092IMG_0098
IMG_0106IMG_0123
Furtyka 2016.11.04 15:03 - Megtaláltam
Egész napos séta a városban. Köszönjük a rejtést! :)

Csaba & családja 2016.08.25 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. Ma Bécs nevezetességeit terveztük megnézni. Ezt a rejtést használtuk kalauznak. A végére jól elfáradtunk, de jól éreztük magunkat. Az első ponton szerintünk nincs meg a gáztábla, csak a helye. Köszönjük a segítséget.

GerGeo 2016.08.09 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Két hónapos nyári gyakorlaton vagyok Bécsben. Már egy ideje szemeztem ezzel a ládával, de végül mindig más volt a program. Most már alig pár napom maradt megkeresni, és nem hagyhattam ki, úgyhogy tegnap és ma levadásztam az összes pontot. Gyönyörű időben pompás helyeken jártam, összességében nagyon élveztem az utat. Azt hittem, hogy a Ringen belül már mindenhol jártam, de rengeteg újat tudott mutatni ez a láda. Köszönöm szépen a rejtést, klassz volt. :)

2016-08-08-15022016-08-08-1503
2016-08-08-15042016-08-08-1506
2016-08-08-15082016-08-08-1509
2016-08-08-15102016-08-08-1513
2016-08-08-15152016-08-08-1516
2016-08-08-15182016-08-09-1519
2016-08-09-15202016-08-09-1522
2016-08-09-15232016-08-09-1527
2016-08-09-1528 
Doktor 2016.08.02 23:59 - Megtaláltam
oK

povyagi 2016.06.04 14:00 - Megtaláltam
o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2016.06.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Kicsit sietve, de remek városnézésnek bizonyult. Mindenhol zenekarok játszottak az utcán, rengeteg ember és gyönyörű környezet. Nekünk 9 km lett a vége, de nem volt térképem és szerintem ezért csalinkáztunk.

Reggel 2016.05.20 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

JAck:66: 2016.05.07 16:45 - Megtaláltam
Valószínűleg én voltam aznap az egyetlen idióta aki a városban való gyönyörködés helyett gáztáblákat keresgélt - több kevesebb sikerrel. A tematika tetszett, gratulálok a megválasztásához. A városban hatalmas tömeg volt, rossz belegondolni mi lehet itt adventkor?! :) Képeket hamarosan töltök fel, amint használható lesz a weboldal.

-1-2
-3-4
-5-6
-7 
zsotie 2016.04.27 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

karcsi9641 2016.04.06 14:30 - Megtaláltam
Már hosszabb ideje készültem arra, hogy megnézzem Bécs nevezetességeinek legalább egy részét. Eddigi útjaim során erre sajnos soha nem jutott idő. Ma kimondottan ez volt a célom, amihez nagy segítséget jelentett ez a jól összeállított körút.
Nagyon sok érdekességet láttam, sokat tanultam. Sajnos a jelszóképzésben a Rejtő segítségére szorultam, amit ezúton is köszönök! Mint kiderült az 5. pontnál rossz adatot írtam fel.
Mindent összevetve sikeres nap volt, köszönöm az idegenvezetést!

DSCN6183-001DSCN6190-001
DSCN6194-001DSCN6199-001
DSCN6206-001DSCN6221-001
DSCN6225-001DSCN6235-001
DSCN6241-001DSCN6242-001
DSCN6248-001DSCN6251-001
DSCN6252-001DSCN6253-001
markovicsa 2016.04.02 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Négy napra érkeztünk Bécsbe egy Ingress találkozóra. Többször voltunk már Bécsben, a ládát most volt alkalmunk keresni.

SAM_1343SAM_1325
SAM_1171SAM_1249
SAM_1375 
Anikó77 2016.04.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Kis családommal és barátainkkal töltöttünk el közösen négy csoldálatos napot Bécsben. Sajnos az időjáras csak egy napon kedvezett nekünk, többnyire inkább szeles és hideg volt az időjárás.
Ennek ellenére próbáltunk minden nevezetes helyre ellátogatni, s megismerkedni a bécsi élettel. Mindannyiunk számára különleges és csodálatos volt ez a néhány nap. Remélem lesz még rá lehetőségünk ismét átélni ezt....
Ezúton is köszönöm a rejtőnek a gyors segítséget, mert az egyik ponton nem jól írtam fel a kódot! Remek sorozat!

20160331_15304020160331_160326
20160401_09360120160401_100209
20160401_11321620160401_135222
levcsesz 2016.03.15 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

promike 2016.03.13 19:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.58
Ez egy jó hosszú séta volt, több mint amire számítottunk.
Hát nem 76 perc volt ahogy a Google mondta, mi 3 órán keresztül kerestük... lehet volt az 4 is.
Köszönjük a fáradozást.

Tudtunk venni bögrés hot-dog-ot!!!

dr.is 2016.03.13 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2016.01.22 13:30 - Egyéb
Ismét Bécsben töltöttünk egy szombatot, ami most azért volt különös, mert végig szakadt a hó, igazán szép volt így a város. A multit már korábban végigjártuk, de a legtöbb helyet most is érintettük.

Rathaus Hofburg
Konflis Julius Meinl
StephansdomAlbertina
StiviG 2015.12.22 16:20 - Megtaláltam
Sopronból átruccantunk Bécsbe körülnézni. :-)

Ancs 2015.12.22 16:20 - Megtaláltam
Soproni kiruccanás Karácsony előtt StiviG-vel.
A mai napot Bécs belvárosának szenteltük, hiszen már egy ideje terveztük a városlátogatást, Sopron meg közel van.
Nagyon jót sétáltunk, a multi körbevezet a belvároson.
A leírást jól el kell olvasni, fényképezni és akkor nincsen gond.
Szép nap volt, remek időben, kis karácsonyi hangulattal.
Köszi

 
bogyó&babóca 2015.12.05 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
ok

GYEZegzug 2015.12.01 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Köszi szépen a lehetőséget.

anettx 2015.11.21 16:05 - Megtaláltam
TFTC!
Klassz multi, mutatott új helyeket is, annak ellenére, hogy többször jártam már Bécsben.
Az első pont jelszórész rejtői segítségét köszönjük, bénáztunk és csak a rövid leírást olvastuk...
Bécsben ilyenkor már nagy karácsonyi/adventi hangulat van, teljes díszben az egész város!

Bécs adventkor
fcsaba 2015.10.28 09:15 - Egyéb
Az utolsó pár megtaláló visszajelzése alapján úgy tűnik, a 11. ponton lecserélték a táblát, emiatt módosítottam a jelszót.

sagabi 2015.10.27 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
séta

Lopakodó 2015.10.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Kellemes sétát tettünk Bécsben, közben több-kevesebb sikerrel begyűjtöttük a multi pontjait is. Ezúton is köszönöm a Rejtő segítségét!

zsolty23 2015.10.23 14:30 - Megtaláltam
Bécsi városlátogatás alkalmával.
Köszönöm a rejtést és a rejtő segítségét is!

graffz 2015.10.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Megvan, kosz a rejtőnek (a segítséget is) :-)

R.Betti 2015.06.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Az első külföldi ládám!!!!
Biciklivel letekertük. Egy csodás nap, ebben a gyönyörű városban.
Köszönöm a lehetőséget. :-)

Winssent 2015.06.10 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
One Direction koncertre hoztam a lányomat, és gondoltam közben kihasználom a lehetőséget, és megkeresem Bécs egyetlen geocaching.hu-s ládikáját. A város gyönyörű, a rejtések tökéletesek! Köszönöm a lehetőséget!

laszloze 2015.05.28 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Egy kis segítséggel,de meg lett.
Személy szerint én a nagykövetségnél lévő gáztáblát nem találtam, lehet hogy más megleli, valamint az egyik állomást elrontottam, de a rejtő segítőkész volt. :) Köszönöm is a rejtőnek :)
Egyébként egy csodálatos város Bécs, minden kessernek csak ajánlani tudom.

DóriAtesz 2015.05.10 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

lepke 2015.05.04 00:00 - Egyéb
Még pár képet feltöltök.

Az opera előcsarnoka
És az előadás, melyet kivetítőn láttunk, hallottunkKedvenc Hundertwasserünkben
Schönbrunnpark
AkáclugasMajdnem átellenben laktunk!
zsöffenet 2015.05.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Jó régen keresgéltem. Többedszerre voltam Bécsben, de most is tetszett, és maradt még mindig felfedezni való. Jól körbevezetett a rejtő a belvároson. Tetszett!

lepke 2015.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Zsófi lányommal három kellemes napot töltöttünk Bécsben. Bejártuk a kedvenc helyeket: a Hundertwasser múzeumot, Schönbrunnt, voltunk az Albertinában, sőt az operában is, igaz, hogy csak az előcsarnokig jutottunk, mert a belépők aranyárban vannak, azonban egyik este kivetítették az előadást, úgyhogy "operában minden körülmények között voltunk!" Szintén kedvenc helyünk a Rosenberger étterem, a Naschmarkt, amely helyeken óriási forgatag volt. Egyáltalán mindenütt tömeg áramlott, kivéve a szállásunk környékét, amely afféle bevándorlónegyed, osztrák csak mutatóban akad, néhány helyen törökül is ki van írva az üzlet neve, a helyi piac is egész keleties hangulatú, csupa török, indiai, arab fizimiska.
Ronda, kora tavaszi, szeszélyes időjárás volt, alaposan rácáfolt a májusra, mire hazaértünk, addigra meg hétágra süt a nap.

Fogadalmi templomBécsi majális
Piros lufik, zászlókJellegzetes bécsi utca
kukukNa, mit játszanak itt?
Mókás vízköpőSzintén
Hunderwasser-házZsófi a kedvenc múzeumunkban
Schönbrunnban 
gyildarefo 2015.04.03 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Megnéztük a legélhetőbb várost, közben persze vásárolni is kellett (Réka).

Szent István dómés a belseje
FiákerHotel König Ungarn
KoronaHofburg
HofburgNagykövetség
Réka az asztalnálRasthaus
RékaMária Terézia
Antissimo 2015.04.02 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Ennyi pontnál már nagy a hibalehetőség, de szerencsére egyértelműek a pontok. Egyetlen egy volt, ahol szerintem hibás a leírás, az 1. ponton: "a dóm egyik sarkán kb. 2 m magasan található egy sárga gáztábla." - ezzel szemben a gáztábla nem a dóm épületén van, hanem ott, ahová a koordináta mutat. Szerencsére nincs mivel összetéveszteni.

EmesESE 2014.12.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.88
A két ünnep között Sopron környezetében ládázgatunk. A megérkező tél, hideg és hó miatt több esetben nem volt egyszerű dolgunk.
Nagyon tetszett a bécsi rejtés, kb 2,5 óra alatt jártuk végig a pontokat. Több esetben összefutottunk a bécsi nevezeteségeket fekereső túristákkal, de nem volt túl nagy a tömeg.
A pontok végigjárása közben az első részhez kinyomtatott oldalt sikerült a jelszórészletekkel kirántanom és elhagynom a zsebemből, még szerencse, hogy majd minden ponton lévő részletet lefotóztam, így csak a 1-es ponthoz kellett viszamenni.
Köszönet a rejtésért.

krezga 2014.12.21 17:00 - Megtaláltam
Már sokszor jártam Bécsben, de annyi időm egyszer sem volt, hogy a multinak nekiálljak, most nekiindultunk, és szépen végigjártuk a pontokat, az útközben lévő vásárokba benéztünk, puncsoztunk. Mi az 5-össel kezdtük, elmentünk az egyesig, majd a 12-estől szépen csökkenő sorrendben mentünk. Mire végeztünk szépen ránk is sötétedett, kb. 3 órát vett igénybe, de közben minden vásáros bódét megnéztünk :)

Horizont 2014.12.18 12:00 - Egyéb
Imádom Bécset, nem tudok betelni vele. Mindahányszor ott járok, mindig találok valami újat, de a régen ismertek is mágnesként vonzzanak. Liberty ügyesen végig cserkészte ezt a nagyszerű csemegét, nagy élmény lehetett. Alig várom, hogy én is részese lehessek ennek, nem halogatom sokáig, tavasszal ott a helyem.

Liberty 2014.12.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
1 napos adventi és kulturális kiruccanás keretén belül kerestem fel a 12 pontos látnivalókat. Az autóbuszos városnézés után egyénileg fedeztem fel az újabb szépségeket. Sokszor voltam már Bécsben, láttam már sok-sok történelmi nevezetességet és kiállítást, de a 12 pontból mégis 7 teljesen új volt számomra.
Nagyon jól felépített a multi, a pontokat 3 órás sétával végig lehet járni.
Bécsben igazi adventi hangulat volt, karácsonyi fényekkel, mézes sütemény és forralt bor illattal. Köszönöm az ötletes jelszó rejtéseket:)

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

Bécs címere
 
Cicapapa51 2014.09.09 19:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Nem kapkodtam el. :-)
A multit és a várost tavaly májusban kezdtem felfedezni. Néhány pontot még akkor kerestem meg. Néhányat menet közben, mikor arra jártam. Ma pedig kihasználva a szép kora őszi napos időt agy kis bringatúra keretében megkerestem a maradék négy pontot. Köszönöm a "rejtőnek" hogy egy ilyen multi készült.
Cicapapa51

Checkers 2014.07.23 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Köszönjük a kalauzolást, amikor nekikezdtünk nem hittük hogy minden pont meglesz, de sikerült :)

cachekereso 2014.07.02 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
A felkeresett helyszínek nagyon jól bemutatják, ahogy a magyar történelem "körülöleli" a Hofburgot. Nagyszerű belvárosi séta, a multi - témakörét tekintve, turista szempontból - ritka, értékes "gyűjteményt" képez. Köszönöm.

klfmate 2014.05.17 15:00 - Megtaláltam
Meglett, köszönjük!

zaskl 2014.04.12 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

ba&bo 2014.02.22 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük a remek idegenvezetést. Az útikönyv a szálláson maradt, így kapóra jött a túra.

Nyúl 2014.02.10 18:05 - Megtaláltam
Ha már kiküldetésben voltam, gondoltam, levadászom. :-)

Megjegyzés: a 7. ponton a gáztáblán nem WT 5XX, hanem SR 5XX áll.
A koo-k pontosságával is bajom volt, de mivel egyértelműek voltak a pontok, nagyon nem voltak zavaróak az eltérések.

macikupac 2013.12.14 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.34
Advent Bécsben

Az adventi vásárra érkeztünk a családdal egy buszos út keretében. Először egy kis buszos városnézés, majd ebéd volt a program. Ezután a gyalogos városnézés és a vásár jelentette a mutatványt. No, innen léptem le, s csináltam magamnak egy kis privát programot. Egyébként is rühellem a tömeget, de ami itt volt, az nem fehér embernek való. Arra a következtetésre jutottam, hogy ide akkor kell visszajönni, amikor nincsenek vásárok. Bizonyára akkor is sokan vannak, de talán nem ennyire. Mintha a pesti tűzijátékról hazatartó tömeggel mentem volna szembe. A pontokat fordított sorrendben és kissé eltolva (5-4-3-2-1-12-11-10-9-8-7-6) sorrendben kerestem fel. A végére rám sötétedett, de akkor már közel voltam a buszunkhoz. Alapvetően sehol nem kellett sokat pepecselnem a pontokkal. Az egyik problémásabb hely a Pálffy-palota volt, a másik meg a Hofburg, Mária Terézia lábánál. Innen kvázi úgy kellett elhajtanom az embereket (szerencsére magyarok voltak), hogy leolvashassam a vonatkozó részletet. Ez a rész, meg a Szent István-templom tere volt annyira csordultig emberrel, hogy jaj! De tény: rengeteg szép épületet láttam. Azért legalább egy helyen lehetett volna egy kis dobozka. S még egy com-os earthcache megtalálásom is lett. Brumi mackóm küzdött velem az embertömegben.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

holly 2013.12.14 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Klassz kirándulás volt clippel! :)

clip 2013.12.14 15:51 - Megtaláltam
Bécsi adventi kirándulás!

 
Gorkii 2013.12.08 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Csirimojo 2013.12.07 20:46 - Megtaláltam
Adventi séta a fagyos Bécsben. Így is gyönyörű.
A 7. ponton lévő táblát lecserélték, nem WT-vel kezdődik, de nem kell megijedni, a kód működni fog. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2013.12.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Nagyon szép volt! Köszönjük a rejtő segítségét!

ystray 2013.12.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Jó kis séta volt, 7. pont tábláját lecserélték, de a kód működött.

hinia lux 2013.11.23 00:00 - Megtaláltam
Egy emlékezetes bécsi nap alkalmával kerestük fel a pontokat. A multi szépen körbevezet a belváros nevezetességein.

Fogadalmi templomA Ringen haladva
Hofburg, Mária Terézia szoborKarácsonyi vásár fényei
Karácsonyi díszekEsti fények
KonflisStephansdom
Stephansdom-i fényekA Rathaus sötétben
szamosszamoca 2013.11.04 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Őszi geoládázós kirándulás során kerestük fel a ládát. Ritkán szoktunk geoládáról egész oldalt nyomtatni, de most ez történt. Köszönjük a szuper idegenvezetést! A hatodik pontig még nagyon élveztük, aztán kezdtünk fáradni. Főleg, hogy a hetes pontnál nem találtuk a megfelelő táblát, illetve mást találtunk; majd a Pálffy-palotánál teljesen megkergült a kütyü, össze vissza ugrált, de 80 méternél nem sikerült közelebb kerülnünk:(. Köszönjük a Rejtő segítségét a jelszóképzésnél.

elek.szabolcs 2013.11.03 00:00 - Megtaláltam
éjszakai ládázás

GCsoka 2013.11.02 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Nagyon jó kis túravezetés volt.

Lili.th 2013.11.02 00:00 - Megtaláltam
Emlékszem, mikor először jártam Bécsben, olyan beteg (influenzás) voltam, hogy nem igazán tudtam élvezni a városnézést.

Liliom von Franz Molnár
misksomo 2013.08.28 23:10 - Megtaláltam
Nagyon köszönjük a "történelmi utazást" Bécs belvárosában. GPS nélkül jártuk végig az utat az éjszakában, egy trafikban vásárolt térkép segítségével. Nagyon élveztük, igazán jól összeszedett leírás. Néha megállítottunk járókelőket, akik készségesen segítettek angol nyelven. Az építkezések ellenére is minden jelszórészlet leolvasható - azért akadtak kihívások, ami még élvezetesebbé tette a túrát. Gratulálok a kitalálónak!!

gattina 2013.08.28 23:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Egy háromnapos tréning esti programjaként kerestük fel a pontokat GPS nélkül és némi helyi segítséggel. Nagyon jók a leírások, könnyen megtaláltuk a pontokat.

Bl4st3r & Amy 2013.07.27 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
És igen, beadta! Fantasztikus napot töltöttünk el ma Bécsben és lényegében ezt a ládát vadásztuk le, plusz kisebb kitérőkkel az útba eső normális comos ládákat. Kicsit aggódtam a sok helyszín miatt, de el kell ismerni, hogy egy alaposan átgondolt, jól kidolgozott láda. Időnként kell a türelem, hisz néha a szűk utcákban még a Garmin se tudja azt h. melyik sarkon is kanyarodtunk be, viszont a pontok leolvasása egyértelmű. Hiába több építkezés, és átalakítás a pontok kereshetőek, stabilak. Szuper multi volt, nagyszerű élménnyel gazdagodhattunk, köszönjük ezt a mai napot!

Strombus 2013.07.22 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Mikulás tanácsát megfogadva ingyen bringával. :-) A kerékpárral (dög nehéz és kontrás), a házak között össze-vissza mutogató GPS-szel (volt, ahol 65 m eltérést mutatott), az 1. pontnál azzal, hogy mi a fene az a "gáztábla" (valami sokkal izgalmasabbra gondoltam), 8. pontnál a vártnál jóval több aknafedővel megküzdöttem, de a végére csak meglett minden. :-) Igy, bringával jobb móka volt, mint gyalog lett volna. Útközben néhány .com-os ládát is begyűjtöttem. Hosszú, információ- és látnivalóban gazdag multi volt. Köszönöm.

A borzasztó műholdvétel miatt a megtalálás nehézsége szinte sehol sem 1-es, hanem helyesen minimum 2-es. A "pálya" kerekesszékkel nem bejárható a hossza miatt, igy a terep nehézsége sem 1-es, hanem 1,5-es!

Cerberus 2013.07.20 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Megtaláltuk! Ausztriai nyaralásunk első geoládája. Gyalog kerestük fel az összes pontot, így jól bejáruk Bécs belvárosát és megtekintettünk nagyon sok látnivalót. A multi fő értékét nekünk nem is annyira a bemutatott nevezetességek, inkább a köztük lévő útvonal és annak látványosságai jelentették, nagyon szépen behálózza a belvárost. A jelszóképzés nem teljesen passzol az ízlésünkhöz, de megértjük, hogy miért ezt a módot választotta a Rejtő. Köszönjük a rejtést.

picinyuszi64 2013.07.13 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam

b_pisti_62 2013.07.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Végigjártam :-)

Mikulás 2013.05.20 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.52
Köszönet! Bringával!

A pünkösdi hosszú hétvégét 2 szabadnappal megtoldva csehországi kőrútra indultunk Zsuzsival. Egy nappal az indulás előtt tudódott ki, hogy nekem kedden reggel Bécsben lesz munkahelyi jelenésem. Hamar adta magát a helyzet, hogy bizony én Csehországból hazafelé jövet kiszállok Bécsben, Zsu meg szépen hazavezet. Bécsben pedig van geoláda :-) még hozzá egy 12 pontos multicska. Ez bizony bringáért kiállt (tüdő meg griffs már hiányolnak a bringás kupában!), amit viszont nem hoztam magammal. Sebaj. Ha ingyen akartok Bécsben bringázni, olvassátok tovább a bejegyzést! :)
citybike.at honlapon mindent szépen leírtak. A lényeg: Bécsben több, mint száz helyen lehet kerékpárt "bérelni". Automatából. Bárhol kiveheted és bárhová visszaviheted. Zseniális, gondoltam. Nekem pont ez kell. A hotel, amiben megszálltam, kint van Meidlingben, ami egy irodanegyed. A legközelebbi bringapont pedig kb. 1.5 km séta. Nem tagadtam meg elveimet, egy agyváltós (Shimano 3 sebességes) városi bringát béreltem. Ha egy órán belül visszaviszed (bármelyik bringás pontba) ingyen volt. Nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy egy óra alatt teljesíteni kell mindent. Ha visszaviszed egy órán belül, akkor 15 perc várakozás (egy kávé :)) után újra ki lehet venni és megint egy óra igyen van. Ez nagyszerű. 3 "bérlésből" úsztam meg a 21 kilométert. Persze könnyed, városi bringázás ez, piros lámpák, pontok keresgélése, miazmás. Bécs, bécsi multi. Kicsit másképp.
Nekem tetszett! Próbáljátok ki, jó mulatság! Jobban csúszik a Spéci meg a vanilia szószos Apfelstrudel :-)

A multiról: borzalmas 12 ilyen virtuális pontot, épületek között keresgélni, ahol gyenge a GPS vétel, nem egyértelmű, hogy mit kell leolvasni, stb. A keresés részét nem élveztem, de maga a bemutatandó csudaszép, Bécs belvárosa nagyon pazar. Zsuzsival az elmúlt években kétszer is bejártuk. Első alkalommal az akkori összes .com-os rejtést is begyűjtöttük. Most egyet sem kerestem. Szerencsére ez már nem hevít...

Köszönöm a lehetőséget!

Mikulás

Csak ennyi helyen lehet bringát bérelni :)
Legolány 2013.05.12 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönjük!

Misu 2013.05.12 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönjük!!! Jó séta volt!

álomfogók 2013.04.10 14:00 - Megtaláltam
European Geosciences Union General Assembly, hagyományosan Bécsben. Évek óta látogatom, kivéve tavaly. Két éve pedig hazaértem után nem sokkal jelent meg a láda.
A lényeg. Sokszor megfordultam az utóbbi időben a birodalmi fővárosban, de ez a mostani séta nagyon szisztematikusan rendezte az évek során felgyülemlett mozaikokat. Ráadásul kiadós séta lett belőle a tavaszt váró városban. Köszönöm.

Mivol 2013.01.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Tyű, na hát ez király volt! Kb. pont amire szükségünk volt így, hogy még sosem jártunk Bécsben. Jót sétáltunk, az időjárás is együttműködő volt, kávézóba is eljutottunk... :) Köszönjük!

morph 2013.01.03 16:05 - Megtaláltam
Érdekes láda, körbejártuk - de aki ezt megnézte, ettől még nem igazán látta Bécset. Kevesebb pont talán jobb lett volna. Az időjárás nem volt túl barátságos.

Bugár-orienteering 2012.12.27 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Egész napos bécsi séta keretében keresgéltünk. Mária Teréziát már megnéztük előző évben, de ma nem is lehetett volna látni, véletlen kimaradt ma.
Csak a leírás elejét nyomtattam ki, koo nélkül, azt hittem, így is sikerül megoldani a feladatot. 7-6-5-4-2-3-9-1-12-11-10 sorrendben gyűjtögettünk. Már a Trautsonnál nem tudtam, hol a gáztábla, a Követségnek a hátulján találtam egyet (?), innen utólagos beleegyezésedben bízva már csak a látnivalókat figyeltem, gáztáblákat nem. Közben az Esterházy-kellerben ebédeltünk, a séta végén pedig a St Anna templomban kellemes kamara hangversenyt hallgattunk.

[Jóváhagyta: fcsaba, 2013.01.01 19:27]

 
G&V 2012.12.21 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
A tavalyi karácsonyi vásár látogatás alkalmával elkezdtük megkeresni a pontokat, de akkor nem volt időnk mindre. Most megkerestük a láda pontjait városnézéssel kiegészítve.

LCSOKA 2012.12.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.87
.

duranyikd 2012.12.09 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Köszönjük a rejtést!
Az autót a 6-os, 7-es pont között tettük le a városháza mögött.
Négy órás séta alatt tettük meg a kört. Hideg volt, de napsütés.

tivi2007 2012.12.08 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönöm a rejtő segítségét egy ponton elírtam a jelszót.
Legutóljára 2009-ben voltam Bécsben adventi kiránduláson, szintén csoportott vittem kirándulni. Idegenvezetői városnézés után én végig jártam a pontokat jó volt mert csak részben érintettük némelyiket. Szivesen jövök Bécsbe nem lehet megunni szép ez a város.

valti 2012.12.08 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Ok!

picuresnagyur 2012.12.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
köszi :) minden pont megtalálható, a 8-as szerencsére látszik a felújítás kordonján kívülről is...

Vándor Csillag 2012.12.01 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Egy csodás nap Bécsben advent idején. Forró puncs, finomságok, karácsonyi illatok és Seegrotte. :))) Most minden pont tökéletesen leolvasható.

benger 2012.12.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Bécs nagyon szép város, de azt hiszem nem akarok több gáztáblát látni..

kt013 2012.10.17 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Kérem a rejtőt a mellékelt kép alapján fogadja el a megtalálást! A 8-as pontot sajnos nem tudtam leolvasni a restaurálás miatt.
Mivel csak egy pontom hiányzik, az is elegendő ha meg tudnád adni a 12 ponton begyűjtött számok összértékét. Eddig 297-nél tartok.

[Jóváhagyta: fcsaba, 2012.10.18 08:33]

 
DonRazzino 2012.09.05 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Kérem a rejtőt a mellékelt kép alapján fogadja el a megtalálást! A kettes és nyolcas pontot sajnos nem tudtuk leolvasni és nem szeretnék próbálkozni a jelszóval.

Nagyon jól összerakott multi, én most sétálgattam először Bécsben így jól jött az útmutatás.

[Jóváhagyta: fcsaba, 2012.09.06 18:53]

1. 
Ekarp 2012.08.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Kellemes, kiadós séta a feleségemmel, nagyon tetszett a ládasorozat. Köszönöm a rejtőnek a jelenleg nem látogatható két pontnál a jelszórészletet.

Köszönöm a rejtést!

matrixmusic 2012.08.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Megtaláltuk!
Idei nyaralásunk fő célja a Fertő-tó, Bécs, Rax környéke volt. Ehhez igazítottuk a programokat.
Bécs gyönyörű város. Kempingben töltöttük az éjszakát, és onnan indultunk bringával a város felkutatására. Természetesen közben a láda minden pontját begyűjtöttük (több-kevesebb sikerrel). Az időnk ragyogó volt, jól éreztük magunkat. 65km-t tekertünk csak a városban. Néhány pontnál nem találtuk a jelszót, a rejtő kedvessége segítségével sikerült a találatot hivatalossá tenni.
Köszönet!
Aty, Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

tomki 2012.08.06 19:20 - Megtaláltam
A 2-es és 8-as pontot felújítják, köszönöm a rejtő segítségét.

Macusa 2012.07.23 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Jó kis séta Bécs szép részein. Köszönöm a segítséget a jelenleg nem kereshető pontok esetében. :)

Péter60 2012.05.09 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Nagyon jó a láda tematikája, jó a körbe vezetés is! Magamtól sose kerestem volna fel a pontokat, gratula!
Apró kritika: kicsi láda biztosan elférne valahova.

gsy 2012.05.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06


sirgalahad 2012.05.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Ha erre jársz éppen, s netán
Magyar ládát keresel
Lásd a Pista Bécsben Stefán
Dómba biztos belesel...

címersehol senki
palotaungarn
esőbenudvar
impresszióStadtpark
virágözönkirályi
kis ajtóutcarészlet
magyar nyom 1magyar nyom 2
a parlamentnélbokrok közül
feketegere 2011.12.17 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Adventi séta a csapattal, közben 1-2 bögre puncs elfogyasztása.
Köszönjünk a rejtést!
feketegere, kerimami, Zoli, Gazdy és Dia

kerimami 2011.12.17 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Sajnos pont ezen a szombaton volt rossz idő,ezért nagyon időzni nem tudtunk a pontoknál,de mindenképpen időt fogunk szakítani egyszer hosszabb bécsi kirándulásra. A néha esős,szeles időjárást kárpótolta a finom,forró puncs és a város karácsonyi hangulata.

Köszönjük a rejtést!

kerimami,Diána,Gazdy,Zoli és feketegere

 
Puszkany 2011.12.10 18:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.42
Nem lehet megunni, soha soha nem lehet megunni... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

Rathausplatz-i vásár és belváros minden évben megér egy kört. Kellemes időben pár órás sétával.

Tonykopter 2011.12.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Felleltük! A tömeg kicsit csökkentette az élvezeti értéket. Irma volt a főgépész.

hercule&jane 2011.12.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Buszos adventi vásáros látogatás során vadásztuk le. A belváros nagyon szép, a karácsonyi világítás hangulatos, a különféle vásárok fokozták az élményt:)
Kicsit gyors volt a tempó, hiszen az idő szorított, de tisztességgel legyalogoltuk a távot:)

norko 2011.12.03 20:30 - Megtaláltam
Városnézésen, és "barátnő látogatáson" Bécsben. Kora délután kezdtük el a túrát, ami végül az eső miatti szünet miatt, sötétben fejeződött be. De így is jó volt.

csbagi 2011.12.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Adventi séta Bécsben Istvánnal.
Eredetileg nem akartunk ládázni, de mivel láttuk, hogy kb. ugyanezt az útvonalat járnánk be egyébként is, mégis megkerestük a pontokat. Utána vásári nézelődés következett.
Köszönjük, hogy megmutattad ezeket a számunkra még ismeretlen nevezetességeket, Csaba!

Cseber 2011.12.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megtaláltam, Ágival!

Lukács Imre 2011.12.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Szokásos forraltborozós adventezős bécsi hétvége alatt Hajnival.

Az első találat örömére
A Burgtor láda a .com ról
Zólyomi kesserlányok a Lapis Lazuli-nálHol lehet az Aero Club?
közös nevező 2011.11.27 00:00 - Megtaláltam
.

Mama és Papa 2011.11.26 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Nagyon tetszett ez a láda, kár, hogy nem lehet csillagos ötössel jutalmazni!
Korrekt, pontos helymeghatározás.
A ládázás élményét az is emelte a rossz időjárás (köd), a rendkívüli hideg ellenére, hogy a 12 pontos virtuális ládához semmiféle íróeszközt nem vittünk. Papa nyelvgyakorlás (és logolás) céljából mindenhol kért íróeszközt. (Információs bódé, postahivatal, bank, járókelő, vendéglő, de a csúcs a posztoló rendőr és egy karácsonyi vásárt rendező templom altemplomában árult ceruza elkérése volt...!) Nagyon készségesen álltak rendelkezésünkre és mindenkinek volt egy kedves szava vagy mosolya.
Sokat járunk Bécsbe, ott tanul két unokánk, de a magyar vonatkozásokat így egybegyűjtve még könyvben sem láttuk. Köszönjük!

davesopron 2011.11.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Szép séta Bécs belvárosában, bemutatva a kevésbé ismert nevezetességeket. Sajnos hideg időnk volt, de megérte végigjárni. Köszönjük a rejtést!

columbo 2011.11.03 00:00 - Megtaláltam
.koszonjuk

molka 2011.10.29 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Huhh! 4 nap alatt esténként szedegettem össze a pontokat, és egy egész diákcsoport segített...Volt olyan hely, ahova ötször mentem vissza! De az ötlet, mármint a láda alapötlete nagyon értékes, ezért köszönet! A megvalósítás már kevésbé tetszett, de legalább nem tünnek el a pontok!

A magyar nagykövetségen belül
Allisc 2011.09.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megtalltuk.A bcsi ldk után felüdüls volt:)

Sa monyo 2011.09.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megvan! :)

Christinel 2011.09.10 18:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Első bécsi kirándulásunk alkalmával kerestük meg a multit. Párszor kicsit megtréfált a gps, de azért minden pont rendben meglett. Tetszik, hogy a multi e téma köré rendeződött.

csemege 2011.08.30 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Tanulságos séta volt.

sanzi89 2011.08.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtalaltuk!

2 delutan volt bejarni minden helyszint, de megerte! Eletem legtobb pontot tartalmazo multija. A jelszo kezelhetosege kicsit nehezkes volt, de annyi baj legyen. :)

Sorex 2011.08.07 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Astacusszal egy nyári hétvégén.

astacus 2011.08.07 16:11 - Megtaláltam
Bécsi hétvége Sorexszel.

Márta 2011.08.06 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Buszos kirándulás alakalmával voltunk Bécsben. 3 óránk volt szabadon a városra, ez alatt próbáltuk megkeresni a pontokat. Térképünk nem volt, a GPS sok helyen felmondta a szolgálatot, így picit küszködtünk. A város nagyon szép, még vissza kell jönnünk rendesen megnézni. Köszönjük!

 
csillagvadasz&kiralylany 2011.08.03 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Gyönyörű a város!
Kösz a rejtést!

 
Kiscserkészek 2011.07.31 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Megvan. Ottó igazoltan távol, nem szereti a várost, inkább csak erdőben jönne velünk. Mi azonban ha már itt jártunk megkerestük a pontokat. Kicsit lassabban ment, így aztán jópár órába tellett végigsétálni. Szép volt, köszi a rejtést. LEO.

fentről figyelnekA Nordsee-t sem hagyhattuk ki
ussenyerek 2011.07.31 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.20
Megvan! Bécsi hétvégi kirándulás... L.

GAZ69 2011.07.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.22
Megtaláltuk! Bécs belvárosában már többször jártunk, de az ötlet hogy magyar vonatkozású helyeket keressünk meg vonzott minket. A sok apró történelmi tény mellett megismertük a bécsi közmű jelölési rendszert is. :) Amúgy a részletes útvonal leírás és egy belváros térkép segített megtalálni a pontokat, mert a GPS a szemerkélő esőben megadta magát.

Sörivók álma: a választékEz is sör...
angyalkriszti 2011.07.24 17:00 - Megtaláltam
köszi szépen!!!!! Nagyon szép hely Bécs, csak az volt a baj, hogy épp esett az eső!!!!!!!!!!!

szakica 2011.07.24 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtés! Szitáló esőben kerestük fel a pontokat, amely olyan helyekre vitt el, melyet nem láttunk eddig,

Mihul 2011.07.24 17:00 - Megtaláltam
esik

csjani 2011.07.15 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést, élmény volt külföldön magyar nevezetességeket találni.

keep 2011.07.03 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Ismerős környéken voltak számomra is felfedezésre váró pontok. Két nap alatt, elég ramaty időben lett meg, de azért jól esett. Mindenkinek javaslom, kiváló minőségű körséta.
A sok turista néha érdekesen pislogott, hogy miért a gáztáblát fotózzuk az épület helyett :)

kl 2011.07.02 19:16 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! Jó volt sétálni! Sok új, érdekes helyet is láttunk. [wapon beküldött szöveg]

fcsaba 2011.06.09 22:00 - Egyéb
A pontokat ismét bejártam. A nagyobb eltérést mutató pontokat ismét bemértem, a leírásban is frissítettem. Ha van még pontatlanság, akkor szívesen várom a javításokat.

A javasolt bejárási útvonalat minimálisan módosítottam az Esterházy-palota -> Wilczek-palota -> Minorita tér részen; a mostani sokkal szebb és logikusabb, mint az eredeti.

evivagyok 2011.06.05 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Közös találat kedvesemmel, csg69-el :)

csg69 2011.06.05 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Közös találat kedvesemmel, evivagyok-al :)

VP 2011.06.03 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.34
Bécsben jártunk, és séta közben begyűjtötük ezt a rengeteg számot is.
Erre a ládára is igaz, hogy a kevesebb több lenne, és persze legalább egy hagyományos pontot megérdemelne a multi. A keresés során némi rutint lehet szerezni, hogy mit kell keresni, de pl. a 7. legalább 40 méterrel el van mérve.

kopco3 2011.06.01 00:00 - Megtaláltam
Tényleg 2 óra séta volt! Örülök hogy magyar láda került Bécsbe! Néhány koordináta nálam egy kicsit pontatlan, de városban ez előfordul.

Fazék 2011.05.31 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Délután 3-kor véget ért a tárgyalásom, a parkolóházban átcseréltem az öltönyt pólóra és rövidnadrágra, aztán hajrá.
Sokszor jártam már Bécsben, de a munka után szinte mindig hazamentem, most jó volt egy kicsit turistáskodni is. Köszönöm az idegenvezetést.

perger 2011.05.30 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Már 3 éve itt élünk, és ugyan jártunk már az összes pontnál, de még mindig nem bírtuk megszokni, hogy Bécs mennyire magyar is.

StephansplatzTour de Graben
A Minorita tér tornyaiRózsa a Fogadalmi-templom előtt
UngarnModern testőrök
Mária Terézia elefántjaA Hofburg zászlói
Korona I.Korona II.
anettnori 2011.05.21 08:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Második!

Több hete terveztünk rokonlátogatást Bécsbe. Itthon szomorúan vettem tudomásul az előzetes "felkészülés" során, hogy ebben a városban nincs magyar láda. Sebaj, .comos viszont rengeteg!
Aztán csütörtök délelőtt ránéztem a ládaoldalra, és mit látok! Láda (12 pontos multi) Bécsben! Nosza, ezt biztos nem hagyjuk ki!
Péntek délután összeszedtük a gyerkőcöket (óvoda, iskola), aztán 5 óra után indultunk Veszprémből. Nem sokkal este 8 után értünk célba. Másnap reggelre terveztem a multi begyűjtését. Sógorom, a tervet meghallva, azonnal csatlakozott.
Fél 7 előtt indultunk be a központba. 1-12-11-10-9-3-2-5-6-7-8 sorrendben gyűjtöttük be a részleteket. A korai időpont miatt alig volt járókelő a belvárosban, szombat lévén még csak ébredezett a város. Mi nem bántuk, jó alaposan körülnéztünk, a tömeg és a nagy forgalom nem zavarhatott minket.
Fél 10-re értünk vissza a többiekhez, 9 km-rel a lábunkban.
Aztán indult az állatkerti séta...

Összegezve: A multi pontjai olyan helyeket mutatnak meg, amiket magyar emberként mindenkinek csak ajánlani lehet. Néhány pont kissé pontatlanul van bemérve (30-40 méter is előfordult), de a választott jelszó töredékek egyedisége, illetve az alapos leírás mindezt kompenzálja. Köszönet a rejtőnek!

 
kiralyek 2011.05.20 22:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Először is gratulálunk a láda ötletéhez (mi is terveztünk valami hasonlót) és az igényes kivitelezéshez! Biztos nem kevés munkaórája fekszik benne a rejtőnek. Külön öröm, hogy elsők lehettünk, bár ez, tekintve, hogy vagy fél éve itt lakunk a Császárvárosban, szinte kötelező is volt. A multi Bécs ezerféle szerethető arcából az egyik legszebbet mutatja be: a belvárost a maga pompájával, girbegurba, macskaköves utcáival és sokszínű népségével. A magyar nyelvű emléktáblák és a piros-fehér-zöld zászlók a nagy időket látott paloták falán pedig akármelyik magyar szívét megdobogtatnák.
A hangulatunk nemcsak ezért volt emelkedett: Áron a 14. születésnapját ünnepelte a mai napon, és majdnem végig görkorcsolyával teljesítette a feladatot. A gyerekek is, mi is meglepődtünk, mennyire közel van hozzánk a történelem. Mennyire szoros volt a kötődés a népek között a Monarchiában! Mennyi nagy embert adtunk a világnak és sokáig mennyire nem számított ez...
A 11. pont teljesítése után a Himmelpfortgassén visszafelé egy kétgombócos fagyival premizáltuk magunkat. Ajánljuk figyelmetekbe a Fontaniva nevű kis fagyizót: igazi olasz fagyi, nagyon finom. Majd' ötórás, láblejárós, bodzaillatú, gyönyörű délután családi körben - köszönjük!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.