geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1610. Helvécia: Wéber Ede emléke (GCHWE)
Bagolyvár
Bagolyvár
Falusi életkép
Falusi életkép
Svájc mennyi?
Svájc mennyi?
Milleniumi emlékmű
Milleniumi emlékmű
Wéber Ede
Wéber Ede
Rk.templom
Rk.templom
Lúdas-tó
Lúdas-tó
Az új rejtek
Az új rejtek

Szélesség N 46° 47,601'
Hosszúság E 19° 34,536'
Magasság: 110 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.03.31 10:00
Megjelenés időpontja: 2007.04.03 14:30
Utolsó lényeges változás: 2008.04.23 08:14
Utolsó változás: 2015.06.21 10:06
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: MeSa
Felhasználó: MeSa
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Megtalálások száma: 285 + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


Helvécia: Wéber Ede emléke (GCHWE)

Wap barát leírás:
Helvéciáról a kisvasút sínét követve,
az egykori Ludas-tó "medrében", egy bokor tövében találjátok.
A láda, 18x18x7 cm-es konyhai tároló doboz.
 N 46° 47,727' E 19° 34,414' [GCHWE+Itt parkoljatok]

A ládáról

Kedves Ládászok!

Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek Helvéciát és környékét, ezt a Kecskemét közeli kis települést, emléket állítva Wéber Edének, ki "szülőatyja" volt.
Mivel nem rajongok a multiládákért és a cache-hez vezető úton, Kecskemét felöl érkezve, úgy is látni fogtok minden említést érdemlőt, ezért hagyományos geoládát helyeztem el az egykori Ludas-tó "medrében".
Helvécia Szabó Sándor-lakótelepre érkezve, balra nézve megpillantjátok a Bagolyvárat  N 46° 51,395' E 19° 37,115' 125 m [GCHWE+Bagolyvár] , ami sajnos az Állami Gazdaság területén, bekerítve található és nem látogatható, de a vasúton átmenve  N 46° 51,250' E 19° 36,809' 123 m [GCHWE+2x balra] , kétszer balra fordulva elé tudtok kanyarodni és szemből megcsodálni.
Helvéciára beérkezve Wéber Ede szobra, Csíkkarcfalva ajándéka: Székely kapu, Millenniumi Emlékmű és svájci adományaként "Falusi életkép" szoborcsoport látható itt:  N 46° 50,183' E 19° 37,496' 123 m [GCHWE+Szobor és emlékmű] , római katolikus templom itt: N 46° 50,073' E 19° 37,018' 124 m [GCHWE+Templom].
A ládához a kisvasút sínét követve juttok.
Az út jó minőségű, személyautóval minden további nélkül járható földút. A jobbra - balra nyíló keresztutcák a tanyasoros beépítések példáiként láthatóak.
A ládát, az egykori tó "medrében", egy bokor tövében találjátok.
Adja magát! :-)

Jó ládászást!

Wéber Ede

(Bázel, 1843. január 11. - Kerepes, 1935. szeptember 24.)
Eduárd Weber, a svájci Baselben 1843-ban születet. Otthon pedagógusi és nemzetgazdász diplomát szerzett, nevéhez fűződik Madách Imre Az ember tragédiája című művének, valamint Petőfi és Tompa verseinek német nyelvre történő fordítása. 1870-ben Eötvös József kultuszminiszter meghívására a Molnár Aladár által alapított balatonfüredi szeretetház vezetésére jött Magyarországra. A szeretetházban 16 éves korig lakhattak a kiskorú árvák, vallás és nemzetiség megkülönböztetés nélkül. Szőlő és gyümölcstermesztést tanultak. Itt ismerkedett meg Wéber a szőlőtermesztéssel.
1882-ben Kerepesen kis birtokot vásárolt, melyet Wéber-tanyának neveztek a helybéliek.
1892-ben, Ő és a fia, Wéber Aladár valamint a honfitársai által összeadott pénzből vásárolták meg a 2000 holdas alföldi homokot, ahol létrehozta az ország első nagyüzemi, kordonos szőlőültetvényét és pincészetét.
1911-ben visszaköltözött Kerepesre, ahol szándékában volt birtoka egyik részén egy "kispolgári" települést létrehozni. 1910. október 29-én bemutatta a "Kispolgárok Otthona Helvécia Telep" elnevezésű tervét, melyet a közgyűlés elfogadott, de egyben kötelezte a születendő telepet templom, temető, piac, óvoda és gyermekjátszótér létesítésére. A kerepesi Helvécia-telep az 1940-es évektől Szilasliget néven szerepel.
Wéber Ede szerepet vállalt Kerepes Község Képviselő-testületének munkájában is. 1935. március 24-én, 92 éves korában hunyt el. Kerepesen helyezték örök nyugalomra, de sírhelye mára már megsemmisült.

A településről

Helvécia község Bács-Kiskun Megyében, Kecskeméttől 7 km-re fekszik.
A településre Kecskemétről közvetlen autóbuszjárat és a Kecskemét-Kiskőrös keskenynyomtávú vasút indul. A láda, a kisvasút ludastói megállójától pár száz méterre található, így romantikus utazás keretében ezzel is felkereshető.

A település leírása

Az 1870 után a történelmi borvidéket elpusztító filoxéravész értékelte föl a gyökértetűtől védett homoki területet. Kiderült, hogy a laza, homokos, magas kvarc tartalmú talajba belefullad a kártevő, így ezek a talajok a kipusztított szőlők pótlására tökéletesen megfeleltek. A másik fontos szempont, hogy a Duna - Tisza közén a futóhomok egyre nagyobb problémát okozott, megkötését, akác, szőlő és gyümölcs telepítésével végezték.
Egy svájci születésű pedagógus Heinrich Eduard Weber (Wéber Ede) első munkahelyén, Balatonfüreden ismerkedett meg a filoxéra elpusztításának lehetőségével. Nagy terve az volt, hogy 200 családnak megélhetést adó szőlőtelepet hozzon létre a Duna-Tisza közén. Miklós Gyula, hajdani kormánybiztos ajánlotta elgondolásai kivitelezésére Kecskemétet.
1892 tavaszán érkezett 88 magyar és 17 német anyanyelvű család. Új lakóhelyüket ettől kezdve nevezték az alapító iránti tiszteletből Helvéciának (Helvetia latinul Svájcot jelent). Ez a magyarországi nagyüzemi szőlőtermesztés kezdeti időpontja. A régi telepesekre utalnak a még ma is élő elnevezések: Németsor, Csókasor, Magyarsor, Iskolasor stb., melyek tanyasoros beépítések. Wéber Ede a vasútállomás közelében a Mirimári Kastély mintájára új lakóházat (Bagolyvár), és alatta hatalmas pincét, valamint présházat építtetett. Sajnos, ez az épület nem látogatható, de ha közúton érkeztek, látni fogjátok.
A község 1952-ben alakult meg. Sajátossága a két egymástól 3 km-re lévő településrész Helvécia és Helvécia Szabó Sándor-lakótelep, melyek lélekszáma megközelítően azonos, továbbá az igen kiterjedt tanyavilág, ahol megtalálható a történelmileg kialakult tanyasoros beépítés is. Ezeket a láda felkutatása során mind megtapasztalhatjátok. A lakosság több mint fele a külterületi tanyákon él. A Kecskeméten élők közül sokan költöznek ki a nyugodtabb falusi környezetbe, vagy hobbikertekben konyhanövényeket és gyümölcsöket termesztenek.

A puszta története Helvécia megalapítása előtt

Pannóniát és Dáciát a rómaiak uralták, amikor Kr. u. az I-II. században iráni eredetű elemekkel kevert jazyg-szarmata lovas nomád nép telepedett le a Duna-Tisza köze és Kecskemét területére. Ezt bizonyítják azok a római provinciális gyártmányú edénydarabok és más használati eszközök, melyeket itt találtak. Vélekedés szerint, a két folyó között volt az avar birodalom központja.
Több pusztán népes községek alakultak ki, leginkább a török hódoltság utáni időkben, melyek közül néhány a mai napig is létezik pl. Ballóság, ma Ballószög, Therekegyháza, ma Kerekegyháza, elnevezéssel vagy Matkó és Köncsög puszta. A török horda támadásai elöl sokan a városba költöztek, de megtartották vidéki házaikat, birtokaikat. Ekkor alakult ki az e vidékre jellemző tanyarendszer.
Híres legendák, mende-mondák maradtak fenn a betyárvilágról, a "csángók-betelepülők" és "ótott cigányok-bennszülöttek" örökös harcáról. Ezek a bennszülöttek ellenséges indulatú, gyűlölködő, kultúrát nem ismerő juhászok voltak, akik állandó garázdálkodásaikkal folyton zaklatták a szorgalmas nép nyugalmát. A betyártörzsek leginkább az évtizedek óta megengedett szabadlegeltetés betiltása miatt lázongtak, mert juhnyájaik szegényebb legelőkre szorultak. A helybéli emberek elmondása szerint Köncsögpusztán található a híres betyár, Rózsa Sándor búvóhelye is, melynek szerteágazó alagútrendszere van.
A környéken több vízmeder volt, ilyen pl. Matkópusztán a Kocsis tó és Köncsögpusztán a Ludas tó. Mára már az elhibázott belvízelvezetés és az aszály e kistáj tavait folyamatosan elapasztották. Nyaranta medrükben fű nő és állatok legelésznek rajtuk.

Ládakarbantartás. "Flórásítva". A jelszó maradt a régi, flórának új jelszó!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (189 db): környezet: 4.25 rejtés: 4.06 web: 4.51 átlag: 4.27

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mordor 2019.10.13 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A láda alja törött, de szerencsére a tartalma még ép. [Geoládák v2.2.5]

tixem 2019.09.30 11:44 - Megtaláltam
Köszi a rejtést [g:hu 1.6.4]

Syn_yeti 2019.09.21 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.70
Habár mára a hely elvesztette tó jellegét, nekem mindig különleges marad. Édesapám mesélte, hogy gyerekkorában rendszeresen volt benne víz, gyakran korcsolyáztak rajta. Emlékszem, egyik évben én is térdig tudtam gázolni a vízben. Szuper, hogy most már aszfaltozott út visz a tóig. Köszönöm, hogy megmutattad szülőfalum egyik nevezetességét.

 
nmárti 2019.08.13 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] Hangulatos kis település, aludt a hőségben .

-1-2
-1-2
 
VenTOmi 2019.07.03 14:18 - Megtaláltam
Rövid nadrágban, 34 fokban, derékig érő gazban megtaláltam köszi, de nekem ez most nem jött át! [Geoládák v2.2.5]

Sifi 2019.06.23 19:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kyogabor 2019.04.22 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi!

kópé1993 2019.04.07 07:54 - Megtaláltam
Orgovány felől közelítettem meg a helyet. A földutak jól járhatók, de 25-35 km/h között kellett rajta közlekedni, hogy ne álljon meg a mély homokban a kocsi. :) A régi tónak a partrészét még fel lehet fedezni. Köszi a rejtést!

IMG_20190407_075825IMG_20190407_075837
IMG_20190407_075649IMG_20190407_075954
IMG_20190407_080202IMG_20190407_080422
IMG_20190407_080504 
enciiii 2019.03.15 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Ádi és Enci Kecskemétről :) [Geoládák v2.2.5]

Jevica és Gyuszi 2018.11.18 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Csizmások 2018.10.28 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

katika 2018.09.30 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A láda szabadon hevert egy nagy tehénlepény mellett. Sajnos az alja el van törve. Visszaraktuk a feltételezett helyére. Cserélni kéne. [Geoládák v2.2.4]

 
dámaász 2018.08.17 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Jó volt.
Ősszel kell ide menni mert abba a nagy gazba nem lehet odamenni.

Dinnyesn 2018.07.21 14:15 - Megtaláltam
Nehezen boldogultunk a szúrós gazok és a pókok miatt, de végül meglett! Köszönjük! :-) [Geoládák v2.2.4]

bota2006 2018.07.20 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

boje 2018.07.20 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszi.
Tomi,Zsófi,Zsuzsa,Jenő [g:hu 1.5.4]

szalac73 2018.06.26 09:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

zanavisual 2018.06.24 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Sajnos nem hoztam magammal tollat,így a logbook üres maradt. Egy söröskupakot hagytam elmlékbe. Picit csalános a terep de nem vészes.
Update: logbook aláírva. :)[Geoládák v2.2.4]

Famágus 2018.06.23 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!
Könnyű találat, kellemes sétával a virágos mezőn. Az érdekes része az volt, hogy a semmi közepén, egy mezőn, az utolsó képen, messziről fotózva, egy menyasszony bolyongott..Később előkerültek még páran, talpig ünneplőben, pl. egy idős nő, teljesen fehér, lebegő, bő öltözetben, fehér hajjal, stb. nyilván az erdei magányos háznál volt esküvő, később az erdőben láttunk parkoló autókat, de így is elég misztikus volt az egész..
Azért mondom később, mert innen mentünk tovább, a nyakvágó halomhoz, és vissza.. a menyasszony még mindig a mezőn :-)

20180623_16261620180623_162838
DSC_0251DSC_0252
oldfox 2018.06.23 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

T. Szilvi 2018.06.23 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést![Geoládák v2.2.4]

targonczas 2018.06.10 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Albatrosz947 2018.05.07 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Jakabszállásról bringatolás a homokon. A királydinnyét megúsztam.
Térdig érő fűben derékig érő csalánban nehezen adta meg magát.
Köszi a lehetőséget a túrázáshoz.

DSCF5537DSCF5538
DSCF5540DSCF5542
DSCF5544 
Bob&Bobek 2018.04.07 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

redbird 2018.03.11 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Katica csapat 2018.01.01 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2017.10.15 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.20
Megtaláltuk, 🚗 🙂
Lajosmizséről indultunk a mai ládaturánknak.
A láda mellett felriasztottun egy őz párt, akik nagy ugrásokkal menekültek előlünk. Azt hogy mit mutat be ez a láda a korábbi logok, és leírások alapján én sem értem. De a pont kipipálva, és én szeretek a homokon autózni, ha nem túl nyomvályus az út.
Köszönjük a lehetőséget!

OsiOsi 2017.10.07 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.15
Nagyon durván sok volt a király dinnye. Kinyírta a cipőm talpát.

ésKata 2017.10.01 13:40 - Megtaláltam
Bács-megye rövid nap, jó időben.

Zergi 2017.10.01 13:40 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_6054IMG_6055
IMG_6056IMG_6059
IMG_6060 
Szejbi 2017.09.10 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Köszi a rejtést! Mi Bugac és Jakabszállás (GCKeKi, GCFMTR, GCMOMO) felől jöttünk. A láda meglett, de a faluból, és a felsorolt látnivalókból nem láttunk semmit. Sajnos ennek a ládának így nem sok értelme van. Mostanában egyre gyakrabban nem értem egyes ládarejtők logikáját, vagy törd ki a nyakad, vagy menj világgá a semmiért, de biztos bennem-bennünk van a hiba!

paul 2017.09.09 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VikiVöki 2017.09.03 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.85
Köszönjük! VökiViki

IMG_20170903_133635IMG_20170903_132121
Cole91 2017.08.08 19:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kőrös család 2017.08.08 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Söcöh 2017.08.08 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.70
Szép környezet :) köszönjük!

hgabor1 2017.07.13 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival, köszönjük a rejtést!
Tehénsz@r, villanypásztor (ráz..), csalán, szúnyog, a puszta közepén. Hát...

Egy biztos, a legemlékezetesebb találatunk ezen a napon! :)
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2017.07.02 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.83 súly: 4.47
Kiskunsági homokozás 4.

Mi Orgovány felől érkeztünk, így a faluból és a Wéber Edére emlékeztető dolgokból semmit sem láttunk. Pedig jó lett volna, mert ez így olyan..., izé. Persze, mondható, hogy másban keressük a hibát, de ha egy láda úgy is felkereshető, hogy a létrejöttét adó ok teljesen ki tud maradni, akkor ott konstrukciós hiba van. Azaz, ha már a látnivaló Helvécia és a láda meg ott van, ahol, akkor vagy két pontos multi kellene legyen, vagy nincs értelme. Jelen esetben az utóbbi a tényállás. Ha meg hagyományos, akkor kerüljön oda, amit be szeretne mutatni. Kár érte, ez így nagyon jellegtelen! A puszta meg olyan, amilyen. Gaz, dudva, szöcskék. Az olajfa alja már sokkal jobban benőtt, mint rejtéskor. Nem volt könnyű karmolás nélkül elővenni/visszarejteni a dobozt Frédivel.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Ancs 2017.07.02 14:48 - Megtaláltam
Kecskeméti kisvasút nyomában 4.
A mai nap legjellegtelenebb ládája lett sajnos. Nem Kecskemét felől érkeztünk, így a felételezés, hogy úgyis mindent látni fogunk, nem nyert. A pusztában autókázva láttunk homokot, átmentünk régi síneket és kergettük a boldogság kék madarát.
A ládát a szakadt, penészes zacskótól megszabadítottuk.
Köszi

20170702_14423420170702_144517
20170702_144526 
hitamas 2017.06.10 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
:)

ellfelek 2017.05.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Mit is mondhatnék? A cslánban keresni a ládát nem túl szerencsés, főleg rövidnadrágban... :)
Köszi a rejtést!

IMG_5263IMG_5266
Zsozsoboy 2017.04.18 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.75
Megtaláltam!

izsolt 2017.03.25 14:35 - Megtaláltam
Kiskunsági piros túra közben

Frankie Family 2016.12.11 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2016.12.03 00:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

GAMANO 2016.11.06 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

N.Zs. 2016.09.17 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
Autós csavargás. Itt még egészen kellemes volt az idő, kb.26°C, és olyan vihar előtti....

2016.09.17 0042016.09.17 007
2016.09.17 003 
Radián 2016.09.11 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Meg kellett érte dolgozni, kétségtelen! Sajnos valahol a környéken a tablet tokot is elhagytuk. :) Köszönjük a rejtést! :)

Attibati 2016.09.04 15:30 - Megtaláltam
122 kilométeres tekerés Kecskemét környékén.
Jakabszállás felől közelítettem meg a mai utolsó ládát, amiért alaposan meg kellett küzdenem. A tópartig jó mély homokban haladtam, gyakran le kellett szállni a bringáról mert megfogta a homok a kerekeket. Egyes szakaszokon rengeteg királydinnye volt, de a kettős defektvédelmem jól vizsgázott. Tucatjával szedtem ki a gumiból a kis szúrós gömböket. A tó kiszáradt medrében remekül lehetett tekerni.
A rejtés környéke jelenleg nagyon nem hasonlít, ahhoz amit a feltöltött képen láthatunk, én csak négykézláb tudtam megközelíteni a rejtekhelyet.
Helvécia felé aztán egy darabig ismét jó mély homokban kellett haladni, "örültem" minden elhaladó autónak, de szerencsére a községtől félúton makadám szerű út kezdődött, ahol már nem volt gond a tekerés.
A láda helyét én sem értem, a faluból nem mutat meg semmit, ezzel szemben viszont igen szivatós a megközelításe. Persze akik leautózzák azoknak kisebb gond...

dobozipatikus 2016.08.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Köszi a rejtést !

GYEZegzug 2016.08.07 10:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
A bokor már lassan nagyobb fa lesz és igen igen" karmol".Köszi szépen a lehetőséget.

P_20160807_112449P_20160807_112537
Ásványvadász 2016.07.15 10:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

BeBa 2016.05.28 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.47
Megtaláltuk

Takijs 2016.04.02 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Angyalfiak 2016.03.28 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

MaFe örs 2016.03.13 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

b.bea78 2016.03.05 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2015.12.11 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 4.32
A láda környéke a naplemente éles fényeiben nagyon szép volt. El tudtam képzelni milyen gyönyörűséges lehet akkor, amikor minden zöld.

A kastély, gondolom, a trieszti Miramare, nem a ki tudja hol álló Mirimar. Wéber Edének fia volt, felesége nem?
Nem jól szerkesztett copy-paste-nek érzem a leírást, pedig nagyon érdekes lehetne. Ha itt nincs affinitás hosszú, logikusabban felépített ismertetőre, akkor jó lenne néhány link, ahol több információhoz juthatnánk erről az érdekes élet- és falutörténetről.
A Flórás szöveg már régóta felesleges.

Péter60 2015.12.11 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Élvezettel olvastam a történetet, köszönöm!

Pogánypeti 2015.11.10 09:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Kiskunhalasról Jakabszállásra busszal érkeztem, majd onnan gyalogoltam ki a Ludas-tóhoz. Vagyis a területhez, ami valaha tó volt. Nagyon szép egyenletes, sima a tó medre, melyet szép zöld gyep borít. A volt mederben birkalegeltetés is folyik, melynek látható nyomai lépten-nyomon felfedhetőek, valószínű ezért is nő ott olyan szépen a fű...
A láda könnyen meglett, logoltam, majd visszarejtés után indultam tovább a Nyakvágó-halomhoz, novemberhez képest egy szál pólóban...
Köszi a rejtést! :)

lacc 2015.10.23 14:21 - Megtaláltam
Ildike, Ildi és Laci

kobcikrajci 2015.08.01 18:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.43
Bicajos bolyongás a pusztában Kiskunfélegyházától Kecskemétig. Mivel Jakabszállás felől érkeztem, rögtön a ládát találtam meg. A kijelölt koordinátától eltérve, szerencsére a lomb szélénél tanyázott, így különösebb harc nélkül megszerezhető. A nyári délutánon a tómeder üde zöld volt, frissen kaszálva/legeltetve teljesen jól lehetett haladni keresztül-kasul. Igazi pusztai idill, de a láda neve helyesen Ludas-tó lenne, mert azt mutatja be!
Innen Helvécia felé először reménytelen homokcsapda vezet mint út. Aztán az elhagyott sínek mellett bicajos csapás tűnik fel, mely használható egészen addig, ahol az út némi kavicsos alappal már járhatóvá válik. Pár km tekerést követően szétnéztem a településen is, ahol el lehetne helyezni a Wéber Ede emléke geoládát.

MeSa 2015.06.20 16:15 - Egyéb
Láda környezete rendberakva!

TothTi 2015.05.20 13:40 - Megtaláltam
A rejtővel történt egyeztetés után, kérem a képek alapján jóváhagyni.

[Jóváhagyta: MeSa, 2015.05.21 14:13]

fatibi1 2015.04.26 09:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszi!

QuadKan 2015.03.21 18:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Megtaláltam

PEx2 2015.02.18 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.15
Kiskunmajsa felé...

Czirákyk 2014.10.12 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. Logbook kicsit szét van ázva. Jó ritkán járnak erre keresgélők... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

benist 2014.08.13 00:00 - Megtaláltam
Végigporoztunk a földúton. A javasolt parkoló elméleti jellegű, mert egy árok szegélyezi az utat, személykocsival elérhetetlen. A bokorcsoportot a birkanyájjal együtt értem el, amit abból is sikerült észrevennem, hogy egyik pillanatról a másikra hét kutya vett körül. A pásztor hiába hívta vissza őket, én izgalmasabb voltam. Szerencsére gyorsan megbarátkoztam a falkával, egy ideig ki sem látszottam a kutyákból.
A vész a nyájjal elvonult és nekiálltam keresni a ládát. A csalán és a tüskés ágak nem tették egyszerűvé a dolgot, ráadásul nem is találtam meg. A rejtővel folytatott telefonos eszmecsere után végül feladtam és kérek egy jelszó nélküli elfogadást.

[Jóváhagyta: MeSa, 2014.08.14 07:12]

 
Tisztisz és Csabi 2014.04.19 11:55 - Megtaláltam
Köszi!

Miza92 2014.02.10 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Párommal az első közösen megtalált geoládánk volt, nagyon örültünk neki! Ezentúl garantált hogy még-gyakrabban fogjuk további megtalálásra váró ládák után bújni az oldalt.. :)
Köszönjük a rejtést!

Gyömi 2014.01.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Köszönjük!

JhonnyP1979 2014.01.11 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

miky 2013.12.28 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

GCHWE_20131228140014.jpg 
alucifer 2013.11.08 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.97
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


VKBITANG 2013.10.21 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

GCHWE_20131021113559.jpg 
raticu 2013.09.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.28
Családdal egy kisebb kirándulás keretében kerestük meg.
Köszönjük a rejtést!

ratagi 2013.09.22 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.32
HUSZONNEGYEDIK: Megtaláltuk! Sokan együtt. :)

Scorpius 2013.08.20 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Attilacska 2013.07.31 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

Odin94 2013.07.21 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük!
Egy kis csalánnal való hadakozás,gallytöréssel társítva, jó móka volt! :D

CsontosN 2013.07.17 19:07 - Egyéb
..megtaláltuk! :-)
Jó kis csalános volt, és sajnos jellegtelen a rejtek.
(Nem is beszélve a két jelszóról a ládában.)

adrita 2013.07.17 19:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.11
sok csaláncsípés után megtaláltuk!

dorjan család 2013.05.25 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Köszönjük, gyerekek élvezték.

Kecso79 2013.05.16 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Megtaláltam. Köszi a rejtést. Azárt a 1m magas vad csalán az bizar volt rövidnadrágban és pólóban

bigmick 2013.03.02 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.26g] [wapon beküldött szöveg]
Egy csapadékos tél után is úgy éreztük, nagyon száraz a lábunk alatt a talaj. Nem csoda, hogy a tónak is csak az emléke maradt. Több évnyi komplett csapadékmennyiség hiányzik a földből.

GCHWE_2013032151940.jpg 
zahako 2012.12.15 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Köszi a rejtést! Kerékpárral a kecskeméti uszoda elöl. A fagypont körüli, esős időben a végére túlélő túrává változott a kirándulás, de a környék így zordan is tetszett.

 
atipapa 2012.12.13 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2012.12.13 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.07
A múlt hét után ma ismét ezen a vidéken jártunk és ládáztunk. Az időjárás nagyon szép napsütéses volt, bár a mínuszok röpködtek ennek ellenére is.
A GCNYVH-tól jöttünk át a vidék jellegzetességének számító és már jól bevált homokos földutakon. Érdekes volt a "tómederben" kijárt utakon autózni.

Nagyon ide illik Petőfi Sándor: A puszta télen című versének két részlete:

,,Hej, mostan puszta ám igazán a puszta!..."

,,Mint befagyott tenger, olyan a sík határ,
Alant röpül a nap, mint a fáradt madár,..."

Köszi a rejtést!

 
Kisfiú 2012.10.31 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 1.83 súly: 2.64
Jó kis séta. Barátnőm első ládája.

anyóca 57 2012.10.30 09:25 - Megtaláltam
Kecskemét környéki ládázás kihagyhatatlan állomása lett Helvécia. Kerepesen élünk, férjem itteni születésű és eddig csak mint utca név, találkoztunk Wéber Edével. Köszönöm a sok infót és látványosságot, amit megosztottál velem.

fattila 2012.09.29 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

Judit és Béla 2012.08.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Megtaláltuk.

Puzzle Apartman Gyula 2012.07.27 11:50 - Megtaláltam
.

-eresz- 2012.07.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.94
Köszi a rejtést!
A ládát valami vadállat szétszórta a rejtek körzetében.
Összeszedtük visszatettük a helyére.

Gextrem 2012.06.29 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

GCHWE_20120629154131.jpgGCHWE_20120629154340.jpg
Gab01 2012.06.16 17:47 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

dzsinszka 2012.05.30 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Zoltanusszal közösen.
Köszönöm a rejtést!

Zoltanus 2012.05.30 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Magyarkert felől mentünk a helyszínre, jó hosszú földút volt!
Nagyon tetszett az a végtelen nyugalom ami a láda környékén honolt.
Igazán jó relaxációs hely lenne! Utoljára a Szavanna ládánál éreztem ilyet. Összeszedtünk legalább 2 kullancsot is, úgyhogy vigyázni kell, alapos vizsgálat ajánlott hazaérkezés után!
Köszönöm a rejtést!

Tcm 2012.04.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megvan. Köszi. A láda a bokorcsoportosulás szélén van, nem kell bemenni a sűrűjébe...

Gyros 2012.04.12 15:30 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

 
Liberty 2012.04.12 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
10/6. Ládatúra Pest és Bács megyében Gyrossal.

Megtaláltuk az egykori tó medrében a bokor tövében a ládát. Jól megközelíthető volt az út, csalán egyáltalán nem volt. A ládaoldalon hosszú leírást olvashatunk Helvéciáról és a feltett képek alapján többre számítottunk, de a látnivaló elmaradt és csupán a puszta közepén egy szimpla ládatalálat lett belőle.

 
BranDroid 2012.03.15 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.32
Megtaláltuk! A mai túra 4. állomása tavaszias időben. Köszi a rejtést.

Kertész család 2012.03.11 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést.

Janer6328 2011.11.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.20
Nagyon kellemes vasárnapi ládakeresés volt! Az idő is kedvező volt, még a Nap is kisütött!!! :) Nagyon jól éreztük Magunkat és örülünk, hogy 2. nekifutásnak ezt a ládát is sikeresen megtaláltuk! (csalán nélkül sokkal könnyebb) :)
Köszönjük a rejtést: Edina&Jani :)

Cirrus79 2011.11.06 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Meglett, köszi a rejtést!

Shootzu 2011.11.06 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
Meglett, köszönjük.

Cséé 2011.10.31 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nem volt egyszerű de sikerült megtalálni.

Kispajszer 2011.10.31 12:48 - Megtaláltam
A rejtek már kicsit változott az eredeti képhez képest de ilyenkor legalább már nincs csalán így könnyebb volt

pozoli1 2011.10.31 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltuk. pozoli1 PozAko-val közösen.

Zsiráf 2011.10.09 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Gyalogos kupa: 41.10km

Helvécia egyenlőre kimaradt, mert Jakabszállás felé mentem tovább. Helvéciába valamikor majd visszatérek megszemlélni a szobrokat... A rejtek környéke kb. semmit sem mutat, bár ott egy tónak kéne lennie, mely éppen sehol sem volt, csak némi fű akadt néha a cipőmbe. Jakabszállás előtt vagy fél órával ismét elkezdett esni, de már nem akarta abbahagyni, így kívülről csurom víz lettem.
A busz menetrend szerint Kecskeméten a vonat indulása után 3 perccel érkezik. A busz pontos volt, szerencsére a vonat nem (és ez látszott az interneten is), így sikerült Jakabszállásról kb. másfél óra alatt hazaérnem.

molirobi 2011.10.07 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Útban Ladánybenére.

wodorka 2011.10.01 12:25 - Megtaláltam
Megvan! Kecskemétről Orgoványra menet közben a gyerekekkel.

tuncuske 2011.09.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Csalánban gazdag hely... :)

zeus 2011.08.06 00:00 - Megtaláltam
kis segítség: a láda helye pontosabban egy bokor mellett, egy kidőlt fa alatt. ehhez csak pár méter csalánt kell leküzdeni

Zuzda 2011.07.31 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Jó rejtés, viszont a láda környéke elég sok szúrós - és egyéb módokon fájdalmat okozó növénnyel van tele :).
Helvécia felé távoztunk, gyilkos pásztorkutyák támadták meg az autót, hosszú perceken át a kerék, és a lökhárító elé vetették magukat. Meglepő volt inkább mint veszélyes, viszont hálát adok, hogy nem két keréken közlekedtem :).

 
wtchp1 2011.07.31 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Az -tgb- állítása helyes, egész testet védő öltözet hasznos lett volna. Nálam ebből a kesztyű hiányzott, kaptam is csalánkezelést :) Kicsit keresgélni kellett, de viszonylag a szélén van a dzsumbujnak. Arachnofóbiásoknak nem ajánlom, de így visszatekintve jó kaland volt...

tgb 2011.07.01 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.28
Megtaláltam, bár nem kis elszántság kellett hozzá. A korábbi logoló nem túlzott amikor embermagasságú csalánt emlegetett, tényleg ez a helyzet, és a természet ádázul védelmezi amit az övének vél...
Talán még összesen nem csípett meg ennyi csalán mint most, nem sok hiányzott hogy feladjam, pedig valamennyire kitaposott kesserösvényen próbálkoztam. A következő próbálkozónak kasza vagy valami komolyabb fűszegélynyíró illetve egész testet takaró védőöltözék javallott.

taylor_g 2011.05.29 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

 
álomfogók 2011.05.17 11:00 - Megtaláltam
Hát ez sajnos nem sikerült. A láda körül olyan erőteljes védelmi rendszer alakult ki, amelynek áthidalására nem készültem. A bokorcsoport rejtek felőli részét már most majdnem embermagasságú, siló kukorica sűrűségű csalán veszi körös-körül. Negyed órai küzdelmembe került míg terepi rövidnadrágomban annyira sikerült a csalán pár négyzetméteren letiporni, hogy eljussak a kidőlt fáig. Az viszont többfelé ágazott és nekem eléggé el nem ítélhető módon elegem lett az addig gyűjtött csípésekből. A potenciálisan hátralevő, további négyzetméterek egy egész reuma osztály számára is gyógyulással kecsegtettek volna. Belém mára csak ennyi spiritusz szorult. A hely pedig nagyon tetszett, a délelőtti elemózsiámat is itt fogyasztottam el szép békésen gyönyörködve a tájban és a madarak változatosságában.
Ami a ládakeresést illeti, érdemes lenne átgondolni az áttelepítést, annak híján az utánam jövőknek pedig az állig érő védőruhával való készülést javallom.

[Jóváhagyta: MeSa, 2011.05.20 07:38]

 
KJ & GM 2011.04.26 08:50 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
skodri 2011.04.15 17:51 - Megtaláltam
A víz túloldalán álltunk meg az autóval, így kb 600 m-re volt a láda. A sínek között mentünk egy kicsit. Nagyon szép a vidék. Volt egy kis para. Elég laposfekvésű az autónk. Szerencsére homokos volt az út ami nem bántotta a kocsi alját.
Lana & Skodri

Nagy Gusztáv 2011.04.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Helvéciaiként nagy öröm volt megismerni a Ludas tó környékét.

A tóban jelentős víz volt tavasszal, mint valamikor régen lehetett.

Nagyon ajánlom!

[Jóváhagyta: MeSa, 2011.08.19 13:53]

szadi&agi 2010.11.21 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Kösz a rejtést! Az iskolánál parkoltunk, ahol egy nagy kutya csatlakozott hozzánk a keresésben. A logbook csupa víz, írhatatlan.

molka 2010.11.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Megtaláltuk, de nem bokor tövében, hanem egy kidőlt fa csonkjában, és sajnos teljesen elázva. A logbook annyira elázott, hogy írni se lehetett bele! Egyébként szép a hely! Köszi!

Kakukkos és Hajszál 2010.11.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
A legelőként használatos tómederben az aknákra érdemes odafigyelni... Főleg a fű alatt megbújtakra kell nagyon vigyázni! :)

totzoli65 2010.08.29 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Orgoványi TT kapcsán kerestük meg!
A láda a helyén, két tető egy doboz!? ;-)
Az is beázva, a rejtekadó fa kidőlve! :-(
Köszönjük a rejtést! :-)

 
KoMa 2010.08.29 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Bugaci Betyártúra közben tettünk egy kis kitérőt.
Az eredeti doboz össze volt törve, úgyhogy kicseréltem egy picit kisebbre. Ráírni nem tudtam, úgyhogy az eredeti tetőt is otthagytam. Kissé szét volt ázva, amit lehetett megszárítottam, de a loogbook használhatatlan.
(ez magyarázatot ad a következő értetlenekedő magjegyzésre :P, viszont beázva tuti nincs. Szépen letörölgettünk mindent. Kivéve a füzetet. Azzal hirtelenjében nem tudtunk mit kezdeni. Lehet ő ontja magából a vizet. Akkor valahogy nem jutott eszünkbe, hogy valahogy külön becsomagoljuk)

wolfkery 2010.08.29 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.85
Rádőlta fa elég volt kikaparni ,és elázott a notesz A doboz megnyomorodott

Vándor Csillag 2010.08.29 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Bugaci betyártúrán gyűjtöttük be. A rejtekadó fa kidőlt, a doboz teljesen beszorult alá. Próbáltuk megemelni a fát, de ez reménytelen vállalkozásnak bizonyult. Viszont nagyon szerettem volna legalább a logbookhoz hozzájutni, így Karcsi feláldozta magát és a 10 körmével ásta ki a ládát a fa alól. Hálás köszönet érte. :) A füzet teljesen elázott, használhatatlan, a doboz eltört. Meg kellene gyógyítani!

Nicaeus 2010.08.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
-

TücsiTeam 2010.08.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Kedves rejtő. A logfüzet szétázott, a fa kidölt. Azért érdemes volt sétálni...

asfroolez 2010.08.18 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Jakabszállás felől közelítettünk, de sajnos a ládára rádőlt a rejtekadó fa és nem tudtuk kiszabadítani. Köszünjük a rejtést!

[Jóváhagyta: MeSa, 2010.08.19 08:55]

DonRazzino 2010.08.18 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
A levélben leírtak alapján kérjük a rejtőt, fogadja el a jelszó nélküli megtalálást! Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: MeSa, 2010.08.19 08:55]

SakinoM 2010.08.12 00:00 - Megtaláltam
Az "új Ládalányokkal" megtaláltunk mindent,kivéve a ládát.Ahol a segédeszköz megállított alaposan kerestünk,kapartunk,ástunk.....sajna nem lett meg.Elkövettem azt a hibát,hogy a telefonszámot nem írtam fel....A képek alapján szeretném kérni a Rejtőt,fogadja el a megtalálást.Visszamenni már nem valószínű, hogy lenne bátorságom,rengeteg "haragossal" találkoztunk az úton......Megúsztuk!!!:) Pedig szép a volt tó környéke!!!!

[Jóváhagyta: MeSa, 2010.08.19 08:55]

 
ommadawn 2010.07.16 09:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Telefonos segítségget kaptunk de valószínű hogy eltűnt a láda.

[Jóváhagyta: MeSa, 2010.07.19 10:42]

 
SirLes 2010.05.08 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.10
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Nem volt egyzserű odatalálni.

nogacsalad 2010.04.23 06:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.14
Barátságos homoki autózással egybekötve...
Elképzeltem a gödörben hullámzó tavat, majd a tó helyén lengő nádtengert, és a mocsarat. Mindebből mára csak sík mező maradt.
Visszafelé kénytelen voltam az úton igen lassak átkelő birkacsordát kivárni. Ha közéjük hajtok, tán szétszaladtak volna, igaz, akkor talán elüthettem volna vasárnapi ebédet. Legalább megköszönte a juhász kolega.
Ajándékot nem cseréltem.
Köszönöm a lehetőséget!

alfabootis 2010.04.11 10:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Közelben birkanyáj, 2 mérges kutyával, de szerencsére mi autóval gyorsan menekültünk :-)

Skalp 2010.03.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.76
A tó (helye) tetszett a legjobban, nagyon szép környék! Köszi!

boszorkányok 2010.03.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.46
Nagyon szép környezet. Köszi!

szalmapal 2010.03.27 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltuk!

akosgy 2010.03.27 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
A Nyúl meghódítása utáni ládázás @dzsobacsi-ékkal. Ezen a terepen bizony jól jött a Cross Country geomobil, a homokos, buckás úton egy alacsonyabb kocsival néhol bajban lettünk volna. A láda témáját nem értettem, a kiszáradt tó érdekes, de elvileg a falut mutatta volna be, ahhoz viszont kicsit messze van. Mindegy tetszett, köszi!

Dzsó.bácsi 2010.03.27 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
Akosgy-vel közös GCHUSV utáni ládakörút. Köszönjük a rejtőnek!

szalaij 2010.03.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

ficsorgabi 2010.03.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Munkából hazafelé, szeretem az ilyen pusztaságot. Az autó alja viszont néhol leért, nem csodálom, hogy az elődeim olykor traktor segítségével tudtak továbbállni nyáron. Most inkább a sár miatt kellett néhol a vetésen menni.

tevebacsi 2009.12.27 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Csodás alföldi tájon, romos tanyák közt kellemes családi kirándulás alkalmával találtuk meg. Egyetlen negatívum: egy csoport quados a közelben (nagyon nem rajongok értük).

 
LouChe 2009.12.25 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A karácsnyi lakomá(ka)t próbáltuk sétálással enyhíteni.
A táj és csönd megnyugtató.
Furcsa volt a decemberi 18 fok, a végén még a nap is kisütött, és óriási szivárványt is láttunk.

AtiMon 2009.11.02 09:10 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

maczy 2009.10.07 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.90
Megtaláltuk. A legelésző birkanyájat őrző kutyák többször is meghátrálásra kényszerítettek.
Köszönjük a rejtést.

a puszta
berobi 2009.09.30 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Nagyon szép, és különleges ez az egyszervolt tó meder!
Köszi a rejtést!

Szabó Család 2009.09.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Nekünk nagyon érdekes volt a puszta, mert ilyen helyen még nem jártunk. Köszönjük a rejtést.

*Vica* 2009.09.20 15:20 - Megtaláltam
Jocival ma ezt és a Nyagvágó halmi ládának meglátogatását tűztük ki célul. Kissé hosszabbra sikeredett a kirándulás, mivel a második láda után elakadtunk a homokban. Szerencsénkre másodpercre pontosan akkor járt arra egy pár motorral és azonnal a segítségünkre siettek. Mivel motorral lehetetlen lett volna kihúzni az autót így Jocit Orgovány felé elvitte a férfi, ahol egy traktorosra akadtak. Kissé furcsállottam, amikor várakozás közben megkérdezték tőlem, hogy hanyadik ládámat találtam meg. :-) Köszönetképpen megfogadtuk, hogy ha legközelebb találkozunk meghívjuk őket egy kávéra! :-)
Tehát vigyázni a homokkal!

Este még egy szerencsétlenségre jöttem rá. Elkövettem a "kesserségem" eddigi legnagyobb bakiját: nem írtam fel a jelszót! :-) Rövid levélváltás során sikerült meggyőznöm a rejtőt, így most pótoltam hiányosságomat. Neki is köszönöm!

Ha megkapom a fotókat töltök fel belőle.

 
szdini 2009.09.04 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
Egy csaláncsípés árán, de megtaláltam.

eltájoló 2009.08.30 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

Anita & Zsolti 2009.08.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 1.85
Megtaláltuk!

Marvin 2009.08.22 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.82
GCNYVH után ide is beugrottam, köszi!

Mo-Hó 2009.08.22 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.38
Könnyű találat, köszönjük!

usakal 2009.08.19 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.58
LUCAS 2009 felmérés melléktermékeként ismét Nanukkal, mert 3 nap után sikerült visszaszereznem. A Trabantot viszont nem adták vissza.

Emerich63 2009.08.17 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Nagy melegben hosszú poros földúton érkezve. könnyen meglett. A tó és környéke ezúttal is igen csendes, de a következő kesserő is inkább focilabdát hozzon magával és ne pecabotot... :-)

 
Rede99 2009.08.15 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Jakabszállás irányából támadtuk a ládát, így Helvécia kimaradt.

Cerberus 2009.08.15 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Megtaláltuk! A Bács-Kiskun megye északi részén hátralévő sok km földutas/sétálós ládák begyűjtési körútját tartottuk, ez volt az első állomás. Nagyon tetszett a puszta, igazán jellegzetes.

uveggolyo 2009.07.28 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
késő délután, a szél fújta a homokot, kietlen táj, izgalmas egy túra, főleg a földúton végigporolni:)

tivi2007 2009.07.12 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Ok.

Bigmak 2009.06.26 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Eddigi legélménydúsabb találatunk...
Unokatesóméknál vendégeskedtünk a hétvégén Helvécia melletti tanyájukon. Szombat délelőtt érkeztünk, némi flekkensütögetés után bevezettek minket a lovaglás rejtelmeibe. Miután kb. negyed óra alatt rájöttünk, hogy ez nem is olyan nehéz, mint amilyennek gondoltuk, némi vad vágtázás után hagytuk egy picit pihenni a lovakat, utána pedig már indultunk is terepre lovagolni... Ha pedig már megyünk, akkor irány a legközelebbi láda :-D
Légvonalban 4,5km volt, tehát oda-vissza kb. 10-11km-t lovagoltunk, rendesen besötétedett, mire hazaéertünk. Hatalmas élmény volt, bár most még két nap múlva is izomlázunk van... ;-)))

Nagyon szép a rejtés, köszi! Külön köszönet illeti Kabost és Ancsát, akik megtanítottak minket lovagolni és elvezettek a túrára. Még különebb köszönet pedig a lovaknak jár, akik nagyon aranyosak, kedvesek és megértőek voltak velünk: Vili, Sally, Tókirály, Negró, köszönjük! :-D

Mesi Sallyvel
 
guess.who 2009.06.05 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.81
Alföldi mumustalanítás 11.

A helvéciai ládát is már legalább 3 alkalommal kerestük meg majdnem. Most aztán mégis.
Világvégi földutakon haladtunk kifelé, bár nem teljesen értettük, hogy ha Helvécia a bemutatandó cél, akkor miért van onnan jó messze a rejtés.
Végső soron viszont egész kellemes ez az egykori tómeder, afféle igazi homokpuszta-gyep. Odaérkeztünkkor már erősen lógott az eső lába, és egy jókora birkanyáj legelt éppen a rejtek körül. A pásztoruk viszont lehet, hogy szimpatizál a játékkal, mert a köszönés után csendesen odébbterelte az állatokat, így a doboz megtalálása és a logolás is problémamentesen zajlott.
Leszámítva persze azt, hogy csalánerdő közepén van a doboz, amit ugyan lelegeltek korábban, de a kis sarjak már ugyanúgy égető szúrással jelzik, hogy ott vannak...
Érdekes lett volna látni a tavat igazi tóként is - de hát sajnos számtalan hasonló természetrombolást lehetne sorolni, ahol senkit nem érdekelt, hogy mit és miért tesznek tönkre.

*Dorci* 2009.05.10 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.71
Hosszas kocsikázás után megtaláltuk. Tamás szerint szép a táj... :-)

sagit 2009.04.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.48
megvan

gezuci 2009.04.09 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.36
Régen láttam ennyi port egy úton. De megérte. Még Fogathajtó gyakorlást is nézhettem.
Köszi a rejtést

kiru57 2009.04.09 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.00
Nagyon jól megközelíthető, igazi alföldi vidék. A 2006-os GPS még tónak jelöli a lelőhelyet! Vízben sétáltam a navigáció szerint! :-)

sas&szti 2009.04.05 15:00 - Megtaláltam
Mai napunk 6. egyben befejező ládája:) Ekkora túrák után ez egy levezető sétának mondható, de egyben a legmozgalmasabb ládatalálat a mai napon. A puszta közepén egy tómeder területén a legkevésbé se várja az ember, hogy loggolás közben meglepjék. Na minket meglepett egy csapat motoros... árgus szemekkel nézték mit keresünk mi ott, természetfotósnak álcáztuk magunkat:) Visszafele egy vonat fogadott bennünket amiből érdeklődő arcok kérdőjeles pillantások (ezek meg itt a semmi közepén mit csinálhattak?) összenéztünk elmosolyodtunk mi jöhet még?:) Beültünk a kocsiba majd egy rövid táv után egy csapat birka menetelt át az úton előttünk:) Röviden összefoglalva mozgalmas volt ennek a ládának a begyüjtése:)

mjdgm 2009.04.04 10:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.87
A GCHUSV ládától jöttünk a "rónán át".
A leírásban szereplő "jó minőségű, személyautóval minden további nélkül járható földút mind a 14 km-ét élveztük (Orgoványtól Helvéciáig) még akkor is, ha azért volt bennünk egy kis félsz az alacsonyépítésű autónk esetleges felfekvése miatt. Lehet, hogy sok Dakar-rallyt néztém? :-)
Maga a hely kimondottan érdekes volt számunkra, hiszen környékünkön, a Bakony lábánál nem igazán jellemző, hogy ilyen távolságokon belül nincs egyetlen emelkedő sem! Tetszettek az útmenti tanyák, a táj és a Ludas-tó is.
Köszönjük a rejtést!

james 2009.03.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

JUDY05 2009.03.15 21:07 - Megtaláltam
Sajnos a felhőszakadás miatt csak a földút jobb oldalán található vendéglátó egységig tudtunk eljutni.

[Jóváhagyta: MeSa, 2009.03.16 10:23]

Levi csapata 2009.03.15 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Megtaláltuk

farkas_e 2009.03.12 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Kecskemétre vittünk foltvarrós pályázatra anyagot. (Szurkoljatok, hogy bekerüljön a kiállítási anyagba! :)) Mivel Marika néni nem tudta, mi fán terem a geocaching, és ha már ilyen messze jöttünk otthonról, adott volt, hogy ládászunk is. Ezzel a ládával kezdtük.
Az odavezető út jó hosszú, de végig jól járható, homokos talaj.
Marika néni (is) nagyon élvezte, örült a megtalálásnak! Köszönjük a rejtést!

a rejtekMi van benne?
BubbaÉvi 2009.03.07 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk

scottie 2009.02.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.46
nagyon szép a környezet!

Bütyök+Zulu 2009.02.08 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Útközben olvastam el a ládaoldalt, nagyon érdekes volt. Valami földúton kerültünk, azután találkoztunk a kisvonattal. Egyszer csak láttunk egy táblát, amire ki volt irva, hogy Ludas tó. Egy bokorban. Visszafelé jöttünk rá, hogy az a vasútállomás. Két juhászkutya megtámadta Akela nevü autónkat, farkast nem engednek a bárányok közé. Végül juhász uram mentette ki Akelát, keményen ráparancsolva a tüneményes kutyusokra. Logolás után megpróbáltunk a másik úton kimenni, a nüvi szerint a vízben autóztunk, le is fotóztuk ügyes autónkat. Végül visszafordultunk a járt útra. A falusi képbe mi is beálltunk, SylverRat mindjárt kést "ragadott" a kezébe. Újra talákoztunk a kisvonattal, meg is álltunk lefotózni, mint aki még nem látott vonatot, a masiniszta dudálással üdvözölt bennünket.

SylverRat + Bogee 2009.02.08 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.89
A falun odafelé vmi földúton vitt a Nüvi, de miért??? A "tóig" most jól járható volt az út, a lekanyarodó előtt egy juhász sok barival és két tüneményes kutyussal állta utunkat. Majd továbbhaladva megálltunk az út szélén és besétáltunk a ládáig. A táj nem mutat sokat. Visszafelé megkerestük a faluban a látnivalókat, majd pár fotó után indultunk következő uticélunk felé.

povyagi 2009.02.03 14:05 - Megtaláltam
Mathauval kerestük fel. Kalandos volt az odaút, Mathau és a krokodil kitettek magukért. :)

Mathau 2009.02.03 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.07
GCNYVH-tól földutaltunk át ide. Nem volt nehéz megközelíteni autóval. Kifele a falu fele, már annál problémásabb, de megoldottuk. Sajnos én sok érdekeset itt nem láttam...

 
laci75 2009.01.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
MEGTALÁLTUK! Még szerencsénk is lesz, egy csomo sza...- ba léptünk.

Somahaver 2009.01.24 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.42
+VAN!! KÖSZI!!

ier 2008.12.12 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Hosszú, földutas autókázás.

fkmaster 2008.12.06 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.08
Hosszú, sáros autózás után gyors találat. A rejtés mellett egy kisebb dögöt rágnak a bogarak.

huzentróger 2008.11.16 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A láda újra ép.A logbook írható.Egy kidőlt fa tövében.A víz egyébként újra feljött a tómederben, érdemes felkeresni, nagyon szép.

 
huzentrogerz 2008.11.16 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk.gps nélkül kicsit tovább tartott de meglett.szép környezet.
köszi

dobosl 2008.10.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.57
Mi délről jöttünk, "egyenest" a ládához egy - a PDA szerint - kövesúton. (De csak szerinte volt az!) A tómeder szebb volt! - Köszi a rejtést!

 
radpeter 2008.10.29 11:17 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

feri60 2008.10.29 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Drájvin ;)

Csigabiga 2008.10.29 11:15 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

SagiK 2008.10.29 11:15 - Megtaláltam
Kellemes hétköznapi ládázás jó társaságban, nem túl magas hegyek közt. :)

 
h2so4 2008.10.27 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.45
Épp akkor járt arra a kisvasút is.

KKH-SRT 2008.10.25 01:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltuk!

Kivettük: DOBÓKOCKA
Beletettük: RADÍR

KKH-SRT

Bringóstar 2008.10.25 00:00 - Megtaláltam
:)

Nixy 2008.10.25 00:00 - Megtaláltam
Nagyon jól éreztük magunkat a párocskámmal :) Tetszett nagyon, és hagytunk is ott valamit a ládában :-)

ready2fly 2008.09.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Tetszett nagyon, bár Helvécián nem voltunk.

Puszkany 2008.09.03 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.12
Egy kis aszfalt, sok homok. De csak meglett.

sirgalahad 2008.08.01 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.90
Beültetni bé mered-e
Tőkéd homok közepébe?
Persze - mondá Wéber Ede -
Nincs tetü a közelébe!

 
videotip 2008.07.30 11:43 - Megtaláltam
Késobb [wapon beküldött szöveg]

Fil 2008.07.29 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.15
A Kiszáradt tó medrében sétáltunk egyet, kellemes terep.
De miköze Helvéciához?
Helvéciát nem láttuk, innen 5 km-re található, nem mentünk arra.

samorost 2008.07.27 11:11 - Megtaláltam
Mai alföldi kirándulásunk első ládikója. Helvécián autózgatva megállapíthattuk, hogy a falu szép, a központban tetszettek a szobrok, főleg a Falusi életkép. Szimpatikus volt az utcanevek kitáblázottsága is. A ládát könnyen megtaláltuk. Érdekes érzés volt a tómederben közlekedni. Szeretjük az alföldi lapos, ligetes tájakat, így nekünk tetszett a rejtés, köszönjük! Innen a Nyakvágó-halomhoz indultunk tovább.

Judit, Mekrisszel

MeKrisz 2008.07.27 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Mai alföldi kirándulásunk első ládikója. Helvécián autózgatva megállapíthattuk, hogy a falu szép, a központban tetszettek a szobrok, főleg a Falusi életkép. Szimpatikus volt az utcanevek kitáblázottsága is. A ládát könnyen megtaláltuk. Érdekes érzés volt a tómederben közlekedni. Szeretjük az alföldi lapos, ligetes tájakat, így nekünk tetszett a rejtés, köszönjük! Innen a Nyakvágó-halomhoz indultunk tovább.

Krisztián

Paleo.team 2008.07.23 13:23 - Megtaláltam
MEGTALÁLTUK!

Ata72 2008.07.23 13:23 - Megtaláltam
ok

Dzsozy 2008.07.21 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.54
Hát ezt nem értettem. A nap 1. csalódása volt. A láda önmagában semmit sem mutat, kint van a pusztán a nagy semmibe. Borzasztóan fölbosszantott. Szerintem a láda rejtője hiába nem szereti a múltit, ide az kell, vagy be kell tenni a központba a ládát valahova. Egyébként az ember nem magának rejti a ládát, hanem másoknak.

SuperGeo 2008.07.19 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Drive in.
THX!

Fazék 2008.06.15 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Én először a ládát találtam meg, utána kerestem meg a Helvéciára vezető utat. Érdekes a tómederben parkolni :).

Rocky Horror Geo Show 2008.06.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.04
Vencel első ládája!

fcsaba 2008.06.07 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.32
Jakabszállás irányából közelítettünk. A láda gyorsan meglett. A helyen eltöltöttünk egy kellemes órát (már ill. még nem esett).

A rejtésre azért adok ilyen alacsony pontot, mert a láda vajójában semmit sem mutat Helvéciából. (A rejtés értékelésénél nálam nagy súllyal esik latba az, hogy mennyire segíti elő a rejtés a bemutatni való dolog tényleges megismerését.)

A nap egyébként igen-igen emlékezetes marad számunkra, de nem emiatt; a nyakvágó halom ládánál írom le részletesen.

carmin 2008.05.25 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Sokszor jártam már erre, most nincs víz a tóban már évek óta, de reméljük, hogy még lesz.

gyöngyfűző és párja 2008.05.11 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Jó volt sétálgatni a szép bárányfelhős ég alatt. Köszönjük a rejtést!

ata78team 2008.05.06 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Megvan. Szép a hely alföldi szemmel.

Istyu 2008.04.30 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Megvan! :)) [wapon beküldött szöveg]

A GCNYVH-tól jöttem, bringával. Errefelé sem volt könnyebb a helyenként igen mély homokban bicajozni, és innen még vissza kellett mennem az Orgoványban hagyott autóért. Helvécián többször is jártam már, így a települést most kihagytam.

Vrabélyok 2008.04.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.48
MEgtaláltuk!

NitiZoli 2008.04.23 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Első- első- első- első- első! Legalábbis az új helyen :)
Még ebben a borús időben is igazán gyönyörű, megnyugtató környezet! Csak a madarak hangját hallottuk.
Az új rejtekhely körbe van véve csalánnal,ennek szerintem sokan nem fognak örülni. :-/ Ellenben elég biztonságosnak tűnik, szerintem nem nagyon fogja feltúrni se pásztor, se birka. Ebben talán még segít is a csalán :)
Köszi a(z újra)rejtést!

BiharyG 2008.04.22 17:31 - Egyéb
Délelőtt jártunk a környéken... :(

MeSa 2008.04.22 17:30 - Egyéb
A láda új helyre került és újra kereshető!
Mindenkitől elnézést kérek a hosszú tétlenségért!
:-)

MeSa

Mr Zerge 2008.04.13 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Alföldi kerékpáros/gyalogos körtura. Hatalmas nyájat láttunk a sinek mellett, jól kikerültük. Utána a "tóban" elsétáltunk a ládát rejtő fához, sajnos a nyáj nagyon uralja az egész környéket, ide valószínűleg nem lesz érdemes visszatalapíteni az elveszett ládát.
Kérném a megtalálás elfogadását.
Köszönöm, Mr Zerge.

[Jóváhagyta: MeSa, 2008.04.14 08:18]

NitiZoli 2008.04.02 00:00 - Egyéb
Buták voltunk, nem olvastuk el a logokat, így vágtunk neki, ráadásul GPS nélkül.
Minden bokor tövében kerestük a ládát, és elkönyveltük, hogy mi vagyunk a bénák, de így egy kicsit megnyugodtunk. :D
A környezet nagyon szép, jó volt arra bringázni, és én is ajánlom a sínek melletti kis utat.

Cerbengocz 2007.12.28 19:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Meglátogattam helvéciai barátom, és így adott volt a kísérő program. Séta a sötétben.

Bizony, a láda még nem került vissza a helyére. Éjszakai ládavadászat a havas Alföldön. Hideg és csend.

Kérem a láda jóváhagyását!

[Jóváhagyta: MeSa, 2008.01.09 08:11]

 
Mirex 2007.12.26 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.96
OK
A már jól megszokott kecskeméti karácsonyi látogatás negyedik ládája, Mayával és Yuniéval, bokáig érő hóban. Jól esett egy kis séta a sok evés után.
Mielőtt elindultunk frissen újból letültöttük a koordinátákat a GPS-be, és a kereshetőnek feltüntetett ládának sajnios mi is csak a hült helyét találtuk. A rejtő segített a jelszó kapcsán, köszönet érte!!
Köszönjük:
Marcsi&Mirex

MeSa 2007.11.30 08:10 - Egyéb
Sajnálatos módon a láda eltűnt!
Minél előbb pótolom!

MeSa

kupec 2007.11.29 11:50 - Megtaláltam
A környékbeli helyszínekhez hasonlóan ez is egy klassz hely.
Sajnos azonban a ládikónak nyoma veszett.

[Jóváhagyta: MeSa, 2007.11.30 08:09]

Végek 2007.11.18 15:05 - Megtaláltam
10km s?r [wapon beküldött szöveg]

horlac 2007.11.17 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Mai harmadik ládám. Végignéztem a település látnivalóit. A láda közelében átéreztem milyen a nagy semmi közepén egy fázó kis semminek lenni. A ládát, pontosabban a rejteket valamilyen állat széttúrhatta, de nem tett benne kárt. Igyekeztem helyreállitani.

TS 2007.11.17 00:00 - Megtaláltam
Szerencsém volt mert Helvéciára éppen akkor gördült be a kis vonat. Az igazi az lett volna ha vonattal megyek tovább a Lúdas-tóhoz. A tó már csak nevében tó, mert ottjártamkor birkanyáj legelészett a közepén. Visszafelé megkerestem a Bagolyvárat amit csak kívülről tudtam csak körbenézni.

zsotie 2007.11.02 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.07
Jó a környék, érdekes a sok elhaygott tanya.

kiskapitány 2007.10.28 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
.

autogaz 2007.10.28 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Szokásos hétvégi kirándulásaink 2. állomása. Mivel ezen hétvégén csak vasárnapra terveztünk ládázással egybekötött kirándulást csak a lakhelyünkhöz közeli még meg nem talált rejtéseket vettük célba. Helvécián már korábban többször jártunk, ezért itt csak a láda megtalálása volt a cél. A láda környékén csend, nyugalom. Innen a GCNYvh rejtést vettük célba.

Drive in1Drive in2
 
bmarianna 2007.09.29 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Gyönyörű napsütéses időben jó időtöltés volt.

Csuek 2007.09.16 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
Szép kis kastély, kár hogy közelebbről nem látható.

Csaba & családja 2007.09.09 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Ami máshol gondot okoz, az itt segítség. A 3 napja zuhogó eső nélkül valószínű elakadtunk volna a homokban.

freddy 2007.09.08 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.22
Homokbicaj. Érdemes a sín mentén futó kis keskeny ösvényen bringázni, ott kevésbé sűllyed el a kerék a homokban. A ládától 100m-re majdnem fejre estem egy váratlan bukkanó miatt. Óvatosan a sebességgel!!! :)

kl 2007.09.02 10:18 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csapdoki 2007.09.01 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Először bánkódtam hogy nincs nálam a fürdőrucim ,később pedig azért hogy a fényképezőm sem ,legfőként hogy a nap is lent volt már majdnem mikor a ládához értem.Ezekből az a tanulságom hogy nappal még el kell ide jönnöm egyszer fényképezni jóidőben.A tórol viszont a véleményem hogy egy jóminőségü focipályára emlékeztetett inkább.
Kösz :Csapdoki
Ja, Bembi is ott volt velem

CsontosN 2007.08.25 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.40
...megtaláltam! :-)

Fonte 2007.08.21 16:45 - Megtaláltam
o.k. [wapon beküldött szöveg]

Togo 2007.07.01 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Tetszett. Mentünk befelé az uton, és ahol a GPS azt mondta, hogy rejtek 90 fokban ballra, tul nagy variáció nem volt, hogy hol is a rejtek. :)
Jót vigyorogtam mert az I-Go szerint éppen egy tó közepén parkoltam le.

Melyik lehet a rejtek?
 
Nivabibi 2007.06.30 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.63
Az biztos, hogy jó messze volt mindentől, még a WE emlékektől is.

Amaranthus 2007.06.29 20:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Az internetes leírás ismerete nélkül vágtunk neki a keresésnek. A kiszáradt tómederben Márk (9éves) vezette az öreg Opel Campo-t, én navigáltam. Kb. 500m-re a céltól kiszálltunk az autóból és rövidesen kiderült, hogy nem kell sokat keresgélnünk, a rejteken kívül 300m-es körzetben sehol nincs rejtésre alkalmas hely. Hamar megtaláltuk a ládát és még nem fejeztük be a naplóírást, amikor a ritkán járó kisvonat zakatolása tette hangulatosabbá az eseményt.
Külön köszönet az érdekes ismertetőért!

A rejtek + kisvonat
jiimbo 2007.06.23 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
[wapon beküldött szöveg]
Orgovány felől érkeztem, kicsit visszafelé néztem meg Helvéciát. A homoki borokat nem csípem igazán, de a pusztát igen! Sokkal szebbnek találtam ezt, mint az orgoványi "Nemzeti Parkot"

ragalyi 2007.06.22 20:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

jeti-matterhorn 2007.06.22 18:14 - Egyéb
Újból,gyattis és a gyerekek.

gyattis 2007.06.22 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.54
Kár, hogy a tó eltünt!

 
befi 2007.06.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
Orgoványból a kisvasút mellett földúton a Ludas-tónál kezdve. Olyan hihetetlen szerencsénk volt, hogy pont elcsíptük a kisvonatot Orgoványban, így végig együtt haladtunk. Jó néhány fotót csináltunk is gyorsan. A masiniszta és a kalauz viszont ránk volt kiváncsi, mit autózunk 14 km-t földúton a vonat mellett. A Ludas-tónál lemaradtunk, betértünk a földútra, majd a megfelelő bokrot megcélozva, besétálunk. Nagyban elvoltunk a logolással, mikor hangokat hallottunk. Hátranézek, és meglepődve látjuk, hogy egy pár a szomszéd bokornál a tó utolsó maradék gödrét nézegeti (hogy mikor kerültek oda a Trabanttal, fogalmunk sincs), és ezzel egyidőben két lovaskocsideréknyi gyerek érkezett a közeli piknikhelyhez, nagy csivitelést rendezve. Nem maradt más hátra, mint észrevétlen visszarejteni, kicsit hülyén viselkedni, és elsomfordálni. (Pedig itt akartunk ebédelni). Szóval teljesen váratlanul a kihalt pusztában egy csapat népség. [gps nélkül]

Park
Kisvonattal versengve
VP 2007.06.14 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.08
A történet érdekes, a falu nem tett rám nagy benyomást. A ládához egyedül kisvonattal lenne élmény eljutni, de az olyan ritkán jár ...
Kora reggeli vonattal Kecskemétre, onnan biciklivel: Helvécia - a sínek mellett a Ludas-tóig (Ez a szörnyű homokos földút országúti biciklivel teljesen járhatatlan: azonnal elássák magukat a kerekek. A sínek melletti kis ösvényen úgy-ahogy lehetett haladni.) Innen erdőkön, földutakon át, sokszor tolva a gépet a Jakabszállás - Orgovány közti út kanyarjáig, majd aszfalton Orgoványba. Tanösvény (ami szintén végig autóval is járt homokos úton vezet), majd tovább északra, Ágasegyháza felé. Meglátogattam (alulról megnéztem) a Húsvéti Nyuszit, majd tovább az erdőn (a biciklit végig tolva a homokban) a Báránypirosítóig. Innen végre újra aszfalton Kecskemét felé: Csalános, Arborétum, Planetárium, vasutállomás.

jeti-matterhorn 2007.06.13 19:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Szép vidék.A tóban még mindig nincs víz,1989-ben sem volt,mikor a Ludas-tói iskola udvarán zenei táboroztunk.

Crox 2007.06.13 19:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Szép a hely. Kár, hogy a tóban már nincs víz.

 
Csoki 2007.06.10 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.16
Megtaláltuk. Egy nagy zuhi után, ami Orgoványnál kapott el bennünket úgy döntöttünk, hogy nem keressük meg ezt a ládát. Útban Kecskemét felé az 54-esen csak előjött a ládász ösztön, és amikor légvonalban voltunk a ládával, balra az első lehetséges dülőre befordulva csak elindultunk kutakodni. Így sokat nem láttunk a láda leírásában szereplő helyekből. A puszta közepén megálltunk az autóval és toronyiránt a GPS-re hagyatkozva elindultunk a ritkásan álló bokrok irányába. Gyorsan meg is lett a láda. Visszafelé már a vasút melleti úton mentünk be Helvéciára.

MeSa 2007.06.03 17:04 - Egyéb
Ládakarbantartás megtörtént.
Hiányzó tollat pótoltam!

MeSa

peterpan 2007.05.31 07:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Ez a jelszó határozottan jó :)
Sajnos találtam egy nagy kupac szemetet egy kútgyűrű-szerű betonojjektumtól nem messze.
Lefényképeztem egy igen árulkodó jelenséget: geosztráda az egykori tómederben AKA drive-in.
Így akár GPS nélkül is lehetne az Alföldön ládázni :(
Logolni toll hiányában nem tudtam. Ha valaki leírásokból készül ide, vigyen magával egyet.

 
jgy1955 2007.05.27 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.49
Jó ez a száraz tó / hihi /.

 
Ronin 2007.05.27 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.37
A település a mellékelt leírás alapján feltétlenül ismeretterjesztő volt, azonban a láda nagyon kikerült a pusztába... A nyomokból itélve ezt más is így gondolta, mert az olajfának álcázott "bokor" sugárirányú autónyomokkal van "megjelölve". Én azért úgy gondoltam, hogy azt a két-háromszáz métert már csak legyalogolom a romos tanya bejáratától. A táj nekem, mint inkább a hegyeket kedvelő emberkének is tetszett, itt a "végtelenség" már mutat magából valamicskét.
Köszönet a rejtésért!

tila21 2007.05.26 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.77
Családi kirándulás a közeli Helvéciára. Sajnos toll nem volt a ládában, így nem tudtam logolni. A következő kesselő esetleg vihetne egyet bele...

Ane 2007.05.19 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Délutáni kiruccanás volt ez. Tisztán kivehető az egykori tó medre. Jó volt most is a pusztában sétálni.

CATS 2007.05.13 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Bejártuk a pusztát! Nekem tetszett, Mikinek már túl sík és lapos a puszta :) De mit várjunk egy hegymániástól? :D [wapon beküldött szöveg]

chelone 2007.04.30 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.89
megtaláltuk

keva 2007.04.30 09:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2007.04.30 09:43 - Megtaláltam
Érdekes volt a tómederben bóklászni.

Vumenke 2007.04.28 18:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
közeli találat :)

Bal3 2007.04.28 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.62
Áve! Pupuval végre újra. Öreg barátom nemes célja ma az volt, hogy jól érezzem magam. Ez tökéletesen sikerült, hálás köszönetem érte!
Hajnali 3-kor egy "nagygével" vágtunk a 730 km-es útnak, szuper időjárás és vidámság jellemezte az utunk. Pupu most is, mint mindíg tökéletesen felkészült, leírások kinyomtatva, akkurátusan hajtogatva, bekészítve a szükséges felszerelés, így kell ezt kérem csinálni!
Az élet célja maga az út, mondotta egy híres bácsi, igaza volt! ;-)
Érdekes a történet, jó, hogy ezt megtudtam.
Jól bent van a mittomén közepén a láda, de legalább leteszteltük a nagy masina futóművét. Mi fent üldögéltünk, beszélgettünk, lent meg a masinária gépészkedett, tette a dolgát.

Üdv Bal3

 
Pupu 2007.04.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Alföldi csipegetés Bal3-mal. Hajnali 3-kor indultunk Pestről, majd 15, illetve 9 megtalálás, illetve 700 km után délután fél ötre értünk haza. Kedvező időjárás, jó hangulat, semmi bénázás.

Nagyon érdekes a leírás. Sokszor tűnődtem a helynév eredetén, most megtudtam. Szép, tanulságos történet. Tetszett a táj is. Köszönöm!

gosalaus 2007.04.28 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.28
43 km kerékpáros túra Máriahegy, Miklóstelep, Csalánosi erdő, Kadafalva, Szabó Sándor telep, Helvécia, Ludas-tó, Köncsögpusztai erdő, Balószög útvonalon, kormánytöréssel, ismét hazaszállítással. Már minden van a zsákomban, de tartalék kormány az nincs. :-) Sokat kellett tolni hazafelé a kerékpárt. Helvéciát nem szeretem, de Ludas-tó nagyon tetszik. Ez lett volna az első saját ládám helye. A láda felé a Tüdő által leírt kerékpáros csapáson lehet kényelmesen haladni. A láda körül a teljes magány és egy pacsirta éneke... Gyönyörű volt! Azután megláttam, hogy a szélrózsa minden irányából gépkocsi nyomok vezetnek a rejtekhez a fűben. Igen, a terepjárós kollégák nem tudnak gyalogolni. Kérem a gazdát, hogy jelöljön ki parkolót valahol az út mellett. Hazafelé egy karám mellett vagy 20 lóval barátkozhattam.

Jutka 2007.04.20 14:10 - Megtaláltam
Szegedrol Veszprembe menet nem nagy kerulo :-) Jo alfoldi hangulat fogja el az embert itt - a szel dalol, a nap tuz, az ember onfeledten hasal a fuben, es irigyli a birkakat :-) Tetszett, koszi! (es nemsokara jott a meglepi is) [wapon beküldött szöveg]

Topolya 2007.04.20 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Több mint nyugodt hely! Kellene itt venni egy tanyát valahol!

Ferruggio 2007.04.17 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltuk, szép a környezet és az idő is szép volt.

Anna, Betti, Melinda és Ferruggio

Mi.
Vértes 2007.04.12 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
naplemente, virágillat, őzek...

keresek 2007.04.10 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Az alföldi látogatásból haza felé megkerestük. A gyerekek láthatták az igazi futóhomokot.

Hz 2007.04.09 20:16 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.66
Easter tour. 6/6.

Drive inMegvan-e?
abacus 2007.04.09 20:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Húsvéti kesselés Hukk-kal és Hz-vel. 6/6.
Külön köszönet a navigátorunknak a trackback navigációért. :-))

Hukk 2007.04.09 20:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.59
Kecskemét környéki ládázás Abacusszal és HZ-vel már sötétben; hatodik állomás. Külön köszönet a szívemnek kedves jelszóért. :)

Szilhazim 2007.04.09 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.33 súly: 3.05
Alföldiek lévén nem nyújtott nagy élményt. Minek autózni kilómétereket a homokban. A faluban több látnivaló van.
Előttünk Bezolék logoltak. Johnny kutyus gyorsan üdvözölte is őket. Hamarabb felfigyelt rájuk, mint mi, mert ő nagyon kedveli a kessereket. (Különösen vacsorára......) ;)

Red-cache és Vumenke

Bezol 2007.04.09 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtaláltuk! Kicsiny csapatunk az 5 hónapos Anna babával sikeresen abszolválta ezt az "anomáliát", persze csakis empirikus alapokra helyezve a kutatást. :) Nagyon szép volt az odavezető út is, a vonatot is sikerült megpillantani, mikor visszafelé ballagtunk a kocsihoz. Kessertársakkal is összefutottunk,(majd megnézem a logot, kik lehettek, (lehettetek) a kutyusuk majd a szívbajt hozta ránk, de szerencsére úgy gondolta nem lennénk finom fogás. Vagy már a kincskeresés jobban izgatta őt is, és szagot fogva iramodott a ládához? :) Nagyon szép volt a vidék, sajnos a Helvéciában javasolt pontokat most kihagytuk, igyekeztünk egy éttermet találni, reggel óta nem ettünk, és már nagyon korgott a gyomor. A ládázás előtt a Pintér műveket látogattuk meg, amelyet már mint ládát ismertük, és megtaláltuk, de most szét is néztünk odabent! Bővebben lásd GCARMA. Köszönjük a rejtést!

Anna, Zsuzsi, Timi, Facsi, Bezol

Varga Gábor 2007.04.09 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltam!

warnew 2007.04.09 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
A GCHusv becserkészése előtt útba ejtettük ezt a ládát. A cél felé haladva még egy kisvonatot is sikerült lencsevégre kapni. Később egy őzzel is találkoztunk.

vadalma 2007.04.09 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
megtaláltuk

Mihul 2007.04.08 18:31 - Megtaláltam
Hatalmas füves puszta

Csuhás 2007.04.08 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Szinte a második otthonom már ez a környék, így igazán örültem a ládikának. Sokat jártam itt, tanyát nézni, vagy épp lovasfelvonulásból hazatérve. Jó itt bóklászni ezeken az utakon. Köszönöm!

Csuhás, Vándor

"A"
Oda mutat a gps
Zsu. 2007.04.08 15:45 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2007.04.08 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Köszönöm ezt a rejtést! Az egyik legjobb kiskunsági láda! Csodaszép környezetben, POI pontokkal a nevezetességek megjelelölésével, de multi geoláda nem erőltetésével. Mi nagyon élveztük. Persze, a szikrázó napsütés biztos pozitívan hatott a helyszín megítélésére. Nekünk ez szinte "hazai pálya" :)

Zsu + Mikulás

pokers 2007.04.07 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.21
Ez igazán gyors találat volt.

Sasy 2007.04.07 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Megtaláltuk
Laza bevezető ládavadászat volt ebéd előtt :)
Andy & Sasy

tudo 2007.04.07 08:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.08
Két új, Pest közeli láda begyűjtése, 95 km kerékpár edzés.

1. szakasz: 50 km

Biztos voltam benne, hogy nagy homokozás lesz ebből a ládából. Kecskemétig egy hajnali vonattal jöttem, Helvéciáig simán ment a bicó. A falu végén az Oázis büfénél indult a sivatagi show.

A térkép és a leírás szerinti földút reménytelen - előnyben a 4-kerék meghajtású környezetbarát kesserek. Viszont a helybéliek kiváló földtani ismereteiről tanúskodva a keskenynyomközű vasút "töltés"-én, a vágányoktól talán fél m-re egy kb. 15 cm széles, bekeményedett kesékpárút csík húzódik; ez a ládától számítva egészen 500 m-ig megy. Itt-ott vannak benne mély homokos részek, de vannak elkerülő csíkok, meg lendületből is megy a dolog. Akkor válik érdekessé a menet, amikor szemből jön egy másik kerékpár: mindkét ilyen alkalommal a helybéli bácsik menekültek a homokba meglátván közeledtemet :-).

Készültem a homok házi feladatból. Visszafelé az aszfaltot elérve az otthonról bekészített lánctisztító ronggyal alaposan lepucoltam a teljes hajtóművet, és friss olajat adtam neki. Ezt meghálálva a bicó a 9:47-es IC-ig repített, így nem maradt akadálya az új szentendrei láda terv szerinti kora délutáni begyűjtésének.

Tanyarom
Tanya
LCSOKA 2007.04.05 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.24
Kecskemét felöl jöttünk autóval. A homokos útról lekanyarodva azon tűnődtem,hol áll0tsam le az autót, hogy mégse legyen drive-in a találat.
Aztán addig gondolkoztam ezen egy keréknyomot követve, hogy megérkeztünk a láda feletti bokorhoz. Végülis nem bánom, hogy nem gyalogoltunk el eddig a pontig. Gyalogosként nem biztos, hogy szivesen tettem volna meg ezt a pár kilómétert a porba a láda miatt.
Miközben loggoltam, a láthatáron feltünt néhány őz, sajnos nem sikerült jól lefényképezni őket.

DunaX 2007.04.05 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.62
Megtaláltuk! - és teláltunk benne egy Rénszarvast is, "aki" Lappföldre készül. Ami tőlünk telik megtesszük hogy segítsük útján! Köszi a rejtést!

 
piroska 2007.04.05 09:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Szép a táj!
Dáviddal és Dorka kutyával kerestük meg a ládát, Dorka fácánt kergetett.

Ricci 2007.04.04 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Megvan. Azért az első tízbe sikerült beleerőszakolni magunkat :) Néztem a logokat, nem sok ideig volt érintetlen a láda.... Feltámadt a szél és társként még egy kivert kutya is csatlakozott az expedícióhoz.... Érdekes előjele a homokhátság elsivatagosodásának a fűvel teljesen benőtt tómeder.

 
SpeCube73 2007.04.04 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.45
Felcsillant a szemem az új láda láttán, lévén kecskeméti vagyok. Anitával munka után kiugrottunk a ládához. Sajnos egy olyan ládával lett több az Alföldön amely (hangsúlyozom csak a láda helye) nem nagy durranás. Sztyeppe, bocsánat, ősgyöp amíg a szem ellát, 3 km-es földúttal. Viszont Helvécia és az "előpontok" akár egy multit is megérnének közelebbi ládahellyel. Arra mindenképpen figyeljen mindenki, hogy a ládát rejtő zacskót jól takarjátok be, mert vagy a szél vagy előző megtalálók miatt (persze ismerve a logokat ezt nem tudom elképzelni :) 100m-ről látszott a láda, szinte vonzotta a szemet :) Azért köszi a rejtést :)

jalso 2007.04.04 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.04
Több kilométeres porkavarás után sikerült a láda közelébe kerülni. Szinte hihetetlen, hogy az úttal párhuzamosan haladó kisvasutat még nem szüntették meg, így a poros szekérútnak egyelőre még van alternatívája. A rejtekhelyet, lévén az egyetlen nagyobb növény százméteres körzetben, azonnal ki lehet szúrni, maga a rejtek pedig egyáltalán nem álcázható - hacsak be nem ássuk a földbe, ami pedig nem megengedett. A táj egyébként fenséges (annak, aki éppen ezt a tipust szereti). Nagy meglepetésre harmadikként sikerült a ládát megtalálnom. Megpróbáltam valamennyire visszarejteni, de - olvasván az utánam érkezők logját - ez nem a legjobbra sikeredett. Bocs.

MeSa 2007.04.04 07:42 - Egyéb
Silvius!

Köszi az észrevételt! Utána érdeklődöm a pontosítás érdekében, de pont Kerepes honlapján találtam azt az infót! :-)))

http://www.kerepes.hu/telepules/hiressegek/?PHPSESSID=fe020780c517cbf0b2c2717aacf50eba

MeSa

Bisiek 2007.04.03 22:35 - Egyéb
A 70-es évek végén vándortáborban voltunk itt, és még fürödni lehetett a Ludas-tóban.

Silvius 2007.04.03 19:00 - Egyéb
Nagyon örülök ennek a ládának, amely egy nagyszerű embernek Wéber Edének állít emléket, aki alig pár hónap alatt tanult meg tökéletesen magyarul. Mivel az én szülőfalum (Szilasliget) is neki köszönheti létét, sokat foglalkoztam emlékével.

Ez a szöveg, amit róla feltettél, nem helytálló abban a tekintetben, hogy Wéber Ede nem Kerepesen, hanem Helvécián lett eltemetve és sírja ma is látogatható. Valaki nemrég küldött róla fotókat nekem, de érdeklődjetek a helyi temetőben.

WiseBear 2007.04.03 16:55 - Megtaláltam
Meló-utáni-kess sorozat egy újabb tagja, végre Bp-Kecskemét viszonylat közelében egy új rejtek! A település nem nyerte el most sem a tetszésünket, a csendes pusztába rejtett láda egy picivel jobban. Mindenképpen érdekes volt a mély homokos úton azt a néhány kilométert megtenni. Azonban száz méterekről látszik, ha valaki matat a magányos fa körül. Kerticsorbi távozott érkeztünkkor kontaktusteremtésre utaló jelek nélkül :-O Köszönet, üdv, Y&M

 
Kerticsorbi 2007.04.03 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Sikerült elsőként megtalálnom, sajnálom, hogy Yunie-t nem szólítottam meg. Éppen telefonáltam, amikor megláttam őket, még kerestem is a kezükbe a GPS-t, de nem láttam.
Talán majd legközelebb összefutunk. :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu