geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2796. Kis-Szár-hegy (GCKSZH)
2006 tavasz - A Köves út
2006 tavasz - A Köves út
2006 tavasz - Tó a Kolibiszkán
2006 tavasz - Tó a Kolibiszkán
2006 tavasz - Kilátás a Kis-Szár-hegy tetejéről
2006 tavasz - Kilátás a Kis-Szár-hegy tetejéről
2006 - Íjászverseny - A láda helyétől 50 méterre
2006 - Íjászverseny - A láda helyétől 50 méterre
2009 ősz - szjuli, luviktor és egy barátunk
2009 ősz - szjuli, luviktor és egy barátunk
2010 - Kilátás a Mátraaljára
2010 - Kilátás a Mátraaljára
2010 tavasz - Kis-Szár hegy, a jellegzetes hegycsúcs
2010 tavasz - Kis-Szár hegy, a jellegzetes hegycsúcs
2014 ősz - Ládafelújítás során
2014 ősz - Ládafelújítás során

Szélesség N 47° 51,376'
Hosszúság E 20° 4,568'
Magasság: 544 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.07.23 08:00
Megjelenés időpontja: 2010.07.23 08:10
Utolsó lényeges változás: 2018.04.23 20:39
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: szjuli, sakter, luviktor
Felhasználó: luviktor
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4500 m
Megtalálások száma: 108 + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


WAP:

1. pont: A jelszórészlet első felét egy odúban találod szemmagasságban. Alternatív pontként nyugat-északnyugat irányban található fa külső oldali odújában. Amíg nem nyílik lehetőségem személyesen a láda javítására, addig álljon itt az első ponton nem található jelszórészlet: szakoca

2. pont: A második fele pedig a ládikóban.

WAP vége
Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 11304-2/2010. ügyiratszámú határozatában, az Egererdő Zrt 43/23/2010 ügyiratszámú engedélyében a geoláda elhelyezését engedélyezte.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


A Mátraalja és annak is különösen a keleti része valamiért eddig kimaradt a rejtésekből, csak egy-két kósza láda akadt errefelé. Cactus kessertársunk hívta fel erre a figyelmünket (aki maga is próbál tenni ez ellen a meglepő helyzet ellen), bár magunk is felismerhettük, lévén a környéken lakunk és egy jó kis ládázáshoz viszonylag messzebb kellett utaznunk. Meglepő, hiszen rengeteg látnivaló és élmény várja az erre túrázókat is. Biztatunk mindenkit, hogy fedezze fel magának az ország ezen táját is, kezdjünk is mindjárt hozzá!

A ládánk a Mátrának egy olyan nyergébe kalauzol el benneteket, amely a térképen nézve már jócskán a hegység belseje felé van, mégis nagyszerű kilátást nyújt a Mátraaljára valamint a belső részekre is.

Információk a kereséshez

A láda kereséséhez a kiindulópont Domoszló. Autóbusszal érkezők az Aranyszőlő étteremnél szálljanak le és innen kövessék a piros (Piros sáv) turistajelzést az erdészházig. Aki autóval érkezik, az teljesen megközelítheti az erdészházat és az autóját is itt tudja hagyni.  N 47° 50,535' E 20° 6,569' [GCKSZH+parkolo] Az erdészháztól már nem a piros jelet (Piros sáv) kell követni, hanem a fenyves felé induljatok el. Az utat követve, kb. 600 méter megtétele után egy T kereszteződésbe értek, jobbra egy les látható, ti balra vegyétek az irányt. Hamarosan az út balra kanyarodik, ekkor két lehetőség van. 1) A kanyarban nem az utat követitek, hanem nekivágtok a hegyoldalnak (Ide majd valami geocache jelet elhelyezünk) és kb. 80 méter után megtaláljátok a célhoz vezető utat. 2) Követitek az utat a második segédpontig ( N 47° 50,609' E 20° 6,236' [GCKSZH+seged1]), és innentől északnak veszitek az irányt.

Az út innentől már egyértelmű. A láda felé haladva egy érdekességre lehettek figyelmesek. Ha jobban megnézitek az utat, láthatjátok, hogy a kövek, mintha szabályosan, rendezetten lennének elhelyezve. Ez így is van. Egykor régen, ezt az utat is használták az emberek, még lovas kocsival is közlekedtek rajta. Ma a falu lakossága Köves útként ismeri. Sok helyen még az út szegélyeit is megfigyelhetitek. Ha jobban koncentráltok, még akár a patadobogás is hallható az úton. :)
A Köves út vége egy nagy tisztás, a Kolibiszka. Ezután a GPS-t követve még egy kisebb emelkedő vár rátok, majd hamarosan a ládához értek. Jobb kéz felől láttok egy érdekes hegyet, aminek csak a tetején vannak fák, ez a Kis-Szár-hegy. (Jellegzetes formája már messziről látható. Az Abasárt és Markazt összekötő közútról a Mátra felé tekintve ÉK-i irányban megfigyelhetitek a hegyet, amihez hamarosan eljuttok.)

Az erdészháztól a ládáig tartó útvonal képezte az első domoszlói túra-íjászverseny távjának első felét. A versenyzők tovább a Süket-völgyön haladtak, érintették az Alsótarjánkai vadászházat, innen pedig a Pipis- és Hegyes-hegyeket megkerülve értek vissza a faluba. Ezúton is szeretnénk kifejezni az elismerésünket annak a mintegy 100 íjásznak, akik közül sokan teljes harci díszben teljesítették a 8 km-es távot.

A tényleges láda 2 állomásból áll, melyek egymástól kb. 400 méterre találhatók. A multi első pontja a bemutatni kívánt nyereg, a Mátrára valamint a Mátraaljára néző kilátással.  N 47° 51,542' E 20° 4,358' [GCKSZH-1] A ponttal kapcsolatos problémák miatt egy alternatív dobozka is kihelyezésre került a koordinátán található fától nyugat-északnyugat irányban kb. 10 méterre szintén találtok egy fát. Ennek a külső (völgy felőli, bozót felőli) oldalában egy hatalmas odú van. Az odúba felfelé benyúlva található egy újabb doboz. A láda elhelyezésére alkalmasabb helyet találtunk a Kis-Szár-hegy másik oldalán. A koordinátákat igyekeztünk a legpontosabban bemérni, de ha elsőre nem is a megfelelő helyet látogatjátok meg, akkor sem lesztek csalódottak. :)  N 47° 51,376' E 20° 4,568' [GCKSZH-2]

[2010.08.16.] Javaslom a turistautak.hu térképfrissítést. A július 24-i verseny előtti térképek igen elavultak lehetnek a területen, és nem a Köves út van rajtuk bejelölve. Az akkori út sem láthatatlan, viszont van egy rázós, szedres, csipkés szakasza. A július 24 utáni térképeken már szerepel a teljes ajánlott útvonal.

[2011.07.16.] A láda közeledő egy éves születésnapja alkalmából meglátogattuk. :) Rendben volt vele minden. Az első ponton található fa lapocskát kicseréltük újra. Úgy látszik kb. ennyi az élettartama.

[2011.12.31.] Rögtön az előző csere után az első ponton található jelszórészlet ismét tönkrement. Egy ideig olvasható volt még sérült állapotában is, de mostanra már az sem. mira és Hz volt olyan kedves, és Szilveszter napján meggyógyította az első pontot. Köszönjük a segítségüket. Mostantól a tavaszi várható újrarejtésig az ő általuk elrejtett pezsgőtabletta doboza rejti az első jelszórészletet. A koordináta nem változott!

[2012.05.27.] Családi kirándulás keretében meglátogattuk a ládát. Sajnos új lapot nem vittünk az első pontra, mert nem volt kéznél, így marad a szilveszteri doboz. A láda rendben van.

[2014.02.10.] Az első ponton található jelszóhordozó megsemmisülése miatt a ládát betegre állítom. Fénykép, track e-mailbeli elküldése után megadom a jelszót, így a beteg státusz ellenére is kereshetitek. Pótlás tavasszal.

[2014.11.30] Az első ponton pótoltuk a jelszórészletet. A megoldás kevésbé igényes, de tartósabb, mint az előző megoldás. Kérem a keresőket, hogy ugyanúgy rejtsék el, mint ahogy találják, vagy még jobban. Alternatív pontot is helyeztünk ki 10 méterre nyugat-északnyugat irányban. A láda rendben volt a második ponton, kicsit bővítettük a tartalmát.

[2018.04.23] Sajnos az első pont pótrejtése sem bizonyult tartósnak. Jelenleg sajnos nem tudok kimenni javítani, ha valaki arra jár, kérem keressen meg. A felújításig is a jelszó első fele: szakoca.

A második ponton egy fa láda keresendő!!

Köves út és a Kolibiszka

Ferenczi Árpád így ír az út és a Kolibiszka történetéről:
"Baldácsy honvéd főhadnagy volt az 1848-as szabadságharcban. A császári csapatok elől való visszavonuláskor a község délnyugati részén lévő és jelenleg Rosner majornak ismert falu részen szállt meg. Az itt élő özvegy grófné szívélyesen fogadta, oly annyira, hogy Baldácsy feleségül vette és így lett mindkettőjükből báró. A faluban megtelepedett báró emlékét több alkotása jelzi. Így a falu szélső házaitól Kolibiszka tanyáig vezető köves utat 1848 után robotban építtette Baldácsy a falubeliekkel. Az útépítési munkáért napi 1 ice kukoricalisztet (kb. 7-8 dl.) fizetett az építőknek. Az út 3 - 4 km hosszú és 4 m széles. Az emberfej nagyságú kövekből készült alapburkolatot sóderrel terítették le, melyen Baldácsy négylovas hintóval járt Kolibiszkára.

A szájhagyomány több alapvető megállapítása ellentmondásban van a hiteles történelmi okmányokkal. Mert Domoszló úrbéri tagosítási iratai szerint 1837-ben br. Baldácsy Antal, br. Hunyady Anna férje, földbirtokos, a volt Haller - bírtok örököse, mint domoszlói földbirtokos szerepel. Egy 1853-ban keletkezett okirat tanúsága szerint "Az iskolaépületet építette br. Baldácsy Antal kegyúr, fenntartja a község."Ezen felül is több hiteles okiratban szerepel br. Baldácsy, mint domoszlói földesúr."

Az úthoz építéséhez egy másik történet is tartozhat. Domoszlón is volt rövid ideig munkatábor. Legalább 150 rabmunkást szállásoltak el a mai kultúrház helyén lévő "Hajnus-udvari" épületekben. Minden reggel katonás rendben, szerszámmal a vállukon (csákány, ásó, lapát) énekszóval meneteltek a mai Kolibiszka felé. Itt részben kiképzésen (alaki kiképzés), de sokkal inkább útépítésen vettek részt. Reggel és este, kifelé és hazafelé menet, menetdalaiktól volt hangos a környék.

A mi ismereteink szerint (illetve nagyszüleink elbeszéléséből elhallva) a Kolibiszkán rideg állattartás volt jellemző. Egy pár család lakott a területen, az egykori kőépületek romjai még ma is jól láthatók a tisztás északi részén. Innen is és a még messzebbi Felsőtarjánkai erdészháztól is minden nap jártak a gyerekek az iskolába.

Kis-Szár-hegy

A Kis-Szár-hegyet és a közeli Nagy-Szár-hegyet Kis- illetve Nagy-Szokorcnak vagy Szokorecnek is hívják a környéklbeliek, illetve jelölik meg a térképek. A szokorec jelentése szakóca, vagyis pattintott kőeszközök, amelyeket egykoron elődeink használták. Mind a mai napig találhatóak efféle maradványok. Emellett jellemző volt a környéken a malomkövek faragása is. Az eltört, elrepedt köveket általában a helyszínen hagyták, a figyelmes szemlélő könnyen találhat ilyen tárgyakat.

Kellemes időtöltést és jó keresést kívánunk!'
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (71 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.66 web: 4.65 átlag: 4.66

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


ErdőCsöndje 2019.09.07 14:27 - Megtaláltam
A Nagy Szár-hegyről lejövet ezt is felkerestem. Eljöttem az első pont mellett, kicsit keresgéltem, de persze nem találtam a jelszót. A másodikon a faláda viszont nagyon igazi! Köszönöm.

gyildarefo 2019.05.13 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

A másik pont jobb helyen lehet... a láda nagyon szép. A Mátra átszelve, Markaz - Parádfürdő 50 km, közel 1000 m szint, szép időben.

9D7D3F52-A749-45E8-A322-1628CDF0E28E9F13B173-0E99-4F69-AB38-12671EB5EA94
Stüszi vadász 2019.04.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.77
Lásd fkmaster!

fkmaster 2019.04.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.30
Csendes környezetben, őzek és muflonok között lett meg a láda, fent a Hármashatár erdészháznál ebédeltünk utána. Köszönjük a rejtést.

melinya 2019.03.09 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő munkáját :-) [g:hu 1.6.1x]

Zéboy 2019.03.09 12:25 - Megtaláltam
Ok.

 
Berián 2019.03.09 12:19 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Bl4st3r & Amy 2018.05.01 18:52 - Egyéb
Piros kereszt A láda (ideiglenesen) meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki Majd később pár alkalommal azért visszanézek ide hogy miként alakul a sorsa.

V_Gabor 2018.04.23 17:14 - Egyéb
Piros kereszt
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


#betegre állítva

 
HrK 2018.03.11 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönjük a rejtést! Jó túra volt a tavaszi hóolvadásban.
Sajnos a faládán kívüli másik kettő ládát nem találtuk.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.04.23 17:13]

DSC_0040xDSC_0102x
kupec 2017.11.02 10:40 - Megtaláltam
Kellemes séta az őszi erdőben, a rég elfeledett köves út érdekes. Az 1. pontról ragyogó a kilátás, sajnos ott sem a normál, sem az alternatív ládát nem találtam. A 2. pont sima ügy, klassz a fa doboz. Köszönöm a telefonos segítséget.

picuresnagyur 2017.09.16 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Köszi

tothadam86 2017.02.26 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)-
Köszönöm a segítséget!

Tuareg79 2016.12.13 15:32 - Megtaláltam
Köszönöm. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

ArkAngyal75 2016.09.24 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Jó kis multiláda szép helyen. A láda külön dicséretet érdemel. Köszi a rejtést!

szlaura 2016.09.03 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Kszh2 után a köves, nehezen járható (tuhu térkép így jelöli) úton mentünk le az Alsótarjánkai vadászház romig, majd onnan a Cseresi vadászházig mentünk, majd onnan a bicikliúton a keresztig és végül a zöld c-n vissza Markazra.
Sajnos így nem esett útba a leírásban említett köves út, amin régen jártak, pedig nagyon kíváncsi lettem volna rá.

Egész nap hemzsegtek a bogarak, de a Tarjánka patak keresztezésekor milliónyi volt, már nagyon idegesítőek voltak :(

Mátrai ládázós hétvége Ádámmal 3. nap
Gcmvar+parkoló - gcmvar 1 - gckep 1 - gcszah - gckszh 1 - gckszh 2 - gcmvar+parkoló
19,3 km 530 szintkülönbség kétszer (fel és le)
Majd gcmrkz autóval.

3.nap track 
Vincenzo65 2016.07.22 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Nagyról lefele a Mária képért.

Csuek 2016.06.28 14:03 - Megtaláltam
Ezen a túrán nem csak a ládajelszót sikerült becserkészni. Rengeteg szamócát és jó pár kullancsot is begyűjtöttünk. Ha már megmásztuk a Kis-Szár-hegyet, nem maradhatott ki néhány nap múlva a nagy sem.

Csaba & családja 2016.06.19 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.55
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. Visszafelé volt némi bolyongás.

Fazék 2016.05.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.47
20 km-es mátrai túrán kerestem meg a pontokat. A láda még ennyi év után is hibátlan állapotban van, azaz nagyon szerencsés a rejtés. Szép volt a környék is, de nekem a ~3 km-es elfeledett kövesút is tetszett. Mennyit dolgozhattak vele, hogy elkészüljön és most meg már csak gyalogosan használják.

-1-2
-3 
Mirabelle 2016.04.08 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Köszönjük

VaVi 2016.03.12 14:45 - Megtaláltam
:)

Clavo 2016.01.02 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2015.12.30 00:00 - Megtaláltam
Lesétáltuk

SirLes 2015.08.28 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.41
Kissé eltikkadva érkeztem GCMVAR felől, mert sajnos csak elapadt forrásokat találtam. A környéken sok a vaddisznó, jópárat láttam, mivel nem messze találtam egy etetőt kukoricával és dinnyével. Tetszett a környék. A jelszó első felét a rejtő segítségével tudtam meg.

geooszi 2015.07.25 00:00 - Megtaláltam
Egy nagyobb Domoszlóról induló kör végén lefeléjövet ejtettem útba ezt a ládát. Sajnos az első ponton nem találtam jelszót (pótot sem), a rejtő segített. Köszönet érte! A láda tökéletes és a kikövezett út is érdekes volt. Köszi a rejtést!

kobcikrajci 2015.06.17 15:10 - Megtaláltam
Az első ponton nem jártam szerencsével, de a láda remek, és jó rejtekben lapul.

gviki3 2015.04.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Szerencsénk volt, nagyon jó időt fogtunk ki. Egy muflon megzavartunk legelés közben, hatalmas kos volt, fenséges látvány. Valószínűleg többen is voltak, mert később hallottuk a bégetésüket. A kutyánk sajnos csak pórázon élvezhette az utat, mert itt is ebzárlat volt. A "kövesút" valami eszméletlen, időnként tényleg hallani véltük a patadobogást...... :)

kicsiogre 2014.05.25 09:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2014.02.08 14:40 - Megtaláltam
33 kilométert gyalogoltam a Mátrában a Kisnána - Gazos-kő - Kis-Szárhegy - Kisnána útvonalon, sáros , latyakos, a gerincn havas utakon. A rossz útviszonyok - nameg az 1200 méteres szintemelkedés - miatt alaposan elfáradtam a nap végére, már sötétben értem vissza az autóhoz.
Nem ondoltam volna, hogy a Mátra gerinc után még ennyi szintet meg kell mászni a P jelzéstől. Kilátás az 1. pontról sajnos a nagy köd miatt nem volt, és a jelszóhordozót én sem találtam, a második ponton levő láda viszont mestermunka.
A tracket elküldöm a rejtőnek, kérem a megtalálás elfogadását.
(Az első pont már nagyon régen nincs meg, betegre kellene állítani a ládát)

[Jóváhagyta: luviktor, 2014.02.10 08:03]

akosgy 2013.11.02 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Domoszlóról indulva végigjártuk a Tarjánka-szurdokot, majd az egykori vadászház romjai felett kis csapásokon kikapaszkodtunk a Kis-Szár-hegyre. A szurdok hibátlan volt, fent pedig kevéske kilátás is akadt a gyülekező felhők ellenére. Tovább a Cserepes-tető - Oroszlánvár - Domoszlói kapu - Domoszló útvonalon mentünk, egy 20 km-es kör lett a vége.

A ládika nagyon igényes, viszont az 1. ponton nincs meg a jelszóhordozó. Viktornak köszönöm a rejtést is, és hogy kisegített a jelszórészlettel. :)

piroska 2013.09.05 14:00 - Megtaláltam
Örömmel láttam a logbookban tavaly decemberi logomat, azóta csak egy beírás történt.
Az 1. pontot most sem lehetett meglelni. ( Decemberben azt gondoltuk, hogy az odú jege alatt fagyoskodik a jelszót rejtő tárgy)

carmin 2013.09.05 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Mai túránk Piroskával Domoszlóról indult, Kis-Szár-hegy, Szár-hegy, Oroszlánvár, Jagus érintésével. A nagyon szép időben sokszor gyönyörködtünk a tájban és jóllaktunk szederrel. Az 1. jelszórészlethez a rejtő segítségével jutottunk, amit ezúton is köszönünk.

SziszoZozo 2013.06.22 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A Mátrában töltött hosszúhétvége alatt kerestük meg.
Kirándulás közben véletlenül jutottunk ide, de egyáltalán nem bántuk meg, a kilátás valóban nagyon pazar. Az első pontot rejtő fát szerintünk megtaláltuk, de üresen, a jelszórészletet sajna nem leltük meg. Miután kigyönyörködtük magunkat továbbmentünk a második ponthoz. A nagy keresgélésben találtunk egy mikroládát, aminek nagyon megörültünk, egészen addig, amíg ki nem nyitottuk. :-)
Bizony-bizony még nem értünk célt, csak "langyos" helyen kutakodtunk! :-) Nagyon ötletes!!!
Aztán rövid keresgélés után a ládika is meglett, ami nagyon tetszett nekünk.
Bár a jelszó első részletét sajna nem leltük meg, kérjük a rejtőt, hogy az elküldött fényképek és a második jelszórészlet alapján fogadja el a találatunkat!
Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: luviktor, 2013.07.01 11:21]

MikiCache 2013.06.22 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Jó kis kirándulás, szép helyeken.
Sajnos az 1. pontban levő láda eltűnt, csak a szétvert rejtekhely darabjai maradtak meg.
Miki és Anikó

[Jóváhagyta: luviktor, 2013.10.26 16:30]

kilali 2012.12.27 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Elsőre a 2. pontot kerestem meg. Ez sima volt, tetszett a rejtés és a láda is.
Az 1. láda nem akart meglenni. A fát, ami a ládát rejtette megtaláltam, de a ládát nem tudtam felfedni. Siettem, mert még sötétedés előtt vissza akartam érni Domoszlóra, ráadásul a vadászok is sürgetni kezdtek mondván, hogy vadászat van a környéken. Az oduba is benyúltam, de csak vizet találtam. lehet , hogy mélyebbre kellett volna kotornom. A rejtő luviktor segítségét kellett kérnem, aki meg is adta azt. Ezúton is köszönöm neki.

Évi&Zoli 2012.10.23 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Remek kis multi, igényes kivitelezéssel, szép helyen! Köszönjük!

 
fuleezs 2012.10.22 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.91
Köszönjük!

Lacipap 2012.08.13 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Megtaláltam, Zoltán barátommal. Kicsit kevesen járnak errefelé, pedig egy nagyon érdekes része a Mátrának. Engem még a kerítések sem zavartak, mivel a vadgazdálkodásnak ez is része.
Köszönet a rejtőknek, hogy egy olyan területet mutattak meg ami nem minden nap látogatott.
ÉS EGYÉB:GRATULÁLOK!!!

bbianka 2012.07.17 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bferi 2012.07.17 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szirteyzsu 2012.07.17 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

cila 2012.06.19 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Domoszló - Tarjánka-szurdok - Szár-hegy - Kis-Szár-hegy - Domoszló túrát jártuk végig nagy hőségben.
Emlékszem a Köves-útra a nem tudom hányadik geoversenyről, aminek alkalmával már végigjártuk :) Hihetetlen, hogy lovaskocsik is jártak rajta, szegény szekerek... Köszönjük a rejtést, profi a láda!

Bajuszcica 2012.06.19 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Tarjánka szurdok és GCSZAH után hazafelé kerestük meg. A láda mestermű! :) Köszönjük a rejtést!

Discover 2012.05.26 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Rengeteg vaddal találkoztam útközben, nagy muflon csapat, vaddisznók kicsik-nagyok és még szarvast is láttam.
Köszönöm a rejtést!

pczinder 2012.04.22 09:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Tényleg érdemes a leírásban szereplő rakott utat követni. Az "útburkolat" még most is látványos, a vonalvezetése tökéletes. A táj mesébe illő. Az igazi gyöngyszem azonban a gckszh-2 rejtek. Maximális köszönet és elismerés a rejtőnek!

G&V 2012.04.15 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
A Szár-hegyi ládától jöttünk erre felé és útba ejtettük a pontokat. Gyors megtalálás, gyönyörű kilátás, az út mindkét oldalán folyamatos kerítés rontja csak az élményt.

Webber 2012.02.18 17:07 - Megtaláltam
Múltkor ez a láda is kimaradt, de nem a szűkös idő miatt, hanem csak egyszerűen túl későn jöttünk fel a Tarjánka-szurdokból.
Most az Ilona-vízesést elhagyva indultunk erre. Még az elején volt egy ösvény a hóban, de ez egy idő után elkanyarodott, így szűz hóban kellett továbbmenni. A kék jelzés előtt még volt egy meredek szakasz, ahol nagyon meggyűlt a hó és elég meredek is volt. A K-Z útkereszteződésben kicsit megpihentünk, majd nekivágtunk a néhol térdig érő, szintén szűz hóban követni a kék-jelzést. Később rátértünk egy erdészeti útra, ahol már autók is közlekedtek. A második pontnál találkoztunk egy vadásszal, aki mondta, hogy a többi vadász is elfoglalta már a helyét a környéken. Sajnos pont onnan várta a vadat, amerre a gps szerint mennünk kellett volna, így kerültünk egy kicsit. Innentől megint szűz hó következett, ami már eléggé meg volt fagyva, de azért be-betört alattunk. Kb. 2 kilométer múlva elértünk egy autónyomot, amit követve beértünk Domoszlóra.

 
acsipapa 2012.02.18 17:07 - Megtaláltam
Már erősen alkonyodott mire megtaláltuk a második ládát is. Belefutottunk egy hosszú, méla lesben ülő vadászba, aki csodálkozva kérdezte: mit keresünk mi itt. Mivel mondta, hogy már több puskás is elfoglalta a maga lőállását itt a közelben, felgyújtott lámpával indultunk lefelé Domoszló irányába.

dzoli1 2012.01.27 12:00 - Megtaláltam
Hétvégi ládázás a Mátrában a kutyákkal.

Mira 2011.12.31 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

Az óvév és a közös túrák szép befejezésének úticéljául ismét a Mátrát választottuk. Az 1.ponton lévő jelszórészletet meggyógyítottuk.
Köszönjük a rejtést.

Gábor66 2011.12.31 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Megtaláltuk, köszi!

Hz 2011.12.31 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

 
becko 2011.12.30 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Ez az utolsó megkeresendő Mátrai ládám
Elsőre a csali dobozt találtam meg, a belefagyott cetlivel.
Lehelettel kiolvasztottam, majd bosszús ábrázattal megkerestem a valódit.
Elbattyogtam a következő pontra, bár az előző logokból tudható volt, hogy nem olvasható, a kilátás miatt megérte. Most már ki sem lehet venni az odúból, mert masszívan belefagyott.
Kérem a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: luviktor, 2012.01.01 12:11]

VP 2011.12.14 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Sajnos a főgerincről lekanyarodva beleereszkedtem a csöpögős ködbe. Az 1. ponton a jelszóhordozó az odu alatt a földön hevert, és teljesen olvashatatlan (köszönöm a segítséget). A ládát egy meztelen csiga őrizte, az teljesen rendben van.
Mátraháza - erdőrezervátum - Sas-kő - Kis-Szár-hegy - Domoszló + Abasár - Sár-hegy - Gyöngyös kirándulás.
Lent köd, a Kékes csúcsa ködben, közte tiszta. A Sas-kőnél glóriát is láttam, és sikerült lefényképeznem.

qtatom 2011.09.04 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Kutyás ládázás.

zsoooc 2011.08.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltuk!

Csuhás 2011.08.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.35
Az első ponton a fatábla olyan odúba került ami minden esőkor, hóolvadáskor megtelik büdös fekete lével. Sajnos ez már szinte olvashatatlanná tette a jelszót. A második pontnál majdnem a kamu ládát tekintettem igazinak, hiszen a benne levő cetlin a láda neve és egy szó szerepelt. Szinte véletlen volt hogy az igazi igényes faládikát is megleltük. Nekem akkor esett le hogy mit találtunk meg elsőre.

Remek túra volt, a szurdokon át jöttünk, a hármashatár erdészház, és a Szár-hegy érintésével, majd bokatörős kőgörgeteges erdőn át tértünk vissza a szurdok peremére.

Köszi!

Janka, Csuhás, Vándor

Ugorjak ??
Dagonya
 
szjuli 2011.07.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Már tavaly a rejtésében is részt vettem, a láda beszerzéséhez és csinosítgatásához is volt közöm. Most pedig karbantartani mentünk ki, így ennyi bejárás után már logolok is. Kellemeset sétáltunk ebben a szép időben.

luviktor 2011.07.16 12:00 - Egyéb
Ládakarbantartáson jártunk Julival és anyával. Utóbbi életében először most keresett ládát, de mindkét pontját egyből megtalálta. A láda rendben a helyén volt, többé-kevésbé úgy is volt rejtve, mint ahogy kitaláltuk. Az első ponton valóban nehezen volt olvasható a jelszórészlet, kicseréltük egy új lapocskára, és a rejteket is kitakarítottuk. További jó keresést

Hey-ho 2011.06.26 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Domoszló-Tarjánka patak-Szár hegy-Kis Szár-Domoszló patak 20km.
Alföldi embereknek mint mi is mindig nagy élmény egy ilyen túra.
Az első pont nehezen olvasható. Nem mertem átírni annyira bizonytalan voltam benne.
A ládát harmadikra találtuk meg két segédpont után. Első ilyen jellegű ládánk. Tetszet

 
csg69 2011.06.20 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.07
Egyetértek Mihul-al, a kis tábla már alig olvasható! Viszont a hely nagyon rendben van :)

Mihul 2011.05.22 16:12 - Megtaláltam
a fatábla nehezen olvasható

csp187 2011.05.14 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
DONE!!!

betty79 2011.05.10 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

t-kazi-Bágnes 2011.04.24 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Kékestető- Tarjánka patak - Domoszló túrán kerestük meg.
Nagyon pontos koordináta alapján megtaláltam a rejteket, szépen lecsücsültem mellé és kicsomagoltam- fa ládika helyett műanyag kapszula, bevillant a gondolat hogy valaki kifosztotta a helyet, cetli olvasás, aztán pár perc röhögés magunkon .
Sikerült a vicc !!
Aztán meg lett a nagyszerű ládika.
Nagyon köszönjük!!!
Vigyázzatok a vaddisznók meglephetnek titeket is!

Gyalogos kupa: 19.40 Km

EndreiTeam 2011.04.17 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Szép volt nagyon, köszönjük!

attila32 2011.04.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltuk!
Andi Erika Betti Szilárd Attila

Mr Zerge 2011.04.03 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Kellemes kirándulás volt Domoszlóról. Nagyon igényes a rejtés. A kilátás tényleg megéri a sétát a két pont között.
Üdv Mr Zerge.

Anita és Laci 2011.03.15 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltuk!! :) Csoda klassz a láda. :)

Skali&Margó 2011.02.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Megtaláltuk! Köszi a rejtést!

álomfogók 2011.02.13 14:00 - Megtaláltam
Ez egy nagyon kellemes túra útvonal. Főképp a mai csodálatos időben. És végre megnéztük közlebbről is azt a fura frizurás csúcsot, ami annyiszor szembetűnik errefelé jártunkkor. És még bónusz játékban is volt részünk. Köszönjük az invitálást.

vakond87 2011.02.09 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A GCDOIZ végső ládájától indultam tovább a Piros körtúra jelzésen majd áttértem a Piros sáv-ra végül jelzetlen utakon át közelítettem meg a ládát. Otthon nem nagyon értettem egy hegyre miért is kell multi láda. A terepen kiderült, hogy a 2 pont közötti úton gyönyörű a kilátás, tényleg jó, hogy a láda miatt végig kell menni ezen az úton. Az 1. ponton már alig látszott a felirat, átírtam tollal, nem tudom meddig marad látható állapotban. A láda után a GCMAMA-t kerestem fel. Köszönöm a rejtést!

cactus 2011.01.16 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Kellemes séta a korai tavaszban!
Eljött az idő, hogy ezt a ládikót is megkeressük. Csongor fiammal ketten indultunk neki. A terep elég sáros volt, de ennek ellenére járható volt az út, sikerült 12 km-t összebóklásznunk. Az első pont nem volt a helyén, a fa mellett találtuk meg, a felirat alig olvasható rajta.
A ládával szembeni dombra több irányból megpróbáltunk feljutni, de nem sikerült, pedig kb: 20 éve nézegetem messziről, hogy egyszer felmászok rá.
De úgy látom bozótvágó nélkül nem megy.
Hazaúton több csorda muflonnal találkoztunk.
Köszönöm a rejtést.

Csongor
Csongor
muflonmuflon
ironman 2010.12.04 13:00 - Megtaláltam
Klári leírta :-)

Klári 2010.12.04 13:00 - Megtaláltam
A Tarjánka szurdokból jöttünk fel az igazi télbe. Mínuszok, hó, az első pont jelszórészletéhez nem tudtunk hozzáférni, tele volt jéggel. Köszönjük a segítséget, meg az invitálást a Mátrába!

Zsiráf 2010.11.07 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
Gyalogos kupa: 43,3km

Hosszú út vezetett idáig... Gondoltam, hogy Kiskőtől nincs nagyon messze. Hát van. Az első állomásnál egy alig rejtett táblácskát találtam, el is bizonytalanodtam a "semmi sem az, aminek látszik" log alapján. A második pont már lámpafénynél lett meg, mert az alkonyban már semmi sem látszott... Lefelé nem jó úton indultam. 1,5km után nem volt tovább, egy vaddisznó etetőben végződött. Kis kalandos úton azért visszajutottam a jó útra és 18:00-ra a buszmegállóba Domoszlón...

mike andros 2010.11.07 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
A Szár-hegyről visszaúton vettük támadás alá a ládát. Az első pontnál a megoldást hosszú keresés után a földön találtuk meg. Remélem jó helyre tettük vissza.
A NOSZF emlékére.
Nagyon köszönjük a lehetőséget.
Ildikó, Mike

macska 2010.10.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Közel 4 óránkba került, amíg elértük a ládikót! Nem csak a bokaficamos susnyás út, hanem elsősorban a változatos gombatermés és a szemet gyönyörködtető őszi színek miatt. A rejtések azonnal adták magukat ál-ládikóval nem, csak egy kis esővel találkoztunk a célnál, de szerencsénkre hamar elállt.
Köszönjük a rejtést!
Szilárd, Jenő

peterpan 2010.10.16 13:05 - Megtaláltam
All is well that ends well! [wapon beküldött szöveg]

 
nogacsalad 2010.10.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Mai kessertúránkat kellemes társaságban, Peterpan és Lengyel Janó barátunkkal (utóbbi nem ládász, viszont lelkes természetjáró és barlangász is) teljesítettük, s hál' istennek az időjárás, illetve a napocska is asszisztált mindehhez.

Már régóta tervezgettük e minimulti végigjárását (amely csak a nevében mini, egyéb tekintetben maxi, vagyis alaposan meg kellett dolgozni a találatért - de ez cseppet sem zavart minket, hiszen már alig vártuk, hogy egy kicsit megdolgoztassuk elpunnyadt futóműveinket).
Szóval, jól bevettük magunkat az erdőbe, onnan pedig a Völgyön át keveregve, kellemeset kalandoztunk a patakmederben.
Út közben, találkoztunk, még vagy 100 autóval érkező kocasétásszal. Szerencsére gyorsabbak voltunk náluk, így hát mi haladhattunk elöl...
Gyaloglás közben, igyekeztünk észrevenni a természet szépségeit (nem volt nehéz): a hatalmas sziklákat, a páradús környezetet kedvelő növényeket, gombákat. De azért kevésbé szép látványban is volt részünk: találtunk egy legfeljebb 1-2 napos, vízbe fulladt pockot, meg három vadgerincet, valószínűleg őzeké vagy muflonoké lehetett. Nos igen, ez is a természet része olykor. Egy útbaeső GG játék megtalálása után, egy idő múlva a völgyből kikapaszkodva, az erdőben folytattuk utunkat, de nem ám az erdei ösvényen, hanem, hogy izgisebb legyen, nekivágtunk toronyiránt a lehető legmeredekebb hegyoldalnak - viszont az is igaz, több kilométer utat megspóroltunk ily módon. Miután felértünk a hegytetőre, és kilihegtük magunkat, megkerestük a 2. pontunkat, majd kicsike séta után az 1. pont következett. Itt letelepedve, éhesen bekebeleztük a magunkkal hozott hideg élelmet, megküldve egy kis csokival.
Miután kigyönyörködtük magunkat a színes őszi táj szépségeiben, a vörösben, sárgában, zöldben pompázó fákban, elindultunk lefelé, a bokafivamító római úton.
Szekereinkhez visszaérve, mintegy 19 km gyaloglás után már igencsak jólesett lehuppanni az ülésbe! Egy picit még elcseverésztünk Peterpan-nal és Janóval, majd érzékeny búcsút vettünk tőlük, és elégedetten elindultunk hazafelé...

Köszönjük a kalandot, nagyon tetszett!

A legkisebbA 2. legkisebb
A szurdokban haladva
Megnyaljam?
 
