geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2409. Csepel Művek (GCCsM)
Csepel Művek logo
Csepel Művek logo
A Tanácsház tér háttérben a főbejárattal 1951-ben
A Tanácsház tér háttérben a főbejárattal 1951-ben
A főbejárat egykor, Lenin elvtárssal
A főbejárat egykor, Lenin elvtárssal
A ma már nyitott főbejárat, Lenin nélkül
A ma már nyitott főbejárat, Lenin nélkül
Lenin elvtárs a szoborparkban
Lenin elvtárs a szoborparkban
Bunker
Bunker
Kissé tönkrement csarnok
Kissé tönkrement csarnok
A hírdetőtábla ma már nem hírdet
A hírdetőtábla ma már nem hírdet
Emlékművek a gyár területén
Emlékművek a gyár területén
Retro cuccok
Retro cuccok

Szélesség N 47° 25,902'
Hosszúság E 19° 3,935'
Magasság: 113 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.03.25 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.04.26 13:59
Utolsó lényeges változás: 2019.06.04 10:15
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: Filék, CacheFinder és LaySoft
Felhasználó: gst76
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4400 m
Megtalálások száma: 539 + 2 sikertelen + 40 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


Piros kereszt Kedves Adoptálható ládák rejtőtársunk!
A 2409. GCCsM (Csepel Művek) kereshető geoládád státuszát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre változtattam.
További tudnivalók a beteg ládákról.
A közösség nevében köszönöm fáradozásodat.

Köszönettel és üdvözlettel: halaszkiraly[halaszkiraly, 2019.05.30 10:54]

WAP:
5 pontos multiláda az egykori gyárterületen. Az első négy ponton palack egy-egy kérdéssel, két-két válasszal és a hozzájuk tartozó koordináta-párokkal. Ha rosszul válaszolsz, akkor a következő ponton egy piros X-et tartalmazó palackot találsz. Jelszó a záróládában, amely egy 20x13x5 centiméter méretű hagyományos konyhai tárolódoboz. Ne szokványos rejtésben gondolkodj! Kisgyerekkel óvatosan!
Segítségek a pontokhoz visszafelé írva. (Az első a kérdést rejtő palackra, a második a piros X helyére vonatkozik.)

1. .náynávllá uraD
2. .nájlutáh gésiylehóloráT
2. .náynávllá uraD
3. .nápolzso sétíreK
3. .nápolzso sétíreK
4. .nebézsér ósla ótjA JELENLEG CSAK A VÉGLÁDA KOO-JA VAN FELÍRVA!
4. .nájlutáh ynérkezsőréM
5. !sétepelgem neygel zE
5. .nebynérkezsméf, nablaf, ttellem artéL

A hétvégi keresést javasoljuk, hétköznapokon nagyon nyüzsgő a környék. A kisgyerekes, babakocsis keresés nem ajánlott. Éjszakai találatként csak nagyon extrém kessereknek! Autós teljesítés kizárólag saját felelősségre, kerékpárosok esetleges defektre számítsanak!


A ládába Travel Bug nem helyezhető.

Játékszabályok:
Az utolsó pont kivételével minden helyen mágneses palackot találsz egy a gyárra vontakozó kérdéssel és két lehetséges válasszal. Mindkét válaszhoz egy-egy koordináta-pár tartozik, így két felé indulhatsz tovább. Ha jól válaszoltál, akkor egy újabb kérdés vár rád, ha rosszul, akkor a "zsákutcát" a palackban található piros X jelöli. De ne csüggedj! Most már biztosan tudod, hogy hol a következő helyes pont és csak kevéssel lett így hosszabb az út. Nézelődj, s indulj a megfelelő irányba! A jelszót az utolsó ponton lévő ládában találod, amely egy 20x13x5 centiméter méretű hagyományos konyhai tárolódoboz. Ne hagyományos rejtésben gondolkodj!
Minden palack biztonságosan megkereshető. Nem kell zárt területekre, épületekbe bemenni, kerítést, létrát, tetőt mászni, korláton átbújni, nyitott aknába lemenni! Ha sorompóval, kerítéssel, tolókapuval lezárt utcába jutsz, akkor bizony kerülnöd kell!
A gyár területe autóval is bejárható, de a hatalmas kátyúk, hiányos, macskaköves utak miatt ezt mindenki csak saját felelősségére tegye! A gyár területén a főút (Színesfém utca) kivételével szinte bárhol megállhatsz, parkolhatsz.
A pontok ugyan körbevezetnek, de remélem betévedsz a sikátoros kis utcákba is. Készíts fotókat!

Figyelem!
A kisgyerekes keresést nem ajánljuk, kivéve autós teljesítésnél, ha marad valaki vele az autóban. Nagyobbak esetén a sok balesetveszély miatt (nyitott aknafedők, kiálló rozsdás vasak, omladozó épületek) csak kézenfogva haladjunk! Éjszakai teljesítés csak extrém kessereknek!
Gyalogosan kicsit hosszú, viszont sokkal élménydúsabb az út. Bárhová bekukkanthatsz, fotózhatsz, vagy félhetsz. :)
Autós teljesítéskor az óvatos, lassú vezetést ajánljuk, mivel utak vagy vannak, vagy nincsenek. A kiálló síndarabok, rosszul illeszkedő aknafedők, mély gödrök, megkeseríthetik a keresést. Az autót a gyár kihaltabb, eldugottabb részein ne hagyd őrizetlenül!
Hétköznap 17 óráig nagy a mozgás, ilyenkor igyekezz elvegyülni! Ebben segít a fényképezőgép is. Megszokott látvány a sok kíváncsiskodó, sőt retro esküvői fotózásba is belefuthatsz. Vigyázz, nehogy fémtolvajnak nézzenek!

Hívunk, várunk, gyere velünk te is egy kommunista szombatra! :)A gyárról bővebben:
Ládánkkal egy sokáig ismeretlen helyre, az egykori Csepel Művek területére invitálunk benneteket. A kommunista- rendszer idején erre a területre csupán az ott dolgozók léphettek be, ezért akkor nagyon nagy élmény volt amikor gyerekként -évenként egyszer, Gyereknapon- bemehettünk oda.
A Csepel Vas- és Fémművek Magyarország legnagyobb ipari vállalata volt, amelynek egyik önálló gyára a Csepel Szerszámgépgyár volt. A Weiss-fivérek (Berthold és Manfréd) 1892-ben alapították mai helyén a gyárukat, amely fénykorában 25-30000 embernek adott munkát. Ma már ipari parkként működik és az egykori zárt, titkos terület teljesen szabadon látogatható.
A bejutás számtalan helyen lehetséges, mivel a terület manapság sok kisebb-nagyobb cégnek biztosít telephelyet. De nemcsak cégek telephelyei, hanem ABC, posta, szálló és pizzéria is működik az egykori gyárvárosban. 2005 mérföldkő volt a Csepel Művek történetében. Egészen addig ugyanis nem voltak hivatalos utcanevek a budapesti viszonylatban is nagy területet elfoglaló ipari övezetben. A gyáróriás privatizációja során több száz vállalkozás volt bejelentve egyetlen címre, a Gyepsor utca 1. szám alá.
Tegyél egy sétát a gyár területén és meglátod: garantáltan időutazónak érzed majd magad! A kis utcákon sétálva olyan érzésünk van, mint ha visszarepülnénk az időben néhány 10 évet és akár -ma már vicces, akkoriban viszont még fontos- jelképekre is bukkanhatunk.
Ha rendesen körbejárjuk a területet, felfedezhetjük az egykori bunkerrendszer egyes látható elemeit is. Jó tudni, hogy -bár az 1930-as években készültek- a mai napig eredeti céljukra is használhatóak. A bunkerek sajnos a nagyközönség elől elzártak, azonban lehetőség nyílik egy részüket vezetett túra keretében bejárni. Ezekről bővebben itt tájékozódhatsz. Ha ez annyira nem is hoz lázba, néhány elhagyott gyárcsarnokba azért óvatosan, önállóan is bekukkanthatsz!
A Budapest Riportban 2004-ben megjelent cikkből ollózva: "A háború 1938-ban már a "levegőben lógott", ezért az állami szervek megpróbáltak felkészülni a légoltalomra, felkészíteni a lakosságot a légitámadásokra. A Weiss Manfréd-gyárban kezdetben TGS (törmelék, gáz és szilánk) óvóhelyeket jelöltek ki, amik lényegében a megerősített üzemi öltözők voltak. Később készülhettek el azok a földfelszín alatti és feletti, különböző befogadóképességű, masszív vasbeton szerkezetek, melyek a gyár területén egyenletesen elosztva épültek, és a mellettük lévő gyáregységekről kapták kezdőbetűjüket (F-fémmű, H-hadianyag, V-vasszerkezet, C-csőgyár, M-motorkerékpár). Olyan vastag faluk volt, hogy a kor legerősebb bombáit is jó eséllyel kivédhették. Vannak olyan többszintes bunkerek, melyek akár 5000 embernek is oltalmat nyújthattak. Az óvóhelyek nemcsak a múltban, hanem ma is készek a csepeliek védelmére Több mint kettőszáz ilyen, többségében a világháború idején épült légoltalmi hely van Csepelen, egy részük önkormányzati, más részük magántulajdonban. A magántulajdonban lévő, jelenleg különböző hasznosítás alatt álló óvóhelyekre is vonatkozik azonban a szabály, hogy szükség esetén 24 órán belül alkalmassá kell tenni őket a védelmi célokra."

Tömegközlekedéssel történő megközelítés:
Csepeli HÉV-vel, vagy a 35, 36, 38, 138, 148, 151, 159, 179-es buszokkal a Szent Imre tér megállóig.

Kulinária:
Ha megéheztél, akkor ajánljuk a gyár területén a Pizza King pizzériát. Ha édességre vágysz, akkor a bejárat mellett nem régen nyílt palacsintázó lesz számodra az ideális hely!
 N 47° 25,725' E 19° 3,571' 109 m [GCCsM+Pizza King]
 N 47° 25,822' E 19° 3,925' 100 m [GCCsM+palacsintázó]

Reméljük jól érzed majd magad ezen a kis retro-ládázáson! Kérünk benneteket, hogy gondosan ügyeljetek a multi kellékeire és rejtekeire. Ne tegyetek fel olyan képeket amelyekkel eláruljátok a rejtekeket és a kérdéseket! Viszont fedezzetek fel, fotózzatok sok emlékművet, épületet. Mérjetek- és jelentsetek be POI-kat. (Gyárkémények, üzletek, stb...)

Fotózz!
Készíts jobbnál jobb fotókat, mutasd meg mennyi érdekeset láttál! Legyél akár Lenin szobor, aki a bejáratra mutat annak közeléből, esetleg masiniszta egy kivénhedt mozdonyon. Ha lehet ne a szemetet fotózd! Tudjuk, sajnos rengeteg van belőle.

 N 47° 25,859' E 19° 3,915' 111 m [GCCsM+parkoló]
 N 47° 25,965' E 19° 3,671' 100 m [GCCsM+csarnok]
 N 47° 26,105' E 19° 3,538' 100 m [GCCsM+mozdonyok]
 N 47° 25,630' E 19° 3,414' 100 m [GCCsM+víztorony]

A felhasznált képek forrásai:
www.csepelmuvek.hu
www.szerszamgepgyartas.hu
www.csepel-sziget.hu
www.ilyenisvoltbudapest.hu


A természetet és a megtalálás élményét beszennyező, ládát beázni hagyó és nedvesen tartó, bepenészesítő, undorító nejlonzacskók nagy ellenzői vagyunk, ezért kéretik ládáinkat megkímélni ettől! Köszönjük! A vízálló dobozaink viszonylag szellős helyekre vannak rejtve, így majd csak megszáradnak maguktól...
'
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (377 db): környezet: 4.39 rejtés: 4.72 web: 4.73 átlag: 4.61

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mary&Advent 2019.06.10 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést. 2 pontot nem találtuk, így rejtő segítségével mentünk a 3 ponthoz.

gst76 2019.06.01 18:43 - Egyéb
Mai nap folyamán a 4. pontra kivittem egy kis gyógyszeres doboz, benne a végláda koordinátájával. A leírással ellentétben, az ajtó alatt, oldalt található a kis henger. 10 méterről is kiszúrható a fehér kupakja!

A ládát nevemre veszem, pár héten belül teljes rácfelvarrás várható!

üdv, Tibor

halaszkiraly 2019.05.30 10:54 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Adoptálható ládák rejtőtársunk!
A 2409. GCCsM (Csepel Művek) kereshető geoládád státuszát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre változtattam.
További tudnivalók a beteg ládákról.
A közösség nevében köszönöm fáradozásodat.

Köszönettel és üdvözlettel: halaszkiralyEmail-t küldtem a rejtőnek.


Strombus 2019.05.26 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.52
A láda erősen hasonlít a bemutatott helyszínéhez. Valamikor kimagasló, egyedi, igényes, ma vegetáló, lepusztult, hiányos. Talán jobb lett volna, ha Ákibárd fogadja örökbe ezt a ládát -Mike- helyett? :-(
A 4-es pont hiánya szeptember óta ismert, de ez cseppet sem zavarja a jelenlegi ládagazdát. :-( A körülmények sokat változtak a rejtés óta, de a ládaoldal semmit. :-( Az egyes pontokon nem palackok, hanem petlingek várják a keresőt - már, ha várják. :-(
Sok játékostársi segítséggel és a vártnál sokkal nagyobb idő- és energiaráfordítással végül minden pontot felkerestük és eljutottunk a végládához is, ahol gst76-nak köszönhetően takaros kis ládát találtunk. (Jóval nagyobb is elférne, de legalább van.) A rejtések és bemutatott helyszínek jók, érdekesek. különlegesek. A végláda rejése nagyon tetszett. A környékén lévő pár gaz engem nem zavart, nem tudom EmiGrant honnan közelíthetett.
Ez a láda full ötös értékelést érne, de a karbantartás hiánya miatt sajnos most messze nem az. :-(

emiGrant 2019.05.25 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.29
Csepelen már sokszor ládáztam, de a rejtett multikat nem nagyon szeretem, így ez sokáig kimaradt. Hát ma nekiestünk, bár tudtuk, hogy a 4.-ik palack nincs meg, de a végén ehhez segítséget kaptunk, és így eljutottunk a végládáig. Ott a sűrű és szúrós növényzet okozta a problémát és az is, hogy nagyon nehezen lehetett kihúzni a ládikót. Ettől teljesen függetlenül magát a régi gyártelepet, kissé lepusztult, de még mindig élő formájában nagyon élveztük. Roy kifejezetten imádja az ilyen ipari műemlékeket, így ő is jól megvolt. A kátyukat a Duster jól vitte, így ez sem volt probléma. Most a rendszer nem engedi, hogy karbantartást igényeljek, de már egy kesser ezt megtette és azóta van egy csomó jelzés, hogy ráfér mindegyik részre, hogy ellenőrizve legyenek. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
Sian 2019.05.12 13:00 - Nem találtam meg
A logok elolvasása nélkül vágtam neki, így a 4. ponton jó 20 perc keresgélés után jutottam el odáig, hogy megnézzem azokat is. Sajnos a pont tényleg eltűnt, és bár a láda gazdája nagyon segítőkész volt, ő sem tudta megmondani, merre menjek tovább. A keresést sajnos fel kellett adnom a cél előtt, de így is nagyon érdekes, néhol borzongató érzés volt ezek között a régi épületek között tekeregni. A vasárnap ellenére is nagy volt a nyüzsgés, de a pontok ügyes elhelyezése miatt nem igazán kellett tartani a lebukástól. Ez a hely nagyon megérdemelné ezt a multit, ezért drukkolok, hogy mielőbb sikerüljön kijavítani! Ha meggyógyult, és biztosan visszajövök befejezni! :)

A bunker
b_pisti_62 2019.03.17 15:00 - Egyéb
Olvastam, hogy hiányzik a 4. pont, de azért megkezdtük a végigjárást. Ha a hiányzó pont pótolva lesz, folytatjuk, befejezzük. Azt mindjárt az elején eldöntöttük, a kérdésektől függetlenül, minden pontot megkeresünk. Gyönyörű napos délután volt, eddig élmény :-)

20190317_14170420190317_142929
20190317_14303520190317_143044
20190317_14310620190317_144209
éjféli vadász 2019.01.27 22:51 - Megtaláltam
Hiányzik a 4. láda, ezért segítséggel lett meg. Ezúton is köszönöm!

Sheep2018 2019.01.08 21:37 - Megtaláltam
Sajnos tényleg hiányzik a 4. láda. Köszönjük a segítséget. Az eddigi legizgalmadabb rejtés és keresés. [Geoládák v2.2.5]

antipresent 2018.10.22 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.94
Megtaláltuk, bár az utolsó ládához a 4-ik hiánya miatt telefonos segítséget kértünk.

Párduc50 2018.09.20 13:40 - Megtaláltam
Sikerült végigmenni, bár a 4. láda nekem nem lett meg. Köszi az élményt!!

Csirimojo 2018.05.13 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Gorkii 2018.05.13 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

EmesESE 2018.05.01 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

tádé 2018.04.28 18:24 - Megtaláltam
Nosztalgikus időutazás - nagyon tetszett! A keresésben a zsákutcákon és helyenként a biztonsági őrökön kívül nem volt fennakadás. Az utolsó feladványnál már majdnem elővettem a mobilnetet... :) Köszönöm!

geoládászok 2018.04.14 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönjük a rejtést! Érdekes hely, jó rejtések. A kérdések tetszettek!

VINAX 2018.04.07 13:09 - Megtaláltam
Egy kis nosztalgia körút, Viki itt volt postavezető, és Axl volt a felettese. :-) De a Csepel 6-os posta azóta már megszűnt. Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.3]

csaba159 2018.04.02 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Kerékpárral teljesítve. Az egyik legjobb multi, amivel találkoztam. A kérdések-rejtések nagyon jók!

Wilka74 2018.03.30 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Kicsit félve mentünk neki ennek a ládának. Kár volt. A mai állapot alapján: minden pont (a helyes megfejtés esetén) tökéletes egészségi állapotban kereshető, jó koordinátán, szellemes rejtésekkel. A pontokat gyalog kerestük meg, egy szépen felépített körtúra keretében. A pontok bringával, sőt kocsival is megközelíthetők, nem rosszabb az út, mint bárhol a városban. Atrocitás nem történt, nem is nagyon láttunk senkit a fő utcát kivéve. Köszönjük a rejtőnek, hogy ilyen helyre vitt el minket!

UI: a megtalálóknak üzenem, hogy a zacskózott logbook CacheFinder kolléga logja alapján is nem kibontandó, valójában szemétben lenne a helye. Kisgyerekkel s/ne fogdossátok össze!

IMG_6774IMG_6776
IMG_6778IMG_6780
IMG_6781IMG_6782
IMG_6785IMG_6790
IMG_6792IMG_6793
IMG_6797IMG_6798
IMG_6799IMG_6800
AlanTheWild 2018.03.25 10:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Csepeli barangolás keretében. Gondolkodóba estem, hogy neki vágjak-e. Aztán úgy döntöttem: igen! Gyalog elég komoly séta volt, de hétvége lévén legalább nem voltak muglik. Köszönöm!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (581 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu