geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2345. Csontkápolna és katedrális (CZ) (GCSONT)
A csontkápolna
A csontkápolna
A Schwarzenberg család címere
A Schwarzenberg család címere
Csillár
Csillár
Itt érdemes parkolni
Itt érdemes parkolni
A katedrális előtti tér
A katedrális előtti tér
A Szent Borbála katedrális
A Szent Borbála katedrális
A katedrális belülről
A katedrális belülről
Látkép a katedrálistól
Látkép a katedrálistól
Közeledsz
Közeledsz
Majdnem ezt látja a láda...
Majdnem ezt látja a láda...
...de igazából ezt, ha felfelé néz
...de igazából ezt, ha felfelé néz
...és ezt, ha a pótjelszavakat nézi
...és ezt, ha a pótjelszavakat nézi

Szélesség N 49° 56,670'
Hosszúság E 15° 15,832'
Magasság: 275 m
Megye/ország: Csehország
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.10.23 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.01.08 20:40
Utolsó lényeges változás: 2018.10.08 16:05
Utolsó változás: 2018.10.08 16:28
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Arrabona, Akosgy, Judith, Luilui, Baliagy, Melinda
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2800 m
Megtalálások száma: 139 + 1 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetenteWap:
Multi geoláda
1.pont: A jelszó első része a csontkápolna előtt található közlekedési táblán van  N 49° 57,700' E 15° 17,268' 225 m [GCSONT-1] . Az alsó táblán lévő utolsó két szám.
A láda a katedrális kőfala mellett, az úttól 2 méterrel alul, a fal tövében, kővel takarva.  N 49° 56,670' E 15° 15,832' 270 m [GCSONT-2] Ha a ládát nem találod, a pótjelszót leolvashatod egy közelben lévő lámpaoszlopról, illetve szemben a kerítés vízszintes tartójáról.

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!

Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.

Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!

Köszönjük a közösség nevében! :)


A csontkápolna előtt könnyen lehet parkolni, nagy hely van. A katedrálisnál viszont itt érdemes megállni  N 49° 56,761' E 15° 15,726' 281 m [GCSONT+parkoló] ez fizetős parkoló.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés:

Prágától kb. 70 km-re, Budapesttől kb 470 km-re található Kutná Hora. Mosonmagyaróvár után az M1-ről áttérünk az M15-re itt  N 47° 53,334' E 17° 11,093' 121 m [GCSONT+1Kereszt(eződés)] . Magyarországot Rajkánál hagyjuk el és a D2 autópályán haladunk tovább, majd Brno-nál itt  N 49° 9,604' E 16° 37,900' 198 m [GCSONT+2Kereszt(eződés)] rátérünk a D1-es autópályára. Majd egészen a 112-es km-ig megyünk ott a Jihlava/ Havlíčkův Brod kijáratnál elhagyjuk az autópályát és letérünk Havlíčkův Brod felé 38-as főútra itt  N 49° 27,023' E 15° 36,832' 501 m [GCSONT+3Kereszt(eződés)], majd ennél a pontnál  N 49° 56,594' E 15° 20,000' 216 m [GCSONT+4Kereszt(eződés)] balra letérünk Kutná Hora felé.

Kutná Hora

A város kialakulását az ezüstbányászat tette lehetővé már a 13. század elején. Rohamos fejlődése következtében a huszita háborúk kitörésekor gazdagsága Prágáéhoz volt hasonló. II. Vencel cseh király olasz bányászokat telepített a városba. Itt verték az ún. prágai garasokat, amelyeket szerte Európában elismertek. Kutná Hora több cseh királynak is a székvárosa volt. 1409-ben IV. Vencel király itt írta alá az ún. kutná horai dekrétumot, amellyel a prágai Károly Egyetemen megerősítette a csehek vezető szerepét.
1420-ban Luxemburgi Zsigmond innen kiindulva támadta meg - sikertelenül- a táboritákat. A várost Jan ®ižka foglalta el és tartotta meg a harcok során. 1471-ben Kutná Horában választották meg a cseh trónra Jagelló Ulászlót, aki (Hunyadi Mátyás halála után) II. Ulászló néven magyar királyként is uralkodott. A legnagyobb ezüstbánya 1541-ben, a többi pedig a 18. század folyamán kimerült és a termelés csak a 19. század elején indult újra. I. Ferdinánd a város privilégiumait is megvonta. A harmincéves háború és a pestisjárvány mérhetetlen szenvedést hozott. Az elszegényedett város nagy része 1770-ben tűz martalékává vált.
1875-ben újra bányásztak ezüstöt a környék hegyeiben, így gazdasága megint fellendült.

Csontkápolna

A sedlec-i Csontkápolna (osszárium), mintegy 40000 csontvázat tartalmaz, eredetileg a 14. században- gótikus stílusban- épült, majd a 18. században az olasz Santini mester barokk stílusban építette át.
Építészeti szempontból érdekeségnek számít a két egymás fölé épített kápolna.
Eredetileg a temető kápolnája volt. Ez a 3,5 ha-on elterülő temető egyedüli volt a környéken.
Keletkezése:
1278-ban Jindrich apát II. Přemysl Ottokár megbízásából megjárta Jeruzsálemet és az onnan hozott marék szentelt földet szétszórta a temető területén.
Ekkor kezdtek el ide temetkezni más országokból is, főleg Lengyelországból és Belgiumból. Az itt eltemetettek között mintegy harmincezer az 1318-as csehországi pestis áldozata. A huszita harcok idején 1421-ben a közelben elesetteket is ide temették el. A csontokat először 1511-ben egy félvak szerzetes formálta hat piramisba. A Schwarzenberg család 1784-ben vásárolta meg ezt a birtokot, mely előzőleg egy kolostorhoz tartozott. A csontkápolna jelenlegi belső elrendezését 1870-ben František Rint fafaragó készítette a Schwarzenbergek megbízásából. Minden csontdarab mészklórral volt fertőtlenítve és kifehérítve. František Rint a hat piramisból csak négyet hagyott meg és egyedülálló díszítést hozott létre. A csontokból különböző tárgyakat rakott ki, pl. a lejárati két serleget, keresztet és Jézus nevének két görög rövidítését. A négy piramist a kápolna sarkaiban állította fel. A középen látható csillárban az emberi test minden csontja megtalálható. A főoltár mélyedésében oltáriszentség, mellettük két barokk emlékoltár, a kápolna baloldali részében a rácson a Schwarzenbergek címere van kirakva.

"A csontkápolna azért jött létre, hogy figyelmeztesse a látogatókat a halál tényére és az emberi élet rövidségére. Mivel az emberi test oly szegényes, mulandó, csak a lélek erőfeszítése révén maradhat meg becsületes emlékünk, az emberiség történetében."

A sedleci osszárium azzal, hogy berendezési tárgyakként, belső teret díszítő burkoló elemekként mutatja be az emberi csontokat, koponyákat, kétségkívül egyedülálló az osszáriumok sorában.

A jelszó első részét itt találjátok, egy közlekedési tábla alsó kiegészítő tábláján a két utolsó számjegy.

Szent Borbála katedrális

A csehországi gótikus építészet egyik legértékesebb alkotását 1368-ban alapították. Az építkezést Peter Parléř műhelye végezte 1420-ig. A huszita háborúk kitöréséig a katedrális kórusa és a kápolnák koszorúja készült el, ezután az építkezés megszakadt. A vallási zavargások befejeztével a templom építése folytatódott, amiben többek között a kor legnevesebb építészei, Mathias Rejsek és Benedikt Ried is részt vettek. A XVI. század közepén a fokozatosan elszegényedő város úgy döntött, befejezi az egyre több pénzt felemésztő építkezést. A jezsuiták 1626-ban érkeztek Kutná Horába, átvették a katedrálist, és hozzákezdtek annak javításához. A belső részeken néhány barokk változtatást hajtottak végre. A székesegyház külső megjelenését az eredeti sátortetőt felváltó nyeregtető, valamint a székesegyházat az új jezsuita kollégiummal összekötő erkélyfolyosó változtatta meg. Mai formáját a 19. század végi restaurálási munkálatok következtében nyerte el, ezekben a legjelentősebb purista építészek, Ludvík Lábler és Josef Mocker vettek részt. A templomban megmaradtak a kora gótikus és a 15. századból származó reneszánsz festmények. A legrégebbi a pénzverők kápolnájának díszítése, amelyet a helyi pénzverők élethű, ikonográfiai szempontból egyedi motívumokkal díszített munkái alkotnak. Közép-Európában egyedülálló jelenségnek számít a Smíškov-kápolna egységes díszítése, a tér és a táj tökéletes perspektivikus ábrázolása, az adományozók arcképeinek megörökítése és a háttérben elsőként felbukkanó motívumok.

Forrás: www.hu.wikipedia.org
www.gothic.hu

Ládatörténet
A ládát a Judith által szervezett L.G.T.-s prágai kirándulásunkon rejtettük el. További fényképeket, valamint az élménybeszámolót itt találjátok.
Köszönet akosgy-nek a segítségért!
2009.10.06 PeterPan-nak köszönhetően a láda újra kereshető.
2012.09.21 Láda újra telepítve, köszönet kl-nek a segítségért.
2014.05.04 A pótjelszó újra él. Köszönet Petrukkio-nak.'
2017. nov. 6. A láda régóta beteg, a ládagazda részéről nem látszik javítási szándék, így a ládadoki javaslata alapján szabályainknak megfelelően adoptálhatóvá teszem. [Admin(Fazék)]
2018. okt. 07. A láda (D4x8 cm-es vitaminos henger) ismét kereshető az általam vélt régi helyén. A koordináta nem változott. A pótjelszó is megújult az oszlopon és a biztonság kedvéért a szemközti kerítés vízszintes tartójára is kiragasztottam. (geooszi)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (78 db): környezet: 4.82 rejtés: 4.04 web: 4.55 átlag: 4.47

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mathau 2019.09.12 10:42 - Megtaláltam
"Ez piszok jó, Egon!" lampas potjelszoval. [g:hu 1.6.4]

povyagi 2019.09.12 10:41 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.6.4]

kitkat0123 2019.08.30 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

adamtoth0412 2019.08.30 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.08.30 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget
Pótjelszóval. [g:hu 1.6.4]

Robogo 2019.08.30 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

PEx2 2019.07.22 23:59 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk, viszont mindkét tartalék jelszó olvasható, a kerítésen lévő jobb. Sajnos a jelszót mégsem fogadja el a rendszer, rosszul olvastam le a tábláról a számot?
Kérem a találat elfogadását a többi megtalált láda és a képek alapján.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2019.09.01 11:35]

WP_20190721_14_58_46_ProWP_20190721_15_00_38_Pro
WP_20190721_15_01_24_ProWP_20190721_14_32_50_Pro
WP_20190721_14_29_24_ProWP_20190721_14_28_46_Pro
hitamas 2019.03.21 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.37
Prága felé, a pardubicei sikertelen keresés után. Jó harminc éve jártunk erre, akkor zárva volt a kápolna (és nem volt erre geoláda), most még éppen zárás előtt ideértünk és a láda is rendben a helyén volt. Rómában láttunk hasonló csont-alkotásokat :)

csipet_csapat 2018.10.09 08:01 - Egyéb
Geooszi! Köszönjük, h meggyógyítottad! Üdv: ládadoki.

geooszi 2018.10.07 12:00 - Megtaláltam
Az egyes pontot levadásztam, a kettest meggyógyítottam.
Sajnos megtartani nem tudom a ládát, mert Bp.-ről nem tudom pátyolgatni, a környékére pedig most is csak véletlenül jutottam el. Pedig szép! :)

Zergi 2018.08.19 14:40 - Megtaláltam
Fogtam! - volna, ha nem lenne beteg:(
Szász- és Cseh-Svájcba menet ejtettük útba ezt a két érdekességet. Mindkettő tetszett a különlegessége miatt.
Kérem szépen a képek alapján a pontot! :)

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2018.08.27 17:51]

Köszönöm!

IMG_3079IMG_3080
IMG_3081IMG_3082
IMG_3083IMG_3085
IMG_3089IMG_3096
IMG_3101IMG_3104
IMG_3106IMG_3118
IMG_3107IMG_3108
IMG_3110IMG_3119
IMG_3122IMG_3124
IMG_3126IMG_3129
IMG_3132IMG_3133
IMG_3135 
atipapa 2018.08.07 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.kérem a képek alapján [g:hu 1.5.4]

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2018.08.14 05:46]

GCSONT_2018087113553.jpgGCSONT_2018087113615.jpg
GCSONT_2018087113629.jpgGCSONT_2018087114541.jpg
GCSONT_2018087121649.jpg 
targonczas 2018.03.18 13:00 - Megtaláltam
Erre járva nem hagytuk ki, habár betegre van állítva. A második ponton nem lett meg a láda és a jelszó sem. Kérem a képek alapján az elfogadást.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2018.03.30 07:13]

DSCF4407DSCF4426
DSCF4437DSCF4453
DSCF4454 
SandorCsaba 2018.02.25 09:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Prága után, a 2. fele csak segítséggel lett meg.

V_Gabor 2017.05.05 16:44 - Egyéb
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

 
bölli 2017.05.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
A képek alapján kérjük a találat elfogadását, köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.06.06 20:58]

SDC10382SDC10443
Bajuszcica 2017.05.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
A képek alapján kérjük a találat elfogadását, köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.06.06 20:58]

SDC10382SDC10443
Bob&Bobek 2017.04.02 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.72
Sajnos kudarcot vallottam a második ponttal. Az GPS-, és az általam vélt helyen csak egy kis műanyag tasakot találtam, a legközelebbi villanyoszlopon pedig olvashatatlan fekete filces felirat halvány nyomait.
Kérem szépen a rejtőt, hogy a mellékelt képek, és a küldött e-mail alapján fogadja el a találatot.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.05.05 16:44]

20170402_12311520170402_123939
20170402_132554 
bmarianna 2016.10.04 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Rendesen eláztunk, de megtaláltuk.

nmárti 2016.10.01 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.29
Stílszerűen, halottak napján. A ládát és a pótjelszót sem találtam meg a második ponton. Érdekes hely a kápolna, a székesegyház pedig csodálatos. Ahogy besütött a nap, valami fantsztikus hangulatot adott. Arról nem beszélve, itt végre nem tolongtak az emberek, lehetőség nyílt a nyugodt nézelődésre. A jelszó második részét sikerült kis "kreativitással" kitalálnom, túl élénk fantázia nem kellett hozzá. Köszi a rejtést!

 
Ninja family 2016.08.29 13:30 - Megtaláltam
3 napos prágai városnézésről hazafelé jövet megnéztük a Csontkápolnát és a katedrálist.
A Csontkápolna bejáratánál lévő közlekedési tábla rendben volt, de a 2. pontnál sem a ládát sem pedig a pótjelszót nem találtuk (pedig nem csak a legközelebbi, hanem több távolabbi lámpaoszlopot is körbejártunk). A fal tövét is végigkutattuk a ládáért - egy helyen nagyon adta magát a rejtek, de az is üres volt.
Ettől függetlenül a rejtés nélkül ezt sosem láttuk volna, pedig tényleg megéri a kitérő!
Köszönjük a rejtőnek, hogy elnavigált ide :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.11.06 08:25]

IMG_6583IMG_6586
IMG_6590IMG_6595
IMG_6601IMG_6607
A rejtek valahol erre lehetett
ptomi93 2016.07.21 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Családi nyaralás keretében kerestük a ládát, de a megadott GPS koordinátákon sajnos nem találtunk ládát. Feltöltött fotó alapján kérném szépen a megtalálás elfogadását.
Egy hetet töltöttünk el Csehországban, és itt volt a szállásunk! Nagyon szép helyeken jártunk!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.20 17:43]

DSC03353P1170663
Ákibard 2016.07.04 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Július elejei 3 napos csehországi kirándulás keretében felkerestük. Kutna Hora régi vágyam volt, de eddig mindig elkerültük. Most végre teljesült, megérte :)
Sajnos a várnál a várfalnál kerestük a ládát, a pótjelszót nem találtuk, így a képek alapján kérem majd elfogadni. Köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.20 17:43]

Itt kellene lennie...
 
GYEZegzug 2016.06.29 23:59 - Megtaláltam
ok

Miley98 2016.05.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Buszos kirándulás keretében,útban hazafelé megtekintettük a várost.A csontkápolna,bizarr és félelmetes.A székesegyház pedig csodálatos volt,mint ahogy a város is.A jelszó első fele könnyű volt,de a ládát mint itthon kiderült a régi koordinátákon kerestük és már nem ott van.Így Arrabona sgített ki bennünket a hiányzó részlettel.Köszönjük a segítséget és köszönjük a rejtést.

20160516_10454120160516_120417
jpg 263 
police107 2016.05.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Szervezett kirándulás keretében látogattuk meg Kutná Horá nevezetességeit.A csontkápolnánál rögtön meglett a jelszórészlet,de a katedrálisnál a régi koordinátán kerestük és mint kiderült már nem ott van a láda.Nem akartam jelszó nélkülit jelenteni ezért a rejtővel történt levelezés után kisegített a jelszórészlettel.Természetesen képekkel igazoltam hogy ott jártam.Ezúttal is köszönöm Arrabona segítségét és hogy bemutatta ezt a csodaszép várost.

jpg 206jpg 210
jpg 266jpg 247
jeti-matterhorn 2016.05.08 13:56 - Megtaláltam
Crox, J.Zoli,Géza,jeti-matterhorn

Prágából,hazafelé

Sajnos a jelszó nem megfelelő. Kérem az elfogadását!
Csodálatos hely, örülök,hogy láthattuk.

[Jóváhagyta: arrabona, 2016.05.20 08:46]

P5080280P5080304
Crox 2016.05.08 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Prágai útról hazafelé útba ejtettük Kutna Horát jeti-matterhornnal, Gézával és Zolival. Nagyon szép hely, mindenképpen érdemes volt eljönni ide. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönjük a rejtést. Ládát nem találtunk a megadott koordinátán és az általunk talált jelszót sem fogadja el a rendszer.

[Jóváhagyta: arrabona, 2016.05.20 08:45]

IMG_9309IMG_9323
IMG_9351IMG_9368
IMG_9373IMG_9396
IMG_9386 
kosarak 2016.04.28 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.20
Az első pontot könnyű volt megtalálni, bár egyáltalán nem biztos, hogy a táblán lévő rendszám még mindig azonos, a jelszó részletével. A második ponton sem láda, sem pótjelszó nem található, ezt le is fotóztam. Nem ártana egy kis karbantartás! :-)

[Jóváhagyta: arrabona, 2016.05.03 17:52]

imageimage
imageimage
image 
Peti123 2016.04.24 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Nem kerestem a jelszót. A csontkápolna nagyon érdekes volt, nem láttam még ilyent. Prágába menet kihagyhatatlan látnivaló!

[Jóváhagyta: arrabona, 2016.05.03 17:48]

 
tothadam86 2016.04.24 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk a helyet-8)-
A csillárt meg épp restaurálják.. köszönjük

[Jóváhagyta: arrabona, 2016.04.28 22:14]

vastagj 2016.03.15 10:50 - Megtaláltam
Sajnos én sem olvastam vissza a logokat, ezért a katedrálisnál az eredeti leírásban szereplő koordinátákon keresgéltem... Kérem megtalálásunk elfogadását. (a kápolnánál természetesen nem volt gond a jelszórészlet megkeresésével)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.04.24 12:07]

IMGP7950IMGP7957
Vucsi 2016.03.14 12:03 - Megtaláltam
A csontkápolnánál megvan a jelszó (bár ez akár változhat is, mert ez egy gépkocsi rendszáma, melynek ez a parkoló hely fenn van tartva), de a katedrálisnál nem találtuk a ládát. Amit a villanyoszlopról felírtunk, ezek szerint nem jó. Kérem a találat elfogadását.
(Ui: Most olvasom Zsézsé logját. Kérdésem, hogy miért nem szerepel ez a leírásban?)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.04.18 20:04]

mozgo 2015.12.11 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.77
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg] kitérő Prága felé. Érdekes.

 
Zsézsé 2015.10.26 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Családi Prágai kirándulásunk első napi találata. Nagyon szép, ide mindenféle képen el kell jönni. Sajnos a katedrálist nem tudtuk körbesétálni, mert éppen egy filmforgatás miatt le volt zárva a hátsó terület.

Szeretném felhívni a rejtő figyelmét a katedrálisnál található ládával kapcsolatos ellentmondásokra. A második pont koordinátáihoz akosgy leírását kell bemásolni:
"2. ponton új mágneses mikroláda kihelyezve, futónövénnyel borított zöld villanyoszlopon, mellmagasságban, itt: N49 56.665 E015 15.747. Pótjelszó a szomszédos beton villanyoszlopon, fejmagasságban"

dr.is 2015.10.10 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

K-55 2015.09.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
A jelszó első részét megtaláltuk a táblán, de a katedrálisnál sem a ládát, sem a pótjelszót nem találtuk. A képeinket feltesszük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.11.09 21:53]

akosgy 2015.08.20 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
7 év után újra itt. :) 2. ponton új mágneses mikroláda kihelyezve, futónövénnyel borított zöld villanyoszlopon, mellmagasságban, itt: N49 56.665 E015 15.747. Pótjelszó a szomszédos beton villanyoszlopon, fejmagasságban. Most pár hétig megint kereshetö. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
álomfogók 2015.07.30 14:00 - Megtaláltam
Kutna Hora már 28 éve is megragadott. Szívesen jöttem vissza. Nagyon jó volt az ódon utcákon újra végigsétálni. A katedrálisnál a villanyoszlopon csak a hivatalos feliratokat, nem tudom, köztük van-e a jelszóhoz szükséges.

[Jóváhagyta: arrabona, 2015.08.06 11:24]

Csizmások 2015.07.11 14:00 - Megtaláltam
Az első pont oké! A ládikót és pótjelszót kerestük, de nem találtuk! Csodás hely!

[Jóváhagyta: arrabona, 2015.08.06 11:24]

Telkess 2015.06.11 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Prágából hazafelé nem hagyhattuk ki ezt a gyönyörű és érdekes helyet. A kápolnánál könnyű volt a találat, de a katedrálisnál sajnos mi is csak ugyanazt találtuk amit mostanában a többiek, azaz semmit sem. A rejtő segítségével sikerült a jelszót kiegészíteni, külön köszönet érte.

laszloze 2015.05.25 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Talán a túlzott fáradtság miatt kicsit türelmetlenek voltunk, valamint a sok mugli miatt is a jelszó második felét nem találtuk meg, viszont a rejtőnek (arrabónának) köszönhetően ki tudtuk egészíteni a jelszót.

Köszönjük a rejtést! Egy a világon egyedülálló kápolnát csodálhattunk meg ezzel a rejtéssel. Minden kessernek csak ajánlani tudom, ha Csehországban jár, feltétlen keresse fel.

JAck:66: 2015.04.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.07
A külföldi ládák velejárója sajnos hogy időről időre eltűnnek.. Ezt már induláskor is tudtam mégis bosszankodom, mert így a com-os ládát viszont elfelejtettem megkeresni ha már ott jártam a kápolnánál :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.05.07 12:02]

 
CSS Team 2015.01.26 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Prágából hazafele ejtettük útba Kutna Horát. Gyönyörű városka, a katedrális lenyűgöző, a csontkamra pedig hihetlenül látványos. :-)
Sajnos a katedrálisnál lévő ládika hiányzik - sokáig kerestük, de nem találtuk meg. A csontkamra közelében az oszlopon a jelszó a helyén.
Lehetetlennel közös találat.
Kérem a rejtőt, fogadja el a találatot. Köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.03.24 22:05]

Lehetetlen 2015.01.26 16:30 - Megtaláltam
Css.team-el közös kirándulás közben nem találtuk meg a ládát. :)
Kérném a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.03.24 22:05]

:)
 
fattila 2014.08.17 11:00 - Megtaláltam
Sajnos a láda hiányzik. A DEocaching Cacher Clubbal elkövetett találat. A feltöltött képek alapján kérem a találat jóváírását. Köszönettel

[Jóváhagyta: arrabona, 2014.10.02 11:01]

lacc 2014.08.04 13:30 - Megtaláltam
Csehországi kirándulás Budapest - Nagyszombat - Brünn - HradecKralove - Pardubice - KutnaHora - Trosky vár - Sloup-hegyi vár - Ördögfejek - Prága - Karlsbad - Plzen - Budvar - CKrumlov - Bécs - Pozsony - Budapest (1745km, 10 nap) útvonalon.
Kombinált jeggyel látogattuk végig a Csontkápolna valamint a P.Mária és Szt.Borbála székesegyházakat.
Sem a ládát, sem az oszlopon levő pótjelszót nem találtuk...
Ildike, Ildi és Laci

[Jóváhagyta: arrabona, 2014.09.02 06:11]

arrabona 2014.05.09 05:45 - Egyéb
Kedves Reggel!
Sajnos az emailt nem kaptam meg, azért nem reagáltam rá.
De köszönöm a felajánlást.
Várom a képeket.

Petrukkio 2014.05.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Köszi a lehetőséget!

Cerberus 2014.05.02 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Négy napos prágai hosszú hétvége keretében egy esős napon látogattunk el ide. A csontkápolnát már évekkel ezelőtt kinéztük célpontnak, ezért külön öröm volt, hogy láda is található itt. A borús, esős idő ellenére is nagyon tetszett a város, és a láda állomásaiként szolgáló csontkápolna, valamint katedrális is lenyűgözőek voltak. Sajnos a 2. jelszórészletet nem tudtuk begyűjteni, mivel a ládát a helyszínen négy fős hosszú keresgélés ellenére sem találtuk meg, majd a megelőző logok alapján meggyőződtünk arról, hogy minden bizonnyal eltűnt. Az alternatív részletet szintén nem leltük a villanyoszlopon, ezért a jelszó nélküli találat. Köszönjük a helyszínek bemutatását!

[Jóváhagyta: arrabona, 2014.05.09 05:42]

Reggel 2014.05.01 16:15 - Megtaláltam
Sajnos a 2. pontot mi sem találtuk! Képeket töltök fel hamarosan. A rejtőtől az utazás előtt kértem a jelszót, és felajánlottam, hogy újra rejtem, de válasz nem érkezett. Sajnálom...

Kérem a jelszó nélküli elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.06.06 20:31]

 
G&V 2014.04.27 12:35 - Egyéb
Még pár kép.

G&V 2014.04.27 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Prágából hazafelé jövet álltunk meg Kutná Hora-n. Kombinált belépő jegyet vettünk (ezt érdemes annak akinek van pár órája erre a városra), így belülről is megnézhettük a Szent Borbála templomot, a sedleci Miasszonyunk katedrálist és a sedleci osszáriumot is.
Rengeteg a turista, főleg az osszáriumnál. A láda első pontjával nincs probléma, a ládát viszont nem találtuk és a pótjelszó nyomát sem. A képek alapján kérném a rejtőtől a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: arrabona, 2014.05.09 05:43]

 
emká 2013.09.18 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
A ládát mi sem találtuk, a képek alapján kérném az elfogadást. Köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.10.20 17:14]

Köszönjük!

lemente 2013.07.13 14:00 - Megtaláltam
Előbbi játékosokhoz hasonlóan mi sem találtuk, sem a ládát, sem a jelszót... Prágából hazafelé jövet ejtettük útba. Csodálatos város, a cseh településekhez méltó módon tele gót, reneszánsz és barokk műemlékekkel, várkastéllyal, katedrálissal. Lenyűgöző építészeti együttes. Kedvcsinálónak még néhány kép Prága környékének további fantasztikus műemlékeiről: Karlstejn, Krivoklat, Kolin, Cesky Sternberk.

Kérnénk tisztelettel a rejtőt a megtalálás képek alapján történő elfogadására.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.05 18:50]

Köszönjük!

 
sambenedek 2013.07.11 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Sem láda, sem pótjelszó nem volt fellelhető... pedig az összes oszlopot végignéztük...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.08.21 20:13]

Kati
Mikulás 2013.05.20 10:22 - Megtaláltam
Fantasztikus helyek! Sajnos sem doboz, sem pótjelszó a villanyoszlopon (végignéztem az összes potenciális oszlopot) :)

Fotók jönnek!

[Jóváhagyta: arrabona, 2013.05.22 16:28]

M.Kristóf 2013.05.20 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Apáékkal (MGY69) kerestük, de nem találtuk a ládát.
Kérem az elfogadást.
M.Kristóf

[Jóváhagyta: arrabona, 2013.05.22 16:28]

 
MGY69 2013.05.20 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
A környék és a látnivaló érdekes és csodálatos. Nagy családi kirándulás (Prága) közben kerestük a ládát. Természetesen (M.Kristóf volt a fő kereső).
Az első pont szerintem egyértelmű a Kápolnánál, viszont a ládát nem találtuk és az oszlopon (oszlopokon) is csak figyelmeztető feliratok voltak. egy jel azért volt ami azt bizonyítja, hogy jó helyen járunk.
Szerintem "Mikulással" elmentünk egymás mellett a ládához vezető falszakaszon. Akár közösen is kereshettük volna.... :-)
A képek alapján kérem elfogadni a megtalálást.

Üdv: MGY69

[Jóváhagyta: arrabona, 2013.05.22 16:28]

 
19izsi73 2013.04.26 13:26 - Megtaláltam
Második alkalommal jártam itt; anno nem volt elég pénzem (vagy másra költöttem), hogy bejussak ezekre a helyekre...
Most pótoltam, de nem egyezik a jelszó; ill. a lámpaoszlopon sem véltem felfedezni azt....

[Jóváhagyta: arrabona, 2013.04.28 21:17]

Nitagris 2013.03.31 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.00
SAJNOS VALAMIT ROSSZUL SIKERÜLT LEOLVASNI, EZÉRT KÉREM A KÉPEK ALAPJÁN AZ ELFOGADÁST

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.08.21 20:13]

Főnix Rendje 2013.03.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.34
A ládát nem találtam, a pót jelszót is próbáltam keresni, de ez nem az én napom volt, a lámpaoszlopon nem találtam írást,szóval a fotó alapján légyszi fogadjátok el.

[Jóváhagyta: arrabona, 2013.04.28 21:18]

BRD 2012.11.20 00:00 - Megtaláltam
A ládát sajnos nem találtuk meg, de a pótjelszó megvan. Csodaszép kirándulás volt! Köszönet!

sixtus 2012.11.20 00:00 - Megtaláltam
Levadászva, sajnos a ládát mi sem találtuk meg, így maradt a pótjelszó...
Egy kis segítség: a pótjelszót NE azon a lámpaoszlopon keressétek, amin a g:hu matrica van...

Dr.Lada 2012.10.20 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Sajnos a láda nem volt hosszú életű, mert 20 perc keresgélés után csak az angol-magyar tájékoztató papírt leltem meg, azt is kicsit odébb eldobva.:-((( Az oszlopon lévő pótjelszó az tökéletes állapotban van.
Meseszép a katedrális és a csontkápolna is, mint ahogy a városka is, jó volt itt járni.

kl 2012.09.21 18:36 - Megtaláltam
Itt jártunk... Ujrarejtve
A katedralis es a kornyeke felejthetetlen. Nagyon szepen rendbehoztak az ovarost is.

gyildarefo 2012.09.15 12:37 - Megtaláltam
Prágába tartva, a láda miatt újra megálltunk. Eddig csak a katedrálist néztük meg, a játék most megmutatta a csontkápolnát is. A csontkápolnánál a tábla rendben (képet tudunk küldeni), de a katedrálisnál a pótjelszót nem találtuk (a ládát az előző bejegyzések miatt nem is kerestük). Kérjük a rejtőt, hogy a mellékelt képek alapján fogadja el a megtalálást, köszönjük.

[Jóváhagyta: arrabona, 2012.10.02 17:14]

csg69 2012.09.02 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.20
Megvan :)
Köszönöm a segítséget!

bumba 2012.07.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Nagyon szép környék, érdemes volt Prága felé útba ejteni. Nem a katedrális közelében parkoltunk, így kellemes sétát tettünk a hangulatos utcákban. Ha jól sejtjük, a láda még nincs pótolva. A csontkápolna is nagyon látványos. Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.01 19:29]

 
gyöngyfűző és párja 2012.07.09 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Csehországi kirándulásunk egyik legérdekesebb állomása volt. Sajnos a jelszó második felével volt némi problémánk, ezért ezúton köszönjük a rejtő segítségét.

 
tarsolyos 2012.05.25 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.49
A városka, az egy igazi történelmi gyöngyszem!
Útfelbontások és terelések miatt, kicsit körülményesen jutottunk el a katedrális megfelelő oldalához, kb 50 m-re le tudtunk autóval parkolni a láda hült helyétől. Sajnos csak a köveket találtuk meg az adott ponton,...a ládt nem.
A csontkápolna kicsit ijesztőnek tűnt, de nem szabad kihagyni.
A bejátat előtti jelszórészlet az stabilan áll.
Kérem a fotóim alapján a megtalálás visszaigazolását.
Kösz!...minden jót

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.07.02 09:33]

 
ludens 2012.05.11 15:00 - Megtaláltam
Csehországi túránk első állomása. Mindkét helyszín nagyon érdekes.
Köszönjük!

 
pliptai 2012.05.11 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
A 2012-es tavaszi csehországi geogtúra keretében, csoportosan elkövetett geoládázás első állomása. A csontkápolna nagyon érdekes volt, helyenként igen meghökkentő alkotásokkal. A katedrális is gyönyörű volt, de még jobb lett volna ha a homlokzat jelentős részét nem borítja állványzat.
Köszönet a rejtésért!

Bugár-orienteering 2012.05.11 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
'Pepetúra' első állomása. A többiek már mindent leírtak.

Pepe 2012.05.11 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
A láda eltűnt, a kukát is tartó oszlopot valószínűleg átfestették, így a pótjelszó is eltűnt. A csehországi geotúránk alkalmával újrarejtettük.
Jelenleg nagy erőkkel dolgoznak a környék rendbehozatalán, hogy a nyári turistaszezon beindulására (még) szebb legyen.
Ide akkor is érdemes elmenni, ha nem lenne geocaching! :-)

Judith 2012.05.11 14:41 - Megtaláltam
A közös túra első állomása.
Anno hiába voltam a rejők csapatában, nem találtuk a ládát, és a jelszót is csak Arrabnona segítségével tudtuk megfejteni.
Újra rejtettük a ládát, mivel eltünt.

Hinter 2012.05.11 14:41 - Megtaláltam
Cseh kesser túra kapcsán jó társaságban. Köszönöm

carmin 2012.05.11 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Első közös kessertúrám! Kóstoló Csehország gyöngyszemeiből 5/1
Az első helyszín kicsit meghökkentő volt nekem a csontokból összerakott díszekkel, a katedrális és környezete nagyon tetszett.

Fonte 2012.05.11 14:40 - Megtaláltam
De jó! Meglett!

mjdgm 2012.05.11 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Először jártam Csehországban. A csoportos geotúra első állomásaként kerestük fel a multi két pontját. A csontkápolna alkotásai érdekesek, a katedrális épülete és parkja nagyon szép! Köszönöm az élményt!

molka 2012.05.11 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
A remek Geotúra során kiváló társaságban! Első megállónk volt, kár hogy a láda eltűnt, mert egyébként igazán látványos helyre visz! Pótoltuk a ládát a rejtővel egyeztetve, illetve a com-os ládát is levadásztuk! Köszi!

 
lelcache 2012.05.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.22
Cseh közös túra alkalmával A képolna nagyon érdekes, a katedrális gyönyörű.

lelcache

CacheFinder 2012.05.11 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.73
Jó hangulatú csehországi geotúra kitűnő társaságban!
A Csonkápolna a maga morbid módján érdekes volt, a templom kívülről impozáns látványt nyújtott. Kezdem megszokni, hogy ha valamely építményt le szeretném fényképezni, az biztosan fel van állványozva...
Az első virtuális ponttal semmi gond nincs, a láda viszont nincs a helyén, plusz környezete utcai wc-nek van használva. A tartalék virtuális ponton sem találtunk jelszórészletet, így valamelyik társunk a rejtőtől kérte el a jelszórészletet.
Köszönet a rejtőnek is amiért elhozott ide minket!

yano6ard 2012.05.11 13:33 - Megtaláltam
Szintén "pepetúra" során abszolvált első pont. A ládát, pótjelszót természetesen én sem találtam.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.15 19:44]

agyorgy 2012.05.11 13:22 - Megtaláltam
Csehországi geotúra első állomása.
Sajnos a jelszóról lemaradtam.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.15 19:46]

dc3 2012.05.11 12:00 - Egyéb
Becserkelve!

Pilis50 2012.05.11 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Sok jó csont . . .
Jó társasággal - jó időben - jó helyen. Köszönjük.

zakany 2012.05.11 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
2012. évi tavaszi csehországi geotúra alkalmával kerestük meg közösen. #1

Sajnos a jelszó második fele eltűnt és a pótjelszót is lefestették!
A csontoknál csak egyszer sikerült beindítani a riasztót :D

StiviG 2012.04.28 16:05 - Megtaláltam
Prágai túránk során útba vettük Kutná Horát a Csontkápolnát és megnéztük a katedrálist is. A Csontkápolna nagyon érdekes volt, ilyent eddig még nem láttam. A katedrális nagyon szép környezetben van és a hozzá vezető út nagyon hangulatos szűk utcácskákon át vezet.

Ancs 2012.04.28 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Csehországi hosszú hétvége első állomása. A csontkápolnát nagyon élveztem, igazán egyedi. A katedrális monumentális látvány, de ide idő hiányában nem mentünk be.
A láda környékén nagy volt a forgalom, óvatosan kellett keresni, de volt 10 perc, amíg senki nem jött. Sajnos így sem találtuk meg, pedig a kesserösvény eléggé egyértelmű. Sajnos a pótjelszót sem leltük meg, köszönjük a rejtő segítségét.
Köszi

galk78 2012.02.10 16:05 - Megtaláltam
Prága felé útba ejtve. A ládát a nagy hó miatt nem találtuk, a pótjelszó sem volt a szemetesen. Rejtő segítségét köszönjük! Fényképekkel a találás alátámasztva. Köszönjük a rejtést!

H. Gábor 2011.11.19 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Cseh Túra, szuper!
Istentelen hely, Istennel promozva, a belépő jól fogy.
Bár magpet picit besz@rosozta az élményt.

magpet 2011.11.19 11:20 - Megtaláltam
Games buszos menet keretében. Köszönöm!

Péter60 2011.11.19 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.63
Első cseh ládám, mindkét pontja látványos.
Remek geobuszos cseh kör során:)

maczy 2011.11.19 11:10 - Megtaláltam
Csapatban. Beszámoló, képek később.
Köszönjük!

Strombus 2011.11.19 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Fergeteges GCUser visszaszerző túránk első ládája és első csehországi ládám.

Az osszáriumra már sok-sok éve kiváncsi voltam, nagyon örülök, hogy most eljuthattam ide. Érdekes. A székesegyház, mint számomra minden gót templom, lenyűgöző.

A rejtés első pontját nagyon snassznak tartom. Annyi minden mást is le lehetne olvastatni, ráadásul olyan valamit, ami időtállóbb.
Mivel a két látványosság elég messze van egymástól, jobb lett volna két hagyományos láda, vagy ha már multi, akkor három pontos, beletéve a város harmadik nevezetes templomát.

A ládában egy betelt mentő-logbookot találtunk, így az kicseréltük egy igazira. Mikor volt itt rejtői karbantartás utoljára? Tettem be tollat és pár ajándékot is.

szipeti 2011.11.19 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.00
Geobuszos társasággal.

 
gusty 2011.11.19 11:00 - Megtaláltam
Ok

Cicapapa51 2011.10.03 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
Prágból haza felé tartva kerestük fel a Csontkápolnát. Bizarr és érdekes. A katedrális szép és monumentális.
A láda könnyen megtalálható.
Köszönöm a rejtést.
Cicapapa51

BiharyG 2011.09.09 15:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Prága felé egy kis letérő, de érdemes volt; fantasztikus hely, köszönjük hogy megmutattad. A láda tökéletes állapotban a helyén van!

BiharyG + Moncsi

CsKaroly 2011.07.18 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Kriszti, Mónika, Péter, Károly

SirLes 2011.07.03 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam Prágából hazafelé a feleségemmel.

syrus423 2011.06.06 12:57 - Megtaláltam
Cvikovbol, a Baraban fesztivalrol hazafele gyujtottuk be az elso cseh ladankat. Nagyon szep videken jartunk. Koszonjuk a rejtest. A MacskaSzem egyuttes. [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

LCSOKA 2011.05.23 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Az előttem itt járó megtalálóknak üzenem, hogy ez nem volt szép tőlük. Nézd a képet.

 
Saláta Bogi & Sanya 2011.05.07 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.04
Prága felé tartva kerestük fel a Csontkápolnát. Bizarr és érdekes megjelénése a halál evilági formájának.

zolilu 2011.04.17 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Prágából hazafelé kerültünk erre. Sajnos este 6 után pár perccel érkeztünk, így mindkét helyszínt zárva találtuk. Kívülről mindkét hely, sőt az egész város nagyon szép. A geocaching nélkül nem hiszem hogy erre tévedtünk volna, a csontkápolna miatt valószínűleg járunk még erre .
A csontkápolna előtti jelszó könnyü volt, a katedrálisnál megijedtünk, mert a környék parkrendezés miatt rendesen fel van túrva. Szerencsére a láda környéke nincs megbolygatva.
Kösz a rejtést!

totik 2011.03.12 16:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Viki, Geri, Krisz', TZ

jjoska 2011.03.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Csodálatos.

Tikis 2011.03.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Nagyon tetszett, hasonlot sem lattam meg.koszi!

zsotie 2011.03.12 00:00 - Megtaláltam
Másodszor jártunk itt.
Most is tetszett.

Fil 2011.02.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Mindkét helyszín igazán lenyűgöző, köszönjük, hogy elkalauzoltatok minket ide. Prágából hazafelé tartva kerestük fel először a kettes, majd az egyes pontot. Utólag belegondolva, fordítva ajánljuk, a belépő jegyekre kapott kedvezmény miatt. Mindkét helyen van belépő, ami nem szerepel a leírásban (!) 60-60 korona a felnőtteknek. Az 1. pont közelében van még egy nagyon szép katedrális, azt is érdemes megnézni, ha már ott jártok.
A csontkápolna nagyon érdekes, számunkra egyedülálló. Leírhatatlan, hogy milyen érzések kavarogtak bennünk miközben azt a rengeteg csontot néztük, s csodálkoztunk a készítők kreativitásán.
A második pont lélegzetelállítóan szép. Sétáltunk egy jót a napsütésben, csodálkoztunk az építészeti stíluson. Megkerestük az alternatív jelszót is, megvan csakúgy mint a láda.. A pótjelszó utolsó előtti karaktere javításra szorulna, de a közeli nyitva levő üzlet miatt mi most nem tettük meg. Aki teheti frissítse fel főleg a sötétben keresők kedvéért. Borostyán valóban nem sok van a láda környékén, de sajnos a kessernyomok segítőkészek.
Szerintünk kihagyhatatlan kess, érdemes kerülni is a kedvéért. Köszönjük!

Nivabibi 2010.11.04 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megvan. (fényképek később) Talán annyi segítség a ládához - a mostoha körülmények miatt - hogy a fal beszögelésében található, de borostyán már/most nincs.

Csaba & családja 2010.10.02 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.24
Németországból hazafelé. Kár lett volna kihagyni.

L@zy 2010.08.23 16:36 - Megtaláltam
Családi nyaralás Prágában és a Cseh paradicsomban. [wapon beküldött szöveg]

Guelue 2010.08.22 14:55 - Megtaláltam
Hiba lett volna kihagyni, köszönjük!

gladius23 2010.08.15 00:00 - Megtaláltam
Jó volt a múzeum és hogy még 1 geoláda is volt a közelben....:-)

remiorsi 2010.08.15 00:00 - Megtaláltam
Úton hazafelé.

babi99 2010.08.07 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam! Prágai túránk 2. geoládája már hazafelé menet kerestük meg.
Köszi a rejtést!

Toti 2010.07.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Nagyon tetszett a Csontkápolna, teljesen egyedi, megdöbbentően nem is tudom milyen...
A katedrális is etalon a maga nemében, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg kívül-belül.

Alexa, Toti

VP 2010.07.08 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.32
1977-ben voltam itt először. Nekem azóta is ez "a gótikus katedrális".
Most harmadszor láttam: észak felől hazafelé tettünk egy kis kitérőt.

kerokaa 2010.05.17 00:00 - Nem találtam meg
Prahaból visszafele jövet. Nem volt túl sok időnk, így a geoládát nem kerestük meg a fal mentén. De azért köszi a rejtés és a koordinátákat, így a két legszebb részt láttuk Kutna Horából.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.06.27 12:17]

bbecky 2010.04.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.00
Sikeresen vettük az akadályt, GPS készülék nélkül is, bár végig kutattuk a katedrális környékét rendesen. Voltunk rá 4-en.
Köszönjük, nagy élmény volt!

Vándor Csillag 2010.04.22 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
3 nap, 3 ország túra előtt. Gyönyörű a katedrális.

sagabi 2010.04.22 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.67 súly: 3.56
Luzyckie Wedrowki

urbanj 2010.03.21 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Prágai hosszú hétvégénk után hazafelé látogattunk el ide.

 
Detty & Zoli 2010.03.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Prágai hosszú hétvégéről hazafele tértünk be megkeresni ezt a ládát. Részletek és képek később.

R.Guszty 2010.03.13 16:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.75
Prágai hosszú hétvége alkalmával. Mindkét templomban jártam már, de szívesen megnéztem még egyszer. A láda elhelyezése nem túl szerencsés, mert a megközelítéshez eléggé le kell "túrni" a domboldalt.

 
Piás 2010.03.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.79
A csontkápolna és -különösen - a székesegyház szép, a pótjelszó halványan látszik a szemetesen, a ládát nem találtuk, lehet, hogy a mi hibánk.

Lopakodó 2010.03.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Tetszett mindkét templom. Kevsen voltak mindenhol, mert igen cudar idő volt.

julaci 2009.10.22 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Prága felé, betértünk, hogy megnézzük a kápolnát. Megérte ez a kis kitérő.

Szép ejtés, köszönöm!

peterpan 2009.10.02 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Prágaság után hazafelé jövet elugrottunk és meggyógyítottuk. Ismét van valódi láda is.
A rejtés értékelése így magamnak szól :)
Valamivel több, mint öt évvel ez előtt már jártam mindkét helyen. Amikor megjelent a láda, egyből ráismertem. Akkor készítettem a katedrális bal oldaláról is képet, ami most fel van állványozva. A csontkápolnában pedig nem lett volna szabad fényképezni, ezért csak sutyiban lőttem párat, ma már szabad volt fényképezni, de a katedrálisban a vakuzás tilos.
Most úgy adódott, megint Prágába kellett mennem. Mivel végig szakmai programok voltak már nagyon szerettünk volna valami fincsit enni. És mi másra eshetett volna a választás, mint a knédlire. A mások által is ajánlott Dacicky Pivnice volt a legjobb választás. Hangulatos hely, 7000Ft-ból hárman pufókra zabáltuk magunkat.
A zsákutcás parkolás is működött, mások is felfedezték azt a helyet.
A ládát egy fal tövébe retettem és vakolatdarabokkal álcáztam.

homér 2009.10.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Prágába menet

Edécske 2009.09.24 16:00 - Megtaláltam
Megvan! Mese később!

Priaxis 2009.09.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Megtaláltuk Edécskével! Csehországi hosszú hétvégénk első ládája (és egyben az utolsó .hu-s is). Édesapám javasolta, hogy ne hagyjuk ki Kutna Hora-t, és milyen igaza volt! Meg a Rejtőnek is, hogy ezt a helyet választotta. Ha valaki erre jár, egyszerűen kötelező megnézni!
A Csontkápolna rettenetesen bizarr, de a maga nemében fantasztikus alkotás, a katedrális pedig meseszép. Isteni jót lehet itt ámuldozni.
Az egytlen dolog a türelem, ami kell. A rengeteg útfelbontás és elterelés miatt majd bele őszültünk, mire sikerült a katedrálishoz átérni...
Köszönjük!

Priaxis

U.i.: a közeli Vlassky dvur / Italian court (GCYVX9) megtekintését is mindenkinek nagyon javaslom!

 
softi 2009.08.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 1 átlag: 3.50 súly: 3.52
Nagyon szép a város!
De hogy mit is kell megkeresni a jelszóért alig érthető meg. Ismerve a rejtőcsapatot ez nagy fekete pont!

fodorcsalad 2009.08.11 14:00 - Megtaláltam
Csehországi kalandozásaink első ládája. Ajánljuk mindenkinek!

Köszi a rejtést!

Bau_family 2009.08.07 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Prágába menet a láda adta az ötletet Kutna Horá meglátogatásához, és nagyon nem bántuk meg a kitérőt, köszönjük! Hangulatos város (néhol kicsit olyan mint Szentendre). A parkolással nem volt gondunk, a csontkápolna felé megálltunk a Cisterciácký klášter nevű templom mellett lévő ingyenes parkolóban (Vitézna-Zamecka sarok) és onnan a templom megnézése után sétáltunk át a csontkápolnába (300m). A Cisterciácký kláštert nem érdemes kihagyni, nekem belülről még a katedrálisnál is jobban tetszett. A katedrális közelében van egy nagyon jó étterem (Pivnice Dacicky, Rakova 8), nagyon jól főznek és az árak is barátiak voltak.

J&J(jppj) 2009.07.12 11:50 - Megtaláltam
BEAC türa. Az Óriáshegységböl hazafelé. Kutna Horát elég jol ismerjük, már háromszor láttuk ezt a csodálatos templomot, de negyedszer is érdemes volt megnézni.

 
Magnes50 2009.07.11 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
BEAC turista egyesület CSeh Óriás-hegység túráján Zahyékkal megtaláltuk. Már korábban is jártunk ebben a szép városban.

 
Gábor és Edit 2009.07.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Rumcájsz városából (Jicsin) Prágába menet ejtettük útba Kutna Horát. A jelszórészleteket könnyen megtaláltuk. A csontkápolnánál is sikerült ingyen leparkolni: A kápolnával szemben állva az utca bal oldalán, ahol a főút jobbra kanyarodik, a kanyarból nyílik egy rövid zsákutca. Itt semilyen tábla nem tiltja a parkolást, és hely is akadt elegendő. (Kb. 100 m-re a kápolnától.)

Az Olasz-udvar
spary 2009.06.01 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.48
Első külföldi magyar ládánk:D
Sajnos a láda nem lett meg, de a pótjelszót gond nélkül sikerült megtalálnunk. A második állomás megközelítése gépkocsival nem volt egyszerű, mert a város keresztbe-kasué fel van túrva. A GPS kb négyszer tervezett új útvonalat.
A második pontnál a parkolás 60 Kcs. Kedd ellenére a katedrális is nyitva volt. Felnőtt belépő 50 Kcs diák 30 Kcs. A Csontkáplnában is ugyanezek a jegyárak.

Kerike 2009.06.01 00:00 - Megtaláltam
Prágai kirándulásunk utolsó pontja volt Kutná Hora városa. Nagyon szép kis város, tele látnivalóval.
Sajnos a ládát a fal többszöri körbejárása után sem találtuk meg.
Kérem szépen a rejtőt,hogy a fényképek alapján fogadja el a megtalálást. Köszönöm :-)

[Jóváhagyta: arrabona, 2009.06.04 17:02]

Hampi 2009.05.07 17:00 - Megtaláltam
Prágába menet tettünk egy kis kitérőt Kutná Horára. A kápolna nyomasztó volt, de egyben roppant érdekes. A katedrális lenyűgözött. A ládát sajnos nem találtuk, de lehet, hogy nem jó helyen kerestük, vagy ellopták. A pótjelszó viszont jól látszik még. A város nagyon szép megérte a kb 30km kitérőt.

aPPle29 2009.03.28 10:00 - Megtaláltam
Németországból hazafelé gondoltuk teszünk egy kis kitérőt a láda miatt.Reggel 9-re értünk a csontkápolnához,éppen nyitásra.A 6 éves nagylányomat sokkolta a látvány,és még mi szülők sem láttuk soha ehhez hasonlót...Lefényképeztük a táblát,aztán irány a katedrális és a láda.Utóbbival kezdtünk.Kerestük,kerestük...a bokor mögött az összes mozdítható követ kiszedtük a falból.A párom már rámszólt ,hogy ne bontsam már le az egészet,de nem akartam feladni! És semmi,volt egy nagyobb lyuk,ahova esetleg beférhet egy ekkora láda,de az üres volt...háromszor mentünk vissza,hátha másképp látjuk a dolgokat.:-)de nem találtuk meg a ládát.
Utólag már nem bánkódunk annyira ,mert ha nem lett volna a láda biztos nem látjuk ezeket a különleges helyeket..csak kicsit csalódottak voltunk...vagy lehet hogy csak nem elég ügyesek??:-)
Kérjük szépen a rejtőt,hogy a fényképek alapján fogadja el a megtalálásunkat!Köszönjük.

[Jóváhagyta: arrabona, 2009.04.21 23:56]

Köszönjük szépen a rejtőnek a jóváhagyást!

 
dudikoph 2009.02.22 13:30 - Megtaláltam
Pragai hetvegerol ruccantunk ki a kapolnahoz es a katedralishoz. A kapolnanal rossz szamokat irtunk fel, igy utolag kellett a rejto segitsege a megfejeteshez, ezuton is koszi :)

A kapolna nagyon durva, meg soha nem lattam ehhez foghatot. Nagyon erdekes volt, koszi!

bolyak 2009.01.09 00:00 - Egyéb
Nov 2-án ott vívódtam, hogy Kutna Horában vagy Pardubicében aludjunk, végül is Pardubice nyert. Még szerencse, így nem csak a ládáért kell kimenni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu