geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2389. Szigliget varázsa (GCSZGV)
Szigliget keleti kapuja, Wass Albert emlékével és az Avasi toronnyal
Szigliget keleti kapuja, Wass Albert emlékével és az Avasi toronnyal
Szigliget szimbóluma a vár
Szigliget szimbóluma a vár
és az Esterházy kastély
és az Esterházy kastély
Királyné szoknyája rejti az 1. pontot
Királyné szoknyája rejti az 1. pontot
A vár belső udvarán keresztül jutunk a felső színtekre.
A vár belső udvarán keresztül jutunk a felső színtekre.
A ládát a toronyfal előtti nyugati várfal rejti.
A ládát a toronyfal előtti nyugati várfal rejti.
A vár makettje, szemben a nyugati fallal
A vár makettje, szemben a nyugati fallal
Panoráma Badacsony felé
Panoráma Badacsony felé
Esterházy borpince múzeum
Esterházy borpince múzeum
Alkonyi búcsú Szigligettől
Alkonyi búcsú Szigligettől

Szélesség N 46° 47,330'
Hosszúság E 17° 26,301'
Magasság: 180 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.10.31 16:30
Megjelenés időpontja: 2009.03.31 18:15
Utolsó lényeges változás: 2009.04.20 16:49
Utolsó változás: 2019.07.10 22:04
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H)
Elrejtők: Robin13 és Evab
Felhasználó: Robin13
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 7500 m
Megtalálások száma: 602 + 2 sikertelen + 18 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást halaszkiraly készítette.A ládába TravelBug nem helyezhető.


Rövid leírás: Négypontos multi: 1.pont: A mikroláda, az Óvár kilátó tornyánál a négyzetes kő talapzattól ÉNY irányban 2 méterre elhelyezkedő ikerfa közös tövénél a gyökér üregben kövekkel takarva található a 2. pont koordinátáival és a 4 betűs jelszórészlettel. Láda eltünt, Pótjelszó: a kilátótorony alsó szintjének északnyugati pillérét fedő deszkalap belső oldalán. 2. pont: Szentháromság-kápolna oldalfala és a lábazata közötti kővel takart üregben van a mikroláda, benne a 3. pont koordinátái és 3 betűs jelszórészlet. 3. pont: Sziklafalon vastag borostyán gyökér mögötti üregben mikroláda a 4. pont koordinátáival és a 4 betüből álló jelszórészlettel. 4. pont: láda a vár középső színtjén a nyugati várfalba rejtve, benne a 9 betűs jelszórészlettel. A gps bemutatásával kedvezményes belépőjegy kapható. Amennyiben a várkapu zárva van, pótjelszó a várkapuhoz felvezető út jobb oldali utolsó ismertető tábla hátoldalánál található. Jelszórészletek összerakási sorrendje: 3-1-2-4 pont.Wap vége.

Szigliget a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, védett természeti terület. A Kamon-kő tanösvény pedig fokozottan védett természeti terület.
- A geoláda pontjait csak közúton, illetve jelzett túrista úton szabad megközelíteni.
- A geoláda 3. pontjához a Kamon-kő tanösvényen csak gyalogosan lehet közlekedni.
- Amennyiben a természetvédelem érdekei szükségessé teszik, a védett természeti területen, vagy annak meghatározott részén a közlekedést és a tartózkodást a természetvédelmi hatóság korlátozhatja, illetve megtilthatja. Ez esetben a rejtőnek kötelessége a kihelyezett geoládát a területről eltávolítani, és a játék honlapján a játékosok figyelmét felhívni a terület látogathatóságának korlátozottságára.
- Kérjük, hogy a területen kirándulók ne hozzanak és hagyjanak a területen semmit és ne is vigyenek el a természetből semmit. Ne tegyenek kárt a növényzetben és a talajban illetve a közetekben. Tüzet rakni és sátorozni tilos. Mindezeket a természet védelméről szóló 1996 évi LIII számú törvény írja elő.


Részletes leírás:
A szigligeti multi kiinduló, első pontja az Óvár-hegyen (Királyné szoknyája) található. Ajánlott az Óvári hegy északi lábánál lévő parkolóból elindulni, ahol több kocsi számára is van hely.
1. pont:  N 46° 47,330' E 17° 26,301' 180 m [GCSZGV-1]. Óvár. A parkolóból kiépített meredek lépcső vezet fel az Óvár romjaihoz és az új kilátótoronyhoz. Érdemes a lépcsőkön felmászni, mert a kilátás különlegesen szép, a vár romjai felújítottak, pihenő helyekkel és ismertető táblákkal kiépítettek. A mikroláda, az Óvár kilátótornyánál a négyzetes kő talapzattól ÉNY irányban elhelyezkedő ikerfa közös tövénél a gyökér üregben kövekkel takarva található a 2. pont koordinátáival és a 4 betűs jelszórészlettel. A láda eltünt ezért Pótjelszó: a kilátótorony alsó szintjének északnyugati pillérét fedő deszkalap belső oldalán.
2. pont: A Rókarántó dombján lévő Szentháromság-kápolnánál található a multi 2. pontja. Az 1. ponttól az Aranykagyló- majd Kamonkő utcán (piros Piros sáv, aztán sárga Sárga sáv jelzésű turistaút) célszerű elindulni, a Kápolna táblánál jobbra felfelé sárga jelzésű Sárga sáv keskeny kiépített egyenes ösvény vezet fel a kápolnához. A mikroláda a kápolna Badacsony felé néző oldalfala és a lábazata közötti kővel takart üregben található, benne a 3. pont koordinátái és 3 betűs jelszórészlet. Kisegítő jelszó a kápolna megvilágítását védő kis téglafal belső oldalán.
3. pont: A tanösvény 8. pontját képező Kamon-kő.
A kápolnától a sárga Sárga sáv jelzésű műemlék pincesor út végéhez közel élesen balra fordulva vezet fel a dombra a Kamon-kő Tanösvény, melyet kék T betű jelzés Kék T jelez. A Tanösvény egyik zsák-állomása a Kamon-kő. Az ismertető táblától 4-5 méterre a sziklafalon kb. 1 m magasan vastag borostyán gyökér mögötti üregben, kő darabkával takartan van elrejtve a mikroláda, és benne a láda (4. pont) koordinátái és a 4 betűből álló jelszórészlet. Kisegítő jelszó a táblára írva található.

A mikroládák kis átlátszó plasztik kémcsövek, melyekbe helyezett papír hengerre vannak írva a koordináták és a jelszó részletek. A kis csövek jól záró kupakját kérjük nem felnyitni, és a csöveket pedig ugyanarra a helyre visszahelyezni és ugyanúgy rejteni.

4. pont, GCSZGV ládája (multi vége). Helyszín: a Szigligeti vár.
A Kamon-kötől, mely a tanösvény 8. állomása az ösvényen haladva lehet eljutni az Öregfalu templomához, ahonnan indul a várhoz felvezető kiépített út. A várat, nagyon szépen, önerőből állította helyre és építette ki az önkormányzat, A körpanoráma pedig egyedülálló élményt nyújt. A láda a vár középső színtjén, a nyugatra néző alacsony várfalba van elrejtve. A 10x15 cm-es plasztik ételdobozban található a logbook és abban az utolsó jelszórészlet 9 karaktere. Kérjük a ládát és a takaró követ gondosan visszahelyezni a rejtekhelybe úgy, hogy a várat látogatók azt ne vegyék észre. A vár, márciustól október végéig minden nap 9-19 óráig látogatható. Belépőjegy 600 Ft. felnőtteknek és 300 Ft. gyermekeknek, 6 éven aluliaknak ingyenes. A Polgármester jóindulatának köszönhetően a gps bemutatásával 50%-os kedvezmény kapható. Amennyiben a várkapu zárva van, pótjelszó a várkapuhoz felvezető út jobb oldali utolsó ismertető tábla hátoldalánál található.
Jelszó: húsz betüből álló egybeírt két szó, összerakási sorrendje: 3-1-2-4 pont.

A Szigligeti multi, 7,5 km hosszú és 360 m szintemelkedésű körtúra, melynek 4 pontja érinti Szigliget leglátványosabb és hagyományosabb részeit. Szigliget "gyönyszeme" az Aranykagyló völgy/öböl, melyet az Óvári-hegy a Kamonkő és a Rókarántó övez. A táj mediterán klimája következtében kiváló szőlő terem és a völgyben szép régi borpincék sorakoznak. Kiindulópontnak ajánlható az Óvári parkoló, mely a multi első pontja közelében található. Lehet azonban más parkoló is a kiindulás pl. a hajókikötő vagy a strand parkolója. A multi pontjainak körbejárása során ajánlott a szigligeti látványosságokat is meglátogatni mert varázslatos élményben részesülhetünk. A vár tatárjárás után 1260 körül épült és többszöri bővítés után 1521-től a Tóti-Lengyel családé lett. Érdemes megemlíteni, hogy a török csapatok többször ostromolták, de bevenni nem tudták., hiszen a híres törökverő Kinizsi Pál apósa, Magyar Bálint volt a vár kapitánya.
Szomjoltás és az ország egyik legpatinásabb és legrégebbi pincéjének megtekintése céljából ajánlható az Esterházy Pince meglátogatása (könnyen útba ejthető:  N 46° 48,088' E 17° 26,302' 140 m [GCSZGV+pince]). A többi szigligeti látványosságokat az alábbiakban ismertetnénk röviden, hiszen a nevezetességekről leírásokat a helyszínen mindenütt találhatunk.

A középkorban a tapolcai medence síkjából kiemelkedő hegyeket még mocsaras, nádas vette körül, akkor ezért Szigetnek is nevezték. Lehet, hogy mai elnevezése is erre utal. Bár már régmúlt időkből is találtak leleteket, a honfoglalás után a Lád nemzetség szállás területe volt. A legrégebbi település az Avasi templom körül alakult ki. A XIII században épült román stílusú kősisakos tornyú templom miután a település a XV. században elnéptelenedett elpusztult és csak a tornya maradt meg. Egyébként, ha Badacsony felől jövünk mindjárt a település első házainál találkozunk a toronnyal, melyhez egy szép székely kapu, Wass Albert szobra és parkosított bejárat vezet. Innen az autóút, kettéválva és körülölelve a Várhegyet, Antal hegyet és a Hálás-tetőt, egyrészt a parton az Aranykagyló völgyet és a hajókikötőt érintve, másrészt egyenesen tovább haladva a dombon keresztül az öregfaluba vezet. A másik régi település a XIII. században épült templom köré csoportosulva a vár alatt alakult ki. Ez a mai Öregfalunak nevezett, műemlék jellegű település rész. A falu közepén található a klasszicista stílusban épített volt Esterházy kastély, ma alkotóház. A településen több szép nádtetős népi lakóházban és présházban gyönyörködhetünk.
A Kamon-kő tanösvényen gyakorlatilag végig kell haladni a szigligeti multi 2-3-4. pontjainak felkeresése alkalmával. A tanösvény 9 állomásból áll, melyeket fordított sorrendben érintünk. A 8. állomás a Kamon-kő.

Az Óvári parkolóhoz a visszajutás: A piros Piros sáv jelzett út vezet az Öreg- majd Újfalun és a Malomdombon keresztül vissza a parkolóhoz.
Az Aranykagyló (hajókikötő) és a strand parkolóhoz a visszajutás: Az Öreg- majd Újfalun keresztül a Soponyai autó úton jutunk vissza a parkolóhoz. A parti utat végig nádas övezi a Balaton felé a hegyoldal felé pedig a régebbi és újabb szép tájházak látványa kíséri. A parkolónál van a szigligeti strand és a büfék sora.

Sikeres láda keresést és szép varázsos élményeket kívánunk minden kesser társnak aki a GCSZGV multit és ezzel Szigligetet felkeresi.

2012.06.30. Köszönet wtl-nek, hogy jelezte a vár bejáratának átépítését illetve egy várkapu kiépítését. Az új helyzetnek megfelelően javítottam a 4. pont leírását és pótjelszót helyeztem el arra az esetre, ha várkapu zárva van.

2012.07.08. Köszönet Balassa Balázs Polgármester Úrnak, aki nagylelkűen lehetővé tette, hogy 50%-os kedvezménnyel vásárolhassuk meg a belépőjegyet. Ehhez az SZGV 4-el bejelölt gps készüléket kell bemutatni.

2016.09.30. A mikroládák kicserélve és a leírásnak megfelelő rejtek helyen találhatók. A logolásokat így már nem kell figyelembe venni. A 2 pont mikroládáját kérem mélyre becsúsztatni a falrepedésbe és jól takarni a kövekkel. Köszönöm és szép szigligeti élményeket kívánok.

2017.08.05. Az 1. pont mikrofiolája eltünt ezért a pótjeszót és a 2. pont koordinátáit a kilátó ÉNY. tartó fa oszlopát keresztező deszka hátsó falán lehet megtalálni, mint pótjelszót.

2018.06.21. Mindegyik ponton a mikróládák újakra kicserélve, a hiányzók pótolva és a pótjelszók is láthatóvá téve. Kérem a mikroládákat nem felnyitni és gondosan visszarejteni.

2019.07.10. Az 1. pont mikrofiolája megint eltünt ezért a pótjeszót és a 2. pont koordinátáit a kilátó alsó szintjének északnyugati tartó fa oszlopát keresztező deszka hátsó falán lehet megtalálni.
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (377 db): környezet: 4.83 rejtés: 4.69 web: 4.70 átlag: 4.74

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Csirimojo 2019.07.12 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Utána mindenképpen érdemes kipróbálni a Szigligeti Fagyizót

20190712_185104 
Gorkii 2019.07.12 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mordor 2019.07.05 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zoli 2019.07.02 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Az első ponton csak az alternatív lehetőséget találtuk mi is. A másik hárommal nem volt gondunk. Bár a jelszó a végén nem stimmel (a 2. ponton lévő részlet hibája miatt), de könnyen kitalálható a helyes megoldás.
Lehet, hogy csak a nyári hőség miatt, de a terep nehézségi fokát mi magasabbnak éreztük a 2-es értéknél. :D Igencsak megküzdöttünk a szintkülönbségekkel.
A pontok egyébként nagyon szép, érdekes helyeken vezetnek végig. Egyiknél sem jártunk még, sok új élménnyel gazdagodtunk.

Köszönjük a lehetőséget!

Linda, Bence és Zoli

IMG_20190702_121906IMG_20190702_122210
IMG_20190702_123705IMG_20190702_123353
IMG_20190702_125657IMG_20190702_125947
IMG_20190702_130020IMG_20190702_130118_1
IMG_20190702_130204IMG_20190702_130557
IMG_20190702_135354IMG_20190702_151811
IMG_20190702_152021IMG_20190702_160741
IMG_20190702_162411IMG_20190702_171646
Zergi 2019.06.22 11:15 - Megtaláltam -
Fogtam!
Az első pontnál a nyilvánvaló hely üres volt, csak egy láda fület találtam. A rejtő telefonon segített az alternatív jelszórészlet helyének megjelölésével, köszönöm!
A 2. pont rendben volt - kivéve azt, hogy a háromból két betű helytelen. A 3.-nál szinte véletlenül lett meg, a gps még vagy 13 métert jelzett, de a leírás segítsége jó. A 4. állomáson tűzszünetet kértem a történelmi íjászverseny résztvevőitől a logoláshoz.

IMG_9778IMG_9781
IMG_9782IMG_9783
IMG_9784IMG_9785
IMG_9786IMG_9788
IMG_9789IMG_9790
IMG_9791IMG_9792
IMG_9793IMG_9795
IMG_9801IMG_9802
IMG_9803IMG_9804
IMG_9805IMG_9806
IMG_9807IMG_9808
IMG_9809IMG_9810
IMG_9811IMG_9812
IMG_9813IMG_9814
IMG_9815IMG_9816
IMG_9817IMG_9818
IMG_9825 
sinus90 2019.06.16 15:20 - Megtaláltam
Busszal érkeztünk Libertyvel Szigligetre. Hegyre fel és le, ismételgetve. Az 1. jelszórészletet az erdészek ládájában találod - segítség: oszlop és padozat között - ha a comos koo nem áll rendelkezésedre. A 2. pont jelszórészlete nem jó, ki kellene javítani! Szerencsére a viharból csak a dörgések jutottak nekünk, szárazon megúsztuk. Itthon aztán olvastam milyen vihar volt itt-ott.
Nem számoltam a lépcsőket, de volt belőlük néhány. Fájós lábúaknak, szíveseknek nem ajánlott, azzal együtt, hogy nagyon szép helyeken jártunk.
Köszi a rejtést!

Liberty 2019.06.16 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Szigligetet kerestük fel ezen a szép napon Sacival. Nagyon találó a láda elnevezés, valóban varázslatos volt a multi minden pontja. A várba a belépő 50 %-os volt, elég volt megemlíteni, hogy geocaching. Nagyon tetszett a vár, minden zugát végigjártuk, a panoráma fentről nagyon szép. A Kamon-kő környezetében óriás szitakötők hemzsegtek, szinte kerepeltek a szárnyaik. Csüngtek a fa ágain és levelein, a nap fényében különleges volt a látványuk, a fejüket kétoldalt beborító hatalmas zöld szemükkel. Nagyon szép nyaralók és hangulatos ódon nádtetős házak között mentünk a Szentháromság kápolnához, itt rejtettük el a GCKAKU-t.
Itt a jelszóban valami csavar van, biztosan elírás történt, mert a végén így nem jó a jelszó. Rögtön rá lehet jönni, hogy mi lenne a helyes jelszórészlet, de talán mégis szerencsés lenne a rejtőnek kijavítani. Az Óvár kilátójából újabb csodás panorámában gyönyörködtünk. A jelszót a comos ládában találtuk meg. Köszönet a rejtésekért és ezért a varázslatos sétáért.

réka97 2019.06.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megvan, köszönjük! :)

Evila 2019.04.21 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
11 órakor érkeztünk az ajánlott parkolóba, fellépcsőztünk az Óvár romjaihoz, gyönyörű a kilátás. Sajnos a palack nincs az adott helyen, a pótjelszó rendben (elnézést a Rejtőtől, hogy nem olvastam el rendesen a leírást és húsvétkor fölhívtam, ezúton is köszönöm kedvességét!).
A második pont jelszórészletét nem értem, nem illik a szóba, de kitalálható a jelszó így is.
A 3. pont jól megizzasztott bennünket, végig mentünk a kő előtt, a tetején pedig vissza. Csodás a kilátás, csak a leereszkedés volt problémás a tanösvényre.
A 4. pontnál minden rendben volt, láda a jó kis rejtekében. 800 Ft a belépő, de él az 50 %-os kedvezmény! Rengetegen voltak a várban, a kilátás csodálatos, innen különösen.
Megnéztük még az Eszterházy kastélyt (kívülről) és az Avasi templom romot a székely kapuval. Visszafelé lementünk a mólóra, igazi tavaszi, nyár elejei hangulat volt.
12 km-rel zártuk a napot.
Köszönjük a Rejtő munkáját! Evila, Advent, Dani

IMG_7179IMG_7192
IMG_7189IMG_7197
IMG_7208IMG_7214
IMG_7217IMG_7288
IMG_7305IMG_7316
IMG_7319 
stmester 2019.04.10 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Csak azt a sok lépcsőt tudnám feledni. A tanösvényen minden harsogó zöldben már. A kilátó toronynál a pótjelszó össze van firkálva.

P1030746P1030749
P1030753P1030757
P1030759P1030760
P1030764P1030766
csyzylacee22 2019.03.28 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönjük a rejtést!Kati, Laci! [Geoládák v2.2.5]

Luca007 2019.03.09 17:30 - Megtaláltam
Szigligeten túráztunk,
közben ládát találtunk.
volt itt minden:
mérges kutya,
kedves cica,
vár, kilátó,
fürödtünk.. ja nem az másnap volt :-)

izsolt 2019.03.09 17:30 - Megtaláltam
a vasárnapi hévízi fürcsike előtt körbesétáltuk Szigligetet a piros a (narancs)sárga és a tanösvény jeleken
annyi megnéznivaló volt, hogy a végén ránk is esteledett
köszi a rejtést

geoládászok 2019.03.09 16:46 - Megtaláltam
Megvan! Köszönjük a rejtést!

20181028_151444
uvegeskornelia 2019.02.17 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SierraLima 2019.02.17 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

henger1 2019.02.17 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hörcsög 2019.02.16 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.2e] Ajánlom mindenkinek ezt a remek multit! A várban már sokszor voltam és a Tanúhegyek nyomában is megvolt, de rengeteg új eddig nem ismert helyre elkalauzolt a multi. Remek az útvonal-vezetése, jók a rejtések, köszönöm! Látszik hogy sok munkája van benne a rejtőnek!

Nitusz 2018.12.30 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Nemi91 2018.12.30 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (622 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu