geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1926. Négy sarok (GCNEWS)
Egyik pont felé...
Egyik pont felé...
Másik pont felé...
Másik pont felé...
Mágmásikabb pont felé...
Mágmásikabb pont felé...
Az új láda rejtés előtt
Az új láda rejtés előtt

Szélesség N 47° 36,722'
Hosszúság E 19° 6,389'
Magasság: 108 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.01.04 00:00
Megjelenés időpontja: 2008.01.08 14:50
Utolsó lényeges változás: 2019.03.31 09:08
Utolsó változás: 2019.03.31 09:09
Rejtés típusa: Multi geoláda (5H)
Elrejtők: Csuhás, flektogon, magpet
Felhasználó: Vincenzo65
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 96000 m
Megtalálások száma: 249 + 2 sikertelen + 26 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP: klasszikus 5 pontos multi, minden ponton a következő koordinátát találod kis tubusban és pár méter sugarú körben tereptárgyra ragasztva színes csíkon. Jelszó: a pontokon jelszórészleteket is találsz, az összeállítási kulcsot a záróládából tudod meg. /WAP

Van egy ország,ahol lakom
semmi ágán lógó flakon.
Van egy város, ahol élek
ahány test épp, annyi lélek.
Ahány lélek, annyi lom is.
Utcára tett fájdalom is.


Figyelem!!!

A multi egy speciális koncepció alapján készült, ami azokból az időkből való, amikor a virtuális útikönyv még nem követelte meg ilyen szigorúan a csodás látnivalót és meseszép környezetet. Ezért megeshet, hogy a rejtések lejárása során olyan helyre is elvetődsz, amely nem szépsége miatt lesz emlékezetes. Kérlek, hogy ha az ilyesmi zavar, akkor saját lelki békéd érdekében mellőzd a multi megkeresését!
Én szóltam.


Ez itt egy régi láda reinkarnációja (az eredeti állapotot itt láthatod). Az eredetit meg kellett szüntetni, mivel egyes pontjai tiltott terültre estek, aztán Csuhás segítségével újraélesztettük. Íme, amit az új ládáról tudni kell:
A láda nevének magyarázata menet közben fog kiderülni.

5 pontos multi, klasszikus multi-felépítéssel: az egyes pontokon mindig a következő pont koordinátáját találod (ezért nincsenek ide beillesztve coord-formátumban). A viszonylagos eltűnés-biztosság érdekében minden ponton több példányban is elhelyeztük a keresendő adatot: kis doboz klasszikus geo-rejtéssel, valamint egy vagy két további példányban laminált koordináta tereptárgyra ragasztva. A pontokon a következő koordinátán túl egy-egy betűt is találsz, ezeket jegyezd fel! A záróládában találod meg az információt, hogy ezekből a betűkből hogyan születik meg a jelszó.
Sokkal többet nem tudok mondani, de a túra biztosan hosszabb lesz, mint ez a leírás! :) Egy nap alatt csak különösen elszántaknak ajánlom, inkább részletekben érdemes tervezni. Autóval/motorral lejárható egy nap alatt, kerékpárral azért szükség lesz komoly kitartásra. Gyalog és tömeg közlekedve nagyjából a lehetetlent súrolja.

További info:
-a ládába TravelBug nem helyezhető.
-a záróláda mérete kb. 12*22*8 cm. A köztes pontokon PET-palack előformát (kis műanyag tubust) találsz a jelszórészlettel és a következő pont koordinátáival. Az információk közeli tereptárgyakra ragasztott színes csíkokon is megtalálhatóak a biztonság kedvéért.
-az egyes pontok környezetében nincs turistaút, jellemzően közúton, plusz 10-1000 m sétával közelíthetők meg. (Az 1000 m terepképesebb autóval csökkenthető.)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (168 db): környezet: 3.75 rejtés: 4.31 web: 4.20 átlag: 4.08

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 + speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


ErdőCsöndje 2019.07.06 20:50 - Megtaláltam
Tavaly év elején kezdtem el ezt a multit, lassanként gyűltek a pontok. Sajnos a 4. ponton még Vincenzo65 készséges segítségével, és 2 alkalommal visszatérve sem találtam meg a ládát a magasra nőtt aljnövényzetben, így segítséggel tudtam továbbhaladni a végládáig. Érdekes kaland volt néhol egészen fura helyszíneken keresni a pontokat. Köszönöm!

Nikicsu 2019.05.24 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Vincenzo65 2019.03.30 11:42 - Egyéb
Új végláda hely. Engedve a "nép" javaslatának, egy kellemes környezetet választottam utolsó pontnak. A negyedik ponton április 13.-án lesz kijavítva a végláda koo.-ja. Amennyiben az új ládához szeretnél menni a negyedik pont kódrészletével keress és megadom a jó koo.-t. A régi végládát is kinn hagyom egy ideig, hátha valaki eljutott a negyedikhez és a záróláda megkeresése várat magára. Április 13-án Javítva!

pgyp 2019.03.23 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Még 2009-ben kezdtem el szegedi lakosként keresni a ládát, de hamar feladtam.
Aztán 2017.03.21-én jártam erre, de éppen tereprendezés volt az első ponton, így nem lett meg a láda és a szalag, de a rejtő kisegített (köszi).
A második pont 2017.12.05-én lett meg, a harmadik 2019.03.09-én, a negyedik 2019.03.15-én.
A második pont könnyű volt, a harmadikat párszor kerülgettem, egyszer sorompó zárta el a logikus utat, egyszer a sár miatt nem mertem bemenni. Aztán egy szép napsütéses napon elmentünk a harmadik pontra, de mire odaértünk beesteledett:-) A negyedik pontot felfűztük a március 15-i túránkra, a végláda helye viszont nagyon nem tetszett, ez ma már nem menne át a moderáción (remélem).
TFTC!

Ásványvadász 2018.12.30 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]
Sok időbe tellett, de végre körbeértünk. Köszi!
2016.12.27. A geokarácsonyfa után kerestük az északi pontot. Hosszas keresés után, telefonon segítséget kértünk a rejtőtől, amit ezúton is köszönünk. Meglett a láda és a ragasztott lap is.
2017.10.22. A keleti ponton könnyen megtaláltuk a ládát és a lapocskát is.
2018.12.27. A déli és nyugati pontot a geokarácsonyfa előtt kerestük meg. A déli ponton csak a feliratot találtuk, a ládát sajnos nem. A nyugati ponton mindkettő gyorsan meglett.
2018.12.30. A záróládát a geoszilveszter előtt kerestük és találtuk meg.

somga 2018.11.18 14:30 - Megtaláltam
Májusban az első két pontot, a többit most novemberben kerestük meg. A végládát kicsit keresni kellett. Az előzőknél csak a ragasztott feliratokat kerestük, mert már az első palackot sem találtuk meg. Km és időigényes, de jól kitalált multi. Különösen olyankor tetszett, amikor a város határán kellett gyalogolni-nem is keveset. Köszönjük.

 
EmesESE 2018.09.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
Megtaláltuk.
Többszöri nekifutásra meglett, ma már csak a ládát kerestem meg. Az ötlet jó, de sokat kellett a megtaláláshoz autózni. Néhol azért meg kellett küzbeni a természettel, ki van züldülve és csalánosodva, és sajnos szemetesedve.
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

SandorCsaba 2018.09.15 18:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Szárnyaló Sas 2018.06.24 13:25 - Megtaláltam
5 évbe telt, de megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ááááááááááááááááá! [Geoládák v2.2.3]

rágcsa13 2018.06.24 13:20 - Megtaláltam
Vééééégreeee!!!! Köszönöm a rejtést.

Zolas21 2018.06.21 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Csak meglett :)
Az első pontnak Dunakeszi-alsótól vágtam neki gyalogszerrel április 20 -án. 12 km -es táv lett, a Megyeri-híd és a Farkas-erdő ládáját útba ejtve.
A második ponthoz a maglódi állomástól sétáltam el, és vissza, kb. 6 km -es séta volt. Sajnos eléggé szemetes a környék...
A déli koordinátához május 24 -én indultam el, hirtelen felindulásból. A kerékpárt kivittem vonattal Dunaharasztiba és a GCekte, GCGYAT pontokkal levadásztam. Ez 30 km -es kerekezés lett. Sajnos a pont körül nagyon elburjánzott az aljnövényzet, itt a rejtő segítségét kértem. Míg ez megtörtént, a kullancsok és a szúnyogok majdnem felzabáltak :)
A negyedik ponthoz ismét gyalogszerrel indultam, Hűvösvölgyből. Rövid, 7,5 km -es etap volt a nagy melegben, fél liter vízzel. Begyűjtöttem közben a GCfaze és GCFF ládákat is. Siettem vissza, mert időben kellett leérnem az Árpád-hídhoz, és még egy pizzát is szerettem volna enni a a hűvösvölgyi állomáson. A nagy kapkodásban elkövettem azt a hibát, hogy a végláda koordinátáit rosszul írtam fel, két számot felcseréltem (és pizza se volt, sajnos már csak szombat-vasárnap sütnek). Este még Fixis barátommal értekeztünk a GCNEWS -ről, hogy remélem megtalálom a fotóim között az első jelszórészletet. Én akkor a megjegyzését elengedtem a a fülem mellett, ami ma kicsit megbosszulta magát.
Gondoltam ma becserkészem a végládát. Azt tudtam, hogy közel lesz az első ponthoz. Nézegettem a térképet, hát nekem a GPS jó egy km -re mutatta, az M0 -ás mellé. Megint Dunakeszi-alsótól indultam, besétáltam egy nyitott kapunk egy ipari parkba, majd kicsit gyanúsan a sok kerítés miatt, a jelzett pont irányában kijöttem onnan egy résen, ami a kerítésen volt. Aztán megvívtam a saját (bozót)harcomat és elértem az M0 vadvédelmi kerítését. Ez már megint gyanakvásra adott okot, de gyorsan elhessegettem a gondolatot, mégiscsak egy régi láda, lehet, hogy nem régóta van ez így. Átmásztam, de nem meglepő módon nem találtam a ládát a jelzett helyen. Ekkor az előző kesser segítségét kértem, tisztáztuk a felcserélt koordináta értékeket (köszönet érte) és így meglett a végláda is! A kerülővel, bozótharccal 10 km lett a táv. Jó buli volt :D

VINAX 2018.06.12 21:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

Akubb 2018.05.28 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Visszaolvasva eléggé megoszlanak a vélemények, de nekem összességében tetszett a koncepció.
A multit 3 hét alatt sikerült végigjárni, 2018.05.09-én lett meg az első pont, és ma a záró láda. Az első pontot biciklivel gyűjtöttem be, ahogy a másodikat is. Itt sajnos volt egy kis elakadásom, mert az első ponton egy régebbről kint maradt, mára már elavult koordinátát olvastam le (azóta ez már eltávolítva), így a második ponton sikerült kb 50 méterrel a tényleges rejtek helyétől túrnom az altalajt, mondanom sem kell, kevés sikerrel :) Vincenzo65 szerencsére készségesen kisegített, így tovább tudtam haladni. A harmadik pont útba esett autóval, a negyedikhez, és a végládához pedig ismét kerékpárral mentem.
A záró mérleg összesen több, mint 120 km tekerés, 2 kullancs, megannyi csaláncsípés, és némi bozótharc + a megerősítés, hogy ez a város nem is olyan kicsi :)
Köszönöm a rejtést!

Wilka74 2018.04.14 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Hát meglett. Kicsit soká tartott, de meglett. Ahogy a mondás tartja: GC nélkül sose... És valóban, sose jártam volna be ezeket a pontokat. Köszi a rejtést és a helyek bemutatását!
Kijelölés után egy plusz infó a lustáknak:
Száraz időben mindegyik pont legalább 100 m-re megközelíthető autóval

GYEZegzug 2018.04.10 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Több hónap után sikerült logolni. Nagyszerű a jelszó. Köszi szépen a lehetőséget.

mulder2197 2018.03.29 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Péter60 2018.01.07 14:28 - Megtaláltam
Ok

Strombus 2017.12.31 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.46
Pár év alatt ez is összejött. Nem egy hálás multi. Inkább geocaching történeti érdekesség.
Én a nehézséget magasabbra értékelném tekintettel az oldalon megadott kevés információra és a meglehetősen sok idő és energia ráfordításra, amit a multi felgöngyölítése igényel.
A végpontot nem ott vártam volna, ahol van. Én egész máshova tenném egy poénos rejtéssel, mert a sok szívás után megérdemelnék a keresők az ötleletes végládát. A jelszó legalább poén.

nimka 2017.12.04 10:45 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.11.10 13:17 - Egyéb
Az első ponton meg van a láda. Két új bejegyzés is található. A pót jó. Második pontnál láda a többihez képest eltérő helyen van. A pót jó. A végláda száraz belül és jól olvasható. Laminált! Régi végládát tereprendezés után már tisztább területen,mint adoptáláskor ha2 kessertársunk megtalálta és eltávolította. Ezúton is köszönöm!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (277 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu