geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2633. A Nyíregyházi Állatpark (GCALAT)
29 (1-20) > >>
Az Állatpark bejárata
Az Állatpark bejárata
A Humboldt-pingvineknél
A Humboldt-pingvineknél

Fókashow
FókashowJegesmaci
Jegesmaci

Orrszarvú 1
Orrszarvú 1
Orrszarvú 2
Orrszarvú 2
Maszáj falu
Maszáj falu

A Király
A Király

Gepárd
Gepárd
Dromedár
Dromedár
Grevy zebra
Grevy zebra
Hosszúnyakú
Hosszúnyakú


29 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 59,895'
Hosszúság E 21° 43,349'
Magasság: 107 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.09.13 15:00
Megjelenés időpontja: 2009.10.10 17:29
Utolsó lényeges változás: 2014.08.11 13:01
Utolsó változás: 2018.10.29 09:39
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: saldar
Felhasználó: Vironia
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2000 m
Megtalálások száma: 603 + 1 sikertelen + 17 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP

A pótjelszó nem kereshető, amíg kitalálok valamit, készíts egy fotót a megadott koo-n, és tedd fel jelszó nélkülinek!

A láda egy 12*8*9 cm-es műanyag doboz nem messze innen egy sokágú fa tövében. Alternatív jelszó: N48 00.084 E21 43.662 ponton, az épület sarkán lévő dombormű második szava, de ezt inkább ne keresd! Egyéb fontos tudnivalókért olvass tovább!
Kérlek, ne tegyél fel fotót a rejtekről vagy környékéről!


A ládába TravelBug helyezhető.

Ne ingereljük, bántalmazzuk és ne etessük az állatokat! A vízben élő állatok medencéibe ne dobáljunk érméket és egyéb tárgyakat, mert lenyelhetik azokat - sajnos emiatt már történt tragédia! Az Állatparkban csak a gyalogos közlekedés megengedett. Állategészségügyi okokból kutyát, macskát és egyéb háziállatot bevinni tilos!

Figyelem! E láda érted jött létre, de megkeresése csak egy LEHETŐSÉG, ne tekintsd KÖTELEZŐ feladatnak! Ha bármilyen okból nehezedre esik meglátogatni egy állatkertet, kérlek, inkább hagyd ki ezt a ládát és alternatív jelszavát, és keress helyette olyat, ami jobban megfelel az ízlésednek, elveidnek!
Az Állatpark egész évben nyitva van, de ne siesd el a keresést - jó időben, tavasszal vagy nyáron, nagyobb élményben lehet részed!


___________________________________________________

Kedves Barátom!
Engedd meg, hogy ezzel a ládámmal városunk, a megye, de talán az ország egyik legnépszerűbb intézményébe, a Nyíregyházi Állatparkba hívjalak meg, egy játékkal egybekötött séta erejéig. A Parkot évente több mint háromszázezren látogatják, belföldről és külföldről egyaránt. Nem véletlenül, hiszen ez ma hazánk legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő ilyen jellegű intézménye, melynek kb. 30 hektáron fekvő területén közel 320 faj több mint háromezer egyede tekinthető meg. Széles e vidéken sincs talán még egy intézmény, melyet ennyi külföldi turista látogatna évente. A nyári főszezonban szinte alig hallani magyar szót. Ráadásul, a 2010. tavaszán átadásra került, egyedülálló beruházás, a Zöld Piramis és Ócenárium révén az állatkert később akár évi négyszázezres látogatói számot is magáénak mondhat.
Mindezek figyelembevételével úgy érzem, ez a hely megérdemel egy önálló bemutatkozást a GC oldalon, és nem csak a magyaron, hanem a Geocaching.com-on is, mely most szintén megvalósult, hosszú idő után bekapcsolva Nyíregyházát és környékét e játék nemzetközi vérkeringésébe. Jöhetnek hát a TB-k, és geoérmék is!
A sikeres GCNYIR geoláda első pontja is ide, az állatkert kapujához csalogatja a Sóstóra érkező vendéget. Ha nincs sok időd, válaszd inkább a rövidebb utcai sétát! De ha ráérsz, engedd meg, hogy kézen fogjalak és bekísérjelek az állatkert területére. S ha már ott úgy is eltöltesz minimum 3-4 órát, miért ne fűszereznéd mindezt egy újabb GC találattal?

Egy kis kedvcsináló >>

Megközelítés

Az Állatparkot közúton a Sóstógyógyfürdőt jelző táblák iránymutatásai alapján lehet megközelíteni. A Nyíregyháza városhatárt jelző tábla után mintegy 3 km múlva éred el az Állatpark egyetlen vendégbejáratát itt:  N 48° 0,095' E 21° 43,427' 107 m [GCALAT+bejárat]. Tömegközlekedési eszközzel a 8-as autóbusszal érhetünk ki az állatkert bejáratához. Autóbusz menetrendet itt találsz. Érkezhetünk vonattal is: a nyíregyházi állomásról induló kisvonat Sóstógyógyfürdő megállója az Állatpark bejáratától mintegy 200 méterre található. 21 perces út, de a vonal jövője bizonytalan. "Nagyvonattal" is jöhetsz, ekkor a Nyíregyháza-Záhogy vonalon, Nyíregyháza utáni első megállóhely Sóstó, ahonnan a tóparti sétányon az állatkertet megkerülve kb. 1,2 km-nyi séta vár rád (kényelmesebb leszállni Nyíregyházán, és a vasútállomás előtt felszállni a már említett 8-as buszra). A legjobb biciklivel jönni :-), a Nyíregyháza és Sóstó közötti rövidke országúti szakasz most nagyon jó minőségű, de legjobb, ha az erdőn keresztül a kék jelzésen jössz. Kerékpártárolót találsz az Állatpark bejárata mellett, kívül is, belül is.

Szolgáltatások

Nyitva tartás:
április 1. - október 31.: 9:00-19:00
november 1. - március 31.: 9:00-16:00
Az állatházak zárás előtt 2 órával, a pénztárak pedig a zárás előtt 1 órával zárnak.
Több száz autó számára ingyenes parkolás a bejárat előtt.

Belépőjegyek:
A belépők árait és egyéb feltételeket itt ellenőrizheted

Az Állatpark területén számos vendéglátóhely található, ahol mindenki megtalálhatja a neki tetsző étel- és italválasztékot, vannak ajándékboltok, WC-k, kicsiknek mini-vidámpark. Egyedülálló szálláslehetőséget is találhatsz itt.

További információk az Állatpark honlapján >>

A láda

A láda, mely egy 12*8*9 cm-es műanyag doboz egy sokágú fa tövében.

Alternatív jelszó

Alternatív jelszót a  N 48° 0,084' E 21° 43,662' 108 m [GCALAT+tart.jelszó] ponton találsz, mely az épület sarkán lévő dombormű második szava. Erre csak a játék szabályzata miatt van szükség, hiszen egy ilyen intézményt kívülről nem lehet megtekinteni. Ha nem akarsz bemenni, inkább hagyd ki ezt a ládát! A notórius pontvadászok - ha mégis a jelszót választják - ne értékeljék a rejtést a ládaoldalon, hiszen nem láttak belőle semmit (még a dobozt sem).

Az Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark különlegessége, hogy kontinensenként mutatják be az állatvilágot. A főbejárat után balra találjuk a Sarkvidéket, ahol fókákat, jegesmedvéket és pingvineket figyelhetünk meg. A Humboldt-pingvinek Magyarországon csak a Nyíregyházi Állatparkban láthatóak. A vendégeket a pingvinek sziklája fogadja, és egy hangulatos barlangrendszeren keresztül juthatunk el a jegesmedvék szigetéig, ahol üvegfalon át, víz alatt is megfigyelhetjük a hófehér macikat, majd a fókák medencéje és a rénszarvas domb tárul szemünk elé. Az oroszlánfókák látványetetések, showműsorok közepette mutatkoznak be a 400 ezer literes medencéjükkel és persze gondozóikkal együtt, a lelátón nekik szurkoló vendégeknek. Álljunk is meg egy kicsit, és nézzünk meg egy videót:

Fókashow és egyéb állatságok >>

Afrika Panoráma
Szélesszájú orrszarvúk, wattusik, zebrák, antilopok, egy teljes zsiráfcsalád, s afrikai elefánt az ország első afrikai elefántborjával. Nem messze az oroszlánsziget, s a fából készült híd, a Tarzan ösvénye visz tovább minket egy Maszáj falu felé, mely kunyhóival, használati eszközeivel azt a benyomást kelti, mintha Kenyában lennénk. De van itt törpevíziló, gepárd, krokodil is, és látunk flamingókat és szurikátákat is.
Dél-Amerika Ház
Aki ide belép, egy trópusi esőerdőben találja magát, dzsungelszerű növényzettel, rovarfogó növényekkel, a patakban kajmánokkal, a lombok között rejtőzködő kapibarával, az út végén egy különleges inka templommal és fatörzseken sütkérező leguánokkal.
Ausztrália
Az Ausztráliát jelképező kifutót, a benett kenguruk, a kakaduk és az emuk népesítik be. A közel 20 fős kenguru csapatnak egy árnyas erdőt kerítettek be, ahol bőséges a szaporulat. Az emu Ausztrália nagy futómadara, novemberben rakja le sötétzöld tojásait, és volt már rá példa, hogy a legnagyobb télben keltek ki az emu csibék.
Trópusi Ház és Majomerdő
Itt látható a trópusi esőerdők növény- és állatvilága, többek között az a majombemutató, ahol a világ legkisebb selyemmajmocskái éppúgy jelen vannak, mint a legnagyobb fán élő emberszabású majom, az orángután.
Mediterrán Kert
Az állatkert a körülöttünk élő állatokon túl segít minket eligazodni a növények világában is. Számos fát, cserjét és bokrot ültetnek, parkosítanak az ismeretterjesztés szándékával. Hozzáérhetünk az itt termő citromokhoz, mandarinokhoz, narancsokhoz. Találunk a Parkban gyógy- fűszer- és illatnövény kertet is, sőt, külön parcellában mutatják be az Amerikából származó növényeinket.
Kárpát-medence
Nem csak azt láthatjuk, hogy egykor milyen állatok éltek itt, de ember és állat kapcsolatát, és a vadászó nomád nép szerszámait, fegyvereit, a honfoglaló magyarok szokásait is megfigyelhetjük ezen a területen. Az állatok között bemutatnak gímszarvasokat, európai bölényeket, barnamedvét, kárpáti hiúzt, gólyákat, stb.
Ázsia állatvilágát nem sikerült egy helyre koncentrálni. A majmok a Trópusi Házban, a madarak a Madárházban, a pávák pedig szabadon élnek. A Park területén vannak még tevék, jakok, hópárducok és indiai orrszarvúk is.
Parasztudvar
A magyar parasztudvar bemutatja azokat az állatokat, melyek egykor és ma körülvették az embert. Sok városi gyerek már csak innen ismeri a csirkét, kacsát, vagy kecskét, melyeket akár személyesen is etethet az állatkert ezen részében. Látunk itt egy istállót is, ahol képek és szerszámok illusztrálják a gazdálkodó ember életét.
Madárház
A madárház a főváros után a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkezik. Látogatót nem fogad, csak a külső röpdékben figyelhetjük meg a kis- és nagytestű papagájok színes seregeit: van itt tukán, arapapagáj, jákó, kakadu, stb.
Akvárium-ház
Itt a trópusi tengerek és az édesvizek változatos élővilága is helyet kapott. Találunk benne zászlóshalat, remeterákot, tengeri csillagot, domino sügért, murénát, tűzhalat, kőhalat, bohóchalat, csipeszhalat, íjhalat, bőröndhalat, stb.
Ritkaságok
Vannak olyan állatok, melyek az országban csak itt, Nyíregyházán láthatóak. Tudomásom szerint, ilyenek a Humboldt pingvinek, a fehér tigrisek, a páncélos rinocéroszok, az afrikai elefántok, a gepárdok és a Grevy zebrák is!

Zöld Piramis és Ócenárium

2010. április 30-án adták át azt a beruházást, melynek neve: Zöld Piramis és Ócenárium, mely egész Közép-Európában egyedülálló látványosság. A csaknem 4000 négyzetméteres indonéz esőerdő ház több mint 3 emelet magas, és Indonézia rendkívül gazdag állat- és növényvilágát mutatja be. Elsőként az Indiai óceán mélyén sétálhatunk, ahol az üvegalagút feletti, közel 5 méter magas vízben homoki tigris cápát, szirti cápákat, denevér halakat, vagy különleges rájákat csodálhatunk meg. Ha tovább megyünk, rögtön a komodói varánuszok terében találjuk magunkat, ahol a világ egyik legritkább állatát láthatjuk: a pár óriás sárkánygyík egyenesen Indonéziából érkezett. Itt Komodó szigetének gyönyörű, de félelmetes világa tárul elénk. Ha tovább kalandozunk a trópusi dzsungelben, 10 méter magasról lezúduló vízesés és a fullasztó pára gondoskodik arról, hogy Dél-kelet Ázsia növényei jól érezzék magukat.
Aki nagyon kényelmes, választhatja a panoráma liftet, de persze a lépcsőkön keresztül is elérhetőek a szintek, amiket függőhidak kötnek össze. Ez utóbbi igazi bátorságpróba is, csak azok számára ajánlják, akik szeretnek libegni a magasban. Különleges élményt ígér a legfelső szinten átívelő üveghíd, amin keresztül az ázsiai elefántok termébe jutunk, és bóbitás gibbon üdvözöl bennünket a lombkorona szinten. A kalandnak persze még nincs vége, mert megszámlálhatatlan hüllő, madár és különféle kisebb-nagyobb rovar is bemutatásra kerül. És az egyik fő attrakció a 6-tagú orángután család, ami kölykeivel életre szóló élményt nyújthat.
Ha elfáradunk, a Panoráma étteremben úgy pihenhetünk meg, hogy mellettünk az orángután család, velünk szemben pedig az elefántok sétálnak.

a Zöld Piramis honlapja >>>
Videó a Zöld Piramisról >>

Fajmegőrzés és oktatás

Sokan nem szeretnek állatkertekbe járni, sajnálják az ott szűkösen nyomorgó állatokat. Ne felejtsük azonban, hogy manapság az állatkertek nem csupán bemutatják az állatokat, hanem a szórakoztatás mellett nagyon fontos szerepük van a fajmegőrzésben, kutatásban és oktatásban is. A Nyíregyházi Állatpark is több nemzetközi fajmentési és tenyésztési program tagja. Zoopedagógusaik segítségével nagy sikerrel működtetik a ZooSuli-t, melyben nyaranta több száz gyerek ismerkedhet meg behatóbban az állatokkal, segítheti gondozásukat. Év közben pedig élő biológia órákkal segítik az iskolai órák hatékonyságát.

További információkért látogasd meg az Állatpark honlapját!

___________________________________________________

Hasznos linkek:

Még egy videó az Állatparkról

Videóképek

___________________________________________________

Forrás: Internet + az Állatpark pénztáraiban megvásárolható "SóstóZoo Hungary" című kiadvány + személyes adatgyűjtés

___________________________________________________

Nagyon kellemes időtöltést kívánok! Töltsetek fel minél több fényképet az élményeitekről! A kereséshez jó műholdjárást, a fotózáshoz szép fényeket kívánok!
Tisztelettel,
saldar


Ennyi számítógépről néztétek meg e ládaoldalt a megjelenése óta:

free counters
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (313 db): környezet: 4.72 rejtés: 4.48 web: 4.73 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


erdei.laszlo 2020.02.09 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

BeLeMi 2020.02.02 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

pötyimiki 2020.01.03 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0]

merlegno 2019.12.31 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Kedves Vironia és Cipollino!
Végre az utolsó Nyíregyházi ládát is sikerült megtalálni! Köszönjük a rejtést és a dátumból adódóan BÚÉK!

fabian11 2019.12.30 15:35 - Megtaláltam
Először arra gondoltam a láda a zoo területén van. Aztán megnéztem GPS s így sikerült rálelnem. Az állatok többsége telel, nem tekinthető meg, de így is szép a park. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

törő 2019.12.26 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

tfmb 2019.11.28 09:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.68
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról.

Zergi 2019.11.13 11:30 - Egyéb
Egy kis kerekesszékezés közben láttuk...

IMG_3886IMG_3892
IMG_3893IMG_3899
IMG_3904IMG_3909
IMG_3912IMG_3914
IMG_3915IMG_3917
LaciésTimike79 2019.11.01 08:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Köszönöm a rejtést!

drtopjoe 2019.10.26 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nazso.oszan 2019.10.26 14:00 - Megtaláltam
Ameddig a gyerekek kicsik voltak, évente bementünk az állatkertbe. Mostanában már csak 2-3 évente nézzük meg az újdonságokat. Aki még nem járt itt, annak mindenképpen érdemes bemennie.
Köszönjük a rejtést.

IMG_20191026_141002IMG_20191026_142353
IMG_20191026_142537 
gyildarefo 2019.10.20 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

DSC04156DSC04137
DSC04143DSC04157
DSC04149DSC04168
DSC04171DSC04188
DSC04195DSC04208
DSC04205DSC04209
N.Zs. 2019.10.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
12-16-ig állatkertezés. Szuper jó hely. A függőhidas labirintus nagyon bejött.

IMG_0713IMG_0719
IMG_0729IMG_0826
IMG_0820IMG_0746
IMG_0804IMG_0748
IMG_0703IMG_0776
bnorbi 2019.09.29 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mlnet 2019.09.28 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Az állatkertet néztük meg előtte. [Geoládák v2.2.5]

Bakk család 2019.09.21 13:36 - Megtaláltam
Közös találat Verebi Zolival., akitől ezt a játékot hallottam és azóta játszunk. Köszi

verebiz 2019.09.21 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Bakk családdal közös találat! :) Majdnem 5 óra állatkertezés után. Köszi a rejtést!

BejáratIndiai elefánt
MáLinKA 2019.08.24 18:45 - Megtaláltam
Gyönyörű az állatkert!
10kor mentünk be és 19.00 után jöttünk és így sem láttunk mindent!
18.45 kor kifelé menet kaptunk észbe h elfelejtettük a ládát! 🙀
Gyorsan visszarohantunk az andok ház környékére!
A gps szerintem olyan helyre akart vinni ahol szerintem csak gondozók járhatnak! Úgyhogy csalódottan a láda miatt de hatalmas élményekkel az állatkert miatt elindultunk kifele.
Persze fotót mikor visszamentünk nem csináltunk. A medvék voltak ott ahol ilyen függő sétányról lehet lenézni rájuk . Meg pampanyulak.
Kérjük a leírás és az állatkerti képek alapján az elfogadást, mert sajnos az ország másik feléről kb -0 év molva jutunk megint el ide!

[Jóváhagyta: Vironia, 2019.09.22 13:46]

465D4F82-A410-4FA4-A48C-D7E1D922BC1CBC63E4B3-CB37-4E16-BC1F-A06AE3A90FC9
B05EE62F-7E48-4823-A097-9C2827D69DB5000513D0-15B8-4CD1-A57D-020B99EA1F02
KálmánCsalád 2019.08.21 09:08 - Megtaláltam
Köszöni a rejtést a Kálmán Család! Részletek és képek otthonról. [g:hu 1.6.4]

ballasz 2019.08.16 17:20 - Megtaláltam
Egész napos állatkertezés után. [Geoládák v2.2.5]

nfmate 2019.08.15 06:45 - Megtaláltam
Állatkert tegnapelőtt, amikor is olyan hulla voltam a végére, hogy még ládázni se volt kedvem. Ma kijöttem megkeresni. Köszönet [Geoládák v2.2.5]

GeoHobby 2019.08.07 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Gy&Z 2019.08.04 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

hg5vy 2019.08.01 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Ide szolitotta a munkám. Utána egy gyors találat. Sajnis az állatkert majd máskor. [Geoládák v2.2.5]

silver wolf 2019.08.01 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Köszönjük a rejtést.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (621 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.