geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1918. Bledi vár ládája (SLO) (GCBled)

Meseország

Meseország

Templom, vár

Templom, vár

Reflektorfényben

Reflektorfényben

Mati bojana otoku

Mati bojana otoku

Vár a szigetről

Vár a szigetről

Sziget a vártól

Sziget a vártól

Alul gyanusan egymáson lévő ágak...

Alul gyanusan egymáson lévő ágak...

Rejtők

Rejtők
Szélesség N 46° 22,265'
Hosszúság E 14° 6,131'
Magasság: 594 m
Megye/ország: Szlovénia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.10.31 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.12.08 00:20
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Borka, Timo, Feri, Bori, Blanka, Szöllő
Felhasználó: Szollo
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.0
Megtalálások száma: 389 + 3 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


WAP: A parkolótól nem messze, mohás szikla alatti üregben, ágakkal, falevéllel takarva. 15 cm X 10 cm X 7 cm

A tó fölötti sziklacsúcson lévő középkori lovagvárat a Windischgrätz herdegek építették. Bled szlovén parasztjai már a IX. sz-ban a Nagy Károly-i frank birodalom jogara alá kerültek. 1004-ben II. Henrik német császár adománya folytán nyolc évszázadra az ausztriai brixen püspökök lettek urai. 1011-ben említik először a sziklaszirten álló bledi várat, amelynek biztonságos falai közé zárkózva a püspökök major domusai, majd lovagbérlői gyakorolták földesúri jogaikat. A főutaktól távoli vár falainak erősségét csupán egyszer suhintotta meg a történelem vihara, amikor az 1515-ös parasztfelkelés alkalmával a lázadók lerombolták. 1838-ban került vissza a brixeni püspök birtokába, a jobbágyság megszüntetésével azonban a közeli Jesenicai Vasmű tulajdonosai vették meg. Ez időben komoly veszélyben forgott a bűbájos bledi tó is, mert a vasgyár tulajdonosai le akarták csapolni, hogy medrét termőfölddé változtassák s agyagját téglaégetőjükben hasznosítsák.

Bled másik idegenforgalmi vonzerejét a jelenlegi Toplice szálló környékén fakadó gyógyforrásokat sem hasznosították, sőt egy időben földesuraik betömették, hogy az ide szekerezők ne zavarják birtokukat oktalan jövés-menéssel.

A XIX. sz. közepén kezdődik a ma világhíres fürdőhely fejlődési korszaka. Ekkor tárták fel újra a meleg forrásokat, primitív fürdőházakat építettek, majd 1852-ben Arnold Rikli - egy svájci, aki itt nyert gyógyulást - szerezte meg a fürdő bérleti jogát, s korszerűbb fürdőt, kis vendégházakat emelve megvetette a mai Bled alapjait. Az időközben megépült Bécs - trieszti vasútvonal bekapcsolta az eddig csak szekérrel, hintóval elérhető Bledet az üdülést, gyógyulást kereső világ vérkeringésébe.

1919-ben állami tulajdonba került Bled fürdő. Festői magaslatán épített kastély új tulajdonosa a Karadjordevic királyi család. Bled lett ekkor az ország nyári fővárosa, szállodák épültek, az arisztokrácia itt építtette nyaralóit, élénk nagyvilági élet váltotta fel a sok évszázados csendet. Nagy jelentőségű konferenciák színhelye lett Bled, itt alapították meg az első világháború után a Kis-Antantot /Jugoszlávia-Csehszlovákia-Románia érdekszövetségét/, s itt írták alá később az u.n. Balkáni egyezményt.

A második világháború pusztításait kiheverve az ország legkultúráltabb, legnagyvilágibb fürdőhelye lett, sok szállodával, élénk nyári és téli élettel. Nemcsak a tó nyújtotta vízi élet, vagy a festői sétalehetőségek teszik felejthetetlenné a nyaralást. Bled egyben a Júlia Alpok, a 2863 m. magas Triglav hegyvilágának kapuja, sok túra és kirándulás kiindulási pontja. Gyógyfürdője, téli sportlehetőségei révén Bled egész éven át élményekben gazdag, kultúrált üdülést biztosít. Bled /6000 lakos/ 475 m. tengerszint feletti magasságban helyezkedik el a tó mellett. A Száva völgyétől csak nagyobb dombok, hegyecskék választják el, délnyugat felől azonban - egészen a Triglavig - fokozatosan emelkedő hegyek fonnak köréje hegykoszorút. Bled páratlan természeti szépségének az ellentétek adnak megragadó bájt, a majd 3000 méterig magasodó hegyek és a közöttük csillámló tótükör. A 2130 m hosszú, legszélesebb helyén 1032 m. széles, legmélyebb pontján 306 m mélységű, 154 ha területű, nyáron 25 C fokos vizű tó a jégkorszak utáni olvadás idején keletkezett. Ebben az időben szintje mintegy 35 méterrel magasabban volt a jelenleginél, és víz borította a kis szigetet is. Számos kis patak táplálja, vizét pedig a Jezersko patak továbbítja a Száva-Bohinjkába.

Hangulatos látnivaló a szigeti Csodatevő Madonna (Mati bojana otoku) barokk kegytemplom (Motorcsónak, vagy gondola szállítja a látogatókat a szigetre, főszezonban 10 Euro/fő) A kegytemplom jóval régebben látogatott hely, mint a fürdő. A századok során zarándokok tízezrei keletek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária kegyéért esedezzenek. 1185 óta tudunk csodatévő híréről amikor a brixeni püspök a kis templom plébániáját feljogosította, hogy a zarándokoktól alamizsnát gyűjtsön. 1245 óta gótikus kápolna díszíti a szigetet, amelyet 1465-ben Lamberg Zsigmond ljubljanai püspök új szentéllyel és pompázatos oltárral ékesített. A XV sz.-ból származik a csodatévő Madonna képmás, amely valaha a főoltáron állhatott. Jelenleg XVII sz-i barokk formáját őrzi a templom, főoltárát Henrik császár és felesége, Kunigunda 1740-ből származó barokk pátoszú szobrai díszítik.

Az 1967-es ásatások tanúsága szerint a templom sokkal régibb múltra tekinthet vissza. Padozata alatt ugyanis IX.-X. sz.-i szláv sírokat és bizánci stílusú félköríves szentélyfalakat tártak fel. A szentély vakolatrétege alól pedig előkerült az egykori gótikus templom néhány freskómaradványa is. A kegytemplom modern időkben is hatásos romantikáját az a hiedelem adja, hogy aki a templom csilingelő harangocskáját háromszor / vigyázat ! háromszor !/ megszólaltatja, annak kívánsága teljesül. (Persze az üzlet az üzlet, tehát harangozni nem lehet csak úgy ingyen.)

Nem kevésbé hangulatos, bár más élménnyel teljes a kb. fél órás, erdei ösvényen kacskaringózó séta fel a bledi várba, mely utat évente közel 200.000 teszik meg. Macskaköves úton lépünk be a lőrés vigyázta címeres várkapun a várfalak közé, s jutunk a vendéglátó alsóvárba, ahol az egykori őrség épületében elhelyezett kávézó, kisvendéglő fogad kilátóterasszal. További kis lépcsőmászás után a felsővárba érünk, ahonnan nemcsak a tavat, de szerencsés esetben a gyakran elrejtőző Triglav csúcsot is láthatjuk. Érdemes meglátogatni a vármúzeumot, a korabeli bútorokkal berendezett lakótermeket, valamint a helyes kis gótikus várkápolnát a szigeten már látott Henrik és Kunigunda császárházaspár ez alkalommal freskó formájában bemutatott képmásával. / A negyven évnyi időközzel készült két műalkotást, a kegytemplomit és a várkápolnait összevetve láthatjuk, hogy Kunigunda császárnő nem sokat változott a 40 év alatt, míg Henrik császár örvendetesen megfiatalodott...../ A fürdőhely közvetlen látnivalóin kívül is számtalan séta kiindulópontja Bled. Érdemes felkeresni a Pokljuka és a Triglav-csoport felé szép kilátást nyújtó Straza hegyet, amelyet gyalog a Toplice szálló mögül kiindulva érhetünk el. Hosszabb kirándulásként a Vintgar-szurdok ajánlható. A pokljukai fennsík, ahol a kedvelt Sport Hotel is található, Bledtől 18 km, 1200-1600 m magas, Bled tulajdonképpeni sporthelye, télen a síelők, tavasztól őszig a túrázók keresik.

Elmaradhatatlan kirándulás Bledből BOHINJ és a Bohinji tó környéke. Az idilli hangulatú Bledi tó, az elegáns, nagyvilági Bled ragyogása némiképp elhalványítja a tőle 29 km-re lévő fenséges Bohinji tó és Bohinj üdülőhely zord romantikáját.

Forrás
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (223 db): környezet: 4.83 rejtés: 4.46 web: 4.69 átlag: 4.66

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Sziszi76 2019.10.30 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kellerla 2019.10.23 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Vértes 2019.10.23 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

cav004 2019.10.23 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zsubamba 2019.10.19 20:45 - Megtaláltam
Hétvégén Bledben jártunk a férjemmel. Gyönyörű hely. Este próbáltuk felkeresni a ládát, de sajnos nem találtuk meg. Kérlek képek alapján fogadd el a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.11.21 18:34]

IMG_5681IMG_5678
szkj 2019.09.02 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-) [Geoládák v2.2.5]

peszlegc 2019.08.25 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Ibolya és Christopher [Geoládák v2.2.5]

csbagi 2019.08.23 15:05 - Megtaláltam
Egynapos kiruccanás Ljubljanába és a Bledi-tóhoz Istvánnal.
Tényleg mesébe illő látvány a tó és a sziget! Jót sétáltunk, de a ládáig csak István ment el.

DSCN0736DSCN0743
DSCN0761DSCN0774
DSCN0777DSCN0791
DSCN0795-2DSCN0798
Cseber 2019.08.23 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.19
Megtaláltam Ágival. Köszi!

pedro750 2019.08.23 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megtaláltam, köszi a rejtést! Szlovén (és olasz) vakációnk alatt ide is eljutottunk. 2 éve Triesztben nyaraltunk, de akkor még nem ládáztam!!!! Gyönyörű környék, kristálytiszta víz! Igazi kirándulós táj, akár gyalog, akár bringával! Láda + rejtés rendben, a ládáig a nehezebb, kitaposott ösvényt használtam. Kár volt, csurom víz lettem, lefelé már a gyalogos utacskán jöttem, ami közel volt a ládához is! :-D

D9D3036D-6769-4777-B394-691B3A60B6BA32F411F6-CD7D-4C39-8418-40D9BFBDF959
vaterlo 2019.08.22 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Jó volt bejárni ezt a vidéket. Köszi a rejtést.

EmesESE 2019.08.16 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.32
Ma napra a vár megtekintése volt az egyik programunk, Amit sikeresen abszolváltunk is. A várból pazar a kilátás a tóra, és a környékre.
A ládáért egy kicsikét kellett kapaszkodni, de vezet ide jól kitaposott ösvény.
Az ösvényen összefutottuk kesser társakkal, akik segítettek egy korábbi rejtés jelszavának pontosításában, köszönet érte.
Köszönet a rejtésért.

Szalay-team 2019.08.16 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Kocsival mentünk körbe a tó körül, iszonyat nagy dugóban... A hely gyönyörű, de kissé túlzsúfolt és fürdeni is csak néhol lehet... de persze mindenképp érdemes megnézni... Köszönjük a rejtést!

davsza 2019.08.16 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bobby Holmes 2019.08.13 16:26 - Megtaláltam
Eléggé be kellett menni érte, egy idő után azt se nagyon tudtam, hogy hol vagyok, de meglett! Köszönöm a rejtést!

Parmerozpazepan 2019.08.02 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Itt is szétáztam, ahogy a mai nap többi ládájánál is.
Csak kívülről, és messziről. jobb időben majd lesz séta és várnézés.
Láda rendben, a parkoló fent 3 ajró. Drága pont :)

vadvirsli 2019.08.01 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Mark.Balint [g:hu 1.6.4]

mozgo 2019.07.24 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Invictus3 2019.07.19 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megvan, köszi!
Na, ez kicsin múlt, hogy ne legyen meg, mert végül a várba már nem volt időnk sajnos bemenni, de a kilátóteraszt megnéztük :)
A sziget tényleg varázslatos, érdemes bepletnázni! A wishingbell-t sajnos nem tudtuk megkongati, mert esküvő volt éppen a templomban (előttünk egy pletnával mentek be), de a toronyba felmentünk 17:05kor, amikor a toronyóra pont délután ötöt ütött :D

Lustadick123 2019.07.16 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lalko 2019.07.09 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

noattila 2019.07.09 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

wtl 2019.06.12 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

I s t i & E n i 2019.06.11 16:45 - Megtaláltam
.

ÁG-Team 2019.05.23 20:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bledi biciklizős hétvége gyerekekkel. Szuper hely!!! Köszi Ági, Gabi és a gyerekek Ákos és Ádám [Geoládák v2.2.5]

Szityu 2019.05.22 17:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Megtaláltuk, köszi!
Évi, Szilárd, Ákos

VenTOmi 2019.05.16 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

robeebee 2019.04.29 14:54 - Nem találtam meg
Kérem a fénykép alapján a találat elfogadását.
Köszönöm!

[Elutasította: geocaching.hu, 2019.08.15 18:19]

D6D9E21B-840C-47EC-BB44-9171424EFEEF 
MFJ 2019.04.20 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönöm.

Sherpa 2019.04.19 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.1x]

R-Gyu 2019.04.19 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kukucska 2019.03.23 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gvelllaci 2019.03.23 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

EndIvett 2019.03.16 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Szlovén körtúra találata. Köszönöm

erikstar 2019.03.15 15:25 - Megtaláltam
Egy bledi-tavi kirándulásom alkalmával sikeredett megtalálni. Köszönöm a rejtést, remek hely volt. [Geoládák v2.2.5]

Szilvil 2018.11.24 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dev86xr 2018.11.24 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

zseeeezsolt 2018.10.30 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zogeboka 2018.10.29 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk a fiaimmal, köszönjük.

Kakukkos és Hajszál 2018.10.19 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Figulint 2018.10.18 13:10 - Megtaláltam
Zorsikával, a nászutunk alatt, a szülinapján megtaláltuk! A láda jó állapotban van! Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Piró 2018.09.30 16:54 - Megtaláltam
Ez a hely valóban egy ékszerdoboz.
A kilátás pazar, a krémes finom.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

1.2
34
Farekék 2018.09.30 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Megtaláltam. Szép hely, mint a környéken minden. Köszönöm a lehetőséget.

DSC09840DSC09841
DSC09844 
hedgehogphotography 2018.09.05 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kókány_művek 2018.09.03 16:47 - Megtaláltam
Bár az idő nem volt ideális, esőben is felnéztünk a Mala Osojnicára, aztán felsétáltunk a várhoz, és begyűjtöttük a ládát. Köszi a rejtést!

akosgy 2018.08.30 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
Mivel időnkbe belefért, hazafelé menet megálltunk megnézni a Vintgar-szurdokot és a bledi várat. Valami tévedés folytán ingyenes volt a vár alatt a parkolás, innen gyorsan felsétáltunk és körbenéztünk. A doboz - ősi rejtéshez méltóan - rendesen bent van a csetresben, ráadásul egy kis erdei sikló is beköltözött a láda alá, és sziszegve méltatlankodott, hogy megzavartam a délutáni sziesztáját. :) Szóval csak óvatosan!
Köszi a pontot.

Nikicsu 2018.08.24 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Chubby 2018.08.24 17:35 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.5.4]

Zag 2018.08.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Bledi látogatás során sikerült levadászni. Köszönöm a rejtést.

totik 2018.08.15 19:59 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri), Krisz', TZ

whaides 2018.08.08 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Pogacsa1 2018.08.08 13:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nzsolt 2018.08.07 18:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

prodg 2018.08.01 20:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

20180801_20165820180801_201912
20180801_20204420180801_202213
20180801_20291020180801_204006(0)
20180801_20313420180801_201842
csorics 2018.07.29 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

hajevica 2018.07.19 23:59 - Megtaláltam
Kicsit sok a szikla, de megtaláltuk :))

zsuuu 2018.07.07 14:01 - Megtaláltam
Szlovén nyaraláson Baluval 1. Köszi a rejtést.

Andris + Edi 2018.07.01 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Szlovénia eddigi legkerekebb ország, amiben jártam, számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt Bled is. Túráztunk, strandoltunk, várat néztünk, irreális áron hamburgereztünk és krémeseztünk. Ajánlom mindenkinek :)

VirágokMásik oldal
VárKilátás
nomemi 2018.06.11 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

dr1m 2018.06.11 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

miky 2018.06.01 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

VKBITANG 2018.06.01 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Gondx 2018.05.21 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.00
Gyenge hálózat miatt nem volt egyszerű találat. Gondolom a láda biztonsága miatt van ennyire "kényelmetlen" helyen. Köszönjük a rejtést! :)

Atom-Andi 2018.05.20 10:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

Radig 2018.05.19 17:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést :)

Legend 2018.05.17 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Lilamacs 2018.05.01 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Aki ide tervez utazást most várjon vele kicsit, mert felújítás folyik. Mindenhol állványzat, daru és a vár is csak részlegesen látogatható. Pl a lovagterem és a kilátóterasz is zárva. A vár kiállításán láttunk mormota csontokat is. Brrr [Geoládák v2.2.3]

kilátásBled
mormotaBledi vár
Bledi vár 
Csizmások 2018.04.30 14:31 - Megtaláltam
Buszos kiránduláson kerestük volna, de mivel 5 percig lehet fel-leszállni a buszon, nem volt időnk megkeresni (100 m-re voltunk).

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.06.05 21:32]

imageimage
imageimage
Motyiék 2018.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.88
A GPS jel elég gyenge volt, de kis keresés után meg lett. A várat sajnos újítják (daru van felállítva).

Hung1 2018.04.28 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Ferkókoma 2018.04.03 17:52 - Megtaláltam
Bledi kirándulásunk alkalmával. Köszönjük. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bölli 2018.04.01 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Sajnos a gps-t lenn hagytuk, így vaktában keresgéltünk, siker nélkül. A képek alapján kérünk elfogadást, köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.05.04 16:45]

SDC10092SDC10105
SDC10133SDC10149
SDC10159SDC10312
Bajuszcica 2018.04.01 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Sajnos a GPS-t lenn hagytuk az alsó parkolóban álló kocsiban, így a kitaposott ösvényen próbáltunk szerencsét..... sikertelenül. A mellékelt képek alapján kérünk elfogadást, köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.05.04 16:45]

SDC10092SDC10105
SDC10136SDC10159
SDC10160SDC10312
newmanhun 2018.03.30 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

tabletta 2017.12.31 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20171231_140108IMG_20171231_125254
picuresnagyur 2017.12.02 18:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Szerintem nem sokan olyan pechesek, hogy szervezett túra megcsúszik (Ljubljanában elkavarodott a társaság egy része) és tök sötétben érnek erre a remek helyre. Ráadásul viszonylag friss hóban. Lámpa nélkül esélytelen volt keresni, bár a parkolóból nekiindultunk. Viszont a tavat sötétben körbejártuk, még így is megkapó volt.
Köszönjük, ha képek alapján elfogadod!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.01.03 17:07]

DSCN0963DSCN0964
DSCN0972DSCN0976
DSCN0978DSCN0981
DSCN0985DSCN1010
nmárti 2017.10.30 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Valóban meseország! A Vintgár-szurdokből visszatérve épp a templom mellett értünk ki, így hirtelen felindulásból nekivágtunk a lépcsőknek. Hát nem esett jól! Nem értem, minek kellett a ládát oda, ahol van, közelebb is lenne hely és csak az élményt rontja. A vár előtt a Halloween-programra készültek, a kapuban ferdeszemű találkozó, így néháyn fotó után megcéloztuk a szálláshelyet. Köszi a rejtést!

-1-2
 
kincs92 2017.10.22 17:42 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Cloudwalker 2017.10.22 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Csodálatos az egész környék, mint egy ékszerdoboz. Bementünk a várba is, nagyon megérte. Gyönyörű a kilátás.

Köszönjük.

Kincső és Csabi

anettx 2017.10.07 17:30 - Megtaláltam
TFTC!
Kétnapos buszos utazás Szlovéniába.
Klassz séta ezen a csodás helyen.
Sajnos a ládába logolni nem tudtam, mert térben és időben is limitált voltam a buszos csoport miatt. Köszönöm egy kessertárs segítségét a jelszóhoz.

gcbled-IMG_4842wgcbled-IMG_4835
gcbled-PA070180 
Péter60 2017.10.05 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.45
Jártam már itt, most csak a ládáért futottam. Minden rendben.

GerGeo 2017.09.30 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
A mai napra Bled volt betervezve. Természetesen a geoládát már előre kinéztük. Az idő kicsit felhős volt ma is, de a látvány kárpótolt mindenért. A várba érdemes volt bemenni, tetszett a kiállítás. Köszönjük a rejtést! :)

DSC_0090DSC_0101
Pók 2017.09.23 13:51 - Megtaláltam
Behálózva.

DSC_0401 
zsomle13 2017.09.23 13:51 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Szamárfül 2017.09.23 13:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Ikejapipi 2017.09.23 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Bandázás a pókkal!

Pókkal 
Mákos 2017.09.23 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Kis társaság, nagy találat!

johnnycache 2017.09.15 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Morcogival csodaországban. Köszönöm az élményt! :-)

morcogi 2017.09.15 11:54 - Megtaláltam
megtalaltuk, koszi :)

njani55 2017.09.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Megtaláltam

adrivik 2017.09.03 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Sajnos az általunk felírt jelszót nem fogadja el a rendszer, így kérjük a képek alapján az elfogadást!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.10.21 18:48]

IMGP1053IMGP1054
IMGP1062 
SierraLima 2017.08.30 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PAncsi 2017.08.30 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

donbosco 2017.08.26 12:48 - Megtaláltam
Megtalálva.

Stautoma 2017.08.23 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
ok

peterpan 2017.08.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.37
Tamás barátom hónapokkal előre szervezni kezdett egy rafting+kanyoning hétvégét. Addig addig nézegettem a környék látnivalóit, hogy végül a nyaralásunkat is erre építettük.
Egyáltalán nem bántuk meg, sőt felülmúlta az előzetes terveinket egész Szlovénia. Ez alól egyetlen kivétel volt: már hazafelé egy booking.com-on foglalt szálláshely, ahol több napra kitették közszemlére a hitelkártyám adatait, ezért le kellett tiltani.
Szerda este még a Balcsiban fürödtünk, majd reggel indultunk tovább Szlovénia felé.
Bledet kétszer is útba ejtettük. Először a Vintgar szurdokból Bohinj felé menet épp csak elmentünk mellette, majd pedig hazafelé menet egy egész délutánt töltöttünk a várban és a tó partján.

Lábszelfi 
s1ru2 2017.08.07 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

AndrisLizi17 2017.08.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Gyönyörű környezetben ügyes rejtés! De mi megtaláltuk!😀

james 2017.08.06 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Frankie Family 2017.08.04 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

gordogok 2017.07.28 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Száva völgyi bringázás után a feljáróig és tovább gyalog a hegyre, köszönjük a rejtést!

Salkit87 2017.07.28 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtaláltuk, köszönjük! :)

fox007 2017.07.28 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtaláltuk, köszi a rejtést, a környezet hihetetlenül szép!

Paul 2017.07.19 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2017.07.17 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megvan! A hely. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Délutáni érkezés után célba vettük a várat.
Gyalog mentünk fel az ösvényen, ládakeresés után várnézés, majd a lépcsőn le a tóhoz.
Remek hely, 1 hetet töltöttünk itt, különböző szlovén nevezetességeket felkeresve. Ide, a várhoz többször is feljöttünk, jobbára esténként, a napi program-visszaérkezés után.

IMG_6963IMG_7015
20170717_170420 
Jocpocmoc 2017.07.14 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk, köszönjük. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.10.09 18:55]

láda_Bled 
GubaMackó 2017.07.13 17:57 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)
Kicsit keszekusza az oda vezető ösvény.

Kokó 2017.07.13 17:57 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2017.07.13 17:57 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

povyagi 2017.07.13 17:57 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

MoZ 2017.07.12 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Szuper ötlet volt itt a rejtés!

Webber 2017.07.07 14:12 - Megtaláltam
Meglett.

Cerberus 2017.07.07 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.34
Megtaláltuk! Szlovén-olasz geotúra fercsipeter és Webber társaságában 3/17.

Régóta tervezett célpont volt már Bled, most végre sikerült eljutni ide. Nem okozott csalódást. Kevés ennél szebb helyen jártunk eddig. A várnál parkoltunk, majd a láda levadászása után lesétáltunk a tóhoz, fotóztuk a szigetet, majd meglátogattuk a várat, ahol hatalmas zivatar kapott el bennünket. Teljesen bőrig áztunk.

Sajnos ennél több időt nem tudtunk ezen a túrán Bledre fordítani. Erre a környékre még vissza kell jönni.

Köszönjük a rejtést!

IMG_9786IMG_9795
IMG_9799IMG_9803
fercsipeter 2017.07.07 14:10 - Megtaláltam
Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szendrő Miki 2017.07.06 19:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Köszönjük!

Fekete Ákos 2017.07.03 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

sereszaki 2017.06.23 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Szlovéniai utazásunk hetedik találata.
Köszi a rejtést! :)

ndavid42 2017.06.23 16:12 - Megtaláltam
[:1027:]
Nagyon régóta szerettem volna már eljutni ide, végrevégre!
/w sereszaki, ackcsaba

ackcsaba 2017.06.23 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam!
TFTC!

Nivás Döme 2017.06.22 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Szlovéniai-Isztriai túránk első napján ejtettük útba Bledet, majd várlátogatás után a ládát is. Köszönet a rejtésért!

Cimg8709Cimg8713
Cimg8728Cimg8724
TriglavCimg8731
Cimg8733Cimg8749
Cimg8768Cimg8777
Cimg8788Cimg8799
nepster 2017.06.10 09:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm.

DSC07722DSC07720
DSC07674DSC07675
K-55 2017.06.05 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Bővebben később.

A parkolótól itt kell a rejtés felé fordulniLátkép az erdei útról
keresésben...Az út vévén a rejtés
SzabolcsiAgi 2017.06.04 17:00 - Megtaláltam
Köszi, izgi volt! 😊

vanamonde81 2017.06.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Szép környezetben ügyesen elrejtett láda.

Balaci 2017.05.25 16:10 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt, közös találat Borsóval, köszönjük

Nervas 2017.04.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönet a rejtésért.

DSC00713_DSC00714-2 imagesDSC00693_DSC00694-2 images
DSC00697_DSC00700-4 images 
BiharyG 2017.04.15 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Sokszor jártunk itt, de a láda valahogy kimaradt eddig. Köszi a rejtést!

BiharyG + Moncsi + Réka + Kinga

20170417-09474820170417-102146
20160827-11005220160827-110319
20160827-112401 
kuni78 2017.04.07 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Köszönjük!

Acsart 2017.03.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Meglelve! Köszi!

P1250182P1250211
P1250302P1250415
P1250456P1250569
P1250669P1250683
P1250713P1250723
Zsutila 2017.02.17 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk? Köszönjük a rejtést. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

takacsimre 2016.12.04 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.14
Nem volt egyszerű. Megküzdöttünk érte. A webes megjelenítés osztályzata nem véletlenül csak négyes. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Gyombi 2016.09.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Szeretem az ilyen típusú rejtéseket, köszönjük a lehetőséget!

Gábor75 2016.09.16 12:27 - Megtaláltam
ok

TigerCat 2016.09.16 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2016.09.16 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

A vár és a tó, naplemente 
cherrybabe 2016.08.27 20:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.68
Bled csodálatos hely! Vissza fogunk jönni.

DSC_0489DSC_0471
DSC_0462DSC_0452
CacheFinder 2016.08.26 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

levcsesz 2016.08.22 16:12 - Megtaláltam
Köszönjük!

balazsz@ 2016.08.20 17:25 - Megtaláltam
Köszönjük. Csodálatos a környék.

SzMartzy 2016.08.19 16:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

warnew 2016.08.14 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Egy bledi krémes után begyűjtöttem. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szipeti 2016.08.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.09
ok

IMG_20160813_115322 
dendeocse 2016.08.09 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megvan.

graffz 2016.08.09 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Luna88 2016.08.07 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Nászútunk első napja :) szlovéniai első ládánk. Csodálatos hely!

Puzzle Apartman Gyula 2016.08.05 15:00 - Megtaláltam
Két esőzés között gyors találat. :)
Rövidnadrágban és az utazáshoz használt szanda-sportcipő kombóban érdekes volt a hegyoldalban mászkálni. :)

Ancs 2016.07.30 14:15 - Megtaláltam
Szlovéniai nyaralás során első utunk ide vezetett.
Csodás kis nyaraló hely, több magyar szót hallottunk, mint a Balatonon. :)
A várat csak kívülről szemléltük meg, de csodás a kilátás fentről.
Köszi

IMG_2344IMG_2347
IMG_2353IMG_2356
IMG_2357IMG_2361
IMG_2362IMG_2366
IMG_2371IMG_2372
IMG_2375IMG_2377
IMG_2378 
P306 2016.07.19 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
A vár látványa miatt majdnem elfelejtettük, de visszamásztam érte a "néhány" lépcsőn. Köszönöm a rejtést.

menace 2016.07.17 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

villon 2016.07.11 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sixtus 2016.07.08 12:45 - Megtaláltam
Levadászva! :)

zoo_lee+Edit 2016.07.05 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

dliptai01 2016.07.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Köszönőm a rejtést!

pliptai 2016.07.04 11:30 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Áron csapata 2016.06.18 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

padler 2016.06.16 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
A vár megtekintése után kerestük meg a ládát.

efemm + padler

balipou 2016.06.04 00:00 - Nem találtam meg
Megtaláltuk, de a képek eltűntek. A várat megnéztük.
Kérem a megtalálást elfogadni.

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.03.29 17:24]

tevelady 2016.05.22 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Hegyo 2016.05.22 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Szlovéniai nyaralásunk alkalmával Teveladyvel. Greetings from Hungary!

Csomi89 2016.05.15 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Gyönyörű a környék. Köszönöm a rejtést.

lembo 2016.05.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Pünkösdi autóbuszos kirándulásunk első napján a Wörth-i tavi kitérő után érkeztünk meg a Bled-i várhoz. Sajnos itt már nyoma sem volt a napsütésnek és kitartóan szakadt az eső... A vár így is gyönyörű volt és a kilátásból is kaptunk azért egy kis ízelítőt. A ládát, a rengeteg víz és a csúszós kövek, valamint a nem egészen alkalmas ruházat miatt nem tudtuk elérni, a cél előtt kénytelenek voltunk visszafordulni.
A kis szigetre a gondolázás elég kalandos volt, igaz hogy kissé eláztunk, de egy szép élménnyel gazdagodtunk!
Kérem, a rejtőt, hogy fogadja el a találatot!
Köszi!
LEmBO

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.06.20 18:33]

IMG_3066IMG_3067
IMG_3071IMG_3073
IMG_3082 
BOttó 2016.05.14 15:40 - Megtaláltam
Talpalós túra közbeni találat vorilaci barátommal

vorilaci 2016.05.14 15:40 - Megtaláltam
A Talpalók Természetbarát Egyesület túrája közben, mely során a Vintgar-szurdokot és Bled-et jártuk be. A vár látogatása utáni találat - zuhogó esőben - BOttóval. Mi aznap a com-os ládákra vadásztunk, a hu-s láda koordinátáiért köszönet Motolla62-nek.

Motolla62 2016.05.14 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
A lepsényi Talpalók Természetbarát Egyesület túrája alkalmából kerestem meg szaatt társaságában. A várba való feljutás a lépcsőkön szuper kis edzés volt, csak az volt a bibi, hogy mire felértünk a ládához, zuhogni kezdett az eső. A pontos koordináták miatt hamar meglett. A vár nagyon tetszett, érdemes ide eljönni.

szaatt 2016.05.14 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2016.03.13 11:30 - Megtaláltam
Szuper hely :-)

WADMAC 2015.12.20 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Jadrana 2015.12.20 15:40 - Megtaláltam
Bohinj és Vogel után Bledet is meglátogattuk. Sajnos már-már kezdett sötétedni, mire megérkeztünk, de így is nagyon szép volt! Köszönjük a rejtést!

Bőrharisnya 2015.09.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Gyönyörű környezetben rejtetted el a ládát, amit mi az idő rövidsége miatt nem találtunk meg.
Kérlek, hogy a fényképek alapján fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.10.16 14:16]

 
Fenilefrin 2015.08.31 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Meglett, köszi a rejtést!

H+W 2015.08.24 19:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Zuhogó esőben, embert próbáló feladat volt :) Köszönjük a rejtést!

HRita 2015.08.23 10:15 - Megtaláltam
A 4 napos hosszútégvégén Bled környékén kirándultunk. A tó és környéke nagyon szép, a táj festői. A várba is felsétáltunk, azonban a ládát sajnos nem találtuk. Kérem a rejtőtől a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.09.25 15:15]

12
34
56
Zugi 2015.08.23 10:01 - Megtaláltam
Augusztus 20-i hosszú hétvégét Bledben töltve hazaindulás előtt a várat is megmásztuk. Előtte napokon keresztül csodálhattuk a tó környékének szépségét. Sajnos a ládázásra a közben a városközpontban lejáró parkolójegy miatt nem volt túl sok idő, így a mohás sziklafalon végül nem lett meg, pár méteren belül voltunk pedig.

Így a fotók alapján kérném szépen a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.09.25 15:15]

láda környéke
lelcache 2015.08.20 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Gyereksétáltatás
scele 2015.08.20 11:20 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2015.08.20 11:20 - Megtaláltam
o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Mira 2015.08.20 11:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2015.08.20 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.41
Isonzo-völgyi csodák 2.

No, csak abbahagyta az eső valahol Celje környékén! Pedig már kezdtünk beletörődni, hogy végig szakadni fog. Itt pedig már ragyogó napsütés fogadott minket. Nem akartunk a parkolással túl sok időt elvenni, ezért az első nagyobb helyen megálltunk, s onnan - a tópart érintésével - sétáltunk fel a várhoz. Ez egy nagyon hasznos ötlet volt, mert így kicsivel nagyobb betekintést kaphattunk az üdülővároska szépségeibe. Itt tényleg van minden, ami a szemnek tetszhet. A vár megtekintésére most nem volt megfelelő mennyiségű időnk, így azt egy későbbi időpontra halasztottuk. A várfal mellől pompás a tóban lévő kis szigetre a kilátás. És ha már itt voltunk, pár com-os dobozt is megtaláltunk. Volt amelyiket terveztük és lett olyan is, amit nem. A láda környékén már nyílnak a ciklámenek. (Ekkor még nem gondoltuk, hogy ilyen sokat látunk belőlük az elkövetkező napokon.) Ezen a gyönyörűséges helyen Öcsipók mackómmal jártam.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

iska 2015.08.20 11:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2015.08.20 11:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mnoresz 2015.08.17 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltam, köszi.

fcsaba 2015.08.17 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
A szlovéniai családi kirándulás második napjának első találata. 1990 őszén részt vettem egy iskolai osztálykiránduláson Szlovéniában (akkor még Jugoszláviában), és akkor többek között ezt a helyet is megkerestük. Jó volt 25 év elteltével ismét visszajönni ide. A várból csodálatos a kilátás, és belül is sok érdekeset lehet látni.

Köszönjük a rejtést!

Tompika23 2015.08.14 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A Bohinj tó után ide is felmásztunk.
Jó kis tóra volt :)
a várba nem mentünk be, de a kilátást egy ingyenes kilátópontról megszemléltük :)
Köszi a rejtést!

logunkfreddy kruegerként az erdőben
kobcikrajci 2015.08.12 18:40 - Megtaláltam
Megvan!

 
EMZA 2015.08.05 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Bled gyönyörű, mindenkinek ajánljuk, hogy keresse fel! Köszönjük szépen a lehetőséget!

Goldenbay 2015.08.04 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zotilla 2015.07.21 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
Eléggé messze volt az úttól és viszonylag magas volt a növényzet. Kullancsokra lehet számítani, mi is össze szedtünk egyet. A vár szép és szép a kilátás a várból.

Zazi és a Lányok 2015.07.16 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.90
Ez a láda valóban el van rejtve. Ugyanakkor könnyen megtalálható. Amikor mi ott voltunk rengeteg szúnyog őrizte a ládát.
Bled nagyon szép hely, de a környezete sem csúnya. A környéken nyaraltunk egy hétig.

GSdriver 2015.07.08 12:00 - Megtaláltam
McOne :) - A lada ures, az elazott logfuzetben a jelszo meg epp olvashato. [g:hu 1.5.1k] [wapon beküldött szöveg]

2015.07.09 - A Vintgar-szurdok felkeresése kapcsán ma újra elmentünk a ĺádához. Kapott új, vízbiztos négyfülű dobozt, meg logfüzetet és ajándékokat. A régi logfüzetet elhoztuk, megpróbálom kiszárítani. A rejtek szerintem maximálisan muglibiztos, a véletlen megtalálás esélye gyakorlatilag nulla, így nem kell tartani a láda elveszésétől. További hosszú életet kívánunk ennek a jó kis ládának.

Murus 2015.07.07 08:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Kellemes hetet töltöttünk Cicával Szlovéniában, nemcsak Bledben, hanem Ljubjanában és a Bohinj tónál is jártunk. A hely mesés, jót fürödtünk, jókat kirándultunk, szép helyeketláttunk. Megkerestünk 2 magyar dobozt és náhány .com-osat is, bár inkább a kirándulás és a strandoláson volt a nagyobb hangsúly most. Murus és Cica

Bohinj
 
bm 2015.07.03 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

közös nevező 2015.06.21 00:00 - Megtaláltam
A kepek alapjan kerem a megtalalas elfogadasat. Koszonom.

[Jóváhagyta: Szollo, 2015.06.26 11:04]

luna89 2015.05.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Szlovéniai utazásunk egyik ládája, sőt, az egyedüli ami tényleg meg is lett. Nagyon tetszett a rejtek, jó védett. A sikeres találat jutalma pedig egy bledi krémes volt a várban ;-) köszönjük a rejtés!

sziszko 2015.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
feel2006-al közös találat, képek nála. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.06.14 22:08]

feel2006 2015.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
4 napos hosszú hétvégénk során jártuk be Bled-et, de a ládát csak itthon vettük észre hogy volt..

04/30-án érkeztünk, ezen a napon néztük meg a Bledi várat és a "fő utca" környékét és mivel a szállásunk Bled mellett Bohinski Bela-n volt, szinte minden nap érintettük a városkát/tavat.
05/01 -én esőben megjártuk a Vintgar szurdokot, majd körbe sétáltuk a tavat (6km ~1ó 50p)
05/02-án, már reggel szebb időben Pletna-val bementünk a szigetre, és a nap többi részét a Bohinji tónál, a Vogel felvonóval a Vogel hegyet megjárva töltöttük el.
05/03 -án sajnos mennünk kellet, de hazafelé még Hallstatt városát is útba ejtettük egy jó kis 280km-es kitérővel.

Kérjük a rejtőt a képek alapján ha lehet fogadja el a megtalálásunkat.
Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.06.14 22:08]

 
Dazsi 2014.10.12 00:00 - Egyéb
Szlovéniai utazás során sajnos nem volt idő keresgélni, és a GPS sem működött. Ha esetleg lehetséges, a fényképek alapján az elfogadás...

 
Bakancska 2014.10.03 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Hi!

A gyönyörű bledi kirándulás részét képezte a láda!

Köszönjük a rejtést!

Eszter, Bakancska

ZoLiza 2014.09.25 00:00 - Megtaláltam
ok

agibihary 2014.09.21 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.72
Megtaláltam. Köszönöm!

Cubis Gold 2014.09.14 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

darabosk 2014.09.11 11:35 - Megtaláltam
Megvan:) Képek és log később...

a-beatrix 2014.09.08 16:40 - Megtaláltam
Budapest-Koper-Piran-Lucija-Portoroz-Buje-Porec-Rovinj-Vizinada-Motovun-Koper-Izola-Predjama-Postojna-Bled-Ljubljana-Budapest útvonal egyik felejthetetlen pontja :-)
Áthajóztunk a szigetre, fürödtünk a tóban, aztán felkapaszkodtunk a várhoz -, egyszóval minden tökéletes volt. A láda pontosan a megadott koordinátán pihen :-)
Köszönjük!!

Angyal család 2014.08.30 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Nászutunk helyszínét 4 év után újból meglátogattuk! Akkor még nem tudtuk, hogy van itt láda, most viszont becserkésztük!
"Hazafelé" még útbaejtettük Bohinjt is, bár az ottani ládára nem jutott már idő.

Köszönjük!

kauker 2014.08.30 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megvan!

fa-peti 2014.08.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bgjozsa 2014.08.23 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Szlovéniai kirándulás alkalmával felkeresve.

Luxi69 2014.08.22 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Szlovéniai kirándulás alatti találat.
Sajnos a láda elég elhanyagolt állapotban van. A logbook elázva, íróeszköz már nincs. Egy karbantartást megérdemelni ....

HGery 2014.08.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Woodooval.

Woodoo 2014.08.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Csodaszép ez a hely!

öregmedve 2014.07.26 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Csodálatos vár és tó, örülök, hogy eljöttem ide.
(Ha valahol, itt aztán igazán indokolt a virtuális rejtés, mert nem lehet gondozni a ládát.)

lepke 2014.07.26 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Mesebeli volt a vár és a tó. Azonban amint feljutottunk a várba, lemerült a fényképezőgépem, még futotta az utolsó erejéből egy látképre a tóról,aztán végképp kifulladt, így képet nem tudok prezentálni.
A szlovének szerencséjére a váraik épen maradtak, nem volt Lipót császáruk, aki leromboltatta volna őket. Viszont a Kelet-Európában szokásos módon alaposan kirabolták a várakat, egyetlen berendezési tárgy sem maradt, amely segítene kissé visszaröpülni az időben. Ehhez képest mindenütt igen drága belépő van, itt például 9€, melyet legalábbis sokalltam.
Sajnos a tó körül már nem tudtunk sétálni, mert amint leértünk, iszonyú nagy felhőszakadás volt.
(A doboz csupa víz volt, a jelszót tartalmazó lap leszakadt és alig lehetett kivenni, mi van rá írva, ezért újra felírtam.)

A várhoz vezető lépcsősorról a tóGyülekeznek a fellegek
Erdei ciklámen 
CsKaroly 2014.07.18 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

erchegyia 2014.07.18 08:26 - Megtaláltam
.

katica 2014.07.17 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Triglav túrára menet álltunk meg, kellemes séta egy szép helyen, köszi!
katica + tobias + Péter + Tamás

VP 2014.07.04 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.44
A Klagenfurter Hütte (Karavankák) után hazafelé átjöttem Szlovéniába. A Hochstuhlról láttam a várat, most innen a Hochstuhlt.
Bled az én izlésemnek túl zsúfolt hely.

a vár a Hochstuhlróla Hochstuhl a vártól
 
udkpods 2014.07.01 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

t1kovacs 2014.06.06 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
köszi a rejtést

zsotie 2014.06.06 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.29
Hosszú hétvége kezdéseként először a várat néztük meg, aztán jött a láda.
Kellemes környék, csodás panoráma.
A ládából kiöntöttük a vizet.

richard_szabo 2014.04.18 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Kedvenc környékeink egyike.

Főnix Rendje 2014.04.18 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.61
Meg van!

valti 2014.02.12 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Sajnos a ládát nem lehetett megkeresni a mély hó és a letört faágak miatt. A múlt heti ónos eső komoly pusztítást végzett. A fényképek alapján kérném a megtalálás elfogadását.
Köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.03.13 11:43]

Legolány 2013.12.31 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszi!!!

Misu 2013.12.31 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszi!!!

Phapcy13 2013.10.24 12:28 - Megtaláltam
Ronda esős időben egy kis ládázás azért belefért. :)

ystray 2013.08.19 21:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2013.08.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Megtaláltuk.

holly 2013.08.17 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

clip 2013.08.17 13:33 - Megtaláltam
Budapest - Bled - Trieszt - Fiume - Budapest motorral :) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

 
Hepur 2013.08.10 11:40 - Megtaláltam
ok

zsbenko 2013.07.30 18:21 - Megtaláltam
Szlovén túrám első napján. A várba nem mentünk be, de a kis ösvényen a vár mögül nagyon szép a kilátás.

ozsigombi 2013.07.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Festőien szép a kilátás a várból, érdemes felmenni! Viszont a láda indokolatlanul van a hegyoldalba rejtve. Téli vagy esős időben szerintünk igen nehezen megközelíthető.

natalin 2013.07.26 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.17
Megtaláltuk!

szamosszamoca 2013.07.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Szlovéniai kirándulásunk második napján. Először a Vintgar szurdokban sétáltunk, mivel kora reggel érkeztünk, senki nem volt rajtunk kívül, így nyugodtan nézelődhettünk. Majd a Vrata völgyben a Pericnik vízesés mögött kerestünk egy kis permetkaput. Délután céloztuk meg a várat. ott már bizony dörgött, villámlott és egy kis frissítő zápor is esett. Nagyon szép hely. Vacsora előtti bemelegítésnek megkóstoltuk a krémest.

tweigang 2013.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Fantasztikus a kilátás a várból, valóban érdemes feljönni ide. És a parkolás is ingyenes... :)

spiky 2013.07.21 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

kingasz 2013.07.21 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

vadysign 2013.07.19 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Köszönjük, szép helyen jó rejtés !

iloilo 2013.07.07 11:00 - Megtaláltam
Szép ez a kis tó. A várból nagyszerű a kilátás... Köszi.

tatraval10perc 2013.07.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam, köszi:)

nemethk 2013.06.22 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Ausztriából hazafelé. Gyönyörű hely, igazi ékszerdoboz :)
(A ládát minek kellett ennyire a domb oldalába rakni, azt nem értem.)

Vucsi 2013.06.16 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Decsi csalad 2013.06.05 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Gyönyörű hely!
A láda száradt valamennyit, de még mindig nem az igazi.
Köszi a rejtést!

 
szelz 2013.04.29 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Még használható a láda, de a tél folyamán nem igazán száradt ki.
Szóval kicsit nedves...

MIO_MII 2012.10.23 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.62
Gyönyörű hely, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy látogasson el ide.
A láda viszont felújításra szorul, teljesen szétázva találtunk rá.

fules22 2012.09.20 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönjük szépen a rejtést! Egyik álmom ez volt, hogy ide eljussak és nem csalódtam a tájban, a hegyekben és a tóban. Az árak viszont gázosak és turista nyúzóak voltak!

egyik látószög a sokból 
Csaba és Kati 2012.09.15 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
Nagyon szép kisváros, egy gyönyörű környezetben. A tó, a kis sziget és a vár egy gyöngyszem a hegyek között. Nagyon tetszett.

A várA vár
A várVárfal
VárkapubanEgy kis pihenő
VárzászlóKilátás a várból
A várban 
Végek 2012.09.15 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Buszos kirándulással jöttünk.
Csodás hely, a látvány fantasztikus mind fentről, mind a tóról.

rajZolas 2012.08.27 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Előző nap esett az eső, de megpróbáltuk begyűjteni a ládát. Nem sikerült, így várni kellett egy napot míg feljutottunk. Ragyogó napsütésben és a lemenő/felmenő nap sugaraiban a legszebb a környék.

 
davesopron 2012.08.23 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
A bledi kirándulás lezárásaként felkerestük a ládát. Kicsit keveregtünk, de végül megtaláltuk a mohás sziklát :)

Discover 2012.08.20 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Köszönöm a rejtést!

angabor 2012.08.18 13:39 - Megtaláltam
Biciklis túra alatt ejtettük útba a ládát, remek hely, jó rejtés!
Egy apróság: eléggé nedves volt a logbook, érdemes lenne kicserélni majd a tartó dobozt.
Szerintem remek rejtés es 5-8m messze volt a gps szerinti koordinátától, szóval ennyit azért lehet keresni :)

FSanya 2012.08.06 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.67
Csodaszép a Bledi vár, a bledi tó, és egész Szlovénia.
A láda viszont szerintem értelmetlenül messze van a vártól, zéró kitaposott ösvénnyel, és a rendkívül pontatlan GPS jelnek köszönhetően csak bosszankodást okozott a megtalálása.

zöldek 2012.08.05 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Szlovéniai családi nyaralásunk során Bledben két napot töltöttünk. Bledet méltán nevezik Szlovénia gyöngyszemének, gyönyörű hely. Kellemeset sétáltunk a Vintgár-szurdokban, másnap pletnáztunk a tavon, s a szigeten lévő kegytemplomban is jártunk. Délután felkerestük a várat, a nagy melegben szuszogtunk rendesen, mire a sok lépcsőn felértünk. A várban lévő kiállítás nem különösebben érdekes, de az innét nyíló kilátásért már önmagában is megérte ide feljönni.

Bledi vár nappal......és este
Vár belülrőlVárból a sziget
skiccpausz 2012.08.04 10:20 - Megtaláltam
megvan

pannnus 2012.07.26 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Gyönyörű hely, köszönjük a rejtést! Megtaláltuk (:jan:) -nal. Sajnos a kő felfordítása közben egy földalatti óriás sáska megtámadott, de ettől még jó emlék marad ez a láda is. Többieknek csak óvatosan!:)

(:jannus:) 2012.07.26 10:25 - Megtaláltam
Nagyon szép a környék, sajnos a vár nekünk túl drága volt (8 €), így az kimaradt. Kösznjük! pannnussal

Kukucsi 2012.07.14 17:30 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, köszönjük a rejtést!

petiba 2012.07.14 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Családi túrázgatás a Julia Alpokban...
Gyönyörű a tó, s a város is. Csónakáztunk, megnéztük a szigetet, a várat, s a szurdokban a vízesést is.
Köszönjük a rejtést!
Peti bá' és a lányok

matrixmusic 2012.07.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Megtaláltuk!
Hosszú hétvégés Júliai-Alpok túrázás keretében megnézve a vár is.
Sajnos az időnk nem volt túl jó, így rövid látogatást tettünk Bled-ben.
Vintgar szuper volt, az olasz oldal is adta rendesen.
Köszi:
Aty, Matee
...::: www.matrixmusic.hu :::...

BrodyPetty 2012.07.09 00:00 - Megtaláltam
Buszos kirándulás alkalmával jártunk a várnál és környékén. Gyönyörű hely, mindenkinek csak ajánlani tudom. Emlékezetes nyaralás volt.
Természetesen a hagyományoknak megfelelően kívántunk a kegytemplomban és a harang húzás se maradt el :D.
Sajnos a ládát nem sikerült megtalálni a szűkös szabadidő miatt.
Kérnénk a rejtőt a képek alapján elfogadni a találatot.
Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.11.19 18:21]

SZACSATOUR 2012.07.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
A "Meseország" elnevezés egész Szlovéniára illik.
Jó, hogy van láda ezen a csodálatos helyen.
Köszönjük a rejtést.

Bau_family 2012.07.06 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Csodálatos hely Bled! A láda sajnos egy hangyabollyá változott, de amennyire tudtam bogártalanítottam. Mikor befejeztük a logolást eleredt az eső, így rohanhattunk vissza a kocsihoz.

Bledtutaj
Pomisa 2012.06.10 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Szlovéniai és olaszországi ládázás 11/11.
Kirándulásunk utolsó ládája. Nagyon szép helyen van Bled. A láda gyorsan meglett.
Köszönjük a rejtést.

smafu 2012.06.06 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
6 nap Szlovéniában, 12 új láda, Bovec-ből csillagtúrázva.
A mai napon a 2 tavas ládát (GCBHNJ, GCBled) vadásztunk le.
Csodás a táj és az épületek harmóniája. Nyugalmat áraszt az egész. Másfél óra feltöltődés után visszaautóztunk a Triglav Nemzeti Parkon át.

 
brutte 2012.05.19 12:30 - Megtaláltam
Másodszor jártam Bledben, de a várhoz csak most mentem el. Gyönyörű hely. Bohinj-i ládát is pótoltam a rejtő kérésére. Szép hétvége volt.

Márk és Aliz

eszel 2012.04.28 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
ok!

 
Csövi 2012.03.19 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A ládát ugyan nem találtam meg de kérem a rejtőt fogadja el, mert csak az eső akadályozott meg benne hogy ne legyen meg. Közvetlen közelében bóklásztam de fel kellett adnom. Vonattal érkeztünk Ljubjanából és körbe sétáltuk a tavat. Pont a ládánál jött egy zápor úgyhogy igyekeztünk vissza az állomásra.
Előre is köszi
Csövi

[Jóváhagyta: Szollo, 2012.04.01 12:18]

ha2 2011.10.05 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Judittal közös kirándulás.
Gyönyörű, nyarat idéző napos,meleg időben
mentünk fel-többszáz-lépcsőt
megmászva a bledi várhoz.
Érdemes volt bemenni a várba,megnézni
a kiállitást.Mindenkinek ajánlom fenntről
is meg kell nézni a tavat.
A bledi krémesnek nagy a reklámja,de
semmi különleges nincs benne.
A ládát gps nélkül szerencsével és ráérzéssel
találtuk meg a sok hasonló mohás szikla között.
Persze a Triglavról elénk táruló panoráma is hozzá
tartozott a mai élményekhez.
Most nagyon jó az álcája,jó lenne ha igy maradna.

Piroska18 2011.09.18 00:00 - Nem találtam meg
Nagyon szép környék, bár a várbelépő elég borsos árú ahhoz képest, amit nyújt. Bled nagyon idilli, s tökéletes hely a kikapcsolódásra.
Sajnos a ládát nem találtuk meg, mert a GPS-t a panzióban hagytuk... :-(

Dalmácska 2011.08.24 23:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Megtalálva éjjel!

sirgalahad 2011.08.24 23:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Most érkeztél meg Bledre
Ugye, mint a képeslap?
Tájat öleld kebledre
Süssön rád a fényes nap

vray 2011.08.20 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
megtaláltam

hohner 2011.08.20 00:00 - Egyéb
...

tivi2007 2011.08.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Csoportott vezettem így sajnos a láda keresésére már nem volt időm.
Pokers segítségével volt lehetőségem bejelenteni. Köszi.

pokers 2011.08.19 15:54 - Megtaláltam
tivi2007 szervezte kirándulás alkalmával ide is sikerült eljutni.

 
carmin 2011.08.19 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Tivi2007 szervezésében eltöltöttünk egy napot Bledben és környékén. Először felmentünk felvonóval az 1535 m-es Vogelre, ahonnan megcsodáltuk a kilátást, innen a Triglav csúcsát is lehet látni. Végig sétáltunk a Vintgar-szurdokon, majd a vár következett. Nagyon szép nap volt.

 
fmin 2011.08.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.17
Családi nyaralás közben levadászva. Elképesztő hely!
Grazie

masek 2011.08.14 13:20 - Megtaláltam
navitel térképen rajta volt a láda, épp arrra jártunk, nem is néztünk ládaleírást.
bolyongtunk is egy picit, ráadásul meglepetésre magyar volt a doboz is:)

bolyak 2011.08.14 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Bled még mindig gyönyörű, csak ma kitehették volna a megtelt táblát, hihetetlen tömeg volt mindenhol. A várba kissé húzósnak tartom a 8 eurós belépőt.

lili02 2011.08.13 13:55 - Megtaláltam
anyuval

geooszi 2011.08.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.69
5 nap Szlovéniában, harmadik nap, második állomás.
Kobarid, Most Na Soci felől a szerpentinen végigkanyarogva előbb a Bohinj-tó, majd a Bledi-tó és vár körbejárása, majd visszafelé már kocsistúl vonattal.

CicóMicó 2011.08.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Köszi!

Attil@ & Réka 2011.08.11 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Triglav előtt levadászva! Köszi :)
Attil@

 
@ttila 2011.08.07 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Klasz. Szlovéniai bicajtúra első ládája.

htour 2011.08.02 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk

donkardos 2011.07.31 11:55 - Megtaláltam
Nagyon régen jártam erre, régen nagy rácsodálkozás volt, most "csak" egyszerűen szép.

Bojta 2011.07.22 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Strombus-szal.

Strombus 2011.07.22 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Egyrészt mert egy várhoz illő erőfeszítés árán eljutni, másrészt, mert féltünk, hogy fizetős a vár közeli parkoló (nem az), a com-os Sv. Martin templom (GC259TE) felől gyalog érkeztünk.
Jó rejtés. A ládát kitisztítottuk, szemeteket kidobtuk. Ismertetőt kellene beletenni, de az nem volt nálunk sajnos.

pero 2011.07.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.80
megvan

akassa 2011.07.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
Megvan

csemege 2011.07.10 21:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.68
Sötétben, leírás nélkül nem volt egyszerű, de meglett. A várat már pár éve megcsodáltuk, de akkor még nem volt láda.

álomfogók 2011.07.10 12:00 - Megtaláltam
10 éve jártunk itt, tavaly szerettünk volna eljönni a láda miatt, most Karintia felé menet esett útba (igaz egy nappal később a tervezettnél). A táj most is csodálatos, jó bemelegítés a következő héthez.

Dages 2011.07.07 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.79
Nagyon jó időnk volt! Gyönyörű hely!

kissss 2011.07.07 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.65
Franciaországi pihenésünk után hazafelé lazítottunk 3 napot Szlovéniában is. Ennek esett áldozatul ez a láda is. :)
Köszi a rejtést! g

19izsi73 2011.06.29 13:28 - Megtaláltam
ok

batorg 2011.06.22 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Moviroval közösen :)

moviro 2011.06.22 00:00 - Megtaláltam
A Bledi tavat és környékét már évek óta szerettem volna megnézni. Hát eljött ez az idő is! Tartalmas egy hét, gyönyörű emlékekkel. A látvány lenyűgöző!

Vgyuri 2011.06.15 00:00 - Megtaláltam
Társasúton voltunk, ezért nem engedtek elkóborolni a csoporttól, nem tudtam megkeresni magát a ládát. De mivel ez lenne az első külföldi ládám, a rejtő kegyelmére bízom magam. Mellékelem azt a képet, ami bizonyítja, hogy beléptem a várkapun :)

[Jóváhagyta: Szollo, 2011.08.15 10:25]

 
Szilkó76 2011.05.19 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
A tavaly októberben egy villámlátogatásra már átugrottunk apuval Bledbe, a Loibl-hágón keresztül, zuhogó esőben (osztrák oldalon szakadó hóesésben...). Akkor kiderült, ide vissza kell jönni!
Most három fantasztikus napot töltöttünk itt és a környéken.

Első külföldi ládánk gyors megkeresése után irány a vár. A kilátás leírhatatlan, maga a vár lenyűgöző az ezeréves múltjával. A kápolnát ki ne hagyjátok!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hihetetlen élmény!

Köszi a rejtést!

A Vár a Selo pri Bledu-ba vezető útrólFőkapu
Bledi tóBled a zászló mögött :)
Vártorony, étteremmel, havas hegycsúccsal :)Vármúzeum
Régi idők emlékeiMelegedő vadász :)
Századokkal ezelőtt is szükség volt erre :)Kilátás a WC-ablakból :)
VárkápolnaMennyezetfreskó
Szószék 
otisz21 2011.04.24 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Szuper 4 napot töltöttünk Bledben. Közben megkerestük ezt a ládát. Köszi!

Apafia 2011.03.17 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Síelés helyett begyűjtöttük :(, le van tudva a környék:)

L@zy 2011.02.11 18:00 - Megtaláltam
Téli magashegyi túrázás Szlovéniában a Kárpátokvándorai szervezésében. (Odafelé menet) [wapon beküldött szöveg]

horanyi.a 2011.01.30 14:10 - Megtaláltam
Már majdnem feladtam, amikor megtaláltam.

indiana jones 2010.09.22 14:40 - Megtaláltam
Második külföldi ládánk.
A táj gyönyörű, köszi a rejtést!

csg69 2010.09.10 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megvan :)

evivagyok 2010.09.10 00:00 - Megtaláltam
Gyonyoru a var es a kilatas, koszi a rejtest.

lghost 2010.09.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Csodás a természeti és az épített környezet egysége.
A ládához kapaszkodva feltűnt, hogy nem nőnek a pillepalackok az erdőben, ez is új élmény volt.
Köszönjük a rejtést.

sziamang 2010.08.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Megtaláltuk.

sosi 2010.08.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Egyszerűen leírhatatlanul szép ez a hely! Remek volt az idő, tele a tó strandolókkal és csónakázókkal.
Ezúttal a Szávát és egy kis raftingolást választottuk délutánra.

Mirr&Murr 2010.08.20 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Megszenvedtem vele, háromszor is elmentem mellette olyan ügyesen be volt temetve avarral. :)

narp 2010.08.20 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
NaVi-ékkal közösen. Egy igazi kis gyöngyszem. Ljubljana után Umag elött. "Bepletnáztunk" a szigetre megkongattuk a harangot, ugyan nem sikerült "csak" háromszor de utána válaszolt a nagy harang így valószinű, hogy teljesül a kívánságunk.

yamael66 2010.08.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.04
jo hely, koszonom a rejtest.

Timi&Szabi 2010.08.09 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Megtaláltuk!
Szlovéniai nyaralásunk első ládája, ha már ott voltunk megnéztük a várat is, a kilátás magáért beszél. Megérte a belépőt.

 
SirLes 2010.08.03 20:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 4.12
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Szlovéniai túránk első éjszakáját a városban töltöttük. A szállodánktól sétáltunk fel a várhoz és néztünk szét a környéken. Sajnos a szigetre már nem tudtunk este átcsónakázni.

12
34
56
78
melinya 2010.07.31 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Lélegzet elállítóan szép táj:-)

paszi 2010.07.25 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.56
Megtaláltuk!
Az első külföldi találásunk.
MCM

Crox 2010.07.22 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Szép környezet, gyönyörű hegyek.
Ági, jeti-matterhorn, Crox

jeti-matterhorn 2010.07.22 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Ági,Crox,jeti-matterhorn

Zahy 2010.07.16 18:00 - Megtaláltam
szép hely

Zsu. 2010.07.11 15:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2010.07.11 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.40
Isztriai nyaralásunkat (Porec) egy pár napos karintiai kirándulással folytattuk. Szlovénián keresztül kocsikáztunk és így történt, hogy Ljubljana és Bled is útba esett. Jártunk már a Bledi-tónál anno 2005-ben a Bohinj-tóhoz tartva, de akkor nem jöttünk fel a várba. Most sem volt kedvünk belépőt váltani és múzeumot nézni, inkább csak sétáltunk a környékén, no meg persze kicsit a tónál is. Gyönyörű, csodálatos, fantasztikus az egész táj! Nem is tudtam betelni vele most sem! A fotók nem adják vissza. A Júlia-Alpok az egyik leggyönyörűbb hegység, amit valaha láttam! Kösz a rejtést!

Mikulás

 
Árpád vezír 2010.07.11 12:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Itt kezdtük szlovéniai nyaralásunkat, ezt nem hagyhattam itt. Meseország valóban. Jobban esett itt a fürdés, mint később a tengerben, a tó vize valóban le tudott hűteni a kánikulában.

vezír

Láp Lidérce 2010.07.08 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Szlovéniai tartózkodásunk alatt szállásunk Bledben volt, kb. a láda alatt, csak kicsit lejjebb... Természetesen megérkezésünk után csekély idővel le is kellett füleljük.

Bledben persze nemcsak a vár gyönyörű, tessék alaposan körülnézni.:)

Séta felfeléKibukkan a vár
Innen kissé zordnak tűnik, pedig nem is azVárkapu
ToronyBetérünk
Csíkos ablaktáblákVárudvar
LakótoronyKilátás a tóra - meg a bobpályás hegyoldalra
Felső-belső udvarrólA tó meg a kis sziget - s, noha Szlovénia alapvetően nem tűnt számunkra lehúzós helynek, itt a templom körüli szolgáltatásfüzér mégis visszatetszőnek tűnt egy kicsit.
Ámulat, avagy oda szeretnék menni...Záróra
VárkápolnaBorostyán
Spóra 2010.07.05 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Amerre járunk esőt viszünk. Itt is követtek a felhők (és a kullancsok), de nem adtuk fel. Csodálatos a város, a várból pedig nagyszerű a kilátás rá!

Vadláb 2010.07.03 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Idei nyaralásunk első állomása Bledben volt, ahol csodálatos napot töltöttünk. Behajóztunk a kis szigetre is, érdemes. A láda viszonylag könnyen meg volt.
Gyönyörű hely.

vrasek 2010.06.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Gyönyörű ez a táj, hegyek vizek minden felé. Nagyon szép tisztán tartják a környezetet, bár Magyarországon is ez lenne a természetes. Köszönjük a rejtést: Ági, Isti, Anita és Péter

Guelue 2010.05.24 17:00 - Megtaláltam
Megvan!

Csaba & családja 2010.04.07 09:52 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

groy 2010.04.07 09:51 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

parrish 2009.10.23 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.37
Megvan.

L-200 2009.10.23 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megvan.

BenderB 2009.10.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
OK

puhanyuszi 2009.10.01 00:00 - Megtaláltam
:)

damageinc 2009.08.25 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
A nyaralásunk szlovéniai hetének egyik ládája. A környezet gyönyörű, érdemes volt ide ellátogatni. A várba mi sem mentünk be, a felvezető úttól jobbra induló ösvény elvezet a túlsó sarokig, onnan is nagyon szép a kilátás a kis szigetre. Köszönjük a kellemes rejtést!

KataJani 2009.08.22 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
11 nap a Paradicsomban Zergi és csapatával. Volt magashegyi túrázás, vízesések, erődök, hágók, cseppkőbarlangok, városok látogatása, Vintgar szurdok bejárása. Már jártunk erre, de még biztosan visszajövünk. Az utolsó 3 nap lementünk az Isztriára teljesen ellazulni. Nagyon jó, napos időnk volt végig, csak kétszer esett, akkor is éjszaka.
Kirándulásunk egyik legszebb pontja. Nem is soroljuk fel, minden szuper itt. Ezt látni kell! A várba is menjetek fel. Végén csobbantunk is egyet a tóban. Itt még egy munkatársunkkal is találkoztunk.

Előbb a ládaAztán a vár
Kesserek és a csoda szép környékPanoráma
Vár a túlpartrólVár és a sziget a strandról
ésKata 2009.08.22 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A Grintovec és a Triglav között jutott idő ezekre a gyöngyszemekre is.

Zergi 2009.08.22 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Fogtam!
Szlovén utunk állomásai KataJaniékkal, ésKatával, meg a hegyekben a zergékkel a következők.
Kamniki Alpok: Grintovec (ládarejtés)
Pihinap: Vintgar-szurdok, Bled, Bohinj
Júliai-Alpok: Triglav
Pihinap: Kobarid ládái
Raftingos nap: Bovec környéki ládák
Barlangos nap: Postojna
Fürdés: (Vrsar-)Valkanela
Látnivalók: Vrsar, Rovinj, Zlatni Rat, Pula
Hazafelé: Skocjan barlang, Ljubljana, Jeruzalem

A ládához felsétáltunk. A várba másodszor is bementem, mert ÉRDEMES! Szép, gusztusos, tanulságos! Utána fürdés, átúszás a szigetre.

mucik 2009.08.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
Szlovéniai kirándulásunk első ládája. A várba nem mentünk be, csak a kilátást élveztük fentről a tóra. Érdemes megkerülni a várat, mert onnan igazán szép a kilátás.
Mucik

homér 2009.08.18 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
MASZIVAN

GeoDitke 2009.08.17 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Szlovéniai utazásunk 3. ládája. :)

GeoMogyes 2009.08.17 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Szlovéniai kirándulásunk 3. ládikója.

targonczas 2009.08.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Ékszerdoboz.

gabor500 2009.08.13 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!
A várba estefelé érdemes felmenni.
Ilyenkor gyönyörű a kilátás.

Tibor69 2009.08.12 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.43
Megtaláltuk. Nem volt geyzerű, de sikerült, a fotók nélkül sikertelen lett volna a keresés. 1. közös (Szilvivel) Szlovén-horvát nyaralásunk 1. ládája.

Tikis 2009.08.12 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.45
gyonyoru hely

cic 2009.08.10 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Egy hetes bledi nyaralásunk alkalmával találtuk meg a ládát. Nagyon élveztük az itt töltött időt. Csodaszép tájakon jártunk, sokat túrátunk és fürödtünk is. Remélem, még vissztérünk erre a gyönyörű tájra!

Bledi várTó közepén kis sziget
Fel a várbaVárudvar
Anya és fiaKépeslap
pityulino 2009.08.10 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Szlovéniai nyaralás alkalmával, Ciccel és Zooey-val igyekszünk a Bled környéki ládákat felkeresni. Valószínűleg vissza kell még térni de, a csodás környezet, és az időhiány (1 hét kevés!) miatt itthagyott .com-os ládák miatt is.
A tó és környéke, a hegyek, a vízesések, és a nagyon kellemesen töltött napok örök élményt jelentenek.

Köszönjük a rejtést

Pityulínó

tori 2009.07.31 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Sötétedés előtt gyorsan megkerestük, utána pedig irány a krémes.

gara 2009.07.31 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Nyaralás alkalmával megtaláltuk a ládat. Nálunk volt GPS, így könnyű volt, de minden tiszteletem azoké, akiknek sikerült GPS nélkül.

Pipi & Máté 2009.07.30 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.48
A nagy hőség és a túristaáradat ellenére is jó volt egy kicsit csatangolni a már ismert tájékon. Csodás környezet, kellemes társaság ötvözete a mai délután jelszótalálata!
Köszönjük a rejtést!!

H. Gábor 2009.07.28 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Ez olyan mint a Balaton, csak nem olyan tiszta és rendezett! :)
Köszi.

 
Mr Lump Kuala 2009.07.24 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Szép hely. Bovecből jöttünk a tóhoz, aztán a Bohinji tónál kerestünk kempinget, mert a bledi ötcsillagos kemping elég hangos és zsúfolt. Kicsit furcsa volt az embertömeg az előző hely után.

krisbálád 2009.07.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
A GPS a fák miatt össze-vissza mutatott, ezért sokáig kerestük a ládát. A tó és az egész vidék csodálatos.

M.Sasa 2009.06.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Egy hetes Dél-Zalai biciklizés után öten jöttünk ki a csodálatos Szlovéniába. A Bledi-tónál töltöttünk kb. 4 órát, ékveztük a pazar látványt, körbesétáltuk a tavat, közben megkerestem a ládát is. Köszi a rejtést.

Vár és templomSziget templommal
Vár és templom 2.Csónakok
csucsur 2009.05.30 13:10 - Megtaláltam
Szlovénai pünkösdi kiruccanás első napján leltük meg a bledi ládát, majd a következő napokban másik kettőt!

Encsi 2009.05.30 13:00 - Megtaláltam
Szlovén kempingezésünk első napján találtunk rá!

Apostolok 2009.05.23 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk

cactus 2009.05.02 05:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Hosszú hétvége a Bledi-tónál kis kitérőkkel a környéken.
Csodálatos vidéken jártunk, a szemünknek sem akartunk hinni annyi gyönyörűség van ezen a vidéken.
Köszönöm a rejtést.

 
kl 2009.04.10 17:35 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem!Ez a tó egy csoda. A vár lábánál szálltunk meg. Éjszaka is felejthetetlen. [wapon beküldött szöveg]

alexp 2009.03.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Megtaláltuk, még éppen sötétedés előtt.

vileda 2009.01.03 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.86
Az új évben 2 napot volt szerencsém Bledben tölteni (nem először, de télen igen). A vár alatt elég könnyen meg lett a láda, annak ellenére, hogy a GPS eléggé ugrált, csak a fénykép segített, mert a friss hóban semmilyen más segítő nyom nem akadt.
Köszi a rejtést!

mjdgm 2008.12.13 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
A Szlovén fővárosban akadt egy kis tennivalónk, s ha már ott jártunk, rejtettünk is egy ládát Ljubljanában! :-)
Ezt követően meglátogattuk a két nevezetes tavat is.
A téli világból (Bohinj-tó) érkeztünk Bled-be. Kellemes séta a tó partján, majd irány a vár-hegy! Hááát, elég meredek az út odáig! Könnyű dolga lehetett a vár védőinek, hiszen a tó felől csak a sziklamászók próbálkozhattak volna, míg a másik irányból érkező ostromlók már a várkapuig érve holt fáradttá váltak! :-)
A vár nagyon tetszett, éppúgy, mint a panoráma. Az egészre már csak hab volt, hogy egy láda is van itt! Köszönjük!

gabbor 2008.10.24 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.54
3 nap futottunk neki, újra és újra. Igazán rengeteg jó hely van ahova rejtettem volna de nem a talaj közelébe ahol most +20 centi frissen hullott levél takar, a fák pedig nehezitik a vételt. Kérem a képek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Szollo, 2008.11.21 09:26]

tó felévár
parkolóitt lehet vhol
csapás a tó felé 
@david 2008.09.29 16:00 - Megtaláltam
.

troll 2008.09.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.64
Adavid barátommal egy Júliai-Alpok túra után hazafelé menet ide is felugrottunk. Csodás hely.

pavlog 2008.09.06 17:00 - Megtaláltam
Hosszú hétvége a Júlia-Alpokban. A tó felől a gyalogösvényen kellemes séta volt a várig illetve a ládáig. Holnap a Triglavra készülünk, bár esőt mondanak...

Welsh 2008.08.27 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Sasszemmel és Vándorral közös találat - a lényeget megírta az előző comment-ben. Hozzáfűzés: a környezet télen csak gyönyörű, nyáron meseszép; ha kedvet kaptok, időzítsétek a láda keresését belátásotok (és lehetőségeitek) szerint ;)

Vandor 2008.08.27 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Triglav maszas utani pihenonap. Gyonyoru ez a to es hangulatos a varoska is. A var kiallitas resze ugyan nem tul kulonleges,de innen a legszebb a tora a ralatas.
Ficanka meg nem magashegyre edzett, igy o most otthon maradt,helyette Welsh tartott velunk - vagy mi Vele?

Vandor S'asszem

(ekezetlen helyrol)

Lassu 2008.08.23 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Blohinji tótól hazafelé mindenképpen be akartunk ugrani megnézni a várat, a láda csak ráadás volt.

korban 2008.08.18 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.94
.

dieurie 2008.08.18 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.00
szép

darti68 2008.08.18 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.70
Szlovén kirándulásunk egyetlen ládája. A szállásunk a tó közelében volt, innen indultunk a környék felfedezésére (Vintgar-szoros, Vrsik-hágó, Malá Mojstrovka). A vár hangulatos, a kilátás remek. A Bledi-tó látványos, gondozott, a település méltó a "Triglav Nemzeti Park Kapuja" címre.
Köszi a rejtést!

Bledi várKilátás a várból
Bledi tóA tóparton
ÚtközbenVrsik-hágó
Kilátás a MojstrovkárólCsúcsközelben (háttérben a Triglav-csoport)
Csuhás 2008.08.10 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.24
Kicsit korai kelés volt a ma a lányoknak, így még alig ébredtek fel. Szóval épp csak a ládikát kerestük meg. A felkapott helyen is nyugis helyre került a ládika. Köszi!

Csuhás

A vár közelrőlA túlpartról...
Idilli helyA szigeten
HegyoromIrány a sziget
Toti 2008.08.09 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.60
5 napos Szlovén túránk szálláshelye lett Bled. Innen indultunk meghódítani a Triglav nemzeti park legszebb részeit. Mindössze 4km a Vintgar-szurdok, amit mindenképpen látni kell, ha a közelben jársz. Többször is felmentünk a bledi várba fényképezni a tavat. Egyik este a ládát is megkerestük.
Rengeteg ciklámen nyílik a láda és az egész nemzeti park területén.

Alexa, Nóri, Mami, Papi, Toti

SylverRat + Bogee 2008.08.09 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.81
A várba nem mentünk teljesen be, csak amíg belépő nélkül engedtek. Több magyar autó és busz állt a parkolóban, és beszélgettünk is magyarokkal, mielőtt elindultunk a ládáért.
Gyors találat az előző napi esőtől nedves erdőben.
Innen mentünk tovább a Vintgar szurdokba, ahol a 2*1600m séta után isteni pisztrángot ebédeltünk! :o)

Részletek

A vár a parkolóbólTábla
ToronyA sziget a templommal
Ebéd - előttEbéd - után
Mics&Sün 2008.08.04 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Jesolo-i nyaralásunkból útban hazafelé. Direkt azért jöttünk erre, hogy megnézzük a várat. Sajnos mire ideértünk, szeles, borús idő lett. Azért a hely szépsége magával ragadott és még hazai láda is volt itt :)

trade - plüss in - toll outháborgó tó
bledi vár lentrőlbledi vár fentről
Macusa 2008.07.16 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
GPS nélkül, kb. másfél órát kerestük, de végül is meglett! :)
M1 & M2

rongylab2 2008.07.14 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
ok

499. megtalálás!

 
Steve & TimTim 2008.07.14 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Első külföldi (geocaching.hu oldalról) ládánk. Gyönyörű hely. fantasztikus kilátás a várról. sajnos kicsit vizes volt a láda, amit táskába be is csomagoltuk. nagyon szépen köszönjük a rejtést. Szlóvénia nagyon szép

a várrólsziget az ablakból
a doboznála doboznál
a vár a tó közepéről 
Ládafia 2008.07.05 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Csodálatos hely! Köszönjük a rejtést!

 
pover 2008.07.04 20:35 - Megtaláltam
Ok.

sztrovacsek 2008.07.04 20:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.73
Egy Triglavos túrán vettem részt, péntek estére a Bled környéki Seloban vettünk ki szobát. Már sötétedésben értem fel a ládához. A várban sajnos nem voltam, igyekeznem kellett vissza a többiekhez (csak én voltam "ládázó").

A tó partjárólLadikok minden mennyiségben ...
... mivel a templomhoz beúszni tilos 
b.zs. 2008.07.02 17:00 - Megtaláltam
A hely nagyon szép!
Sajnos a ládát nem találtam meg, mert a GPS 30 méternél nem mutatott kevesebbet, a környéken pedig sok volt a szikla.
Kérem a megtalálás elfogadását!
Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: Szollo, 2008.07.15 13:44]

kilátása vár kapujában
pgyp 2008.06.16 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
Megnéztük a várat, ami este 9-ig van nyitva, majd ládázás. A vár kívülről nagyon impozáns, de a benne lévő múzeum felejthető. A kilátás viszont pazar. A ládához mások által használt ösvény is vezet, nem csak a kesserek használják ezt a helyet, hanem helyi fiatalok (pizza+pia) és kutyások is. A láda közvetlen környezetében sok szamócát találtunk, le is legeltük. Be kellene jelenteni a .com-ra is, úgy lenne fair!

Patikus 2008.05.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Egy kis társasút keretén belül sikerült egy negyedórára elszakadni a csapattól, ez épp elég volt a kereséshez, gyors logolás majd loholás.
A tó maga is csodaszép, de a környék tele van szebbnél szebb kirándulóhellyel, mindenkinek csak ajánlani lehet.

 
bgecco 2008.05.09 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.39
(250) Szép jubileumi megtalálásom, gy igazán szép helyen. Útban Boveci extrém hétvégénk felé egy kis megálló.

HasSan 2008.05.04 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Buszos kirándulásról szöktünk a ládáért, sajna csak ez az egy fért bele a szük idökeretbe....
Gyönyörű környezet, vár, to, erdö, hegyek....... mi kell még?
Hazánkban is vannak szép helyek de mi ép ottjártunkban nem hagyhattuk ki.

 
V_Gabor 2008.05.03 17:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.40
Szlovéniai hosszúhétvégénk második ládája ez.
Egy csúcsmászást követően (Viševnik 2050 m) jöttünk a tóhoz panorámát csodálni. A várban már tavaly voltunk, de akkor még nem sejtettük, hogy mit rejt a közeli erdő...
Másnap aztán egy csodálatos panoráma helyet találtunk: a tópartról visz fel egy kis ösvény egy magas domb tetejére, ahonnan képeslap-látvány tárult elénk. N46 21,411 E14 04,944
Szép volt újra itt, gyönyörű hely.

Triglav a Viševnik csúcsárólKrókusz
Napsütés :-)Képeslapban
MikiCache 2008.05.02 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Festői országban, festői környezetben! Ezt kötelező látni!
Köszönjük a célpontot a rejtőnek!
Miki és Anikó

A vár
 
kakukKata 2008.03.26 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.43
Erős szélben, tiszta időben gyönyörű hely!Köszönjük!

Kacsák a tóparton.
MaJa 2008.03.22 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Az első nap a nagy köd miatt szinte semmit sem lehetett látni a környékből, igy aztán másnap is visszatértünk. A ládikát a nagy hóban viszonylag hamar sikerült magtalálni.
Anita, Reggel, MaJa

Reggel 2008.03.22 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltuk!

Sajnos 30 cm hó esett 2 nap alatt. Így a vár is akkora ködben volt, hogy nem lehetett a szigetet sem látni. A kesst hamar megtaláltuk. A láda rendben volt. Egy jót trackeltünk is az openmaps.eu számára.
Másnap már a Bohinj-tó felé menet azért sikerült egy-két képet lőni a szigetről is. :-)
Köszi a rejtést!

Ha már itt jártok érdemes megnézni a közelben lévő Vintgar-szurdokot.
Parkoló: N46 23.546 E14 05.068
Szurdok kezdete: N46 23.595 E14 05.129
Esetleg a Szent Katalin templomot: N46 23.669 E14 06.479

MaJa, Anita és Reggel

Vintgar-szurdok
Vintgar-szurdokVintgar-szurdok
Vintgar-szurdok
vinko 2007.12.31 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.91
[wapon beküldött szöveg]
Szlovéniai síelés és szilveszterezés alkalmával - csak a hiányérzet mérséklése végett :) - becserkésztük kis csapatunkkal ezt a csodás helyen lévő ládát. Öt felnőttből és négy gyerekből álló team-nek a Bledi látnivalókon túl hab volt a tortán ez a kis "kincskeresés". Hatan most voltak először kesselni és kezdetben nem is nagyon hitték, hogy valóban fogunk valamit találni a vár mellett. De lelkes keresésnek hamar meglett az eredménye és a szűz kéz szerencsét hozott. Hamar meglett mindenki nagy örömére. A gyerekek lelkesen cserélgették hozott ajándékaikat. Úgy érzem, lesz még csapatos ládázás otthon... :)

A tó és a vár tényleg csodálatos! Nem szabad kihagyni!

Köszönjük a rejtést!

Csilla (a megtaláló), Attila, Doma, Juti, Öcsi, Niki (még nem volt 1 éves!), Adri, Vancsus és Vinko

Pepe 2007.12.24 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Ez a láda triplán emlékezetes marad: Első ELSŐ megtalálásom, ráadásul Karácsony napján, tetéjében még külföldi is. Szuper helyen, bár a koordináták némileg pontatlanok. A GPS kétszer is ugyanoda vitt, ami kb. 10 méterre volt a rejtektől. Ennek ellenére a precíz leírás miatt nem volt nehéz a megtalálás.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.