Puszkany 2010.09.04 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
KMB utolsó szakaszának teljesítése közben. Köszi a lehetőséget!

kl 2010.09.04 12:55 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2010.08.29 12:30 - Megtaláltam
A jelszó a rejtő segítségével jött össze, köszönjük. Az ajánlott p.-tól indultunk követve az instrukciókat, meg is lett a mikroláda a jelszóval (szerintünk). A ládát kerestük, de nem találtuk. Itthon derült ki a rejtővel folyt. telefonbeszélgetés után, hogy semmi nem az aminek látszik. A jelszó, az nem a jelszó, a láda nem ott van ahol kerestük. De jót kirándultunk a szuper időben! Köszi a rejtést!

Rudi Team 2010.08.13 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Kellemes túra volt. Köszönjük a rejtő segítségét.
Éva, Era, Tomi, Rudi

alucifer 2010.08.11 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
Sajna a második láda mégsem láda, de ez csak itthon derült ki.
A flakon, amit már messziről látni lehetett nem a valódi jelszót
rejti.
Köszönet a segítségért a rejtőnek.

sirgalahad 2010.08.08 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Kövessed a kő utat
Irányt, amit ő mutat
Út, mint egy ókori, tisztára
Eljutni jó Kolibiszkára

beszedtem a versenypontot...
N.Zs. 2010.08.01 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Domoszlói ízelítő után. A láda megtalálása előtt két mikro dobozt is találtunk. Trükkös! A doboz, és a jelszót tartalmazó falapocskák igényesek.
A leírást követtük egy darabig (segédpontig), ott észak felé vettük az irányt, de az innentől már egyértelmű után valahol elnézhettük a rajzot. Volt egy hosszú szakasz, ahol szép kőszegély mellett haladtunk, aztán egy pár száz méter vadrózsa és bozótharc. Aztán megint kitisztult és összefutott egy másikkal. Gondolom az volt az egyértelmű. A végeredmény szuper! Köszönjük.

 
Nivabibi 2010.07.27 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 4.07
Ebben jelszegény környezetben nem igazán jó humor az álláda, különösen akkor, amikor a mérés gondossága is lehetne jobb. (A "forró"-nál 1 m-t, az igazinál 11 m-t mutatott a kütyü.)

tuzhaju 2010.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Sziasztok!
Mondhatnám, hogy megtaláltam, de az igazság az, hogy a rejtésnél segédkeztem. :)

sakter 2010.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Haligali. Köszönet, hogy megtaláljátok, mert szívesen rejtettünk. Többet nem írnék, mert nagyon elfogult lennék, bár ez így van rendjén.
Domoszó...
...a dicsőség hona, az élet bora!

lelcache 2010.07.25 06:53 - Megtaláltam
Verseny utáni nap a szállásunkról hajnalban indulva, zuhogó esőben. Bőrig áztam a végére. Bővebben hamarosan.

lelcache

zalajaro 2010.07.24 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
GEOFESZTIVÁL,BUBUKÁVAL.

Bubuka 2010.07.24 15:50 - Megtaláltam
Verseny alatt Zalajáróval.

tudo 2010.07.24 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.32
70 km kerékpár edzés 590 m emelkedéssel a Kápolna - Aldebrő - Feldebrő - Vécs - Domoszló - Markaz - Abasár - Gyöngyös útvonalon GC19FV teljesítésével és 2 új ládával.

GC19FV után mosakodás, átöltözés, majd azonnal jött a fínom ebéd, és így már tudtam kezdeni a ládát. Gyakorlatilag GC19FV pályájának legtúlsó részén már ráléptem a ládára, de nem akartam keverni a versenyt a ládakereséssel.

A bicót a megadott parkolótól nem messze az erdőben rejtettem el. A köves úton ballagtam felfelé, amikor a láda 2. pontjától kb. 500 m-re összefutottunk a szintén a ládához igyekvő Macikupac, Kokó, 19Izsi73 csapattal. A 2. pont környékén több mikroládát is találtunk a hibahatáron belül. Magamat ismerve az 1. után mentem volna tovább. Mindenesetre az ajándék cukorkákat elfogyasztottuk.

Az 1. ponton a fatábla kevesebb gondot okozott. Visszafelé beszélgetős tempóban szintén a köves úton együtt jöttünk, egészen a bicóig.

A mai utolsó szakasz következett Gyöngyösig.

Kerékpáros kupa: 67.04 km

Tavacska
Dagonya
Mathau 2010.07.24 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
A megjelenés előtt már kétszer jártam a ládánál, ami nem túl sokszor esett meg velem eddig, kivéve a saját dobozaimnál. Már legálisan tudok logolni, mert a Kofolával, 3-szor felkerestem a ládát. Az állrejtések nagyon ötletesek, bár mint olvasom néhány embernek nehézséget okoznak. Nem értem, pedig le van írva, hogy ez még nem az, csak olvasni kell...Összességében egy kellemes láda lett, jó sétával, kilátással, köszönöm!

macikupac 2010.07.24 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Tiszafüredi nyaralás 9.

GeoVerseny 3.

Valter ötlete alapján jöttünk GCDOIZ zárópontjától. Alapvetően nem volt semmi gond az úttal, mert mindvégig jól járható és tetszetős volt: sziklákkal tarkított hegyoldal, árnyas erdők és tágas rétek. Valahol az út felétől kezdtük látni a hegyet magát, s végig azt hittem, hogy majd jól felmegyünk a tetejére és onnan nézünk szerte-szét. De nem így lett. A Kolibiszka szép rétjénél futottunk össze Tüdővel, aki gyalogosan jött. Innentől együtt mentünk, közben jókat beszélgetve. Először a második pont esett útba. Szerintem - de lehet, hogy nem mindenki osztja a véleményemet - nagyon vicces volt a sok fake-láda. Szerencsére nem dőltünk be a "papíron írás van -> jelszó"-dolognak. Viszont becsülettel kiettük az összes cukorkát a dobozkákból. Végül nekem sikerült előhúznom a tényleges és nagyon igényes kialakítású ládát. Még ki sem léptünk a fák közül, hogy az első pontot is felkeressük, amikor megérkezett Zalajáró. A multi másik pontja felé menet jó kilátás nyílt a Mátra legmagasabb régiójára is. Kicsit csalódottan vettük tudomásul, hogy nem kell felmennünk a szoros értelemben vett Kis-Szár-hegyre, pedig lett volna rá mód és lehetőség. Az első pontnál sima ügy volt a lécdarab, s még egy versenypontot is találtunk Mityóval.

19izsi73 2010.07.24 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
GCDOIZ-tól indultunk neki eme multinak, aminek nem örültem, mivel már az induláskor is a szomjhalál fenyegetett! Kellemes emelkedők, csodás kilátások után leltük meg az összes "fake" dobozt, amelyek tartalmát mind el is fogyasztottuk! Nem egy embert becsaptak eme dobozkák, de hát alaposan el kell olvasni a ráírt szövegeket! Ezután sima liba volt maga a láda, és a fadarab...
Nem mondom, hogy rosszul esett a geokocsmában a sör.....!

Kokó 2010.07.24 15:26 - Megtaláltam
Kess letudva [wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2010.07.24 15:25 - Megtaláltam
Dobozolás a verseny környékén 6.

Dr.Lada 2010.07.24 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A verseny közben útba ejtettem a multit, sajnos csak nagyjából voltam képbe a dologgal, így csak azt tudtam egy mikró és egy fa láda. Az elsőnél találtam egy mikrót, le is fényképeztem, de nem olvastam el mi áll rajta, majd a másik pontnál találtam egy fa lapot, ekkor gondoltam rosszul emlékszem és nem fa láda, hanem fa lap van, ezt is lefényképeztem, majd mikor beértem a célba derült ki, hogy amit mikrónak hittem az csak egy csali láda volt és ott kellett volna a fa ládát továbbkeresnem. Mivel nem akartam aznap még egyszer felmenni oda, így a ládában található jelszórészt elkértem. A lényeg, hogy ott voltam és láttam mit mutat a láda.

totzoli65 2010.07.24 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Verseny alatt, ha már "útbaesett" :-)
(ez nem igaz, csak a multi miatt közlekedtünk cikk-cakk-ban a pontok közt! :-)))
A kilátás szuper, a rejtés az álládákkal... hm! ;-)
Mátra a szívünk csücske! :-)
Köszönjük a rejtést!

 
MukiJames 2010.07.24 13:45 - Megtaláltam
Padlizsánlázadás! [wapon beküldött szöveg]

 
VasG 2010.07.24 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Verseny közben kanyarodtunk erre. Az eredeti útvonaltervben nem szerepelt ez a rész, de nagyon örülök, hogy útba ejtettük. Csupa jót tudok mondani a ládáról: kitűnő hely és kilátás, igényes láda és rejtés, érdekes a leírásban a köves út története. Emlegettem is menet közben, hogy ezt vajon miért építették ide. Köszönöm a rejtést!

Joanne 2010.07.24 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Természetesen a GC19FV teljesítése közben. A kettes pontnál lévő tisztáson csillagtúrát tettünk, először KT Kolibiszkai-tó versenypont felől jöttünk, majd NY Nyereg-KSZH-1 pontok CS Cseres-tető és végül SV fele a Süket-völgyön át le Domoszlóra. Tetszett a környék, csak a völgyből volt húzós felcaplatni NK Nagy kereszteződéstől EV Első-völgy felé a hegyoldalon, de mivel ezt a logot már Budapestről jegyezzük, ez azt jelenti: túléltük. Halleluja!

Zsolt és Enikő

Pet 2010.07.24 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.68
verseny közbe, nem lehetett kihagyni

madarasz.peter 2010.07.24 12:42 - Megtaláltam
A verseny pályájába iktattuk ezt a multit is. FE felől érkeztünk, először úton, ami azután vízmosás lett, meg kerítés, meg szeder, meg megint vízmosás jellegű ösvény meg szeder, oszt hopp a réten voltunk az első pontnál...
Nagyon tetszett, hogy a pontjai egyben versenypontok is voltak. Meg a láda is gyönyörű, remélem bírja majd az idő vasfogát...

Domoszlói GCFesztivál (1)

Csapat: Máté és én

Áron 2010.07.24 12:30 - Megtaláltam
A verseny közben útba esett a doboz így hát felkutattuk.

petiba 2010.07.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
A GC19FV keretében megtaláltk (Kukucsi és Áron társaságában) a ládát. Nagyon szép helyre kalauzolt bennünket, köszönjük.

Kukucsi 2010.07.24 12:29 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2010.07.24 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Piros egy. Végül ez a megtalálásom lett a 2500. ;)
Reggel 9 előtt megjelentem a geoverseny bázisán, tudván, hogy ilyenkor van a legtöbb esély minél több ismerőssel összefutni. Onnan azután elindultam a domoszlói multi felgöngyölítésére. A templomnál/temetőnél parkoltam, de összekötöttem a Kis-Szár-hegy felkeresésével, ergo nem az ajánlott parkolót használtam. Szép sétát tettem a "köves úton", ami valóban egyértelmű módon mesterséges keletkezésű, melyet a szegélykövek is sok helyen egyértelműsítenek. Élmény volt a séta. A ládához közeledve találkoztam a mozgó pont csapattal és a lelcache-sirgalahad párossal. Sikerült megörökíteni a mozgó pont örömöt is :) A láda esett előbb útba. Azonnal meglett (érdekes én nem találtam egyetlen fake ládát sem, csak az igazit). Míves ládika, szép és gazdag tartalommal. A ládát elhagyva és az első pont felé közeledve Tüdő jött velem szembe. Szép eredményéért itt is gratulálok neki! Az első pont is egyértelmű volt. Profi rejtés. A fa melletti tönkben megleltem (véletlenszerűen) az egyik verseny pontot is :) Köszönöm a rejtést! Ilyesmit, ha tudsz, szivesen látnék még a jövőben!

Mikulás

Andi&Parker 2010.07.23 23:00 - Egyéb
Miután megkerestük az új domoszlói ládát, este sötétetésben neki vágtunk a Kis-szár hegyi ládának, kb. 1 km megtétele után elkezdett esni és villámlani, ennek ellenére még folytattuk az utunkat, és még megtettünk 1,5 km-t. Ekkora azonban már egyre jobban esett és kezdett lehűlni az idő, szerencsére volt nálunk esőkabát, de ez nem mentett meg attól, hogy a cipőnk át ne ázzon teljesen. Visszafordoltunk egy korábban látott magaslesig, gondoltuk, hogy majd ott átvészeljük a vihart, megvacsoráztunk és vártuk, hogy elálljon a vihar, de csak nem csendesett, a láda még 2km-re volt. Végül győzött a józan paraszt ész, és visszafordultunk 23h-kor.

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu