geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2409. Csepel Művek (GCCsM)
Csepel Művek logo
Csepel Művek logo
A Tanácsház tér háttérben a főbejárattal 1951-ben
A Tanácsház tér háttérben a főbejárattal 1951-ben
A főbejárat egykor, Lenin elvtárssal
A főbejárat egykor, Lenin elvtárssal
A ma már nyitott főbejárat, Lenin nélkül
A ma már nyitott főbejárat, Lenin nélkül
Lenin elvtárs a szoborparkban
Lenin elvtárs a szoborparkban
Bunker
Bunker
Kissé tönkrement csarnok
Kissé tönkrement csarnok
A hírdetőtábla ma már nem hírdet
A hírdetőtábla ma már nem hírdet
Emlékművek a gyár területén
Emlékművek a gyár területén
Retro cuccok
Retro cuccok

Szélesség N 47° 25,902'
Hosszúság E 19° 3,935'
Magasság: 113 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.03.25 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.04.26 13:59
Utolsó lényeges változás: 2019.07.29 14:31
Utolsó változás: 2019.11.04 09:45
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: gst76 (adopt.:Filék, CacheFinder és LaySoft)
Felhasználó: gst76
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4400 m
Megtalálások száma: 564 + 3 sikertelen + 41 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


WAP:
5 pontos, pontról pontra multiláda az egykori gyárterületen. Az első négy ponton a következő koordinátát találod, illetve egy-egy számot. Azokat jegyezzed fel, a végén szükséged lesz rá. Jelszó első része a záróládában, amely egy 15x10x7 centiméter méretű hagyományos konyhai tárolódoboz. Ne szokványos rejtésben gondolkodj! Kisgyerekkel óvatosan! Jelszó második fele az első négy ponton kapott számok összege számjeggyel írva.
Segítségek a pontokhoz visszafelé írva.

1. .náynávllá uraD
2. .nopolzso méF
3. .ttala ők ,ttögöm notebsaV
4. .avtagól ebősC
5. !sétepelgem neygel zE

A hétvégi keresést javasoljuk, hétköznapokon nagyon nyüzsgő a környék. A kisgyerekes, babakocsis keresés nem ajánlott. Éjszakai találatként csak nagyon extrém kessereknek! Autós teljesítés kizárólag saját felelősségre, kerékpárosok esetleges defektre számítsanak!


A ládába Travel Bug nem helyezhető.

Játékszabályok:
Az utolsó pont kivételével minden helyen virtuális pontokat találsz a következő pont koordinátájával, illetve egy piros számmal. Azt jegyezzed fel! Nézelődj, s indulj a megfelelő irányba! A jelszó első felét az utolsó ponton lévő ládában találod, amely egy 15x10x7 centiméter méretű hagyományos konyhai tárolódoboz. Ne hagyományos rejtésben gondolkodj! Ez mögé írjad az első négy ponton talált számok összegét. Így kapod meg a teljes jelszót.
Minden pont biztonságosan megkereshető. Nem kell zárt területekre, épületekbe bemenni, kerítést, létrát, tetőt mászni, korláton átbújni, nyitott aknába lemenni! Ha sorompóval, kerítéssel, tolókapuval lezárt utcába jutsz, akkor bizony kerülnöd kell!
A gyár területe autóval is bejárható, de a hatalmas kátyúk, hiányos, macskaköves utak miatt ezt mindenki csak saját felelősségére tegye! A gyár területén a főút (Színesfém utca) kivételével szinte bárhol megállhatsz, parkolhatsz.
A pontok ugyan körbevezetnek, de remélem betévedsz a sikátoros kis utcákba is. Készíts fotókat!

Figyelem!
A kisgyerekes keresést nem ajánljuk, kivéve autós teljesítésnél, ha marad valaki vele az autóban. Nagyobbak esetén a sok balesetveszély miatt (nyitott aknafedők, kiálló rozsdás vasak, omladozó épületek) csak kézenfogva haladjunk! Éjszakai teljesítés csak extrém kessereknek!
Gyalogosan kicsit hosszú, viszont sokkal élménydúsabb az út. Bárhová bekukkanthatsz, fotózhatsz, vagy félhetsz. :)
Autós teljesítéskor az óvatos, lassú vezetést ajánljuk, mivel utak vagy vannak, vagy nincsenek. A kiálló síndarabok, rosszul illeszkedő aknafedők, mély gödrök, megkeseríthetik a keresést. Az autót a gyár kihaltabb, eldugottabb részein ne hagyd őrizetlenül!
Hétköznap 17 óráig nagy a mozgás, ilyenkor igyekezz elvegyülni! Ebben segít a fényképezőgép is. Megszokott látvány a sok kíváncsiskodó, sőt retro esküvői fotózásba is belefuthatsz. Vigyázz, nehogy fémtolvajnak nézzenek!

Hívunk, várunk, gyere velünk te is egy kommunista szombatra! :)A gyárról bővebben:
Ládánkkal egy sokáig ismeretlen helyre, az egykori Csepel Művek területére invitálunk benneteket. A kommunista- rendszer idején erre a területre csupán az ott dolgozók léphettek be, ezért akkor nagyon nagy élmény volt amikor gyerekként -évenként egyszer, Gyereknapon- bemehettünk oda.
A Csepel Vas- és Fémművek Magyarország legnagyobb ipari vállalata volt, amelynek egyik önálló gyára a Csepel Szerszámgépgyár volt. A Weiss-fivérek (Berthold és Manfréd) 1892-ben alapították mai helyén a gyárukat, amely fénykorában 25-30000 embernek adott munkát. Ma már ipari parkként működik és az egykori zárt, titkos terület teljesen szabadon látogatható.
A bejutás számtalan helyen lehetséges, mivel a terület manapság sok kisebb-nagyobb cégnek biztosít telephelyet. De nemcsak cégek telephelyei, hanem ABC, posta, szálló és pizzéria is működik az egykori gyárvárosban. 2005 mérföldkő volt a Csepel Művek történetében. Egészen addig ugyanis nem voltak hivatalos utcanevek a budapesti viszonylatban is nagy területet elfoglaló ipari övezetben. A gyáróriás privatizációja során több száz vállalkozás volt bejelentve egyetlen címre, a Gyepsor utca 1. szám alá.
Tegyél egy sétát a gyár területén és meglátod: garantáltan időutazónak érzed majd magad! A kis utcákon sétálva olyan érzésünk van, mint ha visszarepülnénk az időben néhány 10 évet és akár -ma már vicces, akkoriban viszont még fontos- jelképekre is bukkanhatunk.
Ha rendesen körbejárjuk a területet, felfedezhetjük az egykori bunkerrendszer egyes látható elemeit is. Jó tudni, hogy -bár az 1930-as években készültek- a mai napig eredeti céljukra is használhatóak. A bunkerek sajnos a nagyközönség elől elzártak, azonban lehetőség nyílik egy részüket vezetett túra keretében bejárni. Ezekről bővebben itt tájékozódhatsz. Ha ez annyira nem is hoz lázba, néhány elhagyott gyárcsarnokba azért óvatosan, önállóan is bekukkanthatsz!
A Budapest Riportban 2004-ben megjelent cikkből ollózva: "A háború 1938-ban már a "levegőben lógott", ezért az állami szervek megpróbáltak felkészülni a légoltalomra, felkészíteni a lakosságot a légitámadásokra. A Weiss Manfréd-gyárban kezdetben TGS (törmelék, gáz és szilánk) óvóhelyeket jelöltek ki, amik lényegében a megerősített üzemi öltözők voltak. Később készülhettek el azok a földfelszín alatti és feletti, különböző befogadóképességű, masszív vasbeton szerkezetek, melyek a gyár területén egyenletesen elosztva épültek, és a mellettük lévő gyáregységekről kapták kezdőbetűjüket (F-fémmű, H-hadianyag, V-vasszerkezet, C-csőgyár, M-motorkerékpár). Olyan vastag faluk volt, hogy a kor legerősebb bombáit is jó eséllyel kivédhették. Vannak olyan többszintes bunkerek, melyek akár 5000 embernek is oltalmat nyújthattak. Az óvóhelyek nemcsak a múltban, hanem ma is készek a csepeliek védelmére Több mint kettőszáz ilyen, többségében a világháború idején épült légoltalmi hely van Csepelen, egy részük önkormányzati, más részük magántulajdonban. A magántulajdonban lévő, jelenleg különböző hasznosítás alatt álló óvóhelyekre is vonatkozik azonban a szabály, hogy szükség esetén 24 órán belül alkalmassá kell tenni őket a védelmi célokra."

Tömegközlekedéssel történő megközelítés:
Csepeli HÉV-vel, vagy a 35, 36, 38, 138, 148, 151, 159, 179-es buszokkal a Szent Imre tér megállóig.

Reméljük jól érzed majd magad ezen a kis retro-ládázáson! Kérünk benneteket, hogy gondosan ügyeljetek a multi kellékeire és rejtekeire. Ne tegyetek fel olyan képeket amelyekkel eláruljátok a rejtekeket és a kérdéseket! Viszont fedezzetek fel, fotózzatok sok emlékművet, épületet. Mérjetek- és jelentsetek be POI-kat. (Gyárkémények, üzletek, stb...)

Fotózz!
Készíts jobbnál jobb fotókat, mutasd meg mennyi érdekeset láttál! Legyél akár Lenin szobor, aki a bejáratra mutat annak közeléből, esetleg masiniszta egy kivénhedt mozdonyon. Ha lehet ne a szemetet fotózd! Tudjuk, sajnos rengeteg van belőle.

 N 47° 25,859' E 19° 3,915' 111 m [GCCsM+parkoló]
 N 47° 25,965' E 19° 3,671' 100 m [GCCsM+csarnok]
 N 47° 26,105' E 19° 3,538' 100 m [GCCsM+mozdonyok]
 N 47° 25,630' E 19° 3,414' 100 m [GCCsM+víztorony]

A felhasznált képek forrásai:
www.csepelmuvek.hu
www.szerszamgepgyartas.hu
www.csepel-sziget.hu
www.ilyenisvoltbudapest.hu


A természetet és a megtalálás élményét beszennyező, ládát beázni hagyó és nedvesen tartó, bepenészesítő, undorító nejlonzacskók nagy ellenzői vagyunk, ezért kéretik ládáinkat megkímélni ettől! Köszönjük! A vízálló dobozaink viszonylag szellős helyekre vannak rejtve, így majd csak megszáradnak maguktól...
'

A láda oldalt és a ládát 2019.07.07-én módosítottam! gst76
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (387 db): környezet: 4.39 rejtés: 4.72 web: 4.73 átlag: 4.62

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


emmerwald 2020.02.14 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Köszönet az időutazásért!

NBZ 2020.02.12 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! BZ [Geoládák v3.3.2]

kocsisbenedek 2020.01.25 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Benedek,Fanni,József [Geoládák v3.2.2]

kocsisjozsef74 2020.01.25 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Fanni, Benedek, Józsi [Geoládák v3.2.2]

Emerich63 2020.01.18 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]
Különleges hangulatú hely... nehéz korrekten értékelni (nem a rejtést, a helyet) hiszen elhanyagolt lepusztult épületek sorát látni. Itt-ott pezseg az élet kibérelt csarnokok, amott rommá tört üvegablakok mögött megállt az élet... néhol az ablakon belesve szinte látni ahogy a munkás letette a szerszámot, az utolsó olajos kannát, és többet nem kellett bemenni dolgozni...furcsa hely, többre érdemes. Remek rejtés korrekt pontokkal. Gyalog körbe sétáltuk, nagyon köszönjük a lehetőséget. Nincs zsákutca, ha a séta során nemcsak a Gps iránytűjére, hanem a térképre is figyelsz, melyen jól látszik hol, merre kell a kis utcákon navigálni, hogy körbe érj...
A Duna partra érve, és a folyóba nézve bizony jól látszik, hogy itt sajnos most is komoly olajszennyezést okozó tevékenységet folytat néhány működő üzem...

20200118_12441920200118_124506
20200118_12501820200118_125108
20200118_13014420200118_130315
20200118_13001920200118_133536
20200118_13155720200118_133217
orszagoskek 2019.12.30 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.49
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Érdekes séta volt. Gyalog még sosem jártam odabent. Autóval sem sokszor. Lehangoló, hogy egykor komoly üzemek most miként festenek gazdátlanul.
A láda elrejtése tényleg ötletes. Már messziről sejtettem, hogy hol kell majd keresni. (Érdekesség, hogy a séta közben azt a kifejezést fogalmaztam meg magamban a hellyel kapcsolatos mottóként, amit aztán jelszóként olvastam a ládában. Így aztán nem írtam ide a megjegyzésbe.) Tamás [Geoládák v3.2.0]

fényes múltborús jelen
elhagyotta természet visszahódít
ésKata 2019.12.28 13:31 - Megtaláltam
+találtam! [g:hu 1.6.4]

pinter_ur 2019.12.01 10:49 - Megtaláltam
Vasárnap reggeli felfrissülés Lacival, köszi a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Balazsl02 2019.12.01 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést, nagyon tetszett a gyártelep, és az útvonal is jól lett megalkotva.

Rede99 2019.11.27 12:05 - Megtaláltam
Koszi

zoldbeka 2019.11.25 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. Egy évvel ezelőtt már nekiugrottam, de akkor időm se volt befejezni, meg a hiányzó pontok is gondot okoztak volna. Most újra arra járva, gondoltam befejezem. Meglepetésemre új pontok, új játékfelépítés várt. Sebaj, végigjátszottam. Remek rejtések, pontos koordináták - gratulálok! [g:hu 1.6.4]

IMG_20190401_122927IMG_20190401_124851
IMG_20191125_135254IMG_20191125_135953
Zolas21 2019.11.03 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Már régóta szemeztem vele. Gyalogszerrel levadászva, mintegy másfél óra alatt. Meglepően sokan mászkáltak a gyár területén. [g:hu 1.6.4]

Bonbonetti 2019.11.02 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.10.26 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

erand 2019.10.26 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
oK!

Pumba9 2019.10.23 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
3 éve és 2 éve is kerestem, de az első ponton elakadtam. Mindkétszer hétköznap volt és
a szomszédos épület őrei figyeltek, illetve felszólítottak, hogy hagyjam el a helyszínt. Most ünnepnap indultam neki. Október 23. vénasszonyok nyara, 27 fok. Pulcsiban izzadtam (kabátom a karomon) Első pont rögtön meg lett, 2. és 3. ponton bénáztam, 4 pont messziről virított. A végládát pedig háromszor megkörnyékeztem, mire megtaláltam, pedig elsőre is arra gondoltam. Jó kis túra volt, 7 km. Többször eltévedtem, kapura/kerítésre futottam, illetve egyszer csináltam egy hátraarcot, mert elég rossz arcokkal találkoztam. Itt-ott hallottam kopácsolást, mozgolódást az épületekben az ünnep ellenére is, de az utcán szinte csak romával találkoztam. Kicsit paráztam bent egyedül nőként. Mindent egybevéve hihetetlen időutazáson vettem részt, itt lakom nem messze, de nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy területen fekszik. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20191023_131622IMG_20191023_131801
IMG_20191023_131654IMG_20191023_123416
IMG_20191023_131734IMG_20191023_130434
IMG_20191023_124251IMG_20191023_123359
IMG_20191023_124937IMG_20191023_124946
IMG_20191023_124537Screenshot_2019-10-23-20-32-29-472_com.endomondo.android
szikizso 2019.10.23 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Remek kis túra volt. Az első pontnál bénáztam, de rejtői segítséggel sikerült elindulni. Már régóta szemeztem a ládával, főleg mióta megújult, mivel itt dolgozom. A mai szuper kiránduló időben sikerült levadászni. Az összes helyszín ismerős volt, nem is gondoltam hogy ott rejtés van.

Nikicsu 2019.10.13 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.4]

HZsoti 2019.09.07 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Kellemes séta a szemerkélő esőben, időnként keresztezve a szombati bunkertúrásokat :)
köszi a rejtést

coteacote 2019.08.25 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pogánypeti 2019.08.18 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Ez volt a mai napi kerékpáros ládavadászatom 5. találata a hatból, és nekem ez tetszett a legjobban! :)
A Csepeli kiserdőből tekertem be az egykori gyár területére. Nekem nagyon bejöttek ezek a régi gyárépületek és környezetük, van egyfajta hangulatuk, rengeteg fotót készítettem. A pontok a helyükön voltak, gyorsan megtaláltam őket. A környék vasárnap lévén szinte kihalt volt, nem sok ember mocorgott odabent a gyártelepen, gyorsan tudtam haladni. A végládához közelítve a Színesfém utca végén éppen szexfotózás zajlott!!! Szőke meztelen néni fetrengett egy piros Lamborghini motorháztetején, két profi fotós meg szorgalmasan kattogtatott. Na, ott egy kicsikét lassabban gurult a bringám... :)))
A végláda helyszíne tényleg "meglepetés", jót nevettem rajta, és maga a rejtek is ötletes!
Találat után betértem a bejáratnál lévő sörözőbe egy "jólmegérdemeltre". Akkor vettem észre, hogy a három felé vált GCWWed egyik példánya itt tartózkodik a Belvárosi Szent Anna templomnál. Uccu neki, gyorsan lezártam a montim a közeli Szent Imre téren lévő Aldi bejáratánál, majd betömegközlekedtem magam az esküvő helyszínére. De az már egy másik történet...
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

TÁJK Alkesz Duo 2019.08.10 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hokuszpok 2019.08.08 18:31 - Megtaláltam
Köszi a rejtést minden pontot a helyén találtam.

Kovács Beni 2019.08.08 18:31 - Megtaláltam
Köszi!

gst76 2019.07.30 05:12 - Egyéb
Köszönöm a jelzést a 4. ponttal kapcsolatban.
Hétvégén kimegyek, és kiteszek egy új jelszó hordozót.
Türelmeteket előre is köszönöm!

Update:
A 4. pontot pótoltam, a csőben meglelitek, vékony bowdennel kikötve.
Ha eltűnne, akkor a tábla hátuljára felírtam.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (608 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.