geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2928. Bánfalva - hősök temetője (GCBANF)
Mária Magdolna templom
Mária Magdolna templom
Emlékmű 1914-1946
Emlékmű 1914-1946
Barokk lépcső
Barokk lépcső
Karmelita templom
Karmelita templom
Fekete Madonna kegykép
Fekete Madonna kegykép
Sztálin-ábrázolás a templomban
Sztálin-ábrázolás a templomban
Hősi temető
Hősi temető
Hősi temető
Hősi temető
Hősi temető - I. vh. emlékmű
Hősi temető - I. vh. emlékmű
Ösvény a ládához
Ösvény a ládához
A régi temető elhagyott sírkövei
A régi temető elhagyott sírkövei
A régi temető elhagyott sírkövei
A régi temető elhagyott sírkövei
Láda az avarban
Láda az avarban
A lakat
A lakat
nyitva :)
nyitva :)
Ezt látja a láda
Ezt látja a láda

Szélesség N 47° 40,726'
Hosszúság E 16° 33,041'
Magasság: 266 m
Megye/ország: Győr-Moson-Sopron
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.03.15 10:00
Megjelenés időpontja: 2011.03.23 23:20
Utolsó lényeges változás: 2015.10.03 22:14
Utolsó változás: 2019.07.10 15:54
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: KLaci & ErkaBaba
Felhasználó: klaci
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1200 m
Megtalálások száma: 399 + 1 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetenteA ládába TravelBug nem helyezhető.


[WAP ON]
1. Mária Magdolna templom - A templom bejáratától balra, a levágott jelzőtábla oszlopon lévő szám (egy számjegy karakter).
2. Karmelita templom - A lépcsőtől jobbra lévő padok ülőfelületét biztosító lécek száma összesen? (Padok száma*5; két számjegy karakter.)
3. Hősi temető - A temető alsó bejáratánál található ismertető tábla két lábát összesen hány csavar rögzíti a talapzathoz? (Egy számjegy karakter. Ahányszor összesen átfúrták a két oszlop lábait.)
4. A geoláda - A láda dupla fedelű. A felső rész kinyitása után egy számzáras lakattal találkozunk, melyet az első három pont válaszaiban lévő számjegyek sorrendbe rendezésével képzett négyjegyű kód nyit. A lakat nyitása után eltávolítható a fémnyelv, és hozzájutunk a naplófüzethez. Hogy biztosan ne kelljen bosszankodni, a lakat nyitókódját elhelyeztük a láda közelében (keletre) lévő fa gyökerénél található kőhalom alján. Kérjük, hogy a ládát ne emeljétek ki., illetve ne feledjétek a lakat visszazárását.
[WAP OFF]

Ezzel a multi geoládával gyermekkorom helyszínére szeretnélek invitálni Titeket.
Mivel mi javarészt GPS nélkül vadásszuk a ládákat, e rejtésnél is fontos szempontként lebegett a szemem előtt, hogy a ládaleírás alapján meg lehessen találni a pontokat.

A láda pontjai
1. Mária Magdolna templom
 N 47° 40,726' E 16° 33,041' 266 m [GCBANF-1]
A templom bejáratától balra, a buszmegállónál az eMagyarország pont táblától 2m-re található, levágott jelzőtábla oszlopon lévő szám ("?. km." - mi kerül a kérdőjel helyére, egy számjegy karakter).

2. Karmelita templom
 N 47° 40,672' E 16° 33,110' 276 m [GCBANF-2]
A barokk lépcső tetején jobbra fordulva, az ott található padok ülőfelületét összesen hány darab léc biztosítja? (Padok száma*5; két számjegy karakter.)

3. Hősi temető
 N 47° 40,747' E 16° 33,320' 264 m [GCBANF-3]
A temető alsó bejáratánál található ismertető tábla két lábát összesen hány csavar rögzíti a talapzathoz? (Egy számjegy karakter. Ahányszor összesen átfúrták a két oszlop lábait.)

4. A geoláda
 N 47° 40,543' E 16° 33,315' 293 m [GCBANF-4]
A geoládához a következőképpen lehet eljutni: a karmelita templomtól a hősi temető felé indulva, a temető templom felőli bejáratát  N 47° 40,616' E 16° 33,307' 287 m [GCBANF+bejárat és ösvény] elérve ösvény vezet be jobbra az erdőbe. Az 1870-es évekig itt volt a temető, néhány elhagyott sírkő még ma is felismerhető, erre az ösvénytől kicsit feljebb egy ma már szinte elolvashatatlan, valaha vélhetően Anton Summer feliratú jelzőtábla is felhívja a figyelmet. Az ösvény e helyre kalauzol minket. Itt túlhaladva, az árok előtt úgy 10m-rel, balra befelé, az álló, golyó lyuggatta kőtől déli irányban, 30m-re található a láda, picit a földbe mélyítve. Nem fa mellett, hanem a környező fáktól pár méterre, avarral és gallyakkal fedve, lásd képek. Kérjük, hogy a ládát ne emeljétek ki. A láda dupla fedelű. A felső rész kinyitása után egy számzáras lakattal találkozunk. A lakatot az első három pont válaszaiban lévő számjegyek sorrendbe rendezésével képzett négyjegyű kód nyitja. Ha kinyitottuk a lakatot, eltávolítható a fémnyelv, és hozzájutunk a naplófüzethez a regisztrációs jelszóval. Hogy biztosan ne kelljen bosszankodni, a lakat nyitókódját elhelyeztük a láda közelében (keletre) lévő fa gyökerénél található kőhalom alján. Kérjük, ne feledjétek a lakat visszazárását. A ládát nem kell nylonba bugyolálni, elegendő a tetejére helyezett nylon visszahelyezése. Ha a visszajelzésekből kiderül, hogy beázik, majd kitalálunk valamit. A láda kb. 25*25 cm-es alapterületű, így jó sok gally álcázza. Kérünk, ügyelj a gondos visszarejtésre.

Kiegészítő információk
Parkolás
Bár a séta egészségesebb ;)
Az 1. és 2. pontnál meg lehet állni autóval, ha a két pont között gépjárművel megyünk, egy házon is átautózhatunk. :) Az 1. ponttól jól kivehető a hegyen álló karmelita templom, ne hagyjuk ki a gyönyörű barokk lépcsőt, ha kocsival mentünk is odáig. A barokk lépcső a Pálosok teréről indul felfelé:  N 47° 40,679' E 16° 33,084' 266 m [GCBANF+A barokk lépcső alja - Pálosok tere]. A hősi temető megközelítése a templom mellett elsétálva, a legtöbb időjárási helyzetben gépkocsival is járható földúton lehetséges. Ha autóval mennénk tovább, lehetőség szerint akkor se parkoljunk a temetőnél, hanem menjünk el a  N 47° 40,588' E 16° 33,560' 294 m [GCBANF+parkoló GCBANF+GCTarV+GCsglt] ponton található parkolóba. Innen mondjuk kb. ugyanolyan messze található a 3. pont, esetleg akkor érdemes erre autózni, ha utána a GCTarV, GCsglt vagy a Lőverek felé vennénk az irányt. A kérdéses parkoló a GCTarv és GCsglt leírásában megjelölt parkoló.

Étkezés
Megfáradt kesserek figyelmébe ajánlom a  N 47° 40,682' E 16° 32,911' 264 m [GCBANF+Lángos ház] koordinátán található Lángos házat. A nyitvatartási idő megtalálható a belinkelt picasa albumban.

A geoláda gondolatvilágához köthető további emlékművek
Nem építettem be a pontok közé, de ha nem vagytok éhesek, akkor is érdemes elsétálni az első ponttól a Lángos ház irányába. A Hajnal tér sarkán, az evangélikus templom hátsó kerítésénél egy szomorúfűz árnyékában található az I. és II. világháború, valamint az 1946-ban kitelepített németajkú, vagy épp csak német felmenőkkel rendelkező bánfalviak emlékművét:  N 47° 40,672' E 16° 32,973' 264 m [GCBANF+Emlékmű]. E parányi területen tömörítve láthatjuk a település XX. századi drámai eseményeit. Az emlékmű feliratai, a különböző csengésű nevek hosszú sora mind ugyanazt üzeni, mint amit a hősi temető is sugároz: mi értelme felégetni a világot, nem lenne jobb némi tolerancia, egymás elfogadása?
A Hajnal téren az 1848-as forradalom emlékére állított zászló, valamint a millenniumi kettőskereszt emlékműve is megtekinthető.
Az Ady Endre úton, az óvodánál látható egy, az 1700-as évek elejéről származó Madonna szobor, mely eredetileg az út túloldalán állt, az 1970-es években, a Rák patak beboltozásakor, az Ady Endre út mai formájának elkészítésekor került áthelyezésre. Nem fordították meg, így a gyalogosoknak szemből, az autósoknak háttal áll.  N 47° 40,779' E 16° 33,246' 261 m [GCBANF+Madonna-szobor]

Rövidítés :)
Akik nem szeretnek ugyanazon az úton kétszer végigmenni. ;)
A ládától az ösvényen felfelé továbbhaladva eljutunk a  N 47° 40,514' E 16° 33,308' 300 m [GCBANF+kereszteződés] kereszteződéshez, ahol balra haladva eljutunk a zöld sáv Zöld sáv jelzésre, majd a parkolás címszó alatt megjelölt közös parkolóba.
Ha a kereszteződésnél jobbra indulunk el, szép házak között érkezünk meg a Gesztenyés körútra, ahonnan egy-két perc alatt elérjük a Karmelita templomot.

Javasolt útvonal
Ha nem szeretnétek rohanni, én azt javasolnám, hogy a második pontnál parkoljatok le, majd csillagtúra szerűen járjátok be a pontokat. Nézzétek meg a második pontot, aztán sétáljatok le a barokk lépcsőn az első ponthoz, majd a Hajnal téri emlékműhöz. Utána akár az Ady Endre úton, a Madonna szobor érintésével, a szobornál leágazó Szikla utcán sétálva is elérhetitek a 3. pontot, a hősi temető alját. Itt felsétálva eljuttok a ládához, majd vissza a második ponthoz. Ha sétálnátok picit az erdőben, olvassátok el a rövidítés címszó alatt írtakat. :) Ez a kör 2,2km.

Leírások
A leírás kicsit hosszú lett. ;) A moderátorok kérésére külső oldalon helyeztük el, hogy a középső oszlopba tömörített sok szöveg ne törje szét ezt az oldalt. A zanzásított változatot alább olvashatjátok.
A teljes leírást erre a linkre kattintva érhetitek el.

1. Mária Magdolna templom
Mária Magdolna templom helyén korábban kelta település, majd római villa állt. A falut először 1277-ben említik. Ekkor Zuan vagy Zovány néven várföld volt. A 15. századtól kezdve Wandorfnak hívták, a 19. század elejétől Bánfalvának nevezték.

A kis templom fallal körülvett kert közepén áll. A falu közepén álló templom a 12. században épült. Hajója még ma is román kori. A tornyot a 14. században építették. A torony az oromzat csúcsáig négyszögletes, innentől kezdve nyolcszögű. A templom belső padlószintje a kinti járószintnél egy lépcsőfokkal mélyebben fekszik. A templom szószéke is középkori.

A kápolna a román stílus és a kora gótika egyedülállóan szép hazai emléke egyszerűen formált részleteivel, hajójának falfestményeivel. A barokk - bár csak kevés nyomot hagyott rajta, de - ezt a templomot sem kerülte el: a nyugati homlokzati torony két oldalán Szent József és Remete Szent Antal XVIII. századi barokk kőszobra áll. (Mondjuk e - több leírásban is szereplő - szobrokat én nem láttam.)

2. Karmelita templom és kolostor
A községben 1441-ben építettek templomot, melyet egy pálos remete gondozott, és pár év múltán megtelepedtek itt a rendtársai is. Sopron város 1482-ben adta át a templomot a pálosoknak, az egyetlen magyar alapítású szerzetesrendnek.

1718-ban, pálos remeték által épített barokk lépcső vezet hozzá, mellvédjén szentek kőszobrai vigyázzák a templomba igyekvőt. A lépcsőt 1750 körül díszítették 14 kőszoborral, amelyet fertőrákosi puha mészkőből faragtak. Ezek a szobrok (egy kivételével) 1980 óta újra eredeti szépségükben láthatók, miután meglelték és restaurálták őket.

A pálos kolostorokra jellemző volt a Mária tisztelet. Fekete Mária a pálos szerzetesek patrónája. A sopronbánfalvi pálos templom Fekete Mária kegyképe már a 16. században a pálosok tulajdonában volt, a czestochowai kegykép egyik legkorábbi hazai másolata.

A pálos rend 1786-os feloszlatását követően világi célokra használták az épületet. A kolostort 1892-ben a győri püspök vette meg, ő adta a karmelita nővéreknek. Ebben az évben került az ajtó fölé a félköríves fülke a Madonna-szoborral.

A szerzetesrendek feloszlatása után a kommunista uralom alatt szociális otthon működött a kolostorépületben. A rendszerváltás után a karmeliták visszakapták az épületet, de úgy látták, hogy abban a rendi élet folytatására nincs lehetőségük. 2004-ben Kovács Gábor vásárolta meg, majd szakszerűen felújíttatta. A felújítás során a kolostor boltíves étkezőjében, refektóriumában több mint száz meszelésréteg alól bukkantak elő az 1719 körül készült freskók. A kolostor 2011. március 1-jétől oktatási és meditációs központként üzemel.

Az 1667-ben felállított, öt stációs kálvária két restaurált stációja ma a kolostor bejárata mellett áll. (Itt azt írják, hogy az ötből további kettő Sopronban található, a feltámadás jelenete pedig már nincs meg. Ha valakinek van információja arról, hogy Sopronon belül, hol van a két stáció, kérem, jelezze.)

E hely a Mariazell és Csíkszereda között tervezett, leendő magyar zarándokútvonal egyik állomása lehet.

A templomnak van egy további érdekessége: valószínűleg a világ egyetlen templomfalra festett Sztálin-portréja látható itt.

3. Hősi temető
A Lővérek egy csendes, kissé kieső részén több ezer katona alussza örök álmát egy különleges hangulatú hősi temetőben.

A mai temetőtől délre, a Kolostor erdő alján működő katonai temető az 1870-es évekre megtelt. A régi temető helyén néhány elhagyott sírkő emlékeztet a valaha volt funkcióra.

A mostani temetőben tömeges temetésekre 1915-től került sor, amikor a katonai kórházba százával hozták a frontokról a sebesült és beteg katonákat, hadifoglyokat. Az elhunytakat - a szövetséges hadseregek katonáit és a hadifoglyokat egyaránt - nyilvántartásba vették, tisztességgel eltemették, és sírjaikra a ma is látható fejköveket állították. Nevük felett kereszt, kettős kereszt vagy félhold jelzi vallási hovatartozásukat.

A második világháború harci cselekményei 1944-ben érték el a várost. 1944. december 6-án a bombák nemcsak a sínekre, az ipari létesítményekre hullottak, hanem a belvárosra is. Soproni polgárok is áldozatul estek a támadásnak. Síremlékük közvetlenül az út mellett található, jelenleg sajnos törött.

Az alsó kapu közelében található az a nagyszabású emlékmű, amely magyar és német nyelven emlékezik meg az I. világháború áldozatairól. Felette az első magyar vadászrepülő - vitéz nemes Molnár László - különleges síremléke látható, aki 1944-ben halt hősi halált. Pár lépéssel arrébb a II. világháború szovjet hősi halottainak emlékműve áll, melyet a rendszerváltás után költöztettek át a Várkerületről, illetve a Szent Mihály templom kertjéből.

Az évtizedek folyamán, a hősi halottak és áldozatok tiszteletére további emlékműveket is állítottak. Már 1917-ben felavatták - a fent említett - az I. világháborúban meghalt hősök emlékművét, 1947-ben a bombatámadások áldozatainak emlékművét építették meg, 1995-ben avatták az itt eltemetett német katonák emlékkeresztjeit és emléktábláit, 2007-ben pedig az Orosz Föderáció állított emlékművet az I. világháborúban itt meghalt orosz hadifoglyok tiszteletére. Az emlékművekből is sugároznak az elmúlt század végletei, a mára bokor mögé "rejtett" 1947-es emlékművön például ez áll: "Itt nyugszik az imperialista törekvések kb. 120 áldozata".

A temetőkertben a Hősök napján - május utolsó vasárnapja - és a Halottak napján rendszeresen tartanak megemlékezéseket.

"Ellenfél voltál idegen, majd rabja magyarnak, kik most testvérként őrizik álmaidat."


Kattints ide részletesebb leírásért, a fent említett érdekességek további linkjeiért.

Képek
Ebben az albumban számos kép található a fent bemutatott helyekről (ahová esetleg nem sikerül eljutni/bejutni, illetve "étvágygerjesztőnek").

Egyéb
Köszönet Imre barátomnak a szép ládáért!

A láda kiinduló ajándékai nemzeti színűek és a láda kihelyezésének időpontjához kötődnek. ;)

Ládaüzem, ládaállapot
2019.07.10. Láda karbantartva, elhelyezés javítva, talán kevésbé ázik majd be. Logbook csere + laminált jelszó a láda aljában. A lakat két hónap alatt eltűnt. Mivel nem szeretném a környék lakat bizniszét finanszírozni, egyelőre lakat nélküli üzemmódban fut a láda, a korábban meghatározott egy év egy lakat előirányzatom alapján. Bocsánat minden kessertől, sajnos valaki(k) a környéken megállhatatlanul nagy értéket lát(nak) egy számzáras lakatban...
2019.05.08-09. Láda karbantartva, toll cserélve, nedvesség kitörölve, lakat és logbook pótolva.
2018.06.26. Láda karbantartva, lakat pótolva, toll cserélve, nedvesség kitörölve. Valójában lakat nélkül is nyitható, hogy biztosan ne kelljen feszegetni. Remélhetőleg a lakat kibírja az előirányzott egy évet és nem megy világgá.
2017.02.25. Láda tisztítva, logbook és toll cserélve.
2015.10.04. A tegnap jelzett hiányosságok is javításra kerültek, minden üzemképes.
2015.10.03. Kessertárs jelzése alapján a láda megsüllyedt, javítottam, viszont a ládát sok avar veszi körül. A lakatot visszatettem, meglátjuk, reménykedem, hogy nem tűnik el. A belső ajtó törött, így a lakat inkább emblematikus, javítás folyamatban. Az első pontnál a szám igen megkopott, javítás folyamatban.
2014.07.16. Láda karbantartva, lakat pótolva, logbook cserélve, toll cserélve, nedvesség kitörölve.
2013.07.11. 15:40 A láda javítva, újra teljes értékű. A geocaching leírást és a lakat-útmutatót hagyjuk a lezárt részen kívül (a külső fedél belső részén lett erre tok kialakítva), különben kevésbé hasznos, akinek szüksége lenne rá, nem fog tudni hozzáférni. :)
Időnként érkezik panasz a koordináták pontosságára. Mivel nincs jó GPS-em, örömmel veszem és átvezetem, ha valaki pontosabban bemér egy-egy koordinátát, az én műszerem sajnos csak a megosztott értékekre volt képes.
2013.07.06. A láda ideiglenesen piros műanyag dobozra (12*12*6cm) cserélve, a logbook cserélve.
2012.08.23. Ahogy többen is jelezték, a láda szét volt szedve. Ma visszaállítottam. Igazándiból minden oldhatóra van összerakva, hogy a nagyon kíváncsiak akár kód nélkül is kinyithassák, a kíváncsiság ne vezessen romboláshoz. Sajnos ez most nem volt elég. Szerencsére az alkatrészek ott maradtak, így a láda újra a régi, kivéve a külső fedelet, ami most nincs a ládához erősítve. Légyszi körültekintően illesszétek vissza, akkor nem ázik be. Sajnos most pár hétig nem tudom ezt megjavítani.
2012.07.18. Belső ládafedél javítva.
2012.07.09. A belső ládafedél beszorult, én sem voltam elég erős hozzá. :( Amíg komolyabb szerszámokkal és valamilyen ötletes megoldással ki nem tudok menni, jegyezzétek be kérlek jelszó nélküli megtalálásként, ha nem sikerül felnyitni. Tudom, hogy azért nem ugyanaz az érzés, bocsánat!
2012.03.28. A lakat visszakerült.
2012.03.23. Láda lakat pótlása folyamatban, zárólemezt kell szereznem. Átmenetileg a láda lakat nélküli üzemmódba került. Köszönöm a jelzéseket!
(Összeszedtem a szemetet - amennyire tudtam -, hogy méltó környezetben mehessünk a ládához. Úgy féléves gyakorisággal szedegetem, de sajnos újratermelődik. :( Akinek van kedve, illetve zacskója, szálljon be pár percre a szélmalomharcba.)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (249 db): környezet: 4.65 rejtés: 4.64 web: 4.67 átlag: 4.65

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Szandidani 2019.09.08 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Madri 2019.08.15 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szikizso 2019.08.14 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a . láda. [Geoládák v2.2.5]

vitibi 2019.07.27 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Örömmel tapasztaltam, hogy a láda meggyógyult. Szép kis ebéd utáni sétával összekötve. Egy kis figyelmetlenség után sikerült a bejelentés. Köszönet a segítségért.

 
kingajani 2019.07.07 20:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. De hozzá teszem azt hogy a füzet nagyon nagyon el van ázva. Maga a jelszó olvashatatlan illetve töredéke látszik . Azt hogy nekünk sikerült egy kis segítség közbeiktatásával, illetve talán annyi maradt a jelszó képzéshez ,ami végülis sikert eredményezett, teljesen a véletlen műve. A láda illetve füzet karbantartást igényel!!!

aknitram 2019.07.07 19:59 - Megtaláltam
A láda jelszava olvashatatlan, a jelszót rejtő lap hozzá van ragadva a füzetborítóhoz, de mivel vizes, szétszedni sem lehet, mert szakad. A részben látható jelszó alapján neten keresgélve sikerült megfejteni a jelszót, de mindenképp karbantartást igényel a láda.

Schlégl 2019.06.24 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Sajnos a láda nagyon rossz állapotban van, a log füzet szétázva, kár érte, mert jó rejtés lenne, amit megmutat az is figyelemre méltó. [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190624_110739 
Balazsl02 2019.06.15 17:45 - Megtaláltam
Szuper érdekes helyekre vitt el ez a multi minket, főleg a temető volt impozáns és szívbe markoló, meg persze a végládánál az eredeti sírkövek. Sajnos a végláda nem működik megfelelően, én a lakatot már nem is láttam, bár céltudatosan a ládát vettem ki, mert a szúnyogok nem hagytak. A logbookot csodával határos módon sikerült kinyitnom, de nagyon elvolt ázva. De ettől függetlenül is nagyon jó volt az egész, köszi a rejtést!

becko 2019.06.02 06:50 - Megtaláltam
Három napos geotúra második napján 30km gyaloglás a Soproni-hegységben.
A legbelső doboz is beázik, féldeci vizet öntöttem ki belőle, nagyon eljárt az idő a konstrukció felett.

N.Zs. 2019.05.11 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Minden pontja tetszett!
A Karmelita templomhoz 89 lépcsőfok vezet. Fölérve szembesültem, hogy éppen esküvő van bent, kint tömeg. Parkoló autók, körülöttük a násznép.... Izgalmas volt.
Mire a temetőbe értünk kezdett nagyon fenyegetni az eső és a vihar. És még hátra volt a láda! Ilyen rejtésű ládát még nem találtunk. Az erdő "közepén" egy rőzsekupac alatt hatalmas fadoboz.... Egyedi! Innen szinte futva mentünk vissza az autóhoz.
A láda szerintem felújításra szorul. A lakat már nem tölti be a funkcióját.

IMG_6441IMG_6447
IMG_6438IMG_6450
IMG_6463IMG_6470
rengetegIMG_6473
IMG_6468 
denika 2019.05.03 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

denho 2019.05.03 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Csurcika 2019.05.02 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.A láda be volt ázva.Jelszó nem volt benne.

[Jóváhagyta: klaci, 2019.06.23 19:36]

Csizmások 2019.04.29 15:29 - Megtaláltam
Sajnos a jelszót nem találtuk meg a ládában. Mind a 4 pont nagyon tetszett, köszi a rejtést és a telefonos segítséget.

67F7A72F-6279-4492-943D-30406236666887103155-9415-4B1C-9713-92328E71E712
33DBBD13-C1DB-42C9-9BB5-CC48A27033E9 
Novus 2019.03.24 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Megtaláltuk

thytam 2019.03.18 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk és nagyon tetszett minden (én ritkán adok három 5-öst). A lakatot (de lehet, hogy ez a mi bénázásunk) a megfejtett kóddal, nem tudtuk nyitni. Igaz nem volt vele lezárva semmi, csak úgy benne volt a ládában. Mindent úgy hagytunk, ahogy találtuk.
Köszi a rejtést!
Thytam& Blaci

Zsofka_Tom 2019.03.17 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gyoeria 2019.03.09 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Nagyon jó, ötletes láda. A zárról már írtak korábban - sajnálom, hogy csak most olvastam.
Annyira tetszett a környék, hogy biztos visszajövünk, ha zöldebb lesz minden.

Köszönet a rejtésért.

Wilka74 2019.02.17 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Szülinapi hétvége Sopronban és környékén. Az első három pontnál valamit benéztünk, mert nem nyílt a lakat, amit vissza akartunk tenni a ládára. Merthogy nem volt belakatolva. Eléggé szétesve, szétázva találtuk, egy gondozás ráférne. A helynek megkapó hangulata volt, köszönjük a hely bemutatását és a rejtést!

Bapee 2019.02.16 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (401 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu