geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2305. Hévízgyörki román kori templom (GCHGYT)
A hévízgyörki román kori templom
A hévízgyörki román kori templom
Ilyen volt - ilyen lett
Ilyen volt - ilyen lett
Festményen is megörökítették, nem sokkal a rommá lövés előtt...
Festményen is megörökítették, nem sokkal a rommá lövés előtt...
Romokban...
Romokban...
A szentély felől, a sekrestyével
A szentély felől, a sekrestyével
A barokk elemeket is tartalmazó oltár
A barokk elemeket is tartalmazó oltár
A karzat
A karzat
Az ásatáskor feltárt középkori sírok egyike
Az ásatáskor feltárt középkori sírok egyike
2018.12.20
2018.12.20
A rejtek
A rejtek

Szélesség N 47° 38,069'
Hosszúság E 19° 31,360'
Magasság: 117 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.11.09 00:00
Megjelenés időpontja: 2008.11.16 13:56
Utolsó lényeges változás: 2019.09.14 18:45
Utolsó változás: 2019.10.06 05:58
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Luki
Felhasználó: Luki
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 35 m
Megtalálások száma: 645 + 3 sikertelen + 22 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente


WAP: A rejtek a templom melletti épület mögött kereshető. A közeli lakóházak miatt fokozott óvatosságot kérek!
A kapu NINCS ZÁRVA, csak egy gerendával van becsukva!


A ládába TravelBug nem helyezhető.A rejtekhely
A láda GPS nélkül is megtalálható, autóval a templom mellett lévő utcáig (Szent Márton u.) el lehet menni, ahol parkolni is tudunk. A templom (és a rejtés) lakott helyen van, közepes mugliveszély lehetséges, ügyeljünk erre is!


Hévizgyörkön a XIII. század vége óta áll egy kis Árpád-kori templom, mely bátran dacolt az évszázadokkal, sokszor alig elkerülve a pusztulást, de valamiképpen mindig állva maradt. A múlt század végén a helyreállítása már nem tűrt halasztást, így a restaurált templomot 1988 novemberében adták át a közönségnek, egy héttel a védőszentje, Szent Márton napja után. A 20. évfordulóra való tekintettel sikerült 2008. Márton-nap táján felavatni ezt a geoládát, és ezzel többek számára lehetővé tenni, hogy megismerjék ezt a rejtőzködő kis műemléket.

A templom:
A templom a falu főutcájáról nyíló út mellett, egy alig kiemelkedő dombocskán áll, lakóházakkal körülvéve, melyek közül a templom szentélye mögöttiben a templom kulcsa is elkérhető, ha valaki belülről is látni szeretné.
A templom egyhajós, egyenes szentélyzáródású, eredetileg későromán stílusban épült a XIII. század végén, majd később egy hozzátoldott toronnyal bővítették.

A település története:
Hévizgyörk a Galga-patak völgyében álló kis település, közel az M3-as autópályához. A hely bizonyíthatóan az őskor óta lakott volt, réz-, bronz- és vaskori törzsek, kelták, szarmaták lakták, majd a Kárpát-medencét benépesítő honfoglaló magyarság itt is megtelepedett. A korai idők pontos helyneveinek visszakeresését megnehezíti, hogy a középkor folyamán három Györk nevű helység is található volt a vidéken - a mai Vámos-, Galga- és Hévizgyörk -, ám az oklevelekben e nevek nem mindig a mai települést jelentették. Hévizgyörk első néven nevezése valószínűleg 1565-ből származik Hewyzgeork alakban. A török időkben osztozik a megszállt ország sorsában, de azért teljesen el nem pusztul, habár nagyban elnéptelenedik. A Buda körüli felszabadító harcok során egy kis időre újra lakatlanná lesz, de később lakosai visszatérnek. A XVIII-XIX. században a terület részeként a környző nagybirtok része lett Hévizgyörk, akkori birtokosai közül Grassalkovich Antal a leginkább említésre méltó.

A templom története:
A feltehetően a XIII. században épített templomot oklevélben először 1472-ben említik, "Szent Péter egyháza" névvel. Ez a titulus, összevetve az 1570 körüli feljegyzéssel, mely szerint "Hévizgyörk 4 forintot fizet, melyet Szent Márton adójának hívnak", érdekes történelmi ritkaságra utal; eszerint valamikor ugyanis megváltozhatott a templom védőszentje, ami nem túl gyakori jelenség - a templomot ugyanis később, a XVIII. században, Szent Márton templomának nevezik.
Építésének idején a magyarországi kis templomok még jórészt torony nélkül épültek, a harang valószínűleg az épület mellé felépített kis faállványon volt, ám ezek korabeli nyoma nem található meg. Később a templom eredeti épületéhez kőből való tornyot ragasztottak. Ebben az időben, főképp ilyen kis falusi templomok esetében a pallér minden valószínűség szerint nem előre elkészített tervek alapján, sokkal inkább gyakorlat, tapasztalat és intuíció szerint vezette az építkezést, de talán éppen ezért állták ki az idők próbáját az így épült templomok, ha az építész "érzésből" kissé túlméretezte a falakat.
A XVII. században egy kevés ideig a reformátusoké lett a kis templom, de 1662 után újra a katolikusoké. Nem sokkal ezután egy oklevél név szerint említi a templom licenciátusát, amely tisztség afféle pótmegoldás volt az akkori paphiányos időkben: jámbor életű, jó torkú és tiszteletben álló személyek kaptak engedélyt laikusként az evangélium felolvasására, kisebb prédikációkra, házasságok és temetések szertartásainak vezetésére.
A XVIII. században több ízben említik a kis templomot oklevelekben, jegyzőkönyvekben, így pl. azt is tudjuk, hogy 1720-ban új oltárral látták el. Grassalkovich Antal idején, 1760 körül arra panaszkodnak a hívek, hogy a templom igen rossz állapotban van, 1771-ben ráadásul villámcsapás is rongálja a tornyát. Grassalkovich özvegye ekkoriban rendbe tétette, de csak téglával falazták vissza néhány helyen a leomlott részeket (e javítások egy része ma is látható). A későbbiekben azután már nem foglalkoztak a karbantarással, fenn is maradt egy 1772-es jegyzőkönyvben, hogy "a' templom kő-falai nedvesek, a' deszka mennyezet le fog szakadni, a' Toronynak fa munkája meg-romlott, rottadt gerendáit ki kellene cserélni...".
A rossz állapot ellenére valószínűleg folyamatosan használták a templomot 1924-ig, amikor is egy hatalmas vihar május 9-én annyira megrongálta, hogy abban tovább misézni nem lehetett. Ekkor a lebontásáról intézkedtek, hogy a köveit egy új templom felépítésére használják fel; ez szerencsére nem történt meg. Ugyanekkor Schulek János építész terveket készített a templom felújítására, aminek kivitelezése egy teljesen megváltoztatott, háromhajós templomot eredményezett volna. E bővítés nem valósult meg, ami a későbbi restaurációs munkálatok ismeretében szerencsésnek mondható.
A kis templom a második világháborúban kapta a legkomolyabb sérülést; ezt követően már egyértelműen romnak lehetett nevezni, és lassan a teljes pusztulás várt volna rá, ha a 80-as években helyreállítását nem szorgalmazta volna néhány lelkes ember, akiknek hála, most a hévizgyörki Szent Márton-templom újra abban az állapotában látható, amelyben már a hozzáépített toronnyal együtt állt a falu közepén.
A helyreállítás után a restaurált templomot 1988. novemberében adták át a közönségnek, egy héttel a védőszentje, Márton napja után.
Legutóbb 2013-14-ben volt itt felújítás, tereprendezés és parkosítás, a helyszín megújult, ideális pihenőhely és kirándulási célpont lett. A templom kívül is új festést kapott, klasszikus fehér színben áll a felűjított, stílusos kerítéssel körbevett kis park közepén. Látogatható, a kulcsot kell csak elkérni a szentély felőli szomszédban.

A templom feltárása
A helyreállítás előtt 1985-től a templomdombon régészeti feltárást is folytattak - a templom környékén azelőtt csak amatőr "kincsásók" ástak, komoly régészeti feltárás mindaddig nem volt.
Az ásatás meglepő eredménye volt az eredeti alapozásban talált két szarmata sír, melyek mellékleteit elemezve a régészek fontos ismeretekkel lettek gazdagabbak az egész Kárpát-medence ókori történetét illetően is. Emellett a templom körüli szokásos temetkezési helyek feltárása is megtörtént.
Az is kiderült, hogy a templomban valamikor működött egy kemence is. Ebben valószínűleg az istentiszteletkor használt kenyeret, vagy ostyát süthették meg, és eredetileg egy jómódú lakóház kemencéje lehetett - erre utalnak a leletként előkerült XVI-XVII. századi kályhaszemek töredékei.
A régészeti kutatás a templom hat nagyobb építési periódusát tudta megkülönböztetni, és napvilágra hozta egy vörös homokkőből készült keresztelőmedence maradványait is az egykori kemence alól.

Alább következnek azok, akiknek a templom helyreállításában és a régészeti feltárásban való segítsége nélkül ma a hévizgyörki Árpád-kori templom csak egy lassan pusztuló, romos falmaradvány lenne egy gazos telken:

Pálos Frigyes művészettörténész, prépost
Balázsovits Zsuzsa restaurátor
Holnapy Dénes építész
Tari Edit régész
Dinnyés István régész

A leírás a templom átadására megjelent múzeumi kiadvány alapján lészült (Múzeumi Füzetek 39. szám, ISBN 9837148 07 8, Petőfi Múzeum, Aszód, szerk.: Asztalos István), a fotók és rajzok egy része is innen való.'
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (441 db): környezet: 4.50 rejtés: 4.53 web: 4.64 átlag: 4.56

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


skj 2020.02.16 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.90
Nem találtuk meg még a rejtő segítsége sem segített! A feltöltött képek alapján kérjük a megtalálás elfogadását. Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: Luki, 2020.02.23 11:42]

A kertbőlAz egyik ablak
A templom belsőA karzat
Pogacsa1 2020.02.15 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A szomszéd kutyája igazán kellemetlen "mugli". A láda rendben, jó rejtés. Köszi a rejtést:)

vaslemez 2020.02.15 10:43 - Megtaláltam
Meglepő a templom, még csak ki sincs igazán táblázva. Az sem egyértelmű, hogy be szabad-e menni vagy sem.
A ládát nem találtuk. A koordináta kb a kerítésnél lévő villanyoszlopra mutat, de ott semmi nincs.
A templom totálisan körbe van építve, így az óvatos keresés nem igazán kivitelezhető. A jobb hátsó kertben lakó kutya hangos ugatással fejezte ki nemtetszését, mire minden házból kijött valaki körülnézni, hogy mi folyik.

[Jóváhagyta: Luki, 2020.02.23 11:43]

received_2633156406919120received_502466000455426
received_643391779536059 
DFRi 2020.02.12 13:12 - Megtaláltam
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!!!
Feri&Mira&Pilis50 [Geoládák v3.3.2]

Mr. Fülixáj 2020.02.02 14:00 - Megtaláltam
Koo pontatlan, kb. 30m-t téved ÉNY irányba.
Piros kereszttel jelöltem hogy hol a láda.
A rejtőnek köszönöm a telefonos segítséget :-))
TFTC Fülix

GCHGYT koo 
ellfelek 2019.10.23 15:50 - Megtaláltam
Barát látogatásban voltunk itt Hévízgyörkön, úgyhogy a láda keresés nem is maradhatott el... De sajnos csak keresés lett belőle, mert nem sikerült megtalálni...
Egy picit az is érdekes volt, hogy egy gerendát kell leszedni a kapunál és úgy lehet bejutni... De a leírás szerint a templom melletti épületnél kell keresni... (mellette nincs épület csak mögötte, ahol nincs láda)... Viszont a templom oldalában találtunk olyan helyet, ami a fénykép szerint lehetséges rejtek lenne, de az meg két és fél méter magasan van... Próbáltuk egymást felemelve benézni oda is, de nem volt láda... Viszont a koordináta meg a kerítéshez mutat, ahol szintén semmi nincs... Szerintem egyszerűbben hozzáférhető rejtés kellene, egy kicsit pontosabb leírással... Főleg hogy ez egy műemlék és házakkal körülvett terület...
A templom egyébként tetszett. Szeretném kérni a képek alapján a találat elfogadását.
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Luki, 2019.11.29 11:02]

IMG_20191023_152706IMG_20191023_153637
IMG_20191023_155020 
tofu 2019.10.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Már majdnem feladtuk a keresését, de végül a Rejtő segítségével meglett. Az utánunk jövőknek üzenjük, hogy semmitől ne riadjanak vissza. 😊
Köszönjük!

BlackCat 2019.09.14 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Luki 2019.06.23 23:59 - Egyéb
A napokban helyre áll a láda, com-osodik és virtuális (alternatív) pontja is elérhető lesz. Kérném a türelmet!
köszönettel: Luki

A láda kereshető, alternatív jelszó is :)

copfocska 2019.06.22 17:02 - Megtaláltam
sajnos nincs a lada a helyen, kerem a foto alapjan elfogadni a talaltot, koszonom! A templom tenyleg gyonyoru, erdemes volt megnezni! :) [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Luki, 2019.07.01 07:16]

KP1965 2019.06.16 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Egy kis délelötti autós ládázás során öt ládát találtunk meg, ez volt a harmadik. Ehhez a ládához úgy érkeztünk, hogy tudtuk, beteg az állapota, de mivel a környéken jártunk, minimális kitérővel eljutottunk ide. És nem bántuk meg, mert nagyon varázslatos hangulata van a szépen felújított kis templomnak.
A láda tényleg nem található a jelzett helyen, ezért kérném szépen a fénykép alapján a jelszó nélküli találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Luki, 2019.07.01 07:16]

20190616_114439 
Vironia 2019.05.18 09:00 - Megtaláltam
Közös ládázás barátokkal. A ládát nem találtuk. Kedves rejtő kérlek a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Luki, 2019.05.22 12:02]

IMG_2386IMG_2385
IMG_2381 
cipollino 2019.05.18 09:00 - Megtaláltam
Ládázásunk első pontja. Teljesítménytúra ellenőrző pont volt a parkban, jó volt látni a sok túrázót. A ládát sajnos nem találtuk, kérem a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Luki, 2019.05.22 12:02]

IMG_2382IMG_2383
Hegedüs Zsuzsa 2019.05.18 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Ezzel a ládával indult a mai láda keresés a Gödöllői dombságban.
Sajnos nem találtuk meg a tető alatt.
A rejtővel telefonon beszéltem, ez alapján és a képek alapján kérem fogadd el a megtalálásunkat. A ládát cipollinoval és Vironiával kerestem.
Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: Luki, 2019.05.19 05:57]

IMG_1843IMG_1845
IMG_1846IMG_1860
IMG_1850IMG_1856
viad 2019.05.17 12:36 - Megtaláltam
A láda nincs meg, logoltam jn-t, hiába. A jelszót egy korábbi megtalálótól kértem el. Köszi a rejtést!

geoládászok 2019.04.07 09:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Sajnos nem találtuk, vagy ha ott van, ahol gondoltuk (közvetlenül a tető alatt), akkor nagyon magasan van, és lentről semmi nem látszik a ládából.
Nagyon érdekes hely, köszönjük, hogy rátalálhattunk!
A kép alapján szeretnénk kérni a jóváhagyást!
Köszönet!

[Jóváhagyta: Luki, 2019.04.08 09:47]

20190407_101548 
breimanne 2019.03.30 11:00 - Megtaláltam
Nagyon elvarázsolt a kis templom! Nem is elölről, hanem hátulról, oldalról tetszett a legjobban. A szomszéd bácsi odaadta a templom kulcsát, ami szintén elbűvölt!Jó sok fotót készítettem,hogy azzal is igazoljam, hogy ott jártam, de sajnos a pontatlan koo, s a kesserek eltérő leírásai, illetve a bácsi elbeszélése, hogy gyerekek randaliroztak a templomkertben elbizonytalanított, s megadtam magam, hogy nincs meg a láda...Nagyon kedves ,segítő kész volt a rejtő.Köszönöm!

[Jóváhagyta: Luki, 2019.03.30 18:44]

IMG_20190330_111643IMG_20190330_103738
IMG_20190330_110238IMG_20190330_105558
IMG_20190330_111818 
dobozipatikus 2019.03.26 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, volna ha nem vitte volna el valaki, de a rejtővel videóhíváson leellenőriztük, sajnos nincs a helyén. Lukinak köszönöm a rejtést, és a segítséget ! [Geoládák v2.2.5]

BMBOPH 2019.03.16 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Megtaláltuk!

Verka87 2019.03.15 20:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

PÉV 2019.03.05 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.20
Köszi a rejtést!
-MEGVAN!-

pst 2019.03.03 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Köszönöm szépen!
pst [Geoládák v2.2.5]

Maszat1 2019.03.02 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

IMG_20190302_132118 
Szemán 2019.02.24 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

nfmate 2019.02.20 06:36 - Megtaláltam
Huh de szép kis templom. Korai ládázás, köszönet [Geoládák v2.2.5]

Szab 2019.02.10 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.76
Koordináta nagyon nagyon pontatlan!! A doboz a templom sarkában volt, tető alatt a földön, minden álca nélkül. Ha szembe állsz a templommal akkor bal oldalon. Elég fura, hogy a bezárt kapun kellett bemenni. A koordináta viszont a kerítés sarkára mutat.
Danival kerestük meg.

BRUMM 2018.12.29 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A láda kicsit be volt ázva és nagyon magasan volt. [Geoládák v2.2.5]

Mormoták 2018.12.29 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk BRUMM- al közösen, köszönjük a rejtést! A ládát a fa alatt leesve találtuk, de ennek kimondottan örültünk, mert a rejtek olyan magasan van, hogy sehogy sem értük volna el. (170 cm vagyok) Úgy rejtettük vissza, hogy ügyesen célozva földobtam. Kézilabdáztam :) [Geoládák v2.2.5]

 
Luki 2018.12.20 09:00 - Egyéb
A láda kereshető. Templom bal oldalánál, tető alatt. A koordináta csalós lehet :(
Remélem maradandó lesz!
Luki

Luki 2018.10.16 11:11 - Egyéb
A ládát köszönettel adoptáltam, hamarosan frissülni fog az oldal és újra kereshető!
Luki
www.travelbug.hu

bwana 2018.09.24 11:05 - Egyéb
A ládát javaslatra adoptálhatóvá teszem. Köszönöm a rengeteg elismerő bejegyzést, örülök, hogy ennyien felkerestétek, mostantól valaki más fogja ezt a szép kis templomot és a hozzárendelt geoládát továbbvinni.
Jó kutatást mindenkinek!
BWANA


halaszkiraly 2018.09.24 08:42 - Egyéb
Piros kereszt Sajnos nem sikerült rendbe tenni a rejtést a rendelkezésre álló időtartamon belül...
Javaslom a rejtés adoptálhatóvá tételét és a ládaoldal szerkesztésének jogát, valamint a karbantartás felelősségének átadni egy közelben lakó és/vagy a játékra jobban elkötelezett játékostársunknak!
Köszönettel a rejtésért, és az eddigi gondozásért, Üdv:
halaszkiraly

Update: Köszönjük szépen BWANA! :)

bwana 2018.05.20 23:59 - Egyéb
A láda BETEG lett! Más irányú elfoglaltságom és távollétem miatt egy kedves kessertársamat kértem meg a láda biztonságba helyezésére, amit ezúton is köszönök szépen, ahogy a tájékoztatást is.
Most egy pár hétig ez a láda biztosan nem tud meggyógyulni, de rajta leszek, hogy hamarosan újra kereshető legyen. Valószínűleg egy kissé át kell helyezni majd, de biztosat csak a helyszín felkeresése után tudok mondani. A leesndő kesserek türelmét és megértését kérem, amíg a helyzet nem rendeződik.
Még egyszer köszönöm a segítséget, Telkess!

Bwana


Telkess 2018.05.19 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Hévízgyörk körül sétálva ez is előkerült, köszönet a rejtésért. A rejtővel egyeztetve a ládát magamhoz vettem, jó pár napig biztosan nem kereshető.

ystray 2018.05.19 12:15 - Megtaláltam
Megvan :)

VINAX 2018.05.13 10:19 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.3]

kasap 2018.05.11 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

acsocso 2018.05.11 17:45 - Megtaláltam
Nagyon tetszett köszi hogy megmutattad! :)

petheovacka 2018.05.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Geoversenyre menet megtaláltuk acsocsóval! Kösszi a rejtést!

vajasfok 2018.05.09 13:28 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

JAck:66: 2018.05.01 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Lady Me 2018.05.01 16:00 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk!

vitibi 2018.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Szépen rendben tartott a környezet is.

Szőkekapitány 2018.04.12 20:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

Kogerj 2018.04.11 20:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szőkekapitány 2018.04.11 20:11 - Egyéb
Köszönöm a rejtést.

Mary Lou 2018.03.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megtaláltuk.
Kosdi Húsvéti kirándulásra menet.
Köszönjük!

ChefBogi 2018.03.15 08:22 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ancs 2018.03.15 08:22 - Megtaláltam
Annyiszor néztem már, hogy ehhez az autópálya melletti ládához le kellene kanyarodni.... Most végre megtettem.
Mátrai kirándulás előtt, kis kitérővel meglett a templom és a láda is. Tetszett a rejtés.
A hely igazán meglepő ebben az álmos ki faluban.
Köszi

20180315_081449_HDR20180315_081552
20180315_08160620180315_081618
20180315_082032 
krisz17krisz 2018.01.27 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Köszönjük! Szuper rejtés, köszönjük a segítséget utólag... nem is értem, hogy nem vettük észre. =)

ratagi 2018.01.27 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Köszönjük. A segítséget is.

enjoy 2018.01.14 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :)

Szejbi 2018.01.08 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

H+W 2017.11.19 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Nagyon tetszett a rejtés, köszönjük szépen.

20171119_125305[1]20171119_125837[1]
h633214 2017.11.01 12:38 - Megtaláltam
köszönöm, megtaláltam [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tomi77 2017.10.28 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Fixis 2017.10.28 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Kerékpáros találat. Nagyon ötletes rejtés.

dvorcsakl 2017.10.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltam. Motoros karika 2. állomás. Mikor megtaláltam a ládát, csak annyit mondtam: baszki. 😀 Nagyon tetszett, bár szívás volt.

guppik 2017.09.27 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

sinus90 2017.09.27 11:00 - Megtaláltam
Tettünk egy kört Pest megyében. Szép kis templom. A rejtés is ötletes.
Köszi a rejtést.

csg69 2017.09.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.32
Megvan :)

mraich 2017.08.26 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Köszönöm a rejtést! :) Nagyon ötletes! :)

zoltot 2017.08.25 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
==========
Szép templom. Jó látni, hogy vannak pozitív dolgok is...
A rejtés remek! Sajnos a szomszédban mozgás volt, így csak a jelszó megnézésére volt idő...

IMG_20170825_162224IMG_20170825_162255
IMG_20170825_162318IMG_20170825_162640
IMG_20170825_162705IMG_20170825_162732
kosarak 2017.07.09 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Köszönjük.

P.B_László 2017.06.24 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Megtaláltam , köszönöm a rejtést , László !

GYEZegzug 2017.06.04 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Köszi szépen a lehetőséget.

P_20170604_115450P_20170604_115833
P_20170604_115923P_20170604_115254
P_20170604_115948P_20170604_120034
molka 2017.06.03 12:40 - Megtaláltam
Köszi!

imageimage
imageimage
panthera 2017.04.22 18:28 - Megtaláltam
Minden OK.

exe 2017.04.22 09:34 - Megtaláltam
Galga 50MTB TT

kivancsifancsi 2017.04.21 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Megtaláltam. Részletek és képek később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szarvasi geoverseny hétvége 1/25
A szarvasi versenyre menet intenzív ládakeresést terveztünk a Hévízgyörk, Szolnok, Mezőtúr vonalon igyekeztünk minél több csészét megkeresni.

Az első találat ez a kis templom volt. Tetszett és a rejtés is nagyon ügyes. Köszönjük.

westmark 2017.04.15 19:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon tetszetős rejtés!

IMG_20170415_190403_HDR 
anettnori 2017.04.13 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hatvanba menet tettünk egy kis kitérőt. Viharos szélben csak kívülről tudtuk megnézni a templomot. Remek a rejtés!

IMG_6009IMG_6014
Spangarázs 2017.04.09 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Két keréken a ládák nyomában, mai gurulásunk harmadik ládája Tkc80 találata.A rudat leemelve besunnyogtunk a ládáért...Fejjel lefelé találtuk
a rejteket, de már helyesen került vissza!
KÜLÖN ELISMERÉS A SZÍNVONALAS REJTÉSÉRT!!!
Köszi a rejtést!

Gumipók 2017.04.09 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Spangarázs kolléga társaságában megtaláltam, köszi!
Nagyon eredeti és profi a rejtés, tetszett! 5-ös!

Stüszi vadász 2017.04.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
A Mária út Máriabesnyő-Fenyőharaszt szakaszának egyik pihenőpontja volt számunkra ládakereséssel.

lacc 2017.04.02 10:44 - Megtaláltam
Ildi és Laci

pepamalac 2017.04.01 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

vetele 2017.03.31 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszi a rejtést! Ötletes rejtés!!!

kétbakancsos 2017.03.25 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
A magyarországi románkori templomok túramozgalom teljesítése során sem találkoztunk ilyen szépen felújított műemlékkel. Sajnos a templom belsőt nem láttuk. Tetszett az igényes és ötletes láda. Köszönjük a rejtést!

Szent Márton és a koldusSzent Márton templom
Galga 
nolimit 2017.03.23 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ludens 2017.03.08 15:00 - Megtaláltam
A templom nagyon szép. Sajnos a szomszédos udvaron sütkérező és hóvirágot gyomláló idős házaspár figyelmét már a mászkálásommal is felkeltettem. Ellenőrzésük alatt nem tudtam elővenni a dobozt.
Kösz!

[Jóváhagyta: bwana, 2017.04.02 11:23]

DSC00108DSC00109
DSC00110DSC00111
DSC0011220170308_144504
20170308_144419 
farkas_e 2017.02.18 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Az I. Hatvani Kisgrafikai Tárlat megnyitója után, a nap első találata H_Robival...
Csillagos ötös a láda! A hely magával ragadott, a rejtés kifogástalan! A kulcsos néni kedves... Köszönöm, hogy megmutattátok!

Szili83 2017.01.14 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Ötletes és ügyes rejtek. 20 cm hóban, de meglett.... Köszi a rejtést.

Hey-ho 2016.12.19 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

mutier detektivek 2016.12.17 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Ez az első ládánk, juhééé, köszi a rejtést!

dragunov 2016.11.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Minden szempontból perfekt.
drgn
Marietta
Peti
Zsuzsi

DSC_4311DSC_4316
DSC_4310 
vbzsli 2016.11.20 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.13
Köszönjük! Nagyszerű rejtés!

cs24 2016.09.25 11:48 - Megtaláltam
Megvolt

caffeldorado 2016.09.02 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Némi fejtörést igényelt, de miután elolvastam a leírást szinte azonnal meglett. Minden elismerésem a rejtőnek, köszönjük a rejtést!

TD Adventure 2016.08.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Nagyon ötletes a rejtés és szép a környék!

igelkott 2016.08.21 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A templomban épp ünnepség volt, de szerencsére így is megtaláltuk a trükkös ládát!

DSC_7029 
Bl4st3r & Amy 2016.08.21 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
A medvék megtalálták! [g:hu 1.5.2t] [wapon beküldött szöveg]
Beköszöntünk valami rendezvényre, csakhogy érezzék az itteniek milyen fontosak nekünk :) Aztán gyors ládakeresés. Erre valóban nem lehet panasz, számomra az ilyen az egyértelmű 5*. Gratula, szép rejtés, bár több ilyen lenne.

bianka421 2016.08.19 15:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Pibo 2016.08.16 18:14 - Megtaláltam
Köszi,,

BenTen 2016.08.16 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk! Ötletes a rejtés! Köszönjük!

Wilka74 2016.07.28 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pczinder 2016.07.05 17:55 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Répáék 2016.06.18 13:31 - Megtaláltam
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
|---------------O----------------------------
|-OOO----OOOO--OOO----OOO------
|-O----O--O---------O---O--O-----O------
|-OOO----OOO----OOO---OOOO-------|
|-O---O---O---------O-------O-----O------/
|-O----O--OOOO--O-------O------O----/
|_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ /

nimka 2016.05.28 19:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.41
a Bika-tó felől jöttem. a térképről azt néztem ki, hogy a kék négyzet turistaúton kell menni, de nem volt jelezve, úgyhogy nehéz volt ide találni. a pontos leírás ellenére nem volt könnyű megtalálni a ládát, sokat kellett kotorászni.

stmester 2016.05.24 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Harmadik odanyúláskor meglett. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

turani 2016.05.24 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szkriszt 2016.05.15 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

InCash 2016.04.23 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

lakkanto 2016.04.21 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Nagyon szép, köszi a rejtést.

baranyp67 2016.03.29 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Ez a rejtek tényleg szupi. Többször elmentünk mellette. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Norbertobadzso 2016.03.20 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Atesz81 2016.03.20 12:32 - Megtaláltam
frappans elhelyezes! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

gores 2016.03.18 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Furcsa volt, hogy ennyire magányos. Bátran - a leírás alapján leemeltük a záró stafnifát és hamarosan elő is került az ügyesen rejtett kettős láda. Szép helyre kerültünk újból a játék és a rejtő jóvoltából. Köszönjük.

Hegyo 2016.03.14 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Ládavadászat Teveladyvel a közelünkben.

tevelady 2016.03.14 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

menace 2016.03.12 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2016.03.12 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Nem volt a tervben, de szembejött:) Kár lett volna kihagyni, a rejtés nagyon tetszett! Köszi. hogy megmutattad :)

 
geocat&geodog❤ 2016.03.12 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Mesteri rejtés! Köszönjük szépen!

picuresnagyur 2016.02.28 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
köszi :) gyönyörű és remek a rejtés

bwana 2016.02.15 14:20 - Egyéb
Azért kell oda sajnos az a szájbarágós zöld leírás, mert, ha visszanézed a régebbi megtalálásokat, rájössz, hogy egyes kessertársak (nem akarom őket megbántani) mi mindent képesek elkövetni visszarejtés közben. Megtalálásod okán te már ismered a ládám felépítését, számodra valószínűleg egyértelmű az álcázott visszarejtés, de hidd el, nem ok nélkül kellett ezt ilyen feltűnő helyen és ilyen alapossággal külön is hangsúlyozni.
Másrészt meg ennek a ládának volt egy előző helye, nem messze ugyan, de másutt; ez pedig a láda történetének képezi a részét, gondoltam, ennyit azért tartsunk meg a régi rejtésből.
Ugyanakkor köszi az észrevételt, azért válaszoltam rá, mert máskülönben lenne benne igazságod; így viszont már talán érthető az én motivációm is.
Ja, és így legalább újra hangsúlyozhatom, hogy:
A ládát mindenki abban a helyzetben rejtse vissza, hogy ne tudjon összegyűlni benne a víz; azaz NE fejjel lefelé! Ahol kinyitható, az az ALJA!
;-)

Bwana

Strombus 2016.02.12 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
A nap legjobb ládája minden szempontból: gyöngyszem látnivaló, ötletes, igényesen kivitelezett rejtés, érdekes, jól szerkesztett ládaoldal.

Tényleg hálásak lehetünk azoknak, akik megmentették, újrapítették ezt a csodaszép kis templomot, jó, hogy szerepel a nevük.
A zöld részt én is hosszúnak találom. Legalább a múltra vonatkozó első bekezdést nem lehetne kivenni és a végére ládatörténet részbe írni?

Péter60 2016.02.12 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.33
Kedvenceim az Árpád-kori templomok, de jó, hogy ide hoztál.
A rejtés is nagyon precíz, ötletes. A zöld, hosszas leírást a rejtésről én kivenném, felesleges.

bbokonon 2016.01.30 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.79
A templom kert zárt kapuja előtt kicsit haboztunk, aztán az előző logokból leesett mit kell csinálni (gerenda kivétele). A templomba nem sikerült bejutni, de gyönyörüen fel van újitva, és a kertje is rendezett. A láda hamar meglett :-)-

Magasles 2016.01.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Nagyon gratulálok a rejtéshez, ötletes :D

tothadam86 2016.01.03 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk-8)-

seegyuri 2015.12.30 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszi :)

Attil@ & Réka 2015.12.29 09:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Karola, Laci, Linda, Réka és Attil@

anettx 2015.12.05 09:45 - Megtaláltam
TFTC!

bwana 2015.11.07 16:30 - Egyéb
A ládát megnéztem, a két kis dobozka ragasztása valóban elengedett, köszönöm, hogy szóltatok érte.
Mivel tehát ez a technológia nem bizonyult megbízhatónak, rugalmas polifoam-csíkokkal rögzítettem a dobozokat, stabilan odaszorítva őket az oldalfalhoz. Bár ezzel a geoláda szétszedhető lett, nem szükséges kiszedni a két kis dobozt, elég csak a fedelüket levenni; ha azonban valaki mégis kivenné őket, kérem, hogy ugyanígy tegye is vissza.
És még egyszer: NE felfordítva rejtsétek vissza, ne folyhasson bele a víz! Ahol kinyitható a cache, az az ALJA!

Köszönöm, és jó kincskeresést mindenkinek!

BWANA


GSdriver 2015.11.01 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Klassz volt.

nbaggio 2015.10.25 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Fantasztikus hely, meglett, köszi! A keresztrúd visszahelyezéskor majdnem lecsípte az egyik ujjam, vigyázzatok, mert nehéz!

DBlasius 2015.10.23 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kriszti és Endru 2015.10.18 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Köszönjük a rejtést. Ötletes láda!

napisten 2015.10.11 21:00 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nyomozócsapat 2015.10.09 14:55 - Egyéb
k otletes rejtes nagypn tetszik de a ragaszto elengedett
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nyomozócsapat 2015.10.09 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2015.10.01 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon tetszett ötletes.
Ezért érdemel 5-öst

 
Berián 2015.10.01 14:11 - Megtaláltam
Nagyon ötletes rejtés. Köszönöm a lehetőséget

hgabor1 2015.09.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Köszi!

eazs 2015.08.30 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Magával ragadó hely, igényes rejtés. köszönjük

orshe 2015.08.23 16:45 - Megtaláltam
Nagyon ötletes és igényes rejtés! :) Köszönjük!

maxxtro123 2015.08.23 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

fa-peti 2015.08.23 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Feri0705 2015.08.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
A templomba nem lehetett bemenni mert annyian voltak a misén. A ládát megtaláltuk. Köszi a rejtést.

takacsimre 2015.08.10 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Szép templom, ötletes rejtés. Köszönjük! Marika és Imre

GrayWolf 2015.08.03 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Hú, ez nagyon tetszett! A rejtés pedig állati ötletes! THX

Suprmann 2015.07.31 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.48
Egy profi társ segítségével ez szinte könnyű volt már!
Köszönjük a lehetőséget!

Nóra és Viktor 2015.07.05 09:24 - Megtaláltam
Meg találtuk. Remek rejtés. Köszi Viktor & Nóri [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lupus21 2015.06.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Köszi, megvan!

Ági&Gabi❤ 2015.05.24 15:14 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2015.05.22 16:00 - Megtaláltam
Pécs-Nyíregyháza útvonalon Tiglettel, Gyuszikával és Emmettel közös találat. Fényképek később.

Edizon 2015.04.25 13:35 - Megtaláltam
Megvan.

Nyunyó_Rulez 2015.04.06 00:00 - Megtaláltam
Szép kis templom. Bemenni sajnos nem tudtunk, talán legközelebb. Köszönjük a rejtést!

zsolty23 2015.04.03 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Köszönöm a rejtést!

fodorka59 2015.03.22 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Régóta szerettem volna ide a szép műemlék templomhoz eljutni, most sikerült végre. Nagyon tetszett, körbejártam. A rejtek ügyes.

szemből
oldal bejárat
útról
Tathalas 2015.03.08 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést :)
Kicsit fura volt bemenni a "zárt" kapun, de azért bementem. A templom is szép, de bemenni nem tudtam. A láda gond nélkül meglett, nagyon ötletes rejtés. Egy picit vizes volt belül, de megszárítgattam.

emmerwald 2015.03.01 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszönjük!

RobiGergo 2015.02.28 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Nagyon tetszett a templom és a láda is. Köszönjük szépen a rejtést!

alcala76 2015.02.28 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Hangulatos település gyönyörű temploma. Szuper rejtés, aranyos logbook, hatalmas kulcs a templomhoz. Utána egy finom sütit is ettünk a közeli cukrászdában, verhetetlen árakon.
Fantasztikus volt minden, köszönöm, hogy ide invitáltál!

 
meki70 2015.02.17 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nyár elején voltam már itt, de akkor nem mertem bemenni a kapun.Most is rossz érzéssel közelítettem a kis ház felé.A rejtés nagyon tetszett.Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szabotee 2015.01.11 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gym 2015.01.03 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

EdeZ 2015.01.03 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

placi75 2014.12.06 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A kapun kicsit nehezen jutottam be, de végül sikerült megtalálni az öteltesen elrejtett ládát. Templom zárva volt. Kifele megjelent egy szomszéd néni, kedvesen érdeklődött, hogy honnan jöttem.

hg4ggv 2014.10.30 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.07
Megtaláltuk. Ötletes a rejtés, bár a leírás alapján GPS nélkül is könnyen megtalálható.

Köszönjük:
Gombai Vadászok

befi 2014.10.29 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

reka.nyilas 2014.10.25 14:33 - Megtaláltam
Köszönjük :)

gybazsi 2014.10.24 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :)

marsoka 2014.09.27 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megvan. Remek rejtés, köszönöm.

 
Bernáth 2014.09.21 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Nagyon szép a templom, a rejtés tökéletes. Csak az a kapu! Jó, nincs zárva, mi mégis betolakodónak éreztük magunkat, amikor levettük a gerendát, és beosontunk a templom kertjébe. Köszönjük a rejtést.

ZoliQua 2014.09.08 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: bwana, 2014.09.09 18:19]

GCHGYT_2014098185101.jpg 
stopo 2014.08.30 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bwana 2014.08.30 13:15 - Egyéb

Megnéztem, ugyan mitől olyan vizes ez a láda. Aztán amikor megtaláltam, nem akartam elhinni.
Kedves megtalálók! Van egy álcázott láda, aminek van egy teteje és egy alja. Ez ránézésre is világos kellene, hogy legyen, de egy kis gondolkodással is rekonstruálható, ha netán FEJJEL LEFELÉ találnátok a rejtekhelyen. Mivel azonban ez láthatóan nehezebben megy, íme a használati utasítás:
A láda teteje tömör. Nem ázhat be a láda, ha ez a rész van felül.
A láda alja nyitható. Innen beázhat, ezért ezt a részét kell alulra tenni.
Egyébként csak ebben a helyzetében nevezhető álcázott ládának, mert megfordítva, azon túl, hogy mini tartályként összegyűjti a vizet, az álcázottságát is elveszti.
Kérem a tisztelt jövőbeli megtalálókat, hogy ne tételezzék fel rólam, mint elrejtőről, hogy létrehozok egy bonyolult és vizhatlan kamuflázst, amit aztán a terepen szándékosan fejreállítok, hogy se kamuflázs, se vízhatlan ne legyen.

Nagyon köszönöm. Bwana


hg5vy 2014.08.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.94
A láda ajándékai strandon érzik magukat, mert vízben úsznak.
A rejtés nagyon ötletes.

Köszi a rejtést.

csipet_csapat 2014.08.23 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltam. Végre egy Árpád kori templom, ami ilyen szép állapotban van! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Access Denied 2014.08.10 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Gyönyörű kis templom, ami az egyszerűségével fogott meg. A bal oldali szomszédban van a kulcsa, amit nagyon szívesen odaadnak annak, aki szépen kéri. Érdemes elkéri és megnézni belülről is.
A rejtekhely szuper, egyetlen baja az, hogy áll benne a víz, meg kellene oldani a víz elvezetését!

Köszi a rejtést!

Szpal 2014.07.25 08:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.13
Bag felől érkeztem, Budapest - Gyöngyös - Aszód kerékpártúrám keretében.
A találat könnyű volt, viszont felfigyelt rám a szomszéd kutyája, és hamarosan a szomszéd hölgy is odajött, akivel hosszasan elbeszélgettem, ott volt a férje, Karcsi bácsi is. Mondtam, hogy mit csinálok, megmutattam neki a ládát és a logbookot is, kérve, hogy ne terjedjen el a híre, és vigyázzanak rá. Ő igazából tudott a ládáról, hogy egy időben a templomon belül volt, úgyhogy szerintem miattuk nem fog eltűnni a láda. Esetleg zavaró lehet, hogy a kutya majd ezután is minden megtalálásnál odaszalad a kerítéshez, de ennél jobb helyet a ládának találva sem lehetett találni. A kertben felállított padok és a meggyfa árnyéka csábított, hogy megreggelizzek itt, de végül inkább a közeli játszótéren eszegettem keveset. /485./

Templom az utca felőlTemplom keletről
Templom északkeletről 
Pajzsika 2014.07.19 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Először meglepődtünk a "zárt" kerítés láttán :)
Szépen felújított templom, köszönjük!

Dióskanyar 2014.07.19 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Tetszett a rejtek! Ötletes és igényes kivitelezés. Köszönjük a rejtést.

Nicky&Ati 2014.06.29 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2014.06.28 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Megtaláltuk.

Wsky 2014.06.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Egy körúton.Köszi

Gyömi 2014.06.09 09:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Köszönjük!

Vagdalthús 2014.05.24 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Hévízgyörk 50 teljesítménytúra után kerestük meg a ládát. A templom nagyon tetszett, ígéretes a szőlős is. A rejtés is nagy élmény volt, gratulálok!

Murmogoek 2014.05.24 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

anyóca 57 2014.05.24 12:35 - Megtaláltam
Nagyon igényesen felújított templom, szép, rendezett környezetben. A rejtés is tökéletes! Köszönöm, hogy elvezettél ide.

Mariann és Bánk 2014.05.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam

Horizont 2014.04.30 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
A kis templom remek példája az egyszerűségnek, és a nagyszerűségnek. Belülről sajnos nem láthattuk (bár Liberty fényképpel dokumentált módon tett erre némi kísérletet), mégis az az érzésem, hogy megérdemelte a nagyon gondos helyre állítást, amiért az érintetteket komoly dicséret illet.
A rejtés technikailag zseniális, látszik rajta a gondos, míves munka, ugyanakkor a helye végtelen nagy optimizmusra utal. Hosszú és sokak által megismert és tisztelt életet kívánok a ládának, gazdájának pedig köszönöm a lehetőséget.

A templom előtt.Liberty kíváncsi.
Emléktábla.Míves darab.
Dombormű.Egy kis pihenő.
Szbadságharcos emlékmű.Sorban...
Tüzér tizedes.
Liberty 2014.04.30 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
2/1. Pest m-i ládatúra Horizonttal.

Horizonttal felkerestük ezt a kedves román kori templomot.
A régebbi megtalálásokhoz mellékelt képeket nézegetve, örömmel tapasztaltuk, hogy egy gyönyörűen felújított templomot láthatunk.
Nagyon hangulatos és szép a környezete, a füvesítés, a pihenőpark. Sajnos csak a kulcslyukon keresztül derengett valami a templom belső részéből, mert zárva volt. A rejtés kivitelezése rendkívül ötletes, ilyennel még nem találkoztunk .Köszönöm a templom bemutatását és a rejtést.

Hévízgyörk címere
bwana 2014.04.17 11:11 - Egyéb

A mai naptól újra él a láda; mindenkitől elnézést kérek a hosszas szünetért, talán most már a tereprendezést is befejezték, nem mertem addig elhelyezni, amíg további turkálások voltak várhatóak a környéken. A rejtés kissé arréb került, és kérem, hogy mindenki állítsa vissza a rejteket megfelelően, mert kissé jobban szem előtt van, mint azelőtt. Füvön, takarás nélkül ne hagyjuk, nehogy elvesszen!
Együttműködéseteket köszönöm, jó keresgélést!
Bwana


Itt még dátum is van...A templomkert 2013. novemberében
MJANEZ 2014.03.23 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltam! :-)
Nagyon szépen rendbe hozták a templomot, és környezetét!
Új kerítés, füvesítés, tereprendezés a templomdombon,újrafestve a templom külső homlokzata, felújítva a tetőszerkezete, az épület alapja körüli vízszigetelés is elkészült, egyszóval ez igen, látványos felújításon van túl ez a műemlék!
A leírásból megismertük a műemlék történetét, és itt olvasva tudjuk, hogy beteg a láda, de a templom felkeresése és megtekintése megérte a plussz kitérőt. :-)
Vasárnapi istentisztelet előtt jártunk itt, továbbhaladva végigjártuk a Hévizgyörki templomokat
Ha lehet, kérném a fotók alapján a megtalálás elfogadását.
Köszönöm a rejtést, és a lehetőséget.

[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: bwana, 2014.04.17 22:08]

Köszönöm szépen!

 
Magnes50 2013.10.25 16:30 - Megtaláltam

Részt vettünk a Szent Márton templom felújításának avatásán. Sógorom tervezte a felújítást. A kivitelezők szépen megcsinálták. A ládát nem találtuk, a fotók alapján kérném az elfogadást. Nem gondoltuk, hogy a templomon belül kellene keresni.

A fotók alapján kérném a megtalálás elfogadását.[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.11.27 21:01]

csabi1955 2013.09.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.18
Meglett volna, ha nem júliusban nyomtatjuk ki a papírt.
Így kérem a kép alapján a megtalálást elfogadni.
Az építésvezető beengedett de nem tudott a ládáról semmit.

[Jóváhagyta: bwana, 2013.09.12 21:18]

Építkezés 
kismaczu 2013.08.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
meglett.A templomot felújítják,a ládát a munkások megtalálták,kérésünkre a templomon belülre rakták,hogy ne tűnjön el.Mig a rejtő nem intézkedik ne keressétek.

Bakancska 2013.08.20 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
Sziasztok!

A rejtés ötletes! A templom gyönyörű! Kár, hogy nem lehetett bemenni!

Köszönjük!
Eszter, Bakancska

iMagination 2013.08.19 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönjük!

hegyesizsu 2013.08.16 19:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Péntek délutáni semmittevés után kerekedtem fel megkeresni, szép templom,remek állapotban van.

V_Gabor 2013.08.14 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Ládáról-ládára a borús ég alatt.

Szépen gondozott a templom környezete, jó kis rejtés! A sarokban volt, oda is került vissza.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

Paci és Turpi 2013.08.11 06:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.00
Eger felé kis kitérővel.

Florina Léna 2013.08.03 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.99
Köszi!

AjtódíszTemplomtorony
vighv 2013.08.03 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Köszi!

A templom 
Petyabá 2013.08.01 20:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A munka végeztével hazafelé beugrottam a templomhoz. Keresgéltem a ládát, de nem találtam meg és sajnos nem maradhattam tovább, mert sietnem kellett.
Nagyon szép templom, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen bújík meg a házak között, már csak ezért is megérte idejönni. Ha egyszer újból erre járok, remélem a ládát is megtalálom.
A képek olyanok amilyenek, de a régi technikára legalább lehetett számítani, nem úgy, mint az újra. Kérlek, fogadd el a megtalálást.

[Jóváhagyta: bwana, 2013.08.08 08:47]

 
Madym 2013.07.28 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megvan. Útban Visegrádra, egy kis kikapcsolódásra. Na, egy rendkívül igényes, és igen ötletes rejtés! Szép a templom, és annak környezete sincs elhanyagolva. A környék talán nem is olyan forgalmas. A kisautó a közeli fák alatt próbált hűsölni, már neki is melege volt. Köszönöm!

A templom, hátulrólTuristajelek
A templom, előtte szőlőültetvényekA hűsölő kisautó
Éjvándor 2013.07.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Nemrég hévízgyörkivé vált barátommal kerestük meg a ládát, és az artézi kútat. A templom formájánál már csak a láda igényessége a jobb.

Gabro 2013.07.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
:-)

cactus 2013.07.04 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Tetszett a rejtek :-)

TemplomEmléktábla
Dombormű 
dino86 2013.07.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszönöm nagyon ötletes.

sry 2013.06.24 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.20
Megtaláltam, köszönöm!

A mai 113 km-es brigás edzőkör 2. ládája volt a hévízgyörki. Nagyon tetszett a templom, meg a faluban lévő kis források is, fel is töltöttem a kulacsot. Magdézsmáltam a templom melletti meggyfákat is, igen zamatos a termés rajtuk. Készítettem egy csomó fotót a templomról, a következő kikötő diorámámban azt hiszem ez lesz a halászok temploma :-) olyan egyszerű és szép.

BluEHourTeaM 2013.06.22 15:05 - Megtaláltam
_

sáriék 2013.06.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Megvan :))

Klári 2013.05.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Hévízgyörkről induló teljesítménytúra 35 km-es teljesítése után, levezetésként, visszamentem a starthelyhez, amely az öreg templom közelében volt. A rejtek megtalálása után már éppen kezdtem volna szidni a rejtőt, hogy már megint Kőműves Kelement kell játszani, de aztán rájöttem, hogy egy jópofa rejtéssel állok szemben, tetszett. A templom is.

Cumi75 2013.05.25 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Szép hely, igényes és érdekes láda. Köszi a rejtést!

SzaboI 2013.05.25 06:20 - Megtaláltam
Hévízgyörk 50 teljesítménytúra közben.
Köszönöm a rejtést!

csehipest 2013.05.15 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Először azt hittem hogy elvitték a ládát mer ki volt belőle szóródva néhány dolog, de aztán rájöttem hogy hol kell keresni a ládát(kat). Ügyes rejtés.

döncus 2013.05.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Köszönjük szépen a lehetőséget, nagyon igényes ládikó :)

csp187 2013.05.04 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
DONE!!!

mherczeg 2013.04.28 15:31 - Megtaláltam
Meglelve! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

humanual 2013.04.28 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

dudasalbin 2013.04.27 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

GCHGYT_20130427140255.jpg 
Anga 2013.04.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Nagy köszönet a rejtőnek! Ha nem lenne itt láda, sosem jutottunk volna el ide. Hihetetlen, hogy ez a kis templom túlélte az idők viharait, egy élmény volt bent lenni! A rejtés ötletességéhez is nagy gratu! :) A kulcsos néni pedig egy álruhás tündér. :)

ramicsabi 2013.04.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Nagyon ötletes rejtés :) Jót játszottunk a szomszédos játszótéren is :)

 
Macusa 2013.04.20 07:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.92
A Galga-15 TT rajtja felé útközben. Köszi!

csörike és maci 2013.04.14 00:00 - Megtaláltam
Ok.

zalajaro 2013.04.07 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.15
Hazafelé...

Bubuka 2013.04.07 17:50 - Megtaláltam
Szép kis templom, jó rejtés.

Csapdoki 2013.04.07 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Először nehéz volt a megtalálás majd véletlen meg lett mert régi leírásom volt csak.De most hogy olvastam az új leírást megtalálható valóban.Köszi.

szamosszamoca 2013.03.24 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Útban hazafelé egy kis pihenő. Nagyon jó kis rejtek. Anya-lánya ládázás.

szabilkó 2013.03.02 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Ötletes rejtekhely!

raticu 2013.03.02 14:20 - Megtaláltam
Aranyos kis templom.
Köszi a rejtést!

Pupu 2013.02.21 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Végre megint bringás időjárás, ragyogó napsütés a felhőtlen égből! Hideg sem volt: nem fagyott be a tea a termoszomba :-))) 122 km-es, élvezetes kör lett a Bp., Isaszeg, Zsámbok, Hévízgyörk, Gödöllő, Őrbottyán, Bp. útvonalon. A GC-kupában ezzel túlléptem az idei 2000 km-t.

Nagyon szép kis építmény, szuper rejtés! A szomszéd néni (K irányban) felajánlotta a kulcsot, de nem éltem vele, jobban tetszett kívülről, üldögélni egy kicsit a fal tövében, és sütkérezni.

 
:V:G 2013.01.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.79
Aranyos pici templom (sajnos zárva). Kiemelkedően ötletes rejtés. Köszönjük.

Fanni és Tomi 2012.12.27 15:45 - Megtaláltam
Eddigi legjobb lada, amit megtalaltunk.

HajTom 2012.12.08 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltuk!
Miskolc felé, hóban hidegben.
Fantasztikusan tuti és a rejtés és a templom is érdekes.
Köszönjük a rejtést!
Hajni & Tomi

esztelneki 2012.12.04 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

szalaij 2012.11.27 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Megtaláltam.

lemente 2012.11.18 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Megtaláltuk! Hétvégi 5/5. ládánk. Szépen rendbehozott középkori templom, kellemes környezet. Nagyon ötletes, egyedi rejtés, eddigiek közül talán a legszínvonalasabb. Köszönjük a lehetőséget!

farkasfalka001 2012.11.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg] tetszett az álcázás, nekünk eddig ez tetszett a legjobban :)

GCHGYT_2012114153014.jpg 
nabuka 2012.10.22 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Megtaláltuk.Köszönjük,nagyon ötletes és igényes rejtés.Több ilyennel szeretnénk találkozni.Pilo&Oli.

Tuareg79 2012.10.21 13:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BeLiTiNáMa 2012.10.14 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.85
Köszönjük a rejtést , nagyon jó!

mikszi 2012.10.05 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.11
Igazi meglepetés volt ez a szépen rendbehozott Árpád-kori templom, amiről eddig nem tudtam. A rejtés is ötletes volt, a helyet ugyan gyorsan meg lehetett találni, de a láda megtalálásához ez még kevés volt...

Az Árpád-kori templom 
huocsab 2012.09.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Nagyon jópofa a láda

Sir Pajszer 2012.09.23 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.96
Mai 110km-s bringatúra alkalmával levadászva. Köszi!

GGABI 2012.09.15 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszi a rejtést.

a-beatrix 2012.09.08 14:20 - Megtaláltam
M3 környéki ládázás Maár Lajossal / 1.

Évi&Zoli 2012.09.02 16:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Igényes rejtés, köszönjük,hogy elhoztál ide bennünket!

pozoli1 2012.09.01 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam. Igényes rejtés, köszönöm.

BubaGC 2012.08.17 16:15 - Megtaláltam
:-)

plecs 2012.08.17 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Klassz a templom, klassz a rejtés!

donmackone 2012.08.11 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Fürkészek 2012.08.10 07:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.51
Hajnalban keltünk útra, még a nyirkos hideg fogadott bennünket a helyszínen. Gyorsan megtalálta a kis fürkész, bár előtte eggyel odébb matatott. A nagy fürkész fiam elővette és már indult is a dézsma. Nagyon igényes rejtés, szenzációs álcával. Utána a gyerekek nagy megelégedésére irány a játszótér. Köszönjük a rejtést! Teljesítette 5 fő.

embé 2012.08.04 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Nekünk is nagyon tetszett a rejtés.

tcsili 2012.07.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon szép környezet, ötletes rejtés. Köszönöm

kópé1993 2012.07.21 07:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Megvan köszi! Biciklis találat Aszód-Tura-Hatvan-Kartal-Aszód útvonalon! (47km) A rejtés nagyon ötletes!

 
nyic 2012.07.16 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Megtalálva.

Glac 2012.06.23 16:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

nbokan 2012.06.14 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Szép hely, rendezett, nagyon tetszett a kis templom a szőlővel előtte, a rejtés is kiváló. Kösz, hogy megmutattad.

 
csvarga 2012.06.02 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.23
Megtaláltuk!
Zseniális rejtés!
Köszönjük!

kissaby 2012.05.28 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.48
Köszi a rejtést:) rendkívül ötletes

G&V 2012.05.28 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Nagyon szép állapotban megőrizték a templomot. A rejtés nagyon ötletes. Köszönjük a rejtést!

 
popperpeti 2012.05.27 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megtaláltuk! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Attilacska 2012.05.20 08:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

bgyuro 2012.05.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Útban a Mátra felé, de a kis kitérő megérte, mert a hely
hangulatos és a ládika nagyon kultúrált, ötletes.
Köszönet a rejtőnek.

usakal 2012.05.10 15:36 - Megtaláltam
Ha nem lenne itt semmi látnivaló, akkor is érdemes lenne megkeresni, mert a láda nagyon PROFI!!!

tmolli 2012.05.06 17:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

baranyaifiú 2012.05.06 17:30 - Megtaláltam
OK!

Boncida 2012.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.64
Szép templom, ötletes rejtés.

napcsiko 2012.03.04 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
tetszett, köszönjük :)

h725 2012.02.27 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Nagyon hangulatos a kis templom, kár, hogy belülről nem nézhettük meg. A kincs gyorsan meglett, köszönet a rejtésért.

Vali, Zsolt

Ilyen szép kék volt az ég ! 
szaboist 2012.02.25 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Párom kedvencei ezek a templomos rejtések! Ez is az volt :-)

 
Fanni és Tomi 2012.02.25 10:50 - Nem találtam meg
Csak éppen arra jártam, és láttam a Térképszoftverben, hogy van ott egy láda, megpróbáltam megkeresni, hát nem jó helyen kerestem. Majd legközelebb remélem sikerrel járok.

ESCC 2012.02.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltuk köszi.

Viktor&Detti 2012.01.28 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megvan.

@Dlac 2012.01.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
Megtaláltam.

Zolee@ 2011.12.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.99
Nekem nagyon tetszett ez a műemlék rom a rejtés hozzá illő. Jó dolog volt elmélázni mióta élnek itt emberek kik ilyen építményeket tudtak emelni.
A szőlő előtte szintén növeli a hangulatot. Köszi a rejtést.

Tóni&Beus 2011.12.31 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Mennyivel közelebb álltak a Jóistenhez azok az emberek, akik ilyen templomokat emeltek! A rejtés +++, köszi!

 
Pala.G 2011.12.31 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

 
Piás 2011.12.30 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.25] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2011.12.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Zemplénbe menet útközben megtaláltuk.

kendebende 2011.12.10 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Szépen dolgoztál a rejtéssel, de azért nem volt nehéz.
Kösz : Éva és Barnabás

Mr Bean 2011.11.27 12:10 - Megtaláltam
Klassz.

emiGrant 2011.11.18 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Tenyleg nagyon ugyes volt a rejtes. Sajnos az a kis vacak bokor ami regen talan takarta a ladat, mar elhaloban van, de azert igyekeztem jol eldugni. Maga az oreg templom csodas, hihetetlen milyen regi es megis megvan. Koszi a rejtest!

otisz21 2011.11.04 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megvan, köszi!

lizzard és csapata 2011.10.24 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
A templom tényleg szép, a láda egyedi és zseniális, a rejtés, kevés tapasztalatom alapján is merem állítani, zseniális. Köszönöm a lehetőséget :-) .

hitamas 2011.10.18 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
:)

tweigang 2011.10.16 00:00 - Megtaláltam
Éppen hangfelvétel volt a templomban a helyi kórussal, így nem egyszerűen, de be tudtunk kukucskálni a templomba is.
Köszi a rejtést!
tweigang és Sherry

gyusz_58 2011.10.15 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Szeretem az ilyen kis templomokat:)
Köszönöm a rejtést

vaj+zs 2011.10.14 07:48 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

BPeterDV 2011.10.14 07:48 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

eFeS 2011.10.14 07:48 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2011.10.13 15:30 - Megtaláltam
A rejtés nehezen lehet észrevétlenül megközelíteni, gratulálok a rejtőnek az ötletes, igényes rejtésért, kívánom, hogy sokáig megmaradjon ez a láda, köszönet érte.

VBalázs 2011.10.01 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Ötletes láda :)

nyanyuska 2011.10.01 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Nagyon ötletes láda :) VBalázs társaságában, motorral kerestünk.

Garfield13 2011.10.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Klassz rejtés :))

dzoli1 2011.10.01 15:00 - Megtaláltam
Garfield13-mal, Szonza-val és a kutyákkal.

Maci és Honey 2011.09.26 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Megtaláltuk.

*Moka* 2011.09.25 14:00 - Megtaláltam
+

*Vica* 2011.09.25 14:00 - Megtaláltam
Remek rejtés, motoros találat.

 
Szilkó76 2011.09.24 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Szépen helyreállított kis templom, gondozott környezettel.

A láda rejtése (a helye és a módja is) nálam csillagos ötös! Ilyen helyen megoldani egy igazi ládát (nem virtuálist) igazán nem egyszerű feladat. Épp ezért a helyéről ki sem vettem, hanem ott, a falak védelmében (a nemkívánt szemek elől) tettem meg bejegyzésemet. A logbook is aranyos, és az elején a "névjegy" (rejtő, koordináták, jelszó) is igényes munka, a ládához hasonlóan.

Köszi a rejtést!

A templomHátulról
Bejárat 
SzaSza&Kacsa 2011.09.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Nagyon ötletes a láda! Köszönjük a rejtést!!!!

ganxtave 2011.09.17 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi.

bellatrixx 2011.09.17 17:20 - Megtaláltam
Nagyon ötletes a láda! A tartalma is, a kis füzetkék igazán tetszettek, gratulálok. A templom pedig felettébb hangulatos, kár hogy belülről nem láthattam. Köszönjük a rejtést! :)

Curtis 2011.09.17 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Gratulálok a rejtőnek. Nagyon stílusos és ötletes a rejtés. Tetszett :)

templom 
Bence2 2011.09.10 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Nagyon ötletes rejtés.

bwana 2011.09.07 19:00 - Egyéb

Köszönöm, tudo!
Tényleg sok munka volt vele, de olvasva az ehhez hasonló bejegyzéseket, mindig megerősítést kapok, hogy érdemes volt. Egyébként arra is emlékszem, hogy amikor te először megtaláltad a GCHGYT-t, pontosítottál a koordinátáimon is, nem okoskodva, hanem segítőkész barátsággal; külön köszönöm, hogy a ládámat érdemesnek tartottad egy újbóli felkeresésre, és vetted a fáradságot, hogy bejegyzést is szerkessz róla - újonc kesser korom óta figyelemmel kísértem a logjaidat, amikor időnként "összefutottunk" a virtuális térben; afféle "komoly, öreg kessertől" való bejegyzésekként olvastam őket, úgyhogy megtiszteltetés számomra ez a dicséret...
Örülök, hogy a rejtek környékén téged is megérintett a nyugalom és a múlt, mert ennek a ládának éppen ez az egyik fő célja.
További sok kilométert és jó ládászást kívánok neked.
(Ja, és a pókos-szúnyogost én is nagyon utálom;-) )
Bwanatudo 2011.09.05 10:43 - Egyéb
105 km kerékpár edzés 600 m emelkedéssel a Gödöllő - Aszód - Bag - Hévízgyörk - Galgahévíz - Tura - Tóalmás - Zsámbok - Dány - Isaszeg útvonalon 10 régi ládával. A szűnni nem akaró hőség ma is kikészített.

GCKIND 2. pontja után vissza jöttem a gerincen Aszód pereméig, majd végre aszfaltot érve lehiggadtam és 52/14 - 52/17 között tempóztam átlagos 86 rpm ped. és 142 bmp pulz. mellett a templomig. Menet közben emlékeztem az 1. találatra, amely igen kellemes élmény volt. Ma odaérve a gyönyörű templomhoz ismét a nyugalom ragadott el. A láda ügyes rejtése tetszett most is, azonnal meglett. Nem koszoltam össze magam, nem csípettem magam pókokkal és csalánnal, hanem friss szőlő fogadott a bokrokon. Persze nem dézsmáltam meg, de mindenesetre kellemes fogadtatás.

Nehéz ilyen ládát készíteni, idő, türelem, odafigyelés kell hozzá. Nem is lehet mindenhol ezt megoldani, de itt és most ez a láda így működik. Példaértékű számomra minden szempontból.

GCBITO következett.

Kerékpáros kupa: 105.58 km

	Hévízgyörki román kori templomTalálat
Dombormű	Hévízgyörki román kori templom
	Hévízgyörki román kori templom	Hévízgyörki román kori templom
pihe 2011.08.28 10:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.86
Kellemes időben barátommal Mikivel cserkésztük be.
Ötletes a rejtek, grat!

[g:hu 1.3.18] [wapon beküldött szöveg]

 
deva 2011.08.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Tisza-tavi és szegedi kirándulás első állomása.

SuperGeo 2011.08.16 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Kevés a full ötös az értékeléseinkben de ez a láda megérdemli!

Köszönjük!

Zsiráf 2011.08.14 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.22
Kerékpáros kupa: 104.5km

Nem megszokott kinézetű templomocska. Mai szemmel nézve... Olyan nagyon egyszerű kinézetű, és mégis bájos...

Gubirobi 2011.08.12 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Az 5. GARMIN GPSGames Műhód Fesztiválra (Sarud) menet begyűjtöttük a találatot.
A templom mellett le tudtam parkolni, majd a láda is gyorsan meglett.
Takaros láda, melyen, valamint beltartalmán látszik, hogy rejtője gondosan előkészítette. Tetszett! Szép munka!
A helyet gyorsan körbejártam, végigfotóztam, majd irány tovább.
Köszönjük a lehetőséget!

emléktábladíszelem
kreativításlogbook
logunkajtó
kereszt 
bigmick 2011.08.08 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetôséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

sogor36 2011.08.07 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.90
könnyű találás volt,

ktamas 2011.08.07 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

gyurmanz 2011.08.06 14:56 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

KGMT 2011.08.04 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
A rejtés valóbban nagyon zseniális:)
Köszönet!

SgSzasza 2011.08.03 12:24 - Megtaláltam
Köszi!

Galocza26 2011.07.22 17:57 - Megtaláltam
Nyaralásunk utolsó ládája. Zseniális rejtés! Köszönjük!

Famágus 2011.07.22 09:30 - Megtaláltam
Nagyon kedves hely, kitünő, kolosszálisan kivitelezett rejtés, klassz környezet, köszönjük, Oldfoxxal

oldfox 2011.07.22 09:30 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

Dudika 2011.07.19 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megtaláltam Köszönöm

MC Pite 2011.07.10 09:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, tetszett a láda! [wapon beküldött szöveg]

habaneroteam 2011.07.08 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Zseniális! Köszönjük!

 
Csg12 2011.07.03 23:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Ügyes! A nap záró ládájaként. Köszi a rejtést!

kupec 2011.07.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Szép templom, jó rejtés.

vorost 2011.06.19 16:40 - Megtaláltam
Nagyon jó és ötletes rejtés, köszönjük!

családok közt 2011.06.10 05:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Megtaláltam munka közben. Sajna az előttem lévő el vette az élményt minden a földön volt. Helyre állítottam vissza tetettem. Azért így is tetszett.

bacsnyir 2011.05.29 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Ide se jutottam volna el (szmonival és 9 hónapos Boriska lányunkkal), ha nincs a geocaching (+barátunk, Mirabelle kessertárs, aki Turán lakik, és ma nála voltunk vendégségbe). De szerencsére van. És ez egy tökéletes, ötletes rejtés, egy arra érdemes apró gyöngyszem, és a lehetséges mértékig alapos leírás. Köszönjük!!

Gyermekünk a "ládával"
 
szmoni 2011.05.29 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A templomot már ismertem, és most meg lett a láda is.
Köszi a rejtést!

zeus 2011.05.29 00:00 - Megtaláltam
tuti láda!!

luilui 2011.05.28 14:10 - Megtaláltam
Ok.

Judith 2011.05.28 14:10 - Megtaláltam
Ládakarbantartást terveztünk mára.
Ha már arra jártunk a környező ládákat is felkerestük.
Nem hittünk a meteorológiai előrejelzésnek, így egész nap hol eláztunk, hol sütött a nap.

Na itt telt be a pohár.
Hiába ültünk a ládától 30 méterre, az eső szakadt, ömlött, vízszintesen esett, dörgött, villámlott.
Nem láttunk ki az autó ablakán. Ültünk és vártunk.
Amikor csendesedett az eső, megkerestük a ládát.
Igen valaki már korábban írta, hogy hasonló ötletes ládát Dunántúlon is látott már, mi is.
Igen, végre, nem az a szokványos találat.

PPPeti 2011.05.28 12:20 - Megtaláltam
gps nélküli találat

Hinter 2011.05.21 06:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Hévízgyörk 35 teljesítménytúra rajtja az Öreg templomtól indult. Adott volt a lehetőség.

er&esz 2011.05.15 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Csodaországból hazafelé tartva. A templom nagyon tetszett, na és a rejtés...gratulálunk és köszönet!

kekboa 2011.05.07 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.68
autópályán hazafelé tartva beugrottunk érte. zseniális álca, de azért könnyen meglett. köszi!

kertiati 2011.05.01 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Furfangos, de nem okozott nehézséget a megtalálás a leírásnak köszönhetően. Bárcsak hasonlóan trükkös lenne minden minden rejtés.

 
alexp 2011.04.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megvan. Ötletes láda.

sas&szti 2011.04.23 07:30 - Megtaláltam
:) Nagyon nagyon ötletes!!:) Ahogy találtuk úgy rejtettük vissza! Gondosan lezárva és téglát rárakva. De a sarokban kerti szerszámokat is találtunk vasvillát és miegymást...remélem senki avatatlan embernek nem kelti fel az érdeklődését a rejtek. Hasonló ládát a Balatonnál találtunk azt szintén nagyon ötletesnek találtuk:)

MikiCache 2011.04.22 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Ha már erre jártunk...
A rejtés megvalósítása mindenképpen figyelemre méltó.
Miki és Anikó

Angus_Podgornij 2011.04.17 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Log 4 hónap késéssel. Tényleg ötletes a rejtés, és a templom is szép.

esyster 2011.04.17 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Megtaláltuk. Nagyon ötletes, csillagos ötös a ládakészítőnek:-)

Edit, Peti
Esyster team

sereva 2011.04.11 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Reggel 2011.04.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltuk!

GCTT03 után hazafele levadászva. A hely nagyon tetszett. A rejtés is profi! Szívesen bementem volna ha nyitva van. Ausztriában nem találtam olyan templomot, legyen az akár a világ végére eldugva, ami ne lett volna nyitva.

Köszi a lehetőséget!

Anita és Reggel

 
sztyopa13 a páratlan páros 2011.04.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megnéztük.Ez egy gyöngyszem!Sok árpád kori templomot láttunk már,de ez nagyon szép.Köszönjük,hogy itt lehettünk.A rejtés példa értékű.480 megtalálás után ilyen gondosan kidolgozott,minden részletében esztétikusan kimunkált,a hely szelleméhez illő rejtéssel még nem találkoztunk.Őszinte elismerésünk!Köszönjük!Talán ha a kulcs elérhetősége pontosabb lenne.utca,ház szám,név,esetleg telefon.

 
bwana 2011.04.09 12:30 - Egyéb

Márciusban több kritika érte a rejtést, nem értettem, miért, de most, a mai ládakarbantartásnál kiderült - ládagazdaként sajnos én magam voltam kénytelen szégyellni magam azok helyett, akik az álcázott ládát egyszerűen nem rejtették vissza a helyére, hanem kint hagyták a füvön a templom mellett!
Így már érthetőek a megjegyzések, a slampos rejtésre vonatkozóan. Úgyhogy most leszögezném: a láda helye a fal sarkában van, aki nem ott talál rá, az, kérem, hogy ODA rejtse vissza!!! És lehetőleg tegyen rá egy téglát is!
És még valami: az álcázás igenis zárható! Ne hagyjuk félig nyitva, mert beázik!
Megértéseteket köszönöm, körültekintő és gondos hozzáállásotokban bízva remélem, nem a leendő megtalálók egyike lesz az oka a láda elveszésének!
Köszönöm mindazok bejegyzéseit, akik méltányolták a rejtésemet ezen a - ládarejtés szempontjából - nehéz terepen.

Bwana


LaySoft 2011.04.08 08:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.34
A teljesítménytúrára menet szedtük le, a rejtést nagyon ötletes, tetszett!

CacheFinder 2011.04.08 08:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
A GCTT03-ra menet kerestük meg a pontot.
A telmplom érdekes, a rejtés pedig igazán profi volt!
Köszönjük a lehetőséget!

Csend és nyugalom. 
Szarvady 2011.04.02 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Galga 15 után már kocsival kerestük meg. Ötletes rejtés, nagyon tetszett.

POZOLI 2011.04.02 08:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.93
Gratulálok az ötletes rejtésért!

Láp Lidérce 2011.04.02 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Galga 50 alatt ugrottam ki az útvonalról, hogy megnézhessem ezt a kis gyöngyszemet. Szerettem volna belülről is meglesni, de erre sajnos nem volt mód.

A rejtés zseniális, az ötletgazda pihentagyú, a megvalósító pedig mesterember.:)

Csodás túra, kedves (nem csak) hévízgyörki emberek, mi kell még? :)

Mindez egy másik oldalon

Séta indulKósza ködpamacsok
Harmatos fűGalgapart
A templom valahol arra leszVirágban
Tavalyi, ideiEgy másmilyen építészeti remek
Hévízgyörk határábanValahol ott van a templom tornya is
Cél bemérveEgyszerű szépség
Lába felőlRím
Hátulról legalább annyira tetszikSzem
moricz66 2011.03.26 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Köszönjük a rejtést. A láda nagyon ötletes, profi megoldás :)

Pistua 2011.03.24 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Ok!

lozoli 2011.03.24 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
ötletes rejtés köszi

NPLranger 2011.03.24 12:50 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

paparazzy48 2011.03.24 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.95
Bringás találat Monorról, a turai láda levadászása után. Csodás kis templom, de a rejtés kész szerencse, hogy még él!? A logolás után nyomatás visszafelé, a Bika-tóhoz. Köszi a rejtést: Paparazzy48.

A kis ékszerdobozAz ajtó-dísz
bencze82 2011.03.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Meglett!

bwana 2011.03.15 22:20 - Egyéb

Érdekesek és szomorúak ezen utóbbi bejegyzések.
Épp egy hónapja ZULU13 még "a rejtés páratlan mívességéről" ír, ma meg FATE24 (akinek a GCHGYT az ötödik megtalált ládája) némi vállveregetéssel jegyzi meg, hogy "a rejtés egyszerűre sikerült", mások szerint a ládikó "alig rejtett". Hm... Ha sejtésem igaz, csak az lehet, hogy az álcázást baj érhette, talán valakinek megtetszett, és lekopasztotta a ládámat, ezért lehetséges a mostanában oly gyakori durva lepontozás... (Figyelmetlenségre, rosszindulatra, netán tapasztalatlanságból eredő okoskodásra mindaddig nem szeretnék gondolni, amíg van más feltételezés.)
Sajnos hétvégéig nem tudok kimenni hozzá, akkor se biztos, hogy igen, tehát ezúton kérem tisztelettel a következő megtalálót, hogy legyen szíves egy emilt küldeni nekem magánban, lehetőleg fotóval, hogy mi is van valójában a terepen. A hét végén megpróbálok kimenni, de annyit már most tudok, hogy amennyiben a ládaálcázást megsemmisítették, szégyenszemre virtuálissá fogom lefokozni a helyet, mert az egésszel nem kevés munkám volt, és nem lesz kedvem újra végigcsinálni...:-(

fate24 2011.03.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.17 súly: 1.60
A templom szép, érdemes megtekinteni. A rejtés viszont kicsit egyszerűre sikerült, ettől függetlenül jó volt az elgondolás.
Köszi a rejtést!

n_ritus 2011.03.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 1.83 súly: 1.30
Könnyen meglett.

Bubba 2011.03.15 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Nagyon szép kicsi kápolna!
A szomszédból odaadták a kulcsot így belülről is megcsodálhattuk. Sok időt nem tudtunk eltölteni benne, mert borzalmasan hideg volt belül, de épp eleget ahhoz, hogy lencsevégre kapjam.
Rutintalan révén nem vittem magammal tollat, így a logbookba nem tudtam írni.
Meglepően közel van a házakhoz, de a rejtés mégis diszkréten felkereshető, le a kalappal.
Köszi a rejtést!
Tusi, Krisz, Bubba

becko 2011.03.15 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Rendes emberek lakhatnak errefelé, hogy nem bántják ezt az alig rejtett

ládikót.

Ncyke 2011.03.13 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltuk.

Dude86 2011.03.12 00:00 - Megtaláltam
Ok.

Gabeen 2011.03.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Szép kis templom. Köszi a rejtést!

georgejj 2011.02.20 18:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
Megvan. Okostelcsi

Hz 2011.02.19 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.12
Cserháti sárdagasztás, Puszkány mesterrel.

Találat 
zulu13 2011.02.15 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Gabris1 vett rá, hogy ne száguldjunk el mellette az autópályán és nagyon igaza volt. A templom gyönyörű, elején a szőlőkordonnal mintha egy kis középkori sziget lenne. A rejtés mívessége páratlan, gratulálunk.

Leonnatos 2011.02.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.78
Meglett, egy 15 részes keresés, hetedik mozaikja:)

STB 2011.02.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.08
Túrapont 7/15

sziszko 2011.02.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Nagyon ötletes rejtés! köszi!:-)

feel2006 2011.02.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
geokirándulásunk egyik pontja

 
gyildarefo 2011.02.02 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Nagyon rendben van, kár a közeli házakért. A rejtés ötletes, köszönjük.

A templomAz ajtó
DizzyCat 2011.01.22 16:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.30
Megvan. Köszi!
Harmadik.

virge 2011.01.15 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Szép templom, nagyon nagyon ötletes rejtés, az eddigi legjobb amivel találkoztunk.:)
Köszönjük!

A templomA templom
Zsézsé 2011.01.14 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltam!

Tuulikki 2010.12.30 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Nagyon szép régi templom, jó állapotban. Ötletes rejtés.

@david 2010.12.30 20:00 - Megtaláltam
.

Okulár 2010.12.19 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Lillafüred felé kitérőt tettünk Boával. Nagy élmény volt minden szempontból. Igazi kopogós havas tél volt és -11,5°C. A templom körül egy férfi lábnyoma látszott a hátsó ház felől előre. A nyomok elhaladtak a rejtek mellett... Sajnos mi nem tudtunk nyom nélkül rejteket feltárni és logolni. A rejtés igen leleményes, gratulálunk!

 
DBell 2010.12.04 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.41
megvan

x16xel 2010.12.04 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Megvan.

fn 2010.12.02 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
A templom is tetszett , de a csúcs mindenképpen a rejtés és a beltartalom. Az eddegi legjobb találatom, nagyon köszönöm az élményeket.

kectam 2010.11.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Roppant ötletes és egyben pimasz rejtés! Nem kis munka lehetett a kivitelezése, nagyon köszönöm a rejtést.

Pilis50 2010.11.22 11:00 - Megtaláltam
Az új láda méltó a régi templomhoz.
Köszönöm, hogy eljöhettünk ide.

Geologic 2010.11.20 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Megtaláltam!

Orantes 2010.11.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.98
Megtaláltuk, és örülünk, hogy mi lehettünk az elsők az új logbookban. Pont a Márton napi körmenetet sikerült megtekintenünk a templom körül, ezért egy kis türelemre volt szükség a rejtekhely felkutatásához. Gratulálok a rejtőknek, még nem találkoztam ilyen ötletes rejtéssel.

bwana 2010.11.13 16:00 - Egyéb

A már-már hagyományos Márton-napi ládakarbantartás az idén ládacserével és rejtekhely-felújítással is járt, a felújított ládát letettük a régi helyére, a régiből pedig elhoztuk a logbookot, így az innentől már biztonságban van, és a múlt részévé vált. Megrendítő volt olvasni benne mjdgm logját, akit mi személyesen ugyan nem ismertünk - és most már sajnos nem is fogunk - de ezúton is tisztelettel megőrizzük emlékét.
A láda eddigi jó állapotáért, az eddigi csaknem 300 visszarejtés alaposságáért, a logbook kedves és szívet melengető bejegyzéseiért, a sok köszönetért mi is köszönetet mondunk mindenkinek, és reméljük, a GCHGYT még sok kessernek fogja eszébe jutattni a bejegyzések eddigi leggyakoribb gondolatát: "...nem is tudtuk, hogy itt ilyen szép, régi templom áll, a geocaching nélkül nem jutottunk volna el ide..."
Hát csak gyertek ezután is, minél többen!
BWANA, MACS, MAUZ


laja 2010.10.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.22
Útban Eger felé, közös találat Kogyoval, és Lacival

kogyo 2010.10.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
Úton Egerbe közös találat Lajával és Lacival. Szép kis templom.

mato 2010.10.18 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Fattilával közös találat.
Esett az eső, így nagyon nem tudtunk körülnézni.

Köszönet a rejtésért!

fattila 2010.10.18 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.42
Matóval közös geotúránk 4/9-es állomása. Köszönet érte.

elflaco 2010.10.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.56
Megtaláltam, köszi.

Morcipók és Robocop 2010.10.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Köszönjük, ügyes a rejtés! Ha nincs a láda, akkor ide sem jutunk el.

racsti 2010.10.03 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Erre tekeregtem, s megleltem.

csemege 2010.09.25 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Turára menet útbaejtettük, nem bántuk meg.

L-200 2010.09.19 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megvan.

 
Rigor Mortis 2010.09.10 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Szüleim szülőfalujában ez a célpont kötelező volt. Csak az időjárás volt vacak.
Köszönet a rejtésért.
RM.

5N 2010.09.04 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.73
Nagyon merész,már már pimasz ez a rejtés.Szerencsénkre senki nem volt itt,de ha lett volna szerintem esélytelen elővenni.

 
Evetke 2010.08.29 18:10 - Megtaláltam
Kis kitérő hazafelé menet. Kettős "láda" (amennyiben a "másik ételhordót" is annak vesszük :) ).

mszilvia 2010.08.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

fules22 2010.08.23 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.25
Köszönjük a rejtést!

lacigsx 2010.08.21 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.48
SZép a templom!

Csoda hogy a környéken játsszo gyerköcök nem botlanak a ládába :)

Eszti és Robi 2010.08.20 09:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Aranyos kis templom, szeretjük az ilyen helyeket.

 
Terdik Család 2010.08.20 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Szép templom, érdemes letérni az autópályáról.
Köszönjük a rejtést.

 
Brodowski 2010.08.16 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.18
Megtaláltam, köszi a rejtést!

zsotie 2010.08.15 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.10
Tetszett a templom. Érdekes.

jjoska 2010.08.15 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam.

mogyorócska 2010.08.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Hatvanba indultunk a nagyszülőkhöz és útközben ládára is vadásztunk.
Ez a láda épp útba esett. Ez azt kell, hogy mondjuk egy igazi szent hely. Az a templom ami több 100 éven keresztül fennmarad csakis az lehet. Vigyázni kell rá.
Ez is azok közé a helyek közé tartozik amit sosem láttunk volna ha nincs itt egy láda.
Köszönjük!
Mogyorócska, Livi, Nikó és Yorki Roli.

LionDaddy 2010.08.14 09:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Reggel elindultunk Szatmárba a gyerekekhez, akik a nagyszülőknél töltik a nyár egy részét. Az utazással összekapcsoltuk néhány láda megkeresését is. Ma ez a 9/1.

Köszi a rejtést !

A templomAjtódísz
 
AlanTheWild 2010.08.12 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
A közeli játszótéren játszottak a gyerekek, a feleségem összeszedte közben az ott található szemetet (nem hivatalos CITO :) ), addig megkerestem a ládát.
Nagyon érdekes a templom, nekünk tetszett, ahogy a település is!

Puzzle Apartman Gyula 2010.08.10 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
Nyaralásra menet leírás nélküli keresés. Nagyon szépen karbantartott templom. A láda nagyon könnyen meglett.

H.B. 2010.08.08 08:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Esküvő előtti kerékpáros találat.

A templomA templom
AjtódíszKék
A templomTemplom
EmlékműPS
Sírkövek 
pettiee 2010.08.07 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Megtaláltuk családi kincsvadászaton. Köszi.

Csabi69 2010.08.04 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.85
Megtaláltam! :-)

totik 2010.07.29 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Köszönöm a rejtést, megérte a kerülőt!
Kedves kis templom. A torony kövei alapján azt tippeltem volna, hogy a másfél méter feletti rész új építés, de a képek szerint a torony mindvégig állt. A rejtekhely jó, de sajnos csak az óvja, hogy kessereken kívül a kutya sem jár oda. Nem is tudom miben reménykedjek jobban, hogy ez maradjon is így, vagy hogy változzon...
(Viki, Geri, Krisz') TZ

kilali 2010.07.21 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
Köszönöm a rejtést.

Cerberus 2010.07.17 21:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Megtaláltuk éjszakai vadászat keretében. Hangulatos hely, köszönjük!

Báthory Ödönke 2010.07.16 13:00 - Megtaláltam
Megvan. Könnyű találat GPS nélkül (kölcsönadtam egy reménybeli kessernek). Kb két héttel később érdemesebb lesz arra menni. Tán a szilva is megérik addigra a templomkertben.

mjdgm 2010.07.12 09:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.09
Egerbe menet kisebb-nagyobb kitérőket tettünk, s ahol a kitéréshez közel volt geoláda, azt meg is kerestük. Így jutottunk el ehhez a dobozhoz is.
A templom érdekes, a doboz könnyen adta magát. Az igazi élményt azonban a templomtól alig 100 méterre lakó két palóc néni ízes pletykálkodása adta nekünk. :-)

Tenebra 2010.07.11 20:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Haver hívta fel a figyelmem, hogy van ilyen "játék", így elvezetett ide. A templomot jól ismertem már, mivel a közelben lakom. De ilyen közelről még soha nem nézhettem meg ezt a több száz éves épületet. Úgyhogy mindenképp megérte geoládát keresni!

kolibri 2010.07.10 20:17 - Megtaláltam
Szülinapi meglepetés-ládázás Kissyfurral és Abacussal - 30/29. :o)

Magabiztos találat. Költözködni kezd a munkahelyem, egyre messzebb és messzebb minden évben.

Sötétedik 
szeliju 2010.07.04 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Köszönjük a rejtést! szeliju

Old Eye 2010.06.25 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.92
Útban Lackics vándortáborához.
Köszönöm a lehetőséget!

Bütyök+Zulu 2010.06.25 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Útban Tivadar felé. Nagyon bájos templom. Épp ebéd idő közelgett, gondoltam főzök valamit, de végül is elvetettem az ötletet ...Indultunk tovább.

keep 2010.06.23 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Nagyon érdekes, sajnos nem jutottunk be, de igen-igen impozáns kívülről.

A rejtőnek köszönöm az extra segítséget.

sirgalahad 2010.06.18 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Jókor tértek még itt észre
Hallgattak az építészre:
E falakat nem bántom
Mert védőjük Szent Márton

nemes vonalakajtó
közelrőltorony alulnézetben
Seres Péter 2010.06.12 12:03 - Megtaláltam
700. ládám

cacher_in_the_rye 2010.06.05 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nagyon szép hely. Érdemes volt ide eljönni!
Örülök, hogy a félreértés is tisztázódott!

[Jóváhagyta: bwana, 2010.06.07 08:22]

bwana 2010.05.30 18:00 - Egyéb


Ma délután óta újra egészséges a láda.
A helyszínen - ahová amúgy is esedékes volt már egy látogatás a "szezon" előtti ládakarbantartás ürügyén - érdekes tapasztalatokra tettem szert:
A legbizarrabb talán az, hogy vajon ki vitte el a ládából pont a kötelező magyar és angol nyelvű GC-játékismertetőt. Való igaz, többen dicsérték, mert a régi műemlékhez méltóan kódex-alakú volt, nem csak egy sima lap nejlontasakban, de hogy miért kellett elvinni a ládából, az érdekes, ha meggondoljuk, hogy aki ládázik, az nyilván tudja, miért kell az oda.
Vagy szuvenírgyűjtő az illető, vagy a saját ládájához szeretné felhasználni... Lelke rajta. Csinálok újat, szép lesz az is, legközelebb kiviszem, addig meg mindenkitől elnézést kérek, hogy csak egy cetlire firkantottam rá a "Lécci-ne-vidd-el-ez-egy-játék..." -infót.
Aztán elvitték a dobozhoz hozzáragasztott virtuális ajándékot is, amire külön ráírtam (és ezen az oldalon is szépen kértem), hogy hagyjuk bent a többieknek is, mert elég az a két szó, ami rajta van, azt kell feljegyezni - na, ez sem sikerült. Az ember mindig tanul valamit; most tettem be pár elvihetős lapon is belőle...
Viszont, hogy jót is írjak, nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi remek visszarejtést, ami azért is fontos, mert úgy döntöttem, a láda addig marad ilyen, amíg megvan. Ha eltűnne, akkor a csereláda már egy nagyobb mikró lesz, amit másképp fogok elrejteni. Így viszont most teleraktuk mindenfélével, alig lehetett becsukni:-). Tessék csak rámozdulni!

Mindenkinek jó vételt és kedvező műholdállást kívánok, köszönöm az érdeklődést a GCHGYT iránt, és köszönöm a sok kedves bejegyzést is a füzetben, de kérem, hogy a leendő megtalálók is vigyázzanak a ládára megtaláláskor, visszarejtéskor, meg úgy általában is.

Bwana, Macs, Mauzbwana 2010.05.24 17:20 - Egyéb


A jelszó kiderült, a láda emiatt megbetegedett pár napra, én pedig mérgemben elutasítottam az ezzel kapcsolatos megtalálást, arra hivatkozva, hogy egy beteg láda több lehetséges kessert is megfoszt a megtalálástól. Külön nehezményeztem mindezek mellé a totális lepontozást is.
Aztán június első napján kaptam egy levelet Cacher in the Rye-tól, aki nagyon korrekt és becsületes volt, leírta, hogy mi is történt valójában, bocsánatot kért az okozott kellemetlenségért (bár ez azért annyira nem volt nagy kellemetlenség, úgyis mentem volna karbantartásra, így vittem egy új jelszót még hozzá, és kész), és - véleményem szerint - teljes mértékben tisztázódott a helyzet. Akik esetleg ennek a bejegyzésnek a korábbi változatát is ismerik, azok talán emlékeznek rá, hogy valóban mérges voltam a helyzet miatt, most azonban úgy érzem, a történet pozitív végkifejlettel zárul le:-)
Cacher in the Rye személyében egy szimpatikus kessert volt alkalmam megismerni, ami meg az általa is említett tapasztalatlanságot illeti, azt hiszem, mindenki tapasztalatlanként kezdi a geocachinget (is).
Épp ezért a korábbi - kicsit talán túl kioktatóra sikerült - bejegyzésemet ezzel írom felül, mert úgy érzem, a tények ismeretében ez felel meg a helyzetnek.
Cacher in the Rye, kérem, hogy jelentsd be a megtalálást újra, hogy ezúttal elfogadhassam.

Bwana


cacher_in_the_rye 2010.05.24 17:15 - Nem találtam meg
Nagyon szép hely. Nem tudom mért nem fogadja el a 'friciatya' jelszót a rendszer. Felteszek néhány képet, de addig is kérem a megtalálást elfogadni. Köszönöm. Cacher in the rye.

[Elutasította: bwana, 2010.05.25 09:42]

Gyeta 2010.05.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.08
Jó érzés, hogy idehaza is vannak épségben megmaradt épületek ebből a korszakból.
A templom takaros, a környezete rendezett. Öröm volt itt lenni!
Ezer köszönet!

 
noemi.64 2010.05.23 00:00 - Megtaláltam
.

zöldági 2010.05.22 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon szép templom, Hihetetlenül sok ilyen gyöngyszem van az országban, de szeretni csak azt lehet, amit megismerünk. Köszi a ládát, hogy felhívja a figyelmet erre a templomocskára. Minden megtalálónak azt kívánom, ne adja alább!!

L@zy 2010.05.22 14:15 - Megtaláltam
Hévízgyörk 50 TT keretében [wapon beküldött szöveg]

kompaktor 2010.05.22 08:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
A Hévízgyörk 20 teljesítménytúra felvezetéseként kerestem meg e ládát (a közeli játszótéren volt a rajt). Nagyon hangulatos a templom, és ami még tetszett, az az igényes naplófüzet. A rejtekhely kissé karbamidszagú volt. Tetszett, köszönöm a rejtést!

Attibati 2010.05.07 12:40 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 146 km
Hirtelen felindulásból elkövetett ládázás. Szokásomtól eltérően nem terveztem meg az ütvonalat így már nagyban Hatvan felé tartottam - Aszódot elhagyva - mikor feltünt, hogy hiába van már csak két kilométerre a templom út nincs , Vissza kellett mennem a bagi elágazásig hogy a helyes útra térjek.
Furcsa ez a kis román kori templom a korszerű házak között, udvarában szőlőtökékkel. A rejtés a körülményekhez képest jó, zavartalanul, a kiváncsi szemektől rejtve lehet logolni.

feri60 2010.05.04 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Mert kell a pont :) [wapon beküldött szöveg]

Pepe 2010.05.04 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Mátrai ládázásból hazafelé Feri 60-nal. A környezet osztályzata nem a "környezet"-nek, hanem a templomnak szól. Bűn volt a műemlékhez ilyen közeli építkezéseket engedni!

agnetic 2010.05.02 16:30 - Megtaláltam
Aranyos kis templom a faluban. Az itt talált füzetben láttam először hogy egyesek saját pecséttel, fényképes matricával és egyéb fantáziadús elemekkel tarkítják a logbookokat :-) egyre jobban tetszik ez a játék!

laubi 2010.05.01 20:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
A leírás alapján könnyű találat, sőt ... Igényes kis ládika (Figyelni kell a visszarejtésre, előttem látható is volt ... ) Köszönöm!

 
Csoky+Lexy 2010.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Kint voltak a szomszédok, de megoldottuk! :P
A láda legyen veletek!

gabris1 2010.04.23 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Megtaláltuk gyogyesz és gabris1

gyogyesz 2010.04.23 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Megtaláltuk. gabris1 és gyogyesz

Stn72 2010.04.23 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.36
+van!

atipapa 2010.04.18 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Köszi szépen nagyon aranyos volt

 
Keti 2010.04.18 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
A 100. ládám:-)
A műemlékek hétvégéjére ideális találat volt:-)

vileda 2010.04.11 14:25 - Megtaláltam
:)

miklos.97 2010.04.05 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

CsKaroly 2010.04.03 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
Megtaláltuk.
Kriszti, Mónika, Péter, Károly

gnegyzet 2010.04.03 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.53
Nagyon szép a templom.

alucifer 2010.04.03 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.69
Szép környezet könnyű találat.
Köszi a rejtést.

 
zsonyi 2010.04.03 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
Megtaláltuk! Liza és Zsonyi

samuelwx 2010.03.27 08:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kellemes rejtés:) Köszi

kutyu 2010.03.27 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.45
MEGTALÁLTUK A GALGA TELJESITMÉNYTÚRÁRÓL KICSIT KITÉRVE.
ARANYOS KIS TEMPLOM.
KÖSZÖNJÜK A REJTÉST.

lagaf 2010.03.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.78
Rövid megállásból jól körbefényképetük ezt a kis remeket. Az túloldalán ugyan építkezés folyt, de nem zavartuk őket, sőt a kis seregélyt sem különösebben, ami az árnyékszék melletti fán kuksolt. A rejtés, pontosabban az álcázás mosolyfakasztó, de itt hiteles.

Így várja az érkezőketVonalak...
Nyugalom...Napsütésben...
IdillA doboz és tartalma
b-gy 2010.03.15 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Szép kis templom!

1roka1koma 2010.03.14 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.78
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.
Szép mütyürökkel teli láda :)

neogeo 2010.03.13 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.47
Kis könnyű láda, de jól jött a pihenés a hatalmas malacebéd után...

Benéztünk...A névadó
carmin 2010.03.13 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Kár, hogy belülről nem láttuk.

Murus 2010.03.06 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
[wapon beküldött szöveg]
Igazi kis gyöngyszem! A rejtés merész, gyanítom, hogy csak a helyiek jóindulata miatt nem tűnt még el. Murus és Cica

Szőlőtőkék között 
JUDY05 2010.02.28 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszönjük a rejtést!

Einstein Commando 2010.02.14 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.33 súly: 1.48
Megvan!

Szép kis templom!

Csaba & Kati 2010.02.04 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
HEURÉKA!
Szép nagy hó volt a kápolna környékén. A ládikó viszont hótól védett helyen gondosan rejtve található.
Köszönjük.

Kápolna télenLog
Téli kesser "ösvény"... és aki taposta
J-Imi 2010.01.24 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.48
Hajdúszoboszlóról hazafele útba ejtettük ezt a ládikát és sikeresen megtaláltuk. Köszi a rejtést:)

vakond87 2010.01.15 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Megtaláltam. Budapestre menet a vonatról leszálltam Hévízgyörkön, ahol a pénztárostól útmegszakítást kértem, hogy a következő vonattal utazhassak tovább ugyanazon jeggyel. Kényelmes 1 órám volt a 2 vonat között, ráadásul a vasútállomás és a templom is vagy 600m-re van egymástól, így kényelmesen megjártam az utat. A templom szép és egyszerű, tetszetős román kori templom. Köszönöm a rejtést!

A templom 
szélvészszarvas 2010.01.10 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Ez volt az első ládánk. :) Köszönjük a rejtést!

JOE Butcher 2010.01.09 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.62
Jó kis öreg templom!

Köszi a rejtést!

Józsi és Tündi

 
kmiksa 2010.01.08 18:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

 
Mirabelle 2010.01.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.93
Ez a láda annyira közel van az otthonunkhoz, hogy eddig csak halogattam, halogattam a templom újbóli felkeresését ládaügyben is... ma jött el a napja...
Köszönet a rejtésért.

Szilaj család 2010.01.02 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
2010. első találata volt számunkra. Köszönjük az élményt!

bszemethy 2010.01.02 13:46 - Megtaláltam
ok

vizipinty 2010.01.02 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Oriza 2010.01.01 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Nagyon szépen, eredeti hangulatában rendbehozott templom.
Megérte felkeresni, még ha az időpont miatt nem tudtam bemenni sem. Nem baj, majd legközelebb.
Igazi rejtett, értékes darabja múltunknak!

A rejtés kicsit merész, de jólelkű emberek lakhatnak arra!

Oriza.

csalakata 2009.12.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.85
megtaláltuk!!!!!

csala 2009.12.28 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.63
Megtaláltam, könnyen ment.

TücsiTeam 2009.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Karácsonyi bejglit ledolgozó túra ötödik állomása volt.

feri65 2009.12.26 13:30 - Megtaláltam
nagyon szep kis templom igazan jo lett volna belulrol is megnezni!
koszi a rejtonek!
kulonben meg az autopalyarol is jol lathato!
hihetetlen, h havonta tobbszor is elmegyek mellette es csak most figyeltem fel ra!

Remete 2009.12.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.32
Megtaláltuk.
Szivesen megnéztem volna belülről is.

madareleseg 2009.12.17 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagy érzés volt az 1. megtalálásom, köszönöm, hogy megismerhettem a "ládázást", élni fogok vele!

andreasse 2009.11.22 10:45 - Megtaláltam
Közös ládázás Hocsa-val. Megvan! Köszi a rejtést!

Hocsa 2009.11.22 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Ködös vasárnapi kesselés andreasse-vel, 9/1. Szép kis templom, jó rejtés. Köszönjük!

valti 2009.11.19 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.59
Ok! Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

bwana 2009.11.15 13:18 - Egyéb

Ígéretemhez híven a láda első születésnapján valami extra is kerül a ládába; valójában már benne van, de amire vonatkozik, az tényleg új, sőt, teljesen stílszerű is. A ládaleírásban említett virtuális ajándék e napon kétszeresen virtuálissá változott, szerintem kesserkórral fertőzötteknek mindenképp érdemes lesz kipróbálni!

Újfent köszönöm a sok elismerő bejegyzést, és kívánok mindenkinek szerencsés műholdállást, jó időt, kevés muglit... egyszóval minden jót:-)

(Ha esetleg valaki azóta elvitte volna a doboz tetejébe belülről beleerősített lapocskát az ajándék jelszavával és helyével, és így az most nem található, kérem a legközelebbi megtalálót, jelezze, hogy pótolni tudjam. A legutóbbi karbantartáskor mindenesetre még megvolt. De ha mégis ilyesmi történt volna, azok a belogolt megtalálók, akik érdeklődtek volna a szülinapi virtuális ajándék iránt, írjanak nekem magánba, orvosoljuk a problémát.)

Bwana


emeritt 2009.11.14 12:00 - Megtaláltam
Szép a templom. Kösz a rejtést

zsuzsóka 2009.11.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.63
Megtaláltam

Dandaki 2009.11.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.92
Megtaláltam

pliptai 2009.11.06 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.67
Megvan!

Szollo 2009.11.05 18:22 - Megtaláltam
Nagyon szep. Meheszeti segedeszkoz leszallitasa utan. [wapon beküldött szöveg]

 
Atmosz&Zozmosz 2009.10.31 11:25 - Megtaláltam
Megvan :)

fodordav 2009.10.30 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Kedveljük az Árpád-kori templomokat, tetszett a története. Érdemes volt megállni, körbejárni.
Ez lett a 350. megtalálásunk!

nagyi11 2009.10.26 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Ott jártunk, megtaláltuk, logoltunk, rosszul írtuk fel a jelszót...

Kérném a rejtőt, a képekre hivatkozva fogadja el a megtalálást!

[Jóváhagyta: bwana, 2009.10.30 08:34]

 
Bia96 2009.10.24 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.90
Megtaláltam.

Csoki 2009.10.24 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, már erősen sötétedett, de így is gyorsan megleltük a ládát. [wapon beküldött szöveg]

Zsu1971 2009.10.24 16:40 - Megtaláltam
Toto92-vel közösen

Toto92 2009.10.24 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.05
Érdekes ebben az új környezetben ez a régi stílusú templom, de tetszett.

urbanj 2009.10.24 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.52
Gyűjtögetés szép őszi időben. :)

piroska 2009.10.11 14:30 - Megtaláltam
A reggeli esőt felváltotta a napsütés. Galgahévíztől idáig rengeteg szőlőt ettünk.
JPPJ-ékkel közös találat.

"J&J" 2009.10.11 14:30 - Megtaláltam
A reggeli esö elmult, ide már napsütésben érkeztünk. A templomot belülröl is sikerült megnézni. Nem is tudtuk, hogy ilyen közel (Pesthez) ilyen jo kis templom van.
Piroskával közös találat

 
kenau 2009.10.10 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Kar, hogy nem tudtunk bemenni a templomba.

bwana 2009.10.10 13:30 - Egyéb

Őszi ládakarbantartás, készülődve az első születésnapra. Köszönöm a sok elismerő bejegyzést, igyekszem a továbbiakban is rendben tartani a ládát; a mai karbantartás során is került bele sok minden, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, és az esős évszakra való tekintettel jó vastag zacskóba bújt. A rejtekhelyet gondosan álcázva, remek állapotban találtam, köszönöm mindenkinek, aki a visszarejtésnél figyelt erre is.
Ha sikerül kivitelezni, a rejtés első születésnapján, a névadó Szent Márton napján valami extra ajándék is kerül majd a ládába. Addig is, de azután is, kívánok mindenkinek további jó ládászást és szerencsés műholdállást.
Bwana


Zag 2009.10.10 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Könnyű találat Hatvan felől hazafelé.

kobcikrajci 2009.10.04 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.46
Nagyon szép kis gyöngyszem, az elrejtés szenzációs!

Timurlenkes 2009.10.03 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Szép templom, Köszönjük!!! Kellemes kiruccanás volt. Mai 2. ládánk.

Adamro71 2009.09.28 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
Megtaláltam! Gyors találat, a szemközti épitkezésről munkásemberek találgatták, hogy mit keresgélek...érdekes a házak között egy darabka múlt...
Köszi a rejtést! Robi

Gabó és Zoli 2009.09.27 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Nem volt egyszerű, mert a szomszéd ház teraszán kint ültek. A rejtés jó. A szomszédos játszótéren még elidőztünk egy kicsit Bálinttal. Gabó

sanca 2009.09.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Köszi a rejtést!

Dr.Lada 2009.09.27 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Kerékpáros találat.

balise 2009.09.27 00:00 - Megtaláltam
különleges hely és jópofa volt a rejtés

Aminon 2009.09.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.00
Remek hely!

Kerticsorbi 2009.09.24 20:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

terrasport 2009.09.20 12:33 - Megtaláltam
Kiváló rejtés, gyönyörű időben megtalálás!

A megtalálók
pokers 2009.09.12 11:56 - Megtaláltam
Budapest-Makó verseny közben.

Tomi_Bp 2009.09.09 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.08
2/2

Drive-in

Nagyon igényes kis láda ezzel a LogBook-al, meg a szabályzattal!

Grat. a ládához, bár mind ilyen igényes lenne!

Köszi a rejtést!

 
Stickman 2009.08.31 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Mekktaláltam!:)

N.Zs. 2009.08.30 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Markazra igyekszünk, tettünk egy kis kitérőt. Tetszett.

igényes
KJ & GM 2009.08.26 13:05 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Ich.. 2009.08.23 08:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.35
Útban Pest felé az M3-asról tettünk egy kis kitérőt. Egész reggel esett az eső, mire ideértünk pont elállt.

 
Fazék 2009.08.22 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.20
Kellemes hely, a pár száz méterrel közelebbi templomban már voltam esküvőn, de akkor nem sétáltunk tovább.

OsiOsi 2009.08.21 12:20 - Megtaláltam
Rosszkor jöttünk.....építkezés-láncfűrész.....égetés-füst-büdös...

Buc 2009.08.17 07:29 - Megtaláltam
:)

Hajo 2009.08.15 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
A közelben járva érdemes volt megnézni. Köszi a rejtést!

PEx2 2009.08.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
A Tisza-tó felé menet.

 
halaszkiraly 2009.08.11 18:50 - Megtaláltam
Nagyon szép! Köszönöm!

NaSza 2009.08.10 15:40 - Megtaláltam
Megvan :)

Vicky-Misi-Jázmin 2009.08.01 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Jó időben, jó tekeréssel meglett, kicsit kellett csak óvatoskodni. Szép a templom, jó, hogy így karban van tartva.

Clark Kent 2009.07.28 18:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam!
A lakóházak közelsége miatt nem volt könnyű jól elrejteni,de tökéletes helyen van!

Lacipap 2009.07.28 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Erre jártam, meg kellett, hogy álljak. Csodálatosan szép románkori emlék és még a rendbentartottsága is meglepően jó!
Köszönöm a rejtőnek, hogy felhívta rá a figyelmemet.

 
nagyfliszi 2009.07.21 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nagyon tetszett a hely, megérdemelt egy ilyen kiváló rejtést.
Köszönjük.

nogacsalad 2009.07.12 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Mivel családos találat volt, engedve a nyomásnak, kivételesen belogoljuk a neten is :o)
Részletek később... (2009.07.12)

Részletek:
Mai 5., utolsó találatunk. Hazafelé ejtettük útba.
A templom a maga puritán egyszerűségében is szép, s korához képest jó állapotban van. Belülről sajnos nem volt szerencsénk megnézni.
A templom mögött viszont áll néhány ringlófa. Hívogatóan sárgállottak rajtuk az érett gyümölcsök, úgyhogy nem kérettük magunkat, belaktunk ringlóval.
A dobozka könnyen meglett. Kivettünk belőle egy golyót, s helyette beletettünk egy csipeszt.

Köszönjük!

Kincseket válogatunkNyam-nyam sárga ringló!
Templom sarkaRinglózunk
Mr Zerge 2009.07.12 16:10 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

targonczas 2009.07.11 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Könnyű találat.

Legolány 2009.07.10 17:23 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

Misu 2009.07.10 17:23 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

red_devlin_guy 2009.07.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.37
ok

ier 2009.07.04 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Szépen karbantartott templomocska.

gycaa 2009.07.04 16:05 - Megtaláltam
3/1

erchegyia 2009.07.04 08:26 - Megtaláltam
Kofola Bt-vel a mátrai geoversenyre... 1./10

Kiszti 2009.07.02 13:00 - Megtaláltam
ok

scele 2009.07.02 13:00 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Bibelia 2009.07.01 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.34
Ok
Bibelia és Társa

Dorisz2004 2009.07.01 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
+

 
Barangoló alias elel 2009.07.01 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]
Igényes rejtés, tetszett, ahogy a templom is!

Tikis 2009.06.26 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Nagyon szep kis templom. A rejto nagyon preciz, es a leiras is az.Koszi!

K.L. 2009.06.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
ok

Discover 2009.06.23 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.14
Köszönöm a rejtést.

 
Marvin 2009.06.12 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Megleltem.

pörsing 2009.06.12 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Megtaláltam

vViktor 2009.06.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.06
Arrafelé volt dolgom...
Nyugodt helynek tűnik.

vViktor

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

4mancsi 2009.06.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nagyon jó kis kirándulás volt, a templom nagyon "román", a helybeliek kedvesek, még pünkösd hétfő dacára is ideadták a kulcsot. A láda kulturált, a napló igényes, a rejtés jó: annak ellenére, hogy nagyon körbeépítették a templomot, teljes biztonsággal ládászhattunk. Gyerekeseknek is ajánljuk, mert a közelben van egy jó kis játszó.
Köszi!

az ajtóban ülünkhátul
a kulcsok őrebévül
gyöngyfűző és párja 2009.06.01 10:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Szerencsénk volt, mivel a templomba is bejuthattunk egy helybéli segítségével, ám így a ládát nem tudtuk megkeresni. Szerencsére ebben segített nekünk a rejtő, akinek ezúton is köszönjük a segítséget!

DonPipi 2009.05.24 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Nagyon hangulatos kis hely volt, kösz a rejtést!

DTi 2009.05.23 12:30 - Megtaláltam
A teljesítménytúra után, műszer nélkül.

mzalan 2009.05.23 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
Hévízgyörki teljesítmény túra a szemközti kis térről indult, tehát nem hagytuk ki. A leírás alapján könnyen meglett.
Köszi

Dzsozy 2009.05.19 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Munka előtti kellemes motorozással egybekötött ládakeresés.
Nagyon jó állapotban van a templom korához képest. Viszont a rejtés elég érdekes. Csodálom, hogy megvan még, és persze ennek örülök, hiszen sose láttam volna a csésze nélkül ezt a templomot.
Köszönjük a rejtést!

olymindegy 2009.05.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Nagyon tetszett a templom belülről (is)! Tényleg kis gyöngyszem ez a hely, a hangulata főleg!

magicf 2009.05.16 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.50 súly: 2.40
Nagyon könnyen meglett. Akár még véletlenül is bele lehet botlani.

Évi&Gábor :-)

MonTri 2009.05.11 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.93
Megtaláltuk!

Mirtt 2009.05.09 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Egy hely ahol megállt az idő és mint egy kis szigetet körbeveszi a jelen világ! Nagyon szép templom a lakóházak között! Öröm lehet itt lakni!
Nagyon említésre méltó a közelben található 1vh.-s hősi emlékhely is! Sajnos az idő jelei itt is mutatkoznak!

Ricsi
Hősök 
pbalog 2009.05.03 17:15 - Nem találtam meg
Sájzeee!

Pár nappal a pontosítás előtt töltöttem le a koordinátákat, tök véletlenül jártunk erre (M3-ason baleset miatt 30km dugó), gondoltuk beugrunk, repceföldeken vágtunk át a kedvéért.

Éppen a máriabesnyői pajzsot celebrálták a templomban, szép menet kísérte. Mikor bement a nép a templomba, ott ténferegtem a kertben, alibiből forgattam a fotóapparátot, miközben a nálam levő koordináták egy téglakupachoz vezettek, áttúrtam, még a kerti wc-t is körbenéztem, de sehol semmi.

Biztonság kedvéért körbefotóztam, hátha az ablakok száma a jelszó...erre mit találok itt...pontosították a koordinátákat, és ott a fotóimon a rejtekhely...grrrrr!

Nem tudom, h az életben járunk-e még erre egyszer...mindenesetre élmény volt látni a sok népviseletes nénit, csúcs lett volna, ha közben sikerül rátalálni a ládára...sajnálom...

 
Kimberli1 + Imi30 2009.05.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Hangulatos a templom, köszönjük a rejtést!

Kim és Imi

Csaba & családja 2009.05.03 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.12
Hangulatos a templom és a környéke.

zoli 2009.05.02 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Boconádról hazafelé jövet útba ejtettük a templomot. Sajnos bemenni nem tudtunk, de azért így is nagyon tetszett. A rejtés ötletes!

Linda és Zoli

bwana 2009.05.02 11:30 - Egyéb

A koordinátákat még áprilisban, Tudo mérése alapján átmenetileg átjavítottam - köszönöm szépen Tüdőnek a korrigálást - de a mai napon személyesen is újramértem. Valahogy a templomfal is árnyékolhat, mert a sok átlagolás eredménye is 3-4 méteres bizonytalanságot mutatott, de a mérés után 4 és fél órával újra ellenőriztem a koordinátákat, és akkor pontosnak tűntek.

Valóban jogos volt a kritika, és külön köszönöm mindenkinek, aki szóvá tette, hogy ennek ellenére sem pontozták le a rejtést:-). (Sajnos a rejtéskor egyszerűen nem lehetett pontosabban mérni, talán a rendkívül ködös és felhős idő miatt, de bíztam benne, hogy a leírás kiegészíti a koordinátákat.)

A ládát feltöltöttük ajándékokkal (rá is fért), új zacskót kapott, és mélyebbre helyeztem a rejtekében, hogy az álcázás is a helyére kerüljön. Kérek mindenkit, hogy ezt a ládára jól tegye vissza, a benne található építőipari nehezékkel együtt, ne emelkedjen ki túlságosan, mert akkor inkább feltűnő lesz, mint környezetbe illeszkedő. (Lásd a mellékelt képet!)

Jó keresgélést, szép időt, szerencsés műholdállást mindenkinek:-)

- Bwana -


Rejtek. Vigyázz rá!Mária
Leletek kiállítvaHarmónium
saxil1950 2009.05.02 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Ha nem az lenne, hogy történetesen együtt nőttünk föl Bwana testvérrel, akkor is azt mondanám, hogy nagyon jó és hangulatos. Ezt a templomot a magunkfajta középkor-romantikázóknak találták ki. A fényképeim között megtaláljátok magát a rejtőt is, aki átszellemülten, és divatos Hugo Boss- öltözékben játszik a templom harmóniumán...

A Mester játszik...Műemlék
Hát igen, erről van szó 
GeoRoni 2009.05.01 17:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Meglelve
Nagyon tetszett a templom. Mi sajnos már nem tudtuk belülről megcsodálni. Köszönjük a rejtést

VP 2009.05.01 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.26
1800.
Szép templom, szerencsénkre épp nyitva is volt.
Tájfutó verseny a Mátrában: előtte utána egyházi ládák.
VP és Mila

peterpan 2009.04.25 19:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Erről a ládáról visít, hogy igen jószívvel és fáradtságot nem kímélve készítette a rejtője. Ugyanakkor nincs túlcsicsázva, de ízléses.
A hely hangulatához nagyon illik a rejtés és a láda belseje is. Ezen a tényen az sem változtat, hogy drive-in teljesíthető, sőt valószínűleg már a román korban is szempont volt a templomépítésnél, hogy jól megközelíthető legyen.
Letöltöttem az extraajándékot is. Egyelőre csak egy pillantást vetettem rá. Köszönet Bwana mesternek, hogy lefordította. Remélem az sen szegi a kedvét, hogy a .zip állományok jelszavas védelme rutinból törhető, bár erre nekem most nem volt szükségem.

Marakess 2009.04.12 14:49 - Megtaláltam
*

Gábor és Edit 2009.04.11 17:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
A rejtés kivitelezése rendkívül igényes, akárcsak a web-es megjelenítés. Ráadásul a helyszín is méltó a figyelem felkeltésére. Mi a környezetet is már szépen gondozott állapotban találtuk. Köszönjük a rejtőnek.

ujcsi 2009.04.10 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Érdekes templom.
A koordináták nagyon pontatlanok!
De ettől függetlenül nagyon igényes ápolt láda!

Az igényes füzetAjtó dísz
Templom 
kopepe 2009.04.09 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.48
Nagyon tetszik a templom. A környezete kissé gondozatlannak, elhagyatottnak tűnik. Többet érdemelne!

Shakespir 2009.04.07 13:05 - Megtaláltam
Megvan!

 
zferke 2009.04.05 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Nagyon tetszett a hely, köszi hogy megmutattad!!!

izsolt 2009.04.05 09:45 - Megtaláltam
Már jártam itt korábban de akkor még nem volt itt láda.
Anno azt sem tudtam hogy a szomszédban van a kulcs.
Most bejutottam..

A ládán (logbookon, információs lapon) látszik hogy szeretettel készítették, köszönet a rejtésért.

ChrisKrav 2009.04.04 13:50 - Megtaláltam
Nagyon aranyos kis templom.

jalso 2009.03.31 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Gyönyörű kis templom! Köszönöm a rejtőnek, hogy ide vezérelt.

sheriff 2009.03.29 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Köszönjük. Könnyü találat. Szép templom.

Belga 2009.03.29 08:55 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Maxi72 2009.03.28 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Merész rejtek :)

kb ibic 2009.03.25 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
ok

Luki 2009.03.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.78
+one, korábban már kerestem, de most +lett.

Ebből lesz a misebor? 
boji 2009.03.22 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Megtaláltuk a templom nagyon szép volt.

asfroolez 2009.03.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Megvan!

DonRazzino 2009.03.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Könnyű találat, köszönjük!

Egyiptom 2009.03.15 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Az eső már nagyon esett mire ideértünk. Képeket azért sikerült készíteni. Köszönjük.

 
Welsh 2009.03.15 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Ennél jobban hagyományos ládát ide nemigen lehetett volna helyezni, azt hiszem.

Varga Gábor 2009.03.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Ok! Log később.

 
vik&ablack 2009.03.14 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.99
Nem túl bonyolult rejtés :), jó lenne, ha a templomot belülről is meg lehetne tekinteni.

ozeki 2009.03.10 10:49 - Megtaláltam
Alföldi kora-tavaszolás Bernivel.

Mathau 2009.03.05 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Korrekt kis doboz. Amit ki lehetett hozni a helyből azt kihozta.

Tomaszenko 2009.03.05 09:30 - Megtaláltam
Megvan a nap 3. ládája.

Robin13 2009.03.01 17:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.58
Köszönet a rejtőnek!

Evab 2009.03.01 17:54 - Megtaláltam
Köszönjük.

SzantoA 2009.03.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Könnyű találat.

 
trallala 2009.02.28 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Szerencsére elég könnyen megtaláltuk. Marcsi nagyon ügyes volt, neki köszönhető!

Togo 2009.02.22 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Kutyasétáltatásra menet levadászódott ez a láda is.

Z-M-an 2009.02.22 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Szeretem az ilyen műemlékeket, szinte megérint a régi idők szelleme. A napsütésben olvadni kezdett a hó, de ládázáshoz ez remek idő (még nincs sár). A közeli játszótéren (anno 1978 :) a Fiúk jót játszottak, ahogyan pár évtizede egy hasonló helyen maguk a szülők is... :)
Köszönjük, kellemes volt. (Ja a koordináta nekünk kicsit pontatlannak tűnt (10-15m), de a GeoDuo egyből kiszúrta...)
Z-M-an, Dici, GeoDuo

zsebeszter 2009.02.15 14:58 - Megtaláltam
Dyannal vettük nyakunkba a kocsit és indultunk egy egésznapos láda-vadászatra. Aszódon még becsempésztünk egy kinderfigurát a ládába, onnan érkeztünk ehhez a megkapóan szép templomhoz. Sajnos a kulcsluk elég kicsi volt így nem nagyon tudtunk bepillantani. A láda hamar megadta magát aztán néhány gyors fénykép a csípős időben és usgyi a kocsiba teázni és kekszet enni. Köszi a rejtést.

templom és szőlő 
dyan 2009.02.15 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Aszódról jöttünk, és még három ládát vettünk tervbe a már megtalált négy után. Elsőként ehhez a kis templomhoz hajtottunk. Érdekes, mióta pár hónapja megszólaltam, hogy "alig látni Magyarországon épen megmaradt román kori emléket", na azóta elég gyakran látok mégis :) sebaj, ennek csak örülök. A rejtek jól kitalált, egyszerű, mégsem árulkodó.

Eszti + Sanyi

 
james 2009.02.14 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

Gyombi 2009.02.13 18:24 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bamby 2009.02.13 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Sötétben érkeztünk oda, hétvégi utazásunk első állomásaként. Hamar meglett a ládikó, de nagggyon hideg volt:-)Fotó-0.
Köszönjük a rejtést.

 
bgecco 2009.02.08 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
fincsi.

vkovacs 2009.02.08 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Ok

Cerbengocz 2009.02.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Hétvégi túráról hazafelé. Az ilyen helyek miatt űzöm a geokessinget.

lelcache 2009.02.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Hirtelen ötlettől vezérelve jöttünk. Zsé-nek a 16. kerületben volt dolga, onnan meg már nem túl nagy út a 3-ason. A templom nagyon jól néz ki, kár, hogy kicsit ütött-kopott. Egy kis tatarozással még szebbé lehetne varázsolni. Körbejártuk, megtaláltuk a ládát, fényképeztünk, és már indultunk is hazafelé. Út közben Zsé el kezdte olvasni a leírást, és mondta, hogy akár be is mehettünk volna, mert a leírásban szerepel, hogy honnan lehet a kulcsot elkérni. Mivel nem voltunk még mesze, visszafordultunk. A kulcsot egy igen kedves néni adta oda. Szó szerint! Kicsit meg is lepődtem, mert arra számítottam, hogy majd jön, és megmutatja a templomot. Ehelyett a kezembe nyomta, és kellemes időtöltést kívánt. Bent így kedvünkre nézelődhettünk. Nem túl bonyolult belülről. Egyszerű, de mégis szép. Még kicsit orgonáltam is. Bekukkantottunk a toronyhoz, ami eléggé elhanyagolt belülről. Távozóban Lili zárta az épületet a méretes kulccsal. Azt szépen visszaadtuk a kedves néninek, elköszöntünk és újból elindultunk haza. Örülünk, hogy végül mégis visszajöttünk, érdemes volt. Köszönjük a rejtést!

lelcache + Zsé + Lilóka

TemplomDombormű
Lili megtaláltaFények
Templom hátulrólTemplom elölről
Lili a templom kulcsávalBelülről
OrgonaKarzat
Távozunk 
AnnAnn 2009.02.07 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Hogy én mennyit hallottam anno erről a templomról kedves barátnőmtől - felújításáról, rendben tartásáról... és csak most jutottam el ide. Nem mintha messze lenne... De megérte :)
(Azt hiszem, a logfüzetbe tegnapi dátumot írtam...)

A közeli ősrégi, fémjátékos játszóteret is kipróbáltuk a gyerekekkel együtt - a felnőtt méretű mérleghinta külön élmény volt ;)

bm 2009.02.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Megvan

szabti 2009.02.01 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Egy rejtett kincs...

Köszönjük

pakrella 2009.02.01 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Végre egy érdekesség, amit érdemes volt megnézni. Köszi.

napvirág 2009.01.31 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Már sötét volt mire odaértünk, de a közeli utcai lámpák fényében is látszott számomra, hogy ötöst fogok adni a helyre.

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket!

 
zöldfülű 2009.01.31 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Téli Mátra után - mivel maradt a lábunkban még néhány kilométer... meg még 30 méter, ami ehhez a találathoz kellett :)
Minden úgy volt, ahogy Napvirág leírta, kivéve a kutyákat!
Köszönöm a rejtést

Tornyosulás 
Paul 2009.01.31 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.72
Szép a templom csak kár hogy teljesen körbe építették.

 
Mikulás 2009.01.31 08:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Csodaszép árpádkori templom! Nagyon tetszett, köszönöm a rejtést! Útban a Téli Mátra TT-re. Szerencsére nagy csapattal tudtam együtt kirándulni: a volt Exxon-os kollégák mellett scele, radpeter, SagiK és a "bicajos" csapat voltak a túratársak. A terepen ironman-nel, a célban L@zyvel is összefutottunk. Tetszett ez a nap! :)

Mikulás

 
ssophie 2009.01.29 19:15 - Megtaláltam
később

adams 2009.01.29 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Jó rejtés, jó leírás, még sötétben is megtaláltuk!

jspanyik 2009.01.24 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.11
.

placc 2009.01.21 14:45 - Megtaláltam
Geocaching ügyileg a család már többször megkérdőjelezte értelmi állapotomat, ma már én is elkezdtem gyanakodni... Az év legrondább időjárású napján több mint 90 kilométert vezettem, hogy felszedjem a GCAKT-t , amit "természetesen" 2 órával korábban elvittek előlem :-((((( Még szerencse, hogy a templomot és ezt a ládát megtaláltam. TFTH.

Fil 2009.01.19 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Nagyon jó a rejtés!
Már kezdtem azt hinni, hogy már megint egy rosszul bemért dzsumbujos láda, de előszedtem a leírást a pda-ból és meglett.
Hát nem néztem volna ott meg, annyira jó az álca.

Kofola BT 2009.01.18 18:05 - Megtaláltam
Mátratúra után, GCAkt elrejtésekor.

Shrek 2009.01.18 18:05 - Megtaláltam
Kár, hogy sötétben értünk ide.

19izsi73 2009.01.18 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Kofola Bt.-vel levadászva...Sajna a sötétség,a köd,és a hideg miatt nem maradtunk soká;de tettünk oda valamit! A web okés!

Korvin 2009.01.10 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Aprólékos, minőségi kivitelezés - hagyományos műanyag dobozban. Gratulálok és köszönet a rejtésért.

FisheyeFisheye és Hold
videotip 2009.01.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
ok

Öregcsabi 2009.01.05 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.39
Tetszett, a templomban nem jártam, talán máskor.

im 2009.01.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.67
Idei és mai első ládánk, bemelegítésnek tökéletes volt.

Nagyon-nagyon félek, hogy a láda csak az első tavaszi fűnyírásig van viszonylagos biztonságban, de akkor veszélybe fog kerülni. Bárcsak ne lenne igazam...

Kokó 2009.01.02 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.88
Már többször átutaztam, de ez a templom eddig kimaradt. Ha nincs geocaching ...
Sajnos túl későn érkeztünk, így az összes képem a kukában végezte.
(A kulcs helyéről nem ártana egy kicsit bővebb info.)

macikupac 2009.01.02 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.04
Évkezdő szürkítés Pest megyében 9.

Sokakkal ellentétben én tudtam erről a gyöngyszemről, de eddig nem volt érkezésem felkeresni. Most, hogy láda is került ide, lett egy plusz motivációm. Elég tipikus, hogy full-sötétben értünk ide... Adva van egy kicsiny romanikus templom, melyet kisebb-nagyobb mértékben időnként átalakítottak. Gyakorlatilag a környék egyetlen ilyen jellegű műemléke, amit viszont a világért sem világítanak ki. Na, erre mondja Homer Simpson, hogy: "Dóóóóó!" Egy apró zseblámpa fényénél kerestük meg és logoltunk. Majd hosszasan állítgattuk a fényképezőgépeket, hátha tudunk valami értelmes képet készíteni. Az eredmények láthatóak. Pontosan ezért fogunk visszajönni, meg azért, hogy odabent is szétnézhessünk. Bibis volt a mai társam.

2009.07.04. Update
Ma erre mentünk le a mátrai geoversenyre, s csináltunk pár képet, mivel eddig csak sötétben sikeredett ideérnünk. Világosban még szebb a templom.

A templom tornyaDíszes bejárat
A hátsó támpillérekA szentély ablaka
A torony észak felőlBibis a ládával
OldalnézetbenA templom D felől
Hátulról is impozáns 
melinya 2009.01.02 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
GPS nélküli gyors találat. Nagyon tetszett a rejtés. A templomot kívülről néztük meg. Nagyon szép.:-)

román kori templomTesómmal
zsoliszoft 2009.01.02 11:50 - Megtaláltam
Érdekes a templom, bár bemenni nem sikerült. Köszönöm a rejtést.

katika 2009.01.02 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
ok [wapon beküldött szöveg]
Ügyesek voltunk és megtaláltuk. Szerencsére senki sem vette észre ténykedésünket. A templom nagyon aranyos, csak nagyon körbeépült. Tágasabb helyen jobban mutatna.

 
Lacza és Tádé 2009.01.01 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Helyi lakosként elég későn mozdultam rá :)

freddy 2009.01.01 00:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
ok

Fonte 2008.12.31 09:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Egy kis évvégi ládázás, néhány szana-szét maradt láda begyűjtésével.
Számomra mindig nagy élmény egy ilyen gyöngyszem felfedezése, mint ez a templom.
Egy kicsit tartottam a rejtéstől, féltem, valahol a fal kövei rejtik a dogozt, de nagyon ötletesen megoldotta rejtő a dolgot, mondhatni, teljesen a falusi környeztbe illik!
Köszönöm, hogy megmutattátok.

Kapudísz
Bernix 2008.12.30 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.85
megvan

Gyros 2008.12.30 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.77
+

K-55 2008.12.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Barátainkkal, Gabikával és Lacival közös szokásos év végi ládázás, Cserhátszentiván felé tartva. Laci megszerezte a templom kulcsát, így belül is körbenézhettünk. Jópofa a rejtés, és érdekesek a falu hősi halottainak kis emléktáblácskái. Rendben tartott, szimpatikus település Hévízgyörk.

A kapuTemplomkulcsok
A szentélyA falu hősi halottainak emléke
Egy emléktábla 
abacus 2008.12.28 21:25 - Megtaláltam
Paksról hazafelé. [wapon beküldött szöveg]

Törölt 2008.12.28 21:25 - Megtaláltam
Kislányommal és Apucijával. [wapon beküldött szöveg]

geodorka 2008.12.28 21:25 - Megtaláltam
Nagyiéktól hazafelé menet. [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2008.12.28 19:32 - Megtaláltam
Nem volt nehéz. Szép kis templom.

SagiK 2008.12.28 19:30 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Apexsek 2008.12.27 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Bár régebben részt vettem a település telefonhálózat-rekonstrukciójában, de ezt a kis kápolnát nem is láttam eddig...

baliagy 2008.12.27 09:15 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

arrabona 2008.12.27 09:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Útban a Kelet-Magyarországi Kiskarácsonyra egy jó kis csapattal. Ötletes rejtés, hamar meglett. :) Köszi

Lelkes keresgélők
Csigabiga 2008.12.27 09:10 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Lencsi 2008.12.27 09:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Pár éve egy kedves kolléganőm esküvőjén táncultuk végig a falu főutcáját, akkor nem is gyanítottam, hogy pár sarokkal odébb micsoda kincseket rejt Hévízgyörk. A templom nagyon tetszett, bentről sajnos nem tudtuk megnézni, a rejtés pedig végtelenül ötletes. Köszönjük!

Zergi 2008.12.26 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.98
Fogtam!
Gödöllői karácsonyozás után ugrottunk el ésKatáékkal ide. Sajnos már eléggé besötétedett, így a logfüzetet is csak a telefon fényénél láttuk.
Készült ugyan néhány felvétel, de a minőségük kritikán aluli. Bocsi!

Ronin 2008.12.23 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Csodálatos, verőfényes reggelen kisfiammal zarándokoltunk el a ládához, amit a leírás alapján könnyen meg is találtunk. A templomocska a szöllősor végén nagyon tetszett minkettőnknek.
Köszönjük a rejtést!

Csuhás 2008.12.14 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.27
Érdekes templom. Szemerkélő esőben kattintottam pár képet, majd a ládika keresésére indultam. Merész rejtés, de talán megmarad ezen a gyakran járt helyen a láda. Maga a láda tartalma, a logbook kialakítása példaértékű minőségű. Tetszett, köszönöm!

Csuhás

A templomA részletek szépsége
Logbook
Mihul 2008.12.12 12:12 - Megtaláltam
ok

klo 2008.12.07 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon szép templom, köszönöm.

kl 2008.12.07 09:27 - Megtaláltam
A Geocaching nelkul nem jutottam volna el ide! :-) [wapon beküldött szöveg]

benist 2008.12.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Miskolctapolcai telelésből hazafelé, még épp a sötétedés előtt. Már korábban felfedeztem ezt a szép építészeti emléket, most az új láda kapcsán ismét ellátogattam ide. Kicsit merész a ládarejtés, de kívánom, hogy tartson ki soká.

Brutus 2008.12.06 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Elég forgalmas és szem előtt lévő helyen van, remélem hosszú életű láda lesz...

LCSOKA 2008.11.29 15:33 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2008.11.28 10:30 - Megtaláltam
Születésnapi (44) ajándékládázás első állomás. Verőfényes napsütésban indultunk, de átkelve a Gödöllői-dombságon a Galga-völgyében köd fogadott. De ez a templom egy gyöngyszem és a láda tartalma méltó a helyhez. Köszönjük az invitálást.

Ruttkay 2008.11.26 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
go.od [wapon beküldött szöveg]
Kedveltem ezt a helyet!
Nagyon szépen sikerült rekonstrukció!

Egyszerűen ...... nagyon tetszik!
SirLes 2008.11.26 06:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.89
Megtaláltam. Hóban jól látszanak a lábnyomok, nehezítésnek körbejártam a templomot.

3D 2008.11.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Ez a felújítás -elnézegetve a ládaoldalon a rom képeit- nagyon jól sikerült. Tényleg egy hangulatos középkori templom állt előttünk, kár hogy belül nem láttuk.

chavez82 2008.11.22 23:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.57
Megvan. Ekkora láda itt biztos nem lesz hosszú életű :(

fkmaster 2008.11.22 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Bükk-mátrai kirándulásomból hazafele tartva tértem le Hévízgyörkre, ahol sötétben kerestem meg az aranyos templomot és a ládát. Döglődő lámpámmal meglett a láda, logolás közben viszont szabályos hóvihar kapott el, ami rögtön le is fagyott az útra. A hazautat tömeges kicsúszások, balesetek között lavírozva tettem meg a jeges autópályán, kísérteties volt.
Köszönöm a rejtést!

Tototo 2008.11.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Útban Mátra felé...

tudo 2008.11.19 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Délutáni kerékpár edzés a korai sötétedés által megengedett határig a Budapest - Kerepes - Gödöllő - Bag - Hévízgyörk - GCHGYTA - Aszód útvonalon, 60 km-en, 1 új ládával.

A délelőtti előadások után az előzetes számításaim alapján belefért annyi edzés, hogy kimenjek kerékpárral a ládáig, és a sötétedés beállta előtt vasutat érjek el. Kifelé menet 42/19 - 54/13 között tempóztam a dombos vidéken átlagos 87 rpm ped. és 132 bmp pulz. mellett. Hévízgyörköt elérve visszahoztam a normális pulzus értéket, és lassan gurultam a házak között a célpont felé. A lehangoló házak közt egyszer csak mintha Zalába vagy a Balaton Felvidékre csöppentem volna: kibontakozott a gyönyörű kápolna a maga egyszerűségével, ódon hangulatával, stabilitásával.

A doboz azonnal meglett, bár szerintem a koordináta: N 47° 38,046' E 19° 31,375' 128 m. Bagon frissítettem, aztán gurultam tovább Aszódra. Köszönöm, hogy az elrejtő felhívta a figyelmemet erre a csodálatos kápolnára.

TalálatTemplom 1.
Templom 2.Templom 3.
Templom 4.Bejárati ajtó
Templom 5.Templom 6.
Templom 7.Torony
Templom 8.Templom 9.
Templom 10.Búcsú
Puszkany 2008.11.19 06:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Kissé elszámoltam magam, így sötétben botorkáltam oda a rejtekhez és telefon világítással kutattam fel.

Nivabibi 2008.11.18 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Ez egy gazi gyöngyszem. Milyen lehet belülről?

Szabó Család 2008.11.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Szép kis templom. Köszönjük a rejtést.Hetediknek is jó lenni!

EndreiTeam 2008.11.16 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Ráérősen jöttünk, sejtve, hogy dobogós helyezést már nem fogunk elérni, de most nem is annyira ez volt a cél. Pár napja még azt sem tudtuk biztosan, hogy Adrienne mikor jöhet legközelebb ládázni velünk, most meg már meg is van egy találatunk. :) Most nehezebb nem is ment volna.
Tetszett a kis templom, a szépen rendbentartott környezetével együtt.
Jó volt váratlanul egy kicsit kimozdulni, köszönjük a lehetőséget!

Baggio 67 2008.11.16 16:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.68
Megtaláltuk!!
Siettünk,siettünk,de így is csak ötödikek lettünk!
Köszönjük a rejtést.

 
Kandi1 2008.11.16 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.63
A 4. helyhez csatlakozva én is köszönöm a rejtést.

Pales 2008.11.16 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Sajnos későn indultam ahhoz, hogy első lehessek. Csak a 4. hely jutott.

Csizmások 2008.11.16 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
SAJNOS CSAK A 3.HELY JUTOTT. KÖSZI A REJTÉST! A Galga-túrákról már ismertük ezt a helyet.

parrish 2008.11.16 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Siettünk, de csak másodikok lettünk, de ez az első alkalom, hogy benne vagyunk az első 3-ban!! :D

 
kleno 2008.11.16 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Éppen az M3-ason jöttünk Pest felé amikor jött az üzenet az új ládáról. Eddig még első 10-ben sem voltunk benne, de most nekünk kedvezett a szerencse, mi avathattuk fel a logbookot. Még el sem indultunk amikor már ott voltak az ezüstérmesek.
Bár elég sokat jártunk már errefelé, a templomot még nem láttuk. Igényes rejtés. Köszi.

Adrienn & Kleno


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.