geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
279. Kráterben! (GCTsag)

Ság-hegy

Ság-hegy

Kráterben

Kráterben

Háttérben Celldömölk

Háttérben Celldömölk

Lépcsőzetes bányaművelés

Lépcsőzetes bányaművelés

Árnyék

Árnyék

Hegy a bányászat előtt

Hegy a bányászat előtt

A bányászat megkezdésekor

A bányászat megkezdésekor

Bányaépületek

Bányaépületek

Ki gépen száll fölébe... / saját kép /

Ki gépen száll fölébe... / saját kép /
Szélesség N 47° 13,802'
Hosszúság E 17° 7,053'
Magasság: 255 m
Megye/ország: Vas
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.06.16 18:09
Utolsó lényeges változás: 2009.10.19 10:48
Utolsó változás: 2015.12.07 09:06
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: RIPTOR , Gabi
Felhasználó: RIPTOR
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Megtalálások száma: 687 + 5 sikertelen + 16 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


WAP:
A láda /20x15x5cm/ a hegy platóján egy sziklarepedésbe rejtve, kövekkel, álcázva. Mivel a környék elég látogatott, mindenkit kérek az önmérsékletre keresés közben, valamint a gondos visszarejtésre!!! Travel bugot ne tegyél bele!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


WEB:
A láda megközelítése:

Alsóságon a Sági utcáról kanyarodjunk a Hegyi utcára. A végén vegyünk egy balkanyart, majd rögtön egy jobbost. Innen már szépen emelkedik alattunk az aszfalt. A hegy lábánál is lerakhatjuk az autót, vigyázva, nehogy akadályozzuk a buszfordulóban a forgalmat. A kényelmesebbek felmehetnek egészen a Turista-szálló parkolójáig is egy 19% emelkedőn.
 N 47° 13,934' E 17° 7,164' 202 m [GCTsag+parkoló] Érdemes megnézni a kis tanösvényt a parkolóval szemben, mely a környék növény és állatvilágát mutatja be. A parkoló sarkán egy lépcső kezdődik, azon felszuszoghatunk a múzeumig. Kis séta után egy hármas elágazóhoz érünk, amelyen ha balra megyünk, egy szép nagy kanyart írunk le és a mesteri oldalról sétálhatunk fel a hegy platójára, ha jobbra indulunk el, akkor a kráterbe tudunk besétálni, ha felfelé a sárga háromszög jelzésen, akkor a Trianoni kereszt alá jutunk. Innen szép panoráma nyílik a kráterra. Felmászhatunk a két csonka-kúpra is, ahonnan páratlan körpanoráma nyílik Kemenesaljára. Az Eragon c. film forgatásakor a parkoló Turista-szálló felöli részéről építettek egy utat a kráter felé, amin jó idő esetén még a babakocsit is el lehet tolni.

És most egy kis leírás a környékről:
A Ság-hegy
Kialakulása
A Ság-hegy egy 5 millió évvel ezelőtt kitört tűzhányó maradványa. Az aláhulló vulkáni porból keletkező tufarétegekre bazaltkőzetté dermedt láva települt. Ez a fokozatosan pusztuló lávapajzs tanúhegyként őrzi az alsóbb laza képződményeket. A síkságból kiemelkedő kettős csonka kúp lankáján még a pannóniai beltó homokos üledékeit találjuk. A meredekebb lejtőkön a kráterekből kiszórt vulkáni tufa, a függőleges sziklafalakon a bányászkodás után visszamaradt lávapadok és kürtőkitörések tanulmányozhatók.
Legmagasabb csúcsa a Kopasz dombon található magassági pont 291 méterrel emelkedik a tengerszint fölé
Állatvilága
Leginkább a közép-európai elterjedésű fajoknak nyújt otthont. Mintegy 25 csigát és 50 lepkét írtak le a területről. Madárvilága gazdag, számos énekesmadár mellett költ a hegyen a kuvik, a gyöngybagoly, az erdei fülesbagoly, s alkalmanként a vörös vércse is. Madárfajai közül kiemelendő értéket képvisel a néhány éve megtelepedett holló, mely a kráter meredek sziklafalán fészkel. A hegylábi homokbányában évről-évre megjelenik néhány gyurgyalag pár is. A '70-es évek végén még költött néhány pár kövirigó is, de sajnos azóta nem került szem elé.
Növényvilága
A hegy a tájtól elkülönülő önálló flórasziget. Lapos platóját egykor árvalányhajas pusztarét borította, melyre napjainkban néhány szál hegyi- és kunkorgó árvalányhaj, piros kígyószisz és tavaszi hérics emlékeztet. A hegy oldalát ligetes karsztbokorerdő borította, melyből a szőlőművelés és a bányászat alig 1-2 hektárt hagyott. A molyhos tölgy, cser, vadkörte alkotta erdőben található természeti kincsek a tarka nőszirom, a fekete és leánykökörcsin, a nagy ezerjófű, selymes boglárka, s egykor itt élt egy különleges apró páfrány, a pikkelyharaszt is. A sziklakibúvásokon északi és aranyos fodorka, édesgyökerű páfrány, varjúháj-félék és sziklai ternye díszlenek.
Kultúrtörténet
A természetes erődnek is tekinthető képződményen az első állandó telephely Kr.e. 5000 körül alakult ki, amely később virágzó bronzművességet hozott létre. A hegyen már az i.e. III. évezredtől település volt. Ezt régészeti leletek igazolják. Ezeket Lázár Jenő bányatulajdonos a Nemzeti Múzeumnak adta. Kis részük 1978-ban visszakerült. Érdekes tudománytörténeti adalék, hogy 1891-ben báró Eötvös Loránd a Ság-hegy tetején próbálta ki a torziós ingát, melynek révén világhírnévre tett szert. A hegy akkor még szabályos alakja és feltárt geológiai szerkezete révén nem csak a nehézségi erő mérésére volt alkalmas, de az adatok számítással történő ellenőrzésére is. A méréssorozat időpontját egy új tudományág: a gravitációs kéregszerkezeti kutatások születésnapjának tekinthetjük. A kísérlet emlékét bazalt emlékmű őrzi.
A hegy természeti értékeit 1975 óta tájvédelmi körzetként védjük.
A vulkáni képződmények bemutatását 1989 májusában a "Földtani Természetvédelem Napján" átadott tanösvény is segíti.
Borkultúra
A szőlőművelés kezdete a rómaiak idejére nyúlik vissza. Az első írott forrás ugyan csak 1642-ből való, de tárgyi emlék közel egy évszázaddal korábbi akad : egy pincegerendába vésett 1562-es évszám. A szőlőművelés rendjét, a szervezett hegyközösségi életet az 1734-ben
írásba fektetett A sági Hegységnek törvényei szabályozták, amely országosan is párját ritkító jogszabálygyűjtemény. Richard Bright, híres angol orvos és geológus 1815-ben, dunántúli utazásai során fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a hegyen jó bor terem. Az úgynevezett Szív-pincében közjegyzői okirat tanúsítja, hogy a sági nedű Bismarcknak, a legendás német vaskancellárnak is kedvelt itala volt. A hegy levének értékét jelzi, hogy az 1930-as évek végéig a nászéjszakák borát termelő somlói borvidékhez tartott. A hegy termékeny talajú lejtői kiváló minőségű tájjellegű borok termelésére nyújtanak lehetőséget.
Bányászata
A hegy ipari méretű bányászata 1907-ben kezdődött, s ötven évig tartott. Ennek során körülbelül 1,7 millió vagon követ termeltek ki. Közép-Európa legmodernebb bányája saját iparvasúttal, áramfejlesztővel és vízellátással rendelkezett: a vasút- és útépítésre használt, különböző méretű, zúzott kövön túl jelentős mennyiséget hasítottak szegélykőnek, macskakőnek.
Látnivalók
Vulkán Park:
A celldömölki Vulkánház igyekszik közelebb hozni és megértetni a tűzhányók működését. A Felfedezőteremben kicsiknek és nagyoknak is kézzelfogható élményeket kínál, ilyen a vulkán- és gejzírkitörés működtethető modellje, a mini földrengés-szimulátor, vagy a vulkanológusruha.
A Tűzhányóteremben bemutatja a Föld mélyén zajló folyamatokat, a vulkánokat felépítő kőzeteket, a vulkánok formavilágát, Európa legnagyobb vulkánja, az Etna köré csoportosítva.
Kemenes Vulkánpark
Trianoni emlékmű: 1934-ben épült közadakozásból, és az akkor még működő bánya támogatásából. Magyarország legnagyobb ilyen jellegű építménye, 19m magas.
Tervezte: Halászy Jenő.
Tanösvények:
Az első mindjárt a parkolóban található a környék növény és állatfajait mutatja be. A második, a geológiai tanösvény útmutatás a hegy kialakulásáról, jellegzetes geológiai képződményeiről.
Múzeum: A hegyre felvezető út tanösvény mellett találhatjuk, rögtön az első lépcsősor után. /elméleti/ Nyitva tartás: Kedd - Péntek: 10-16 Szombat: 10-14 óráig.

Linktár
Celldömölk honlapja
Mindent Celldömölkről
Mindent Kemenesaljáról
Ság-hegy

Ládatörténelem:
2002.06.16: Tomi elrejti az eredeti ládát
2005.06.13: A láda eltűnt
2005.06.20: A ládát újratelepítettem, bár sokáig a helyén nem maradhat, mert filmforgatás folyik a kráterban.
2005.07.13: A ládát sikerült adoptálnom, átalakítását megkezdtem.
2005.07.25: A leírás megújult, a láda újra kereshető.
2005.11.13: A filmforgatásnak vége, de a díszletek még maradnak.
2006.03.20: A diszleteket lerombolták, elszállították, rekultivációt hajtanak végre a terepen. Ennek ellenére a kráter már nem lesz olyan, mint a forgatás előtt.
2006.07.30: Ládaellenőrzés, ajándékfeltöltés.
2006.08.15: A láda terepszínbe öltözött.
2007.01.07: Gyönyörű napsütés +12C'. Séta Sághegyen, és ládakarbantartás. A rengeteg szemét mellett találtunk egy TB. is! Elhoztuk.
2008.04.05: A láda eltűnt.
2008.04.13: A láda pótolva.
2008.09.07: dr iz elvitte a ládát.
2008.10.02: láda pótolva.
2009.05.09: A ládát ismét elvitték. Komolyabb átalakítást hajtunk végre a ládán, és függetlenítjük a .com-tól
2009.06.14: Új láda kihelyezve, ezen a koordinátán csak a Magyar oldalon van bejelentve.
2009.10.04: Sajnos a láda megint eltűnt. pótlás hamarosan.
2009.10.18: A láda újra kereshető. Sírva könyörgök: rejtsétek vissza rendesen a ládát!!!!
2015.12.06: Új láda, új logbook kihelyezve, ajándékkal feltöltve.
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (489 db): környezet: 4.76 rejtés: 4.44 web: 4.58 átlag: 4.59

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

MoGeMaP 2020.06.14 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.48
Megvan.

MonTri 2020.06.13 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

uvegeskornelia 2020.06.01 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

henger1 2020.06.01 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

betv 2020.06.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

rimano 2020.05.30 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Rimano
[g:hu+ 2.1.17]

Zolee és a mókusok 2020.05.30 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.4.0]

timka84 2020.05.23 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

anita4 2020.05.10 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

mickmickey 2020.05.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
Köszi a rejtést! Megtaláltuk!
Ládát cseréltem. A logbook is tele van, ráférne a csere!

szikizso 2020.04.05 13:15 - Egyéb -
Piros kereszt A láda az utolsó bejegyzések alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: szikizso - ládadoki

Hörcsög 2020.03.29 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]
Nagyon tetszik a kráter és környezete, egy mini magashegység! Rengetegen bóklásztak a környéken. A ládából az élelmiszert eltávolítottam.

A láda négy füléből hármat elveszített, beázásveszélyes! Ki kellene cserélni!

Vasi75 2020.03.15 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!!!

zferke 2020.02.24 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Varázslatos helyszín!
Köszönöm a rejtést!!!

Szuszi01 2020.02.14 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

johnny_lazarovics 2020.02.01 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

pap.viola 2020.02.01 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gelo 2019.12.25 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Butchman 2019.11.30 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kasap 2019.11.30 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Puhapracli 2019.11.30 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Péter60 2019.11.22 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.54
Ez jó volt. Klassz hely, szép panoráma, és menet közben finom dércsípte kökényeket majszoltam.
Láda rendben.

Sipikrisi 2019.10.29 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sipipeti 2019.10.29 17:11 - Megtaláltam
Őszi családi kirándulás keretében találtuk meg. Nagyon szuper környék, sajnos a sötétedés miatt nem tudtuk az egészet bebarangolni, csak egy részét, de a gyerekeknek is nagyon tetszett! Köszönjük a rejtést [Geoládák v2.2.5]

Mensikov 2019.10.26 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszönjük a rejtést. Szuper idő, szuper hely!

szladoo 2019.10.26 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

jegesmedve137 2019.10.06 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

cincinek 2019.09.15 13:00 - Megtaláltam
Gyerekekkel könnyed vasárnapi kirándulásnak ígérkezett gyönyörű, napos időben. Szokás szerint eltévedtünk: 4. tábla után nem fordultunk vissza, hanem körbemásztuk a kráter tetejét, így izgalmas és gyönyörű tájban gyönyörködhettünk. Végül csúszdának használva a hegyoldalt landoltunk: Emi nagyon élvezte! A láda megtalálása már csak hab volt a tortán. Köszönjük!

sio 2019.08.27 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
Céges kiránduláson, szép kilátás a hegyről

Hipermakik 2019.08.17 14:00 - Megtaláltam
:)

RenaID 2019.08.17 11:00 - Megtaláltam
:)

RED75 2019.07.14 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Ság-hegy és a környéke,gyönyörű változatos panorámával! Köszönjük a rejtést!

vadalma28 2019.07.14 12:30 - Megtaláltam
Köszi

Attibati 2019.06.30 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.55
Celldömölk - Ság-hegy - Mesteri - Vásárosmiske - Sitke - Köcsk - Egyházashetye - Celldömölk 68 km
A mai nap legnehezebb ládája.
Kezdődött egy 19 %-os emelkedővel, majd a végtelen lépcsőkkel amiken felcipeltem a felpakolt kerékpárt.
Lefele kinéztem magamnak egy, a rejtekhely közeléből induló fölutat, de az pontosan a haladási irányomnak ellentétes oldalon érte el a hegy lábát, így maradt lefele is a cipekedés.

Manala&Snake 2019.06.08 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük!

Zsofka_Tom 2019.05.25 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mazzag 2019.05.25 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

matyassyd 2019.05.18 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

zaskl 2019.04.28 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Kepi 2019.04.21 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

leslielong 2019.04.18 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.26
Meglett ez is munka utan

kristontrener 2019.04.08 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Szuper helyen van!
A Kalandorok [Geoládák v2.2.5]

réka97 2019.03.22 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Megvan, köszönjük! :)

gary15 2019.03.17 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MDO 2019.01.01 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

katica 2018.12.28 16:09 - Megtaláltam
Köszi!

Parmerozpazepan 2018.11.07 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Klassz hely.

SirLes 2018.10.31 17:17 - Megtaláltam
Már sötétben Andival találtuk meg. Tetszett a környék

ha2 2018.10.22 13:20 - Megtaláltam
Sok lépcsővel nehezített, egyébként a fogadó parkolójától nem túl hosszú séta.
A szép napos időben sokan kirándultak a hegyen.

ArNick 2018.10.21 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

cs24 2018.10.21 14:36 - Megtaláltam
Megvolt [g:hu 1.5.4]

MoMaszter 2018.10.21 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
A geoládát először nem találtuk meg, holott a koordináta teljesen egyértelműen mutatta a helyet, ahol a láda lehetett korábban! A hely körüli kövek elrendezése is arra utalt, hogy itt kellett volna keresni, de hiába néztünk körül sehol semmi!

Lefotóztuk a helyet, majd elindulva a kráter felé vezető ösvényen, a rejtektől mintegy ötven méterre az ösvény melletti dzsindzsába teljesen véletlenül fedeztük fel a ládát. Minden benne volt, így fogtuk s visszavittük a helyére, majd újrarejtettük.

Köszönjük a rejtőnek, hogy megmutatta ezt a Celldömölk fölé magasodó szuper helyet!

fa-peti 2018.10.06 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Dragon22 2018.09.30 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Trükkös volt. Köszönöm a rejtést! :)

distike 2018.09.17 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.52
Köszönöm a rejtést.Ide is eljutottam.

stmester 2018.09.14 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Az osztályozót lassan visszaveszi a környezet. Nagyon tetszett a kráter. Dobozból kivettem a szemetet, valaki még gyógyszert is tett bele (nem normális) a füzetbe elölről és hátulról is elkezdték a logolást, már azt hittem betelt, egyébként rendben.

P1030620P1030623
május 15. 2018.08.15 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

RobiGyongyi 2018.08.15 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
_ez volt az első láda_

(\_/)
(o,o)
(")(")

WhatsApp Image 2018-08-15 at 12.27.58 
dessew 2018.07.28 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

bumba 2018.07.27 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4] Kétnapos sárvári pihenés után megnéztük a Vulkánparkot (elképesztően látványos és érdekes!), majd a nagy hőségben egy kis kapaszkodós ládakeresés (jó sokáig). Érdekes a csúcs "új" alakja... Köszönjük!

Papi13 2018.07.27 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
ok

Schlégl 2018.07.26 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

At 2018.07.19 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.13
Megvan!

annamari8505 2018.07.17 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Fuszi427 2018.06.24 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Endresz_család 2018.05.27 12:00 - Egyéb
Ismét erre jártunk osztálykiránduláson, és megint megkerestük a ládát. Érdekes, mennyire megváltozott a kráter képe az elmúlt pár év alatt. A növényzet sokkal dúsabb, vadabb, mint 2010-ben volt.

IMG_7911IMG_7913
IMG_7915IMG_7918
Felső-Horváth Barbi 2018.05.20 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

csg69 2018.05.06 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.34
Megvan :)

"J&J" 2018.05.04 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, kösz a rejtést!

fabkor 2018.05.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Érdekes szép látnivaló. Kicsiknek nagyoknak ajánlom, nem kell belerokkanni, összekarcolni magad, mégis megfelelő , igen igen csodás környezetben találod meg a ládát .

Kicsit OFF:
Ami nekem csalódás a hegy lábánál EU-s pénzből épült vulkán oktató központ.
Biztosan érdekes egy iskoláscsoportnak, de két felnőttnek, két egyetemistával érkezve nekem csalódás.
7200Ft-ért olvashattam ezer oldalt és nézhettem filmet amit az interneten is megtalálok.
A parkoló részen egy árva csemete fára sem futotta már a pénzből, már most tavasszal is kopár a pihenő, gyülekező rész

Ezen vulkán oktatóközponthoz az EU-s talált pénzből a hegyi tanösvényre is költhetek volna egy hangyányit.

TakeOff 2018.04.17 21:35 - Nem találtam meg
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

[Elutasította: RIPTOR, 2018.06.06 08:27]

nickyy93 2018.04.02 18:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első ládám

Csabi1993 2018.04.02 18:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Jó kis éledő tavaszi idő, az év első ládája, és legelső Kedvesemmel :) Köszönjük a rejtést!

IMG_20180402_160610IMG_20180402_160631
IMG_20180402_162253IMG_20180402_163217
IMG_20180402_170938 
Szalay-team 2018.03.31 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zs.peti 2018.03.15 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

JUDY05 2017.12.30 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszönjük a rejtést!

Lámpás 2017.12.28 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

tgb 2017.12.27 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

somga 2017.12.25 12:15 - Megtaláltam
Karácsonyi autóstúra során a Vulkánháztól caflattunk fel. Nagyon megérte, de azért sajnáltuk, hogy a múzeum nem volt nyitva. Így is nagyon érdekes volt körbejárni.Ez volt a 400. találatunk. Köszönjük.

IMG_20171225_124318 
vidruska 2017.12.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük

1513434635448-46976584IMG_20171216_151714
bagolyvera 2017.12.08 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

gyalogk 2017.12.07 21:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Megtaláltam,köszi.

Markhun 2017.11.12 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Piros és a lányok 2017.11.04 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Barátokkal együtt szép napsütéses őszi kirándulás alkalmával megtaláltuk. Kisgyerekekkel is élvezetes a Ság-hegy és a környéke, köszönjük!

20171104_12375920171104_123759
bRob 2017.11.03 21:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Kellemes túra családi és baráti társaságban (6 fő).

NagyPatak 2017.11.02 14:35 - Megtaláltam
Köszönöm, megtaláltam!

mxi071 2017.11.01 12:14 - Megtaláltam
Kösz a rejtést

IMG_0585IMG_0611
hgabi 2017.08.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megvan, köszönjük a rejtést! Csodás hely!

nebulaeorionis 2017.08.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
köszi, a nagy meleg ellenére is megvan

karcsi9641 2017.08.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Megszenvedtem érte ebben a melegben.
Vonattal mentem Celldömölkre, a többi gyalog a "Vasutas város Mária-kegyhellyel (GCCeDo)" ládával összekötve.
Megérte, nagy élmény volt.
Köszönöm a rejtést!

DSCN8588-001DSCN8590-001
DSCN8595-001 
istvandsz 2017.08.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.13
Megtaláltam. Köszönöm

enerzsi 2017.08.18 15:56 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM! köszönöm!

Kerike 2017.08.15 19:00 - Megtaláltam
Köszönjük :)

Noddy 2017.08.15 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

KiBeDo 2017.08.15 09:45 - Megtaláltam
Nagyszüleimmel.

J11_4090J11_4093
Csizmások 2017.08.15 08:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Ez egy szuper hely! Köszi!

steve3627 2017.08.13 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

profán-pofák 2017.08.13 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Képek, bővebb leírás később.
-=pp=- [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

rekanna 2017.08.03 00:00 - Megtaláltam
Megvan :)

Tibigi 2017.07.29 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Köszönöm a rejtést.

tabletta 2017.07.29 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2017.07.25 17:14 - Megtaláltam
A közeli Vulkán Hotelben volt a szállásunk. A napközbeni szaunazáskor is sokat hallottunk a vulkán szépségéről, így mindenképp feljöttünk volna.
Jó a rejtés és érdekes a hely is.
Annyira megtetszett a környék, hogy az esti futás keretében még visszaszaladtunk a Ság Etterem parkolójáig, így 7,3 km-t futottunk ma egy "kis" szinttel.

Kogerj 2017.07.25 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Unokám segédletével egy csodás túra során leltük meg.Köszönöm a lehetőséget!

Loxy 2017.07.23 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lacinl 2017.07.15 18:00 - Megtaláltam
Zitával, Enerzsivel :)

Miléna 2017.07.14 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Vulkánpark utáni túra.

Judit és Béla 2017.07.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megtaláltuk.

Aleph & Rita 2017.05.31 12:00 - Megtaláltam
1 hetes sárvári pihenés alatt ide is eljutottunk, sőt még a Vulkánban is pancsoltunk egyet. Tetszett a hely, köszönjük az idecsâbítást!

dsnine 2017.05.14 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

lackó2000 2017.05.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Megtalálatam!

Bodza16 2017.05.06 17:12 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Klari2006 2017.05.06 17:10 - Megtaláltam
Janival és Évával.
Szép időben, jó társasággal. Nagyon jó volt!

Sánta8 2017.05.06 17:00 - Megtaláltam
:

nmárti 2017.03.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.33
Egy elfelejtett találat a fiókból. :) Jobb későn,..... Köszi a rejtést!

jenne 2017.02.12 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam :) OK

kristiaan 2017.01.01 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk, köszönjük :)

slynemeth 2016.12.31 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönöm a lehetőséget!!

Az év utolsó ládája volt! Szuper!!

Üdv Sly

Nyunyó_Rulez 2016.10.22 22:27 - Megtaláltam
Köszönet!

Szejbi 2016.10.19 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Köszi a rejtést!

befi 2016.10.16 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

poznamanus 2016.10.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
Köszi a rejtést. Esőbe is szép volt de jó időbe is visszamegyünk.
A régi láda is meglett a szétázott log-gal, sajnálkozva látva.
Köszi Editnek és Tominak a társaságot.

csapatszerelmesek
havercsávóVULKÁN
omega5 2016.10.01 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

molndan 2016.08.27 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönöm a rejtést!

Kesmester 2016.08.21 15:52 - Megtaláltam
Találat, köszönettel [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fuxos 2016.08.20 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kertimi 2016.08.13 20:56 - Megtaláltam
TFTC

Tanohun 2016.08.13 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

palmay 2016.08.07 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szép hely, jó rejtés!

cukicacher 2016.08.04 15:30 - Nem találtam meg
Nagyon izgalmas hely, de nagyon meleg volt és nem találtuk meg a ládát, mert nem volt nálunk GPS. A múzeum is csodálatos, mindenkinek meg kell nézni.

A múzeum bajárataMjdnem Holdbéli a táj
Sok a tufa. 
Skali&Margó 2016.08.04 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.96
OK!

b.monika 2016.07.22 12:00 - Megtaláltam
Szép! :)

Cheesy 2016.07.17 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Annyira elragadott a látvány, hogy miután beírtunk a log-book-ba, elfelejtettük megnézni a jelszót. Úgyhogy ezt a ládát kétszer találtuk meg. Kiváló hely, köszönjük a rejtést. Api és a Bocsok.

mihoj 2016.07.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.69
A közelben nyaraltunk és nem hagyhattuk ki a hegyet. A legnagyobb kánikulába érkeztünk, ami a kirándulás végére megviselt minket elégé. Ettől függetlenül én nagyon élveztem a vulkán-túrát. Jó volt mászkálni a tanösvényen, a bazaltok és más kőképződmények között. A ládát már egyedül kerestem meg, mert a párom feladta a sétát a nagy melegbe és visszament a parkolóba. Én először csak a hűlt helyét találtam a ládának. Meglepett a dolog rendesen "sok" küzdelem után. Végül pár méterrel odébb elhajítva megtaláltam a talaj-menti növényzetben. Hepiend, gyorsan vissza az árnyékba, majd a sárvári fürdőbe. Ja, onnan kifelé jövet elvert minket a jégeső, úgyhogy kaptunk hideget-meleget aznap. :)

IMG_20160712_112245IMG_20160712_114554
IMG_20160712_120211IMG_20160712_115136
t1kovacs 2016.06.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Kösz a rejtést. Hamar megtaláltuk

Fecó07 2016.06.28 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Köszi rejtést.

Mathau 2016.06.22 09:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
A Mária Maraton közben esett útba.

Antekirt 2016.05.21 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Megmásztunk minden csúcsot.

boje 2016.05.16 21:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Köszi!
Tomi,Zsófi,Zsuzsa,Jenő

Hiuzmama 2016.05.14 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Nagyon jó rejtés csodálatos környezetben. Fantasztikus látvány, nagy élmény volt! Köszönöm!

Párduc50 2016.05.14 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Egy élmény volt! Jóval többet adott a vártnál, pedig igencsak nagy volt a várakozás. Nagyon szépen köszönöm!!!

hinia lux 2016.05.08 12:30 - Egyéb
Szeretem a Ság-hegyet. Már többször jártam itt, a ládát 2007-ben megtaláltam. Most Samu B-vel érkeztünk, ő még nem volt itt, és én tudtam, hogy neki is tetszeni fog. :) A lehető legfentebbi kört tettük meg, amit jól benőtt a növényzet, de azért járható az ösvény. A körbesétálás után megebédeltünk a közeli étteremben.

Vulkán központA Ság-hegy zöldben
NagylátószögMég több a hegyből
Bojsza család 2016.04.30 14:00 - Egyéb
Öt év után visszatértünk, most már gyerekekkel. Sokat változott a környék. A vulkánpark nagyon szuper! A tanösvényt kicsit megtoldottuk és továbbmentünk egy kicsi ösvényen, ami körbevitt minket a vulkán felső peremén egészen a csúcsig. Impozáns kilátás volt a belső kráterre és a környező területekre egyaránt. A ládát a fiam úgy találta meg, hogy csak az irányt mutattam meg neki a csúcsról, meg, hogy melyik oldalról induljon. Lefelé még benéztünk a bányászmúzeumba is, ami szintén nagyon tetszett nekünk. Ebédelni a Krisztina csárdában voltunk, amit a helyiek ajánlottak nekünk ... és nem bántuk meg ... merem ajánlani mindenkinek!! Ráadásul, mint megtudtuk, a vulkánparkban kapott szórólappal még 10% kedvezményt is adnak.
köszönjük, a rejtést ... újra!

a csúcsróla csúcson
a mi útvonalunk 
kacci 2016.04.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

Fenilefrin 2016.04.10 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Meglett, köszi a rejtést!

mili911 2016.03.28 17:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

RozsCsalád 2016.03.28 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Soma00 2016.03.19 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Köszönjük a rejtést! Szeles időben, tanulságos túrán volt részünk.

GCTsag_1GCTsag_2
GCTsag_3GCTsag_4
bumbika 2016.03.13 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk

nöpike 2016.03.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Megvan :)

gyurek 2016.03.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
Megvan!!

zalajaro 2016.03.05 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Nars 2016.02.25 10:30 - Megtaláltam
Mire felértünk, erős szél és hófúvás fogadott minket. Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

jgabor 2016.01.01 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Újévet egy kis túrával kezdtük, érdemes volt ellátogatni ide! Köszönjük!

mostmiujsag 2015.12.30 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Luca-Cache 2015.12.28 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Tapsifüles 2015.12.27 09:25 - Megtaláltam
Kis kirándulás baráti körben.

Mrésmrssmith 2015.12.25 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk! Gyönyörű idő volt a kis kiránduláshoz!

KatiPeti 2015.12.06 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2015.11.07 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
LÁDAINFO: A láda tetején van egy lyuk. Beázni nem tud, de a logbook nedves és betelt. A pótlásként otthagyott post-it tömb is lassan betelik, időszerű lenne egy karbantartás. A ládát kicserélni nem tudtuk, mert az egyesületi cseredoboz nem fér el a rejtekben.
Hatalmas öröm volt a hegyre felérve, hogy tiszta levegőt lélegezhettünk a lenti szmog után. A környezet csodálatos. A sziklák között növekvő növényzet színes levelei még csodálatosabbá teszik a tájat. Nyilván ennek köszönhető, hogy egész sokan jöttek-mentek a novemberi időpont ellenére. Még egy külföldi, valószínűleg geológus-tanoncokból álló csoporttal is találkoztunk, akiknek előadást tartott az oktatójuk.

I love Tsag
KörbenéztemKörbenéztem_2
pazsit 2015.10.29 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nemlac 2015.10.27 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon hangulatos volt. A múzeumban is sok érdekes dolgot láttunk.

sanyigabi 2015.10.23 18:05 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

keep 2015.10.23 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

buszos63 2015.10.04 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GCTsag_2015104154917.jpg 
Geonóri 2015.10.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Megtaláltuk,kösz a rejtést!

notram03 2015.08.21 09:30 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a rejtést!

mbf05 2015.08.21 09:30 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a rejtést!

Bob&Bobek 2015.08.14 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Noni&Bruno 2015.07.18 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2015.07.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
1266, megérett a meggy.

Szabó família 2015.07.04 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Ádámmal közösen.

pozsesz 2015.06.27 19:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Giorgio 2015.06.20 10:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

bdezso 2015.06.03 19:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bpeter666 2015.05.23 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

EspirituSanto & Vivi 2015.05.17 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pecso66 2015.05.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Celldömölki makettversenyen vettünk részt a szakkör tagjaival. Kirándultunk a hegyen és megkerestük a "kincsesládát". Nagyon tetszett a gyerekeknek a geocaching!

joove 2015.05.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Bár rengetegen voltak a hegyen, mégis zavartalanul tudtuk a ládát keresni. A környezet fantasztikus, nemcsak a gyerekek élvezték a csúszást-mászást a hegyen. Köszönjük a rejtést.

OdinTitan 2015.05.01 17:22 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

benist 2015.04.29 11:30 - Megtaláltam
A parkolóból kapaszkodtunk fel a platóra. Kis keresgélés után megkerült a doboz, a logbook tele. Érdekes a környék, jó a kilátás is

Checkers 2015.04.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
A csúcsra vezető ösvény elég poros nem volt egyszerű lejönni ;)

PAdri 2015.04.25 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést!

v.bogika 2015.04.25 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.10
Ság-hegy túra alkalmával becserkészve.

Két hete volt kis baráti körömmel egy sikeres ládavadászatunk Ostffyasszonyfán, s már akkor megbeszéltük, hogy a következő célpont a Ság-hegy lesz. Tibikével ládakeresés ürügyén harmadszor tértünk vissza, úgyhogy nem mondhatnám, hogy ez egy könnyű találat... :) Lehet, hogy a hegyismereti fogalmakkal nem voltunk egészen tisztában, de nem volt egyértelmű számunka, hogy hol is van a hegy platója. Kerestük mi már mindenhol, éppen csak ott nem, ahol valójában kellett volna. A mostani keresés alkalmával a rejtekadó hely hamar meglett, utána már csak a "szórakozás" várt ránk. :)

Kicsit egyértelműbb helymeghatározás jobb lett volna.

Köszönjük!

lypapp 2015.04.19 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.04
Köszönjük, megtaláltuk! Papp család

mozgo 2015.04.18 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] vulkánpark utáni vadászat. Nekem nagyon tetszett a hegy

 
plecs 2015.04.11 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Kemenes túra közben...

BubaGC 2015.04.11 16:16 - Megtaláltam
:-)

Pibo 2015.04.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
Köszi....

lembo 2015.03.05 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

GeoPatikuS 2015.03.05 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tete123 2015.03.01 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

acic 2015.01.08 15:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.83 súly: 2.80
Köszönjük a rejtést, a hiba csak annyi, hogy nem a kráterben van a láda, hanem jóval feljebb.

rejtekhely felé :)panoráma
dendeocse 2015.01.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megvan.

ditke01 2014.11.16 12:04 - Megtaláltam
Megvan.Köszönöm.Logfüzet tele. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

petheovacka 2014.11.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Celldömölki welllness előtt meglelve. A látogatóközpont sajnos hétfőn zárva, így csak a vulkáni "hegyet" csodáltuk meg. Nagyon csodás volt az egész környék! Kösszi a rejtést!

Pifu74 2014.10.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Betelt a kisfüzet.

bzsoltie 2014.10.19 15:00 - Megtaláltam
Majdnem elfújt minket a szél.

fpeterzeg 2014.10.19 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

FyG 2014.10.13 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
1977-ben bicajtúrán már jártam itt.
A Debreceni Egészségügyi SE 6 fős Sárvár- Hévíz kéktúráját kiegészítő kiránduláson találtam meg. Nagy élmény a helyszín, ráadásul messze is elláttunk. Mindenkinek nagyon tetszett a kráter. Köszönet a rejtésért!

Az egyik.
sotatyigák 2014.10.05 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.14
Fantasztikus hegy. Ugyan olyan, mint a Zalahaláp, de annál sokkal szebb és nagyobb élményt nyújt! Érdemes itt egy fél napot eltölteni. Felmásztunk a csúcskőhöz is. Innét fantasztikus kilátás tárul elénk 360 fokban. Jó a rejtés, de a leírás - ha nincs GPS-ünk - elég nehéz az alapján megtalálni. A logbook betelt!!!!!!!

Simisan 2014.09.28 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.57
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Gyönyörű hely, jó kilátással.

Gábor75 2014.09.24 14:54 - Megtaláltam
Öröm a köbön! :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

AnnaSzabi 2014.09.13 15:30 - Megtaláltam
Életünk első ládája! Tele van a füzet és kicsit nyirkos!
Köszi!A&Sz (Győr)#01 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kekenj 2014.09.07 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.41
kösz a rejtést, érdekes hely a Ság-hegy

ditke 2014.08.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.59
Megvan!

Imi Ari Bella 2014.08.18 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Megtaláltuk!!! A cím azaz hogy a "Kráterben!" egy kicsit megtévesztett. Végigjártuk az egész hegyet, voltuk a keresztnél a két csúcsra is felmentünk, majd a végén mentünk a kráterbe, ahol bekapcsoltam a GPS-t és végül kiderült hogy nem a kráterben kell keresni a ládát. :) Gyönyörű a hely, nekem nagyon tetszett.
Köszönjük a rejtést.

zsolty23 2014.08.03 20:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

sangliers 2014.07.24 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk!

Bárkányi 2014.07.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Megtalaltam Sangliers-szel! Koszi a rejtest!

Gabcsi 2014.07.23 12:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

macikupac 2014.07.22 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.36
Celldömölki nyaralás 2.

A Vulkánpark volt az egyik kiváltó oka annak, hogy az idei nyaralást Celldömölkre és környékére terveztük. Tényleg nagyon igényes, érdekfeszítő és élvezetes lett a bemutatott anyag. Igazán XXI. századi, mely kihasználja a modern kor technikai vívmányait is! Több órán keresztül sem volt fárasztó. Ezután autóval felmentünk a hegy oldalában lévő parkolóig, ahonnan egy szép körsétát tettünk a hegyen. Persze a legjobb része a kráterben eltöltött idő volt. Igazán érdekes látni, ahogy az egykori vulkanizmus ma is fellelhető formakincseit egymás mellett párhuzamosan mutatja meg a tanösvény régi és új bemutató táblái. Nagy kihívást mindezt lefordítani a 6-8 évesek "nyelvezetere". Nekik még az az élmény, hogy mennyire lyukacsos a hólyagos bazalt. Még a hegy legmagasabb pontjára is felmásztunk a srácokkal. Onnan a Marcal-völgy többi tanúhegyét is beláthattuk. Miután keresztül-kasul bebolyogtuk a bányát, megnéztük a Trianoni emlékművet, majd irány a Vulkánfürdő, hogy a hegy porát alaposan lemossuk. Öcsipók mackónkat hoztuk el.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

uno20001 2014.07.12 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2014.06.26 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Celldömölk-Somlóvásárhely távon biciklivel. A városi multi utolsó pontjától csak egy ugrás, igaz, hogy ezt magasra kell megtenni. A bicajt a múzeumnál hagyva lépcsők segítették az emelkedést, és egy kis kört megtéve a platón a láda is könnyen előkerült. Nagyon érthetőek, és érdekesek a kőzettani ismertetések, sok fogalmat lehet tisztázni, amiket eddig ilyen egyértelműen nem is olvastam máshol. Érdemes több időt rászánni! :)

zolt8 2014.06.26 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.19
Megvan!
Körbejártam az egész krátert, nagyon tetszett!
Köszönet a rejtésért!

NagyKG 2014.06.23 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.39
Megtaláltam, köszi!

WalterBrothers 2014.06.05 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Köszönjük a rejtést! Igen szép hely!!
Kollégákkal mentünk fel. A láda mellett lakmároztunk az eldugott cseresznyefáról is. A kilátás gyönyörű. A szobor fenséges! Éppen egy nappal az évforduló után érkeztünk.
WalterBrothers

Kismaszat 2014.05.10 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szjuvi 2014.05.03 13:42 - Megtaláltam
Az erős szél majdnem lefújt minket a hegyről, az átázott cipők miatt kezdtük nyűgösek, lenni, és még a ládát sem találtuk. Mikor már feladtuk, adtunk magunknak még egy esélyt, és végre ráleltünk. A hegyen nem volt senki, így nem kellett félni, hogy bárki észrevesz minket, egy gyors logolás és a com-os láda megtalálása után siettünk le a hegyről.

Köszönjük

Brumicsapat 2014.04.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Nagyon nagyon örülünk a ládának. Tényleg élmény volt végigsétálni itt és a kiállítás is nagyon tetszett :-)

Rubor 2014.02.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Téli túránk közben megtaláltam

narp 2014.01.11 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Sajnos a köd miatt nem sok mindent láttunk.

Dömemama 2013.12.28 12:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

picuresnagyur 2013.11.16 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
köszi :) Ide hoztam a GCFENT ládát :)

 
atompyka 2013.11.10 00:00 - Egyéb
Panoráma:
http://www.youtube.com/watch?v=p1Icuq0CTnQ

acsi53 2013.10.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszönjük a rejtést!

tótheszter 2013.08.14 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Családi séta a Ság-hegyen. Először a .com-os ládika lett meg, majd emez. Logolás közben felnéztem és jót derültem a jelszóképzésen..:)
Lógott az eső lába így sietni kellett, a helyszín megérne egy fél napot minimum...Köszönöm a rejtést!

Paul 2013.08.13 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.15
Köszönöm a rejtést.

kacsati 2013.08.11 13:40 - Megtaláltam
Ajka- Celldömölk- Ajka kerékpáros körtúraalkalmával sikerült levadászni a ládát.

kalmipirin 2013.07.27 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam

bani 2013.07.25 12:00 - Megtaláltam
35. megtalálásunk! Sárvári nyaralásunk során kerestük meg. A ládát a dobozban hagyott sebtapasszal megfoltoztuk! :) Köszönjük a rejtés, a táj nagyon szép! :)

urbanj 2013.07.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszönjük a rejtést! Nagyon tetszett a környék, a rejtést pedig köszönjük. Örültem, hogy rövidnadrágban is kereshető volt. :)

 
agyusok9 2013.07.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
A doboz jól el volt rejtve, azonban a teteje sérült ezért enyhén elázott volt a belseje.

Indiana Jones 1982 2013.07.06 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Judittal megtaláltuk! Nagyon szuper rejtés! A növényzet sokat elárult és segített! Köszönjük!

Lassu 2013.07.03 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
OK.

vileda 2013.06.30 00:00 - Megtaláltam
Szép hely, kérjetek a látogatóközpontban vezetőt!

Jucus és Pöti 2013.06.10 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Jucus és Pöti Balatonakarattyáról. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

feldelaci 2013.06.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Nagyon szép hely!

arandria 2013.06.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Különleges hely, érdemes eljönni! Megnéztük a Vulkánparkot is.
A ládából kidobtam egy ragacsossá ázott savanyúcukrot, kár volt beletenni.

MillenniumFalcon 2013.05.26 18:46 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Zpalee 2013.05.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Érdekes környezet, az országhatáron belül kevés hasonló hely van. Érdemes megnézni az újonnan nyitott Kemenes Vulkánparkot is!

vorilaci 2013.05.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Talpalók csapatával tett vulkánjárat során találtam rá ifjú barátaimmal együtt, nem mondom, kutattuk eleget, de végül meglett :-) A logbook megtelt, de találtunk üres helyet a logoláshoz...

mszilvia 2013.05.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

virge 2013.05.11 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Mano 2013.05.11 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megvolt.

vitibi 2013.04.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Köszönöm!

annamatyi 2013.04.13 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Először lementünk a kibányászott kráterbe, majd utána kerestük meg a ládát. Szép a környezet, jó a kilátás. Egy piros helikopter többször is berepült a kráterbe, jó nagy zajt csapva az egyébként tök csendes tájban. A kráter alján lévő kövek csak fentről mutatják meg valójukat (nevek, rajzok).

Nevek, rajzok
pockok 2013.04.06 09:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.62
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
A Vulcan(h)usz túra közben.
A logbook megtelt, de itt-ott azért még akad hely benne...

Vaddisznó nyom 
Vándor Csillag 2013.03.09 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Csodás hely! A kráter alján kiraktuk kőből a nevünket. :))

WAdam 2012.12.31 16:31 - Megtaláltam
megtaláltuk!!!

SünVeedee 2012.12.29 16:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Éppen naplemente idején érkeztünk ide, nagyon szép volt a látvány!
Szerintünk a logbook már tele! :)

BrigiKrissz 2012.10.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, a kis füzet kezd betelni de találtunk még benne helyet :) Jó rejtés KÖSZÖNJÜK :) Ajánlom mindenkinek.

Brigi és Krissz

viragtapso 2012.10.21 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

tamapo 2012.10.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
Megdöbbentő kráter. Azt nem tudtam eldönteni, és nem is nagyon találtam utalást, hogy ez eredetileg is már kráter volt, vagy csak a bányászatnak köszönhető a kráterszerű középső katlan.

tdi27 2012.10.07 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

GAMANO 2012.09.29 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.58
Megtaláltuk!

Hegedüs 2012.09.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Izgalmas hely, tetszett.
IA.

AstroHead 2012.08.19 19:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 2.11
:)

Kilátás 
Rockatansky 2012.08.18 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

gyoeria 2012.08.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Nagyon látványos hely. A nyár egyik legmelegebb napján kihívás volt felmászni, de megérte.
Hála isten a forgatási helyszínből már semmi nem látszik.
A tanösvény pedig egy sor érdekes információval szolgál.

oktriv 2012.07.26 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Nagyon különleges, kedvemre való hely. Régóta szemezek a ládával, de valahogy mindig kiesett. Köszönöm a rejtést!

bubu 2012.07.14 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megvan!

zimuanda 2012.07.01 00:00 - Megtaláltam
1. ládám, élveztem.

arclan jumping team 2012.06.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.23
Kirándulás keretében meglett!

CsKaroly 2012.06.03 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Meglett

turazo007 2012.05.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.74
Megtaláltuk!!!!!!!!!! Köszönjük a rejtést!!!! Gyönyörű hely!!!!

Iglic9508 2012.05.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Gyönyörű környezet és új tanösvény!Ajánlott!!!!

behuzos 2012.04.29 14:00 - Megtaláltam
Borgátai kirándulásunk során került megkeresésre a láda. Köszönjük a vendéglátóinknak ezt a kellemes napot.

Ani&Roli 2012.04.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Megtaláltuk! köszönjük

dorka86 2012.04.29 00:00 - Megtaláltam
Behúzóssal meg családdal kirándultunk :)

SuperGeo 2012.04.14 10:29 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Guszti 2012.04.08 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Gyors találat. Viharos szél! Most jártam itt először. Érdemes megnézni! Köszönjük a rejtést!
(A könyvecskében nincs már üres oldal!)

kismancs 2012.03.31 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Egyik kedvenc helyem. Szerintem az ország egyik legkülönlegesebb helye. Köszi!

Reaper146 2012.03.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Bringás ládavadászat keretében...Nagyon szép hely!

ajkas 2012.03.03 00:00 - Egyéb
Új helyén is megtaláltuk. Sam, Anita

Garmin Gps 2011.12.30 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Könnyen megtaláltuk. Kellemes séta a Fogadótól. A könyvecskében van még néhány üres oldal! :-)
Köszönjük a rejtést.

JudyMaki 2011.12.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.51
Csodás tavaszi vasárnapi találat december elején :-).
Szuper kirándulóidő, séta a kráter peremén, ugrándozó vadnyuszi.....mi kellhet még. Egy új logbook!
A régi teljesen megtelt....

Köszi a rejtést!

csabavezer 2011.11.12 09:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Bringával fel,és bringával le. Örült sebességgel..........:)
Nagyon szép és vad egy hely.

cacher_in_the_rye 2011.11.03 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Nagyon érdekes! + sok sok kökény!
cacher in the rye

Annakatavicagergő 2011.11.01 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 1.00
Nagyon jót kirándultunk,jól éreztük magunkat,de a ládát nehezen találtuk meg. Sajnos a leírás tévútra vitt minket, ezért megkerültük az egész krátert a peremen, ami egy 5 és egy másfél éves gyerekkel ugyancsak kalandos vállalkozás!

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2011.12.04 14:06]

fullz 2011.10.01 12:30 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

kempelen 2011.10.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Gyerekcsapattal. Mesteriből támadva, szőlőt szedve, kráter mélyén energiamezőt zavarva.

kamzik 2011.09.26 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Szép hely! Köszi a rejtést!

pdezso 2011.09.18 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Köszönöm a rejtést!

GörBe 2011.09.18 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Moha 2011.09.18 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
A feljutás nem volt egyszerű két gyerkőccel és babakocsival, Csaba és Kati meg is jegyezték a parkolóban, ahol összefutottunk. :) Kis pihenés után megtámadtuk a ládát, ami eltűnt... Az "ijedség" nem tartott sokáig, mert a bokorból előjött szabokla a ládával a kezében. Gyors ismerkedés, logolás és lefelé már együtt indultunk. Útközben kellemesen elbeszélgettünk. Köszönjük a rejtést!

Moha és Páfrány, na meg KisMohák

szabokla 2011.09.18 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Megtaláltam!
PLT jóvoltából jó sokan kilátogattak a hegyre. Mivel úgy is az új fényképezőmet készültem tesztelni kivártam a csendesebb időszakot, de így is meleg váltással adtam a ládát "moha" kezébe! :-) Igen elszánt kis kesser családot ismerhettem meg bennük. Remekül elbeszélgettünk miután kiderült Ők is Zegiek. Kellemes nap volt, a teszt is jól sikerült.

Köszönöm a rejtést!

Így könnyebb feljutni!Kilátás
A kráter falaPeremről
Lófej? 
Dormatt13 2011.09.18 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.77
Nemrégiben jártunk ezen a csodás helyen, de akkor még nem ismertük ezt a játékot. Most kevertük a kellemest a hasznossal :)

keszist 2011.09.18 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
A PLT játék részeként.

Walterhal 2011.09.18 13:30 - Megtaláltam
Meglett, csak követni kellett a leírást és a többieket. Nagyon érdekes hely. Először kb 35 éve voltam itt, kedves nagybátyám, Schmall Gyula hozott el ide. Akkor a lépcsők gyorsabban mentek, és a kráterbe is lementem. Most a további ládák miatt kihagytuk.

VeraKrisz 2011.09.18 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Csak egy kis csavargásnak indult a mai Ság-hegy mászás, ekkor beugrott, hogy biztos van itt láda.Megtaláltuk GPS nélkül is. Elég látogatott volt ma a láda. Éppen, hogy visszarejtettük már jöttek is mások utánunk. Gyerekeknek ajándék!

 
Csaba és Kati 2011.09.18 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
Ma telt ház volt a hegyen a Pannon Lapok Társasága jóvoltából.
A nem messze lévő comos ládában hagytunk egy TB-t.

A lépcsősoronFelfelé
KilátásSziklák
KráterLog
Pihenőhely 
Tappancs2 2011.09.18 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltuk!

hab14 2011.09.18 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Nagy volt a forgalom. :)

kovgyulus 2011.09.18 12:00 - Megtaláltam
Mi is összekötöttük a keresést a Pannon Lapok játékával (nem csak a naplóban hanem a Zalai Hírlapban és a Vas Népében is olvasható a játék felhívása).
Mi azért természetsen nem ragadtunk le ennél az egynél, hanem még másik három utunkba esőt is megkerestünk.
Ez a mai nap azt hiszem jelentősen gyarapította a láda megtalálásainak számát és átlagát.

Ampulla 2011.09.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Csúcsforgalom a ládánál, Naplós játékkal egybe kötve megtaláltuk!

karathl 2011.09.18 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Köszönhető a Vas Népe játékának a megtalálás. Melegváltás volt a székesfehérvári kessercsaláddal. Egy GC programon kívüli kessernap volt Celldömölkön. Kár hogy a múzeum nem volt nyitva. A csárda viszont észbe kapott a nyitással, nem úgy mint a parkolónál lévő vendéglő.

festés és nem mászásők mind kesserek?
Galocza26 2011.09.18 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Regisztráltuk a Pannon Lapok játékában, majd megkerestük a ládát. Nagy volt a forgalom a rejtek körül. Fantasztikus munkát végeztek az ördögök - vagy a természet - 5 millió évvel ezelőtt! Köszönjük a rejtőnek, hogy ezt megmutatta nekünk!

horvathszaby 2011.09.18 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
A Pannon Lapok játékának részeként jöttünk kirándulni a Ság-hegyhez, így ez a láda "kötelező" volt.
Kis kerülő után felértünk a csúcsra, majd, mielőtt tovább indultunk, elmentünk megkeresni a ládát...
Volt egy kis sorban állás...
Miután beregisztráltunk körbejártuk a kürtőt, hol kúszva-mászva, hol kényelemes sétával.
Köszönjük a rejtést!

Tovább indultunk Celldömölkre.

Access Denied 2011.09.18 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
PLT játék "mellékvágányaként" a környék 2. ládája.
Jó sokan voltak, sorban álltunk a logolásért :-)

A kilátás lenyűgöző a hegy tetejéről.

Köszi a rejtést!

 
qpci 2011.09.18 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
A Napló geocaching játéka miatt jutottunk el ide, nagyon szép kirándulás volt. Rengeteg kökényt szedtünk (a természetvédelmi területen).

Jako 2011.09.18 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltuk nagyon sokan voltak a Vas Népe játék végett. A táj szép.

Hektor 2011.09.18 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Köszönöm a rejtést!

iminyimi 2011.09.18 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltuk!A PLT geocaching játéka miatt jutottunk el ide, nagyon szép a környék.
iminyimi+Kira

peter.ori1 2011.09.18 00:00 - Megtaláltam
Tetszett.Köszi

BB-Chopper 2011.09.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.64
PLT közben.

schöphi 2011.09.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltam!

luckyhunter 2011.09.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Csúcsforgalomban a csúcson. Köszi a rejtést!

Kaputyin 2011.09.18 00:00 - Megtaláltam
Köszi! Meglett! Nagy volt a forgalom a ládánál, a PLT játék miatt, amiért mi is ellátogattunk ide.

attika 2011.09.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.46
Nagyon szép a kilátás.

bravo_lima 2011.09.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Jó kis hely. Családi kincskeresés eredménye.

congo 2011.09.08 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Sárvárra menet, Celldömölki ebéd után kerestük meg a Ság hegyet. Nem olvastuk el az ajánlott útvonalat, mentünk a GPS után. Jó sokat sétáltunk fel a hegyre a szőlők között, majd elfogyott az út. Irány vissza, majd autóval a lépcsőhöz. Innen már sima ügy. A gyerekekkel megmásztuk az egyik púpot, jó meredek. Kata nem vállalta be, pedig nagyon jó kilátás tárult elénk. A ládát Gergő találta meg.

sirgalahad 2011.08.23 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Ez egy örök igazSág
Bortól jő a vigasSág
Másnap meg a fáradtSág
- Ördög műve lám a Ság

távolrólfölfelé
keresztkráter
csúcs 
anettnori 2011.08.18 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Az új ládikánk rejtése után errefelé kalandoztunk egy kicsit. Anettel már jártunk itt, 18 éve, csoporttársakként. Remek kis közösségünk volt, a fizika tanszék szervezte kora tavaszi (jó hideg volt) kiránduláson mindenki jól érezte magát.
Ma ellenben jó 34 fok volt. A gyerekek élvezték a lépcsőzést, a krátert, az emlékmű szikláin közlekedést. Miután jól kiszórakozták magukat, megkerestük a rejtést. Logoltunk, aztán indultunk tovább.
Köszönet a lehetőségért és az információért!

TLaca 2011.08.13 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

T.Laura 2011.08.11 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
:)

közös nevező 2011.08.11 00:00 - Megtaláltam
Rengeteg látnivalót rejt a Ság-hegy!

MaDFoX 2011.08.05 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megvan! Kicsit kiegyenesítettük az ösvényt mert a parkoló sarkát a lépcsővel benéztük, de komoly utat vágtak már a hasonlóan tévedők... :D

Ez bizony egy teve...
V_Gabor 2011.07.10 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
A hétvége legjobb ládája! Csodálatos volt a körpanoráma! :)

Köszönjük, megtaláltuk! Mónika és Gábor (Android+g:hu, 60CSx) [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

 
Meryem 2011.07.09 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Szüleimnek 10 éve van itt szőlője, nagyon finom:)
Mesteriben fürödtünk és felmásztunk megnézni a legutóbb elfelejtett jelszót is. Jó kis jelszó, kitalálni lehetetlen:)

Geo-Balu 2011.07.09 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Egy hónapja jártunk itt, Meryem egyik kedvenc helyén, de megint elfelejtettük felírni a jelszót. :D Akkor bejártuk az összes magaslatot, megmásztam mindet, most csak a jelszót néztük meg, írtózatos meleg volt. Kösz a rejtést.

kepenu 2011.07.06 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Mostanában minden találatot kezdhetnék úgy, hogy "Jópár éve tervezem ennek a ládának a megkeresését".

Sárvári fürdőzés a gyerekekkel, majd hazafelé útba ejtettük. Nagyon tetszett, a rejtés is teljesen korrekt.

 
cika01 2011.07.02 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Már másodszor jártam itt, most az idő is szép így a kilátásban is tudtunk gyönyörködni. Megmásztuk a "csúcsot is".

Bojsza család 2011.06.28 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.32
Mást nem is tudok mondani, mit hogy HATALMAS!!
jó a kilátás....

kinek mi jut eszébe...fent a hegyen
a hegyrőlSomló a "kapuban"
atipapa 2011.06.15 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Köszi

LionDaddy 2011.06.15 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Mai 6/3. találatunk atipapával.
A kráter peremére a Tuhu alapján könnyen eljutottunk, majd a ládát is hamar megtaláltuk. Utunkat a trianoni emlékmű felé folytattuk. Érdekes volt a kőzetek sokfélesége és a mindent beborító, dús vegetáció. A kilátás egészen szép a kráterről, tetszett a hely.

Köszi a rejtést !

flendera 2011.05.30 11:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Fantasztikus élmény volt egy 5 millió éves tűzhányó maradványainál sétálni. Tényleg érdekes a kőzet. Nagyon köszi. :)

Plavi 2011.05.30 11:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
A cimborám esküvője miatt jártunk Celldömölkön, és ha már ott voltunk, meglátogattuk a helyi nevezetességeket. Így jutottunk el ide is.
Nagyon jó kis hely. Jót kalandoztunk a kráterben és a csúcsokon.
A kilátás fantasztikus a magaslatról.

Takácsúr 2011.05.21 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Nagy kaland volt!
Ugye, elolvastam a letöltött információt, és mentem, mint a vakló (bár nem mélyművelésű a bánya).
...
Nagyon szép kesser-ösvény alakult ki ott, ahol normál(is) ember az életben nem jár. Kedvesem papucsban, hátizsákkal, esernyővel jött rajta végig. Mert nem mert visszamenni.
...
Meglett a cucc.
Köszönjük a rejtést! Eddig ez volt a legjobb, gratulálok!

rero72 2011.05.07 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Ez volt a mai második. Mindig szívesen jövünk a Ság-hegyre.
Köszönjük a rejtést!

Judit+Robi

 
ngbriell 2011.05.04 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Megvan, megint GPS nélkül! Kerestük már egyszer, de akkor csak annyi volt a fejünkben, hogy sziklahasadékban van, abból meg van ott néhány. :)
De most már képekkel felszerelkezve és kommenteket elolvasva mentünk, hamar meglett. Az előző logoló (04.26) nagyon ügyesen visszarejtette, még a moha is természetesnek tűnt rajta, dícséret neki. :)
Köszi a rejtést, tetszett.

Gabi (+Judit, és Tomi)

segítség a GPS nélkül érkezőknek: ez látni a rejtekrőlkicsit fújt a szél :D
csbagi 2011.04.17 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Négy évvel ezelőtt a második közös kirándulásunk ide vezetett (akkor még nem ládáztunk), most nagyon jó volt újra visszajönni! Megkerestük a másik celli ládát is (bicikliztünk), aztán fel a hegyre, végül fürdés.
A ládánál találkoztunk morpheus101-ékkel, a kisfiuk lelkesen navigált bennünket!

Távolban a Somló
Cseber 2011.04.17 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Megtaláltam, Ágival! Szeretjük a helyet, egyik kedvenc!

morpheus101 2011.04.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nem volt egyszerű megtalálni, de a környezet nagyon szép.

wtfmilán006 2011.04.16 14:23 - Nem találtam meg
Nagyon jó helyre dugtad el a ládát.

[Elutasította: RIPTOR, 2011.04.18 08:39]

gumba33 2011.03.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.77
Szép időben, szép helyen.

vrasek 2011.03.14 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Megtaláltuk Zsófival, Katával, Reginával, Anitával, Ancsával, Zsoltival és Hettyvel! Jót kirándultunk.

dudo94 2011.03.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltuk a ládát, nagyon szép a környezet. Köszönjük a rejtést!

A Bognár család

sambenedek 2011.03.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Gyerekcsapattal!

alexp 2011.03.05 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk.

feruccso74 2011.03.01 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltam.

Szerencsém volt, jó irányból mentem.
Tetszett a rejtés is, keveset kell hajolgatni :)))

Köszi a lehetőséget!

FelérveA Múzeum
Szép, érdekesMent itt a meló anno...
Ezt is jó látni :)Gondolatébresztőnek egy részlet
Válinth Attila 2011.02.06 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Megtaláltuk,ötletes elrejtés,szép környezet!
Ati-Ivi-Lili-Róza és a többiek.

Gabi21 2011.01.30 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Érdekes hely, gyönyörű kilátás, igaz ezen a ködös napon csak Celldömölkig lehetett ellátni. A kétpúpot :-) most nem másztuk meg, de nyáron újra jövünk... Aki teheti kiránduljon el ide!

harcsat 2010.12.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Jó volt!

sutyi_a_hegyrol 2010.12.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Katával és Piroggal találva.
Köszi!

Pirog&Kata 2010.12.28 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megtaláltuk.
Különleges a környezet. Régről kedvelt hely, jó volt visszajönni ide.
Kata & Pirog

márka 2010.11.14 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
megvan

Mese-Cache 2010.11.14 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Úgy volt, hogy ma lovagolni visznek apáék. Aztán jöttek a Bogiék akik mentek kirándulni és hívtak minket is. De én még aludtam amikor Ők elindultak. Apáék tanakodtak, hogy most mi legyen. Menjünk lovagolni, vagy induljunk a Gabiék után kirándulni. Végül apa előállt egy harmadik ötlettel. Menjünk geoládát keresni. Így jutottunk el ide. Későn érkeztünk, már a nap is lenyugodott mire felértünk. De megérte. Gyönyörű a kilátás a hegyről és naplementében még szebb.

 
Mászkera 2010.11.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Életünk első, sikeres önálló találása. Nagyon köszönjük!

Stn72 2010.10.02 13:32 - Megtaláltam
+van! [wapon beküldött szöveg]

czr-sys 2010.10.01 14:35 - Megtaláltam
Elsőre a rádiótoronyhoz indultunk - pihi után jutottunk ide. kétszer belehaltunk, de megérte.

nogacsalad 2010.09.24 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.25
Könnyed kis séta fel, könnyed kis séta le.
Tetszett a kilátás, és a rejtés is. Nem okozott gondot megtalálni.
Minden információhordozót, táblát és térképet elolvastam út közben. Kedvem lett volna kifeküdni a mezőn, ki tudja hány napsütéses napunk van még hátra :o)
Köszi a lehetőséget!

Hz 2010.09.20 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.09
Cell d' mölkör.

Kerékpáros kupa: 79 km

Találat 
szilo 2010.09.11 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.73
Két év kihagyás után viszonylag könnyen meglett. A szúnyogfelhő és az eső nem hiányzott.

zotyatomek 2010.09.04 11:55 - Megtaláltam
szép volt a táj, de a szunyoghadsereg még mindíg kicsit erős...

E.T. 2010.08.20 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.99
E.T. ezt is megtalálta! Köszönjük a rejtést!

DonPipi 2010.08.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Hűűű, ez nem gyenge!
Nagyon szép helyre hozott minket a ládarejtés, a kilátás pazar és a panoráma gyönyörű.
A "kráter" pedig igencsak látványos felülről lepillantva..
A ládánál szinte "meleg" váltás volt :) ,fiatal kesser pár kezeiközül vettük ki szinte a ládát..:)
Szegényeknek alig volt idejük visszarejteni, de profin csinálták, ha nem tudtam volna mit keresek simán elmentem volna mellette, ők pedig ártatlan túristának "álcázva"magukat elsétálnak mellettünk.. :))
Gondolom akkor nyugodtak meg teljesen amikor közöltem Velük, hogy pont azt keressük amit épp az előbb dugtak el :))).
Köszönjük a rejtést!

Lia és Sanci 2010.08.18 00:00 - Megtaláltam
Szép a hely és jó a kilátás. Köszi a rejtést. Csak egy mobil bánta megúsztattam narancslével a táskámban.

Hajós-Team 2010.08.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Hát ez egy galandos történet:
Ez volt az első "bevetésünk", ami nem ment olyan rugalmasan... :)
Elmentem tesómmal az egyik nap szemerkélő esőben és kerestük-kerestük, de nem találtuk, utána mérgesen be a geocaching-re és végigpásztáztuk a felhasználók képeit, hátha segítenek. Még aznap este(!) éjfélkor mentünk fel és kerestük, meg kell valljam, hogy elég érdekess volt... :), de csak nem találtuk. Következő nap már az egész család feljött velünk, és akkor már(a képek még alapos tanulmányozása után) szinte kapásból megtaláltuk.
Persze, hozzá kell tennem, hogy máshogy alakult volna minden, ha nem a hegy közvetlen lábánál illetve nem egy első generációs telefonos GPS-el keressük, de ez így volt tökéletes és feledhetetlen. :)
Köszönjük!

carmin 2010.08.07 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Hát olyan természetesen volt visszarejtve, hogy keresgéltem egy ideig. Nagyon szép innen a kilátás, csak kicsit gátolta a borult ég, néha még az eső is esett.

 
dumiben 2010.08.06 00:00 - Nem találtam meg
jó túra volt

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.09.10 07:56]

antilek 2010.08.02 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
.

Halász család 2010.08.01 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Gyermek koromban nyaraltam A mamáéknál Alsóságon sokszor jártam a hegyen ! Most kicsit rendezetebnek tünt. Köszönjük a rejtést!

psycho 2010.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Emlékezvén a "kráterben" címre, bemásztam a kráterbe bringával, és csak ott vettem elő a GPS-t:) Aztán mászhattam ki onnan:D. Jó levezetés volt egy 55 km-es bringatúra végéhez közeledve:D

ENKELI 2010.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Kemenesaljai geocycling alkalmával meglett :)
A Bozsoki hegymászás (26,7 km) után a több mint 50 km tekerés+ládakereség 3-4 óra alatt már csak a feles energia levezetése volt XD
A Ság hegyről még mindig csodálatos a kilátás!
Köszi! Jó rejtés!

Csaba & családja 2010.07.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.22
Érdekes hely, rekkenő hőség.

1252 2010.07.07 12:50 - Megtaláltam
Szép a környezet, jó a rejtés. Köszi!

 
Endresz_család 2010.06.12 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Kék Madár osztálykirándulás 9/1. láda.

Klassz a kőfejtő, a múzeumban érdekes látnivalók a csont nyílhegyektől az Eötvös ingáig. Az Eragon film forgatásának ereklyéi sajnos csupán néhány fotóra korlátozódnak - szerintem egy rámenős helybéli bizonyára képes lenne néhány cuccot beszerezni a stábtól a múzeum számára.

Köszi a rejtést, érdekes volt!

Lilien 2010.05.21 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Heyjoe-val ismét gyalog vágtunk neki.
Környékbeliek lévén már sokszor jártunk itt, a panoráma és a hely azonban mégis mindig lenyűgöző!
Köszönöm a rejtést!

fodordav 2010.05.08 11:45 - Egyéb
Több éve jártunk már erre, és akkor is megtaláltuk a ládát, az elrejtése most nagyon profi. Jó volt ismét körülnézni itt.

babybearly25 2010.05.01 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Köszönjük, megtaláltuk!

HajniNagyi 2010.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
A nap második ládája! Ság-hegy lábánál lakunk, már régebben megtaláltuk, de akkor még nem hallottunk a geocachingről. Köszönjük

kaldigeza 2010.04.28 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Őshazám vidéke! Apám és nagyapám is sokat tett azért, hogy a hegy így nézzen ki napjainkra. Mindketten kőbányászok voltak!

szalaij 2010.04.28 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam.

pipo 2010.04.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Nagy élmény volt - köszönjük a rejtést! Pipo

unclegame 2010.04.10 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bbeledi 2010.04.10 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Megvan.

aDoc 2010.04.10 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Stonehenge újraalkotva.

Többé-kevésbé hosszasan időzőknek ajánlom a Deja Vu Panziót (Celldömölk),
és a Vulkán Fürdőt is. Ez utóbbiba elkél egy csúszásmentes papucs. Ja, úszósapka kötelező.

K-55 2010.04.04 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Családi csapattal, négynapos, Sárvárról kiinduló, húsvéti ládázgatás. Ágota szülei is csatlakoztak hozzánk, így a teljessé vált családi csapattal barangoltuk be e nevezetes helyet.

Így könnyű volt feljutni!Ott lenn
0102
0304
0506
0708
0910
Bazsy1983 2010.04.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Utoljára 3 éve jártam itt. Akkor még nem ládáztam:)
Szép ez a hely így tavasz elején. Nyílnak a bokrok, virágzanak a gyümölcsfák.
Kerültek ki új padok és asztalok is. Jó látni, hogy foglalkoznak a heggyel:)
Köszönet a rejtésért.

Kilátás a legmagasabb pontróla kráter északi oldala
A kráter teljes valójában 
nifulop 2010.03.20 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Megtaláltuk: Niki és Tamás. Klassz rejtés :)

 
bohrmann 2010.03.15 10:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Jártam már itt egyszer, öröm volt visszatérni, szép hely. A parkolótól tettünk egy nagy kört, kellemes séta volt. Túl jól sikerült a rejtés, én bizony nem találtam a ládát.

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2010.03.19 08:31]

sfhawke 2010.03.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.32
2003 óta jó volt újra itt járni.

UzBence 2010.03.13 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.68
Komolyan veszik a tájvédelmi körzetet, mert egy természetvédelmi őr is ott ült a kráter pihenőjében, és szemlélte a környéket, jóllehet rajtunk kívül senki nem volt a környéken.
A parkoló sarkán lévő lépcső alsó része vasrácsos kerítéssel el van zárva, és bár nyitható, de feltételezem, nem igazán örülnek a forgalomnak ott.
Szép hely, korábban ezerszer elmentem mellette, azt gondoltam hogy a két "púp" az egykori bányászat meddőhányója. Tanulságos volt.
Képek Törökverőnél.

Törökverő Hunyadi János 2010.03.13 10:20 - Megtaláltam
Részletek lásd UzBence

 
krypton 2010.03.07 13:30 - Megtaláltam
Zafírral közösen megvan!

gabcsa 2010.03.06 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam apával, anyával, Timo74-ékkel. :)

Timo74 2010.03.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megfelelően elrejtve találtuk a ládikát. Jó a rejtekhely!

bolhak 2010.03.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első geoládánk volt, örök emlék marad. :) KÖSZÖNJÜK!

ha4ggq 2010.02.21 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Gyalográdiózni voltunk fenn a csúcson, utána sikerült hamar megtalálni a ládát.

cica-nyuszi 2009.12.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
nagyon tetszett nekünk ez a hely is. Estefelé értünk sajna oda, de így is nagyon érdekes volt. A teve egyik púpját meg kellett másznunk, hogy szép képeket készítsünk.

iloilo 2009.12.27 15:30 - Megtaláltam
Jól körbejártuk a hegyet, mert kicsit elnéztük a kütyüt, de nem baj legalább így kénytelenek voltunk lemenni a kráterbe is. Köszi.

Bala1 2009.12.27 15:30 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, ide máskor is ellátogatunk. A combunkat is jól
megizmosítottuk a sok lépcsőzéstől.
Köszi, tetszett.

Mr Zerge 2009.11.14 12:20 - Megtaláltam
Meg van. rĂŠszletesen kĂŠsĹ?bb... [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2009.11.06 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Vas környéki kalandok 15/5

Mai túránk legérdekesebb állomása. Kicsit szebb időben, biztos méglátványosabb lett volna, de sajnos köd volt+az eső is rákezdett :/

Sághegy térképHegyikereszt
Szerelmes feliratok a kráterben :)Túl a csúcson
Púp 1Púp 2
A "kilátás" 
prodg 2009.11.06 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
7/20 Fantasztikus közös ládázás régi (Gyros) és új ismerősökkel Tomi_Bp, Dzsozy!

A sötétben Dzsozy! :)
Dzsozy 2009.11.06 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Gyros féle Celldömölk, és környéke ládázás. Remek nap, remek társaságban.
Nagyon jópofa hegy. Ritkán látni hegyen krátert. Tetszett. Sajnos innentől esett az eső, egészen addig amíg esett.
Köszönjük a rejtést!

 
Tomi_Bp 2009.11.06 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.28
19/8

http://www.panoramio.com/photo/28698331


http://www.panoramio.com/photo/28698359


http://www.panoramio.com/photo/28699097


Dzsozy a csúcson I
Dzsozy a csúcson IIProdG & Dzsozy
A CSAPAT (Dzsozy; Tomi_Bp; ProdG; Gyros)A CSAPAT (Dzsozy; Tomi_Bp; ProdG; Gyros)
 
Strombus 2009.10.30 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
A hegy, amit még mindenképp meg akartunk ma mászni, nem volt elég a Somló! Nem gondoltuk volna, hogy sikerül még a teljes sötétség beállta előtt. Amikor elindultunk felfelé, akkor jöttek lefelé azok, akik a naplementében gyönyörködtek a magaslatról. Gyorsan szedtük a lábunkat, a keresésnél nem kellett nagy "önmérsékletet tanusítanunk", mert már nem volt egy lélek sem a környéken. Bojta szokásos sasszemének köszönhetően hamar meglett a láda, logoltunk és már rohantunk is fel a legmagasabb pontra, mert azt azért nem hagyhattuk ki! Érdekes volt azon a kis csúcson állni, körülöttünk süvített a szél, a horizontotn egyre keskenyedett a kis narancssárga sáv. Mire leértünk, betakart minket az éj.
Irány Bakonybél, ahol a gyönyörű környezetben épült Hotel Bakonyban szálltunk meg és vacsoráztunk isteni finom kacsasültet cicegébe csomagolva.

Megvan!A Ság csúcsán Bojta és Marton24
Kökény 
Bojta 2009.10.30 16:45 - Megtaláltam
Nagyon tetszett!

Márton24 2009.10.30 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megvan!

Ferencz család 2009.10.26 16:00 - Egyéb
Ide ismét eljöttünk, szuper hely.
A ládát is megkerestük újra, és mivel csak a bokor alá volt bedobva, semmi rejtés..., gondosan elrejtettük.

Mackka 2009.10.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.87
Nyugat-magyarországi csavargás.
Tavasszal voltunk a hegy "testvérén", a Somlyón, örültünk, hogy most ide is eljuthattunk. A parkoló néptelen volt, a lépcsőkön felsétálva először a múzeumot szerettük volna megnézni, aminek bár nyitva kellett volna lennie, de ennél jobban nem lehetett volna zárva :((
A kereszt után felmásztunk az első csúcsosabb részre, de már ez is életveszélyesnek tűnt a rém erős széllökések miatt. Mulatságosan festhettünk, ahogy négykézláb kövekbe és fűcsomókba kapaszkodunk. A fiúk felmásztak az igazi csúcsra is. Mielőtt leereszkedtünk volna a bányába, elmentünk megkeresni a ládát, sajnos csak pár perces intenzív kutatás után láttuk wapon, hogy eltűnt.
Ezután kicsit leereszkedtünk a bányaudvarba, félelmetes volt látni, "honnan fúj a szél" :-))
Nagyon tetszett az egész hegy, köszönjük a megtalálás elfogadását!
Mackka & Péter & Haushinka & Zolka

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2009.10.19 10:43]

Kopi 2009.09.26 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Kellemes kirándulás, kellemetlen slusszkulcs kocsiba zárással. Még szerencse, hogy nem 400 km-re lakunk.

 
DBandi 2009.09.26 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Köszönjük a rejtést! Nagyon kellemes és átmozgató volt. A rejtekhely nagyon jó, egy óránkba került a megtalálása! De ha már itt voltunk, nem hagytuk ott...
üdvözlettel:
DBandi & Márti

A kőfeliratok 
fraufamily 2009.08.22 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Hihetetlenül szép környék. Ha nincs ez a "játék" ééletembe még csak nem is halluk erről a helyről. A rejtés is ötletes és hála a gyerekeknek nem is kellett sokat keresgélni...

fubali 2009.08.22 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Egyik ismerősünktől tudtuk meg ezt a remek játékot, ami egyből felvillanyozta gyermekeinket a kincskeresés láza..!Most kezdtük a keresést a Ság-hegyi szerencsére nem okozott gondot mert itt lakunk és a feltöltött képek alapján egyből tudtuk merre kell keresnünk.Persze mindig szívesen megyünk kiréndulni a hegyre.Lázasan keressük a közeli településeket ahol ládikó van elrejtve és bízunk benne,hogy a további keresgélés is hasonló sikerrel fog zárulni mint a mai.
Köszönjük a játékot!
Üdvözlettel Fülöpék
2009-ben is megkerestük

A csodás Ség-hegyA megtalálás pillanata
A boldog megtalálókitt kell keresni
a retekhelya rejtekhelyről
a megtalálók 
Tutajos 2009.08.20 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Botos család 2009.08.19 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltuk. A hely gyönyörű.
Köszönjük a rejtést.

tomreti 2009.08.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.48
Minden magaslatot megmászva, a legnagyobb melegben megtaláltuk. Bár elég sok itt a sziklarepedés:-))
Jól kitalált rejtés.

horvi006 2009.08.09 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam!

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2009.08.10 14:27]

 
Stupe 2009.08.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.66
Könnyen meglett, remek kilátás van körbe a púpról .

Photographer 2009.07.31 19:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.79
Mai nap utolsó ládája. Korábban iskolával jártunk erre, így emlékeztem a helyre. A láda vezetett el ide újra, de immáron saját autóval!

A parkolóban fura emberkék voltak, így körbefotóztam a rendszámokat, ha baj adódna... :)

Köszi a rejtést!

Platók tucatjaiMeli
LeírásGeoláda a rejtekhelyen
Kereszt a rejtekhelyrőlHárman a magasban...
belus01 2009.07.24 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Carlo 2009.07.21 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kellemes gyalogtúra keretében levadászva!

GeoMárk 2009.07.21 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Kellemes gyalogtúra keretében levadászva!

Kishartyi 2009.07.12 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.20
köszi a rejtést szép helyre vittetek

hacsabi 2009.07.12 16:42 - Megtaláltam
Még ovisok voltak a fiaim amikor elhoztam ide őket. Azóta megnőttek egy csöppet.(a nagyobbik idén 18, a "pici"15)Élmény volt újra eljönni ide.Köszönjük a rejtést.

Hartyi 2009.07.12 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Nagyon jó időben voltunk fennt így még Szigligetet és Badacsonyt is láttuk az egyik púpról! Ötletes jelszó és rejtés!

Lucypapa 2009.07.12 09:40 - Megtaláltam
Nagyon tetszett, az egyik púpot jól meg is másztuk.

1 púpOda megyünk
2 púp
Le a púprólKráter
rekasi 2009.07.11 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.26
Köszönet a rejtésért, kényelmesen elérhető, pedig itt aztán lehetne kacifántosan megközelíthető rejtést csinálni.

mpityu 2009.07.09 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.62
Sokat jártunk már erre, de a láda eddig kimaradt. Most nekiestünk a hegynek ismát. Sajnos egy komplett cserkésztábor kirándult épp, nem volt egyszerű feltűnés nélkül :)

G_Sanyi 2009.07.02 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagy nehezen. A PDA-ra feltöltött koordináták nem egyeztek a kinyomtatott verzióval (persze ez akkor nem tűnt fel:) ). Pedig 1 nap eltérés volt a kettő között. Szóval a régi helyén kerestük, felfogattam a fél hegyoldalt, de csak nem került elő. Végül megunva az izgalmas helyzeteket a szakadék oldalában, felhívtuk a rejtőt. Ekkor derült ki a hiba, és a papír szerinti koordinátákon hamar meg is lett a rejtek. Köszönjük RIPTOR segítségét és a rejtést is!

zöldcsacsi 2009.06.28 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Szülinapi családi kirándulás.

Buksilány 2009.06.22 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.18
Megtaláltuk. A hely még mindig ugyanolyan szép mint gyerekkoromban :) Köszi!

Nilsz 2009.06.22 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Ok

divi 2009.05.25 13:00 - Megtaláltam
sajnos beteg de ott voltunk

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2009.05.28 08:37]

pero 2009.05.24 14:30 - Megtaláltam
Itt jartunk, kar hogy epp beteg a lada :(

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2009.05.28 08:37]

KranIC 2009.05.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Nagy élmény volt ez a hely, a púpokra felmászva nagyon jó körpanoráma tárul az ember elé. Meglepő volt látni, ahogy elég idős emberek is lelkesen másznak fel, a még nekünk is elég meredek és csúszós hegyoldalon. Sajnos idő hiány miatt nem tudtunk mindent felfedezni a környéken, de ide egyszer még visszajövünk.

ROSSZ HÍR:
Sajnos a ládát ellopták! Valaki vicces figura csak egy "kedves" kis cetlit hagyott a rejtés helyén (képeknél mellékelve). Szánalmas hogy abban lelte örömét, hogy mások játékát tönkre teszi, de hát váljék egészségére... A ládát vagy elvitte, vagy azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egyszerűen csak lehajította a szakadékba :(

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2009.05.10 22:05]

 
ngergo20 2009.05.02 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nagyon szép hely!!

fhabakuk 2009.05.02 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Ez a láda számomra különösen is kedves, hiszen anyai ágon Sághegyi családból származom. Maga Sághegy is egy roppant érdekes képződmény. Egész napot töltöttünk el itt Sághegyen egy gyermek csoporttal, s közben kerestem meg a ládát. Visszafelé a ládától találkoztam három személlyel, gondoltam ők is ládakeresők, de mikor köszöntem csak halkan mormogtak valamit németül. Ebből megértettem, hogy most a rég elfeledett német tudásomra lenne szükség, így inkább hagytam, hogy tovább keressenek. Míg a hegyen voltunk más csapatot is láttam, amint a láda nyomába eredtek. Mivel szerintem kiváló a rejtés, még 'nagy tömegben' is nyugodtan lehet logolni!! A borús, szeles idő ellenére jó volt itt lenni. Mindenkinek ajánlom.

EditLaci 2009.05.01 18:20 - Megtaláltam
+van

BBálint 2009.04.30 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Kőszeg felé menet álltunk meg a Ság-hegynél. Még nagyon régen jártam erre (B.), örülök, hogy most útba esett. Miután megkerestük a ládát (tényleg jó a rejtés), felkapaszkodtunk mindkét csúcsra. Nagy volt a szél, de az élményért megérte.
Most már tényleg kívácsi vagyok az Eragon c. filmre...
Köszönjük!

Anna és Bálint

margaréta2 2009.04.21 00:00 - Megtaláltam
Érdekes volt a bányászatról szóló tanösvény, és a ládától nagyon szép a panoráma.

foximaxi 2009.04.14 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Kis séta a csúcsra. Járt utat el ne hagyd a járatlanért:)

heyjoe 2009.04.14 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A hegyen már többször voltam, most csak a ládához mentem

 
Atmosz&Zozmosz 2009.04.13 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Nagyon szép hely! Kispirit után egy gyors huszárvágással jöttünk át ide. Fenn parkoltunk, majd jó kis lépcsőzés következett. Nekem ez annál inkább érdekes volt, mert bányászkörnyéken nőttem fel, szóval voltak emlékek :) A tetőre felérve csodás panoráma tárult elénk. A doboz gyorsan meglett. Köszönjük a rejtést!

K.U.C.I 2009.04.11 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam!:)

MSS 2009.04.11 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam.Jó kis séta volt szombat délutánra.Köszönöm:-)

takacsimre 2009.03.29 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Kemenesaljai Keringő közben. A hegyet régóta ismerjük, csak
korábban a ládáról nem tudtunk. Könnyű találat feleségem
társaságában.

geobubo 2009.02.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Sárvári wellness hétvége bemelegítés. Lenyűgözö a kilátás fenntről

logo 
GCsoka 2009.02.09 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Többször jártunk már a kráterben, most kifejezetten a ládáért jöttünk :)

horkornel 2009.01.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
A nagy hóban a ládát ugyan nem találtuk, de a kialudt vulkán így is lenyügöző.

A rejtőtöl kérném a megtalálásom elfogadását.

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2009.02.10 11:31]

2in1 dream team :) 2008.12.27 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.67
Gyönyörű környezet....
Sajnos a láda alig volt visszatakarva.
Köszi a rejtést

Webber 2008.12.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.00
Anyukámmal jöttünk, nagyon hamar megtaláltuk. Szerintem eléggé szem előtt van, oké, nem botlik meg benne az ember, de ha kicsit lenéznénk a másik oldalra, akkor meglátnánk a rejtést is. Amúgy nagyon szép hely, sokszor voltam itt. Előttünk kb. egy órával volt egy másik megtaláló... ki mászkál itt ilyen időben? :-D Láttunk őzeket, meg nyulat is. Szerintem ugyanazok az őzek voltak, mint a Zsivány völgy - Benárd barlangnál; követnek minket!

Mikor először hallottam a geocachingról, akkor egy olyan ajándék jutott eszembe, amit most elhoztam, egy autóba ragasztható béka, nagyon cool. Valaki egy százast hagyott benne. :-)

Köszi a rejtést!

meduza 2008.11.30 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Megtaláltam

 
Brutus 2008.11.25 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Megvan

dirndel 2008.11.24 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Apostolok 2008.11.15 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A kráter és környéke gondozott. A rejtés tökéletes. Köszönjük

Trianoni keresztkráter
csonka-kúpkilátás
koszta 2008.11.09 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Nagyon tetszett.

pannazita 2008.11.02 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!
Ez az első sikerünk! Mi itt lakunk mellette, de a kilátást innen még nem volt szerencsénk megnézni. Már ezért is megérte! Mindenkinek ajánljuk, tényleg gyönyörű a környék!

padler 2008.10.03 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
A logbook a helyén van, nagyon tetszett a hegytető. Hirtelen terveztük be a ládát a GCKEKE pontjai közé, nem bántuk meg.

efemm + padler

RIPTOR 2008.09.26 12:00 - Egyéb
Telefonon jelezték / köszi! / hogy dr iz ezt a ládát is elvitte.
Pótlás vasárnap.
RIPTOR

Éva 2008.09.26 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Nagyon érdekes volt, a geocaching nélkül valószínűleg ezt sem láttam volna soha. Köszönet!

palbu 2008.09.06 19:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Celldömölki fürdőzés után egy kis kirándulás a Ság hegyre nagyon szép a kilátás.

Piás 2008.08.26 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Lopakodó "aknamunkája" révén kerestem meg, ugyanis a félrevezető manőver a "biztos lehet itt valahol sági bort venni, valamelyik pincében" volt. A turistaház parkolójában derült ki, hogy fent, jó nagy szintkülönbséggel, van egy láda. Hiába....., örök igazság: a ládák túlnyomó többsége hegyen van.
Felkutyagolván javult a hangulatom, mert valóban igen szép a kilátás.
A láda felé menve találkoztunk 2 GPS nélkül - a láda felől - gyalogló "gyanús személlyel", minden bizonnyal a rejtők voltak.
Köszi a rejtést!

Lopakodó 2008.08.26 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Nagyon szép hely. Eddig még nem jártunk itt, köszönjük a lehetőséget!

RIPTOR 2008.08.26 18:00 - Egyéb
A GCizgi láda kihelyezése előtt meglátogattuk a ládát. A geocoint kivettük, hétvégén utazik Ausztriába.
RIPTOR, Gabi

Nivás Döme 2008.08.24 19:30 - Egyéb
Több, mint 2 hónap után végre sikerült továbbutaztatnom Marelo geocoin-ját. A katicabogár már várja, hogy továbbvigyétek.

Totoka 2008.08.23 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.60
Megvan! Köszi!

csmarkus 2008.08.23 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Szép a kilátás! Köszi a rejtést!

 
hegyi istvan 2008.08.19 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Éredekes hely. Kár, hogy a múzeum zárva volt. Velünk volt 7 hetes fiúnk is, akinek ez már a második ládája.

syaky 2008.08.09 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
AMBK csapat tagjaként kerestem fel és meg ezt a ládát.
Szokásomhoz hiven egy kicsit máshogy közelitettem meg a csúcsot.
Fantasztikus a kilátás a tetejéről, ha van lehetőségetek akkor mindenféleképpen ajánlom a csúcs meghóditását.

A környék nagyon tutti.Bányászmúzeum nagyon kicsi de onnan tudtam meg h itt forgatták az ERAGON cimű filmet, található is egy makett is róla. Sajnálatos vagy nem sajnálatos módon a felépitett "várost" nem hagyták meg a Tájvédelmi körzet mivolta miatt.

Mindenféleképpen ajánlom mindenkinek ennek a környéknek a felfedezését de kaját hozzon magával mert a Sági fogadó névre hallgató vendéglátó egység neméppen a gasztronómia csúcsát képviseli.

czipan 2008.08.09 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Az eddig megtalált ládák közül sokáig egy másik láda őrizte az első helyezést. Most a GCTsag átvette a vezetést, ráadásul egy nagyon jó csapattal kerekedtünk fel, a láda nyomába...

Makett a közeli bányamúzeumbanA csúcson... :)
BejáratKilövelés iránya
Úttalan utakon...Mintha vulkán
Hegyek felettEmlékmű fentről
Lenézve, de nem lenézveMesszelátva
geke 2008.08.09 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Minden 5-ös elég * is jár!
AMBK AeroMap Baráti Kőr) hétvége, sárvári fürdőzéssel, kiscsőszi szállással, és két ládával, melyből ez volt az első. Varázslatos hely, nagyon tetszett, két barátommal (marcipánnal és syakyval) felmásztunk a csúcsra is, ami még fantasztikusabb volt.
Ajánlott még a bányamúzeum megtekintése is!

Sajnos a Sághegy Fogadóban tapasztaltak már nem voltak ennyire jók, sőt, botrányos volt a kiszolgálás és az ételek zömének minősége is! Persze magyarázat volt, de harmad osztályú hely, másod osztályú árakkal, és osztályon aluli kiszolgálással!

Köszönjük a rejtést: Zsófi, Máté, Zsú és Gergőke (geke családi csapat!)

Ládázás előtt egy kis múzeum látogatás. (Fotó:Marczipán)Ládázás előtt egy kis múzeum látogatás. (Fotó:Marczipán)
A bányamúzeumot is ajánlom.Alakul a látvány!
Nem semmi élőben látni!
Irány a csúcs! (Fotó:Marczipán)Ez csodálatos. (Fotó:Marczipán)
Sancho 2008.08.09 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Barátaimmal levadásztuk. A parkolóban lévő étterem egy borzalom volt. A hely/hegy/bánya/láva azonban nagyon tetszett.

Fiam a hátamon, lányom kisfeleségemre kötve élvezte a terepet. :)

AMBK Rulez! :)

ballasz 2008.08.08 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
A hely nagyon szuper, örülünk, hogy sikerült a geocaching jóvoltából eljutni ide. A ládát lehetett volna valami nehezebb helyre is rejteni!

Yoss 2008.08.05 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Meglett

Ahinana 2008.07.20 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
A Kemenesaljai "motoros" keringés közben sort kerítettem erre a ládára is.
Köszönöm a rejtést!

Ahinana

kovaripeti 2008.07.12 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Reggel ébredés , már 30 fok. Indulás Vulkán Fürdő. Bobit leraktuk nemesbődön a tesójánál. Egész napos fürdőzés, majd estefelé irány a kráter. Többször voltam már itt, de a képek alapján azt gondoltam, hogy a másik felén lesz. Hamar meg is találtuk, vagyis ma Móni volt ügyes, segítség nélkül is oda ment, mintha járt már volna itt. Logolás, majd indulás haza. IGO-ba betáplálás a lakás, először meglepődtem, mikor láttam, hogy tud egy sokkal rövidebb utat, mint amerre én szoktam menni. Azt sem tudtam, hogy hol járok, de nagyon meglepődtünk, mikor kiértünk, és már majdnem a fele utat meg is tettük. Gyors betérés Bobiért, haza, vacsi, mert kezdődik a Klicsko. Szevasztok.

gnegyzet 2008.07.04 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Lélegzetelállító.
Az egyik legsebb és legérdekesebb hely,amit ládázós korszakomban láttam.
Vigyázat, a parkoló környékén rengeteg kullancs van.

Szabó Család 2008.06.29 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Csillagos ötös! Nagyon különleges hely, érdekes történettel! Köszönjük a rejtést!

Itt is együttÚt a csúcsra
Összeöltöztek 
brekeke 2008.06.29 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Rokonlátogatás egy kis ládázással.

Mama és Papa 2008.06.07 15:31 - Megtaláltam
Ismét Kirélyékkal indultunk ládázni. Kívánságomra kis kitérővel felmentünk a hegyre, ahol épp egy zenekar készült koncertre. Szívesen ott maradtunk volna, de ládázni indultunk ,így egy rövid nézelődés után tovább mentünk.

Áron és Márton a tetőn.
 
gerappa 2008.06.06 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megvan.

hajnal6 2008.05.25 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Szép hely, izgalmas mászás:)
Köszi a rejtést!

7T 2008.05.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Gyönyörű helyen van, érdemes volt felkeresni!

közel van...a ládánál
láda 
zsakar 2008.05.13 13:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

TheDaimon81 2008.05.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Ide még biztosan visszajövünk.

tudofu 2008.05.03 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Kellemes és gyönyörű kirándulás a tavaszi napsütésben. Nagyon sok kirándulóval találkoztunk. De hála az ötletes rejtésnek, nem zavartak a ládavadászatban. Tüdőfű

eperdzsem 2008.05.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Kispirit-Nagypiritről érkeztünk, folyamatosan bízva a jobb időben. Érkezésünkkor még mindig csöpörgött az eső, ezért inkább a közeli menedékhelyre-panzióba vezetett az utunk. Reméltük, hogy egy felmelegítő ital után nemsokára az előbújó nap szárítja meg a ruháinkat, de sajnos nem hagyott alább. Érdekes módon, minden esetben amikor valaki elindult, hogy megnézze esik-e, a pincér egy tálca Jägermeister-el tért vissza. (Talán azért mert az ajtó a pult mellett volt?)
Az idő múlásával az eső csak nem akart szűnni, a hangulat viszont egyre csak fokozódott (belépett a képbe a "vesemosó gyógybor is). A társaságkét "szűz" tagja, a sofőrök, Vackorom és én, nem nézhettük tétlenül, hogy a ládától 200m-re vagyunk, ezért az eső dacára elindultunk a hegyre. Kilátás sajnos nem várt minket, az alacsonyan szálló felhők ezt eltakarták előlünk. Az aljnövényzet viszont teljesen eláztatta a végére már cuppogó cipőinket és nadrágunkat. Gyorsan megnéztük az emlékművet, lekukkantottunk a kráterbe, majd egy vargabetűt leírva a láda mellé érkeztünk. A rejtés nagyon jó, a "csaliláda" minket is megviccelt. Gyors loggolás, ajándékcsere (ki: egy halkan szellentő gumicsirke, be: tiszta, száraz pamutzokni - amire talán épp nekünk lett volna szükségünk).
Visszatérve a fogadóba még mindig folyt az italozás, majd otthon várt minket az afterparty, ahol más nekünk is jutott egy sör.
Régóta szerettem volna felkeresni a ládát és megnézni a hegyet, az idő azonban közbeszólt, így mindenképpen felkeressük újra a későbbiekben!
Köszönjük!
Tracklog megtalálható itt (saghegy.gpx 45,7 KB).

képek kicsit később...

"Geoláda gyilkos" 
RIPTOR 2008.04.24 18:37 - Egyéb
Elhoztam a Travel Bug-ot. Hétvégén Ausztriába költözik.

tothr 2008.04.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Nagyon tetszett a hely! Beraktuk a GT Racer 808 travel bug-ot. Kérjük, hogy csak az vigye el, aki hamarosan másik ládába tudja tenni és loggolni is tudja a geocaching.com-on!

Lonka 2008.04.18 19:04 - Megtaláltam
Az utóbbi időszak összes elmaradt lépcsőzését pótoltam :))). Nagyon érdekes és szép hely, szerensére nem járt arra senki, így nyugodtan nézelődhettünk, aztán kereshettünk. Hamar meglett a kincs :).

hol a lépcső - snowboardosok előnyben ;)...itt a lépcső
TSASA 2008.04.05 11:30 - Egyéb
Sajnos a láda ELTŰNT! Azért nagyon jó kis kirándulás volt egy kis rádiózással összekötve. Nagyon jó időt fogtunk ki bár erős szél fújt.Szép volt a környék és szép volt a kilátás. Sajnos csak a rejtő köveket találtuk, a ládát nem :-( A rejtés "5", mert meg sem találtuk :-)
Azért a jelszót megkaptuk, RIPTOR jóvoltából. Köszönjük!

Felhúzom anyáta három tesó
Sziklára fel!Egy kullancs! ! !
Itt lehetett rejtve a láda 
safc 2008.03.22 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Felmásztunk, fáztunk. Jó kis hely, a rejtés is tetszett. Köszönjük!

donkardos 2008.03.22 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Többször jártam már itt, és biztos voltam benne, hogy safc is, hiszen nem messze nőtt föl. A hegyoldalban vallotta be, hogy még sosem járt fönt. :)
Elég hűvös szél fújt, így csaknem magunk voltunk, úgy emlékszem, máskor szinte tömegek kirándulnak errefelé. A rövid, de meredek utat választottuk fölfelé, majd legközelebb a gyerekekkel végigjárjuk a geológiai tanösvényt is, és kiabálunk lent a gödörben, most csak a kilátást csodáltuk meg.
A rejtés jól sikerült, pont akkor, amikor aggódni kezdtünk, hogy rossz szinten vagyunk, megnéztem a magasságot, és már csak körül kellett pillantani. Picit kevésbé egyértelmű kupacot próbáltunk formálni a láda körül, hogy ne legyen annyira feltűnő, de azért most sem nehéz.

Keti 2008.03.22 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Már vagy huszadszor jártam a hegyen, most először kerestem a ládát. Nagyon szép környezetbe került.
Köszi a rejtést!

Andica 2008.03.22 14:25 - Megtaláltam
Celldömölkiként nem volt nehéz megtalálni a leírás és a képek alapján. Utána ittam is egy fröccsöt a Ság-hegyi pincénkben....

G(Dzsí) 2008.03.22 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk gps nélkül leírás és képek alapján, szép a Ság-hegy, érdemes megnézni!

oli_b 2008.03.16 13:05 - Megtaláltam
Szep idoben sok kirandulo volt.
Talalat utan egy pofa sor a fogado teraszan megkoronazta a napot...

Yumi 2008.03.02 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Köszönjük,rutinból kráterben kezdtük a keresést :-))
kiraktuk helyi szokás szerint bazaltból a GCTsag feliratot.

lukacsg 2008.02.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Ez volt az első ládánk! Csilla&Gabi

Georgie75 2008.02.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Furmányos a terepszínű doboz, a táj szép volt, igazi tavaszi kirándulás!
Köszi a rejtést!

 
infosoft 2008.02.23 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Csodás időben csodás kilátás.
Köszi a rejtést.

Bärlin 2008.02.12 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Nagyon szép a környezet, pont naplemente környékén jártam itt. Majdnem lencsevégre kaptam 3 őzet!

mjdgm 2008.02.08 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
A GCPANT mozgót jöttünk rejteni a Ság-hegyre, így kötelező feladat volt ennek a ládának a felkeresése. A 3-as terep miatt kissé nehezebbnek gondoltuk először a ládát, kellemes meglepetés volt, hogy könnyen meg lehetett közelíteni. Viszont elég messziról látszott... :-( Lehet, hogy valaki elvitte a köveket? Visszarejtettük, remélhetőleg illetéktelen nem fedezi fel!
A hegyet ismertük már, s mivel nagyon tetszett már régről, ezért hoztuk ide a mozgó ládát is.
Csak az a csontig hatoló hideg szél ne fújt volna! De erről nem a rejtő tehet! :-)

TB-t elhoztuk!

Ismertető táblaMilleneumi emlékmű
KráterVulkáni eredet
Távolban a Somló
pocsibalazs 2008.01.22 21:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Megvan! OK! Köszönöm!

Zsozsoboy 2008.01.13 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
A nap és a környék legszebb ládája!

wiwien002 2008.01.13 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Megtaláltam!
A mai ládázásunk fénypontja!
Csodálatos és félelmetes a környezet!
Köszönet a rejtésért!

Nivás Döme 2008.01.03 15:45 - Egyéb
Ma délután a hideg és szeles idő ellenére tettem egy kört a hegyen. Egy lélekkel nem találkoztam, a táj viszont most (a köd ellenére) is hozta a szokott formáját. Nem lehet megunni.
Mivel .com-os a láda és már néhány hete nálam volt a Franciaországba tartó UNXYVX "diabéteszes" utazó ügynök, beköltöztettem. Vigyétek tovább, hogy elérje célját (sok másikkal ellentétben ennek van rá esélye).

Petes20 2007.12.26 19:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Igazi élménytúra volt a mai karácsonyi reggelen. Odafelé néptelen utak, szinte nem is találkoztam autókkal, a hegyen is teljes csend, mindenfelé őzeket láttam amint fel-alá mászkálnak a hegyoldalban, gyönyörű havas táj, érdekes hely. Nagyon tetszett a kráter, a láda is jól el volt rejtve, nyáron vagy tisztább időben mindenképpen jövök még erre.

 
Akebono 2007.12.21 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
A Turista szálló előtt hagytuk a kocsit és innen gyalog baktattunk fel a ládáig, közben megnéztük az emlékművet és az egyéb látnivalókat is. Sajnos nagyon ködös volt az idő, az orrunkig sem láttunk.

ozeki 2007.12.21 10:05 - Megtaláltam
ok

 
RIPTOR 2007.11.22 13:40 - Egyéb
A GCM001 ládát pont ide rejtették, mivel még ez a mozgóláda nem volt meg, ezért feljöttem érte. Megtalálását összekötöttem saját ládám karbantartásával. Kérek mindenkit, hogy tényleg jobban álcázza vissza a ládát, ne csak úgy visszadobja a bokor tövébe. Köszönöm! A ládában talált Travel Bug-ot elhoztam!
RIPTOR

zsotie 2007.11.21 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.21
Megvan. Elég könnyen megtaláltam. Kicsit gyéren van álcázva.

Zsiray család 2007.11.01 20:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
GPS nélkül próbálkoztunk, a végén sikerrel. Persze elég sokáig tartott, ugyanis a kráter peremén körbe mentünk. Derékig érő gaz, sár, mindez magassarkúban. Végül a kinyomtatott fénykép segített, hogy vajon honnan készülhetett.
Szóval megtaláltuk...

mape 2007.11.01 12:00 - Megtaláltam
Megleltük és nagyon tetszett a hely. Egyben beleraktuk a ládába a 499070 sz. travel bugot, aki egy hosszab pihenő után most folytathatja útját.

zöldek 2007.10.31 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.93
A celldömölki temetőben kerestük fel nagy(déd)szülők sírját, utána indultunk fel a Ság-hegyre. Jártunk már itt, igaz régebben, még édes kettesben. Tartozásunk volt a gyerekekkel szemben, hogy őket is elhozzuk ide.

A kráter felülrőlA ládától nézve ...
EmlékműCsere-bere
Csabataxi 2007.10.23 13:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tcsb 2007.10.21 17:41 - Megtaláltam
+van!

Szlil 2007.10.21 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
megmásztuk a piros hegytetőt, a trianoni emlékhely tetszik, az első nem kajadobozos ládám :-)

Cica 2007.10.17 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.85
klasz hely,köszii

aliz&pepel 2007.10.08 08:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
megtaláltuk

Bucix 2007.10.07 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.23
A gyerekekkel együtt gyönyörködtünk a szép kilátásban és a kráterben. Csodaszép delután volt...

Sanciman 2007.10.06 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Celldömölkön születtünk, de nekem 36, a Huginak 31 év kellett, hogy először feljussunk a Ság hegyre. Vissza fogunk járni ide.

Remete 2007.10.03 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.06
Erre kirándultunk, és a GPS adat bázisában találtam ezt a pontot. Felmentünk és megállapitottuk hogy megérte, nagyon szép a panoráma.

waneqr 2007.09.23 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Hát, nem bántuk meg, hogy némi náthával közködve, meglátogattuk ezt a helyet...

Hevi 2007.09.16 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.36
Vasárnap délután egy jót kirándultunk Orsival és Lacival a Ság-hegyen. Visszafelé még bementünk a családi pincénkbe megkóstolni a tavalyi bort + a szomszéd idei termését. A ládát könnyen megtaláltuk.

HaranglábCsaládi birtok
Sly 2007.09.16 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Szép hely, szép kilátással...

Sly & Andi

 
labdarózsa 2007.09.01 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Köszönjük a rejtést, fantasztikus a panoráma, jó volt kicsit sárkánylovasnak lenni ;-)
üdv
labdarózsák

barathg 2007.08.26 15:31 - Megtaláltam
Csipet csapat új regisztráció

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2011.06.06 10:43]

csipet_csapat 2007.08.26 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.53
Megtaláltuk! Ez volt a 20. ládánk, ami beleszámít a rejtésbe, most már mi is rejthetünk:))
A hely nem mindennapi. Könnyű, érdekes kirándulás volt. A csapatban új tagok is voltak, akik sikersen "megfertőződtek".
Köszönjük.

3D 2007.08.25 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Minden megvan itt, ami egy jó kiránduláshoz kell. Köszönjük a rejtést.

PETiJETi 2007.08.21 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megvan...több mint 10 éve, minden évben járok itt, de csak most mentem úgy, hogy tudom láda van itt... aki kezdő, az kezdő :)

Cs_Zoli 2007.08.12 11:54 - Megtaláltam
Többször jártam már itt régebben is. Mindenkinek ajánlom ezt a különleges helyet!

Piszkosfred 2007.08.11 13:39 - Megtaláltam
Jártam már a kráterben régebben, akkor még nem ládászként. Akkor is nagyon tetszett. Mire felértem, elállt az eső is. :) köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

jiimbo 2007.08.09 14:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

errob 2007.08.04 20:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Igen, megcsináltuk... :D Ez volt a második ládánk, utána elmentünk egy kissé adrenalinbombás, halálveszélyes kalandtúrára körbe a hegyen. Én(Robi) már vagy 10-edszerre jártam itt, úgyhogy nem okozott meglepetést, Erzsinek viszont tetszett a hely. Egyébként ötletes rejtés volt! Köszi!

banyóka 2007.07.19 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
8 éve jártam itt utoljára, de már akkor is nagyon tetszett a hegy. Emlékeim szerint mintha akkor nem lett volna ennyire elhanyogolt. Ennek ellenére így is nagyon tetszett. Elég sokat időztünk itt. Egy probléma volt csak, hogy rettenetesen meleg volt és nagyon sok szúrós növény volt.

Puszkany 2007.07.17 08:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Az ösvény végén található kőkupac remélem nem fog senkinek sem feltünni, logbookot indítottam.

aratásOver the Top
kőfejtőemlékmű
nikido 2007.07.16 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

 
Sárgabika 2007.07.15 23:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.04
A ládába kívánkozott POISON DART FROG DEN Tátika2 -ből
Nagyon várja a tovább utazását.. kicsit egyedül van!
Szuper a hely Köszi

tádé 2007.07.15 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Köszönjük a csipetnyi Görögországot idéző, kellemes sétát és a vulkanológiai gyorstalpalót! Szamóca és Tádé

 
x16xel 2007.07.12 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megvan. Borongós időben. 100:)

kereszt 
vaslemez 2007.07.03 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Reggelit lejáró séta - nagyon tetszett. Az egész hegy klassz, a panoráma is szép, a rejtés meg tökéletes: egyértelmű helyen, közel a látnivalóhoz, de mégsem forgalmas ponton.

www.geotourist.hu 2007.06.26 20:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Szép volt, ki hitte volna hogy ilyen (kráter) van kis országunkban...

Tamás87 2007.06.23 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Cellben dolgozom, ennek ellenére még a hegyen nem jártam, már itt volt az ideje, csodálatos környezet!!! Kicsit mi megnehezítettük a dolgunk egy sziklás-hegyes mászással, de így még kellemesebb volt utána csobbanni a termálfürdőben:)

Köszönjü:
Bia, Tamás

tomki 2007.06.19 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
15 év készülődés után tavaly mentem fel először erre a hegyre, amikor elkezdték bontani a díszleteket. Akkor még nem ládáztam. Most a ládáért újra felmentem, ebben a melegben biztos mindenki a strandon van, mert fönt egyedül voltam, de jó volt.

kiniczkyne 2007.06.15 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első ládánk volt és a fiúk máris mennének a következőért. Talán szerelem lesz.

Pepe 2007.06.02 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Hát ez szuper volt! A kemeneskápolnai kempinből gyalog, útközben egy kis borozásra megállva a domboldal közepe táján.

Tapsi 2007.05.27 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Tokorcson töltöttük a hétvégén, ma végre sikerült feljönni a hegyre, sőt még Anyukám is velünk jött, és persze a Pupa és Kristóf is. Nagyon szuper, Pupa persze rögtön le akart menni az aljára, hogy kőből ő is kirakhassa a nevét, de Luca babához sietni kellett vissza.

gyaloglook 2007.05.27 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
Ezt vétek lett volna kihagyni. Nagyon érdekes hely! Szép kirándulás volt. Hasonló kráter van Verpelét mellett is.

Sehy&Sajt 2007.05.25 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!:) Méltó hely az első ládánkhoz. Sehy & Sajt [wapon beküldött szöveg]

jozsi18 2007.05.13 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Nagyon szuper környék!
Bubi & Bömbi

Fazék 2007.05.07 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Nagyon jó hely. Viszonylag kevés gyaloglással, kiépített úton érhető el a hegy teteje. Gyönyörű a kilátás.
Itt még tényleg sohasem voltam.

Csuhás 2007.05.05 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Régi adóság volt ez a ládika. Megjelenése óta tervezem hogy ideje volna újra felmászni a Ság-hegyre. Előbb körbe akartam járni a kráterperemet, de a katonáknál csak bozótharc révén lehett volna átjutni. Köszi a rejtést!

Csuhás, Vándor

Képek a kráterből
hajsza 2007.05.01 18:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 1.00
Hosszas keresés(2 óra!) után, sötétben, de végül meglett a láda! Hatalmas túra volt az egész hegyet bejárni, megmászni, feltérképezni! Ajánljuk minden kalandornak!

Fűkocka 2007.04.30 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
előtte találkozam a Rejtővel.

nzoli73 2007.04.15 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.45
Egy nagysimonyi ismerossel megmasztuk a hegyet.
NZoli73,Brigi,Lehel

Gotica 2007.04.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.70
Nagyon tetszett a csapatnak a Kráter

Tompika & Pimpike 2007.04.09 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.85
ok.
A kráter nagyon szupi.
A rejtés jó helyen van, takarásban, de ha valaki arra jár véletlenül, biztos kiszúrja..

Szabit "bevittem az erdőbe" :)
GSNTEAM 2007.04.09 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Első, regisztrálni is kívánt megtalálásunk. Enyhén szeles időben, nagyszerű napsütésben, húsvétnak hétfőjén könnyen megleltük eme ládikát. Klassz a környezet, érdemes odalátogatni. Itt van tőlünk 50 km-re, de még nem láttuk eddig. Ezért érdemes ezt játszani!
Üdv. GSNTEAM

jenci19 2007.04.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.90
Megtaláltuk!

PEx2 2007.04.08 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Szuper! Nagyon tetszett az egész családnak. Bejártuk minden zegét-zugát. Köszönjük!

PETI & DÓRI 2007.04.02 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Ez volt az első ládánk, amit nagyon szép környezetben és időben leltünk meg!

ozy 2007.04.01 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Eleredt az eso mire annyire "letisztult" a terep, hogy logolni tudtam.
Kicsit nehezebb tereppel de sok rejtettebb hely is lenne a hegyen a ladas szamara. (Az egyik dombrol (a szurkerol) pont ralatni a ladat kereso/rejto kesserre)

hinia lux 2007.04.01 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Nagyon szeretem a Ság-hegyet. Már többször jártam itt.

A kráterFent
LentLádalakók
Játék 
Hampi 2007.04.01 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Jobb rejtést is megérdemelne a hely.

Rudi Team 2007.03.31 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Érdekes hely.
Éva, Rudi

Fgg 2007.03.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
ok

Bianka 2007.03.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
ok

nbokan 2007.03.18 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
OK
Nem először járunk itt, most is tetszett.

Kerticsorbi 2007.03.17 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Nagyfiammal együtt megtaláltuk. Besötétedett mire felértünk, nagyon nagy volt a szél, de fantasztikus élmény a kráter. Én már 1990-óta rendszeresen, szinte évente jártam erre mozgássérültekkel nyári táborban.

Adri+Feri 2007.03.17 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Adri+Feri
Megtaláltuk! Nagyon jó időt sikerült kifognunk. Szép a környezet! Másoknak is szívesen ajánljuk! Távcsövet, és zárt cipőt vigyetek!

keresek 2007.03.16 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Egy csodálatos élménnyel gazdagabban tértünk haza. Köszönjük a rejtőnek, hogy megismertetett e nagyszerű hellyel.

zem 2007.03.09 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.04
Gyönyörű hely, szívünk szakadt mikor sokadszor arra járva láttuk a filmesek által végbevitt pusztítást. Remélem magához tér (visszatér) a katlan-kráter, a növények iparkodnak, a madarak csodálatosan énekelnek! De valószínűleg még jó pár év, mire újra a régi lesz.. :-(
A láda terepszíne profi, csak elég feltűnő a rejtek jelenleg az odahordott kőkupactól. (Viszont a kevéssé látogatott részen levő rejtés a hosszú élet mellett szól.) Talán a beinduló növényzet álcázza majd jobban... Köszönjük a rejtést! :-)

Veszélyes környékRejtek
Ezért... 
ésKata 2007.02.28 21:32 - Megtaláltam
Megleltem! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2007.02.28 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Sárvárról fürdés helyett ruccantam erre. Tavaly nem jöttem fel ide, amikor a Kemenesaljai keringőt fogtam, de jól körbejártam. Most - látva az új ládát - nem hagyhattam ki, mondhatom megérte! Az emberi alkotások közül sajnos nem tetszett minden...

MonyumentKőzetek
És már fent!Kráter
TáblaAmott Celldömölk
LépcsőkAprítóüzem
TörténetMúzeum
k97j02 2007.02.10 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.78
Még párás időben is gyönyörű a táj, kellemes a terep, gyerekekkel is jó ide kirándulni. Máskor is eljövünk.

Ziu9 2007.02.08 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Erre a helyre sajnos csak kicsit több mint egy óra jutott. Ennyi idő alatt fordul egyet a helyijárat a vasútállomás és a Sághegy között. GPS nélkül kerestem, ha nincs kép róla hogy körülbelül mit kell látnom a ládától, nem találtam volna meg.

Joker Karakter 2007.02.08 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.61
Nagyon szép, napsütéses időm volt.
Először rossz irányban mentem fel, így volt szerencsém látni egy titkos katonai ojjektumot, valamint öszeszabdalhattam magam a kökénybokrok által. A ládát megtaláltam, és megmutattam neki a környéket, szegény úgyis ritkán látja :-)
A hegyről lefelé sebtében összekapkodott szemetekből időszaki kiállítást rögtönöztem a múzeum falánál, egy fényképezés erejéig.

A rejtés helye, bár ezt akkor még nem tudtamA láda gyönyörködik a kilátásban
a keresztez nem tudom, milyen növény, örülnék, ha valaki megmondaná
a "termés" 
GAZ69 2007.02.03 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.86
Balázs napi ládázás 8.
Éppen egy másik ládát kezdtünk el keresni (GCKeke), amikor láttuk, hogy ez útba esik. Felmentünk egészen a vendéglőig. Fent akkora szél volt, hogy a krátert meg se tudtuk nézni, mert nem bírtunk megállni a peremen. Gyorsan a ládát és futás! Amikor a lépcsőhőz értünk, már hóvihar volt! Mire az autóhoz értünk teljesen átáztunk, ezért lemondtunk a másik láda további kereséséről! :-(

ncs001 2007.01.19 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Nagyon sokat jártunk már erre kirándulni, sőt gyerekkoromban is hoztak engem Szüleim. Tehát nem újdonság, viszont a két és fél éves kislányunk először volt itt fenn. Szerintm sokat jövünk még ide is. Köszönjük !

Nivás Döme 2007.01.14 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Egy kis itthoni ládakeresés soha nem árt, és mivel a hegyen is régen voltam, nekiindultam :). Késő délután értem fel és hála a tiszta időnek rég nem látott panoráma fogadott: keleten, délen a Bakony és a Somló, meszebb a Káli-medence kúpjai, zalai dombok, és a Kőszegi-hegység is karnyújtásnyira látszott (mögötte az Alpokkal). Persze a környék is szép, mint mindig. Kihasználva a legyugvó nap fényét, sikerült néhány (szerintem jólsikerült) képet csinálnom.

SomlóTávoli tanúhegyek
Makró 1Makró 2
SötétNapnyugta
Domboldal fénybenNapnyugta2
Kereszt 
PPLLJ 2007.01.13 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.56
Csak másodikP + LL + nagymama + két unokatestvér + Guba
Nagy élmény volt, köszönjük, nagyon élvezték a gyerekek, kb 2 órát töltöttünk ott gyönyörű időben, az egészet bebarangoltuk.

GeoGuba
akloz 2007.01.10 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Rettentően kafa, csak kevés időm maradt rá.
A dobozba meg nem fért bele a ügynököm, így továbbra is Győrben csücsül.

mtd 2007.01.07 12:00 - Megtaláltam
Megvan!

zsroj 2007.01.06 22:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Sokat járunk ide, most a ládát is megkerestük. Sőt egy utazó ügynököt is hátrahagytunk.

kese1971 2007.01.04 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 1.00
szép a hely

ghiago 2006.12.29 10:06 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kalóz 2006.11.12 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Döbbenetesen szép helyszín,a síkság közepén egyszercsak egy hegy...Fölmész rá és alattad a hosszú út, amit idáig megtettél.Ráadásul még a platón két szarvast is láttam, akik megijedve tőlünk, én nem is tudom hová tűntek el, mert amerre lementek szakadék volt.Remélem nem lett bajuk...És a "Trianoni emlékmű"-nagyon elgondolkodtató!Köszönjük a rejtést:Kalóz+-né

kaban 2006.10.29 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
+van!

 
sziooka 2006.10.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Szakadó esőben érkeztünk a domb aljába és esernyővel mentünk fel a leírás szerint. Szerencsénkre mire felértünk elállt az eső. Bubut az autóban kellett hagyni, mert szétázott volna :). A láda is meglett rövid keresgélés után. Szép a hely és a kilátás.

 
csigusz 2006.10.07 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk! Már többször jártunk itt. Legutóbb a forgatás alatt, akkor nem kerestük a ládát.

salty 2006.09.30 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Szép a környezet, tényleg nem sikerült a falu eltávolítása után visszaállítani az eredeti környezetet... de így is jó kirándulóhely maradt

bauero 2006.09.24 19:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Jó időben kellemes kirándulás, a rejtés OK, szép vasárnap.

 
knjgeo 2006.09.24 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Kisgyerekes barátainkkal sikeresen becserkésztük a ládát, majd ezután felmásztunk arra a helyre, ami fölé már nem lehet mászni ezen a helyen. Felfelé kavicson, egy rövid hegygerinc szakasz, majd nadrágfék lefelé (ez mindig is így ment ezen a hegyen...)

lógó nyelvvel már lefelé a csúcsról 
fodordav 2006.09.17 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Az apátistvánfalvi versenyről hazafelé: Megmásztuk, megtaláltuk. Néhány éve jártunk már itt, földrajztanári vezetéssel. Most csak a kellemes emlékek felidézése, no meg a láda felkeresése céljából jöttünk, végül a fogadó konyháját is kipróbáltuk: elégedettek voltunk mindennel. Azt sajnáltuk csak, hogy ennyire elhanyagolt a felvezető út. Enikő+Dávid

molb 2006.09.14 21:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
megvan a negyedik ládánk.
arra minden kesses vigyázzon hogy a z úton felfele a korlát csövekbe befészkeltek a darazsak.
Andrea,Balázs

Ferencz család 2006.09.10 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Nagyon klassz hely!!!!!!!!!!!
Felkepesztettünk, és megtaláltuk a csodát!
Először a kráter. utána a csúcs megmászása, aztán a láda. Végül finom nyári édes almát eszegettünk egy fáról a láda közelében.
És ez volt a 150. megtalálásunk!

EZ MI LEHETETT?
 
kiralyek 2006.09.10 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Már akkor idejártunk kirándulni, amikor a fiaink még babák voltak. Lenn a kráterben, pléden a bokrok árnyékában aludtak, kakukkfűillatban, nyári délutánokon. Ezt a helyet méltónak találtuk a 100. ládánk megtalálására. Köszönjük!

GyZsTeam 2006.09.10 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Eddig ez tetszett a legjobban! ( a GCKLPS társaként.) Ezelött még nem jártunk itt, csak messziről nézegettük a hegyet. Aki teheti keresse meg! Nem fog csalódni.
Miután vissza rendeztük a ládát a helyére, hamarosan új látogatója érkezett: kiralyek csapata. Nekik ez volt a 100. megtalálásuk, amihez gratulálunk.

 
targonczas 2006.09.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
ok

G&C 2006.09.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Szep kilatas. Erdekes helyszin. Kosz a rejtest.

kl 2006.09.02 11:30 - Megtaláltam
klassz hely [wapon beküldött szöveg]

horgerr 2006.08.26 19:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Czucz 2006.08.23 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Sárvári munka után levezetésként vadásztuk le Horgerr-el.

RIPTOR 2006.08.15 20:21 - Egyéb
A Travel Bug-ot kivettük a ládából, elmegy szépen németországba. A ládát leálcáztuk terepszínű ragszalaggal, így talán még jobban beleolvad a környezetébe.
RIPTOR, Gabi

LótiFuti 2006.08.12 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Szemerkélő esőben, már sötétedéskor kutattam fel ezt a ládát, de muszáj volt, mert meg kellett szabadulnom egy TB-től, ami már jó egy hete, Franciaországban csatlakozott hozzám.
Sajnos nem tölthettem sok időt a kráternél - pedig lenyűgöző látvány - de ezt feltétlenül meg kell mutatnom a kölköknek. ...

Figyelem, kesserek: lehet megrohamozni a krátert! - TB található a ládikában.

CATS 2006.08.09 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Az elmúlt majdnem egy hét esőzései után végre megint napos időre ébredtünk, éppen ezért semmi akadálya nem volt egy kis délutáni kirándulásnak sem.
Az ajánlott úton mentünk fel a hegyre. A 19%-ost is gyalog másztuk meg, utána következett a lépcsőzés a Trianon emlékműig. Innen már ismerős táj fogadott minket. Többször is jártunk már a hegyen, csak akkor még nem geoláda ügyben. A láda koordináták igen pontosak, és jó a megközelítése is. Logolás közben is lehet gyönyörködni a kilátásban. Ládakeresés után sétáltunk még a hegyen, végül a csúcspontot is megmásztuk. Köszi a rejtést!

Eni és Miki

Kilátás a rejtek felőlMi van a dobozban?
A Trianon emlékműnélA csúcs
A szókirakósdi úgy látom örök :-)Kilátás 1
Kilátás 2Fenn a csúcson
CATS logó 
hajo2 2006.08.06 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Szép a táj.
Megtalálás Hajo-val.

Hajo 2006.08.06 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Eső után szép napsütésben találtuk meg. Szép volt a kilátás. Jó volt az ebéd a Sághegy fogadóban [wapon beküldött szöveg]

Hajo és Kristóf a tetőnTrianon emlékmű fentről
Kilátás a Somló felé...és aKis-Somló felé
KőbányaFogadó
Ság-hegy 
mohacska 2006.08.02 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 1.00
A GCKEKE bicajos teljesítése után, Mesteri felől mentünk fel a kráterhez. A vulkán tetejéről csodás a kilátás, a nagyobbik "dombra" mindenképpen fel kell mászni. Vigyázat!!! lefele jövet nagyon könnyen megcsúszik az ember.

GombosFeri 2006.07.26 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Nagyon szép hely!

molki78 2006.07.26 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!
Délelött borngós idő-túrázásra legideálisabb (persze nem papucsba kellett volna) Szép,kellemes ismerős vidék,itt szolgáltam sorkatonai szolgálatom egy részét. Így már főleg szép,hogy ez már a múltté! :-)
Délután meglátogattuk az új fürdőt.-tetszett
molki78;DarkSun78;petei

DarkSun78 2006.07.23 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.30
Celldömölki strandolás előtt kerestük meg a ládát, jó a rejtés, szép a táj, habár eső után nem túl jó szandálban futkozni a fűben :) Mindenesetre jó kaland volt az egész nap :)

guess.who 2006.06.29 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.63
II. Dunántúli mászóka 60.

A Kemenesaljai keringő közben találtuk meg ezt a dobozt (mivel annak a vége még csak ez után következett, így az itteni a korábbi log).
Szépen megmásztuk a lépcsőket, aztán sikerült rossz irányba fordulni (a földúton JOBBRA kell menni, onnan indul még feljebb az újabb lépcsősor!), így felmentünk a katonai objektumhoz, ahonnan már csak vagy 100-150 méterre volt a láda légvonalban - egyetlen apró hiba volt csak: volt közöttünk egy szakadék. :)
Aztán csak sikerült felkeveredni a trianoni keresztig, és szerencsére nem is voltak túl sokan, úgyhogy a padoknál leültünk kicsit, és megvártuk, míg lementek. Innen aztán már csak keveset kellett sétálni, és ott volt a láda a szakadék közelében. :)

Celldömölkön a főtér közelében egy túlbuzgó, idősebb rendőr ftörm. megállított, elkért minden létező papírt, majd jó hangosan beolvasta az adatokat a hasábrádiójába, amiben valami távoli hang közölte, hogy nem szereplek a nyilvántartásukban, nem állok körözés alatt. Mondjuk ha ezt tőlem kérdezi, én is megmondhattam volna, nem kellett volna emiatt fölös energiákat pazarolni... :D Aztán hirtelen a rendőr átalakult idegenforgalmi szakemberré, mikor meglátta a térképünket, és buzgón elmagyarázta, amit egyébként is tudtunk, azaz hogy hogyan juthatunk el a Ság-hegyre: kövessük a táblákat... Ezután újabb metamorfózis után ügynökké lett, és megkérdezte, hogy van-e szállásunk... (Áh, dehogy, főtörzs úr, másfél hete eljöttünk az ország másik végéből, azóta a kocsiban alszunk...) Persze nem hitte el, úgyhogy még egyszer megkérdezte, hogy van-e, mert ajánlhat párat. Ezután szerencsére elengedett. :)

MaJa 2006.06.18 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.14
A utolsó néhányszáz métert az emelkedőn gyalog tettük meg. Olyan igazi szívdobogtatos kis séta. A ládika igazán ott volt ahol a leírás jelölte. - Ritka pontos koordináták. - A kilátás a tetőről igazán pazar.

andi25 2006.06.10 17:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon szép környék. Első láda amit megtaláltunk.
Köszönjük a helyet.

KJ & GM 2006.05.27 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Jártunk már itt, de most is lenyűgözött a környezet! Köszönjük a rejtőknek!

Jovanni 2006.05.19 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Szép tály, csak kár, hogy szakadó esőben jártam ott!

DrHZsolt 2006.05.13 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.32
A láda király helyen van, még egy jót pmr-ezni is tudtam.

kovajano 2006.05.13 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Szép hely

vcs1 2006.05.12 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Megtaláltam,nagyon szép a környezet.

dozoli 2006.05.07 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.33 súly: 2.00
Megtaláltuk egy nagy vasi kör utolsó ládájaként

menace 2006.04.26 12:42 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

VILLAROSA 2006.04.15 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.56
Éppen a forgatás díszleteinek eltakarítása közben jártunk erre, ez némileg levont a látványból.

zsofika 2006.04.03 19:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Nagyon köszönjük a ládát! Ez volt az első megtalálásunk, de a lehető legjobb kezdet!
Zsófi és Ojsi

Ojsi megtaláltad?!Fanni (a keresztlányom) is élvezte a keresgélést
és a gondos visszarejtés 
pipics 2006.03.26 15:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 1.00
Könnyü volt megtalálni.
Az eragon faluját porig rombolták.
Tundi, Csabi, Lilike

pupákok 2006.03.26 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Első ládánk volt.

Tibcsik 2006.03.25 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez volt életünk 2. ládája... nagyon gyönyörű a táj.
Éppen bontották a díszleteket... amennyit a filmben láttam, jobb lett volna, ha az egészet a stúdióban veszik fel, akkor nem túrták volna így össze a terepet.

Dalma, Tibi

htibi 2006.03.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Megtaláltuk !
Régóta készültünk ehhez a ládához.Ma sikerült eljutnom a Ság hegyre.
Autóval mentünk fel a hegy tetejére.Jó a láda rejtése, sajnos az időjárás nem volt kedvező a tökéletes kilátáshoz.
htibi, Viktor

az egyik csúcsona hegycsúcs és az autó
a láda 
Nlacicell 2006.03.15 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk!

A láda nagyon jó helyen van! Mi most kezdtük, ez az első ládánk. Hát mit ne modjak meg is szenvedtem érte, mert mikor a láda melledt voltunk (gps szerint 15m-re) hangyányit elnéztem az irányt, és azt gondoltam, hogy a szakadék alján lehet a láda. Na irány vissza a lépcső... lementünk. A bozótoson átvágtam magam, és akkor a gps szerint ismét 15m-re volt a láda, de akkor nem szakadék, hanem egy fal állt elöttem. Gondoltam nekivágok, hát felmásztam. Épp elég volt. Vera inkább körbejött a lépcsőn. Mire odaért már megvolt a láda, de megvártam, és együtt bontottuk ki.

A láda rejtekeVera is megérkezett
Na én itt jöttem fel :) 
nexus6 2006.01.26 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Hát igen, szerintem elég halkan mondom, de az egyik legjobb vasi láda. Ezért pontoztam ilyen szépen!!! Jópárszor elmentem a hegy mellett, akár vonattal, akár autóval. És nem csalódtunk. Nagyon izgalmas volt a jeges lépcsőkön fel és le menni. A kilátás gyönyörű!!! Jobb időben bevállalható családosan. Ma kicsit cidri volt. -12 fok, de napsütés.

csicsi 2006.01.15 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Meglett!

attila12 2006.01.15 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Megvan! Tavaly nyáron Csicsiékkel jártunk már itt, de akkor nem találtuk meg a ládát.
Most meglett!
Vivát!

Természetkedvelőként akkor nyáron egyáltalán nem tetszett a filmforgatás ötlete sem, látva a rombolást amit az út kialakítása miatt vittek véghez. Viszont most igencsak kellemes csalódás volt látni a felépült díszletfalut. Ismét egy példa arra hogy nem feltétlen kell a rossz előítéletek miatt pusztán indulatból negatív véleménnyel lenni egy még el sem készült dologról. Nagyon tetszett! A barátságos őr a kráter belsejébe is beengedett minket.

A film honlapja: www.eragonmovie.com

Sághegy1Sághegy2
Sághegy3Sághegy4
Sághegy5Saghegy6
Sághegy7Sághegy8
EragonEragon
sereszaki 2006.01.15 09:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Végre egyszer nem ítéletidőben mentem fel a Sághegyre! Rövid keresés után meglett a láda, (természetesen) GPS nélkül.

Reggel 2005.12.27 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Megtaláltuk!

Ezt a kesst is jó szokásunkhoz hűen Gps nélkül, leírás és fényképek alapján találtuk meg. Celldömölkön volt dolgunk így ezt a kesst nem hagyhattuk ki. Nagy hóesésben érkeztünk, de az utat felsózták már. Így fel tudtunk menni a turista házig. Parkolóban beazonosítottuk az irányt, majd go fel a hegyre. Nagyon szép volt a havas táj. Szűz hóban lépkedtünk fel a keresztig. Ott egy-két fotó a faluról, majd irány a doboz. Fényképek alapján könnyen beazonosítottuk a helyet, majd tapasztalt szemmel már messziről kiszúrtam a bokor alján lévő kupacot.
Míg logoltam a domb oldalán felfutott két őz is amit sikerült lencsevégre kapni. Mikor végeztem megpróbáltam a környéket jól telejárni, hogy ne legyen feltünő a csapás. Remélem jól sikerült az elterelő hadművelet.
Jól éreztük magunkat. Köszönjük a helyet.

Keresni pedig érdemes.....
Akár Gps nélklül is.;-)

Anita és Reggel

Útmutató táblaSzűz hóban lépkedünk
Havas bokrokFelfele
Lámpa buraEmlékmű
DíszletTalálat
ŐzikeParkoló
Sipi és Andy 2005.11.19 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Nagyon tetszett a kráterben a filmforgatás, mókásan néztek ki a statiszták. A filmet már csak kiváncsiságból is megnézzük.

Bubuka 2005.11.13 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.19
Vasárnapi pihenő lévén nem volt nyüzsgés a forgatáson.
Holnaptól viszont helikopteres felvételek lesznek. A leszállóhely a trianoni kereszt mellett van, vagyis valószínűleg nem engednek fel a ládához sem! Szerdán robbantás miatt pedig a közelébe sem!

U.i.: A robbantás végül csütörtökön volt, nagyobb hanggal, mint látvánnyal.

scele 2005.11.13 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.45
ok

agyorgy 2005.11.04 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
A forgatás miatt nem lehet autóval felmenni a turista szálóig, de a bizonsági őr rendes volt és megsúgta a lehetséges kerülőutat. Így sikerült a kelléktár mellett leparkolnunk. Innen már csak a lépcső volt hátra az emlékműig.
Nagy a nyüzsgés a forgatás miatt. Éppen a statiszták mentek a forgatás helyszínére.
A láda körül is nagy a forgalom, sok a bámészkodó, óvatosan közelítsétek meg a helyszint.

A falu
HarcosokKelléktár
Nagy csata készülNagy a nyüzsgés
Vele sem szívesen találkoznék egy sötét utcán.... 
Zolcs 2005.10.31 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.30
Kis csapatunkkal látogattunk el a ládához egy napsugaras hétfő délutánon. Persze a kíváncsiság is hajtott minket, vajon milyen lehet a forgatás helyszíne. Gyors uzsonnázás után megmásztuk az egyik csúcsot, s hamarosan többen is követték a példánkat. Fantasztikus a kilátás, és a díszletekbő is több minden látszik. Pihentetésként levadásztuk a ládát, amit lopva kellett megközelíteni, mivel rengeteg kíváncsiskodó sétálgatott arra. :-)

tibbi 2005.10.22 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Szombat délután rengetegen voltak a hegyen, pedig éppen nem volt forgatás. Igyekeztünk nem feltűnően logolni, talán senki nem volt rá kíváncsi, minek megy egy fiú és egy lány a bokrok közé :-))). A ládát GPS nélkül kerestük, az ösvények és a fotók alapján sikerült megtalálni. Talán tavasszal már nem lesz ilyen tömeg, és akkor a kráterbe is le lehet menni. Vigyázzatok, mert a quadokkal a fiatalemberek igen nagy sebességgel közlekednek, csak baleset ne legyen! tibbigeo&zs

Túrabot 2005.10.11 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
ok

Pupu 2005.10.06 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Dunántúli 8/2, Jalsóval.
Kicsit tartottam a filmesektől, de nagyon barátságos őr mutatott jó parkolóhelyet. Sima lépcsőjárás a tetőre, ahonnan szép kilátásban volt részünk. A csepürágók díszleteit szánalmasnak tartottam - még egy film, amit nem nézek majd meg.

jalso 2005.10.06 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Vasi teszt Pupuval, 8/2.

Impozáns a csúcson magasodó kereszt, elkes(s)serítő viszont az, ami a kráterban tapasztalható (hollywoodi díszletek egy idétlen filmhez). A láda rejtése elfogadható, ebben a környezetben ennél sokkal jobb helyet nehezen lehetne találni. Köszi a rejtőnek, hogy ide vezérelt.

 
Csoves_001 2005.09.11 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.30
Sok volt a szúnyog! A kilátás pedig frankó. A filmesek még építkeznek. Idióták! Elbarmolják a völgyet!! Amugy az Eragon c, filmet fogják forgatni. Ez olyan mint most a gyűrűk ura. Csak azért tzdom mert én is filmes vagyok...... [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2005.09.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
ok

tudo 2005.08.23 09:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Celldömölkre a reggeli vonattal érkeztem, hogy összegyűjtsem a Kemenesalja ládáit. Az elmúlt napok súlyos esőzései miatt a téli bicóval jöttem, ami be is igazolódott, mert a földutakon nagy sár volt az úr, a füves részek pedig csuromvizesek voltak. (Az eső elmosta a Veszprém - Herend közötti pályaszakaszt, így csak Győr felől lehetett vonatozni.)

Celldömölköt elhagyva percek alatt lehetett felérni a Ság-hegy tövéhez. A Sárga sáv-en a lépcsőzés után a platón nem mindennapi a látvány: vulkáni kráter peremén van a láda, a kráterben filmforgatáshoz építenek díszleteket, kicsit odébb vulkáni kúp magasodik, körben minden irányban kilátás. Nagyszerű a hely, de a rejtek talán nagyon is adja magát.

Utamat GCKEKE pontjaival folytattam, majd Sárvár és vissza Celldömölk következett.

LépcsőzésTrianoni kereszt
KeresztTalálat
Építkezés a kráterbenVulkáni kúp
Furcsa épület leszEz is
Lejtő, de nem szabad elengedni a bicót 
sheriff 2005.08.09 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.89
Ezt is megtaláltuk. Köszönjük az elrejtőnek, hogy telefonon bediktálta az új koordinátákat. Érdemes megnézni mindenkinek a helyet, mert most épül a díszlet egy hollywoodi filmhez. Sajnos a kráter belsejébe nem lehet lemenni.

Jutka 2005.07.04 19:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.77
Kiraly! [wapon beküldött szöveg]
A Somló után (GCJUH) eljöttünk ide is. Nagyon érdekes ez a felhagyott bánya! A láda nem ott volt, ahová a GPS irányított bennünket, így elég sokáig tartott, amíg előhúztuk a rejtekéből. Szerencsére aránylag nyugodtan keresgélhettünk a kráterben, csak egy-két társaság zavart meg ebben bennünket kis időre (féltünk, hogy föntről kissé föltűnő, amit művelünk :)).

Már fáradtak......de még vidámak!
paaldavid 2005.07.02 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.78
...hát igen a filmforgatás. Ez a láda - ha remélhetőleg csak ideiglenesen is - de úgy tűnik, hogy rosszkor van rossz helyen. Csak remélni tudom, hogy nem mi voltunk az utolsó megtalálók.
Az "eredeti bokor" aminek a tövében a láda eredetileg volt mára már a film forgatásának előkészítési munkáinak lett az áldozata. A kereséshez így 3 dolog kell:
Első - a hit, hogy a láda még megvan.
Második - a koordináta.
Harmadik - egy kis szerencse és kitartás.
Nekünk szerencsére sikerült, a láda egy nagy kupac tüskés, szúrós ágakkal fedett sziklarejtekben lapult, a kőomlásnál.

maoxx 2005.06.28 00:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 1.30
megvan....., sajnos a 20th century fox hazavágta helyet, jó kis filmet fognak pörgetni ott, műanyag vízesés, műanyag falu, műanyag coca cola-s űvegek, bár ez utóbbiból mindig van 1pár, +nézzük a "filmet"???.....

Balka 2005.06.05 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 1.30
A hely szép (vas megyei lévén nem először jártunk itt), de sajnos a láda elég rossz állapotban van. A tartalma néhány csokipapír és egy eltépett geocaching ismertető, logbook nincs benn így a jelszót sem tudtuk megnézni. Jó lenne rendbetenni.
BALázs és KAta

[Jóváhagyta: Tomi, 2005.06.14 18:51]

Kilátás a SomlóraKeresés a kráterben
A ládaTrianoni kereszt
gieza 2005.05.24 21:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Megtaláltam! Nem rossz hely, szinte mindenki meg tudja közelíteni.

egykori vulkánkitöréshegyi ösvény
az egyik csúcsszőlőhegy
KataJani 2005.05.16 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Mai 4/2, össz.: 57. A jelek először az álládához vezettek, de szerencsére nem adtuk fel. Nagyon szép a hely közelről, s távolból is.

Ság-hegyVirág
Állrejtek állládávalKráter 1.
Kráter 2. 
tommeli 2005.05.15 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.26
Lenyűgöző. Nagyon-nagyon tetszett mindenkinek.
tommeli +Ildikó

PDAfan 2005.05.15 14:37 - Megtaláltam
Nagyon jó hely, a középkorban biztosan titkos szekták találkahelye volt! Sajna ma nagyon sok a turista így a visszarejtés eltart egy darabig. [wapon beküldött szöveg]

VP 2005.04.28 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Péntek-szombat-vasárnap 3-napos Thermenland Open tájfutóverseny Kőszegen és környékén. A versenyek előtt, közben és után geocaching.
Odaútban. Már jártam itt régebben is. Szép és érdekes hely. Persze szomorú is, hogy egy Somlóhoz hasonló szép hegyből csak egy ilyen csonk maradt. A kövek Bécs utcáit fedik (fedték).
A jelszó nem igazán illik a helyhez.

eder 2005.04.24 11:05 - Megtaláltam
Juhúú [wapon beküldött szöveg]

Rooki 2005.04.23 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Mi is megtaláltuk és a környék tényleg nagyon szép!

Tepertő 2005.04.16 20:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.60
A tanuhegyeket (Ság, Somló) érintő túránk során jártuk be a tanösvényt, másztunk fel és le, végül a ládát is megkerestük.
Nagyon klassz a tanösvény, érthető és jól látható a bemutatás!

sawkuk 2005.04.15 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.46
Szép tavaszi zsongás. [wapon beküldött szöveg]

sprok 2005.04.05 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Szuper hely!!!

Zsu. 2005.03.26 12:30 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2005.03.26 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
A Kemenesaljai keringő pontjai közé iktattuk be ezt az igen kellemes meglepetést. Nem tudtuk, hogy mi vár ránk, ennyire szuper helyen ritkán jár az ember. Akár egy teljes napot is el lehetne itt tölteni. Sajnos, nekünk kevesebbel kellett beérni. Fantasztikus a kráter, a kilátás, a környezet, egyszóval: perfekt!

Zsu + Mikulás

BiharyG 2005.03.23 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.52
A környékbeli multi pontjai között megtámadtuk ezt a hegyet is. Talán egy kicsit túl civilizált, közvilágítással ellátott lépcsőn nem az igazi hegyet mászni :)
Azért fent már nagyon tetszett, a rejtés is jó, köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi

thomyka 2004.12.25 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Karácsonyra megleptem magamat egy Geko 201-es készülékkel, és mivel hozzám a legközelebbi geoláda a Ság-hegyen volt található, hát útnak indultam. Odaérve a megadott koordinátához 10 percen belül rá is leltem első geoládámra. :) Akik még nem jártak a hegyen, azoknak mindenféleképpen ajánlom túrázásra, illetve geocachingelésre is.
Tomi

porgesz 2004.11.27 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Nagyon klassz hely, ezt mindenkinek látni kell!

 
piros patrol 2004.10.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Nagyon szép hely. Ezen a gyönyörű őszi napon kellemes sétát tettünk, igaz, a sok lépcső megviselte elfáradt izületeinket. A kilátás elkápráztatott bennünket.
Piros Patrol és családja

j_sipi 2004.10.03 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
A rokonlátogatást összekötöttük a ládavadászattal, amibe a rokonokat is bevontuk. Nagyon tetszett nekik.

Kriszti, Szabina, Balázs, Nóra, Dani, Apa

klo 2004.09.07 10:47 - Megtaláltam
Tetszett. [wapon beküldött szöveg]

julibalint 2004.08.29 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.26
Megtaláltuk !
Már majdnem feladtuk, amikor meglett.
A Julikát két darázs is megcsípte, amik a korlát vasában fészkeltek.
Ettől eltekintve nagyon kellemes a hely, egy lélek sem volt, nyugodtan kereshettünk.
Juli (7 éves), Bálint (9 éves), Erika, apa (39 éves)

2 darázs 
NZs 2004.08.06 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.52
Celldömölk-Alsóság felől közelítettünk, néhány helyen ki volt táblázva a Ság-hegy a városban. A 19%-os emelkedő élesen jobbra kanyarodott, majd rögtön a Ság-hegy Fogadó - hoz értünk. Valószínűleg ez volt régebben a turistaház (?). Ott lehetett parkolni, majd nekiindultunk a lépcsőknek. Felérve lihegtünk egy keveset :-§ és megcsodáltuk a panorámát :-o Először rossz irányban indultunk lefelé a kráterbe, úgyhogy jól körüljártuk a hegyet :-) mire letaláltunk. Viszonylag hamar meglett a leírás alapján, mert a GPS kissé odébb mutatott - koordináta talán nem egészen pontos. Ketten, 2x is elmentünk a rejtekhely mellett, mire gyanús lett... Nekünk szerencsénk volt, a megtaláláskor magunk voltunk csak a kráterben. A csúcsról láttunk egy érdekes antennát is, felteszem a POI-ba, hátha mást is érdekel. Szép, látványos hely ez a Ság-hegy, köszönjük.

NZs & EnZo

megvan!
krátercsipkebogyók
miez? 
balumaci 2004.07.29 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.65
OK. Leírás később.

Zazi és a Lányok 2004.07.25 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Hát ez a láda megint nagyon szem elött volt. A kráter tele volt emberekkel és volt egy idősebb úriember, akinek már messziről szemet szúrt a sárga Garmin a kezemben. Le sem vette a szemét rólunk. Szerencsétlenségére a bokor mögé nem látott be, így nem tudta meg, hogy mi az, amiért mi egyenesen a bokorba megyünk.
A leírásnak és a jó vételi lehetőségeknek köszönhetően gyorsan megtaláltuk a ládát.
A hely nagyon érdekes...

Csapattagok:
Viri és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

Úton a láda feléÉrdekes szikla
Még egy...Maga a láda
Csaba 2004.07.11 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.89
Nem ládakeresésnek indult ugyan, de ha már itt voltunk a közelben, nem lehetett kihagyni. Sajnos éppen esett, így csurom vizesek lettünk, mire toronyiránt fölértünk a kráterbe. A kövek is nagyon csúszósak ilyenkor. Jó kis kaland volt...
Laura, Hédi, Csaba

bazsika001 2004.07.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.50 súly: 1.30
Nagyon tetszett a kirándulás sokat voltam már a kráterben mert én kemenesi gyerek vagyok.... sosem gondoltam volna hogy ott vmi el van rejtve..

vki vmi mást rejtett el nekünk...de azért csak megtaláltuk...
oda akarunk felérni!!közben láttunk szépeket...
és még több szépet...no és ez?...
Maragunda??? Vagy mi ez?így elfáradtunk...
utolsó pillantás a keresztre...és itt +pihentünk.!
Zsupi1987 2004.07.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltuk! Nagyon jó a hely! Családdal és a szűk rokonsággal jártunk arra Nem volt GPs-ünk de azért sikerült. Sok szerencsét a megtalálóknak!

 
zet 2004.05.30 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.30
Nagyon rövid keresés után sikerült megtalálnunk, amihez hozzájárult egy felderítő segítsége is. A láda álcázása kicsit "hézagos" volt, ezért valamivel alaposabbá tettük azt. A hely maga nagyon hangulatos, gyerek koromban sokszor jártam ott, most pedig sikerült újra " felfedeznem". Kösz a ládáért és az élményért.

Zet (Németh és Németh + Horváth és Horváth családdal kiegészítve)

Jocó 2004.05.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.95
Gyönyörü a hely.A rengeteg lépcső először megrémít,de a látványért érdemes megmászni.A bokám kiment,mert első nekifutásra rossz helyen kerestük.De végülis megtaláltuk.
Valószínű ide még vissza jövünk.
Jocó, Gyöngyi.

ott vagyunk már?csiga
babar 2004.04.26 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.62
Terepgyakorlatra hoztunk ide egyetemi hallgatókat, és mikor végre másfelé csellengtek, mi lecsaptunk!
Megint bejött a szűz kéz-effektus, geocachingről eddig még nem is halló évfolyamtársam lelt rá a ládára.

Babar

Junior013 2004.04.25 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
Szombathelyről hazafele ejtettük útba a ládát. Sajnos nem volt a legszebb időnk, bár próbált sütni a nap, de fújt a szél.
A megfelelő követ elég sokáig kerestük, már kezdtük feladni a régi leírásra hivatkozva, mikor a GPS origótól 5m-re megláttam a kikandikáló dobozt. Lehet, h nem kéne magunkat annyira vakon a műszerre bízni? :)
A kráter egyébként nagyon tetszett, főleg, h csak mi voltunk a környéken.

Adri & Juni®

ponindex 2004.04.24 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.00
GPS nélküli találat.
A kráter és a tanösvény nyújtotta frenetikus élményt csupán a szívderítőnek egyáltalán nem mondható időjárás rontotta le némiképp. Viharos szél, időnként zuhogó eső kísérték a túrát, ezért a bánya és a kráter teljes területét nem jártuk be, de feltétlenül vissza fogunk térni. (Hányadik ilyen logunk ez? Minket valahogy kísért ez a rossz idő.)
Figyelem! A kráter fala ottlétünk alatt is többször erősen omlott! Gyerekekre, felnőttekre vigyázni! Semmi felelőtlen vagányvagyok-hegyremászok!
Egy kis szemetet is szedtünk, és elmélkedtünk kicsinyt az emberi gyarlóságról. A ládát rejtő zacsi sérült volt, de nem volt nálunk megfelelő pótlék. Aki arra jár, cserélje, legyen szives.

pongraczzoltan&Liv4

lelcache 2004.04.18 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 4.00 súly: 3.20
A Kemenesaljai Keringő brutálhosszú multi pontjai közé beiktatva jöttünk el ide. Szerencsére felfelé menet kezdett előbújni a nap. A szánk is tátva maradt, amikor felértünk a csúcsra! SZENZÁCIÓS!!! Kevés ennél szebb és érdekesebb helyre volt szerencsénk eljutni eddig kis hazánkban. Tényleg, csak felsőfokú jelzőkkel tudom illetni. Szépen rendben tartott, mindenhol információs táblák vannak elhelyezve, hogy tudd, mit kell nézni. A tanösvény minden egyes pontját meglátogattuk. Fantasztikusak a vasból faragott tájékoztató táblák a geológiai formák előtt. Nem igen értem, hogy a rejtő miért fukarkodott az információkkal a ládaoldalon. Innen azért lehetett volna gyűjteni adatot bőséggel. A kráter pereméről érdekes volt nézni, az alattunk repkedő színpompás szajkókat. Láttunk hatalmas (vérengző) nyulakat is. :-) A láda rejtése jó volt. Kicsit keresgéltük, mert a koordináták nem voltak pontosak. Mi picit mást mértünk 4 m-es pontosság mellett (N47° 13,894' E17° 06,960'). A láda közelében valószínűleg egy iskolai csoport áldásos tevékenysége folytán elég nagy mennyiségű szemetet sikerült összegyűjtenünk. A láda alól elhoztuk (és ki is dobtuk) a szétázott egérpadot. Helyette a ládában egy, a helyről készült fotók méltó elhelyezésére szolgáló kis képkeretet hagytunk. A ládát borító zsacsit újra cseréltük.

lelcache

A nagy kráter csúcsaEgykori mellékkráter
Láva és tufaErrefelé van a láda
Egy szépen kivitelezett infótábla...és egy kevésbé szép
Turbolya-mező a domboldalonKék fadongók (Xylocopa violacea) násza
Nagy meztelencsiga (Limax maximus)Az egykori bányaüzem relikviái
ajkas 2004.04.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Végre jó időben kiugrottam a tesómmal. Felsétáltunk,
elindítottam a keresést, megálltam a jelzett célponttnál,
az öcsém meg 10 m-re kiemelte a kis dobozt a helyéről.
Ahogy az lenni szokott.
Samu,Tomi

kupec 2004.04.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Szép időt fogtam ki.

vagesz 2004.03.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Kellemes tavaszi időben vasárnap délutáni kikapcsolódás keretében látogattunk el ide. A webes útmutató alapján GPS nélkül kb. negyedórás keresgélés után találtunk rá a rejtekhelyre. Ez volt az első ládánk. Jó volt az álcázás , de a kövek elhelyezkedéséből következtetni lehetett a helyre. a környék nagyon tetszett, máskor is eljövünk ide. Ajándék nem volt nálunk, ezért nem is vittünk el semmit.

Üdv:
Kati,Barni,Vágesz

Moszy 2004.03.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.15
A hegy mellett elterülő városban nöttem fel . Akkoriban sokat jártunk a kráterben. Igy nem csoda hogy nagyon tetszett a hely . Köszönet a rejtőknek .
Kata, Moszy

laszloistvan 2004.03.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Láttam már pár bányagödröt, de ez az egyik leglátványosabb. Már alulról látszik, hogy jól szét van szedve a hegy, de a hatalmas, teraszos seb a tetején igen látványos, és legtöbb helyen már barátságosan zöld. Több napja 20 fok van, de a láda közelében még maradt egy kis hó.

zsorzs 2004.03.15 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
A turistaháztól mentünk fel a lépcsőn. Klassz a hely! Nézelődés után leszálltunk a mélybe. A korrdináták nekem nem jöttek be, de a kőrakás lebuktatta a ládát, azonnal megvolt. Nagyon jót sétáltunk a tavaszi napsütésben.
zsorzs, éva

Tájkép 
zeus 2004.03.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.42
klassz hely!

Priszi 2004.02.22 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Mivel a szabadidőm kevés, és szabadnapot is véletlenszerűen kapok, így pont egy hideg, nyirkos vasárnapi nap indultunk egy régi jó haverral, hogy bejárjuk a Ság és a Somló környékét.
Mivel én nem autóval járok túrázni, így a menetrendhez kellett igazodnunk. 3 óránk volt arra, hogy felmenjünk a Ság tetejére, megkeressük a ládát, belogoljunk, és visszaérjünk az állomásra.
Sikerült. Még nézegetni is maradt időnk, bár az úton meg kellett ezért nyújtanunk a lépteinket. Nem bántuk meg. Eszméletlen jó hely. Biztos, hogy ha megjön a jó idő, vissza fogok még jönni.
A bányáról és az osztályozóműről senki nem írt, pedig számomra érdekes és patinás darabja a múltnak.

Osztályozómű
A kráter fentrőlItt hagyható üzenet
Miki, aki megtalálta :))Végül, amit megtalált
Mercenary 2004.02.07 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.60
A vidék még így télen is elképesztően szép leszámítva azt, hogy kissé sáros lesz az ember amíg eljut a cach-ig. Rajtunk kívül - na meg egy rókán kívül - senki nem járt arra... Így zavartalanul meg lehetett találni a dobozt.

tompibeka 2003.12.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Több dolgok vannak földön és egen..., és itt az orrunk előtt!
A Trianoni emlékmű külön megérte.
Szuper a hely és a kilátás!

atompyka 2003.12.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Gyönyörű hely, ide sem egyhamar mentem volna el geocaching nélkül, köszönet érte!
A kilátás fergeteges, a szél szintén.
:-)
A jelszó és a rejtő neve alapján kifejezetten nekem való láda...

4Hut 2003.11.15 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Voltunk már többször itt kirándulni (sajnos a múzeumot egyszer sem találtuk nyitva), most a láda miatt jöttünk. A hűvös idő ellenére elég nagy forgalom volt a hegyen így a nehézséget nem a megtalálás, hanem a kivárás okozta. Kb egy órát bolyongtunk a kráter környékén mire tiszta lett a terep. A kényszervárakozás után végül hamar megtaláltuk.
Hutti, Márti és Levi

narpi 2003.09.14 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.59
Hamar meg lett. Bátyám találta meg. Ez volt az első megtalálása.
A sághegyi fogasdóban voltunk előző éjszaka unoka testvérünk lakodalmán, ezúton is sok boldogságot kívánunk nekik.
Hombre, Zeo, Zolti, Anita és a többikek...

tomcat 2003.08.15 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Már az interneten is ígéretesnek tűnt a hely és nem csalódtunk! Fantasztikus élmény volt. (Jó magyar szokás szerint, sajnos Tenerifen láttam előbb ilyet)

Egyébként nem szeretem az "egyik kő alatt geoláda, a másik alatt vípera" játékot, de itt erre nem is volt szükség, mert mikor megláttam az álcát, rögtön tudtam ez lesz a rejtekhely. Szerintünk a koordináták: N 47°23.893' E017°06.960' 206m

Köszönjük: Helga, Tamás és Borcsika (Győrből)

Látom a SomlótLefelé menet
Pihenő lentTanösvénytábla a kráterben
GalosA 2003.08.04 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Fantasztikus hely, nem gondoltam volna, hogy ilyen létezik nálunk.
A hegy maga az odaúton már messziről látszik, autóval jól megközelíthatő. Aztán kell némi lépcsőzés, de egyáltalán nem vészes.
A kráter és környéke szuper. Érdemes körbejárni, és elolvasni a tanösvény tábláit, nagyon érdekes dolgokat mutatnak.
A vulkáni tevékenység legkézzelfoghatóbb jelei közé tartoznak a buborékokat tartalmazó bazalt kövek, melyek emiatt érdekesen könnyűek. Lehetett itt forróság annak idején.
A bányász múzeum sajnos már zárva volt, de legalább vacsoráztunk egy jót a Sághegy fogadóban (N 47 fok 13,970', E 17 fok 07,187', www.saghegyfogado.hu).

barth 2003.07.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.26
megtaláltu

Mereszek 2003.07.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Nagyon jó, izgalmas hely.
Még nem jártam itt ezelőtt, nem is tudtam róla.
Körbejártuk, a ládát Mancsa találta meg.

Fireant 2003.05.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.85
Csodálatos, nyugodt hely, napi egyszeri mászással világbajnok lépcsőzők lennénk két hét alatt. Tuti környezet, távcsövet ajánlok mindenkinek. Köszi a sapeszt!

Erdélyi család 2003.04.27 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.51
Élményekben gazdag kirándulást szerzett a láda megkeresése. A bazaltbánya maradványainak megtekintése mély benyomást és nagy élményt szerzett. Köszönet az elrejtőknek. A ládát jól befedtük kövekkel, ami szerintünk is fontos mert sok a látogató.

RIPTOR 2003.04.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Mivel ez volt az első keresésem, kicsit bolyongtam mielőtt megtaláltam. Az előttem lévő jó kis "szárazfalat" rakott, szerintem megfelelő az álca. A GPS adatok pontossan megegyeztek a megadottakkal.
Mivel ajándékot nem hoztam, nem is vittem, maradt minden a régiben.
Jó keresést kívánok mindenkinek:
RIPTOR

pulbrich 2003.04.18 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.85
Kiválo célpont, magamtol alighanem soha nem kerülök ide. A GPS vevö furcsán viselkedett, épp mielött nekiindultunk volna a keresésnek az EPE megnött, majd a készülék közölte, hogy valami nem stimmel, kapcsoljam ki-be. Megtettem, percekig tartott amig utána magához tért. Valoszinüleg ennek köszönhetö, hogy én kb. 10 méterrel az igazi rejtektöl kerestem, könyékig kotorászva egy szerintem alkalmas szikla alatt, mikoris Veronika szolt, hogy ö már megtalálta. Köszönjük a kulcstartot, elhoztuk az utolsot. Tettünk be elemlámpát és ajándékkötözöt. Uj szakmát tanultam, száraz köfalat eddig még nem raktam, de most elsajátitottam a csinját-binját. Boklásztunk még a kráterben jo darabig, igazán élvezetes és tanulságos. Egy tavaszi szemétgyüjtés ráférne a helyre, sok a "turistaszemét". Az esöfelhö is jol viselkedett, elötte utána szemerkélt vagy estett, de amikor a kráterben voltunk szép idö volt. Köszönjük a jo rejtést! --Péter, Veronika és Noémi (U.i.: a fényképezögép köszöni jot pihent az autoban)

hardos 2003.03.29 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.53
Somló-Ság hegy bortúra keretében meglátogattuk a Krátert is. Jó hely, könnyű találat, azért kár az elhordott kövekért. A Danka pince borait és a gazdát ajánlom figyelmetekbe.
Hardos, Iza

red_devlin_guy 2002.11.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.11
Vicces (vagy inkább szánalmas?!?) volt hogy a Trianoni kereszten csak miépes koszorúkat találtunk...vajon hogyan másztak ide fel 60 éves emberek : ))
Ennyit a politikáról...
A nap rutinosan már csak akkor virított ki, mikor már a hátizsákban volt a fényképező és lefelé tartottunk...
Érdekes hely, többtízezer-éves múlt nézhető "vissza" egy kis sétával...Még jó hogy nem a somlót döntötték így szét. A dobozt tessék rendesen visszaálcázni!!

cserve 2002.11.24 14:00 - Megtaláltam
Fantasztikusan jó hely! Telejesen körbejártuk a területet, még a legmagasabb csúcsra is felmásztunk. A kilátás és a panoráma tiszta időben csodálatos. Megint csak azt mondhatom, hogy ennek a ládának sem volt sok esélye "tartós" rejtőzködésre. Red Devlin Guy barátommal indultunk a keresésére és a nagyon pontosnak mondható (max 3 m, ami amúgy is a szórásba tartozik) koordinátáknak köszönhetően pillanatok alatt meglett. Bárki bármit mond az értékek pontosak!!! Két különböző típusú műszer is a helyhez vezetett. Azzal mi is egyetértünk, hogy a nyári forgatagban nem éppen szerencsésnek mondható a hely, mert bárki megláthatja honnan vesszük ki, illetve hová rakjuk be. Ha olyan jó álcázzátok, mint az előttünk lévők vagy mi és nem a rejtekhely közvetlen közelébe nyitjátok ki, akkor nem lesz baj.
A képen látható csirkének ("geocsirke") a kislányom nagyon örült, igaz beizzítani nem tudtuk, mert az elem, már lemerült. Megoldjuk!

A "geocsirke" és a kütyüEgy gyerek számára igazi kincsesládika...
Ezek a lemezes kövek... 
johann g (Lud) 2002.11.13 00:00 - Nem találtam meg
A hely jó. A koordináta egy sima placcra vitt, 15 méteres sugarú körben a kövek alatt csak szemetet találtam.

M.Xati 2002.10.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.53
A hely zseniális valóban megérdemel egy ládát! Maga a rejtekhely nem igazán ott volt, ahol a GPS mutatta, végülis véletlenül láttam meg. Vagyis bárki más is megláthatná... Egy ici-picit elláttuk több álcával. M.Xati

ÉvaSanKri 2002.08.26 12:30 - Megtaláltam
Ezt a hegyet anno ugyanúgy lerabolták, mint az Esztramost, de itt legalább eltüntek a rablás eszközei. (Leszámítva a S- mellett megmaradt, lassan múzeális értékeket képező surrantókat.)

berija 2002.08.20 16:00 - Megtaláltam
Nehéz volt, mert az előttem megtaláló sporttárs jól betakarta kővel. Abból pedig van ott elég. Így olyan volt, mintha sóderdombon kavicsot kerestünk volna. Szerencsére a koordináták nagyon pontosak voltak, és így navigátoromnak sikerült a ládát megtalálnia. Azután gyorsan el kellett hagynunk a helyszínt, mert egy nyugdíjascsoportnak álcázott kémszervezet közeledett felénk. Szerencsére sikerült őket tévútra vezetnünk. A hely nagyon jó, érdemes volt lemenni a kráterbe.

A megtalálás és a navigátoromA kémszervezet
A megtalálás és a navigátorom 
álomfogók 2002.08.05 17:30 - Megtaláltam
Ez a hely egyszerűen nagyszerű. Kár, hogy túl későn értünk oda. Egy egész napot el lehetne ott tölteni. Másfél órás bóklászás semmi egy ilyen geológiai paradicsomban.
A ládát kicsit jobban álcáztam, mint előttünk volt.
Nem tudja véletlenül valaki, nem itt forgatták a Szegény Dzsoni és Árnika című film Ipiapaccsal a Rablóval való találkozás részletét? Ismerősnek tűnt egy-két részlet és nemcsak nekem.

 
Mihul 2002.07.20 17:10 - Megtaláltam
Valoban nem meglepő a véletnem megtalálás. lehet hogy egyszerübb mint GPS-sel.Lehetne egy kicsit félreesőbb helyen.Hiszen van böven alkalmas hely a közelben .Igaz akkora nehézség is változhatna.

hujberg 2002.06.29 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
Alsóságról mentünk fel gyalog a S csíkon a hegyre.
Megnéztük a múzeumot (H-P:10-16, SZ:10-14), majd
a S háromszögön be a kráterbe.
Nagyon jó hely.
Megkerestük a ládát és végigjártuk a tanösvényt.
Követ gyűjtöttünk és a dombon megcsodáltuk a kilátást (Alpokalja, Pápa, Cell, Sümeg, tanúhegyek).
Aztán eső és gyors távozás a Somlóra.
hujberg, Ancsa, Lili, Lucaa

freddy 2002.06.25 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.23
Könnyen meglett, mivel eléggé feltűnő volt, már messziről látszott. Remélem azért nem fogják ellopni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.