geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1948. Szalónaki vár (A) (GCSZNK)
Carl Reiner: Szalónak vára (festmény)
Carl Reiner: Szalónak vára (festmény)
Városszalónak
Városszalónak
A vár és a híd a levegőből
A vár és a híd a levegőből
A kapu, és a vár bejáratához vezető híd. Innen nem is érzékelhető, hogy 15 méter magasan halad a várárok felett
A kapu, és a vár bejáratához vezető híd. Innen nem is érzékelhető, hogy 15 méter magasan halad a várárok felett
A külső várfal
A külső várfal
Az elképesztő híd
Az elképesztő híd
Lépcső, mely a Fekete udvarban a tömlöc feletti pénzverde ajtajához vezet
Lépcső, mely a Fekete udvarban a tömlöc feletti pénzverde ajtajához vezet
Üvegdíszek a külső várudvaron
Üvegdíszek a külső várudvaron
Erre menj a ládát keresve. Nem kell a szemben levő (tornyot kerülő) falig érni a rejtekig.
Erre menj a ládát keresve. Nem kell a szemben levő (tornyot kerülő) falig érni a rejtekig.
It keress, ahová Vica mutat!
It keress, ahová Vica mutat!

Szélesség N 47° 19,316'
Hosszúság E 16° 16,803'
Magasság: 382 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.02.03 16:30
Megjelenés időpontja: 2008.02.06 22:00
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ferencz család
Felhasználó: Ferencz család
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 329 + 1 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP: A láda (10*16*8 cmes doboz) a várfal tövében egy üregben rejtőzik, kővel eltakarva. A magas várfal miatt nagyon rossz a gps jel, a képen levő helyet keresd!!!


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Szalónak vára ma is teljes fényében emelkedik Városszalónakon, az Ószalónak melletti településen (ma Stadtschlaining). A 12. századból áll még a várban a Kerektorony, vagy Öregtorony, amelynek aljában vártömlöc, felette a 15. századtól pénzverő műhely működött A várban kápolna, lovagterem található. Falai ma tudományos és kultúrális rendezvényeknek adnak otthont, termeiben kiállításokat tartanak, értékes gyűjtemények láthatóak a várkastélymúzeumban. A várárok leglátványosabb részén amely a külső városfalon belülre esik, parkosítás folyik, játszóteret, sétányokat létesítenek. A várban működik az Európai Békeegyetem is.

(Öregtorony: a korabeli várak magját alkotta a vár többi építményétől elkülönülő, szabadon álló masszív torony. Magassága meghaladta a 25 métert, négyzet vagy kör alapjának átmérője pedig elérte a 10 métert. Bejárati ajtaja az első emeleten, a támadási oldallal szemközt nyílt, a földszintjén legfeljebb lőréseket hagytak. A vár védőinek végső menedékhelye volt, lakóhelyiségeket nem alakítottak ki benne. Esetenként a toronyőrség itt szállt meg.)

A vár története:
A szalónaki vár a Fehér-patak völgyében emelkedő sziklára 12. - 13. században épült, alapítása a németújvári II. Henrik gróf nevéhez kötődik. A vár neve szláv eredetű, Zlomuk, Slomuk formában említik először 1271-ben. A név számos átalakulás után Szalónak, illetve Schlaining formában került át a magyar, és a német nyelvbe.
A Németújvári-család elűzése után a kanizsaiak tulajdonába került (1327-1371), majd egy Tompek nevű birtokos után, a 15. század elején Debrentei Basi szerezte meg a várat. Szalónak a 15. században élte fénykorát, miután 1445-ben III. Frigyes foglalta el és 1446-ban kapitányának, Baumkircher Andrásnak adta birtokba. Ő fejedelmi igénnyel bővítette ki az erődítményt és a várkastélyt. Kereskedőket és iparosokat telepített le a várfalakon kívül és ezzel lerakta Városszalónak község alapjait. A települést Baumkircher városfallal erősítette meg. A pálos szerzetesek számára templomot és kolostort épített a községben. Ahogy Baumkircher András jelmondata megfogalmazta: "Egy várat az ördögnek, egy várost a világnak és egy kolostort a mennynek." A település 1463-ban vásártartási jogot és vámmentességet kapott.
Baumkirher kezdetben III. Frigyes császárt támogatta, később Mátyás király oldalára állt és a magyar uralkodó szolgálatában több hadjáratot vezetett a Stájer városok, elsősorban Hartberg, Fürstenfeld és Feldbach ellen. III. Frigyes 1471-ben elfogatta és Grácban a két Mura parti városkapu között, nyílt utcán lefejeztette Baumkirchert. A szalónaki birtok előbb fiai, majd unokája, Barbara tulajdonába került, aki négyszer ment férjhez. (Első férje gróf Stubenberg volt, akinek címere a második várkapun látható.)
I. Ferdinánd 1527-ben Batthyány Ferencnek, a híres törökverő hősnek ajándékozta Szalónakot, a Baumkircher örökösök ellenállása miatt azonban sokáig nem tudta elfoglalni a birtokot. 1544-ben is csak a szalónaki uradalom felét sikerült megszereznie, míg a másik felén a Kanizsai örökösök Nádasdyak és az Újlakiak osztoztak. 1574-ben az egész birtok Batthyány család tulajdonába került.
1529 és 1532 között a török pusztította el a várfalakon kívül fekvő települést, 1605-ben pedig Bocskai csapatai perzselték fel Városszalónakot. A Batthyányak idején újabb fellendülés korszaka köszöntött nemcsak a várra, de a községre is. A várúr sok kézművest, elsősorban csizmadiát telepített le Szalónakon. A 15. században pompásan kiépített erődítmény 1574-ben az átépítéssel nyerte el mai formáját. A 17. században zsidó kereskedők behívásával igyekeztek fellendíteni a Batthyányak a község gazdasági életét. A 18. század végén már a lakosság fele zsidó volt. Erre a korra emlékeztet a régi zsinagóga épülete. A Batthyányiak alatt a vár katonai erősségből gazdasági központként működő lakóvárrá alakult.
Szalónak - százötven évi osztrák közigazgatás után - 1648-ban került vissza Magyarországhoz. A Batthyány-család az első világháború előtt eladta a szalónaki birtokot, amelynek tulajdonjogát-két átmeneti birtokos után-a Budapesti Hermes Bank szerezte meg.
1910-ben 1046, többségében német lakosa volt a településnek, jelentős magyar kisebbséggel. A trianoni békeszerződésig Vas vármegye Felsőőri járásához tartozott.
A második világháború után a vár elhanyagolt állapotba került. 1956-ban magyar menekültek átmeneti tábora volt. Egy évvel később dr. Udo Illig, nyugalmazott osztrák kereskedelmi miniszter vásárolta meg a várat. Az új tulajdonos nagyon sokat tett a szalónaki vár helyreállításáért. 1980-ban a vár a tartomány tulajdonába került.

(forrás -szöveg, 1. és 3. kép: varak.hu)

A vár látogatói számára táblákkal kijelölt parkolóban álljatok meg, innen rövid sétával juttok a rejtekhez, ami a Vár tövében, a falban van, egy üregben kővel eltakarva. Itt a várfal igen magas, ezért rossz a gps jel, nézzétek a képet, a jellegzetes falszöglet előtt kb. 8 méterrel, a föld szintjében keressetek! (Sajnos itt a rejtek környékén szembesültünk azzal a meglepő dologgal, hogy Ausztriában is van eldobált szemét.)

Már a parkolóból megdöbbentő a vár csodás épülete, és főleg a kapujához vezető híd, mely 70 méter hosszú, és 12 tartóoszlopát, melyek közül a középsők a 15 méteres magasságot is elérik, téglaboltívek kötik össze.
A vármúzeum nyitvatartása naponta 9-17 óráig tart virágvasárnaptól (húsvét előtti vasárnap) október végéig. A belépőjegy 7,3 euro, de családi kedvezmény van. A láda megkereséséhez nem szükséges belépőjegyet váltani, sőt a regényes szép lovagvár részben bejárható, megtekinthető jegy nélkül is, a kiállítások, és a belső részek kivételével. Még a harmadik kapun is be lehet menni a Fekete udvarba, ahol a Kerektorony áll, és az egykori pénzverdéhez vezet fel a falépcső.
A városfalak maradványai még láthatók szerte a településen, érdemes sétálni egyet a csodaszép polgári házakat is megnézve Városszalónakon. Egy-egy bástya, vagy falrészlet ma magánház udvaráról tekint ki ránk.

Minket teljesen lenyűgözött a szédületes méretű híd, a várárok, a tornyok, a falak, a kapuk, az udvarok. Reméljük Ti is így jártok!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (237 db): környezet: 4.69 rejtés: 4.44 web: 4.66 átlag: 4.60

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


cosinus0 2019.09.29 10:10 - Megtaláltam
Ok, a láda könnyen meglett a segítő leírásnak köszönhetően. Amikor a parkolónál kiszálltam a buszból, mindjárt az tűnt szembe, hogy hogy lehet oda lemenni. de szerencsére észrevettem a levezető ösvényt, amin már egyszerű volt. A várat is megnéztük, ami nekem kívülről jobban tettszett. Köszi a rejtést!

20190929_09254620190929_092600
20190929_09293420190929_093746
20190929_094242(0)20190929_095054
h725 2019.08.20 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Az oldalt nyitva lévő kapun sétáltunk be, és jártuk a vadregényes kert egy jó részét. Mintha egy igazi erdőbe tévedtünk volna. Kellemes barangolás volt. A vár monumentális, alulról nézve, különösen. Köszönjük a rejtést !

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

dagadt 2019.08.10 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

csipet_csapat 2019.07.21 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megtaláltuk. A Várban éppen kézműves-vásár volt. Vettünk is egy cuki bébirucit:) Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.6.4]

IMG_20190721_131200IMG_7948
IMG_7956 
Gyugyu95 2019.04.21 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Csodás hely! Köszönjük!

Bakelitusz 2018.12.29 23:59 - Megtaláltam
Végre, itt is jártunk!! :)

housefly 2018.10.22 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

böbe 2018.10.07 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Köszönjük!

Access Denied 2018.08.25 20:00 - Megtaláltam
köszi

katica 2018.08.25 20:00 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.4]

Berián 2018.08.15 09:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zéboy 2018.08.15 09:36 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

 
P.B_László 2018.07.18 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Gyönyörű hely , csoda szép vár , csak ne lett volna ilyen meleg !
Lenyűgözött a vár ,viszont a mostani kiállítás nem igazán illik ehhez a környezethez !
Nagy élmény volt ide is eljutni , köszönöm Laca !

bence máté 2018.07.15 23:23 - Megtaláltam
ok

alcala76 2018.07.13 13:15 - Megtaláltam
A várat csak kívülről lehetett megnézni, már a főbejárat után lezárták egy szalaggal az utat, onnantól csak belépővel látogatható. A láda könnyen meglett, de rázendített az eső, így nem sokat időztünk.

Tamás&Angi 2018.06.27 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

csg69 2018.06.19 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.35
Megvan :)

Frankie Family 2018.04.15 09:21 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

dliptai01 2018.03.16 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

pliptai 2018.03.16 15:30 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez a vár is, mint ahogy a többi is, amit megnéztünk a nap során! Sajnos zárva volt, de valószínűleg nem is lett volna idő rá! A vár hídja tényleg zseniális! Köszönet rejtésért!

DSC03516DSC03517
DSC03520DSC03521
DSC03522DSC03526
DSC03528 
Pomisa 2017.10.30 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Nagyon szép a vár.
Köszönjük a rejtést.

tutu79 2017.09.07 15:46 - Megtaláltam
Megleltük köszi. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2017.09.06 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Nagyon tetszett, mai harmadik várunk volt.

P1020521P1020524
aldarion109 2017.08.30 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Egyiptom 2017.08.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Gyönyörüüüüüüüü!!!!!!!!!
A ládát gps nélkül találtuk meg. Szépen visszarejtettük. Mindent megnéztünk, a faluban is nagyot sétáltunk, a templomba is bekukkantottunk a rácson át. Ez Ausztria lett, félig az én országom is.
Köszönjük szépen.

vas megye 187vas megye 189
vas megye 188vas megye 178
vas megye 108vas megye 174
vas megye 167vas megye 154
vas megye 142vas megye 150
vas megye 141vas megye 128
vas megye 119vas megye 112
vas megye 117vas megye 120
vas megye 114vas megye 146
Jocpocmoc 2017.08.19 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk, köszönjük.

Jamborju 2017.08.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megvan.

kobcikrajci 2017.07.25 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Bicajos megközelítés lukácsházi indulással, Bozsokon, határon át. Rechnitztől a L241-es utat néztem ki, mely jócskán imbolyog fel-le, helyette a kissé délebbre futó Paradiesenroute kerékpárutat érdemes választani, amit visszafelé jövet fedeztem fel. A vár nagyszerű, a láda jó helyen van (bár egy kicsit inkább fel kell lépni hozzá, mint lehajolni), akár mini-piknikre is alkalmas a várfal alatti árnyas, "tiltott" ösvény.

tivi2007 2017.07.23 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Ok.

szollosi73 2017.07.11 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.05
Megvan!
Nagyon látványos, hatalmas vár, nagyon tetszett. Szívesen megnéztem volna belülről is, de még volt mára pár láda amit kinéztem, így csak egy rövid sétát tettem a környéken.
Köszi a rejtést!

Kata és Ati 2017.06.13 17:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltuk. fantasztikus a vár és a környezete. A rejtés nagyon ötletes.

Aleph & Rita 2017.05.30 17:30 - Megtaláltam
Kerestük egy darabig a fal tövében, de aztán fejmagasságban előkerült!
Körülnéztünk a várudvarban is, de kívűlről azért tetszetősebb volt.
Köszönjük a lehetőséget!

CsKaroly 2017.05.28 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

donbosco 2017.04.26 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Párduc50 2017.04.16 13:13 - Megtaláltam
Ez is szép vár, a híd nagyon impozáns!

lembo 2017.03.25 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltam, köszi! Kis szomszédolás GeoPatikuS-sal kellemes tavaszi időben.

IMG_5384 
GeoPatikuS 2017.03.25 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Z-M-an 2017.03.18 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]
Sajnos áprilisig zárva, így csak kívülről csodáltuk, de megérte...

IMG_20170318_150206-01IMG_20170318_145623-01
IMG_20170318_145556-01 
catNcat 2017.03.11 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Köszönjük!

griffs 2017.02.06 00:00 - Megtaláltam
R1 Jubiläumsradweg tekerés közben, befivel.

bogyó&babóca 2017.02.05 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Ok.

Zsókica és Lackó 2016.10.21 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCSZNK_20161021143947.jpg 
eckerg 2016.10.16 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

hegykoi 2016.10.14 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszönet a rejtésért! A vár nagyon szép, viszont a benne található kiállítások enyhén szólva furcsák. Nem érnek meg 8 pénzt.

gyöngyvirág7 2016.10.08 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
:)

RenaID 2016.10.08 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Szuper :)

vitibi 2016.09.26 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Schlégl 2016.09.11 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

má-csa 2016.09.11 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

dabcsi 2016.09.11 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönjük a rejtést!

NagyKG 2016.09.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.61
Megtaláltam, köszi!
Nyár végi bicajozás: Kapuvár-GCSZNK-Kapuvár, 180Km.
A vár nagyon impozáns!

Hajo 2016.08.07 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

2016-08-07 Semmering 0702016-08-07 Semmering 073
2016-08-07 Semmering 0742016-08-07 Semmering 075
2016-08-07 Semmering 0792016-08-07 Semmering 080
cachekereso 2016.08.03 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Köszönöm a játékot.

EurTour 2016.07.30 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.60
Megvan, persze rossz irányból közelítettünk, így az egész várat megkerültük. De megérte! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2016.07.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Családi baráti társaságban jártunk itt is. Meglátogattuk a vármúzeumot is, ami kissé felejthető volt. Összességében azért tetszett, köszönjük, hogy megmutattad.

ocsike78 2016.07.06 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csureszh 2016.06.24 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Nagyon nagy ez a vár, sokat barangoltunk benne.

karcsi9641 2016.04.30 11:30 - Megtaláltam
A jel tényleg gyenge, de a láda gond nélkül megtalálható. A vár nagyon szép állapotban van. A 8 EURO-t azért kissé borsos belépőnek tartom.
Köszönöm a rejtést!

DSCN6394-001DSCN6395-001
DSCN6396-001DSCN6397-001
DSCN6398-001DSCN6399-001
DSCN6401-001DSCN6402-001
DSCN6403-001 
b.bea78 2016.04.24 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

Maszat1 2016.04.17 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. A várba most nem mentünk be, csak körbejártuk, de így is nagyon szép.

20160417_14431420160417_143806
katika 2016.03.28 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! Húsvéti kőszegi-osztrák ládázás 23. állomása. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2016.03.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Gyors találat ismerős helyen. A bringás csapattal már sokszor jártam ebben a városban, mert innen indul minden év augusztusában a Burgenland Maraton.
Köszönöm a rejtést!

beuuu 2015.09.12 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
nagyon tetszett, a vár és a rejtés is!
a várat körbesétálva egyszer csak egy mini kalandparkban találtuk magunkat, lehetett kötélen leereszkedni, ingó hidakon átkelni...
szuper volt!
TFCT

 
gym 2015.07.13 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Észre lehet venni azt a rejtést fénykép nélkül is. :) Nagyon szép hely, érdekes vár.

Mr Zerge 2015.07.12 12:50 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Vasárnap lévén könnyen parkoltunk a faluban. Elsétáltunk a várhoz, a rejtést könnyen megtaláltam. A vár látványos, különösen a bejárathoz vezető híd.

Péter60 2015.07.10 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.26
Hazafelé menet csak a ládát kerestem meg, a várra nem jutott idő estefelé.
Még visszatérek.

thesis 2015.07.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Kerestük-kerestük de csak meglett:) Köszönjük a rejtést, a vár gyönyörű, érdemes körbesétálni is:)

12
3 
kofarago 2015.06.24 12:00 - Megtaláltam
köszi:)

atipapa 2015.05.15 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2015.05.15 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.25
A XXIX. Geocaching Fesztivál és Verseny előtt találtuk meg atipapával.
A vár nagyon impozáns látványt nyújt, már messziről uralja a látképet. Közelebbről megnézve is igen látványos és szemet gyönyörködtető mind a környezete, mind a vár maga.
A rejtés a parkolótól könnyen megközelíthető, de a patak medrén át kell mászni, ami most száraz lábbal teljesíthető volt.

Köszi a rejtést!

[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg, otthon kiegészítve]

 
DóriAtesz 2015.02.27 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 2/6
DóriAtesz

Tikis 2014.11.07 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
koszi. Nagyon szepnek igerkezett, de sajnos okt 31 utan nincs nyitva, nem tudtunk bemenni, de korbeneztuk. jo hely. Itt vettuk eszre, hogy a resolajcso meghibasodott, es folyt a gazolaj a kocsibol.. :) Koszegi pihenes alkalmaval.

Beus 2014.10.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltam! :) Csodás helyen van, érdemes körülnézni. A várból pazar a kilátás.
Köszi a rejtést! :)

bohrmann 2014.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Furcsa az otthoni várak után látni egyet, ami nem rom. A kép pedig jól jön a megtaláláshoz, bár egyébként is elég pontos a koordináta.

Kopi 2014.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Ide is érdemes betérni.

csillu89 2014.08.20 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Fonte 2014.08.17 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Kis autós kirándulás Ausztriába, pár kényelemes ládával.
A vár nagyon szuper, de sajnos mi is megnéztük a a kiállítást. Csak megerősíteni tudom az előttem írtakat. Egyetlen előnye, hogy a végén fölértünk a kerek toronyba, és onnan nagyon szép volt a kilátás.
A törött dobozt kicseréltem.

MarcsiTemplomok
Kerek torony
Mary Lou 2014.08.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Velemi nyaralásunk alkalmával.
Az esős napot várak nézésével töltöttük el.
Első célpont Kőszeg volt utána Léka majd Máriafalva és Szalónak.
Köszönjük!

belus01 2014.08.02 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Villemo 2014.07.26 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Kismanccsal és Birkabandával. A láda nagyon el van repedve, hamarosan megadja magát.. Esetleg a rejtő vagy aki tervezi meglátogatni, vihetne egy újat. Ja, és a kiállításban levő kávéautomata a világ legkeserűbb kávéját adja, szigorúan cukor nélkül!

BirkaBanda 2014.07.26 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Megtaláltuk Villemoval és Kismanccsal....
Béke legyen veletek... és Hulk... no meg Lara Croft :D :D :D
Köszönjük a rejtést!

kismancs 2014.07.26 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Villemóval és Birkabandával közös találat. Klassz hely, érdekes vár. köszi a rejtést. csak egy hibát követtünk el: bementünk és megnéztük a kiállítást. Megtévesztő, hogy 3 részből áll: agresszió és béke, vagy valmi hasonló néven futott aegy rész, naívan gondoltuk gyorsan túl leszünk és a többi már Ok. Tévedééés. A Világháborús szakció még Ok, de a többi inkább fura volt, főleg hogy Hulk-kal és Lara Crofttal kezdődött. Ez amúgy az össz kiállítás 2/3-át tette ki. :( A néprajzi érsz Ok, volt, érdekes, az Öreg toronyból a kilátás nagyon szép, a vártörténeti rész... hát Andreas Baumkirchnerről mindent megtudtunk, kicsit többet is mint szerettünk volna, viszont hogy a várhoz a Batthyány és még néhány családnak is volt némi nemű közük, az úgy elsikkadt. :(. Szóval sok a 8 € a belépőért, amíg a béke kiállítás van. Szerintünk.

meduza 2014.07.24 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Zolnai 2014.07.21 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk :)

Checkers 2014.07.05 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Köszönjük a rejtést!

WADMAC 2014.06.08 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Jadrana 2014.06.08 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, bár nem volt könnyű, egész máshova mutatott a gps. Köszönjük a rejtést!

 
molka 2014.06.08 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
A vár udvarán éppen valamilyen kézműves vásár volt, viszont jót nézelődtünk. Sokat törtük a fejünket, hogy közelítsük meg a ládát, kicsit kerültünk, aztán a végén kiderült, kvázi a a láda mellett parkoltunk. Köszi!

carmin 2014.06.08 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megnéztük a várat belülről, aztán kicsit kalandosan körbe kerültük. Köszönjük a rejtést.

johnnycache 2014.05.03 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Köszi a rejtést!

Rubor 2013.10.26 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.12
Megtaláltuk.

 
karathl 2013.10.26 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Sajnos a láda törött, a hely megérdemelné, hogy valaki kicserélje a ládát.

 
[BaLee] 2013.09.08 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Nagyon szép kastély, kirándulás remek időben Prisziékkel. :)

Luca-Cache 2013.09.08 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Értem én, hogy gőzmozdony, de mi hajtja?
Elfelejtik, hogy én még nyolc hónapos sem vagyok. Előbb ide a kajámat, majd utána nézelődjetek! Ott a tesóm, az úgy sem bír egy percre sem leállni, majd az megkeresi a dobozt, nekem itt pont jó lesz, főleg ha megetettek.

Mese-Cache 2013.09.08 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Útban hazafelé itt is megálltunk. A luca már éhes volt, így a társaság kétfelé vált. Anya félrevonult a Lucával, hogy megetesse, mi meg apával és a BaLee-val, a ládát kerestük meg.

Maclura 2013.08.14 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Szinte térkép nélkül keresztül az osztrák hegyeken.
A várat kívülről körbe tekertem, majd irány haza.
Köszönöm, hogy megmutattad.

Laceeking 2013.08.10 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Duditomi 2013.07.25 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Megvan!
Hát ilyen még nem volt! A feleségem azóta sem hiszi el...
Még csak nem is tudtam róla hogy itt van láda. Előtte még csak a környékre sem néztem rá, csak egyszerűen eljöttünk ide kirándulni.
Mivel Ausztriában voltunk, ezért netet a helyszínen nem tudtam használni, hogy megnézzem van-e itt valami.
Sétáljuk körbe a várat, egyszercsak észreveszek a falban egy pár fura követ. Mondom a többieknek, hogy nem lehet hogy van itt egy láda? Megnézem közelebbről, hát ott mosolyog egy kék tetejű doboz a lukban. Na mondom ez biztos egy .com-os láda. És nem. Ez egy igazi hamisítatlan .hu-s láda, jelszóval kicsit lelakottan, de igazi hazai.
A vár egyébként szép a várárok meg kifejezetten kuriózum.

Köszi a rejtést.

Cerberus 2013.07.23 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

 
Csaszi 2013.07.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Érdemes volt bemenni! Több órát töltöttünk el a várban, komótosan, szép lassan végignéztünk mindent, 17:00-kor sajnos mennünk kellett.

Köszönjük a rejtőnek, hogy erre a helyre invitált minket.

Évi és Csaszi

V_Gabor 2013.07.09 16:14 - Megtaláltam


Végre ide is eljutottunk! Köszönjük a lehetőséget. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

horvathrol 2013.06.18 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Nagyon szép idő volt és a vár körbesétálásakor fedeztem fel. Gps nélkül találtam rá, el van törve a láda. Fotózkodás után a ládát visszahelyeztem az üregbe kis ajándakkal bővítve, majd szépen gondosan visszarejtettem.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2013.06.28 20:21]

 
lemente 2013.06.15 16:00 - Megtaláltam
Kőszegi-Burgenlandi kiruccanás 4. állomása. Impozáns vár, tökéletes állapotban, pompás környezetben, lenyűgözött bennünket, csodáltuk minden részletét. A GPS-ünk azonban a mai nap cserbenhagyott bennünket, lerobbant, így csak érzésből és emlékezetből kerestünk, de nem találtunk. És még az ég is leszakadt...

Kérnénk tisztelettel a megtalálás képek történő elfogadását, mivel nem minden nap jutunk el Kelet-Magyarországról ide, az ilyen kincsekben bővelkedő nyugati végekre...

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2013.06.28 20:21]

Köszönjük!

fubenalvo 2013.05.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Nagyon szép vár, de a legnagyobb hatást a bejáróhíd tette ránk. Sokat bohóckodtunk alatta. Köszönjük a rejtést! :)

A láda igencsak sok irányból el van törve. Az igaz, hogy nem ázik a rejtésnek köszönhetően, de lassan kettényílik ami a benne lévő tárgyak kihullásával járna.
Egy karbantartást nem ártana neki. :)

 
Skalp 2013.04.19 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.02
Most nem vettük be a várat, csak lemértük, milyen magas létrákat kell hoznunk a visszafoglalásához...

KranIC 2013.04.01 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Nagyon tetszett a vár és környéke, ide még mindenképpen visszajövünk nyáron, nyitvatartási időben.

bgjozsa 2013.04.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Autós körtúra 3/6. ládája. A látvány lenyűgöző volt még ebben a ronda időben is.

A 7 Mestervadász 2013.03.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
A vár pompás, nyitáskor mindenképpen
visszatérünk.

Köszi!

'Ipiapacs' 2013.01.13 16:03 - Megtaláltam
Már másodszor jöttünk el ide. Egyszerűen mesés ez hely.
Köszönjük a rejtést!

Vivi & Ricsi

schöphi 2012.12.01 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Köszi a rejtést!

luckyhunter 2012.12.01 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Nagyon tetszett, köszönjük!

JEff 2012.11.02 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Köszi a rejtést!

Imperator Csaba 2012.10.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltuk!
Érdemes volt ilyen messze az Őrségből ide kirándulnunk! Igazán nagy élmény volt mindenkinek a várban sétálni a gyönyörű napsütéses őszi időben.
Köszönjük a rejtést és a lehetőséget.

HümZüm 2012.10.20 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Családi kirándulás ezen a csodás helyen. Az idő ködös volt, de a kedvünk felhőtlen. Rozi volt a kabalánk :-) vele rögtön megtaláltuk :-)

:-) 
szamosszamoca 2012.10.18 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
A láda gyorsan meglett, a gps is jól működött és a rejtés nagyon rikított a környezetétől. A ládaoldalon, a rejtek mellett szereplő fát ne keressétek, kivágták, csak a rönkje maradt.

 
Ildi76 2012.10.07 13:10 - Megtaláltam
A vár nagyon szép. A múzeumra sem sok időnk maradt. A rejteket egyből kiszúrtam. A láda törött.

szicsu 2012.10.07 13:10 - Megtaláltam
megtaláltuk

pozsesz 2012.10.06 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

DrBASH 2012.10.03 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Gyönyörű vár, csodás híd! Két éjszakai műszak közötti gurulás alkalmával volt szerencsém elkerülni arrafelé. Köszi a rejtést!

Tánciévi 2012.09.20 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Nagyon szép vár, jó volt körbesétálni!

Tánci 2012.09.20 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Megtaláltuk

patrik0326 2012.09.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 1.00
Nagyon szép helyen volt.

JAck:66: 2012.08.28 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
638, megérett a meggy.

kauker 2012.08.14 14:30 - Megtaláltam
Megvan

Bojta 2012.08.13 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Tetszett a vár és a fala is. :-)

Strombus 2012.08.13 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.76
Tényleg gyönyörű vár! Kár, hogy a cache leírásból nem derült ki, hogy hétfőn nincs nyitva (az Esterházy várak pl. nyitva vannak). Szerencsére, azért a nagykapu nyitva, az udvarba be lehet jutni. Az igazán szép belső udvarba, a Fekete udvarba pedig bemásztam. Muszáj volt! Nagyapámtól maradt egy fénykép (1951-ben halt meg), amit ebben az udvarban készített. Muszáj volt látnom a helyszínt! Szerencsére nem buktam le, nem keltettem a magyarok rossz hírét.

A láda nagyon törött! A betelt/elnyűtt logbook helyett tettünk újat. A régit kérésre szívesen postázom a tulajdonosnak.

Egyik torony
Burn 2012.08.11 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

magyar65 2012.08.07 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
A bejárati híd tényleg elképesztő. Köszönjük!

Hörcsög 2012.07.27 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
+van. Ez volt az első ausztriai ládatalálat. Minden nagyon más mint itthon.

Zazi és a Lányok 2012.07.25 09:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.80
Nagyon tetszett a helyszín, egy nagyot sétáltunk, bejártuk a várat.

 
eazs 2012.07.12 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.70
Gyönyörű szép a vár. Ezen kár vitatkozni. A rejtést köszönjük!

Sulyok család 2012.06.30 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Köszönjük a rejtést! A vár gyönyörű! Sulyok család

geogirl:) 2012.06.16 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Megleltem!

Bob&Bobek 2012.06.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Már régóta nézegettük ezt a várat, mikor arra vitt az utunk. Most végre elhatároztuk magunkat, de sajnos az orrunk előtt zártak... :-(

tádé 2012.05.01 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Hét éve jártam itt, most örömmel jöttem vissza a láda okán Kicsi Gesztenyével. Azóta sokkal rendezettebb a vár környéke, ahogy látom, pillanatnyilag is rendezés alatt áll. A rejtekadó fal mellől is eltűnt már a fa és a kúszónövényt is kiirtották; ha folytatódik a rendezés, félő, hogy a láda útban lesz...
Köszönjük a lehetőséget! Kicsi Gesztenye és Tádé

 
fszomorjai 2012.04.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Nagyon tetszett a vár előtti hidak a gyerekeknek. Köszönjük a rejtést

Repcsi 2012.04.13 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Az első külföldi ládánk. Bámulatos környezet, imádom Ausztriát!! :)
Köszönjük a rejtést!

 
Adri&Lacike 2012.03.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltuk!

Rooki 2012.03.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.08
Közel lakunk a várhoz, de ennek ellenére még soha nem voltunk ott :)
A ládának köszönhetően, ezt az utat is bejártuk. Köszönjük :)

sterz 2012.03.02 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm!

harcsat 2012.01.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.87
Szét van törve a láda!

Nagyon szép hely, kár hogy nem tudtunk bemenni a várba, mert nem volt nyitva

Pepe 2012.01.12 12:30 - Megtaláltam
Sopronból, egy szép napsütésés napon látogattuk meg. A vár persze zárva volt, de legalább körbejárható. A rejtéssel az volt a bajom, hogy mivel a rejtek helye rézsutos, nehéz a visszarejtés (nekem "sikerült az egyik nehéz kővel az egyik ujjpercemről leszedni a bőrt...). És ha valaki csak úgy véletlenül séta közben bámulja a falat, könnyen kiszúrhatja. Lehet, hogy az az aggodalom felesleges, hiszen a láda él és virul. Köszönöm Kriszta, hogy ide (is) elhoztatok!

kvivi 2012.01.07 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Az első határon túli ládánk! Nem volt a nyitva a vár,ennek ellenére elég sokat elidőztünk itt. Köszönjük a rejtést!

gusty 2011.12.19 11:35 - Megtaláltam
ok

ngbriell 2011.11.26 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.11
Megvan!
Ezen helyszín azon kivételes helyszínek közé tartozik, ami sokkal jobban lenyűgözött élőben, mint a fotókon.
A híd alá épült egy kisszínpad, szuper lehet ott játszani, vagy színdarabot nézni.
A rejteket könnyen kiszúrtam. :) Már nem talajszintben van amúgy, vagy a környezete változott, vagy a rejtek maga.
Tetszett! Köszi!
ngbriell, Roland, eb

 
Irisz14 2011.11.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Megtaláltuk!
Sajnos a vár zárva vot, de kívülről is nagyon tetszett.
Köszönjük a rejtést.

kopco3 2011.10.05 17:00 - Megtaláltam
Könnyen meglett, mert látszott. Leszedték körben a borostyánt a várról,de a ládát tiszteletben tartották.

kamzik 2011.09.28 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Nagyon szép vár! Köszi a rejtést!

mickmickey 2011.09.25 12:10 - Megtaláltam
Ezer köszönet a rejtésért! Ritkán lehet látni ilyen szép, tartalmas, jó állapotban lévő várat!

gyöngyfűző és párja 2011.08.17 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.85
A vár kívülről tetszett, belülről kevésbé...

E.T. 2011.08.16 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
E.T. is megtalálta! A GPS jel tényleg rossz volt. Fél óráig kb. 50 méterrel arrébb próbálkoztunk átjutni az embermagasságú csalánerdőn, mivel a kütyü azt mutatta... Aztán feladtuk és elindultunk a várat megnézni. Ekkor pillantottuk meg a rejteket. :)
Köszönjük a rejtést!

advent 2011.08.13 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltuk: Ildikó, Advent, Evelyne.

Evila 2011.08.13 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Burgenlandi vártúránk 2. állomása. Csak kívülről néztük meg, a látvány így is lenyűgöző volt. Köszönjük a rejtést.

Millnerek 2011.08.05 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Léka után jöttünk ide, nagy csalódás ért bennünket. A vár szép is lehetne, ha a belsejét nem csúfították volna el háborúellenes kiállításokkal. Szinte minden teremben valamilyen képkiállítás volt, gyerek és felnőtt rajzokkal, elvont és konkrét utalással a háború- és erőszak ellenességre. A paravánnal 1-2 szép cserépkályhát is eltakartak - az pedig szép látvány lehetett volna.
Kár érte, a hídja szép.
U.i.: A fát már kivágták...

Damásdi 2011.08.04 00:00 - Megtaláltam
:)

Vucsi 2011.07.31 16:40 - Megtaláltam
ok

szilo 2011.07.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Nagyon szép a környezet. Visszarejtés közben meglepett egy német fickó, aki elmesélte, hogy arrafelé ez a játék vállalati csapatépítő tréningek kedvelt produkciója. Most már ezt is tudjuk... :-)

egosonic 2011.07.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.48
Megvan!

epés remete 2011.07.12 00:00 - Megtaláltam
Kőszegi nyaralás alkalmával. :)

 
ottgyuri 2011.07.08 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Megtaláltuk!

5N 2011.07.07 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.81
Nem tudtuk lenne-e elég időnk bejárni a várat,mert nagyobbnak tűnt,mint a németújvári és ott sem kevés időt töltöttünk,meg azt se tudtuk eldönteni megér-e ennyit.Végül csak külső élmény maradt.

lelcache 2011.06.16 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

raci 2011.05.16 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
A Ferencz család ládáiban soha nem csalódunk, ide is érdemes eljönni. Sajnos a hétfői napra esett az utunk, így csak a vár külsejével tudtunk megismerkedni. Élmény volt körbejárni, a végén még kisebb kalandparkon is átküzdöttük magunkat, megspékelve az építési területen történő áthatolással. Még visszatérünk. Köszönjük a rejtést.

Anibani 2011.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Szuper környezet, a gyerekekkel nagyon élveztük a "kincskeresést". Madarat lehetett velük fogatni a megtaláláskor. ;) A vár nagyon szép, kívül, belül.

Mercenary 2011.04.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
A rejtés környéke már egy kicsit más, mint a rejtés idejében készült fényképek, de ez nem igazán zavaró.

maczy 2011.04.24 12:50 - Megtaláltam
Húsvéti kirándulás, kőszegi bázissal.
Ildikómmal, Lucával, Forró családdal,
Papp Gyusziékkal. Léka vára után jöttünk
ide. Ezt a várat belülről is megnéztük.
Az épület monumentalitása nagyon tetszett,
de a benti környezetidegen kiállítás nem.
A doboz törött, sajnos nem volt nálunk cseredarab.
Köszönjük a rejtést!

Rekuja 2011.04.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Hát, a jel alapján nem lett volna meg... hihetetlen, mennyire össze-vissza jelzett a gps. Lényegében gép nélküli találat volt. A vár nagyon jópofa, sajna nem lehetett bankkártyával fizetni, úgyhogy csak kívülről néztük meg. A várhegy viszont mintha sittből épült volna :o
A város túlvégén van egy nagyon édes .com-os "láda", érdemes benézni oda is, kb fél óra séta a vártól oda-vissza, le a völgybe.

 
pszoradi 2011.04.23 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Burgenlandi várkalandozásunk eredménye. Miért nincs fent a comon? Így ez csak a magyaroké, kizárjuk vele a világot. Tévedésből idetett bug kivéve és ezzel megmentve. Köszi a rejtést.

cika01 2011.04.17 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.18
Szép a vár, de az "erőszak ellenes" kiállítás nem igazából kötött le, a II világháborús illetve a középkori rész még úgy-ahogy, de a családi erőszak elleni rész az rettenetes volt pedig igyekeztek (interaktív, sok német szöveg) ennek ellenére ajánlom megtekintését. Az egész váron végigvisz a toronyba is, a végén még van egy kis retrokiállítás is (régi TV, mikro stb) összességében megérte a 7.30 eurót. Választási lehetőség nincs, nem lehet sétálgatni össze-vissza. Ha fizetsz bemész és mehetsz a nyilak után ha nem akkor csak kívülről nézheted a várat.

nemethzoli 2011.03.14 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 1.00
:)

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2011.03.15 15:04]

rero72 2011.03.14 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Na végre egy igazi rejtés, szuper környezetben! Ha minden igaz a mai volt a 70. találatunk. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk még régi ládászok, egyébként is még csak alig több mint fél éve csináljuk. De egyre határozottabban az a véleményünk, hogy az ilyen rejtésekért, mint ez is, éri meg ládát keresni. Itt is oda kell menni és meg kell keresni a ládát a játék minden örömével, izgalmával. DE! Nem kell szúnyogok között bozótharcot vívni, mint sok más ládánál, ahol a rejtő fantázia hiányában a bemutatásra szánt helyszíntől elviszi 2-300 méterre a dzsungelbe a ládát. Rendben, van amikor nehéz megoldani a rejtést, de azért nem mindig.
Gratulálunk a rejtéshez, ami felesleges bonyodalmak nélkül mutat be egy gyönyörű helyet.
Köszönjük!

Judit+Robi

 
feri65 2011.02.26 12:14 - Megtaláltam
okay![wapon beküldött szöveg]

 
kisagi 2011.02.06 11:45 - Megtaláltam
Impozáns vár!

Carlo 2010.11.14 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Burgenlandi kirándulásunk 3. ládája. Köszönjük!

mjdgm 2010.10.03 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.12
A tegnapi Verseny után a mai napon némi kerülővel indultunk hazafele, így jutottunk el a Szalónaki várhoz.
A kocsit a parkolóban hagytuk, majd elindultunk a ládához. Két lejárót is találtunk, ám mindkettőnél az utat lezárták, s a kerítésre kifüggesztett hatalmas táblák jelezték, hogy a terület építési terület, és belépni tilos.
A ládát 33 méterig tudtuk megközelíteni, de ott is egy kerítés állta utunkat. Gondolkodtunk egy pillanatig ugyan azon, hogy a kerítés mellett bemerészkedünk, de az alaposan felázott talajon mozgó munkagépek -szerintünk- járhatatlanná tették a doboz megközelítését.
Köszönjük a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2010.10.04 13:21]

 
kilali 2010.09.26 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Köszönöm a rejtést.

benist 2010.08.27 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Kőszegi nyaralás során burgenlandi kirándulás. A felújítás miatt a láda megközelítése kicsit kalandosabb, nem beszélve az egyértelmű belépni tilos tábláról. A várban található - egyébként biztos értékes - kiállításnál szívesebben szemléltünk volna korhű berendezést. A főtéri pizzériában viszont kellemes ebédet sikerült elfogyasztani.

Piroska18 2010.08.16 15:45 - Nem találtam meg
Ausztriai vártúránkon ejtettük útba a ládát. Sajnos pont hétfőn mentünk, s éppen karbantartás alatt volt a bejárati híd... :-) Pedig kívülről igazán érdekes.

 
Kimberli1 + Imi30 2010.08.13 15:40 - Megtaláltam
Kívül-belül megnéztük a várat, bár nem volt egyszerű. A vár összes parkolója le volt zárva azt sem tudtuk, hol álljunk meg, végül egy kis utcában sikerült. Kívülről nagyon szép a vár, bár alig mertük megközelíteni. Már majdnem feladtuk a bemenetelt, amikor láttunk a lezárt, díszburkolatozás alatt álló feljárón egy családot lejönni. Erre mi is bemerészkedtünk a munkások és a félig lerakott kövek között. Meglepetésünkre a pénztár nyitva volt.
A belépőjegy mellé (ha jól emlékszem 13EU volt a családi jegy) kaptunk magyar nyelvű ismertetőt is. A kiálítás modern, egy-két részen nem gyereknek való képekbe, videókba lehet futni, ez a rész nem tetszett nekünk:(
A rejtek jelenleg semerről nem közelíthető meg, remélem, hogy nem tart sokáig ez az állapot.
Köszönjük a rejtést!
A képek alapján, mivel a rejtekhez vezető utak le voltak zárva, kérném a rejtőt, hogy fogadja el a találatot.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2010.08.25 12:28]

Köszönöm szépen a jóváhagyást!
Különösképpen úgy, hogy a képeket csak ma (08,26.-án) sikerült feltöltenem:)

keresek 2010.08.08 18:25 - Megtaláltam
Sajnos a késői érkezés csak egy külső nézelődésre adott lehetőséget.

NAGYFamilY 2010.08.08 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.46
Kőszegtől nincs messze ez a szép kis vár. A hétvégére másik ládikát terveztem, egy kis túrázással vagy kerékpározással, de az eső átszervezte a programot. Vasárnap délután egy közeli pontot kerestünk meg. Közel van hozzánk, de még egyszersem jártam itt, ezért nagyon örültem ennek a ládának. Az ide vezető út is nagyon tetszett. A vár és a település is elnyerte tetszésünket.
Egy kis apróság. A vár körüli felújítás következtében kicsit megváltozott a láda környéke. pl.: a láda elött álló fát (ami még szerepel a rejtői fényképen ) kivágták. Szerencsére a láda rejtekét nem falazták be a munkások. Nem ott van a láda, ahol a kiváncsi fiam nézeget a fényképen, hanem a helyén, kicsit előrébb. Ez volt a 30. ládánk, szépen ünnepeltük.

Erdélyi család 2010.08.08 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Egy ujjabb lépés az ezredik ládánkhoz...))

OsiOsi 2010.08.04 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.70
A felújítás még mindig zajlik, bár jegyet már szednek!

alfabootis 2010.07.27 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Ausztriai ládázás. Jó nagy felfordulás, felújítás. Nem szólt senki a munkaterületre való bemenetelünk miatt. Jó a rejtés, köszi:-)

vegatti 2010.07.22 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Hát a várból bizony hiányzik a berendezés nagyon.
A "béke" kiállítással alaposan agyon lehet vágni a termek eredeti hangulatát.
A toronyból a kilátás viszont szép volt.
A láda megközelítése kissé körülményes. A vár körül épp felújítási munkálatok folynak. A láda tulajdonképpen a munkák miatt lezárt területen van, de sikerült odamerészkedni. (A traktorkezelő bosszúságára elég nagy volt az érdeklődés.. :-)))

MaFe örs 2010.07.18 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megtaláltuk! Ez is egy érdekes vár,érdemes megnézni!

Áron csapata 2010.07.06 17:00 - Megtaláltam
Késöbb [wapon beküldött szöveg]

Hosszu és Maszat 2010.07.06 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Sajnos fél órával zárás előtt értünk oda igy a várat ki kellett hagynunk.

balumaci 2010.06.28 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
.

vray 2010.06.22 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.11
Megtaláltuk.

ludvig 2010.05.22 14:30 - Megtaláltam
Az oregonnal elmentem a doboz mellett, a párom gép nélkül is egyből megtalálta.......A várban berendezett kiállítás nekem nem jött be....

 
Csizmások 2010.05.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Csodás vár és környezet. Szakadó esőben érkeztünk, megnéztük a várat ( belülről) egy család 13eu-ért, mi voltunk csak az egész várban. Az ajánlott út a ládához lezárva, tereprendezés folyik és dagasztani lehet a sarat. A tanösvényen indultunk el már csak csepegő esőben, de a ládát nem leltük, de nagy élmény volt. Köszi!

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2010.05.24 09:04] Köszönjük!

hab14 2010.04.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Burgenlandi várak 4/1. Múlt csütörtökön tekertem el a vár alatti úton, akkor még csak sejtettem, hogy láda is van a közelben.

Dages 2010.04.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Megtaláltuk! Nagyon szeles időnk volt!

mevi 2010.04.04 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Megtaláltuk. Nagyon szép időnk volt és a vár is nagyon tetszett.

57robag 2010.03.21 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
ok [wapon beküldött szöveg]
Soproni hosszú hétvégén truccantunk kicsit Ausztriába.Városszalónakon már többször jártam,innen indul a Burgenland Maraton kerékpárverseny augusztusban,amin már kétszer részt is vettem.Így ismerős helyre kalauzolt a Rejtő.Köszönöm a rejtést! :-)

jalso 2010.01.03 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Szombathelyen töltöttük a hétvégét, így a vasárnapi első pontunk ez a nagyszerű vár volt. Nem tudjuk, hol kellett volna parkolnunk, hogy rövid sétával a rejtekhez jussunk. Mi a várba vezető híddal szemben állítottuk le a kocsit, majd egy "Tiltott út" elnevezésű ösvényen haladva szépen megkerültük a várat, a fénykép alapján megtaláltuk a ládát (a gps vagy 30 méternyi távolságot mutatott), majd továbbmenve az ösvényen rájöttünk, hogy lett volna ide egy rövidebb, királyi út is. De nem sajnáltunk semmit, mert érdemes volt a várat körbejárni.
Köszönjük:
Ildi és Gyuri

ncs001 2009.12.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
ok!

BaDoToGo 2009.11.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon szép a vár, a rejtés nagyon jó, gyorsan megtaláltuk.

csapek69 2009.11.27 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltuk!

 
Bakacsin86 2009.11.27 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönet a rejtőnek! Esős időben.a mai vártúráink 2. ládája. A láda őrzője egy foltos szalamandra. Vigyázzatok rá! Valószínűleg ezt a helyet szemelte ki téli álomra.

 
Dzsozy 2009.11.14 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Akár gps nélkül is ment volna, a jó leírásnak köszönhetően. A vár sajnos zárva volt, pedig sokan be szerettek volna menni. Rengeteg volt a külföldi, és voltak magyarok is.
Köszönjük a rejtést!

Csaba & Kati 2009.11.14 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
HEURÉKA!
Köszönjük a rejtőnek!

logoltunk
TenG and Barbye 2009.11.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.88
Gyönyörű vár, kesser túra Csaba és Kati-val 3. állomás. Köszönjük a rejtést!

Atmosz&Zozmosz 2009.10.30 11:30 - Megtaláltam
Megvan :)

agecse 2009.10.29 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.78
Zuhogó esőben...már kezdett feltelni vízzel a várárok :).
Fantasztikus vár.
G. Álmos, Boti, Áron, Enikő, Ircsi

columbo 2009.10.28 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Köszönjük!! :-))

kissandris 2009.10.28 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.34
érdekes volt a terep

m.zsömi 2009.10.28 14:40 - Megtaláltam
ok

rongylab2 2009.10.28 14:40 - Megtaláltam
ok

fhabakuk 2009.10.27 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Nagyon hangulatos falu, érdekes várral és egy jó rejtéssel. GPS-t be sem kellett kapcsolni, elsőre meg lett így is. Köszönöm!

Chaty 2009.10.25 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Sajnos a ládát nem találtuk meg, de nagyon jól éreztük magunkat a várban is és a vár környékén is. Külön köszönet a helyszínért, ami szuper és a részletes leírásért. Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2009.10.31 10:04]

 
kovtom 2009.10.25 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.46
Megvan!
Köszi!

oross 2009.10.25 14:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Megtaláltuk

takacsimre 2009.10.03 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.23
A mai nap első ládája barátainkkal, Évával és Kálmánnal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

sárga feketék 2009.09.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Köszönjük a rejtést és a ládát. Nekünk eddig ismeretlen volt a vár!Most már nem az hiszen augusztus végén is jártunk ott (igaz a láda csak most lett meg.)

Ferkókoma 2009.09.27 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Ezt is begyűjtöttük.

pajika 2009.09.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.20
ok

Zergi 2009.09.19 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.08
Fogtam!
A parkolóból úgyszólván direktben közelítettem meg a ládát, aztán jött a vár a lagzival. Tetszett a rendezett külső, de ez talán Ausztriában nem is meglepő. És külön örültem, hogy magyarul is ki volt írva minden ismertetés!

 
klempeti 2009.08.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.43
A környezet fantasztikus !!!

A ládarejtés kissé primitív!!!

Kocka Lada Bamako Team

A rejtek ???
Vissza a  P-king
Ind. Bad.....-ba !!!Egezsegedre! (A)
sawkuk 2009.08.20 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.05
Fantasztikus ez a vár és a várárok. A ládikó egy kicsit könnyen lett meg, remélem nem tűnik el.

Pancsa 2009.08.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.71
ok

Geomarci 2009.08.10 17:10 - Megtaláltam
Ládarejtésből hazafelé.

Laci-62 2009.08.10 17:09 - Megtaláltam
Mönichkirchenből hazafelé álltunk meg itt. A vár sajnos zárva volt, de kívülről nagyon impozáns volt, s annyira be lehetett menni, hogy belessünk az udvarba. Elkeserítő. hogy mi miért nem tudunk így bánni őseink örökségével !

Dr.Lada 2009.08.08 09:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Kerékpáros találat!

Kata&Dani 2009.08.07 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Határközeli vártúránk első állomása volt ez a vár. Be nem mentünk, de alaposan körbejártuk. A vár nagyon impozáns. A láda hamar meglett.

Köszönjük a rejtést!

snake 2009.08.05 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
A parkolótól csak 55 méterre volt a doboz, ezért nehezítésként a másik irányba indultunk, ahol még akadálypályát is találtunk. Szépen körbejártuk a várat, majd slusszpoénként előhalásztuk a dobozt is. Ajándékcsere nem volt!

Benó, Stuki, snake

Csaba & családja 2009.08.04 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Bent nem voltunk, de kivülről körbejártuk.

R19-es Jozsi 2009.07.28 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Szép környezet, érdekes várárok és udvar, kevésbé érdekes kiállítások...

Köszönjük a rejtést.

ujcsi 2009.07.28 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Első osztrák várunk a mai nap folyamán. Rendezett kedves hely. A ládát elég kacifántos úton találtuk meg. Köszi a rejtést!

Marlyn 2009.07.27 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Burgenland-Alsó Ausztriai vártúránk második állomása.
Impozáns vár, az udvari játszótér is remek. Kicsit szokatlan az osztrákoktól, hogy a várudvar nincs teljesen rendben. :-)
A város is gyönyörű, köszönjük a rejtést!

Fazék 2009.07.25 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.19
Vas megyei családos kirándulás során, vendéglátóinkkal közösen; a házuktól a várig kevesebb, mint 20 km légvonalban a távolság.
Nagyon jó állapotban van a vár, az is tetszett, hogy a felíratok többsége német-magyar kétnyelvű, érdemes meglátogatni. A játszótéren is hosszasan elidőztünk.

melinya 2009.07.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Gigantikus nagy hid és várfal. Csiga futtatóval:-)

 
anettnori 2009.07.08 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A lékai lovagvár után ide is átugrottunk. Először a vár körül sétáltunk egyet. Marci fiam megfürdött a békanyálas tóban, ezért a várba most nem mentünk be. A ládikó jól el van rejtve!

4Hut 2009.06.27 09:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A várat kívülről kétszer is körbejártuk, valóban lenyűgöző a várfalak és a híd látványa. A várban éppen esküvőt tartottak.

Hutti, Márti, Dorina és Levi

valti 2009.06.26 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Ok:-)! Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

bela0304 2009.06.14 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Kellemes kirándulás. Szép a Vár, a kiállítás azonban nem aratott hatalmas sikert. De ez ízlés dolga.
Köszönjük a rejtést.

zsotie 2009.06.10 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.93
Tetszett a vár, különösen a híd. Könnyű találat, egyből észre lehet venni.

nano 2009.06.08 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
ok

Lacipap 2009.06.07 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Nagyon elcsodálkoztam, hogy mennyire jó állapotban tudják tartani a sógorok a várat. Nagyon kellemes rejtés és jó kirándulás.
Köszönöm a rejtőknek.

hacsabi 2009.05.17 15:07 - Megtaláltam
A várnéző második állomása. Nagyon klassz a vár.Köszi a rejtést

Hartyi 2009.05.17 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Nagyon szép hely viszont a rejtés elég feltűnő volt és egyszerű!
Köszönjük!Hartyányi Család

Mr Lump Kuala 2009.05.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Szép vár kívülről, de belül nem tetszett. Túlságosan modern köntösbe került. Ráadásul az időszakos kiállítás szerintem a Terror Háza élményeit hozta. Gyerekekkel nem nagy élmény. A vár körül remek sétálni.

Blue Mali 2009.05.02 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Köszi a rejtést. Kerékpáros találat Ausztriai edzés közben kerestem fel a ládikát. A vár s környéke szép. s Az utak minősége is jó.

GaZiRo 2009.05.02 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
ok. köszönjük a rejtést.

BBálint 2009.05.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Kőszegi hosszú hétvége 16/9.
Léka vára után egy kilátópontról vetettünk egy pillantást Borostyánkő (Bernstein) várára, majd Városszalónak következett.
A vár grandiózus és látványos, főleg a hídja. A rejteket gps nélkül találtuk meg. A logolást még teljes csendben kezdtük, de hirtelen egy magyar család a torony mellett kifordult és elhúzott mellettünk. Elvileg mindent láttak, gyakorlatilag talán nem is érdekelte őket.
A várba végül nem mentünk be, de kívülről látni és körbekerülni is élmény. Sajnos a leírással ellentétben belépőjegy nélkül már nem igen lehet részben sem bejárni a várat.
Köszönjük a rejtést!

Anna és Bálint

 
bauero 2009.05.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Kissé szeles időben lenyűgöző környezetben leltük meg a ládát. A fák nyikorogtak a fejünk felett, a köteles játszótér tetszett a gyerekeknek.
Köszi.

egyedk 2009.04.26 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.79
Vasárnapi vártúránk második állomása. Kellemes piknikkel a várárokban.

Eredményes keresgélést a "ttotlit nyévsö"-en :)

Kati&Gergő 2009.04.26 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.08
Léka után egy újabb vár; igaz, ide be nem mentünk, de kívülről körbejártuk, a ládát a képek alapján hamar (miután fordítva indultunk el a "Tiltott úton") megtaláltuk, és még piknikeztünk is egyet a "híd alatt".

 
dzcsiga 2009.04.13 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.71
Megtaláltam GPS nélkül.

sirgalahad 2009.04.10 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Dupla zabot adsz a lónak
Ha holnap mész, késő már
Vágta, irány vad Szalónak
Fogoly a lány és ő vár

zord falak
torony
Puszkany 2009.03.28 12:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Stabil kis vár. A ládarejtek a mellékelt fotó alapján gyorsan meglett.

Rudi Team 2009.03.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Könnyű ládamegtlálás után, körbejártuk a várat.
Éva, Rudi

VP 2009.03.01 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Wechseli sífutás után hazafelé. Benéztünkaz udvarba és körbejártuk a várat a "tiltott út"-on.
VP Mila Piroska

aPPle29 2008.12.30 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Utolsó várunk Ausztriában.3 nap alatt gyönyörű helyeken jártunk,kár hogy nem tudtunk bemenni sehova.Majd legközelebb...
Köszönet a rejtésért!
P+B+R+L

G_Sanyi 2008.12.27 11:55 - Megtaláltam
Megvan.

marvika 2008.12.20 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Szintén. :)

Vándor Csillag 2008.12.20 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Rohoncról gyalogosan, helyenként térdig érő hóban. :)

Maxi72 2008.12.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Sajnos csak a második kapuig jutottunk, az már zárva volt.
Nyáron újból megnézzük a várat, mikor nyitva lesz.

Köszönet a rejtésért

pkeleti 2008.11.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.30
Mariann segített

mikropit 2008.10.31 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Könnyű megtalálás, GPS nélkül is. A vár gyönyörű

sirlacika 2008.10.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.57
Megtaláltuk!
Könnyű találat majdnemhogy drive-in láda. De sebaj! Lehet azért sétálgatni a környéken. Nagyon szép kis hely.
Köszönjük a rejtést!
Odette és Laci

menace 2008.10.28 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Körbejártuk a várfalat, könnyedén megtaláltuk a ládát. Nagyon rendezett a vár környéke. Köszi

 
Sparks 2008.10.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Az a híd tényleg fantasztikus. Szerencsére jó jel volt a falnál, a láda 10 másodperc alatt meglett.

Majtika 2008.10.15 12:00 - Megtaláltam
25 h. évfordulónkat fűszereztük meg e várral. Nagyon szép. A körülmények kihozták belőlünk a kúszó-mászó gyermeket.

Lassu 2008.10.11 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Nagyon szép októberi időnk volt, hozzácsaptuk a com-os ládát is (GC1F9PC), így lett kerek a történet.

kovaripeti 2008.10.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Délután nagyon szép időben indultunk el, a már rég tervezett ládához. Vittük a hátizsákban kalácsot, termoszba a tea, és indulás. Hamar oda is értünk, mikor leparkoltunk, látom, hogy szinte a célponton állunk. Először elkeseredtem, hogy ez ilyen hamar meglesz, de utánna annál többet sétáltunk hátul a vár körül. Ajánlom mindenkinek, hogy a bejárattól balra menjen le a parkba, és onnét a kis átjárón menjen keresztül, ahol egy kis erdei uton több kilóméteres sétát tehet. Nagyon szép volt. Köszönjük.

bolyak 2008.09.24 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Megint egy gyönyörű vár! Bemenni majd akkor fogok, ha a gyerekek is velem lesznek.

 
czibiagi 2008.09.21 07:40 - Megtaláltam
+

usakal 2008.09.21 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.13
Én és Nanuk kutya.

pörsing 2008.08.28 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Megtaláltam

álomfogók 2008.08.19 13:45 - Megtaláltam
Az 1001. mesés lett.

Yumi 2008.08.16 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.95
Sajnos ládát már 30 méterről láttuk....mukik megtalálhatták. Szerencsére lényegi tartalma sértetlen.
Pedig szakadt az eső,ahogy lefért :-))

Istyu 2008.08.10 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Számomra évek óta stabil augusztus eleji program a Burgenland Maraton bringaverseny. Ezúttal is ez a nagyszerű rendezvény volt az ok, amiért itt jártunk. A várat és a kiállítást természetesen már többször is megnéztük, így a belvilág most kimaradt. Vezeklésül a falak mentén jártuk körbe a várat, némi izomlázzal súlyosbítva.

A láda megtalálásában inkább a leírás segített, a GPS jel a falak mentén csapnivaló volt.

Köszönjük a rejtést.

Apostolok 2008.08.06 15:20 - Megtaláltam
A vár monumentális. A rejtek ötletes. GPS jel nem volt a magas várfal miatt. De vittünk fényképet, és hasonlítgatóst játszottunk:)

rejtek
GyZsTeam 2008.08.03 15:28 - Megtaláltam
Nagyon jó a vár! A várárok még jobb! Az itt kialakított játszótér nagyon tetszett, pedig már igencsak messze van az az idő, amikor még minden egyes darabját kipróbáltam volna. Itt ugyanazon "szereken" jászhat szülő és gyerek. Ajánlom a játszótér tervezők és használók figyelmébe!
Köszönjük ezt az ismeretlen helyet!

Szoke-Kiss 2008.07.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Szívesen fogadtam volna egy javasolt parkoló koordinátát.
A Google Earth-ról sikerült az N 47 19,426 E 16 16,759 kipécézni, ami sikeres volt, nem fizetős parkoló.

A vár szépen fel van újítva, sajnos egy semmitmondó kiállítás látható jelenleg benne. Ennek ellenére tettszett, mert legalább látszik hogy van gazdája a várnak!

A vendégkönyvben sajnos nagyon paraszt magyar bejegyzésekkel találkoztam :(

kivancsifancsi 2008.07.24 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
4 napos kirándulás Ildivel és Ákossal: 4/7

Bementünk, megcsodáltuk. Gyönyörű.

MikiCache 2008.07.23 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Vadregényes vár. Az embernek az, az érzése, mintha itt már járt volna, holott csak ilyesmit képzelt el, amikor bizonyos regényeket olvasott. Kellemes élményben volt részünk.
Köszönjük a célpontot a rejtőnek!
Miki és Anikó

Goldenbay 2008.07.19 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
2/4
Nagyon nehezen lett meg. Teljesen máshol kerestük. Már majdnem teljesen feladtuk, de goondoltuk, hogy körbesétáljuk a várat. És erre belefutottunk a rejtésbe. Ági találta, meg, ahogy ránézett a falra tudta, hogy ott lesz a láda. Én meg a másik oldalon már majdnem teljesen lebontottam a falat ;-)

Kerticsorbi 2008.07.14 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Kőszegről jöttem át megkeresni, köszönöm a rejtést.

gnegyzet 2008.07.08 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Nem is tudtam, hogy ilyen jól tudok németül. 30 év kihagyás után tudtam jegyet venni. :-)) (Itt már nem tudnak magyarul.)
A vár remek. Jót sétáltunk benne. Egyik-másik kiállítás, ami háborúval, terrorizmussal foglalkozik, nem illik a vár hangulatához, de érthető, hogy itt van, mert ezzel a témával foglalkozó intézet működik a várban.

Pet 2008.07.03 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.54
Megvan.

babe 2008.07.03 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Megtaláltuk
Később bővebben

sagabi 2008.06.24 09:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.77
Megtaláltam

Gyáva Oroszlán 2008.06.14 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Kellemes autózással lehet idejutni. A vár látványa megéri a fáradtságot.
Köszönjük, hogy a rejtő felhívta a figyelmünket ere a sosem hallott helyre.
A kiállításra is bementünk, de az feledhető...
A ládát - a jó leírásnak köszönhetően - könnyen megtaláltuk.
Jutka&Tamás

 
benderék 2008.06.06 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.41
ok

BiharyG 2008.06.01 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Csodaszép, rendezett falu, látványos vár, tetszett.

BiharyG + Zsuzsi

Makesz74 2008.05.22 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Timus, Lacus

J&J(jppj) 2008.05.18 12:00 - Megtaláltam
Örség 50 turáról hazafelé. Jópár évvel ezelött biciklitúrán jártunk itt, meg még több burgerlandi várban. Most egyszerübb volt a határátlépés :)).
piroska -val közös találat

 
piroska 2008.05.18 12:00 - Megtaláltam
Várnézőben JPPJ-ékkel.

Skali&Margó 2008.05.18 11:25 - Megtaláltam
Könnyű találat útközben. Irány a Rax!

Zsu. 2008.05.14 15:55 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2008.05.14 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Köszönet! Gyönyörű ez a vár! A láda azonnal meglett, szerintem jók a koordináták és profi a a rejtés is. A környezet nagyon szép, a vár állapota kitűnő, méretei felülmúlták várakozásainkat! Ez tetszett a legjobban a napokban látott várak közül! Kösz a rejtést!

Mikulás

 
kese1971 2008.05.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.38
ok , nagyon szép minden

eperdzsem 2008.05.12 12:00 - Megtaláltam
GCSZNK">ok, részletek később...

divemaster 2008.05.03 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.52
Meglett, köszi.

guppik 2008.05.03 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.15
A híd igen látványos, fényképezés után a ládát kerestük meg. A kiállítás sajnos pont bezárt, mire a kapuhoz értünk, de jólesett a kávé a büfében.

nemlac 2008.05.03 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Ma utolsó (3.) láda. Sok szép tájat, sok esküvőt láttunk :)

zöldek 2008.05.02 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.05
Ausztriai kiruccanásunk alkalmával kerestük fel a ládát. Nem okozott nehézséget a megtalálása. A GC nélkül nem biztos, hogy eljutottunk volna ide. A várban lévő kiállítást majd legközelebb bepótoljuk. Köszönjük a rejtést!

ACME 2008.03.29 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Kastélyládázás 3/3
A láda nélkül talán soha nem keveredtünk volna ide!
Köszönjük!
Böbik + Kareszok

Julisz 2008.03.23 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon tetszett.

szenor 2008.03.23 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Húsvéti osztrák vártúra harmadik állomása.

SirLes 2008.03.17 10:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.65
Sajnos hétfőn zárva a vár, így csak az udvarára tudtunk benézni.

Baggio10 2008.03.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.48
Szép, nyugodt környék.

Gotica 2008.03.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.72
Jó idönk volt.A vár nagyon tetszett.Tettünk egykis sétát faluba is.

salty 2008.03.15 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
meglett

GAZ69 2008.03.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.12
A vár egyértelműen uralja a környezetét. Amikor az útról megláttuk, nagyon örültünk, hogy valami igen szépet fogunk majd látni. Sajna, ez a vár sincs ilyenkor még nyitva.
Érdemes megnézni a falucska gyönyörű középkori főterét is, ami csak pár száz méterre van a vártól.

 
szakica 2008.03.15 13:30 - Megtaláltam
OK

Mihul 2008.03.15 13:30 - Megtaláltam
ok

Hegedüs 2008.03.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.14
Magas híd.
Ildikó megfázott.
IA.

csemege 2008.03.10 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Mai sokadik vár és még több is vár.

zsorzs 2008.03.02 12:30 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

kl 2008.03.02 12:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2008.03.02 12:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

oli_b 2008.02.24 10:50 - Megtaláltam
Burgenlandi túra, .com és .hu kesselés 2/8.
A vár konferencia miatt tökig zárva. Egyébként minden burgenlandi várral az a baj, hogy vagy romos, vagy magánkézben van, ezért mindenféle hotel meg konferencia célokra van, a bemenet meg tilos :-(

kupec 2008.02.20 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Iskolapéldája annak, hogyan lehet egy ősi épületbe életet vinni.
Nálunk is van számtalan vár, de szinte mindegyik (tisztelet a kivételnek) kornyadozik.

PPLLJ 2008.02.17 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Gyönyörű, téli, szélmentes, tiszta, száraz hideg kirándulóidőben. Burgenlandi várlátogatásaink 1/3. ládája. Szép volt. A híd tényleg lenyűgöző.

tcsb 2008.02.10 16:08 - Megtaláltam
+van!

Szlil 2008.02.10 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Hatalmas vár, körbejártuk. Kár, hogy ilyenkor még nem látogatható.

targonczas 2008.02.10 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
ok

freddy 2008.02.10 06:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.26
ok

KJ & GM 2008.02.09 15:15 - Megtaláltam
Köszönjük az élményt!

Klubb Lövő 2008.02.09 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Csodás a hely, köszönjük! Először túlmentünk a láda helyén, de Lui sas szeme segített helyre tenni a dolgokat!

Lui, Barni, Gábor, Csabi

RIPTOR 2008.02.09 11:26 - Megtaláltam
Közeli .com-os ládákkal kötöttük össze a megtalálást. A vár nagyon szép, karbantartott, és ahogy a rejtők is írták, épp parkosítanak.
Köszönjük a lehetőséget!
RIPTOR, Gabi

k97j02 2008.02.09 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Kornél fedezte fel az új ládát,de csak ma tudtunk elmenni.Az idő kárpótolt,kellemes délelőtti séta volt. Már korábban haladtunk el a vár mellett,meg is jegyeztem magamban, ere még jövünk.

 
kiralyek 2008.02.08 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
200. ládánk!
És csak a harmadik helyet csíptük el, de ennek is nagyon örülünk.
Jó kis vár, jobb időben még visszajövünk ide alaposabban körülnézni. Most elsősorban a ládáért jöttünk, aztán gyorsan hazamentünk ünnepelni.

Teddy 2008.02.08 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.53
A második hely is jó! Hideg szél fújt, de gyönyörűek voltak a fények! Ez a vidék csodálatos.....

márka 2008.02.08 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Priszi kísérőjeként a 2. helyre szorultam. Ő találta meg, így az övé az első hely :(

Priszi 2008.02.08 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
De rég voltam már első megtaláló...
Szóval bevásárólni indultunk. Én meg gondoltam track-el is kicsit. Aztán tovább szőttem a gondolataim és megnéztem, hátha van láda is a környéken. Épp akkor lett telepítve. Akkor nyomás, ejtsük útba...
Így lettem első.

Ügyes és hasznos rejtés. köszönet a rejtőnek. Még visszajövünk.

K-55 2008.02.06 23:12 - Egyéb
Nagy örömmel fedeztük fel az új ládák között a Városszalónakra (Stadtschlainingra) invitálót. Múlt év áprilisában jártunk itt, őseink nyomát keresve, amikor egy nagyon távoli kanadai rokonunktól megtudtuk, hogy nagyapám nagyapja itt élt. Persze, semmilyen nyomra sem leltünk, a katolikus templom plébánosát sem találtuk meg. Jól körbenéztünk ebben a hangulatos kis városkában, természetesen mi is a várral kezdtük, ahová most a láda került. Azt hiszem, most már ezért is vissza kell jönnünk ide. S. Gy.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu