geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2308. Réti mészkő (GCCSOL)

Jellegzetes alföldi rét

Jellegzetes alföldi rét

Feltárás

Feltárás

Tájékoztató tábla

Tájékoztató tábla

Kőtábla

Kőtábla

Az alsóbb rétegekhez

Az alsóbb rétegekhez

Kőzetréteg

Kőzetréteg

Kitermelt kőtömb

Kitermelt kőtömb

Az alföldi pásztorélet emléke (RIBIZLI51)

Az alföldi pásztorélet emléke (RIBIZLI51)
Szélesség N 46° 25,609'
Hosszúság E 19° 51,889'
Magasság: 90 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.11.21 11:21
Megjelenés időpontja: 2008.11.21 18:15
Utolsó lényeges változás: 2015.05.03 07:50
Utolsó változás: 2020.03.28 18:34
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony & Zerind
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 500 m
Megtalálások száma: 295 + 3 sikertelen + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


Réti mészkő TVT
A láda a csólyospálosi réti mészkő feltárásának szigorúan védett területét mutatja be a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának segítségével. A kijelölt útvonalakról nem szabad letérni. A hely jellege miatt visszarejtéskor csak helyben termett kövekkel álcázható!!
A terület világviszonylatban párját ritkító geológiai különlegességet mutat be, amelynek alföldi lelőhelyei tízezer kilométeres körzetünkben egyedülállóak (Közép-Ázsiát, Kaliforniát és Ausztráliát említik).

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

A hely megközelítése
Csólyospálos községben a  N 46° 25,079' E 19° 50,386' 100 m [GCCSOL+leágazás] pontnál térj le az országútról északkelet felé.
Távolabbi (1500 m) parkoló a temetőnél:  N 46° 25,709' E 19° 51,048' 95 m [GCCSOL+1.parkoló] Innen a bemutató hely homokos dűlőúton közelíthető meg.
Tovább is autózhatsz addig a pontig, amíg a homokos útról induló füves szekérutat eléred:  N 46° 25,354' E 19° 51,710' 95 m [GCCSOL+Elágazás], majd a tanya közelében parkolhatsz:  N 46° 25,486' E 19° 51,849' 95 m [GCCSOL+2.parkoló]
A rejtekhely tanyák közelében van, de a rét a rejtőhellyel és a hozzá vezető kitáblázott út is a KNP kezelésében van, a kutyákat a gazdák -elmondásuk szerint- sohasem engedik szabadon.
A látófánál palló alatt. Viszont egyszer "Eltájoló" a nádkunyhóban találta meg. Ha máshol lenne, kérlek rejtsd az eredeti helyére vissza!
A kő nélküli Alföld
Sokan hiszik, hogy az Alföldön építőanyagként évezredekig csak az agyagos vályog, meg az ebből készíthető tégla állt rendelkezésre.
Közismert Gyovai Pál (1885-1976) esete, amely csak erősíti ezt a közhitet. Egész életét mint mezőgazdasági munkás Mindszent környékén töltötte, és saját bevallása szerint 80 éves koráig nem látott kőtömböt. Ekkor tanyája közelében utat építettek, és az alapozáshoz kőtömböket halmoztak fel. Gyovai Pál ekkor ellenállhatatlan késztetést érzett arra, hogy a köveket megfaragja, így vált öregkorára nagyszerű autodidakta művésszé. Az általa alkotott 14 szobor közül több a MNG-ban és a kecskeméti Magyar Naiv Művészek Múzeumában is megtalálható.
Igaz, a Duna finomszemcsés hordalékával feltöltött felszín alatt több kilométeres mélységben hatalmas hegyek rejtőznek eltemetve, de ezek nyilván nem jöhetnek szóba mint kőbánya helyszínei.
Pedig errefelé is akad kő. Kevesen tudják, hogy már a Honfoglalást követő időszakban óriási monostorokat és más egyházi épületeket emeltek a helyben kitermelt mészkőből a Duna-Tisza közén.
A réti mészkő
Erre a különleges karbonátos kőzetre a továbbiakban a mészkő kifejezést használjuk a nagyfokú hasonlóság miatt attól függetlenül, hogy mészköves, dolomitos-meszes vagy inkább dolomitos kőzetről van szó.
A réti mészkő keletkezése
A hegyeket alkotó mészkő mészvázú élőlények elpusztult maradványaiból képződött, a réti mészkő keletkezése ettől teljesen eltér, mivel a talajvíz oldott mésztartalmából képződik. A vegyi folyamat hasonló a kazánkő vagy cseppkő képződése során lejátszódóhoz. A réti mészkő egykori sekély szikes tavak, száraz évszakokban kiszáradó tocsogók (semlyékek) fenekén keletkezett a geológiai jelenkorban. A vízben oldott kalcium-hidrokarbonátból kiszáradások idején oldhatatlan kalcium-karbonát (mészkő) vált ki, és a leülepedő mésziszap megszilárdulva 10...15 ezer év alatt több arasznyi szilárd réteget képezett a tómederben. A mészkő a víz magnézium-tartalmától függően kisebb-nagyobb mértékben dolomittá alakult: a dolomit a kalcium és magnézium kettős karbonátja.
A Solt-Kecskemét vonaltól északra inkább dolomit, attól délre inkább dolomitos mészkő összlet keletkezett. A tó végleges kiszáradása során a tómeder szélfútta porral feltöltődött, és a kőzetet talajréteg rejti viszonylag kis mélységben.

A réti mészkő felhasználása
A réti mészkövet kezdetektől használta a magyarság épületek alapozásához, kútkávák készítésére, de sok nagyszabású építkezéshez is, mint például az egykori szeri monostor, a soltszentimrei Pusztatorony, vagy később a félegyházi Kiskun Múzeum (egykori Kapitányság) épülete. Sok művészettörténész, nem ismerve a kőanyag eredetét, ezeket az épületeket "tájidegennek" érzi.
A KNP épületének udvarán áll a réti mészkőből kifaragott, kun alakot ábrázoló szobor, az alábbi rovásírásos felirattal:
"E kőember állíttatott kun atyáink emlékére.
Múló idő, állj meg itten, égbéli nap süss e népre."

A réti mészkő nem egységes anyag. Egyik megjelenési formája a sárgás-vöröses színű "darázskő". Ez onnan nyerte a nevét, hogy a kő kiválásával egy időben leülepedett növényi törmelék idővel kikorhadt, és lyukacsos, darázsfészekhez hasonló megjelenésű kőzet maradt vissza. Ez a fajta kő nem túl szilárd, ezért csak kisebb igénybevételre alkalmas, ellentétben a másik fajtával, a helyi kővágók szavával "acélas" kővel. Ez a név a szürkés színű, tömör kőfajta keménységére és időtállóságára vonatkozik; ez az anyag akár szobrok készítésére is megfelel.
A réti mészkő kitermelése
A feltárás egyben népi ipartörténeti, kulturális emlék is.
Saját szükségleten felüli, nagyobb mennyiségű kő bányászására a kővágók szakosodtak. Ezek az emberek csalhatatlanul ki tudták jelölni, hol érdemes a bányászást megkezdeni. A vízzáró tulajdonságú kőréteg felett a laza termőrétegben a vízellátás jobb, a növényzet szebben fejlődik. A kővágók elsősorban az erdei papsajt (Malva silvestris), a kővágók megnevezése szerint "kővirág" gyakorisága és fejlődése alapján tájékozódtak a réteken.
A talaj eltávolítása után lábuk alatt terült el a kőzetréteg. A felső réteget a legfiatalabb anyag képezte, amely legtöbbször darabos, lemezes megjelenésű volt (pacsmag- vagy pecsmegkő néven használták alárendeltebb építkezési célra). Az összefüggő, kemény kőzetrétegbe csákánnyal kis mélyedést ütöttek, majd egy 20 kilónyi súlyú, kihegyezett vasrúd hegyének a mélyedésbe ejtegetésével ("rudalással") előbb-utóbb megrepesztették a követ ("mögdurrant" a kő). Kemény, "acélas" kőben a repedés akár 5...6 méter hosszan is elfutott teljes rétegvastagságban (a kővágók szerint a kőnek "szála van, mint a fának"). Embert próbáló munkájuk a rétegvastagság növekedésével együtt nehezedett, de mégis örültek a két-három arasznyi vastagságú kőnek, mivel azt szaporább volt kitermelni. A kődarabokat két öl hosszú, egy öl széles, fél öl magas "kubiba" rakták össze, eladáskor az elszámolás így közvetlenül köbölben történt. Egy kővágó egy heti kemény munkával általában két kubit termelt ki, ami durván 25 tonnának felel meg.

Ismertebb előfordulások
A réti mészkövet sokfelé kitermelték, Csólyospálos határán kívül nevezetesebbek: Orgovány, Sándorfalva, Kistelek, Tiszakécske, Nyársapáti és Pusztaszer térsége.

A csólyospálosi földtani feltárás
1978-ban került védelem alá a 70-es években felhagyott kitermelés. Sokak számára emlékezetes a Rockenbauer-féle kéktúrás filmsorozatnak az Alföldet bemutató folytatása. Itt a készítők külön kitérőt tettek a réti mészkő lelőhelyére, amely akkor még szabadon látogatható, egy hektárnyi vadregényes terület volt. Ez év (2008.) nyarán láttam először a filmsorozatot, és fellelkesülve felkerestük a helyet. Az adott koordinátákat magánterületeken, tanyaudvaron és villanypásztoron keresztül volt lehetséges megközelíteni, de gyékényes bozóton kívül nem találtunk semmit. Egy pásztorember elmondása szerint geológushallgatók és külföldi tudósok még járnak ide, de meg kell elégedniük azzal, hogy itt-ott találnak félredobott kőtömböket.
Szerencsére a helyzet megváltozott.
A védelem alá helyezés 30. évfordulójára a KNP felújította, és október végétől látogathatóvá tette a kis területű TVT-t. A feltárás helyreállítása lehetővé teszi a kőzetképződés folyamatának megfigyelését. A kőzetréteget vagy fél méter vastagságban homokos-löszös talaj fedi, a talajtani metszeten közvetlenül ez alatt látható a leülepedett, laza mésziszap. És minél lejjebb van a réteg, annál idősebb, és annál jobban előbbre haladt a kővé válás folyamata. A terület ma már szigorúan védett, és látogatni csak az erre a célra létesített pallósor mentén lehetséges. A felújítással egy időben a községben és a lelőhelyen is új eligazító táblák lettek kihelyezve, így segítve a megközelítésben és a látottak értelmezésében.

Források:
1. Külön köszönetet mondunk a KNP munkatársainak, dr. Vajna Tamásnénak (igazgató) és Balázs Rékának a tőlük kapott tudnivalókért.
2. A réti mészkőről
3. Varangykő tanösvény
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (177 db): környezet: 4.63 rejtés: 4.54 web: 4.74 átlag: 4.64

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Attibati 2020.08.08 11:00 - Megtaláltam
részletek hamarosan

nagyutazo 2020.07.19 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :)

Jeti Úr 2020.07.13 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon érdekes hely. [Geoládák v3.4.1]

Szomolya 2020.06.06 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Először tartottunk a sok tanyától, de semmi gond nem volt. A hely viszont nagyon jó, nagyon szép. Legjobban a végtelen csendet élveztük, meg a sok gyönyörű mezei virágot.

jozso107 2020.06.06 13:28 - Megtaláltam
Köszönjük, Bogyó és Babóca ???? [Geoládák v2.2.4]

zoli96 2020.06.01 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

ha8je 2020.06.01 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Odin94 2020.05.31 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!
A térségben utazgatós, nézelődős napot tartottunk, így ejtettük útba Csólyospálost is. A környezet nagyon szuper, csendes és békés, ráadásul még egy sünivel is találkoztunk. :D
B+Sz

sanzi89 2020.05.21 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.16]

Hey-ho 2020.05.18 08:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

VenTOmi 2020.05.14 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Chili2019 2020.05.10 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

Hulkstunt 2020.04.25 22:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! gyonyoru hely, erdemes elmenni megnezni [Geoládák v3.3.2]

anettx 2020.04.25 14:00 - Megtaláltam
TFTC!
Alföldi bóklászás erdész-láda nyomán.
[Geoládák v3.3.2]

BT_pro 2020.04.22 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Ásványvadász 2020.04.13 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Az ajánlott parkolótól sétáltunk a mini tanösvényig. Hihetetlen mennyire síma itt a rét. Mint egy óriási focipálya. A geológiai különlegesség és a pásztoréletet bemutató sétány nagyon tetszett.

v.judit 2020.03.28 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

mpeti1985 2020.03.28 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

J.Agota 2020.03.22 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Janer6328 2020.02.02 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Edina és Jani [Geoládák v3.3.2]

Páratlanpáros 2020.01.10 08:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Ajtony 2020.01.06 09:08 - Egyéb
Ez úton is köszönöm Sirles-nek az ideiglenes pótlást és Fixis-nek a régi felkutatását és visszahelyezéeét!

Fixis 2020.01.05 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Kerékpáros találat.
A régi láda a nádasban úszott, kihorgásztam. Szerencsére nem ázott be.
Beraktam a mikró mellé.

3ED13715-BDD4-410D-B95E-42F8A4A9906B 
SirLes 2020.01.02 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Mikro láda kihelyezve, csak logbookkal. [Geoládák v3.1.2]

P1090804P1090805
P1090808P1090819
P1090821P1090822
Ilyet keress 
tixem 2019.12.07 13:40 - Megtaláltam
Képek alapján jelszó nélküli megtalálás elfogadását kérem, köszönöm. Sajnos a ládát nem találtam meg.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.12.08 07:50]

20191207_134020Screenshot_20191207-134015_Locus Map
Screenshot_20191207-134010_Locus Map 
Butchman 2019.10.26 09:52 - Megtaláltam
Sajnos sehol sem találtam a ládát. Kérem az elfogadást a fotók alapján. Köszönöm. [g:hu 1.6.4]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.11.03 10:55]

IMG_20191026_095101IMG_20191026_095106
IMG_20191026_095152 
kosbor 2019.08.24 18:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nmárti 2019.08.12 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] Nem szeretem az Alföldet, a homokot. Begyűjtve.

 
Atmosz&Zozmosz 2019.08.10 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Nagyon szép hely, köszönet a rejtésért!

SandorCsaba 2019.08.01 19:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

T. Szilvi 2019.07.20 17:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dobozipatikus 2019.07.16 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Senator62 2019.07.08 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.90
O. K.

m_andi 2019.06.08 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszönöm.

Nutszeru 2019.06.02 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BranDroid 2019.05.21 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

uccsagor 2019.05.04 12:24 - Egyéb
A ládát ma pótoltam az eredeti rejtés szerint. ???? [Geoládák v2.2.5]

tibortt 2019.04.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Köszi a rejtést! Szép és érdekes hely. Érdemes eljönni. A ládát sajnos nem táláltuk a helyén, pedig ideális rejteknek tűnik. A kép alapján kérném a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.04.28 15:02]

58384384_277518206467700_672515986481479680_n 
bigmick 2018.10.23 14:04 - Megtaláltam
Sem a palló alatt, sem a kunyhóban nem találtuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0h]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.10.23 15:30]

GCCSOL_20181023134815.jpgGCCSOL_20181023140407.jpg
molka 2018.10.22 15:00 - Megtaláltam
Köszi!

imageimage
imageimage
earl77 2018.10.22 10:43 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk, pedig elég egyértelmű a helye. A kunyhóban sem volt. Még a kukát is megnéztem, hátha kidobták.

IMG_20181022_104355IMG_20181022_104224
IMG_20181022_104453IMG_20181022_104457
IMG_20181022_104800 
ehunvane 2018.10.19 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Köszönöm a rejtést- jól el volt dugva.
A szekér útra való kanyarnál már könnyebben el lehet akadni személyautóval én egy kicsit az elött parkoltam le.

Mészkő 
nagyhella 2018.10.13 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

VaVi 2018.10.08 15:42 - Megtaláltam
Köszi az Amarettinit, annak, aki otthagyta - finom. Felkötöttem a kunyhóba, egyétek ;)
A láda az eredeti helyén. A tó pedig ki volt száradva.

Paul 2018.09.29 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

kópé1993 2018.09.23 10:53 - Megtaláltam
Tetszett a hely. Alföldi ládázás. Köszi a rejtést!

IMG_20180923_104801IMG_20180923_104834
IMG_20180923_104840IMG_20180923_104918
IMG_20180923_104927IMG_20180923_105151
IMG_20180923_105705IMG_20180923_110256
Mókus Család 2018.09.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Nagyon szép környezet, karbantartják, tetszett

20180915_16533420180915_165851
20180915_164803 
Mary Lou 2018.09.08 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltuk.
Kellemes hétvégi ládázás a Kiskunságban.
A láda visszatettük a feltételezett helyére
Köszönjük!

Bugár-orienteering 2018.07.10 12:05 - Egyéb
Mivel újra a környéken töltöttünk pár napot, abban a reményben, hogy kiszáradt a 'tó', ellátogattunk ide. Sajnos nem teljesen száradt ki a feltárás, de azért érdekes volt.

eltájoló 2018.06.23 19:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Nagyon érdekes a hely és ízlésesen meg van csinálva. A feltáráshoz vezető ösvény is szépen karban van tartva. A láda elsőre nem lett meg. A rejtett segítség nem segítség, ugyanis nem ott van a láda, ahol írva vagyon. Nem is helybéli kövekkel van álcázva, ahogy a leírásban szerepel. De meglett, jó helyen van, nem tud beázni. Köszi a rejtést.

Wladin 2018.06.01 17:03 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm.

20180601_163159 
Sir Pajszer 2018.05.15 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Köszi!

Sheeva & Leon 2018.05.01 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget! :) [g:hu 1.5.4]

pliptai 2018.04.30 16:50 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

EmesESE 2018.04.29 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Bugár-orienteering 2018.03.17 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Ma egész nap esett az eső, de tájfutó verseny után útba ejtettük ezt a ládát. Nyáron is járunk majd a környéken, akkor száraz időben jobban megnézzük.

petrot81 2018.03.15 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

A logfüzet ázott, de még tudtunk bele loggolni. A sok belvíz miatt nem láttunk mindent, de így is nagyon szép a hely :) [Geoládák v2.2.3]

KincskeresőkÖsvény
Vincenzo65 2018.02.10 10:11 - Megtaláltam
Újabb hely ami a geozás felső szintje!!! Hozom majd a többi fiamat is!

ViczianSz 2018.02.10 10:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Gyönyörű kis emlékhely. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kádár-Németh család 2017.10.22 15:30 - Megtaláltam
Nagyon szép, rendezett!

katika 2017.10.14 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Szuper hely! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
kupec 2017.09.10 17:14 - Megtaláltam
Szeretem az ilyen világvége helyeket, főleg, ha még földtani látványosságok is vannak.

LionDaddy 2017.08.24 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.37
Idei nyaralásunk helyszíne a Szeged melletti, Mórahalom volt, útban odafelé ládáztunk is egy kicsit. 20/4. találat.
A megadott parkolóig haladtunk gépi erővel, utána pár 100 m gyaloglás, de megérte.
A tanösvényhez érve őzeket riasztottam fel, amik az árnyékban hűsöltek. Mire bekapcsoltam a gépem, már csak az utolsó fenekét sikerült lekapni, ahogy beugrik a nádasba.
A tanösvény és a bemutatott réti-mészkő nagyon tetszett és érdekes volt, nem láttam még ehhez hasonlót.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

P1380222P1380223
P1380224P1380225
P1380226P1380227
P1380228P1380229
P1380230P1380236
P1380232P1380233_stitch
hitamas 2017.07.15 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Minden láda nem lehet a helyén ... Majd legközelebb, ha erre járunk. :( (Ez volt a Nem találtam meg bejegyzés szövege).
A rejtő kedves ajánlatára (GCTERO után másodszor) megváltoztattam a bejegyzést. Nagyon érdekes helyszín, hasonlatos a GCATKR ládához, ahol ugyanígy, a semmi közepén találhatunk geológiailag egyedülálló látványosságot. Köszönjük, hogy megmutattad. :)

Istennyila 2017.07.12 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megtaláltuk, köszönjük!

Érdemes az útról letérni, és bemenni, mert füves parkoló van a láda közelében
N 46°25.486' , E 019°51.849' koordinátánál.
Az úton parkolással nem csak az a gond, hogy ott mezőgazdasági járművek közlekednek, hanem az is, a mély homokban megállva könnyen el lehet akadni...

IMG_20170712_132955IMG_20170712_131043
Ferrit 2017.06.05 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

AntalAttila 2017.05.01 15:30 - Megtaláltam
Ezt a ládát is megtalálta a szegedi Antal család: Attila, Kitti, Réka, Levente. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2017.05.10 14:59]

VikiVöki 2017.04.30 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönjük a túrát. Szép a bemutatótér.

IMG_20170430_152504IMG_20170430_152127
IMG_20170430_151757IMG_20170430_151753
IMG_20170430_151530IMG_20170430_145138
sandorfabi 2017.02.21 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, igazán szép hely, nem jöttünk volna ide láda nélkül :) köszönjük a rejtést !!

Szilágyiék 2016.11.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Szuper volt!
Csodás napsütés, enyhe őszi idő, szép környezet, jó leírás, könnyű találat.
Ezt nagyon szeretjük.
A megtalálás és a gyönyörködés után kellemesen megebédeltünk, és folytattuk a mai nap ládavadászatát.

Köszönjük szépen!

SAM_2149SAM_2152
SAM_2154SAM_2155
SAM_2157 
Gyurmi 2016.11.11 21:42 - Megtaláltam
A ládát sajnos nem találtuk, a hely eléggé fel volt forgatva. A kijelölt útról nem nagyon mertünk letérni. A hely, a bemutató nagyon érdekes. Kérjük a képek alapján igazolni a megtalálást. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.11.12 08:25]

GCCSOL_20161111124458.jpgGCCSOL_20161111124515.jpg
GCCSOL_20161111124534.jpgGCCSOL_20161111124426.jpg
GCCSOL_20161111124339.jpgGCCSOL_20161111124354.jpg
GCCSOL_20161111124409.jpg 
Ajtony 2016.11.09 23:59 - Egyéb
Az eltűnt ládanaplót és ajándékocskákat "CsipiX" játékostársunk pótolta, ez úton is köszönöm.

CsipiX 2016.10.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
A környezet csodaszép, még így őszutón is! Nem is sejtettem, hogy itt ilyet találok, ami felülmúlja a leírást és a fotókat is! A terület nem nagy, de annál látványosabb - köszönöm a lehetőséget!
A ládát sajnos kifosztották! :( A doboz legalább megvan,de papír zsebkendővel bélelve... se logbook, se ceruza / toll és az apró "kincseknek" is hűlt helye. Bringás túra volt, így sajnos nem készültem gyógyításra, a kitakarított, üres :( ládát visszarejtettem. A karbantartás - leginkább a jelszó miatt - mihamarabb indokolt! Kérem a fotók alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.11.01 08:09]

retimeszko_0001retimeszko_0002
retimeszko_0003retimeszko_0004
retimeszko_0005retimeszko_0006
N.Zs. 2016.09.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Autós csavargás körben egy kisebb zápor és egy hatalmas zivatar között találtuk meg.

2016.09.17 0392016.09.17 040
2016.09.17 0412016.09.17 042
2016.09.17 043 
zsityi 2016.08.26 17:02 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk :)

P1240978P1240979
sorx 2016.08.13 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2016.08.13 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kogerj 2016.08.07 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Nagyon szép helyszín,érdekes bemutató! Köszi,hogy megmutattad ezt a helyet!

Szinta 2016.08.07 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kismaczu 2016.08.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Köszönjük a rejtést.

IMG_20160801_133918IMG_20160801_133531
IMG_20160801_133455IMG_20160801_133422
IMG_20160801_133330IMG_20160801_133308
IMG_20160801_133228IMG_20160801_133152
IMG_20160801_133143IMG_20160801_133101
IMG_20160801_132957IMG_20160801_132950
IMG_20160801_132938IMG_20160801_132934
IMG_20160801_132848IMG_20160801_132826
IMG_20160801_132818IMG_20160801_132814
IMG_20160801_132221IMG_20160801_131106
IMG_20160801_131100IMG_20160801_131054
Benke Antal 2016.07.31 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.30
Szépen rendben tartott területen, igényesen kialakított szabadtéri bemutatót kaptam. Sajnos a rétegeket nem igazán volt lehetőségem megnézni, mert éppen víz alatt volt minden, de így is megérte.
Köszönöm.

20160731_16531120160731_170213
20160731_171447 
tabletta 2016.07.30 05:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20160730_050532 
gajdacsil 2016.07.24 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kiflik 2016.06.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Köszi, nagyon szép a környezet, érdekes a hely!

GAMANO 2016.05.16 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

uccsagor 2016.03.28 14:26 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!!!

-1-2
Tagesz 2016.03.27 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Anzix56 2016.03.22 18:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Hibátlan rejtés, víz alatt a lényegi látnivaló inkább most egy tó, nyáron 30 fokba biztos jobban mutat. Köszi a ládát.

gereboy 2016.03.14 23:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
Dávid család [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

K&H 2016.01.30 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
#88
Köszönjük a rejtést! Érdekes kirándulás volt, bár az idő nem volt valami jó. Ez persze nem von le semmit a rejtés színvonalából, ismét egy hely amiről fogalmunk sem volt, hogy létezik itt az Isten háta mögött a puszta közepén. A téma is érdekes volt, köszi még egyszer!

kincs92 2015.12.31 11:09 - Megtaláltam
Elég sok ládát kerestünk fel Szeged felé tartva, nekem mégis ez volt a kedvencem. Még ebben a hideg időben is gyönyörű látvány volt, megéri ellátogatni ide :)

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső & Csabi, Petra és Laci

Petra&Laci 2015.12.31 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Cloudwalker 2015.12.31 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Igazán különleges helyszín megérte tenni egy pici kitérőt érte.

Köszönjük, hogy megmutattad,

Petra, Kincső, Laci és Balear

vastagj 2015.11.15 15:35 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Dombos Család 2015.08.08 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Köszönjük a rejtést. Tollat sajnos elfelejtettünk vinni.

CsiLa 2015.08.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.74
Megtaláltuk! Köszi! :)

harcibarack 2015.07.28 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Megtaláltam!

Keresési idő: Nem is igazán kerestem. Olvastam a táblákat és mikor az út végére értem, gyorsan meglett.
Pontosság: pont ott van.
Időjárás: Hűvös nyári késő délután.

Helyszíni jelentés: Minden rendben van. A nagy nádasos, füves terület miatt állandóan susogást, mozgást lehetett tapasztalni. Folyton olyan érzésem volt, mintha egy csomóan figyelnének. Szóval akinek Anatidaefóbiája, vagy hasonlója van, az inkább ezt a ládát hagyja ki. Maga a táj nagyon szép. A megközelítés kicsit nehézkes, de korrektül le van írva, hogy mikor merre kell menni. Ki is van helyenként táblázva.
Logolni sajnos nem tudtam, mert most először nem vittem magammal tollat. (Induláskor kiesett a füzetből, amibe a jelszót írom.) A ládába simán belefér egy használt ceruza, de talán egy hagyományos golyóstoll is.

Élmény: Úgy tűnik, csak engem szeretnek ennyire a kutyák. Múltkor a Dóci ládánál is kettő megkergetett. Most is ez volt a helyzet. Szerencsére nem bántottak, csak ugattak, meg futottak utánam, de mikor megálltam, ők is leültek és elhallgattak.

Köszönöm a rejtést. :)

Nargoth 2015.07.23 20:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Útban Szegedre szólt Rosie77, hogy van itt egy Ajtony láda. Kicsit csodálkoztunk rajta, de már állítottam is be a GPS-be célnak a ládát!
A helyen nagyon szépen alakították ki a nem csak a kőzetréteg, hanem az alföldi pásztor élet bemutatását is! Érdemes volt bemenni érte!
---------
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2015.07.23 20:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Az általam -és Téged ismerve, általad is- haszontalannak/szemétnek ítélt dolgokat kiszedtem,így sajnos nem maradt bent túl sok minden. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

wildpig 2015.07.02 09:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lavami 2015.06.28 11:57 - Megtaláltam
Most könnyebb volt, mint télen. Köszönjük szépen. Varga Család [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

b.bea78 2015.06.13 17:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2015.05.02 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Megtaláltuk. Nagyszerű helyre hoztál el. Bemértük s elküldtük e-mailben a pontokat.Totemoszlop nagyszerű helyen van. Köszi szépen a lehetőséget.

Tikis 2015.05.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.96
nagyon erdekes hely, tokeletesen karbantartva. koszonjuk.A lada a totemnel volt, a viz a tetejeig ert most.

kispeter12 2015.04.27 10:45 - Megtaláltam
Köszönöm!

QuadKan 2015.04.05 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Megtaláltam a pallósoron szétszórva! Mivel a feltételezett eredeti rejtekhely víz alatt van, kicsivel odébb vittem a totemoszlophoz a pallósor végére, a jobb sarka alá helyezve.

takacsimre 2014.12.31 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Szeged környéki ládázás utolsó napja barátainkkal, Icával és Gézával. A láda helyét feleségem fedezte fel. Géza megmozdította, de nem tudta kivenni a lefagyott jeges homoktól. Feleségem felvetette a palló felemelésének lehetőségét, amit mi, fiúk egyhangúlag elutasítottunk. A kivéséshez szükséges munkaeszközöket (két kődarab) én kerestem meg, amelyeknek segítségével Géza -kőkorszaki módszerrel - kivéste a ládát. Közben Ica folyamatosan nekünk drukkolt. Igazi csapatmunka volt. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2014.12.31 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Sajnos a mészkövekből nem sokat láttunk, hiszen hó takarta őket. A ládát egy jégdarab "őrizte", nem volt egyszerű megszerezni a jelszót:).

 
SportMan 2014.11.22 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Ahhoz képest, hogy világviszonylatban is milyen jelentős ez a feltárás, sokkal kitáblázottabb környéket vártam volna, útközben odafelé nem sok minden utalt a helyre. Odaérve viszont valóban páratlan dolgot láthattunk, rejtés is jó, a környezet is szép, egy élmény volt.

sztyopa13 a páratlan páros 2014.11.06 08:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.A rejtő zselici rejtéseit ismerve,itt sem csalódtunk!Nagyon érdekes,szépen kialakított bemutatóhely.Köszönjük! A fagyis dobozt elvittük.A benne lévő dolgok befértek a másik dobozba.Az összeszáradt vadgesztenyét és a törött zsírkrétát nem pakoltuk át.

 
Zsuzsa&István 2014.10.26 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Nagyon érdekes hely, most a kőtáblák víz alatt vannak. Mi csak a kis dobozt találtuk meg, tovább nem keresgéltünk. Köszönjük.

SZ-ti 2014.10.19 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2014.10.11 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Nagyon érdekes a mészkő, ilyen közel a felszin alatt. Az egész komplexum nagyon szép és a tájba illő. Találtam ott 5 iskoláslányt, akik azonnal tudták, hogy miért jöttem és már szedték elő nekem a ládákat. Most sajnos nem tudtam magammal vinni a másik dobozt, mert gyalog voltam és nem fért be a táskámba. Ez biztos nekem az "ide se jöttem volna ládázás nélkül" kategóriába tartozó láda. Köszi a rejtést!

alucifer 2014.09.18 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.06
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


otto1981 2014.09.15 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Megtaláltuk, köszönjük.
Ottó és Zsó.

Judit és Béla 2014.09.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk. Nagyszerű, pompás, remek.
Ajtony kérésére új ládát helyeztünk ki a régi sérülékeny fagylaltosdoboz helyett (amely könnyen megrepedhet). Mivel a fagylaltosdobozban olyan nagyméretű ajándéktárgyak voltak, hogy nem fértek bele az új ládába, ezt is otthagytuk "ajándéktárolónak". A jelszó a kisebb méretű dobozban olvasható; a két láda egymástól nagyjából 30 centiméter távolságban várja a megtalálókat.
A fagylaltosdobozban cédulát hagytunk, amely tájékoztatja a megtalálót, hogy a másik ládában van a jelszó. Így kizárt, hogy valaki csak a fagylaltosdobozt találja meg.

Liberty 2014.08.20 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
10/9 Bács-Békés-Jász ládatúra Gyrossal

Fantasztikus látvány fogadott bennünket a puszta közepén.Csodaszépek a nád építmények, igazi turista paradicsom helyszíne lehet.A web oldal *5-t érdemel, a tartalmas tájékoztatásért. Örülök, hogy eljutottunk ide Gyrossal.
Köszönjük a rejtést.

Csójospálos címere
Gyros 2014.08.20 20:03 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Párduc50 2014.07.18 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
A rejtő segítségével meglett. pedig ott volt!! Köszönjük!

atipapa 2014.06.06 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Köszi

zalajaro 2014.05.04 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
VTSZ találkozó alkalmával.

 
Bubuka 2014.05.04 11:47 - Megtaláltam
A vasutasok tavaszi csillagtúráján.
Érdekes hely! Berzenkedtem, hogy a puszta közepébe kell menni, de aztán kellemes meglepetés volt, megérte!

Zergi 2014.05.04 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.36
Fogtam!
A Vasutas Természetjárók Szövetsége tavaszi csillagtúrája volt Szentesen. Onnan jöttünk ide is....

geocat&geodog❤ 2014.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszi a rejtést! Csodálatos környezet, művészi kialakítású pihenőhely, amit mindenkinek látnia kell!!!!!

picuresnagyur 2014.02.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
köszi

dorjan család 2014.01.12 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönjük. Nagyon szépen megcsinálták a helyet. Egy keveset azért keresgéltünk, de meglett. :)

nogacsalad 2014.01.09 12:30 - Megtaláltam
Részletek később...

 
Ajtony 2013.12.02 08:03 - Egyéb
Egy megtalálói fotó alapján értesültem, hogy jelenleg egy fagyisdoboz szolgál ládaként. Természetesen nem ez volt a kiindulási állapot. Ha az a helyzet, hogy valaki a sérült dobozt ezzel helyettesítette, ez úton is köszönöm az ideiglenes segítséget. Remélhetőleg minél hamarabb sort keríthetek az eredeti állapot visszaállítására. De ez nem egy-két nap kérdése; addig is kérem a keresőket, hogy ne ítéljék meg a helyzetet túl szigorúan.

Strombus 2013.11.29 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Nagyon érdekes leírás és ennek megfelelő helyszín, egyszerű, de jó rejtéssel.
Úgy tűnik, egyre inkább turistákat szeretnének csalogatni ide, építkezés nyomai, a szép nádépítmények az attrakció körül erre utalnak.

A travel bugot örömmel elvittem. Sajnos a doboz gyenge minőségű, (ezért 4,5 a rejtés értékelése). A logbook ázott-száradt. Zip-lock zacskóba tettem a logbookot és információs papírral kiegészítettem a ládát.

 
Péter60 2013.11.29 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Ajtony itt:)? Szerencsére igen, élvezetes a leírás és a bejárás is.

Tisztisz és Csabi 2013.11.10 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Köszi! A területen valamilyen fejlesztés, építkezés folyik. Travel Bugot (KoaQlander Tag), és egy új tollat tettünk bele. Kérlek a TB-t .com-os ládába vigyétek tovább! Köszi

 
Radián 2013.11.09 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Igazán kellemes hely! Köszönjük a rejtést! :)

K.L. 2013.11.01 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.10.18 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Tanyasi relaxálós nap vége felé szinte útba esett a hely. Érdekes a puszta közepén ez a bemutató, hogy pontosan mi is rejtőzik a lábunk alatt. Többek között a tájékoztató tábla is, mely a földön hever.

Pogánypeti 2013.10.07 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Törött lábujjal tekertem ide Kiskunhalasról, de nagyon megérte. Igazi különlegesség amit láttam, nagyon örültem, hogy neki mertem vágni ennek az útnak. És ha már Csólyospáloson voltam, akkor ebben a takaros kis községben is szétnéztem.
Útközben idefelé "levadásztam" a majsai '56-os múzeum virtuális ládáját is, legalább addig is pihentem pár percet a nagy kerékpározásban.
Köszi a rejtést! :)

Jó nyomon járok... :)A földtani feltárás
A meder most száraz voltA réti mészkő
A feltárás helye nagyon jól kiépítettA rétegekből álló réti mészkő
Szerencsére nem jégkrém volt benne :)))A feltárás a tájékoztató táblától
Csizmások 2013.10.06 14:30 - Megtaláltam
ok

viragtapso 2013.10.05 17:00 - Megtaláltam
Szuper volt. Köszönjük a rejtést!!!
Meglett.
A+I

fille.de.l.est 2013.10.05 17:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

A+I

tau 0470 2013.09.22 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Egy különlegesség. Köszönettel.

Réti mészkő. 
Pibo 2013.09.22 00:00 - Megtaláltam
Köszi..

parrish 2013.09.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Megtaláltuk.

L-200 2013.09.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megvan.

plecs 2013.09.15 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.99
A hely szerintem tényleg érdekes, főleg úgy, hogy a fene se gondolná, hogy ott ahol ez van, van az ég adta világon bármi is...

BubaGC 2013.09.15 13:15 - Megtaláltam
:-)

cosinus0 2013.07.12 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
A láda rendben, vizisiklót és békákat is láttunk, érdekes hely. Köszi.

szollosi73 2013.07.11 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.84
Megvan!
Szegedről hazafelé ment tértem be ezt a helyet megnézni.
A közeli tanyánál leparkoltam, és az ott kaszáló fiatalembertől illedelmesen megkérdeztem, hogy nem-e gond, ha ott hagyom kis időre a kocsit, amíg megnézem a bemutató helyet. Készségesen beleegyezett, sőt el is kísért a feltáráshoz, hogy meséljen róla. Ennek annyira nem örültem, mert így sejtettem, hogy nehéz lesz a ládát így elővenni. Nem tévedtem nagyon, végig ott volt, nem tágított, pedig minden táblát elolvastam, töviről-hegyire, alaposan körbefotóztam a helyet, tébláboltam, míg egyszer csak megszólal, hogy van itt egy játék is, nem tudja, ismerem-e? Felcsillant a szemem!! Lehajol és előhúzta a geoládát, majd elmondta nekem, hogy ez milyen játék, én nagyokat csodálkoztam, elkértem, hogy megnézzem kicsit, így már meg is volt a jelszó :)
Visszafelé még a kocsinál a nagyapja is elmesélte, gyerekkorában hogyan építkeztek ebből az anyagból, megmutatta a tanya épületeit is!
Emlékezetes találat volt!
Köszi a rejtést!

 
Tiszaparti 2013.07.07 10:51 - Megtaláltam
Köszi!

Gabbence 2013.07.05 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Köszönöm a rejtést, jó a hely! Ha valaki arra jár előttem (6-án - ma - visszamegyek) és találkozik a biciklis szemüvegemmel, legyen szíves, szóljon nekem. Vigyetek tollat, mert ami a ládában van, már nem használható.

2013.07.06: Meglett a szemüveg! :)

"S minden olyan mozdulatlan... / Mult, jövendő tán együtt van / Ebben az egy pillanatban?"
"Most a nap megáll az égen, / Dicsőség fényözönében, / Csöndessége fönségében."
"Nézem ezt a szép világot. / Mennyi bűbáj, mily talányok!" 
Levi csapata 2013.05.18 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.21
Megtaláltuk

olahtamas91 2013.05.01 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Sajnos a ládában állt a víz. Amúgy érdekes hely volt.

TothTi 2013.04.26 15:00 - Megtaláltam
A sok csapadék miatt a terület, és a láda is víz alatt volt. A láda mindenképpen karbantartást igényel, elázott minden. Sajnos egy lelkes diákcsoport miatt nem tudtam szárítgatni. Nagyon érdekes lehetett volna, ezért minden képpen visszamegyek terveim szerint. Köszi a rejtést. TothTi

sgabor001 2013.01.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Többszöri helyszínen járás után "megtalálva" itt is. :)
(Szinte a szomszédban nőttem fel. :) )

2013 Januárjában
MAD MIKE 46 2012.11.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönöm a lehetőséget!

VKBITANG 2012.11.04 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

miky 2012.11.04 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

garbons 2012.11.02 21:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2012.10.25 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Ősz végi dél-kelet-magyarországi geokess túra.
1 nap. 15/6.

Csuda egy hely, ilyet még nem láttam :-)
A Bakonyban rengeteg a mészkő, de ilyen jelenség tényleg nincs erre fele sem. Óvatosan azért hozzátenném, hogy ennek a réti mészkőnek a minősége meg sem közelíti az ittenit; ez leginkább a Pannon-tenger alján összegyűlt élőlények megmeszesedett maradványaira hasonlít.
A közelben lakó bácsika mesélt gyermekkoráról, amikor még zsebpénzért ő is segített a réti mészkőről a homokot letakarítani, sőt megmutatta a saját házát is, amihez szintén használtak az erre fele is ritka építőanyagból.

Köszi a rejtést!

ps: a közeli paprikaföld ugyan nincs bekerítve, de ettől még magánterületnek számít, nem kellene paprikalopással égetnie magát a gc közösségnek... :-S

moTT 2012.10.21 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Megtaláltuk!!

oxyura 2012.10.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
köszi!
Meglett

peterpan 2012.10.20 11:47 - Megtaláltam
All children grow up, except one ... [wapon beküldött szöveg]

 
Gyömi 2012.09.03 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Köszönjük!

 
bonisbela 2012.07.19 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
A Balaton fele menet ejtettuk utba. Apukam is erdeklodik a kornyek talajjelensegei irant, igy tetszett ez a kulonleges feltaras. Koszonjuk a rejtest!

-eresz- 2012.07.14 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.94
Köszi a rejtést.
A kutyák megkötve és az éppen hazaérkező idős bácsi megmutatta, hogy a melléképület alapzata is ebbpl a mészkőből készült.
A "ház" pedig vert vályogból.
Azt is megtudtam, hogy a mészkő alap felé -amikor még nem volt kátránypapír- kb 10-20 cmnyi nádat helyztek, erre jött a fal.

Temprás 2012.07.10 07:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Köszi a rejtést!

 
fattila 2012.06.15 09:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Ancsa & Taja 2012.06.09 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjüka lehetőséget.

Ancsa & Taja [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

WAdam 2012.05.28 10:08 - Megtaláltam
megtaláltuk...

iMagination 2012.05.20 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszi, kerékpárral Szegedről!

Zeike 2012.05.06 16:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :)

GSdriver 2012.04.22 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
A feltárás most csaknem teli volt vízzel, így a rétegeket csak a tábláról láthattam. Ettől függetlenül sokat tanultam. Köszi szépen. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2012.04.14 15:35 - Megtaláltam
Ezen a hétvégén a család kettészakadt. Mindenki küzdött: anya és Balázs úszóversenyen, mi Gergővel az időjárással. A nap végére a legnagyobb sikert Balázs könyvelhette el, hisz 2x hírdették ki, hogy Magyarország bajnoka Nádasdy Balázs!!!!
A nap egyetlen napsütéses találata. Egy könnyed sétával gyors találat. Gergőnek igyekeztem elmagyarázni miért is érdekes ez a természeti képződmény. Pont úgy tett mit akit érdekel és érti, csak a végén kérdezett meg, hogy most már mehet törni egy kis nádat?
Tört is kettő vagy 3 métereset, ami természetesen ell kellett hozni. Azt megértette, hogy a kocsiba nem kéne berakni, így a tetőre került, ahonnan a szél hamarosan lekapta.
Köszönjük!

bojuvica 2012.03.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Gyorsan megtaláltuk...
Rendben van a doboz is a log-book is.

Ajtony 2012.03.15 19:34 - Egyéb
Köszönet Pomisának a láda rendbetételéért!

Pomisa 2012.03.15 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Autós ámokfutás 7/16
Nagyon tetszett a hely. A ládába raktunk egy logbookot.
Köszönjük a rejtést.

Mokussok 2012.01.08 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.60
Megvan.
Logbook nincs, pótjelszó van :)
Spontán keresés volt, ezért pót-logbookkal nem készültünk,
így sajnos nem tudtunk a kérést teljesíteni.
Köszi a rejtést.

PEx2 2011.12.10 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Pótjelszóval...

atigabi1207 2011.11.19 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Nagyon köszönjük a rejtőnek, hogy megmutatta ezt a helyet. Igazi rejtett kincse ez Magyarországnak. Kesselés nélkül soha nem is hallottunk volna róla. Remek hely, mindenképp megér egy kitérőt ha arrafelé autózik az ember :-)
A logbook hiányzott a ládából, pótlás gyanánt valaki otthagyta a kinyomtatott ládaleírást. A tábla első zöld szavát viszont furcsának gondoljuk jelszónak - de legyen. A képek tanúskodjanak róla, hogy tényleg megtaláltuk :-)

pozoli1 2011.11.05 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltam (logbook nincs, alternatív jelszóval).

fcsaba 2011.10.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Közös családi találat, útban dél felé. Gyönyörű volt az idő, így kár lett volna kihagyni.

A jelszó így elég érdekes. A táblán nem akartam elhinni, hogy ez az, majd a doboz alapján még kevésbé, szóval nagy esélyt adtam annak, hogy írnom kell a rejtőnek. De nem, valóban ez az!

Köszönjük a természettudományos ismertetőt, valamint a rejtést is!

Skalp 2011.09.11 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
A tanyában lakó bácsitól megtudtuk, hogy ez volt a régi Tüzép vagy Baumax vagy mi. Szóval ide jártak a népek falazóanyagért.

boszorkányok 2011.09.11 00:00 - Megtaláltam
Fantasztikus! Kincsőnek is tetszett!

Kerticsorbi 2011.08.26 03:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Közös éjszakai ládázás Thbarnabással és Csorbakóval, köszönjük a rejtést.

thbarnabas 2011.08.26 03:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Közös éjszakai ládázás Kerticsorbival és Csorbakóval 16/7.
A parkolóhelynél, ahonnan indultunk a láda becserkészésére döbbenetes volt a sokezer liba gágogása a sötétben. A feltárás érdekes volt, a rejtés profi, sajnos a logbook hiányzott a ládából, jó ideje már papíron logol mindenki. Jó lenne pótolni. Köszi a rejtést!

Csorbako 2011.08.26 03:37 - Megtaláltam
Megvan, köszi. Közös ládázás Kerticsorbival és Thbarnabassal.16/7.

lacc 2011.07.27 13:45 - Megtaláltam
Ildike, Ildi és Laci

Mackka 2011.07.26 15:10 - Megtaláltam
Geoquest 2009 Geocoint elvittuk

Vázsony 2011.07.20 11:30 - Megtaláltam
köszi a rejtést.

partizán 2011.07.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltuk! Sajnos a ládában nem volt logbook, így a tartalékjelszót használtuk. A netről kinyomtatott ládaleírás papírját hagytuk ott, hogy a füzet pótlásáig lehessen mire írni. "Geoquest" geocoin beköltözött.
Köszi a rejtést! A láda nélkül sosem jöttem volna el ide.
AZ ILYEN LÁDÁK MIATT SZERETEM EZT A JÁTÉKOT! :)

 
Fecaxxx 2011.06.26 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 2.83 súly: 1.85
Megtaláltuk!! Igaz először az autós gps kicsit megtévesztett,de csak odataláltunk!A fű kicsit magas,de legyőzhető! :)
Köszönjük a rejtést!! FEMOLI

&Anti 2011.06.25 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Köszi a rejtést!

molirobi 2011.06.13 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Mr Zerge után! :)
A "házibácsi " kedvesen fogadott bennünket,úgy tíz percet beszélt a
rétimészkőről.
A hely tetszett , már régóta készültünk ide!
Köszönjük a rejtést,egyébként nem jutottunk volna el ide!
Üdv.: Zsuzsa,Robi,Kriszti,Bálint,Adri.

Mr Zerge 2011.06.13 13:25 - Megtaláltam
A füves útig könnyen be lehet autózni. Kicsit többet vártam a helytől. Azt hittem nagyobb a bemutatott rész. A füvet kellene kaszálni, nehéz megközelíteni a tanyától.
Üdv Mr Zerge.

starcus 2011.05.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.96
Minden nehézség nélkül meglett a ládika, különösebb belvíz sem nehezítette a megközelítést. Sajnos a feltárás bemutatóárka teljesen tele van vízzel, így csak a korábbi képek alapján lehetett sejteni, mit is rejthet. A közeli tanyán levő kutyu nem vészes, ha a jelzőtáblák által jelzett úton közelítitek meg a feltárást, csak a bejáróig kocog ki. Geo_Csn képén látszik is, én pont ugyanígy láttam és nem jött közelebb. De ne szemezzetek vele, csak kerüljétek ki :) Képek kicsit később.

Katica csapat 2011.05.07 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 1.48
Ajánlani tudom iskolásoknak földrajz kiegészítésként.

tgb 2011.05.06 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Megvan, bár némi meggyőzőerőre volt szükség a közeli tanya ádáz házőrzőjével szemben, aki a rejtéshez vezető utat is a saját felségterületének tekintette... visszafelé inkább elkerültem. A vízállás most épp alacsony volt, úgyhogy a ládára mentem, nem volt szükség a tartalék jelszóra.

heidrich 2011.04.25 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltam. Köszönöm a lehetősséget!

Volt egy pici locspocs, a belvíz épp akkora volt hogy odajutni nem volt gond, viszont a feltárásból semmi nem látszott, a séta-pallók alját nyaldosta a víz! Ettől még nagyon érdekes volt, számtalan embert ismerek, aki hetente jár arra, és még sosem hallott hasonlóról sem!

A tanya most nem volt zavaró, a kutya csak ugatott, a libák hangosabbak voltak nála! :)

geo_CsN 2011.04.10 14:58 - Nem találtam meg
A belvíz ok. Attól még beírtam volna egy jelszó nélkülit. De a tanyáról elém érkező, combközépig érő kölyökkuvasz miatt ezt a ládát nem találtam meg. És vissza sem fogok menni többet. Tudjátok mekkorát csíp egy ilyen?!

Ott van valahol középen 
bodza 2011.03.14 00:00 - Nem találtam meg
A ladaig nem jutottunk el, a talajviztol nem jutottunk be. A faluban levo info tabla zold feliratanak elso (nevelo utani) szavat pedig nem fogadta el honlap.:(

Hz 2011.02.12 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.12
Go to the top 40.

Találat 
Maclura 2011.02.04 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.32
Sajnos a lényeget víz - pontosabban jég borítja, így semmit sem láttam belőle. A jég egyébként a pallósor aljáig ér néhány cm híján, ezért a láda megtalálása és a logolás átmenetileg komoly nehézségekbe ütközik.
Jó, hogy volt alternatív jelszó is.
Köszönet a rejtésért.

Csapdoki 2010.11.06 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Nagyon érdekes hely.Kösz .

Mikulás 2010.11.06 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Kecskemétről indított dél-alföldi autós kirándulás első állomása volt a "Réti mészkő". A parkolóból egy rövid séta volt egy tanya mellett a feltárásig. A talaj néhol vizenyős, óvatosan kellett lépkedni, mert hirtelen azt vettem észre, hogy a cipőm már vízban áll. A helyszín kifejezetten érdekes és príma geocaching helyszínnek bizonyult. Köszönöm szépen!

Mikulás

szaboist 2010.11.01 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
A második számú parkolóig nyugodtan be lehet menni, 2-3 autó is meg tud állni. Mi így tettünk és milyen jól tettük, mert bizony szabadon voltak a vándorok gatyájára specializálódott helybéli ebek.
A hely tetszett, bár a logfotókhoz képest kevesebb látszik a kövekből, mert víz takarja, mint az odavezető út nagyrészét is.
A láda gyászos állapotú, a füzetet és a ládát is jobb híjján bezacskóztuk a szárítgatás után!
Ok [wapon beküldött szöveg]

 
Dr.Lada 2010.10.20 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
A libatelep mellett parkoltunk és elindultunk a tanya felé. Bíztunk abban, ha elég csöndesen megyünk megússzuk a kutyákat, ez be is jött, de a tanyától teljes szélességben bokáig érő vízben kellett begázolnunk a kövekig. A kövekből sajnos nem sokat láttunk, mert az egész inkább egy medencéhez hasonlított jelenleg. Visszafelé szintén lábvizet vettünk, és ismét megúsztuk a kutyás kalandot. :-)))

libatelep
A földtani feltárás most sajnos inkább mint kertitó üzemelt
 
sampy 2010.10.14 14:40 - Megtaláltam
Közös ládázás keretében kerestük fel.Nagyon tetszett!Mi kocsival egészen bemerészkedtünk, amíg lehetett, jól járható volt az út.A láda sarka ki volt lyukadva, mi csak egy nylon zacskóval tudtuk orvosolni egy kicsit a víz ellen.Egy Tb-t is költöztettünk a ládába-kérjük segítsétek további útját!Köszönjük, hogy megmutattad nekünk ezt a helyet!!!

Tofi07 2010.10.14 14:40 - Megtaláltam
Megleltük közösen a ládát-köszi!

Kornelius 2010.10.14 14:40 - Megtaláltam
Nagyon tetszett-köszi a rejtést!

gosalaus 2010.09.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
A Geocaching kapcsánc éppen Soltszentimrén és Lajosmizsén gondolkodtam el azon, vajon honnan szerezték a köveket a vasút feltalálása előtt. A megoldás itt található. Kecskemét környékén is voltak kővágó helyek.
Mindenki okosodott és jól érezte magát.
Szerintem nem kell letenni a kocsit a temetőnél, ha járhatónak tűnik az út, akkor nyugodtan lehet tovább menni. Van hely parkolni, természetesen.

TücsiTeam 2010.08.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Ha nincs chache sohasem jöttem volna ide. Köszönjük a rejtést.

Marvin 2010.08.09 19:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Kicsit még mindig ingoványos volt a mező, képzelem mi lehet itt kiadós eső után?

Erti 2010.08.06 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! A család négykézláb, fenékkel az ég felé mászkált le fel a pallókon, végül a három és fél éves fiam volt a sikeres megtaláló. Közben agyoncsíptek minket a szunyogok. De azért jó volt, köszönjük a rejtést.

"J&J" 2010.06.27 15:20 - Megtaláltam
Kelebia-Szeged-Kistelek BEAC biciklitúra.
A rét viz alatt állt, és a rét szélén álló tanya gazdája csendes mosollyal figyelte, ahogy elnyel minket a láp.
Mire a deszkautat elértük, rendesen be is áztunk. A viz a deszkák szintjéig ért, és a ládát a viz alol nem sikerült kikotorni.
Egyszerü bambaságból nem figyeltem, hogy tartalék jelszó is van, igy Ajtony segitsége kellett a logoláshoz. Köszönjük.
Kerékpároskupa 75 km

Satya64 2010.06.15 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
A magas vízállás miatt sajnos nem tudtam megtalálni.Köszönöm a segítséget.

Láp Lidérce 2010.05.22 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Ennek a rejteknek a felkutatására különösen nagy kedvvel készültem. Szeretem a geológiai különlegességeket hazai terepen (is).

A faluban kicsit bolyongtunk; a legkézenfekvőbbnek tűnő megközelítési mód dörgedelmes magánút - de persze csak utána kellett volna olvasni alaposan a leírásban. Mikor ezt megtettük, már nem volt gond.

A bekötő út előtt utolért bennünket egy kerékpáros bácsi, s mikor elárultuk neki, mit keresünk, hosszan és szívesen beszélt a régmúlt időkről és a mészkőkitermelésről - annak idején ő is ezzel foglalkozott. Sőt, azt is megmutatta, hogy miként van beépítve házuk alapjába a szomszéd területen kitermelt réti mészkő.

Miután mindent elmesélt, elköszönt, s nekiindultunk a rétnek.

Aholis, felszíntől függően, bokától térdig álló, az időjáráshoz képest meglepően langyos víz állt, merre szem ellát. A víz hőfoka mellett a szaghatás is meggyőzött arról, hogy itt biza valami erjedési folyamatok zajlanak a levesben.

Nade akkor már bokáig álltam a trutymóban, edzőcipőben. Ebi és Picipók túrabakancsa ekkor még jól ellenálltak az elemeknek, de az én csukám azonnal megadta magát. Kb. ez győzött meg, hogy "már úgyis tökmindegy" alapon továbbmenjek, ha egyedül is, úgyhogy gatyaszár feltűr... S nem is bántam meg... Nemcsak a bemutatóhely, de a nedves rét látványa is nagyon megfogott, kár lett volna kihagyni.

Próbáltam a palló alól előhalászni a ládát (mely mesterkedésemnek köszönhetően végül a hajam is belelógott a trutymóba), de persze nem találtam, mivel már valaki biztonságba helyezte előttem, csak olvasni kellett volna frissen az oldalt.

Ezalatt Ebiék már megink találtak maguknak libákat - rémes a csaj, ha libát lát, akkor azonnal hasonul hozzájuk (persze aki ismeri a libákat, tudja, hogy azok meg felettébb intelligens állatok.)

Kifelé menet körbevett bennünket az a felhőcsoport, ami igazán éjszaka, hazafelé menet mutat mutatta ki a foga fehérjét - ekkor még hagyott bennünket pipacsmezőben gázolni, konkolyozni.

Ez még nem rétimészkő, csak szomorú kacsamadarak - elvileg szabad tartású, de mibe lenne egy kis dagonyát biztosítani nekik? Főleg, hogy amerre a szem ellát, pocsolya minden...Nem láp, de ismerős a vegetáció
Csinos felhő formációkBemutatóhely
BrekkencsóvodaVegyes csoport
Elmerült kicsitDarázskő a vízben
Ezeket mind láttuk eredetiben; s ebben nagy szerepe volt gc-nek, bizaA téglalap ne tévesszen meg senkit: körülötte is víz van
Akkor néhány kép a növényzetről isKis segítség a pocsolyában lavírozáshoz: ha ilyet látsz, kerüld el (ha nem vagy térden felül is vízállóban)
Kacsaúsztató - hogy örült volna neki az a sok szomorú madárBókolnak
Közben Ebiék itt bújócskáztakVisszafelé fotóztam
Ez az az út - a bácsi szerint egyáltalán nem gond, ha mégis behajt valaki, s leparkol a háza mellett de szerintem minek is tenné? ha sétálhat is egy jót)Visszafelé pipacsoztunk
Azon ritka eset, mikor a piros póló nem segít abban, hogy pillantás alatt tudjam, merre jár a gyerekÚszik
Ebi kedvenckéi - "na, sikerült a konkolymentés!" - "Fenét, csak nincs pénz annyi gyomirtószerre..."Az elveszett gyerekkor nyomában
A jelek szerint sikerrel eredtünk a múlt heti bulin elveszett szökevény sörösdoboz nyomába is (lefúrtam egész a pótkerékig, ott meglett) 
ozeki 2010.05.14 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Részletek később.

Ajtony 2010.05.10 08:44 - Egyéb
Köszönöm a mentést!

VP 2010.05.08 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.31
Bár 3-méteres rúd vagy drót nem volt nálam, de némi küzdéssel kihalásztam a ládát. Most a pallósor sarka közelében, a palló alatt, egy kő mögött van. Innen talán nem úszik el.
A feltárás víz alatt van. Csak gumicsizmában megközelíthető.
Tájfutó éjszakai országos bajnokság Ruzsán. Előtte és utána ládázás a Duna-Tisza-köze déli részén. Hatalmas fű és gaz, rengeteg szúnyog, az esők miatt vizes minden. Sok helyre csak gumicsizmával lehetett bemenni. Sajnos a fényképezőgépet otthonfelejtettem.

MeKrisz 2010.05.02 18:22 - Megtaláltam
Sajnos a vízszint valóban nagyon magasan volt, ezért már a tábla megközelítése is elmerült cipőben sikerült csak.

Köszönjük a rejtést : Veronika, Krisztián & Zsofi és Pandus

KJ & GM 2010.04.29 14:00 - Megtaláltam
Jó hely, köszönjük!

 
feri65 2010.04.28 16:45 - Megtaláltam
megtalaltam!!!!

sajnos csak a potjelszot talaltam meg.
mire beertem a megadott helyre mar bokaig vizes voltam es nem akartam osszekenni meg a nadragomat is mert eredetileg nem ladazni keszultem.
az igazat megvallva leterdeltem a padlora es negykezlab probaltam legalabb megnezni, h hol is lehet a doboz de sajna sehol sem lattam, lefekudni es tovabb matatni a padozat alatt pedig a kesobbi elfoglaltsagom miatt mar nem szerettem volna.
sorry.
kulonban nagyon tetszett a hely, nagyon bekesenek es csendes, nyugodt kornyeknek ismertem meg.
ezuton is koszonet a rejtonek!!

miszterember 2010.04.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.46
Köszönöm!

Petra017 2010.03.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.46
Sajnos csak a pótjelszó lett meg, a nagy víz véget a ládát hiába kerestük

bazsoka 2010.03.13 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Itt voltunk, érdekes környék. Sajnos a ládához nem fértünk hozzá, mert a megemelkedett talajvíz besodorta mélyen a palló alá. Ha most tervezed a keresést, akkor vigyél magaddal egy két méteres drótdarabot, azzal ki lehet halászni!

carmin 2010.03.07 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Érdekes hely, köszönjük a rejtést.

 
KKH-SRT 2010.02.15 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Megtaláltuk!

Peti és Anita

 
tuhegyia 2009.12.28 00:00 - Megtaláltam
Sajnos most tele volt vízzel nagyon, de azért szép...

pisznice 2009.12.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Igazán érdekes, hogy itt a sík alföldön követ bányásztak. Szépen kiépítették a környezetet.

gabrilla 2009.12.26 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.54
Karácsonyi családlátogatás közben kerestük meg.
Nem is tudtunk róla, hogy a környékünkön ilyen földtani feltárás található . Köszönjük, hogy a Rejtő "elhozott" ide .

(Kövesd a földtani feltárás táblát)

A.Fecó 2009.12.06 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Ködös reggel indultunk, de mire megérkeztünk, kisütött a nap. Nagyon jó hely, ha nincs ez a játék, soha nem vetődtünk volna erre a helyre. Köszönet a rejtőnek ezért.
A tanya mellett elmenve egy idős bácsi nagyon készségesen segített a mészkő kitermelésével, felhasználásával kapcsolatban. (utolsó kép). Mindenképpen álljatok vele szóba, nem bánjátok meg, sok érdekes történettel gazdagítja az ismereteid.
Külön öröm, hogy a szüleim is velünk ládáztak és nagyon élvezték a keresést.
Fecó & Irén Dunaharasztiból + a család

Útban a láda feléKözös keresés a családdal
TájképAnyukám első ládázása
A segítőkész kedves helybéli 
feri60 2009.11.24 13:54 - Megtaláltam
Majdnem drájvin csésze :)

radpeter 2009.11.24 13:54 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Zolnai 2009.11.15 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltuk:) Nagyon-nagyon tetszett ez a hely, mindenféleképpen érdemes ide eljönni! Köszi a rejtést!!!

MaFe örs 2009.11.15 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltuk, nagyon érdekes élményben volt részünk. Köszi!

tila21 2009.11.14 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megvan, nagyon érdekes

istvandsz 2009.10.28 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.95
Megtaláltuk köszönjük.

A ládához útban egy öreg bácsival beszélgettünk az egyik környékbeli tanyáról. Még egy kiselőadást is tartott a dologról.

Mikor ilyen helyekről hallok gondolok arra, hogy milyen keveset is tudok arról, hogy mik vannak az országunkban.

Crox 2009.10.27 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Kiskunhalasról hazafelé kerestük meg ezt a ládát. Sajnos már sötét volt mikor ideértünk.
gyattis, Crox

farkincza74 2009.10.18 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltam!

A tanya mellett elhaladva látni is lehet a felhasználás egyik módját.
A tanyában lakó bácsika egy kis élettörténeti elbeszélést is tartott amiben nagy szerepe volt a réti mészkőnek.Csodálatos, hogy az akkor élő emberek a természetben feltalált építő anyagokat miként szerezték és termelték ki.
Köszönöm a rejtést, nagyon hasznos volt!

mxi071 2009.10.07 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.51
Megvan! A képek alapján nagyobb "park"-ra számítottam, de a látvány megérte. Köszönet a lehetőségért!

Peaceparson 2009.10.04 16:28 - Megtaláltam
OK

 
19izsi73 2009.09.20 19:02 - Megtaláltam
eltalálva [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2009.09.20 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
A doboz nélkül soha .... sem jártam volna errefelé! Érdekes hely a lemenő nap fényében.

Kofola BT 2009.09.20 18:57 - Megtaláltam
A BT csongrádi túráján.

macikupac 2009.09.20 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.11
Csongrádi ládázás a mártélyi verseny okán 30.

A mártélyi versenyről tartottunk hazafelé, s még volt annyi fény, hogy élvezhessük a látnivalót, így gondoltuk, hogy felkeressük. Meg ezzel meglett a hétvégi 30. találatunk is. Nagyon örültem amikor megjelent a láda. Végre egy olyan érdekesség a Nagy Magyar Pergyóban, ami nem horgásztó. Az autót kint hagytuk a közelebbi parkolóban és onnan a földúton caplattunk be. Amíg a feltáráshoz mentünk, a lemenő nap fényeinek pazar színorgiáját bámultuk a felhőkön. A hely gyakorlatilag teljesen megbújik a nádas mellett. Már csupán néhány tízméterre voltunk, amikor feltűnt az információs tábla. Van némi előképzettségem, így számomra nem okozott problémát megérteni a mészkő ilyetén megjelenése. Továbbá több olyan épületnél is jártam (elsősorban alföldi templomromoknál), ahol ilyen mészkő volt az építőanyag. Szenzációs hely. Örülök, hogy mások figyelmét is felhívtad rá. Picúr volt velem.

A nagy pergyó egy kis részeFényjáték a felhőkön
FeltárásRétegfej
Ahonnan mindent megtudhatszA pallóról
KőzetmintákDarázskő
NaplementePicúr a ládával
Szabó Család 2009.09.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Érdekes jelenség a nagy pusztaságban. Köszönjük.

Csuek 2009.09.05 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
A ládázás előtt a "Védet természeti értékeink" c könyv alapján barangoltunk az országban. Ezt a helyet is ez alapján kerestük néhány éve de akkor nem találtuk meg. De most, hogy itt a GC..Köszönjük

cqz 2009.08.23 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Érdekes hely. Generic Geocoin ki.

szbarna 2009.08.22 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk! A ládába beraktam Generic geocoint

Köszönjük

befi 2009.08.15 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
ok

Bgm 2009.08.15 07:53 - Megtaláltam
Köszönöm.

jeti-matterhorn 2009.08.10 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Nagyon tetszett.A rejtés is profi! Gratulálok!

Fazék 2009.08.04 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Az első ponton leparkoltam és átültem biciklire, ami egészen a célig vitt. Érdekes a feltárás, tetszett.

Most nem volt víz. 
TS 2009.06.25 16:50 - Megtaláltam
Újságban már olvastam erről a helyről, és terveztem is a felkeresését. A láda ide telepítése még jobban ösztönzött erre a látogatásra. A közeli tanya lakójával beszélgettünk, aki megmutatta, hogy a tanyaépület alapja is az itt kitermelt réti mészkőből épült.

Vándor Csillag 2009.06.24 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Megtaláltuk! :)

Mr Bean 2009.06.24 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Megvan! :)

Qszez & Angel 2009.06.12 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszönöm a rejtést!
Érdemes megnézni a bal oldali tanya ólainak alapját, rétimészkőből van.

mucik 2009.05.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Terepgyakorlat előtti felderítés, családostul.
Mucik és Muci szülők

bmarianna 2009.05.23 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Nagyon érdekes!

zsutika 2009.05.17 15:05 - Megtaláltam
--------------------------

Mfer84 2009.05.16 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Nagyon tetszett a hely! Egy siklót is láttunk, aki egy gyíkot evett.

ÁG-Team 2009.05.10 09:50 - Megtaláltam
Élménydús út odáig :-)
A tanyáról, ami mellett visz a gyalogút, kirohantak először a kutyák. Gondoltuk, amelyik kutya ugat... De aztán megjelentek a hatalmas libák, akik olyan lendülettel rohatnak felénk, hogy egy pillanatra elgondolkodtunk, hogy mi esszük őket nyárson, vagy ők minket nyersen :-) Szerencsére visszafelé már kisebb volt az érdeklődés, de bennünk maradt a hely emléke, az tuti :-)

Ági, Gabi

dobosl 2009.05.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.60
Érdekes! Köszönjük a rejtést!
Javaslat: A bejáró elején bentebb kellene tenni a láncot tartó oszlopokat kb. 2 méterrel, hogy legalább egy autó rendesen elférjen.

Gabriello 2009.05.01 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Ezer köszönet a rejtésért. Már 25 éve tudok a helyről, de csak most sikerült megtalálni ( évtizedekkel ezelőtt hiába kerestem). A bemutatóhely remek és csodás a környezet. A tóban piócákat és csíborokat láttunk.

Emerich63 2009.04.25 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Nem gondoltuk volna, hogy nem messze a lakhelyünktől mészkőlelőhely található. Mire jó a geoláda? Hát persze, hogy az ilyen új ismeretekre. Szóval tetszett a bemutatóhely, a leírás igen alapos, úgyhogy minden ok. Lányom ritkán velünk tartó barátnőjének is nagyon tetszett a hely - ráadásul ő volt a ládataláló! Köszi a rejtést.

Palló alatt TEKNŐSBÉKA!Pallón LÁNYOK!
galoppkakukk 2009.04.21 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Lenyűgöző látvány, köszi a rejtést!

A második örömAlkonyodik
Egy kis közeli 
nomadbz 2009.04.13 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Nomad
Boróka, Jázmin és Andi Bandi

te.bazsi 2009.04.12 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Nagyon jó volt a rwjtés egy ilyen természeti tájon. A Jonathermál ZRT. Húsvéti Kempingtalálkozó szervezésében el kirándultunk erre a csodás helyre. Köszönjük.

levender 2009.04.04 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.09
Megtaláltam!

Cerberus 2009.04.04 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Megtaláltuk!

Varhelyi 2009.03.29 13:00 - Megtaláltam
Érdekes hely. A .com-on érdemes lenne egy earthcache-t csinálni belőle. Köszönjük a rejtést.

james 2009.03.22 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Megtaláltuk. Tetszett a hely

Anita, Judit és James

jiimbo 2009.03.21 16:22 - Megtaláltam
Remek!

kl 2009.03.21 15:58 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

szadi&agi 2009.03.08 10:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
A közelebbi parkolót választottuk ebben a szeles időben, semmi baj nincs vele. Nagyon hangulatos ez a kis "tengerszem" itt az Alföldön. Kösz a rejtést!

sirgalahad 2009.03.02 07:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Ha már itt a kő a réten
Kibányássza ő a héten
A "kubi"-kat ölbe méri
Ha nyújtózik, körbeéri

hát akkor csak gyalogerre
nádasa célterület
tükröződésmészkő víz alatt
Gabor67 2009.02.26 14:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

pokers 2009.02.14 07:51 - Megtaláltam
Sok nem látszódott a mutatni valóból, mert szinte tele van vízzel.

Csuhás 2009.02.08 08:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.28
A mészkőből most nem sok látszott, mert víz alatt volt az egész gödör. Persze ez nem volt akkora baj mert igen csak szép volt így is. A bekötő utat lánc zárja el, a fák között egy leásott oszlop tiltja az áthaladást, a fokozottan védett területen mégis keréknyom vezet át. Nem hiszem hogy kesser nyoma volna. :-(

Köszi, a remek rejtést!

Csuhás, Vándor

Tanyavilág
TanösvénykeVándor a hídon
MészkövekValami szépet ma is...
Jutka 2009.02.06 12:20 - Megtaláltam
ok

povyagi 2009.02.04 12:50 - Megtaláltam
Elsőre nem értettem, hogy mi olyan érdekes ezen a helyen. Aztán elolvasva a leírást tágra nyílt a szemem: hogy ez nekem miért nem tűnt fel eddig! Az Alföldön nincs kő!

Mathau 2009.02.04 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Már lánc is van sorompóként a tanya bejáratától kb 400m-re. Kellemes séta volt. A hely lenyűgöző, sajnos tele volt a gödör vízzel, de így sem rossz.

 
PolarBear 2009.01.25 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
Sajnos nem mindenki veszi komolyan a parkolót, az ásatás mellett gépkocsi nyomok láthatóak, pedig tényleg csak egy 10 perces könnyű séta ... :-(
Az ásatás mellett álló tanya lakója is megpróbálta egy oszloppal elzárni a gépkocsival való bejutást, de ennek ellenére van, aki ezt mégis kikerüli. Mi is terepjárósok vagyunk, de a szabályokat komolyan vesszük, és felháborít ha más nem ezt teszi !
Köszönöm a rejtést !

Mihul 2009.01.23 11:20 - Megtaláltam
különös

mapet50 2009.01.17 16:30 - Megtaláltam
Érdekes a "semmi" közepén ez a feltárás.

Katka 2009.01.17 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Kiskunmajsai hétvége, 3. állomás. A 150. ládám :):)
köszi

ier 2009.01.17 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Érdekes bemutató. A láda félig kilógott a rejtekéből, kicsit beljebb raktam vissza.

tudo 2009.01.07 10:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
125 km alföldi kerékpár edzés a Kiskunhalas - Kiskunmajsa - Csólyospálos - Forráskút - Ruzsa - Mórahalom - Szeged útvonalon 5 új ládával. Tipikus téli síkvidéki barangolós menet volt, hidegben, ködben, sokszor szembeszélben. A terepezéses szakaszok a nagy hideg miatt jól kerékpározhatók voltak, de poros lett az új hajtómű.

GCKKH után egy jó 40 km-es oldalhát szeles szakasz következett 54/15 - 54/17 között átlagos 81 rpm ped. és 125 bmp pulz. mellett, így végre fel tudtam venni a normál üzemi hőmérsékletet. A főúttól a ládáig vezető földút porolta össze a mai nap folyamán először a hajtóművet. Ezzel együtt a ládáig vitt a bicó.

Az érdekes földtani feltárást körbejártam. Különösen tetszett a tavacskába fagyott sok kis légbuborék. A néhány perc állás alatt teljesen kihűltem, úgyhogy sürgősen indultam vissza a porban a földútra, majd a főúton tovább GCARDF felé.

Útmenti imahely - ForráskútTalálat
A kis tóAz Alföld kincse: a réti mészkő
Fa bemutató építményekTükörjég
Felfelé megfagyott buborékokJárószint
NádasTanyavilág
pgyp 2009.01.03 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Csabival mentünk el egy üzleti útra és majdnem útbaesett ez a láda is. Eléggé meglepő volt az új ismeret, hogy létezik réti mészkő is! köszi a rejtést

Nivabibi 2009.01.03 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Megvan.

Geo-Ke-Csing 2008.12.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
A láda könnyen meglett.
Hallottam már erről a helyről, de soha nem gondoltam volna, hogy ekkora területet borít a réti mészkő. A láda nélkül biztos nem jöttünk volna ide. Köszönjük!

keresek 2008.12.26 15:25 - Megtaláltam
Ok.

mmackoka 2008.12.14 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.59
Ha nincs ez a játék... Ez olyan jó helyen van, hogy biztosan nem lesz nagy a látogatottság.

Csaba & családja 2008.12.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Megtaláltuk.

mala 2008.12.13 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Kellemes decemberi délőttön begyüjtöttük a Szegedtől északkeletre lévő 3 hiányzó ládát. Ez volt a második, könnyen meglett, bár kissé fura volt, hogy szinte a tanya udvarán kell átmenni
Régóta kerestem ezt a helyet, köszönet a rejtőnek, hogy idehozott.

 
Puszkany 2008.12.10 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Érdekes feltárás. Köszi a rejtést!

 
fkmaster 2008.12.06 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.08
Kellemes séta a szemerkélő esőben. Érdekes a jelenség, érdemes volt ide ládát tenni, a kivitelezése is ötletes, sokan csak virtuálisban gondolkodnának itt.

ready2fly 2008.11.23 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
nagyon tetszett a hely, köszönjük a rejtést..... hideg szél fújt.

rekasi 2008.11.23 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.13
Nagyon érdekes jelenség!

Homokos út!Hófelhők1
Hófelhők2Hófelhők3
sas&szti 2008.11.23 08:15 - Megtaláltam
Mai első ládánk. A szél az most is eléggé hidegnek bizonyult, de érdemes volt ellátogatni és felkutatni ezt a ládát is mert bizony érdekesség ez itt a javából:)

 
jgy1955 2008.11.22 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Megvan! Nagyon hideg szél és hó förgeteg kíséretében , de ritka természeti képződmény!!!

 
Zerind HUN 2008.11.22 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Részt vettem a rejtésben, ezért a dobogós helyek meghagyása után bejelentem a megtalálást. Nagyon különleges hely ez, bár a bemutató hely elég kicsi, de állítólag még bővíteni fogják.

Varga Gábor 2008.11.22 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Ok! Kora reggel még a harmadik helyezés reményében indultam a láda megkeresésére. Reményeim akkor váltak köddé amikor a rejtek közelében egy autót pillantottam meg. Autogaz & családja valamint kiskapitány fosztott meg a bronzéremtől. Bánatom egy szál se, hiszen sokkal nagyobb élmény számomra kessertársakkal találkozni, mint magát a ládát megtalálni. Aznapi terveink rövid megbeszélése után mindenki indult a következő ládája felkeresésére. Sajnos az én fényképezőm akkor mondta be az unalmast.

kiskapitány 2008.11.22 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.26
hálelujá megvan

autogaz 2008.11.22 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Mai ládavadászatunk első állomása. Ma csak "kiskapitány" segítségével. Már tegnap, a megjelenése után kiszúrtuk a neten a ládát, de az eszméletlenül fújó északi szél és a szakadó havaseső visszatartott bennünket az azonnali indulástól. Reggel a családi csapat fele tudott csak időben útra kelni. Indulás előtt megnéztük hogy "szűz"-e még, de már kettő megtalálás log volt beírva. No sebaj...indultunk...8-kor már a cache mellett landoltunk. A láda a leírásnak és a pontos koordinátáknak köszönhetően könnyedén meglett. logolás után, már indultunk volna vissza a mára "befogott" két személyes geomobilhoz, amikor megláttuk, hogy a rejtek közelében megállt egy autó. Varga Gábor érkezett, nagy örömünkre. Rövid beszélgetés és egy fénykép készítése után elköszöntünk és folytattuk utunkat a második rejtés felkeresése irányába... Sok sikert a továbbiakban is Gábor!

Most látom csak SuperGeoék logját... :-))! Gratulálunk az első helyért! Ha akkor elindulunk, ha akkor nem esik, ha akkor nem fúj....akkor megint felköthettétek volna azt a bizonyos ga ...át! :-)))) Szerencsésebb esetben örültünk volna egy havasesős fújós talinak...a dobogón osztozva! És akkor ki is az elszánt?? :-)))

Közel a rejtekhezKiskapitány logol és majd megfagy...:-)))
Kiskapitány Varga Gáborrnál kíváncsiskodik...! :-))Gyorsan vissza a jó meleg geomobilba...
KutaToll 2008.11.21 20:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.51
Felkutatva!
Amikor a temetőnél megláttunk egy fehér kocsit kijönni a homokos útról akkor már sejtettük, hogy megelőztek, és amikor a zacskókból kivettük a vizes ládát, már biztosan tudtuk. Sebaj, így is jó móka volt a szakadó esőben bolyongani:-) Sötétben, elemlámpával is élvezhető a feltárás.

SuperGeo 2008.11.21 20:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Újra Piros 1!
A megjelenés után fél órával vettük észre az új ládát. Nem volt kérdés azonnal elindultunk. Útközben már kissé bizonytalanabbak voltunk a szakadó eső és a sötét miatt de nem fordultunk vissza. Tartottunk tőle, hogy valaki megelőz (főleg autogaz Attiláék-tól, ismerve lelkesedésüket és elszántságukat) ezért nagy volt a sietség.
Igyekeztünk minél közelebb parkolni, aztán futás a ládához. Gyors logolás, nagy öröm, majd futás vissza a kocsihoz. Így is sikerült totálisan elázni.
Távozóban láttuk a következő csapat autóját - de biztosan nem kolléga mert ki az az őrült rajtunk kívül aki ilyen időben nekiáll ládát vadászni? :)
Visszajövünk még, mert nappal is érdemes felkeresni ezt a helyet.

Köszönjük a rejtést!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.