geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2274. Sirok - Nyírjes-tó (GCNYTO)
Sirok címere
Sirok címere
Siroki Vár
Siroki Vár
Templom
Templom
Sirok este
Sirok este
A könyvtár és az 1. pont
A könyvtár és az 1. pont
A Nyírjes-tó
A Nyírjes-tó
Aty és Matee a rejteknél
Aty és Matee a rejteknél
Matee és Apa
Matee és Apa
A rejtőzködő láda
A rejtőzködő láda
Kilátás a ládától 1
Kilátás a ládától 1
Kilátás a ládától 2
Kilátás a ládától 2

Szélesség N 47° 55,885'
Hosszúság E 20° 10,814'
Magasság: 260 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.10.26 09:00
Megjelenés időpontja: 2008.10.30 09:00
Utolsó lényeges változás: 2020.01.07 07:16
Utolsó változás: 2020.01.07 07:29
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: Aty, Matee, Apa
Felhasználó: matrixmusic
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Megtalálások száma: 298 + 4 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP:
1. A multi első pontja a falu központjában lévő szobor. Koordináta: N47°55.850' E20°11.780' 162m. Jelszó: Mikor volt a falu neve Sirák? (4 számjegyű dátum)
2. A templom bejárati ajtaja. Koordináta: N47°55.906' E20°11.782' 177m. Jelszó: Mikor készítették a bejárati ajtót? (4 számjegyű dátum)
3. Darnó forrásától kb. 50m-re lévő kő. Koordináta: N47°56.109' E20°11.047' 169m. Jelszó: a kőnek a ház felé eső oldalán lévő dátum (4 számjegyű dátum).
4. A Nyírjes-tó információs táblája. Koordináta: N47°55.756' E20°11.169' 230m. Jelszó: hány védett növény ill. állat képe található a táblán? (darabszám)
5. A LÁDA!!! Adott pontban lévő láda sziklarepedés között (egy kicsit fentebb korábban szép kilátás volt a várra). N47°55.885' E20°10.814' 260m. (szó)
A jelszó az 5 ponton talált rész egybeírva sorrendjük szerint.


A ládába TravelBug helyezhető.


A REJTÉSRŐL:
Születésünk óta (Aty: 1985, Matee: 1991) itt élünk Sirokban, ami a Mátra és a Bükk találkozásánál fekvő völgyben, festői környezetben helyezkedik el. Rengeteget túráztunk a környéken, sokszor gyalogosan, sokszor motorral. Számtalan erdei út van a hegyekben, amiken szinte minden falut meg lehet közelíteni.
A rejtéssel szeretnénk egy kicsit Sirokot bemutatni, az itteni nevezetességeket. Ilyen a Sirok központjában lévő könyvtár és a szobor, a templom, a falu szélén Darnó, a Nyírjes-tó, valamint a láda helyéről látható pazar kilátás a várra.

SIROK TÖRTÉNETE:
A falu a Mátra keleti határán és a Bükk felé nyúló dombvidék szélén fekszik. A dél felé tartó Tarna völgye itt összeszűkül, majd kiszélesedik. Valószínű erről kapta szláv eredetű nevét a település, vagyis inkább a vár, amely a dombvidék altalaját alkotó és itt a felszínre került riolittufa hegyre épült. (A Sirok szó jelentése: széles) A hagyomány szerint Tarna vára volt a neve, mielőtt Siroknak nevezték volna. Ez a név inkább a Darnó-hegyen épült ősi pogányvárra vonatkozott, amit Darnó várnak is neveztek, sőt a Tarna név is a Darnó szóból származott volna. Darnó, Darna, Tarna. Lehetséges, hogy így volt, de nem bizonyos, mert nincs történelmi hitelessége, így ez a feltételezés inkább a mondavilág körébe tartozik.
A siroki várat a Darnó várral összetéveszteni nem lehet, már csak a helyrajzi fekvésüknél fogva sem. Az első a Papkő nevű hegyen épült, a másik pedig a Fehérkőbércen, s ezt a két hegyet egy széles és mély terület, a Tarna-folyó völgye választja el egymástól. Nemcsak helyükre, hanem jellegükre nézve is lényegesen különböznek egymástól, mert a siroki vár még romjaiban is igazi történelmi emlék, melynek múltja van, de Darnóvár, ha valamikor valóban ókori pogányvár volt is, a helyén és a nevén kívül semmi nyoma nincs, csak a mondavilágban, ahol a Sirok szónak is két változatú magyarázata él.
(bővebben itt olvasható.)

A NYÍRJES-TÓ:
Védett érték a Nyírjes-tó és mellette a tőzegmohaláp. Legértékesebb növénytársulásában több jégkorszaki reliktumfajt is találni. Több, a Vörös Könyvben szereplő fajt is megtalálni itt.
A mintegy 23 hektáros területen 0,9 hektáron helyezkedik el az átmeneti tőzegmohaláp, mely a Darnó-hegy északkeleti lejtőjének lefolyástalan medencéjében képződött. Itt vészelte át a klíma változásait a hüvelyes gyapjúsás és a gyapjas-magvú sás (mindkettő Vörös Könyves faj), a szőrösnyír és 7 tőzegmoha faj. Gazdag a csiga- és kagylófauna, a rovar- és gerinces állatvilága kevéssé kutatott. Vörös Könyves állatfajai pl. a nappali pávaszem, kardospille, fecskefarkú lepke.
A védetté nyilvánítás óta jelentős változások következtek be a tőzegmohás láp állapotában. A védett terület határán létesített erdészeti feltáróút megváltoztatta a terület vízháztartását. A cserjeszint és az aljnövényzet kiirtása következtében eróziós hordalék rakódott le a tóban, ezzel egy időben a bolygatás miatt helyenként gyomfajok szaporodtak el. Szabadon látogatható!
(info: itt olvasható.)

MEGKÖZELÍTÉS:
1. EGER felől:
1a - Motorral (autóval): Egerből a 24.számú főúton elindulunk Egerbakta, Sirok, Gyöngyös irányba. Eger-Sirok távolság 21km. Sirok központjában balra kell kanyarodni a lakótelep felé és rögtön az iskola előtt le lehet parkolni.  N 47° 55,848' E 20° 11,769' 162 m [GCNYTO+parkoló]
1b - Busszal: Egerből a buszpályaudvarról óránként átlag 3busz jár Sirok felé. Felszállás után Sirok központig kell kérni a jegyet.

2. GYÖNGYÖS felől:
2a - Motorral (autóval): Ugyancsak a 24. számú főúton elindulunk Kékestető, Parád, Sirok, Eger irányba. Sirok központon jobbra kanyarodunk és az iskola előtt leparkolhatunk.

3. M3 AUTÓPÁLYA felől:
3a - Motorral (autóval): Kál lehajtónál Verpelét felé, majd Sirok-Recsk elágazóban a 24.számú főútra jobbra rákanyarodunk és végül Sirok központjában leállunk az iskola előtt.

GYALOGOSAN pedig a kék túra útvonalon haladva Sirok központban elkezdjük a túránkat.

Szerintünk az a legjobb, ha a kocsit a központon hagyjuk. Egyesével megkeressük a pontokat, és így egy szép kis körtúrát teszünk. Az egész nem több, mint 1,5óra nyugodt tempóban, valamint 4,5 km.

A JELSZÓ:
1. Az első pont egy drive-in, szóval a parkolónál rögtön ott található a szobor a  N 47° 55,850' E 20° 11,780' 162 m [GCNYTO-1] koordináták alatt. Jelszó: Mikor volt a falu neve Sirák? Több évszám is van a kőszobron, de ez egyértelműen rajta van. (4 számjegyű dátum)

2. A szobortól átsétálunk a templohoz. Itt egy kis lépcsőzés után megérkezünk a bejárathoz, ami a  N 47° 55,906' E 20° 11,782' 177 m [GCNYTO-2] koordinátáknál van. A jelszó az ajtókészítés dátuma, ami bele van faragva az ajtóba. (4 számjegyű dátum)

(+itt útba ejthetjük a várat is, ahol meg lehet keresni a GCSIRO geoládát)

3. Darnóban, Sirok egyik mondából ismert helyén található egy nagyon jó vizű forrás (ami természetesen iható). Az utolsó előtti koordináta részlet egy kicsit odébb van a  N 47° 56,109' E 20° 11,047' 169 m [GCNYTO-3] ponton. A jelszó a kőnek a ház felé eső oldalán lévő dátum (4 számjegyű dátum).

4. Egy kis gyaloglás után megérkezünk a Nyírjes-tóhoz. Az információs táblán, vagyis a  N 47° 55,756' E 20° 11,169' 230 m [GCNYTO-4] koordinátán van a jelszó 4. része. Itt a részletet a táblán található védett növények ill. állatok képeinek darabszáma alkotja! (darabszám)

5. A LÁDA!!!. A Nyírjes-tó fölötti dombról egy kis sziklamászás után pazar kilátás nyílik a várra, ahonnan több festőművész is megfestette már a várat. Ide rengeteget jártunk régen "háborúzni", nagyon sok élmény köt minket ehhez a helyhez. A láda koordinátái:  N 47° 55,885' E 20° 10,814' 260 m [GCNYTO-5]. A Nyírjes-tó infótáblát elhagyva, a kijárt ösvényen elindulva, majd a dózerúton haladva néhány méterre meg lehet közelíteni a ládát, ami végül egy kis mászással könnyen elérhető, szikla üregbe rejtve.

Így a jelszót az 5 ponton lévő részletek egybeírásával kaphatjuk. (25 karakter)

Ajánlanánk még a környék többi ládáját is:
1. GCSIRO - Siroki Vár (1H). Sirok egyik legismertebb jelképe. Itt rendezik minden év júniusában a Siroki Várnapokat.
2. GCTARN - Tarna mente (1H+1V). Tarnamenti túrázás (Verpelét, Tarnaszentmária)
3. GCBAKT - Egerbaktai láptavak (1H). Hasonló láptó, mint a siroki Nyírjes tó.
... valamint még sok-sok láda és gyönyörű hely, amiket a Mátra és a Bükk rejteget.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!
Csak a R&R!!!

Attila és Máté, valamint a Farkas család Sirokból
...::: www.matrixmusic.hu :::...
Állapot: kereshető
2 játékos karbantartást javasolt, lásd a logokat.

Értékelés: értékelés (186 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.44 web: 4.64 átlag: 4.56

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


gyildarefo 2020.01.08 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

A túra után visszamentem és vittem a Gergely sarából két palackkal

AB64D8B8-D21A-419A-8537-E408BC73F7733F522571-31B7-43A1-B963-911D95E813A4
41A50DAF-4EA9-48D2-BDF3-AB14538364ADEE6B369F-A043-4B7D-B4D3-B31A57C0571C
matrixmusic 2020.01.07 07:20 - Egyéb
"ÁSVÁNYVADÁSZ" ősz végi láda újrarejtése miatt ismét kereshető a multi teljesen szélességben. Köszönöm Neki!
(ha valaki a várat szeretné látni a láda eredeti rejtekéhez hasonló szögből, melyet a fák már benőttek, akkor érdemes a láda előtt tovább menni észak-nyugati irányba néhány száz métert, mert onnan ismét csodás kilátás nyílik a várra...megéri)

Péter-család 2020.01.01 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Budavar 2020.01.01 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

4D1Z 2019.12.26 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Köszi a rejtést!

Csabiq 2019.11.20 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

TothTi 2019.11.18 13:40 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért.

Vackor2019 2019.10.30 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ásványvadász 2019.10.27 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Kicsit érthetetlen ennek a rejtésnek a története. Ha jól értelmezem idén még nem volt igazi találata. A doboz régen nincs meg, az állapota mégis kereshető.
Úgy készültünk, hogy pótoljuk az elveszett ládát. A jelszórészlet miatt a rejtőt többször is hívtuk. Mivel nem sikerült vele beszélnünk, próbálkoztunk a korábbi megtalálóknál. Szerencsére régi ismerősünk stmester azonnal segíteni tudott, amit ezúton is köszönünk.
Így az eredeti jelszórészlettel sikerült pótolni a rejtést, egy egyesületi petlinggel. A ládát egy ferde sziklarepedésbe tettük, egy lapos kő takarja. A feltöltött képek talán majd segítenek.
Az általunk mért koordináta: N 47° 55,885' E 20° 10,814' 260m
A ládához vezető úton, ma már másodszor találkoztunk Gibix75 játékostársunkkal.

A pótládaA pótláda
A pótládaA pótláda
stmester 2019.09.13 10:50 - Megtaláltam
A forrásból megtöltöttük a kulacsokat, mivel tudtuk, hogy nincs láda, ezért egy kesser barát segítségét kértük, köszönjük.

IMG_20190913_101458IMG_20190913_111358
IMG_20190913_111455 
emiGrant 2019.09.13 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Amikor utoljára errefelé jártunk, akkor erre a multira nem maradt időnk. Most bepótoltuk. Nyilvánvalóan a vár Sirok igazi híressége, de azért maga a település is szép. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
Katona55 2019.09.13 10:48 - Megtaláltam
Közös keresés stmesterrel, EmiGrant-tal, GYEZegzuggal.

GYEZegzug 2019.09.13 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.46
Köszi szépen a lehetőséget.
2019.május 20 után ma újra jártam e vidéken.

IMG_20190913_101642IMG_20190913_101747
IMG_20190913_111540 
Mary&Advent 2019.08.18 16:59 - Megtaláltam
Evilával közös keresés. Láda már nem volt a helyén. Rejtő segítségével lett meg a láda jelszó. Kilátás már nincs a ládánál.

Evila 2019.08.18 15:30 - Megtaláltam
Az első négy pontot megtaláltuk, az ötödiken sajnos se láda, se kilátás, de a Rejtőtől megkaptam a hiányzó jelszórészletet, amit ezúton is köszönök.

gyulaci 2019.05.20 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A vár a növényzet miatt már nem nagyon látszik. A jelszó utolsó része a rejtőtől.

biagio 2019.04.21 11:59 - Nem találtam meg
Végigmentünk két lányommal a 4 Multiponton. Sajnos a ládát nem találtuk. Zavaró volt a korábbi megtaláltam log. Köszönjük a lehetőséget! Nagyon szép volt és jól éreztük magunkat. Mi mindig csak a Siroki várhoz mentünk fel. A forrás vize nagyon finom tiszta ízű. :-)

Verka87 2019.04.15 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

mura 2019.03.23 15:57 - Megtaláltam
A multi pontjait 1, 2, 3, 5, 4 sorrendben jártam végig, de a végládát én sem találtam. A rejtőnek levélben elküldtem az első 4 pont jelszavát. Ha lehet, kérnék egy elfogadást, köszönet!

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2019.03.24 12:02]

Magasles-romKilátás a várra
A láda feltételezett helyeSziklafal
Szabó família 2019.03.23 10:34 - Megtaláltam - környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.2xb]

Ádámmal közösen.

Piros kereszt láda hiányzik.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2019.03.24 12:02]

JAck:66: 2019.03.23 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Rejtély, ha az előttünk 'megtalálók' szerint beteg a láda, ezt miért nem jelezték. [g:hu 1.6.2x]

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2019.03.24 12:02]

Gibix75 2019.03.18 08:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Strombus 2019.02.19 13:15 - Megtaláltam - környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.51
A drive-in pontok után jól esett a séta a szép erdei környezetben. A Nyirjes-tó és láp nem sokat mutatott magából ebben az évszakban, itt-ott egy-két jég. Szomorú olvasni, hogy a védetté nyilvánítás után baj érte a területet, ahelyett, hogy jobb sora lett volna. :-(
A tótól további információval kecsegtető link nem működik.
A láda helye is tetszett, a panorámát a várra megtaláltuk, de a ládát érthetetlen módon nem. Hosszú kutakodásunk telefonálásba torkollott és korábbi errejárók bevallották, hogy nekik sem került elő (akkor miért nem azt írják a logjukban a köntörfalazás helyett?), még korábbiak, hogy nagyon könnyen meglett, de nekünk az ő útmutatásuk alapján sem. Nagyon úgy néz ki, hogy eltűnt, de vajon ki járt itt, akinek szemet szúrt az óvatlanul rejtett láda?

2019 02 18 Sirok a vár a ládától 1 
Péter60 2019.02.19 12:59 - Megtaláltam
ok

zozo82 2019.02.06 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Köszi a rejtést

vetele 2018.11.14 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Siroki pár napos tartózkodásunk során igyekeztünk valamennyi látnivalót megszemlélni, így e multiládát is. Jártunk valamennyi helyszínen és a környékén is.
Szép nyugodt hely.

vajasfok 2018.11.08 15:00 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

tak-tak 2018.10.28 17:53 - Megtaláltam
Megtaláltam.

GAMANO 2018.10.11 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

tabletta 2018.08.17 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Liberty 2018.08.17 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Tetszett a Sirokon végig vezető multi minden pontja, különösen az erdei séta a ládához. Köszönet a rejtésért.

Sirok címere
balumaci 2018.08.03 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.72
ok.

Emerich63 2018.07.11 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Parádfürdői és siroki ládanap sok szép hellyel, óriási záporral és bőrig ázással... de klassz volt.
Ezt a multit hagytuk utoljára, hát nem semmi lett a vége. 1-4 pont gyorsan, rendben meglett, majd irány a láda. Mire a GPS szerint a helyszínre értünk vészes borulás, égzengés. Kapkodtunk, láttuk a helyzetet a láda megtalálásához de a közelgő vihar elriasztott. Iszonyatos felhőszakadásban vissza a 3. pont előtt hagyott autóhoz - odaérve bőrig ázva... be az autóba irány vissza Parádra.. na de bennünket nem ebből a fából faragtak... visszafelé észrevettük, hogy a 24-es útról a kék + jelen is megközelíthető a tó, majd a láda. Na akkor parkolás és akkor csurom vizesen újra start... GPS szerint kb 1 km.... tempósan vissza a láda feltételezett helyéhez, már amennyire az esőtől áztatott, sáros és csúszós úton lehetett tempózni, majd a rejtő által is beígért sziklamászás után örömtánc: megvan a láda!..
Bár már 700 láda felett járunk de ez lesz talán az egyik legkalandosabb és legemlékezetesebb főleg úgy hogy ez volt a 31. házassági évfordulónk napjára tervezett túránk utolsó állomása....

20180711_14371420180711_143819
20180711_13150820180711_134736
Ga-Bo 2018.07.01 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Köszönjük a rejtést. Az utolsó két helyszín csalódás volt. A láda megközelítése nehézkes, a "pazar kilátás" a fák miatt "elmaradt".

Hegedüs Zsuzsa 2018.05.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Ott voltam alatta. :)

IMG_20180527_104046IMG_20180527_104425
IMG_20180527_104814IMG_20180527_124306
IMG_20180527_150156IMG_20180527_144953_1
IMG_20180527_143942IMG_20180527_144129
Cole91 2018.05.20 19:05 - Megtaláltam
Ádi és Enci megtalálta, Kecskemétről! :) [g:hu 1.5.4]

enciiii 2018.05.20 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk! A láda ba van ázva és penészes egy kicsit, de megtalaláltuk,jó kis túra volt. :) Köszönjük!! :) Enci és Ádi Kecskemétről. [Geoládák v2.2.3]

FreEve 2018.05.08 20:35 - Megtaláltam
Az első három pont nagyon tetszett, az utolsó kettő már kevésbé. Ránk is esteledett, vadakkal is találkoztunk, és az utolsó ponthoz a feljutás nem volt olyan jó, lejutni pedig csak csodával határos módon sikerült épségben. De a láda ott van, kövekkel letakarva, sértetlenül. Kilátás az sajnos nincs, és a tavat inkább mocsárnak mondanám. Köszönjük a kihívást, mással nem sikerült volna, mint Vele ♥, de egy ideig hasonlót nem szeretnék! :)

GBoys 2018.05.08 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Bár már sötét volt, de megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

lelcache 2018.04.30 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

joco12589 2018.04.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Köszönöm a rejtést.

Spangarázs 2018.04.02 13:30 - Megtaláltam
Húsvéti locsolás helyetti ládakeresés Sirokon...
1,2,4,5,3 sorrendben gyűjtöttük be a multit.
A láda tartalma elég szemetes és a logbook is nyirkos,de eltörve nincs a tejfelesdoboz:)
Köszi a rejtést!

Norbee97 2017.11.03 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.91
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Vagy nem kell a láda nevébe a Nyírjes-tó, vagy felesleges multinak lennie, de szerintem inkább az előző. A buszról leszállva beugrottam a boltba, majd a két közeli pontot felkerestem, ezután a többi ládával foglalkoztam. 1-2-3-4-5 sorrendben jártam végig, így legalább nem néztem el semmit. :) A pontok teljesen egyértelműek,
a szobornál volt nehéz megtalálni a részletet. Igazából a tó kivételével tetszettek a pontok, szép környék, a forrás vize finom. :) A ládában mindkét TB-t megtaláltam, egyiket el akartam hozni, de meggondoltam magam, maradt mindkettő a ládában. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
805.

IMG_20171103_104304IMG_20171103_104627
IMG_20171103_122038IMG_20171103_122510
IMG_20171103_123727IMG_20171103_130309
IMG_20171103_131116 
álomfogók 2017.10.08 15:00 - Megtaláltam
Mátrai két nap 3. ládája. Az elején még szemerkélő esőben, aztán a vári kitérő után egyre kellemesebb időben. A ládában találtunk egy TB-t, mellette hagytam a két hónapja nálam lévőt.

salem.macska 2017.10.08 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2017.09.03 14:48 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

P9030069P9030071
P9030074P9030073
P9030075P9030076
P9030077P9030078
nmárti 2017.08.19 19:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.37
Kicsit bonyolult a jelszó:) Több részletben, még tavaly kezdtük el. Akkor lett meg a láda, a jelszórészlet meg odalett:) Szerencsére kaptam segítséget. Egyik este a Hunor étteremben ettünk, életmentő volt ! A várban korábban többször is jártunk. Köszi a rejtést!

 
Wladin 2017.08.13 00:00 - Megtaláltam
Így eső után kicsit csúszkálós meg sáros de nagyon szép is volt. A ládában lévő toll nem ír.
Köszi.

20170813_130516 
Toth417 2017.07.20 10:40 - Megtaláltam
A pontokat 4-5-3-1-2 sorrendben kerestem fel (Mátra felőli kéktúránál ez is a logikus). A tó különleges, de nem valami látványos, a pont itt rendben volt, csak félreérthetően van fogalmazva a darabszám (van olyan kép, amin az adott állatból, sőt növényből több darab is van). A ládától szép a panoráma. A forrásnál lévő kő el lett kerítve, így a szám nem egyértelmű rajta. Az első pontot nem a szobornál kell keresni! A második pont egyértelmű. Sajnos valahol hiba csúszott a jelszóba, e-mailt írtam a rejtőnek, kérném az elfogadást.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2017.07.22 04:08]
[Megköszönte: Toth417, 2017.07.22. 20:23]

Pajzsika 2017.06.10 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2017.06.10 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Bejártuk. Köszönjük.

ViczianSz 2017.05.06 09:51 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Vincenzo65 2017.05.06 09:50 - Megtaláltam
Kellemes séta. A Darnó forrásnál találkoztunk a kő készítőjével. A forrás vizét Ő bevizsgáltatta. Tudott a ládáról. Kis kuriózum volt ez a pár perc beszélgetés.

kalorobi 2017.04.14 09:30 - Megtaláltam
Sajnos a ládánál a kilátás a várra korlátozott, mert egy fa nőtt a "képbe". A földúton észak felé haladva néhány száz méterre viszont a bozótost kiirtották, így szép kilátás nyílik a várra és a településre.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2017.04.19 21:43]

vaterlo 2017.04.07 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Siroki ládázgatás befejező epizódja. Köszi a rejtést.

befi 2017.03.24 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Chubby 2017.03.11 17:37 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Nikicsu 2017.03.11 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

westmark 2016.12.03 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2016.11.04 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget

csbagi 2016.11.03 15:40 - Megtaláltam
.

Cseber 2016.11.03 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival.

H+W 2016.11.02 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

aldarion109 2016.10.29 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

katika 2016.10.22 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

 
DSS és Szandra 2016.10.09 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Megtaláltam, köszi a rejtést! R 'N R! :)

totik 2016.10.08 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri,) Krisz', TZ

Gorkii 2016.08.22 19:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. OKT Sirok-Szarvaskő szakasz.
A sziklamászós rész elég meredek, és a kilátást benőtte a bozót.
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bodza73 2016.08.16 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltuk, köszönjük. Travel bug a ládában.

Csirimojo 2016.08.15 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pintércsalád 2016.08.14 21:00 - Megtaláltam
Köszi tök jó láda. Minden pontja tetszett!

20160814_16050920160814_164254
20160814_17510120160814_175527
Jakire 2016.07.21 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.00
A rejtektől tényleg szép a kilátás, még pár méterrel tőle sem sejtettem, hogy fogunk látni bármit is:)
Köszönet a rejtőnek a segítségért!
Az ázott, betelt logbookot elhoztam (2015-ös az utolsó bejegyzés...), ha kiszáradt visszajuttatom a tulajdonosnak. Hagytam helyette újat, bár szerintem a toll sem fog, és hát ajándékot is nehéz választani...

Discover 2016.07.05 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC3963_DSC3964
_DSC3969_DSC3971
_DSC3972_DSC3973
_DSC3976_DSC3982
_DSC3987_DSC3990
P.B_László 2016.06.30 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.63
Na ez a rejtés ha tudom kihagytam volna ! A két pont borzasztó elhanyagolt helyen rejtőzik , dzsungelharc a javából , a szúnyogok már csak ráadás élvezet minderre ! Nagy élvezet volt , köszönettel Laca !

Puzzle Apartman Gyula 2016.05.22 10:28 - Megtaláltam
.

Jud72 2016.03.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltuk.

nazso.oszan 2015.10.24 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.45
A pontokat nem sorrendben kerestük fel. Az első két pont után a negyedikhez mentünk. Eddig tartott a kék kereszt jelzés. Navigáció nélkül már ezt is elvétettük volna. Kevés jelzést találtunk. Innen a "kijárt" ösvényt eleinte még láttuk, de később a frissen hullott levelek teljesen eltüntették. A dózerúthoz vezető utat végül megtaláltuk. Miután felkapaszkodtunk, az úton belesüppedtünk az agyagos sárba. Több kilós sárcipővel cuppogva eljutottunk a sziklához. A kilátás valóban szép. A láda könnyen meglett, bár ráférne egy alapos karbantartás. Az aljáról a vizet kiöntöttem ugyan, de ez nem sokat javított a helyzeten. A logbook betelt és szétázott. A csúszós, sáros út lefelé sem volt élvezetesebb. A tótól a 3. ponthoz már száraz utunk volt. Szép volt az őszi erdő. A harmadik pont felkeresése után visszatértünk a kiindulási pontunkhoz. 1, 2, 4, 3 pontok tetszettek, de az 5. ponthoz vezető út sokat levont az élvezeti értékéből.

Köszönjük a rejtést.

kupec 2015.10.02 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kovtom72 2015.09.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Az 1-3. pont nagyon tetszett, sima tereppel. A 4. pont fantasztikus erdőben, kicsit csúszós terepen ugyan, de sikeresen bevettük. Na az 5. ponttal meggyűlt a bajunk, miután rossz úton haladtunk és az erdőn keresztül sziklát mászva értünk ki a kitaposott útra, ahonnan a láda újabb mászás után lett meg. Kilátás nincs már innen, a logbook megtelt és vizes. Elhanyagolt, ráférne egy karbantartás. Egyébként nagyon tetszett maga a rejtés.

fullz 2015.07.30 15:49 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Pincehegyiek 2015.07.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Jelentős helyismeretre tettünk szert, ezúton is köszönet érte !

anettnori 2015.07.15 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

A kőbánya után célba vettem ezt a multit.
Az első két pont hamar meglett, de a következő három! A negyedik és ötödik pontot gond nélkül, 4 km-es sétával teljesítettem. A tóból nem sokat láttam, teljesen benőtte a susnyás. A láda érdekes helyen van, sajnos, az út szemközti felén lévő fa erősen növőben van, a várra nekem nem volt tiszta rálátásom.
A forrásnál lévő kő egyértelmű.
Köszönet a lehetőségért!

 
pepamalac 2015.06.27 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2015.06.26 16:06 - Megtaláltam
Fogtam!

zalajaro 2015.06.26 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

karathl 2015.06.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
A VTSZ Országos Találkozója alkalmából kerestem fel a múltit.

Csomi89 2015.04.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Köszönöm.

izsolt 2015.04.07 17:30 - Megtaláltam
jó kis séta volt, köszi

Zéboy 2015.03.16 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.03.16 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Nagyon tetszett.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2015.03.15 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Már régen szerettem volna a Nyírjes-tót megnézni, most a láda felkeresése alkalmat adott rá. A láda javításra szorul, a füzet elázva és már betelve. Köszönjük a rejtést.

 
navigaator 2015.01.17 00:00 - Megtaláltam
-

sanzi89 2014.10.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltuk!

pliptai 2014.09.21 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Nagyon tetszett ez a multi! Nekem kimondottan bejött, hogy a ládasor első két pontja "városi" az utolsó 3 pontja pedig "erdei" rejtés volt! A pontok közül a tó volt a kedvencem! Köszönet a rejtésért!

plecs 2014.08.18 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Csodás természeti jelenség a Nyírjes-tó, nagyon tetszett, ahogy maga a Darnó-hegy és multi utolsó 3 pontja is! Hogy a tóról elnevezett ládának mi köze a templomhoz meg a szoborhoz, azt már nem sikerült megfejtenem, de így is tetszett - bár szerintem ez a multi 3 pontosnak SOKKAL KLASSZABB VOLNA!

BubaGC 2014.08.18 13:15 - Megtaláltam
:-)

angyalka&ordog 2014.07.26 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.95
Tetszett a multi, szépen bemutatja Sirok látnivalóit. Köszönjük
U.i.
A logbook majdnem betelt.

Lili.th 2014.07.18 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

HGery 2014.07.03 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Woodoo & HGery [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Woodoo 2014.07.03 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2014.06.16 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Bár a Zuhogó ládáját nem találtuk meg, azért ezt a multit végigjártuk, és ismét Enikő a kis zerge, aki minden mászást bevállal, találta meg a rejteket.
Nagyon tetszett az útvonal, a bemutatni kívánt látnivalók.
A 3. pontnál mindenütt kerítésbe ütköztünk, így a forrást nem találtuk, de szerencsére a kövön a jelszó leolvasható.
Sajnos - mint ilyenkor ez természetes - a szúnyogok kiéhezett hadseregével kellett megküzdeni.
Köszönjük a rejtést!

1. pont2. pont
3. pont4. pont után a Nyírjes tó
5. pont: a kis hegymászó 
bacsnyir 2014.05.11 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Sokáig tanakodtunk szmonival, hogy megkeressük-e ezt a ládát az esőben, de végül is nekiindultunk, és bár kissé kalandos lett - különösen az 5. pont előtti 200 m a színtiszta dagonyában -, végül is úgy vélem, jól döntöttünk.
Szerintem is sok az 5 pont, de én inkább az első kettőt hagynám ki, mert az igazi látnivalók itt a természeti értékek, illetve a kilátások, s nem a falu története, meg a templom.
Az ilyen tőzegmohalápokat én nagyon kedvelem, sajnos egyre kevesebb van belőlük (kár, hogy az eső miatt most nem tudtuk teljesen körbejárni). És szerintem értelmes az 5. pont, a láda helye is: ugyan én se hittem volna, még 5 méterre, az úton állva se, hogy innen látszhat a siroki vár - de tényleg látszik, kedves kessertársak, nem takarja a növényzet se (lásd a mellékelt fotót).

Itt parkoltunk, a csacsit és a lovacskát nem érdekeltükA láp
KözelebbrőlNekem tetszik az ilyen
Bori mutatványa: esés a dagonyábanA bizonyíték: TÉNYLEG a siroki várat "látja" a láda! Alant szmoni és az út, felül a vár.
A túra után szükség volt a gyerek azonnali átöltöztetésére... 
szmoni 2014.05.11 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Az 5. pont talán tényleg felesleges, bár a kislányom nagyon élvezte a dagonyát.
Köszi a rejtést!

akosgy 2014.04.26 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Kétnapos mátrai hétvége. A vár után elsétáltunk a felső tóig és ha már ott voltunk, belekezdtem a multiba, bár eredetileg nem terveztem. Szubjektív persze, de szerintem túl sok pontból áll, a 3. állomást és a láda helyét feleslegesnek érzem, a várat a növényzet miatt onnan pont nem igazán látni, egyéb oka pedig nincs elküldeni a keresőt végig a szekérúton (ami most ráadásul épp totál dagonya, de ez nyilván nem a rejtés hibája :) ). A helyiek viszont már kérdés nélkül, kedvesen útbaigazítanak, hogy mit és hol keressünk. :) Azért köszönöm, bemelegítő sétának jó volt.

Házikedvenc :)Falusi fitnesz :)
haywire 2014.04.20 15:20 - Egyéb
Az időjárás miatt csak az első 3 pontját kerestük, a másik kettőt majd legközelebb felkeressük.
Néhány képet azért feltöltök a napunkról. :)

geooszi 2014.03.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
TABO-GAKO-SZVA-JAGS-TABO körtúra után volt időm még néhány környékbeli ládát levadászni. Csizmásokkal és maxxtro123-al néha előzgettük egymást, néha kereszteztük egymás útját, néha együtt mentünk a jelszórészletekért.

maxxtro123 2014.03.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszi a rejtést!

Csizmások 2014.03.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Köszi! Nekünk tetszett! Bár a terep...(?)!

Bükki vadász 2013.11.02 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Kellemes élményt biztosító rejtések, gyönyörű környezet, jó levegő. Ezúton is köszönjük a rejtő segítségét!

Fazék 2013.11.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.39
A tőzegláp nagyon tuti, teljesen körbejártam a tavat, ... kicsit még a sorsot is kisértettem, (persze csak ésszel) hogy milyen az, ha süllyed a láp :). A kilátás is jó, a falu is szép. Köszönöm a rejtést.

 
K.L. 2013.10.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Megtaláltam.

Szabó Család 2013.09.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.19
Megtaláltuk. Köszönjük.

Judit és Béla 2013.09.21 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltuk.

picuresnagyur 2013.09.06 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
köszi :) akik szerint a multi túl nagy, mit szólnak a 20-30 km-es (esetleg a 115 km-es mátrai) multikhoz? :P

acsipapa 2013.09.02 12:10 - Megtaláltam
meglett

Webber 2013.09.02 12:10 - Megtaláltam
Meglett.

kobcikrajci 2013.08.20 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.07
Igazi lokálpatrióta láda, mely kellemes erőszakkal mindenhová elcipel a faluban! :) A csúcspont leginkább a láda helye, ahonnan tényleg eredeti kilátás nyílik a vár felé, a többit meg ugye be kell járni a jelszóért. Számomra a 3-as pont igazán felejthető lenne, és sajnos a tóból sem látszik túl sok.

Hegyi túra 2013.08.16 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Nagyon szép környék,köszönjük a rejtést.

markovicsa 2013.08.13 19:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
08.11-18-ig gyalogosan teljesítettem a kéktúra 2. szakaszát Putnok - Becske szakaszt két túratársammal. Én útközben ládáztam és közel 70 km-el többet mentem mint a túratársaim. A kéktúra könyv szerint a megtett szakasz hossza 195 km, 43 geoláda pontot kerestem. Mivel túratársaim nem ládáztak sokszor csak futva órák múlva értem utol Őket.
Ma 42 km-ert tettem meg gyalog, beleértve a ládák keresését is. Túratársaim már pihentek a Kisvarga vendégházban amikor én még a részjelszókat szedtem sorba. De meglett.

 
Jazmin14 2013.07.21 11:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

drbee 2013.07.21 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Maclura 2013.07.20 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
A siroki túra tetszett.
Kalandossá a tó utáni alul karbantartott kék+ útvonal tette.
A tó környéke most kissé szúnyogos volt, a sziklát a szekérút mellett pedig elsőre nem is találtam meg.
Köszönet a kalandokért :)

Anymen 2013.07.17 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCNYTO_20130717135744.jpg 
NI 2013.07.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltuk!

lecsobacsi 2013.07.10 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Köszönjük a rejtést, szeretjük a "városmegismerős" multikat. A csacsiknál persze rossz irányba fordultunk, de a végén a láda is meglett. Bár a tó körüli szúnyogokat és a sziklamászást kihagytuk volna! :)

Chaba 2013.07.08 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk U.Tassal!.Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCNYTO_2013078131954.jpg 
Dodo&Toto 2013.06.30 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

mSac 2013.06.24 15:48 - Megtaláltam
ok

Farfalla 2013.06.24 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.41
Senkinek nem ajánlom ezt a ládát, legalábbis nyáron, amikor burjánzik a természet.

Könnyű találatnak indult, aztán amikor a "tó" azaz LÁP felé közeledtünk kezdett az arcunkra fagyni a mosoly. Keserves küzdelem volt a bogarakkal. Többször meg kellett állnuk, hogy megtisztítsuk magunkat a kullancsoktól. A látvány pedig - már ami az utolsó két pontot illeti - nem igazán érte meg a küdzelmet.

Ezúton is kérek minden rejtőt, hogy kullancs mentes helyre próbáljon rejteni!

 
effell71 2013.04.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.85
nagyon szép a kilátás

Tellvágó Ischwein 2013.03.16 13:45 - Nem találtam meg
Köszönöm a rejtést.

[Elutasította: matrixmusic, 2013.03.25 13:08]

Buncur 2013.03.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük szépen a rejtést! :) Nagyon praktikus útvonaltervezés, helybéliként úgy vélekedem, hogy tökéletesen körbe vannak vezetve a túristák a faluban. Ismét GPS hiánya, és a még mindig 20 centis hó most sem jelentett akadályt.

attbuda 2013.03.09 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2013.03.09 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Évi&Zoli 2012.12.30 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
.....csak úgy véletlenül erre jártunk! Köszönjük!

rendeki 2012.10.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Gyönyörű időben, kellemes multiláda. Gyönyörű a kilátás köszönjük

Sziporka 2012.10.21 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtalálta Ábel, Regő, Borcsi, Ármin, Zsuzsika, Levente, Szilvi és egy kicsit Slender man

KJ & GM 2012.10.19 08:50 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
G_Sanyi 2012.09.26 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

Zolee140 2012.09.09 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Köszönjük a rejtést. A kilátás tényleg gyönyörű a várra, le sem akartam mászni. :D
Az erdő nagyon szép. elsőnek én mondjuk másféle tóra számítottam de aztán utánaolvasva rájöttem hogy van ilyen is. :D
A forrást azt nem értem h miért ilyen csapos, így nincs forrás jellege. :P
Nagyon jól éreztük magunkat. :)

PapaMama sétaKilátás
csapolunkOlvasunk
csipet_csapat 2012.08.22 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Nagyon ügyes multi. Az első 3 pontját még tavaly találtuk meg. Akkor ránk sötétedett és 1 évet kellett várnunk, hogy újra jöjjünk Mátraházára. A ládától nagyon szépen rálátni a várra:)
A ládába vki cukrokat tett, és a teljes tartalma ragadt:( Kitakarítottuk, az ásványvizünkkel átmostuk.
Találtunk benne egy utazó nyulat is továbbvittük GC3P3DK-ba.
Köszönjük a rejtést.

 
pozoli1 2012.08.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

EdeZ 2012.08.12 08:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

antipresent 2012.07.27 16:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Megtaláltuk, sajnos az eső elkapott :(

ottgyuri 2012.07.27 12:53 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2012.07.26 15:10 - Megtaláltam
Sokat segítene a kilátáshoz egy éles fejsze...

 
pczinder 2012.07.05 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszönjük a rejtést!

ogybass74 2012.06.25 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.GeriViriJeffIbolyaApa Kemeny terepen jottunk erdon at. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

bohrmann 2012.06.23 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Jó kis hegymászás a forrástól, a falu pedig még mindig szép.

vitibi 2012.06.16 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Jó kis séta volt.

Moka12 2012.05.05 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Nagyszerű játék volt végig járni a multiláda állomásait. Gyönyörű a kilátás a láda rejtekhelyétől. A kullancsokkal vigyázni kell, mert ebben az időszakban hemzsegtek a láda körül!

gergocaching 2012.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Köszi rejtést!
Gergő

lehotaiz 2012.04.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam.

Zsiráf 2012.03.28 15:09 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

molka 2012.03.17 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.71
A siroki vár után! Hát... Ez egy nagyon vegyes multi, egy kis kultúra, aztán meg irány a tőzeges tó. Nem gondoltam, hogy ilyen messzire esik egymástól az 1-2-es és 3-4-5 pont. A végén a sziklamászás szerintem felesleges volt, bár a vár tényleg csak fentről látszik! Köszi!

 
Furtyka 2012.03.16 00:00 - Megtaláltam
Gyalog kicsit nehézkes volt, de így is meg lehet oldani :)
A Nyírjes-tavat valahogy nem így képzeltem.., azt hittem egy igazi tó. :)
A láda megtalálásához elég sok időt töltöttem magában a sziklában való keresgéléssel. Hiába. :)
Köszi a rejtést!

családok közt 2011.11.19 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megtaláltuk, ÁdiSzabriékkal! 3/2

SgSzasza 2011.11.18 15:05 - Megtaláltam
Közös megtalálás Családok közt-el. Köszönjük a rejtést. Nagyon tetszett :)

 
Szilaj család 2011.11.04 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

belus01 2011.10.29 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

G&V 2011.10.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Kisandris85 2011.10.01 15:40 - Megtaláltam
A tó felett toronyiránt dzsungelharc fel a ládához...

Awiki 2011.10.01 15:40 - Megtaláltam
A vártúra után végigjártuk a multi pontjait is. A ládával voltak problémák..nem találtuk meg a tó után az oda vezető utat így kénytelenek voltunk toronyiránt átvágni az erdőn. Mint észrevettük, más is járt már így..a végére kezdtük már nagyon unni a dolgot. Szerencsére azért sikerült megtalálni a megpróbáltatások, és bozótharcok ellenére, és visszafelé már egy másik kerülőúton mentünk le a faluba. A láda lehetne jobb helyen ennél. Kár hogy a tó már csak láp, és tiszta vízfelülete nem is maradt. Köszi a rejtést!

N.Zs. 2011.10.01 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Várak a Mátrában túramozgalom és geocaching kombinációs nap. A várkódok nyertek 8-6-ra.
Ebben a multiban minden volt csak kód nem. A faluban lévő két pont között 85 lépcsőfok van. Ezután a hármas pont (forrás) közelében tettük le az autót és körtúra keretében mentünk a 3-4-5-ös pontokhoz. Nekünk nagyon tetszett. A ládához felmenni is kicsit félelmetes, lefelé nagyon....
A ládából a Kincsvadászó Kalózok kincsét hoztuk el, helyette egy hatalmas réz szerencsepénzt hagytunk ott.

nagyon igényes
a kővel szemben
VÁR a ládától
Vicky-Misi-Jázmin 2011.09.18 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.99
Szép hosszú túra Sirok környékén, nem a gyors ládagyűjtőknek való. A leírásból nem derült ki, hogy a 3-as pont után merre kell indulni a 4-eshez, így a tavat is a főútról közelítettük meg, így a várral együtt már félnapos túrává kerekedett.

gyusz_58 2011.09.18 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.71
Na ez egy tanulmány multi. A városi 2 pont OK. a tónak (már ha az a láp tó) sok értelme nincs sztem és az utolsó pontról írhatta volna a rejtő, h drive in is lehet. Sok gyaloglás kicsit hasztalanul... de azért köszönjük a rejtést

Hz 2011.09.18 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Célterület a várból nézve 
Tihi56 2011.09.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltam!

kriszlora 2011.09.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.43
Megvan!

Catania 2011.09.01 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
A ládáig 45 perc a ládától 5 perc! :-DD Természetesen nem a kitaposott úton mentünk! Már megint! :-DD Köszi! Erka és Norbi

prisoft 2011.08.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Két év alatt lett meg :)
Köszönjük a rejtést!

msnc 2011.08.20 18:00 - Megtaláltam
Évi és Andrissal közös találat. Köszi.

hevike 2011.08.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Közös találat msnc-vel.

csp187 2011.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.95
DONE!!!

tiktak 2011.08.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Nagyon szép séta Sirokon, majd egy kis túra a Nyírjes-tónál.
Visszafelé az erdészekkel utaztunk a platón!
(A ládáról ők sem tudtak, pedig ott van az a helyén!)
Mai 4. ládánk.

Sajna a jelszónál valamit elronthattam, mert nem fogadja el a program, de ebben kérem a rejtő segítségét! (részletek privátban)

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2011.08.26 23:22]
Köszi!

 
Kincsvadászó Kalózok 2011.08.12 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Megtaláltuk! Köszönjük az invitálást!

Kakukkos és Hajszál 2011.08.11 19:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Kár, hogy a tavat már ennyire benőtte a növények. A fenti kilátás a várra a nyári növényzet miatt nem érvényesült.

horvathszaby 2011.08.02 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
A Zuhogo kőbánya-tól érkeztünk mai kirándulásunk 8/2. állomására.
Egy jó kis kirándulás keretében végiglátogattuk a multi pontjait, de sajnos valamiért nem fogadja el a jelszót...

Kérnénk a rejtőt, a képek alapján, a találat elfogadására.

Tovább indultunk a Siroki vár-hoz.

Köszönjük a rejtést!

További képek a fotóalbumban.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2011.08.26 23:22]

Szalay-team 2011.07.31 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Sajnos csak a koordinátákat vittük magunkkal, és borzasztóan hosszú ideig bolyongtunk az erdő legtüskésebb sűrűjében a gyermekekkel... :) De összességében egy klasszat kirándultunk, és szép helyeken sétáltunk!
De a legnagyobb baj, hogy ekkora küzdés és kitartás után csak itthon vettük észre, hogy ez egy multi-láda volt, így csak a ládában lévő jelszót tudjuk... :-((( Mindegy, majd jövőre....

köszi!

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2011.08.07 19:04]

Marvin 2011.07.23 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Ok [wapon beküldött szöveg]

Csuek 2011.07.13 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Évekkel ezelőtt járunk már a Nyírjes-tónál de akkor nem erről közelítettük meg.

Mivol 2011.07.02 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megküzdöttünk ezért a találatért... a hármas pont koordinátáit rosszul írtuk fel, a 4-5 között pedig valahogy szublimált a turistaút, így mindenen keresztül az eső utáni erdőben leszüreteltük a kullancsokat, na és persze bőrig áztunk a levelek által. Visszafelé rájöttünk, hogy ennél sokkal egyszerűbb út is lett volna, de megérte, jót másztunk. :) Köszi!

LouChe 2011.06.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Jót sétáltunk a környéken, a végére kellemesen el is fáradtunk.
Útközben sok finom erdei szamócát találtunk, ez egy kicsit lassította a menetet :)
Köszönjük a Rejtőnek a tartalmas programot, ebből a szögből még nem láttuk a várat.

ÚtközbenAz erdei szamócák ilyen helyeken teremnek...
Szép kilátás 
Laczy76 2011.06.03 16:21 - Egyéb
A ladaban a .com alapjan ket TB-nek is kellett volna lennie, de egy sem volt. :( Ezek szerint valaki olyan vehette ki, aki csak a .hu-n jatszik. Aki tehat marc. 14 es jun. 3 kozott megtalalta a ladat, es kivette belole, az legyen szives es LOGOLJA BE a kiszedesuket a com-os oldalon (amit akkor kellene megtenni, amikor kiszedi oket)! Aki nem tudja mi a TB, nezzen utana! Koszi!

Laczy76 2011.06.03 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.05
A var meglatogatasa es egy finom ebed utan ennek a multinak a pontjait is vegigjartuk es vegul a ladikat is megleltuk. :) Koszi, a nagy meleg ellenere kellemes kis tura volt! :)

jim 2011.05.15 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Jó kis túra volt... :-)

ier 2011.05.07 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Kicsit hosszú multi, szép helyekkel.

becko 2011.05.07 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
A 3.pontot részben takarta a növényzet, -a kerítés meg nem engedett közelebb- , ezért következtetéssel lett meg.

bencz és kicsipook 2011.04.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltuk!

Csaszi 2011.04.09 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Kellemes séta a településen és a környékén. A négyes pont után egy kicsit elkallódtunk a pontokkal jelölt úton, de mint mindig, most is célba értünk.

Köszönjük, hogy a rejtők bemutatták nekünk ezt a szép helyet!!!

Évi és Csaszi

(képek később)

Pibo 2011.03.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Egész napos kirándulás volt, de megérte végig járni a pontokat. Köszönjük a rejtést!

 
petiba 2011.03.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Kettő TB-t is beletettünk.

Kukucsi a ládánál. 
Kukucsi 2011.03.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Szép hely.
Köszönjük a rejtést!

kia71 2011.03.13 13:45 - Megtaláltam
Szép kis túra egy szép, tavaszias napon melegben és verőfényes napsütésben.

Nagyon szép a vár. Tetszett a családnak is. A kislányom nagyon élvezte a bújócskát a vár alatt az alagútrendszerben. A vár körbejárása után átgyalogoltunk a szemközti "Török asztal" és "Barát és Apáca" nevezetű sziklákhoz és azokat is megcsodáltuk. Nagy ritkaság két ilyen látványosság egy helyen.

A templom is gyönyörű. Az ajtaja megtekintése után bekukkantottunk.

Köszönet a ládáért.

Garfield13 2011.01.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltuk, gyönyörű napsütéses időben dzoli1 társaságában , kutyusokkal.Mankóval közlekedők is vállalkozhatnak a távra, a sziklamászás kivételével nekem is sikerült végigjutnom. :)
A ládába elhelyeztük az abonyi állatkertből elhozott Travel Bug-ot. Mivel itt sok szép védett növény és állat és, úgy gondoltuk megfelelő hely lesz neki.
Köszönöm a túrát!

dzoli1 2011.01.24 11:30 - Megtaláltam
Szép időben Garfield13-mal és a kutyákkal.

Murus 2010.12.31 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Jót kirándultunk a nagy hóban, és a siroki ládák közül ezzel nyitottunk. A jelszóval volt egy kisebb bonyodalom, nem minden az aminek látszik... Köszönöm a rejtő segítéségét! A ládával Cica birkózott meg, most a kilátás elmaradt sajnos. Murus és Cica

 
benist 2010.11.06 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.09
A lehető leggazdaságtalanabb módon gyűjtöttem be a pontokat, pedig itthon készültem. Parkolás a Darnó forrásnál, majd a később felfedezett ösvény helyett a vízmosáson fel a tóig. Visszafelé félúton eszembe ötlött megnézni a láda helyét, innen a dzsungelen át toronyiránt, a végén kerítésmászás. A szikla már elhanyagolható nehézség volt. A láda rejtés nélkül volt, kicsit álcáztam. Az emlékművön bizottságilag leolvastuk a nem éppen szembetűnő évszámot, majd a szép templomajtó következett. Ebéddel megerősítve vissza a forráshoz és a bekerített kőről megtippeltem, hogy melyik szám lehet az igazi (mindkettő a ház felé néz, a nagyobb győzött).
Nem volt egy könnyű multi, egyik pont sem triviális. Ha nem is sikerült a legszerencsésebben, élveztem a szép őszi tájat és a nevezetességek ügyes bemutatását.

Access Denied 2010.10.08 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Remek multi, szeretem az ilyen kihívásokat!
A pontok jól összeszedettek, a séta az erdőben a tóhoz igazán kellemes volt a kisebb sár ellenére is. A ládától valóban gyönyörű a kilátás a várra, érdemes felmászni idáig! :-)

Köszönet a rejtésért!

 
lammatech 2010.09.02 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Ebédutáni könnyű túra keretében vadásztam le a ládát gyönyörű a kilátás a ládától remek rejtés! Ja és útközben találtam egy vargányagombát:)))

Alby 2010.08.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
Bükkszéki hétvégém első ládája. Eső után sok volt a gomba, és csúszott a lejtő is. A sziklamászás így kissé extrém. :-) Köszi a rejtést!

pankotaizsolt 2010.07.04 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Egy jót sétáltunk Sirokon. A tóhoz elég sésőn értünk, féltünk is hogy ránksötétedik. A ládához már a gyerekek nélkül rohantam el. Nem is logoltam, csak a jelszót néztem meg. Nagyon éhes szúnyogok vannak arrafelé.

Köszi a rejtést:
Pankotai Család

abeszedics 2010.06.06 00:00 - Megtaláltam
A sok gyerekkel nem volt könnyű, de csatárláncban feladogattuk mindet!

sirgalahad 2010.06.05 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.21
Innen föntről le tudsz nézni
Ki ellenség, ki rokon
Tehát könnyű elintézni
Mi történik Sirokon

oda fel köll menniaz ajtóhoz
na de uraim...elzárható forrás
tetszett a tó 1.tetszett a tó 2.
kilátás 
eltájoló 2010.06.05 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

gaborb 2010.06.05 00:00 - Megtaláltam
Eső után nem volt könnyű

Attibati 2010.05.24 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.23
A két új parádi láda után tekintettel a jó időre megszavaztuk feleségemmel ennek a multinak is a bejárását.
A városi pontok könnyen meglettek . A 3. pont után az 5. pontot, a ládát kerestük fel. A sziklát kétszer is meg kellett másznom, másodszorra az elveszett tollam miatt. Jó kilátóhely, csak kicsit veszélyes. Mint olvasom , már volt olyan ládász, aki leesett a szikláról.
A tónál az unkák tartottak éppen koncertet. Az autóhoz az igen megkopott k+ jelzésen mentünk le egy vadregényes ösvényen. A sűrű lombkorona szinte éjszakai sötétséget varázsolt körénk. A lenti tájékoztató táblánál elolvastuk, hogy milyen különleges képződmény is a Nyirjes tó.

M.Sasa 2010.05.23 12:50 - Egyéb
Gyalogos kupa: 9,3 km
A Mátra felé autózva, mai 7/12. találat. A hegyoldalból szép volt a kilátás.

FTom 2010.05.23 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Mátra-széli felfedező túrázgatás.
Gyalogos kupa: 23,5 km.

james 2010.05.15 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Tavaly már próbálkoztunk egyszer, de akkor kocsival elakadtunk a sárban a 4. pont felé, így feladtuk, de most gyalog meglett.

Anita, Judit és James

Hey-ho 2010.05.01 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
A hétvégi kerekezés első állomása a Nyíres-tó multi. A 4 ponttól a ládához vezető út nem a legjobb minőségű, de a célponthoz érve úgy megszoktuk, hogy azon mentünk tovább GCBVTO-felé. A kilátás a ládától a várra remek,könnyű találat. A jelszót 7-nap múlva pótolom rájöttem közben mit rontottam addig jelszónelküli.

 
zsakar 2010.04.24 08:32 - Megtaláltam
Végigjárva a pontokat megállapitottuk, hogy ugyancsak helyes kis városka Sirok. A láda helyéről nagyon szép volt a kilátás.

bgecco 2010.04.24 00:00 - Megtaláltam
Hát, ez brutál multi. Nagyon tetszett. Akár több geoláda is kijönne belőle. A fizikai ládához vezető utat terepjáróval abszolváltam. Fincsi kaland volt. Köszönet érte.

povyagi 2010.04.17 12:55 - Megtaláltam
Ez volt az a túra, amikor mind megtanultuk, hogy is néz ki a salátaboglárka. Vagy mégsem?

A jelszó olyan hosszú, hogy számlaszámnak is beillene...

Mathau 2010.04.17 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.21
Egyszer már elhalasztottuk a doboz bejárását Kokóval mert túl hosszúnak véltük, most ismét nekiveselkedtem csak más társasággal. Meglepődtem milyen színvonalas és kellemes útvonalú multit sikerült összehozni. Gratulálok hozzá.

szjuli 2010.04.17 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Domoszlói hétvége luviktorral, povyagival és mathauval.
A várral kombinálva sétáltuk be a multi útvonalát. A Darnó-forrásnál lovakat és csacsit simogattunk. Érdekes a Nyírjes-tó.

luviktor 2010.04.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.16
A csapat leírását lásd szjuli logjában. Nekem volt alkalmam már többször a környéken járni, lévén hevesi vagyok, de a láda egy olyan helyre kalauzolt el, ahová vélhetően nem jutottam volna el nélküle. A ládától tényleg nagyszerű kilátás nyílik a várra.

Az egyik pont keresése közben még egy szamárral illetve több lóval is barátságot kötöttünk. :)

Köszi a rejtést.

Szeleburdi család 2010.04.12 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Az Izgimozgi láda miatt mentünk Sirokra és mivel ez a multi hiányzott még a megtalálásainkból, végigjártuk. Nagyon kellemes séta volt, néha esett közben az eső. A sár sajnos megnehezítette a helyenként amúgy sem könnyű terepet, de megoldottuk. Az utolsó pont hihetetlen látványt nyújt! Sikerült a sár miatt egyikünknek leesni a szikláról, de szerencsére nem történt baj! Köszönjük a rejtést!

 
nogacsalad 2010.04.08 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Igazán remek kis multi! Sokszor jártam már errefelé, ennek ellenére több új dolgot is mutatott.
Lusta mód, az első 3 pontot autóval jártam be.
Az 1. 2. állomás nem igazán fogott meg.
A számomra érdekes dolgok a 3. pontnál, a forrástól kezdődtek. Itt finom forrásvíz, hangulatos minitó, legelésző pacik fogadtak. El is időztem itt kicsit, besétáltam az erdőbe.
A 3. 5. ponthoz felsétáltam. Halvány fogalmam sem volt eddig erről a gyöngyszemecske tavacskáról. Nem nagyon szeretem a minden tó mellett legyen láda projektet, de ide tényleg kellett ez a pont. Próbálgattam a vizenyős, süppedős részen lépdelni, hátha elnyel a láp (nem tette, ma nem volt éhes).
Meleg tavaszi napsütésben értem el a ládikóhoz. Na, itt rájöttem végül, miért is került ide a doboz. Láttam a várat, egy egészen új szögből, mondhatnók felülről :o)
Leülve a partoldalra nézelődtem, és megpróbáltam elképzelni a játékos, katonásdit játszó gyerekeket körülöttem.
Ajándékot nem cseréltem.
Köszi a kalandot, nekem tetszett!

Zolnai 2010.04.05 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Megtaláltuk :)
Nagyon jó csak picit hosszú, de nagyon tetszett! Lovat és csacsit is láttunk!

MaFe örs 2010.04.05 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Megtaláltuk!
A lovak nagyon tetszettek, a tó is nagyon érdekes, sajnos a sziklára csak a csapat egyik fele tudott felmászni.

geo-fonixek 2010.04.04 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Köszönjük!
Klassz rejtés, tényleg bejárhattuk a környéket, kár, hogy a forrás tényleg eldugott, s még látni sem lehet. A tó nagyon érdekes és a kilátás is nagyon szép e rejtés helyéről.
A láda megtalálásához szükséges kis sziklamászás nem lenne rossz, ha nem lenne veszélyes a bizonytalan, kiforduló kövek miatt. Minden esetre a két gyerek megküzdött érte, (és gondolom még jól is érezték magukat közben)

nida 2010.04.04 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.71
A vár után. Kellemes túra volt!

Fannkopp 2010.04.04 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Családom többi tagja és barátaink mentek túrázni. Sajnos a jelszavakkal nem bíbelődtek,hiszen csak az utolsó célpontot keresték meg. Sok akadály után végül sikerült megtalálni. Csatolok is néhány képet.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2010.04.05 19:17]

 
szobi 2010.04.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Életünk első geoládája! A keresést nem csak mi élveztük nagyon, de Muki kutyánk is. A kilátás a várra gyönyörű. Dr.Lada delfines travelcoinja újból útnak indult. (az úticél egyelőre ismeretlen.) A jelszóban szereplő számok (az első négy állomásról) szépen, rendre megvannak. A helyszínen azonban nem találtunk semmi, az utolsó részletre (vagyis egy 11 karakteres szóra) utaló szöveget. Hol, és mit kellett volna látnunk?

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2010.04.09 08:36]

guess.who 2010.03.30 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.83
Körbe-Bükk 13.

A nap utolsó ládája, már igencsak sötétedőben. Meglehetősen össze-vissza kerestük meg a pontokat, elsőnek a 3. ponttal indítottunk, innen aztán a hegyen át közelítettünk a láphoz, pontosabban a ládához. A doboz -miután rájöttünk, hogy a "kis sziklamászás" rejtői szlengben azt jelenti, hogy "menj fel a plató tetejére"- egész hamar meglett, még a vár kilátásában is gyönyörködhettünk kicsit. Gyors logolás után aztán irány vissza a láphoz, hogy legalább valamit lássunk még belőle. A virtuális pontot láttuk is, túl sok egyebet nem (na jó, a nyírjeket még igen :D), és főleg a tőzegmohás lápot nem (biztos azért, mert ez volt a 13. találatunk). Így inkább mentünk megkeresni a falubeli virtuális pontokat levezetésként és a nap zárásaként.
A log természetesen a ládába való logolás időpontját mutatja.

A ládaoldalon a Nyírjes leírására mutató link valójában nem mutat sehová...

Klári 2010.03.28 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Amikor utoljára a tónál jártam, még át lehetett látni egyik oldalról a másikra. Mostanra jól megnőtt a növényzet.

ironman 2010.03.28 09:30 - Megtaláltam
Körbesétáltuk. Sirok kedvenc helyünk, én már 20 éve visszajárok. De Klári is 4 éve rendszeresen előfordul errefelé.

Piroskaa1 2010.01.23 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam Dr.Lada és Blue Mali társaságában extra hideg időben. Nagyon szép helyekre vezetett el a multi, örülök, hogy ide is eljutottam.

Dr.Lada 2010.01.23 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Piroskaa1 és Blue Mali társaságában. Az első és második pont leszedése után még elsétáltunk a barlanglakásokhoz, és meglepődve láttuk, hogy van amit még mindig használnak. Ezután a forrás és a "kavics" következett, majd a tavat megkerülve a 4-es pont. Mikor felértünk a ládához a havas csúszós sziklán én másztam fel, persze a hátizsákomat lent hagytam. A logoláskor jött az első probléma, a ládában lévő toll megfagyott, ekkor lekiabáltam dobjanak fel a zsákomból egyet, de közben kicsit lehelgettem és elkezdett írni, ekkor jött a következő probléma eszembe ötlött, hogy van nálam 2 coint amiből az egyiket ide szántam. Így végülis BM is megmászta a sziklát, bár neki már megvolt régebbről a láda, de így legalább a coin is beköltözhetett a ládába. A cointot csak az vegye ki aki a com-on is bejelenti!

katonal 2010.01.02 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.40
Megtaláltuk... nagyon nagy sár volt a láda felé vezető úton...:)

peterpan 2009.12.12 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
MAgam sem gondoltam, hogy Kiskő, Rónya bérc és a Mátraaljai vár után még erre is marad idő, de szerencsére maradt. Nekem pedig még korábbról a zsebemben voltak a pontok koordinátái.
4,5,3,1,2 sorrendben jártuk be a multit. A tónál beígért tőzeges mohás dolgot egyikünk sem találta/ismerte meg, pedig volt közöttünk felkészült agrárszakaember is.
A ládát sikerült a kerítés túloldaláról megközelíteni, ezzel nem kevés izgalmat okozva magunknak. Igaz menet közben rájöttünk, hogy nem is volt az olyan rossz, mint a boka fölé érő sárban cuppogni visszafelé ami az úton volt. Meglepően kitett az a hely, ahol a láda van, de a kilátás és a láda biztonsága miatt mindenképpen jó választás.
A harmadik pont nem mondott túl sokat, az adventi díszű templomajtó viszont nagyon tetszett.

 
G&G 2009.12.04 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.11
Sár,sár,és még több sár,de meglett! :)

Hegyimanók 2009.11.25 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Remek kaland volt! Két napban sikerült teljesíteni, mindenféle okok miatt. A végére hagytuk a Nyírjes-tavat. Számomra nagy élmény volt, nem ismertem. A nedves időjárásnak köszönhetően, az út vége inkább dagonyázás volt, mint séta, fűszerezve egy kis gatyaféken csúszkálással. :D A leírás alapján szépen megvolt a láda, még szerencse, mert nem volt nálunk GPS.

Ilyen a panoráma.A sárral és a gatyafékkel nem vicceltem.
zsorzs 2009.11.21 14:45 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]
Nagy séta volt, nem felejtjük el soha. Óriási a sár a ládához vezető erdészeti úton. A templom és környéke tetszett a legjobban.

keva 2009.11.21 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

maczy 2009.11.14 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Hát gratulálok!Feleségemmel és 6 éves
lányommal, kétnapos túránk
csúcspontja.Parkolás a szobornál.
Onnan végig gyalog, ami nem is volna
olyan szörnyű, de a sártól 10cm-rel magasabb
lettem.A forrásnál indultunk fel,a szurdokban
ahelyett,hogy jobban megnéztem volna a GPS-t.
Szidtak is rendesen a hölgyek.
A dózerút végétől olyan sár volt,hogy nem is jöttek
velem tovább.A tó egy kis csalódás volt, de kárpótolt
a megtalálás élménye.Sajnos a kilátás a köd miatt
silány volt.Az utolsó 5 méter felfelé nekem 4-es
fokozat.Meg is lepődtem!Nagyszerű élmény volt!
Köszönjük a rejtést!

a templomnála kőnél
a tónála láda
a boldog felfedező..még visszajövünk!
Tarna-mente
SirLes 2009.10.28 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.05
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Szép környéken kellemes séta volt. A sár miatt, legalább 2 kg tapadt a cipőtalpamhoz, kissé nehézkes volt a végén a "szikla mászás". Szép kis csúszásnyomat hagytam, de a kis fa kitartott :) A kocsihoz visszatérve derült ki, hogy Marci szennyezte a környezetet, mert a ládánál felejtette a fél literes kakaóját. Vissza már nem mentünk érte a faluból, elnézést miatta a következő megtalálótól.

A templomnálA ládánál
A forrásnál 
Bóta család 2009.10.26 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Megtaláltuk! Köszönjük! A Nyírjes-tó tényleg nem semmi, a képen látszik, hogy bal lábam majd combtőig merült a mohaszőnyeg szélénél, volt ijedelem.

Somate 2009.10.17 15:15 - Megtaláltam
ok

qtatom 2009.10.17 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Munkaséta Sawyerrel Hevesben. Somate is elkísért minket.

Erre gyertek!Parancsoljatok! :)
Mi van? Nem láttál még kutyát? :)Na jó, én se láttam még lovat :)
Blue Mali 2009.10.07 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.61
Köszi a rejtést.
Kerékpárral kerestem fel a multi pontjait.
Érdekes multi, mely majdcsak bemutatja Sirokot.
Szép az erdő is, de sajnos a tóból sokat nem lehet látni.
A láda meg sajnos elég meredek helyen van, s eléggé taposni kell a természetet.

Azért köszi.

Enikő&András 2009.09.22 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Naszóval.
Ha már úgyis a közelben jártunk (Szilvásvárad ) :-)
Gondoltuk, meglessük ezt a multit is. Általánosságban szeretjük a multi ládákat, gyűjtögetni a pontokat, jelszavakat.

Sirokon jártunk már, bringával is, kocsival is.
Szépek ezek a pontok, nagyon tetszett a kilátás a ládától is.
A forrás kicsit nehezen lett meg, de meglett.

Köszönjük!

Enikő&András

KsRA^ 2009.09.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.60
Megtalálva! Kicsit csalódás volt mert a netes leírás nem említi hogy a túra nagyja a városban történik, illetve autoúton. De a vadoni részek nagyon tetszettek. Köszi a rejtést.

Hucul 2009.09.07 09:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.39
+leltem! OKT-t járva (Sirok-Mátraháza) 2-1-3-5-4 sorrendben. Hasonló, mint a Kelemér közelében található Kis-Mohos-tó. A láda a koordinátától távolabb egy kidőlt magasleshez közelebb leledzik.

borsó 2009.08.30 16:10 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt. Közös találat Balacival. Kösz a rejtést.

Balaci 2009.08.30 16:10 - Megtaláltam
OK, borsóval.

túráZoo 2009.08.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Pöpec kis multi, élmény volt végigjárni!
Köszönjük!

Hadralka 2009.08.22 17:00 - Megtaláltam
....megleltük, Famágussal és Oldfoxxal!

Famágus 2009.08.22 17:00 - Megtaláltam
Minden pont könnyen meglett, a negyedik is, miután a faluban hagyott autónkhoz visszatérve olvastam el a papíron, hogy a 4. ponttól, a Nyírjes-tótól kellett volna továbbmenni a ládához. Sűrű bocsánatkéréseim közepette visszacaplattunk a tóhoz, az információs táblához, és tovább fel a ládikához, ahová én is felmásztam, mintegy bizonyítva a nagyik rátermettségét.
Király volt a kilátás, láttuk a szállásunkat a siroki campinget is.
A doboz amúgy könnyen meglett, bár felmászás közben beletérdeltem egy csokor gyalogbodzába /lásd kép/ amitől mintha véreznék látvány lett :-)
5 napos siroki tartózkodásunk alatt szállóigévé vált, na, Nyírjes-tó? megyünk mégegyszer? de legalább mostmár nagyon tudjuk a járást :-)
köszönjük a lehetőséget :-) nagyon jó kis multi..
és van ott a központban egy pici cukrászda is, 1 hónapja nyílt, hihetetlen sütikkel..

 
oldfox 2009.08.22 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
....bővebben Famágustól.

attila32 2009.08.14 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Csodálatos a látvány. Köszi a rejtést.
Attila és Szilárd

erdeisz 2009.08.10 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Megtaláltuk.

sztyopa13 a páratlan páros 2009.08.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Szép volt!Jók a pontok.MI autóval mentünk a forráshoz.Kellemesen hűvös a vize.Azzal is okosabbak lettünk,egy helybéli atyafitól,hogy nyugodtan lehet vele vizezni a pálinkát,nem lesz tőle opálos!Vitt is belőle négy műanyag marmon kannával:-))Nem akartuk ott hagyni az autót,ezért a tavat a 24es útról induló Kék kereszt jelzésen értük el.Kicsit hosszabb,de jelzett,ha nem is ott ahol nagyon kéne!GPS nélkül még ma is ott bolyongnánk az elágazások között! A tó láttán a szakmabeli zoológus ornitológus stb-nek bizonyára elakad a szava.Nekem nem,mivel nem értek hozzá,másrészt nem is láttam semmit a tóból csak egy tenyérnyi pocsolyát a bokrok között.Pecabotot ne vigyetek!!A ládához nem volt könnyű feljutni.Azt hittem a szikla mászás csak desszert a kilátást kedvelőknek.Amikor már nem volt előre,csak függőlegesen felfelé és a kütyü makacsul ragaszkodott hozzá,hogy 3méter hiányzik ,no akkor szántam rá magam,nincs más hátra mászni kell!A látvány magával ragadó.Oly annyira,hogy aki ott ragad,egy kis kunyhó is várja.
Élményekben gazdag túra volt!Köszönjük.

ZsAT 2009.08.08 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
Megvan.

jove 2009.08.08 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.45
Megtaláltuk. Nem hittük, hogy a 5. ponton lesz bármi is, de a kilátás begdöbbentően jó volt. Köszönjük.
A "Pen of languages" TB továbbutazott. Majd rakjuk ki.

adrivik 2009.08.06 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.22
Előző este begyűjtöttük a városban lévő jelszavakat és reggel a KÉK túrázás előtt kerestük meg a ládát.
Nagyapa nagyon lelkes volt, mi kevésbé, gyakorlatilag jó nagy susnyáson lehet megközelteni. És a kilátáson kívül nincs semmi amiért érdemes volna oda menni.
Kicsit csalódás volt a láda. :-(

Gabcsi 2009.08.04 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Macikupaccal, Árpival és Milánnal a siroki nyaralás alatt!

macikupac 2009.08.04 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.10
Siroki nyaralás alatt 4.

Mit is csinálhatnánk Sirokon hétköznap délután, ha nem megkeressük a környék geoládáit? A pontokat sorrendben kerestük fel, bár közéjük iktattuk a siroki vár meglátogatását. A könyvtárnál lévő emlékmű és a templom is igen egyszerű esetek voltak. A tornácos épület, illetve a fából készült templomajtó is igen mutatós. Ezután felmentünk a várba, majd autóval a Darnói-erdészházhoz. A forrást könnyen megtaláltuk. A megoldás finoman szólva is érdekes. Először nem is hittem el, hogy ez lenne a forrás. Itt is gyorsan meglett a pont. Innen visszamentünk a szállásunkra (Sirok Motel) és onnan indultunk a Darnó-hegyre. Milán a hátamon, Gabi fogta Árpit, aki Jonkót cipelte magával. A Nyírjes-tóhoz vezető K+ jelzést nem nehéz követni, bár korántsem friss festésről van szó. Odafelé a széles dózeren mentünk, mert nem voltam benne biztos, hogy ott kell-e betérni az erdőbe, ahol sejtettem, mert ezen a részen nem ártana egy kis úttisztítás. a tónál igen sok szúnyog volt, ezért nem időztünk sokat. Gyorsan körbesétáltuk és próbáltunk belesni, hogy mi lehet odabent. Mivel gyakorlatilag teljesen elzárja a sok fa a láthatást, így egy helyen megpróbáltam beljebb hatolni. Ez néhány méternyit sikerült is. Izgalmas volt, ahogy a tőzegmohaláp süppedt lépteim alatt. A zárópontnál, amíg én a ládával törődtem rengeteg nagyszemű és zamatos szedret találtunk, amiből Árpi jót lakmározott. Tényleg nagyon szép innen (is) a vár. A ládába tettem "Pen of languages" TB-t. Utána még játszótereztünk egyet, majd a srácok úgy aludtak este, mint a bunda.

EmlékműA könyvtár tornácos épülete
Nepomuki Szent JánosNemzeti tragédiáink emlékére
A siroki templomFaragott ajtó
Darnó-forrásIlyennek láttuk a siroki várat a Darnó-forrástól
Darnói-erdészházA környék térképe
Nyírjes-tónálTőzegmoha
Kilátás a ládátólJonkó a ládával
Elf 2009.08.02 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Szép multi.

Kucsma család 2009.07.30 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Az 5. pont megközelítése elég nehéz, kicsit keveslem a 2.5-öt. Egyébként érdekes volt a láptó maga, köszönjük a rejtést.

breki67 2009.07.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon szép környék szuper rejtés köszönöm szépen.

vecseilaszlo 2009.07.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Megvan. A láda tényleg nagyon klassz helyen van, a környezet csodás. Sirok egyszerűen csodálatos!

matrixmusic 2009.07.12 12:00 - Egyéb
Ládakarbantartás!
Mindent rendben találtam, a láda a helyén van, az út járható, a kilátás még mindig csodás! :-)
Boy Scouts TB-t elhoztuk, majd visszük tovább!
Üdv: Aty, Matee
...::: www.matrixmusic.hu :::...

melinya 2009.06.06 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Kellemes séta az erdőben. A sziklától valóban gyönyörű kilátás van a várra.:-)

béka & hápi 2009.06.06 19:38 - Megtaláltam
Meglett. A finisben a hidnál egy idős bácsit kérdeztünk, merre van a kő, erre ő csípőből azt kérdezte h a ládát keressük, totál ledöbbentünk.

new will 2009.05.28 20:35 - Megtaláltam
Köszönjük!

Kadorca 2009.05.28 00:00 - Nem találtam meg
Még New will néven.

[Elutasította: geocaching.hu, 2013.09.12 22:25]

SZACSATOUR 2009.05.24 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Ez is meglett!
Köszönjök, hogy Siroknak ezt a részét is megismerhettük.
Már sokszor voltunk a várban, de ide magunktól nem jöttünk volna. Megérte!

A ládába behelyeztük a "BoyScoutTroop 309"-es Travel Bugot.

Mihul 2009.05.11 20:04 - Megtaláltam
ok

Mr Zerge 2009.05.09 12:30 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

wildpig 2009.05.09 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Két részletben sétáltuk végig. A vízből pedig jól feltankoltunk a délutáni vártúránkhoz.

EndreiTeam 2009.05.02 12:10 - Megtaláltam
Ok. [wapon beküldött szöveg]

K-55 2009.04.30 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]
A- Bükkszékről kiinduló- csillagtúráink egyike Sirokra vezetett. A doboz megtalálását nem adta ingyen a rejtő, ám a fárasztó séta nagy élmény volt. A végén már otthon éreztük magunkat Sirokon, és örömmel rogytunk le a Lenin úti /!/ vendéglőbe. Ahol a kaja és a kiszolgálás kellemes meglepetésül szolgált. AA

MenetközbenÁllomások
Peti a ládáért indulKilátás a ládától
kilali 2009.04.25 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Megkerestem. Köszönöm a rejtést.

Végek 2009.04.19 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Az első 3 pontot mi is autóval értük el, a 4. pont megközelítésénél gondolkoztunk egy kicsit, mert a központban volt egy tábla, ami az útirányt mutatta. A forrástól így inkább visszamentünk a főútra és onnan a Kék kereszt -on mentünk föl a tóhoz. A végláda innen már egyszerű.
Jó kis multi, szeretjük a kilátós helyeket, így a végláda pontja tetszett a legjobban.

Mikulás 2009.04.13 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Utolsó ládának szántuk ezt a multit mára. Gyakorlatilag már csak a várba akartunk felmenni, de aztán változott a program :) Lásd Búzásvölgyi-tó láda. Minden pontja rendben van, remek helyekre kalauzolja az ide tévedő ládászt! A jelszórészletek egyértelműek, gond nélkül megtalálhatók. Az első három pont gyakorlatilag drive-in. A hármas pontnál megéri parkolni és onnan a tuhun betrekkelt ösvényen eljutni a 4-es és 5-ös pontokhoz. A végládától tényleg szép a kilátás a várra, de a Nyírjes-tó is érdekes jelenség. Kösz a rejtést!

Mikulás

(A gagyi fagyisdobozról már leírtam véleményemet a Búzásvölgyi-tó ládánál...)

Devil 2009.04.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Nekivágtunk a naaagy erdőnek. Nagyon szép a hely, de a tó nem tónak nézett ki. A láda hamar meglett.
Köszi a rejtést.

Áron31 2009.04.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Köszi a rejtést ! :)

Welsh 2009.04.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Jó kis siroki séta.

Judith 2009.04.11 13:52 - Megtaláltam
Megkerestük, megszámoltuk, leolvastuk, megtaláltuk!

Morcipók 2009.04.11 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk Robocoppal!
Véleményem szerint a leírás tartalmazhatná az egyik ponttól a másikhoz való eljutást, nem mindenki ismeri ezt a települést.

Morcipók és Robocop 2009.04.11 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk Morcipókkal a multit pontjait. A ládánál a rejtés ügyes, a látvány szép volt. Az erdő egy picit megtréfált minket.

robijudo1990 2009.04.10 00:00 - Nem találtam meg
Meg van

[Elutasította: matrixmusic, 2009.05.05 18:58]

Gyombi 2009.03.21 15:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ich.. 2009.03.13 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.25
2 hónap szünet után újra ládázni indultunk, ezúttal a Mátrába. Első állomásunk volt Sirok. A várnál lévő ládát már megtaláltuk nemrég, így a település ismerős volt. A leírásnál kicsit hosszabb ideig tartott, több mint 2 órát. Első két pont könnyű, a harmadiknál elkövettük azt a hibát, hogy jobbról akartuk kerülni a lovastanyát, kis idő múlva kiderült, nem lehet. Végül meglett a pont egy kis kerülővel. Ezután felmerült a kérdés: Hogy lehet 3.pontból 4.pontba eljutni? A leírás egy szót sem szól erről. Némi kérdezősködés után eljutottunk a település egy másik végébe, ahol már ki volt táblázva a tó. Szerencsére a havazás elállt, így már csak a sár nehezítette az utat, de így is hamar megtaláltuk a tavacskát. Innen végre egyértelmű leírás az 5.ponthoz, ahol a sáros út viszontagságait ,a csodás kilátás kárpótolta. Köszönjük a rejtést!

solteszb 2009.03.01 11:41 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.59
Megtaláltuk!! 40. ládánk. Haladunk előre. :) :) Találkoztunk kedves keresőkkel, ezúton is sziasztok! :) 2 perc választott el bennünket. :) Az út egy kicsit sáros, valahogy mi mindig a légvonalat választjuk, így úttalan utakon járunk. :) Így sokkal izgibb..... A kilátás szép, köszönjük. Két pont tényleg drive in, de ez ne vegye senki kedvét. :)

TB ON!!! Hamarosan új helyet keresünk neki. :)

bakoscsaba 2009.03.01 11:39 - Megtaláltam
Az első igazán multi :-) ládánk. Szuper volt a kilátás. Köszi.

vakond87 2009.02.28 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Megtaláltam. Busszal mentem ki Egerből kis délutáni sétaként jártam be. Számomra Sirok új részeit mutatta be, amelyeket eddig még nem ismertem. A föld félig fagyos félig saras most. Köszönöm a rejtést!

TB IN!

zsoliszoft 2009.02.08 15:45 - Megtaláltam
Az első két helyszín könnyen meglett, a harmadiknál a forrást nemigen találtuk, gyanítom, hogy a bekerített területen belül helyezkedik el. A 4. pont könnyen meglett, majd következett a neheze a nagy sárdagasztás, melyet a gyerekek viseltek a legnehezebben. Még tiszta szerencse, hogy vittünk váltócipőket, így volt mit átcserélni az autónál. A ládához felmászni ilyen időben nem könnyű, ezért ilyen sok eső után keresése meggondolandó. Míg felfelé még csak szemerkélt az eső, lefelé már javában esett, de mire igazán rákezdett már az autónál voltunk.

valti 2009.01.30 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.44
Az utolsó pontnál óvatosan, mert quadosok szoktak garázdálkodni! Köszi rejtést!

Puszkany 2009.01.17 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
A csapat ketté vált. Lányok éteklelőhelyet kerestek, a fiúk pedig tettek egy körsétát. A multi végére az ebéd is megrendelődött.

 
kl 2009.01.17 14:22 - Megtaláltam
A geocaching nélkül nem jutottunk volna el ide. [wapon beküldött szöveg]

matrixmusic 2008.12.31 10:00 - Egyéb
Boldog Új Évet Kívánok minden ládavadásznak!
Remélem a jövőben sokan ellátogattok majd Sirokba!!
Üdv: Farkas Attila

er&esz 2008.12.07 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Sirok kedvenc helyeink között szerepel. Most is nagyon jól éreztük magunkat a multi pontjainak bejárása közben. A ládához felkapaszkodva látván a dágványt, gondoltuk lesz könnyebb megközelítés is, de a nagyon kedves rejtő megnyugtatott, hogy igen ott kell menni. Bizakodása, hogy sikerrel járunk, beigazolódott. Köszönjük ezt a remek multit!

Lacipap 2008.12.06 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Igazán remek hely! Kicsit zavaros a leírás. Azért igen jót sétáltam és élvezhettem a késő ősz csodálatos szineit!
Köszönet az elrejtőknek.

Templom.Vár a forrástól.
Nyirjes tó.Vár a kilátópontról.
pviktor 2008.11.28 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
[wapon beküldött szöveg]

Nagyon jó kis láda, köszi a rejtést.

fkmaster 2008.11.22 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Korábban már többször jártam/jártunk Sirokon, így a várat is megnéztem már korábban a GC kedvéért már harmadszor:) A Várak Mátrában túramozgalom a szemben lévő két földvár maradványaihoz is felcsábított, így azt hittem, mindent láttam már itt. Persze ez a multi egész más szempontból mutatja be a környéket, jó volt végigjárni. A 3.pontig autóztam, majd az ajánlott ösvény helyett a kék kereszten mentem fel a 4. és 5.pontig. Ekkor kezdett el szakadni a hó, így igazán hangulatos kirándulásban volt részem.

Rudi Team 2008.11.22 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Kellemes séta, könnyű megtalálásokkal.
Éva, Rudi

mike andros 2008.11.16 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Lehet, hogy velem van a baj, de valahogy kiforratlannak érzem ezt a multit. Nem igazán találtam a mondanivalót, a logikus útvonalat. Minden variáció megvolt, hogyan jutok el Sirokra, de nem ajánlott útvonalat a túrához. Az utolsó pontnál sorsára hagyja a delikvenst. Nem ez lesz a kedvenc túrám. Viszont minden elismerésem a belefektetett munkáért.
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Csenge, Mike, Botond, Norbi

M.Sasa 2008.11.15 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Egri hétvégi pihenés (?) alkalmával, délutáni szieszta helyett ugrottam át a várhoz, onnan át erre az oldalra. Csodálatos volt az idő, gyönyörű a kilátás Sirokra és a várra. Ficzusék éppen jöttek lefelé a ládától a kutyákkal, amikor én még felfelé kapaszkodtam. Szép helyen van a rejtek és ötletes a rejtés, élveztem a mászást. A darnó forrás környéke is nagyon tetszett, és általában az egész környék.

ficzus 2008.11.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.54
Két részletben sikerült megtalálni.Az első két pontot a megjelenés napján kerestük meg, de ránk sötétedett meg elkapott a zuhi.Ma újra végig jártuk az egészet.Az erdő csodálatos őszi szinekben pompázik.Vastag avar, út egy szál se :).Jól el is tévedtünk, jó nagyot barangoltunk az erdőbe, bejártuk keresztül kasul.Nagyon kellemes barangolás volt, két kutyus is csatlakozott hozzánk segítség gyanánt.Igazán kellemes csajos kirándulás volt, köszi a rejtést.Aranka Erzsi Ficzus.

Első pontmásodik, a templomnál
csak felfelé....az erdő nagyon szép
végre megvan :)ezt látja a láda
a kutyus segítettmeg kellett pihenni :)
tudo 2008.11.13 09:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.23
A 2008/09 tél első télies jellegű kerékpár edzése a Kál - Kápolna - Verpelét - Tarnaszentmária - Sirok - Pétervására - Nemti - Nagybátony - Pásztó - Szurdokpüspöki útvonalon 105 km-n, 700 m emelkedéssel és 2 új ládával. Mivel téli időszak és Mátra, ezért 1 defekt és 2 ázás színesítette a km-eket.

Az idei télen először indultam 3 felső részben és téli kesztyűvel. Sirokig csak egy rövidebb ázásban volt részem, a bemelegítés 27 km-e 54/16 - 54/19 között átlagos 88 rpm ped. és 122 bmp pulz. mellett rendben volt. A Kék sáv mentén érkeztem a kezdőpontra. A pontokat a megadott sorrendben jártam végig, lényegében egyértelmű volt minden. Közben a Kék + is előkerült.

Az erdőben a lombozat már a földön van, kerékpározás közben óvatosnak kell lenni, mert nem látni a köveket, a gallyakat és a gödröket. A láda azonnal meglett.

A ládától a földút szerpentinen gurultam le. Óvatosan duhajkodtam az erdőben, nem is volt gond. Azonban amikor kiértem a síma aszfaltútra, egy éles kő elvágta a hátsó belsőmet. A közért előtti padon ragasztottam, 15 perc elment feleslegesen :-(.

A hosszúra sikerült zárás után kezdtem a 2. szakaszt GCIAKU felé.

Sirok templomaSirok látványa a templomdombról
A siroki vár látványa a 3. ponttólA Nyírjes 1.
A Nyírjes 2.A siroki vár látványa a ládától
TalálatSirok látványa a szerpentinről 1.
Sirok látványa a szerpentinről 2.Útmenti kereszt - Pétervására
Nivabibi 2008.11.05 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.94
A láda helye kissé önkényes, igazából nem sok mindent mutat.

VP 2008.11.02 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.23
Eger Nagydíj tájfutóverseny Cserépfalu mellett a bükkben. Odafele, hazafele ládák.

 
alucifer 2008.10.31 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
A település már részben ismerős volt de ezeket, a pontokat
még nem láttam.
A szobornál hosszan elidőztem és vagy hússzor körbejártam
mire fölfedeztem a keresett dátumot.
A rejteknél én is a lenti részen keresgéltem, majd megunva
felmásztam az erodálódott dombtetőre és jött a siker.
Köszi a rejtést

A forrás mellőlA tónál
A rejtektől 1A rejtektől 2
zayd 2008.10.30 19:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Kalandos volt sötétben. Végül a rejtő segítségével a jelszót is sikerült megfejteni, mert a 2. pontnál a keretről olvastam le az évszámot, az ajtó helyett. A ládát kb 10 percig kerestem az út oldalában, de valójában egy kicsit fentebb volt, ott már rögtön meglett.

Kerticsorbi 2008.10.30 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Nagyon kalandosra sikeredett. Feleségemmel és a négy gyerekemmel kerestük meg a ládát poroszlói őszölésünkről. Már odafele is kalandosra sikeredett, mert sikerült a bozótoson átvergődve, kerítésen átmászva megközelíteni a ládát, ahelyett, hogy az úton mentünk volna. :)
Visszafelé menet elkezdett csepegni az eső, majd hírtelen jégesőbe váltott. Ami úton fölfelé kellett volna mennünk, azt lefelé rögtön megtaláltuk. Lefelé menet egyik pillanatról a másikra az útból egy több mint egy méteres erős sodrású patak lett.
Míg be nem ültünk az autóba volt sírás, rívás és fogcsikorgatás. Szállásunkon már büszkén mesélték élményeiket a gyerekeink.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.