geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
117. Ahonnan láttuk a Magas-Tátrát! (GCBukk)
Íme a fatörzs
Íme a fatörzs
Togo jóvoltából...
Togo jóvoltából...
... ilyen közelről csodálhatjuk a Tátrát!
... ilyen közelről csodálhatjuk a Tátrát!
Magas-Tátra 1 by Kepenu
Magas-Tátra 1 by Kepenu
Magas-Tátra 2 by Kepenu
Magas-Tátra 2 by Kepenu
Alacsony-Tátra by Kepenu
Alacsony-Tátra by Kepenu
A magyar rész is nagyon mutatós innen :)
A magyar rész is nagyon mutatós innen :)
A láda
A láda
A rejtekhely a fatörzs alatt
A rejtekhely a fatörzs alatt

Szélesség N 48° 5,377'
Hosszúság E 20° 33,950'
Magasság: 820 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.03.09 16:00
Utolsó változás: 2019.09.10 20:06
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Laci, Erzséb és Willy, az ebadta...
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.0
Megtalálások száma: 397 + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


A láda (jelenleg egy 3 literes kör alakú konyhai doboz) egy kidőlés után a helyére visszafordult gyökeres nagy fatörzs gyökerei között van elrejtve, szikladarabokkal álcázva.

A ládába TravelBug még nem helyezhető.

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!

Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.

Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!

Köszönjük a közösség nevében! :)


A Bükk egyik szép kilátóhelyére szeretnénk felcsalogatni! Ha nagy szerencsétek van és jó időt fogtok ki, akkor megpillanthatjátok a Magas-Tátra csúcsait is!

Ajánlott megközelítési útvonalak

A Geocache-t megközelítheted a gyönyörű környezetben lévő Sebesvíz Panzió felől északnyugatról, a Lendeczky út felől délről (például Hollóstetőről indulva), vagy keletről, Lillafüredről. (Célszerű az egyik irányból felmenni, és valamely másik úton lejönni.)

Rövid segítség GPS-el nem rendelkezőknek

Papíralapú turistatérképeken a Varga-Kurtai bércet keresd!

1. Lillafüred felől (Trackman leírása)

Autóval vagy tömegközlekedéssel jussunk el az 5-ös busz lillafüredi végállomásáig, ahol a műútról az S Sárga sáv jelzés nyugatra indul, felfelé a Vesszős-völgyben ( N 48° 5,639' E 20° 37,154' 364 m [GCBukk+1Start]). (Autóval a kis hídon áthajtva jobbra találhatunk egy füves területet, ahol le lehet parkolni.) Induljunk fel tehát a Vesszős-völgybe az S Sárga sáv jelzésen. Mintegy másfél km hosszan eléggé emelkedik az út; kb. félúton bal kéz felől elhagyjuk a Vesszős-forrást, amiből "feltankolhatunk", ha eddig nem tettük volna. A völgyből kiérve egy kis mező után egy szekérútba futunk, mely balra, azaz nyugatra a P+ Piros kereszt jelzés ( N 48° 5,704' E 20° 36,178' 635 m [GCBukk+P+]). Indulunk erre, de vigyázzunk, mert pár méter után a P+ jobbra letér a jól járható földútról, és keresztülvezet egy irtáson. Kövessük a P+ Piros kereszt -t! Mintegy 1,5 km után, a Borókás-tebernél elhaldunk a 4. sz. víznyelő barlang mellett. Kövessük még mindig a P+ Piros kereszt -t; a fák közül kiérve az út először jobbra kanyarodik, majd újra erdős részbe fut, itt a balra vezető útra kanyarodik a jelzés, és az erdőben, de egészen a szélén haladunk tovább újra nyugatra. Nem egyészen egy kilométer múlva az út egy keréknyomnál köves - tehát jobb minőségű - útba torkollik, haladjunk ezen tovább nyugatra, még mindig a P+ Piros kereszt -on.
Mintegy 300m múlva az út egy jobb kanyarral lejteni kezd, azaz csak kezdene, mert a jobbkanyar kezdetéből balra, elég hegyes szögben egy másik, valamivel keskenyebb, avarral és gallyakkal borított út kezd emelkedni a hegyoldalban. Hagyjuk itt el a P+ Piros kereszt turistajelzést, és kezdjünk felfelé kapaszkodni ezen az úton! ( N 48° 5,709' E 20° 34,120' 680 m [GCBukk+Balrafel]) Kb. 500m után rájöhetünk, hogy ez egy szerpentinút: időnként éles kanyarokkal haladunk tovább felfelé. Számos - nem túl jó állapotú - erdészeti út ágazik el erre-arra, de a ládához vezető utat nehéz eltéveszteni, mert "adja magát": a legjárhatóbb utat kell csak követnünk. Bal-jobb-bal-jobb kombináció után - a P+ Piros kereszt elágazástól kb. 1,5 km-re van az egyetlen eltéveszthető kereszteződés: itt egyenesen és balra is közel azonos minőségű út vezet tovább. ( N 48° 5,538' E 20° 33,849' 772 m [GCBukk+Balra!]) Kanyarodjunk balra! Még 600m-t gyalogolva egy kerítést pillantunk meg bal kéz felől, majd újabb 50-60m után megszűnik az emelkedés és a fák közül kiérve egy 4-es elágazásban találjuk magunkat, pár méterre egy magaslestől. ( N 48° 5,365' E 20° 33,834' 787 m [GCBukk+4-es elág.]) Itt a nagyjából keletre, felfelé induló utat válasszuk. Balról egy kerítés lesz, létrával, de ne dőljünk be neki, a kerítés mellett haladjunk még felfelé. Kicsivel több, mint 100m után balkézről meglátunk egy kidőlés után a helyére visszafordult gyökeres nagy fatörzset, amelynek gyökerei között van a geocache.
Gyönyörű innen a kilátás és tiszta időben, ha szerencsénk van, megláthatjuk a Magas-Tátra hófödte csúcsait!

Ha valakinek a leírás nem lenne elég, akkor a turistautak.hu oldalról tud kütyüre tölthető térképet letölteni.

Azoknak, akiknek nem térkpes a gps-ük, track-ként tudják beszerezni és gps-re tölteni a fent leírt útvonalat.

2. A Sebesvíz panziótól

A Miskolc-Eger útról a lillafüredi Hámori-tónál térjünk Ómassa felé, majd erről az útról térjünk balra fel Jávorkút irányába, ahol azt tábla jelzi. Ez az erdészeti szerpentinút felvisz minket a Bükk-fennsíkra, ahol a Tekenősi rétet kb. 500 méterrel elhagyva nagy tábla jelzi a Sebesvíz-panzióhoz balra letérő kis utat. Aranyos kis tóparton parkolhatunk:  N 48° 6,017' E 20° 33,144' 629 m [GCBukk+Parkoló]. A panziót és a kapcsolódó létesítményeket megkerülve jussunk el az alábbi kiindulópontig:  N 48° 5,961' E 20° 33,253' 647 m [GCBukk+2Start], ahonnan a kelet felé tartó földúton menjünk az ötföldút kereszteződéshez  N 48° 5,922' E 20° 33,494' 662 m [GCBukk+Hegyirányban], ahol a nagyjából hegyirányban egyenesen futó utat válasszuk. 340 méter múlva elérjük a P Piros sáv jelzésű Kühne Andor utat, a  N 48° 5,781' E 20° 33,652' 679 m [GCBukk+Balrapiros] pontban, ahol a P Piros sáv jelzésen induljuk balra, kelet felé 200 métert. Itt ( N 48° 5,784' E 20° 33,820' 676 m [GCBukk+Jobbrafel]) térjünk jobbra felfelé a hegynek egy keskeny földúton, amely egy hajdani elektromos kerítés faoszlopai mellett vezet. Még megvan a kerítés veszélyeire figyelmeztető tábla a  N 48° 5,669' E 20° 33,752' 702 m [GCBukk+Elektromos] pontban, ahol az utunk egy szélesebb szerpentinútba torkollik. Ezen folytassuk utunkat felfelé. Innentől ugyanaz a leírás, mintha Lillafüred felől jönnénk. Számos - nem túl jó állapotú - erdészeti út ágazik el erre-arra, de a ládához vezető utat nehéz eltéveszteni, mert "adja magát": a legjárhatóbb utat kell csak követnünk. Bal-jobb-bal-jobb kombináció után van az egyetlen eltéveszthető kereszteződés: itt egyenesen és balra is közel azonos minőségű út vezet tovább. Kanyarodjunk balra! Még 600m-t gyalogolva egy kerítést pillantunk meg bal kéz felől, majd újabb 50-60m után megszűnik az emelkedés és a fák közül kiérve egy 4-es elágazásban találjuk magunkat, pár méterre egy magaslestől. Itt a nagyjából keletre, felfelé induló utat válasszuk. Balról egy kerítés lesz, létrával, de ne dőljünk be neki, a kerítés mellett haladjunk még felfelé. Kicsivel több, mint 100m után balkézről meglátunk egy kidőlés után a helyére visszafordult gyökeres nagy fatörzset, amelynek gyökerei között van a geoláda.

3. Hollóstető - Lendeczky út felől

A Miskolc - Eger út bükkszentkereszti és bükkzsérci elágazása között a műútról induló K4 Kék négyszög jelzést válasszuk, amely a  N 48° 3,976' E 20° 35,481' 580 m [GCBukk+3Start] pontban indul felfelé. Változatos, szép terepen haladunk elég sokáig, mígnem a  N 48° 4,795' E 20° 34,216' 690 m [GCBukk+Balrakék] pontban elérjük az aszfaltozott Lendeczky utat. Itt balra felfelé menjünk a Lendeczky úton, a K Kék sáv jelzésen a következő útkereszteződésig  N 48° 4,941' E 20° 33,951' 748 m [GCBukk+Jobbraföldút], ahol a jobbra letérő már jelöletlen földutat válasszuk! Egy nagyívű balkanyarral kerülünk meg egy kisebb hegyet ezen az úton, majd egy kereszteződésben találjuk magunkat ( N 48° 5,155' E 20° 34,131' 755 m [GCBukk+Egyenestfel]), ahol háromfelé lehet továbbmenni. Mi a széles földútról letérünk az egyenesen felfelé vezető, a legmeredekebben emelkedő útra, ami kevesebb, mint 100 méter után máris egy másik földútba torkollik a  N 48° 5,207' E 20° 34,099' 767 m [GCBukk+Balraföldút] pontban. Itt tovább balra felfelé a földúton! Egy S kanyarkombináció után egy hosszabb egyenes következik, majd egy éles jobbkanyarral kerüli el a földút az utunkat álló kerítést. Innen nagyjából egyenesen 200 méter és egy magasles mellett elhaladva találjuk magunkat az 1. és 2. leírásokban is említett 4-es elágazásban. Itt a nagyjából keletre, felfelé induló utat válasszuk. Balról egy kerítés lesz, létrával, de ne dőljünk be neki, a kerítés mellett haladjunk még felfelé. Kicsivel több, mint 100m után balkézről meglátunk egy kidőlés után a helyére visszafordult gyökeres nagy fatörzset, amelynek gyökerei között van a geoláda.

Kellemes túrázást!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (286 db): környezet: 4.60 rejtés: 4.53 web: 4.59 átlag: 4.57

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

pliptai 2019.10.26 16:30 - Megtaláltam
Séta Mordival! Köszönet a rejtésért!

eszluzsu 2019.10.19 12:13 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.1.2]

ládavadász Pisti 2019.10.19 12:13 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük.

carmin 2019.03.15 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.54
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

A Sebesvíz Panziótól tettünk egy kis túrát. Innen nem láttuk a Magas-Tátrát, de másnap egy másik helyről igen.

DSC02369DSC02380
DSC02400DSC02405
DSC02409DSC02599
DSC02632DSC02638
FLAC 2019.01.01 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Fehér Márton 2019.01.01 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csaba & családja 2018.11.05 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.61
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Dodó és Malvinka 2018.10.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Köszi a rejtést. Gyönyörű őszi napsütésben, kellemes gyalogtúra. A kilátás a Tátrára a geodéziai pontról már nem lehetséges. 2002 -es rejtés óta megnőttek a kis cserjék. Lentebb a domboldalról részleges kilátás élvezhető. Télen majd jobb lesz, ha teljesen lehullanak a falevelek.

Kosnyider család 2018.09.02 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A láda beázik. Egy új dobozka hasznos lenne, ha valaki arra jár. Köszi [Geoládák v2.2.4]

GréJuBé 2018.07.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Köszönjük a lehetőséget! Már nagyobbacskák a fák, de kicsit ágaskodva a kőhalomnál, sikerült megpillantani a hegyeket!

johnnycache 2018.05.23 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Köszönöm az élményt! :-)

Wsky 2018.05.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Szép volt itt. köszi

V_Gabor 2018.05.12 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Biciklivel egészen a ládáig tekertem egy jól járható szekérúton. Kis kerülő volt így, de cserébe lefelé egy jót gurultam.

Először a Sebesvíz panziónál szerettem volna parkolni, de elküldtek, mert esküvő lesz. A második képen lévő tiltást már csak visszafelé vettem észre. :(

Fent térdig ért az aljnövényzet és szúnyogok is voltak. Így a domb északi oldaláig már nem mentem el. A párás idő miatt egyébként sem volt valószínű, hogy a Tátráig el lehet látni most. Persze a rét közepéről nem is várható el, hogy látszik valami.

3 kullancsot szedtem le megamról, még másztak! Az egyik nagyon kicsi volt!

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-05-12 11.05.45R2018-05-12 11.08.04R
2018-05-12 11.45.52R2018-05-12 11.55.24R
2018-05-12 11.56.45R2018-05-12 11.57.43R
2018-05-12 11.58.45R2018-05-12 11.59.31R
2018-05-12 
h.krisz 2018.04.01 17:43 - Megtaláltam
havazás közepette meglett...

Gorkii 2017.11.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Csirimojo 2017.10.23 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

N.Zs. 2017.10.14 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Nagyon jó! Igazi "menj oda, találd meg" és érezd jól magad láda.
És így is történt. A csúcs kilátástalan, de nagyon jó ebédelős helynek bizonyult.
Lillafüred, Lusta-völgy felől jöttünk a kéken, majd a földúton, folyamatosan emelkedve.
Út közben egy fiatalemberrel találkoztunk aki 2 nagyon szép vizslát "sétáltatott". Jót beszélgettünk. Visszafelé egy bagoly huncutkodott velünk. Kíváncsian megnézett, majsd átrepült egy másik ágra, ahonnan megint megnézet, majd újból odébb állt. Az egyik ág letört alatta. Vicces volt. :-)
Az egész kör 12,5 km volt 381 méter szintemelkedéssel.

a mai kedvencem
startol 
AnCsaTappancs 2017.04.02 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszönjük a lehetőséget!

ancsatappancslogS6304625
ésKata 2017.03.18 09:54 - Megtaláltam
&

zalajaro 2017.03.18 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.45
Zöldsportos , hagyományos márciusi túráján.

Zergi 2017.03.18 09:50 - Megtaláltam
Fogtam!
Négynapos Bükki-források csillagtúrán sajnos már esőben kerestük meg.

IMG_9485IMG_9488
IMG_9489IMG_9490
IMG_9491IMG_9492
IMG_9493IMG_9494
IMG_9495 
ha2 2017.03.18 09:50 - Megtaláltam
Megleltem.

4 napos csavargás kitűnő csapattal a Bükkben. Ma megérkezett az eső,de a korábbi logok alapján már úgysincs kilátás a hegytetőről.
Szomorú hogy egyesek még túrázás közben is politizálnak(2017.01.03. logbejegyzés) a füzetben.

Toth417 2017.02.12 14:07 - Megtaláltam
Ide nyugodtan felvezethetne kék háromszög jelzés is, túl sok munkába nem kerülne, mégis tömegeket vonzana fel. Akkor viszont jobban kellene ügyelni a ládára, mivel eléggé el volt fagyva a talaj, alig bírtam kinyitni a dobozt, visszazárni és visszarejteni még annyira sem. Kár, hogy a kilátás már nem olyan, mint anno.

aldarion109 2016.11.26 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Chaba 2016.11.26 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.16
Sebesvízi hétvége alkalmával felnéztünk ide. Kilátás bár már nem nagyon van, de gyönyörű békés a hely. Eleinte féltünk, hogy nem jelzett turista út közelében van, de meglepően jó volt az út, ösvény. Köszönjük a rejtést!

dzoli1 2016.10.15 00:00 - Megtaláltam
Gyönyörű időben.

Ancs 2016.10.08 11:45 - Megtaláltam
Bükki barlangász hétvége alatt.
A Létrási vizes barlang bejárására csak délután került sor, így sétáltunk egyet a környéken, s közben meglátogattuk ez a ládát is.
Nekem tetszett a hely, akkor is, ha már nincs kilátás. Egy kis eldugott zug, ahol csend, béke és nyugalom van.
Köszi

20161008_10233820161008_103104
20161008_10453520161008_112934
20161008_11325420161008_113434
20161008_114056 
K.L. 2016.09.24 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Megtaláltam.
Sok értelme ennek már nincs. Ilyen alapon mindegyik hegyen lehetne egy rejtés.

tangotamas 2016.09.02 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ÁrpiKJ 2016.08.24 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Drótszamaras találat.
...ahonnan nem láttam a Magas-Tátrát...
Sajnos a toll probléma még aktuális, egy dátumot még ki tudtam varázsolni belőle, de többre nem futotta...

Maxi613 2016.08.20 12:46 - Megtaláltam
Egy 101 km-es bicajtúra alatt kerestem fel a helyet. Kár, hogy már nincs kilátás, esetleg átlehetne helyezni egy másik kevésbé ismert helyre ahonnan szintén szép a kilátás! Köszi!

NismoR 2016.08.04 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zferi 2016.07.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Megvan! Köszönöm a rejtést!

Csq 2016.03.27 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Köszönjük! Jávorkútról túráztunk a családdal, kellemes kis séta volt.

(Sajnos a ládában lévő egyik toll sem fogott, ha ezt tudtuk volna, vittünk volna bele egyet.)

Cica és Batman 2016.03.15 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
kosziiii! szakad a ho :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Novek&Viki-V 2016.01.02 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést.

 
XII. András 2015.10.20 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Köszönöm, jó séta volt. Csatlakozom az előttem szólóhoz: valóban magas már az újulat, így nem lehet kilátni a tetőről.

kupec 2015.09.12 13:57 - Megtaláltam
Hollóstető felől, sima ügy. Sajnos az erdő már elég magas a rejtek körül, jó időben sem látszik a Tátra, ettől függetlenül jó kis kirándulás.

 
PeterT 2015.07.19 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.05
Könnyen meglett, köszönöm a rejtést :)

NuRu 2015.05.17 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Köszönjük a rejtést!

Sanchoo és M. 2015.03.08 13:55 - Megtaláltam
Megvan, köszi! :)) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
bővebben...

GCBukk_2015038121216.jpg
 
Hey-ho 2015.01.17 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Evi&Roby 2015.01.17 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

usdfgjdsh 2014.10.18 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Hollóstető felől közelítettük meg a célt kellemes erdei sétával, a leírás példaértékű, eltéveszteni se lehetett.

Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.10.11 12:28 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy és Zéboy.

Zéboy 2014.10.11 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Köszönöm a lehetöséget.

 
Cseliboy 2014.10.11 12:28 - Megtaláltam
Köszi a relytést.

Berián 2014.10.11 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Köszönöm a lehetőséget.
A hegygerinc körül nagyra nőtt az aljnövényzet, így sajnos a kilátás már nem olyan jó.
A túra és az időjárás csodaszép volt.
A Sebesvíz szállás nagyon szép helyen van.

pikk8 2014.09.13 11:00 - Megtaláltam
Sebesvíz Panziónál töltött hosszú hétvége során. Bár az eső nem nekünk kedvezett, azért nekiindultunk... Sajnos a ködben a kilátást nem élvezhettük, de egy dagonyázós túrát azért sikerült nyomni :) köszi

dagonya
gkristof 2014.08.30 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.77
Köszönöm, édesapámmal kerestem meg. Sajnos nem láttam a kilátásból semmit.

lgergely 2014.08.30 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
Kellemes túra Jávorkútról. Sajnos a kilátásból szinte semmi nincs, egy kis résen a fák között lehetett sejteni a hajdani pompás kilátást. Most is látszott a Tátra vonulat, de a kilátás nem volt csodás.

papj 2014.08.13 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2014.08.07 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Miskolc és környéke bicajos nap 4. A létrási barlangtól cűgöltem fel magammal a bicajt, bár a terep és az emelkedők miatt leginkább tolni kényszerültem. Visszaúton viszont nagyon praktikus volt! :) Sajnos sem a párás levegő, sem a feltörekvő sűrű bozót nem kedvezett a célnak, de azért sejteni lehetett a magashegységet. Míg én a kockán állva meresztgettem a szemem, két őzgida jött legelészni tőlem 10 méterre. Ha meg nem mozdulok, még mindig ott bóklásznak! :)

picuresnagyur 2014.08.03 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
köszi :) "egyéjszakás kaland" az Upponyi-hegységben és a Bükkben, 62 km 30+ fokban :) előttem igyekezett egy fiatal pár gps-szel. Azt hittem ők is kesserek, de kiderült, hogy nem. Viszont jót beszélgettünk a játékról. A láda régen klassz lehetett, a növényzet miatt ma már kevésbé látványos. Sebesvíz felől jöttem fel és a Létrás felé igyekeztem.

 
Piroska18 2014.07.27 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönjük a rejtést!

enazati 2014.06.14 16:10 - Megtaláltam
GCTOUR közben, köszi a rejtést! :-)

bati.hu 2014.06.14 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam! gctouron megmásztuk utána a kék négyzeten csapattunk lefelé egy jót . köszi [iGC] [wapon beküldött szöveg]

kicsiogre 2014.06.14 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2014.06.14 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
gojolly 2014.05.24 14:36 - Megtaláltam
Ollé :)!

Katulyakutatók (ex riasztos) 2014.05.10 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.12
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Lillafüredről 15,5 km-es sétával levadászva. A hidegfront után/előtt viszonylag jól látható volt a Tátra (bár ezt a fényképek nem adják jól vissza), csak az időközben dússá lett vegetáció zavarta a kilátást. Azért találtunk a növényzetben egy-egy lukat, ahonnan ki lehetett látni. Gyors ebéd után tovább indultunk GCletr-hez.

Tamás&Angi 2014.04.11 15:25 - Megtaláltam
Köszönjük. Log később.

Katka 2014.03.29 10:10 - Megtaláltam
A szállásunkról, a Sebesvíz Panzióból (nagyon ajánljuk! :) http://www.zigi.hu/sebesviz/) kerekedtünk fel, aznapi túránk első ládája volt. Láttunk szarvasokat is felfelé menet. A Tátrát nem lehetett látni sajnos. Köszi a rejtést: Fonyi és Katka

 
Dr.Lada 2014.03.23 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Bükki túránk mai napján Garadnáról indultunk, így kis kitérővel ez a láda is útba esett. Sajnos a Tártrát nem lehetett látni, annyira nem volt tiszta az idő, de az Upponyi hegységet azért láttuk.:-)

 
Hegedüs Zsuzsa 2014.03.09 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Köszi a rejtést.

 
haywire 2014.03.09 13:30 - Egyéb
Megint itt, most más irányból, immár jó időben. Sajnos a Tátrát megint nem láttam, de egy jó túrát megért a láda ismét. :)

CukiMaCi 2014.02.09 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
A leírás szerint mentünk fel a ládához a javasolt parkolóhelytől kiindulva, sárga csík - piros kereszt - erdész út útvonalon, ahogy az a precíz leírásban javasolva volt. Néhol azonban, főleg a szerpentíneknél levágtuk a kanyarokat és "off roadban" próbáltuk megrövidíteni utunkat, így tettük az utolsó 300 méteren is ahol hatalmas dzsumbujon keresztülvágva találtuk meg a ládát. A hegyen vezető úton rendkívül nagy dagonya volt, csúsztunk mi jobbra-balra, le és föl, és ezt csak tetézte az állandónak modnható eső, ami végig kísért bennünket. A kocsitól oda-vissza 14 km-t tettünk meg, nem kalkuláltunk ekkora időigénnyel, de végül is abban mindannyian egyetértettünk, hogy egy remek túra volt. Köszönjük a rejtést.

Morgomedve 2013.12.01 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Vadszőlő 2013.12.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

dendeocse 2013.11.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megvan.

Zsolti66 2013.10.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94

Köszönjük a rejtést, nagyon szép volt és fantasztikus a leírás egy kivételével: kerítés már sehol sincs, ne keressétek!Indianhajo 2013.10.31 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

czlajos 2013.10.23 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megvan! A láda jó állapotban, jól elrejtve!!

M&ZS 2013.10.13 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. A láda el volt törve. Kapott egy gyors javítást. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

hacsate 2013.09.30 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
"Sajnos" felcseredtek a fák, és alig van kilátás. Akinek van kedve, menjet a Hárs hegy után lévő Nagy-Köris hegyre. Onnan jobb a kilátás.
Na de örüljünk ennek is, mert a "hatóság" kegyesen engedi ezt a ládát. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

haywire 2013.09.11 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.40
+one [wapon beküldött szöveg]

A rejteket messziről ki lehetett már szúrni. Hogy hogyan lehetne megközelíeni az jó kérdés mer turistajelzés a közelbe nincs sehol, és hát Nemzei Park területén csak azon lehet közlekedni. Mindegy, ha engedélyezve lett utólag lehe rá hivatkozni, hogy a láda miatt lett elhagyva a turistaút. :)
Nagy esőben kerestem, jól el is áztam, a Tátrát nem láttam, de nem csodálom mert semmi mást se lehetett látni ebben az időben.
A rejtést köszönöm, ha nincs a láda nem találkozok rókával az 5 méteres körzetemben. :)

 
M.Xati 2013.09.05 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
szép őszi napsütésben, végtelen nyugalomban jöttünk föl, a Sebesvíz panziótol. (ott lakunk jelenleg). köszönjük a rejtést! M.Xati&Ildikó

tóthék 2013.08.18 18:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tjanek 2013.08.18 18:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tpetya 2013.08.18 18:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tkriszta 2013.08.18 18:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

13 2013.08.18 18:20 - Megtaláltam
Megvan.

racz.tibi 2013.08.18 14:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Miskolci hosszú hétvége 6. állomása. Egy kellemes 24 km-es túra keretein belül kerestük fel a ládát. Köszönjük a rejtést!

Radián 2013.07.09 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Fantasztikus útvonalvezetésen a Sebesvíztől. :) Totyogós babával rá kellett szánni azt a pár órát, de megérte. Ugyan közvetlenül a ponttol már benövés miatt nem látható a Magas-Tátra, de cserébe egy kicsit a ritkulás irányába haladva a közelből elméletileg igen. Értem, mi esetünkben az időjárás miatt semmiképpen nem látszott volna ma.
Köszönjük a remek rejtést! :)

beczhyke 2013.07.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.28
Isteni kirándulás volt bár a gyerkőcök majdnem feladták. Köszönjük!

jozsi092 2013.07.05 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, de mire felértünk picit kitikkadtunk. Az odavezető ösvényen lévő bogárfelhők kicsit idegesítőek voltak, ezért visszafelé inkább az erdőn keresztül mentünk.

Braunka 2013.07.05 12:39 - Megtaláltam
Sajna már régóta nem látszik innen a Tátra, 4fős kirándulás, hugom kapott egy ujabb combos edzést :)

dorian 2013.05.19 15:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
Kicsit csalódtunk a kilátás miatt, a fák az égig értek!

Libor13 2013.05.18 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk! A következők a problémák: a kerítést ellopták, a létrát tönkretették, sőt ezen kívűl a Magas Tátra sem volt a helyén, szóval azt is ellopták. :D :D :D :D :D :D

Köszönjük szépen a rejtést, nagyon szép volt a táj. Jól kifáradtunk a végére.

becko 2013.05.18 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
2 nap, 55km gyaloglás, 27 láda a madárdalos Bükkben, és környékén.
Sic transit gloria mundi! A kilátást benőtte a cseperedő sarjerdő.

PSZE 2013.01.05 11:42 - Megtaláltam
Megvan! Jó idő volt, de csak az Alacsony-Tátrát láttuk.

Vsanya 2013.01.05 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

capsula01 2012.12.29 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Szép tiszta időben, láttuk a magas Tátrát

kovacsegi 2012.12.22 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Nagyon köszönjük a rejtést !Sebesvíz panziótól indultunk úttalan utakon. Tátrát nem láttuk sajnos az időjárás miatt, de láttunk helyette egy muflon kost.

dudikoph 2012.11.02 15:10 - Megtaláltam
Répáshutáról a Nagy-mezőn át, majd vissza a Pénz-pataki völgyön keresztül. Út közben láttunk egy különösen szelíd rókát, egy őzet, és egy horda muflont. Tátrát sajna nem láttunk, pára is volt, cserje is. Köszi a rejtést.

 
nazso.oszan 2012.10.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.26
Megtaláltuk. Hóban, sárban dagonyázva mentünk fel a Sebesvíz Panziótól. Épp erdészeti munkákat végeztek és a járművek sártengerré változtatták helyenként az utat. A leírást követtük, de a beígért kerítéseket és létrát nem láttuk. Ahol szerintünk a kerítésnek lennie kellett volna csak egy lyuksort találtunk. Talán az oszlopok helye. A Tátrát mi sem láttuk. A kis fák is megnőttek és sajnos az időjárás sem kedvezett nekünk. Azért kellemes kis túra volt. Köszönjük a rejtést.

MiMintTeam 2012.10.22 11:15 - Megtaláltam
ehhe [wapon beküldött szöveg]

fodorpeter 2012.10.12 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.70
Köszönet és áldás!

ML11 2012.09.16 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk :) Lillafüred felől mentünk fe. Az első 1.5 km emelkedője kellemesen fárasztó :) A Magas-Tátrát a fáktól és a párás levegőtől nem láttuk tisztán, de volt ott valami amiről úgy gondoljuk, hogy az... :) Mindenesetre nagyon kellemes túra volt

UI.: A tollból kifogyott a tinta. Sajnos nem volt nálam másik, így nem tudtam cserélni.

Bobber 2012.09.02 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Megtaláltuk:)

Egy kis túra keretében sikerült megtalálni a ládát:) Kellemes úttalan utakon megközelítve mert hát a kijelölt úton bárki meg tudja találni:)))
Köszönjük a rejtést:)

szijamijau 2012.09.02 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Lillafüredről indultunk, jó kis túra volt. A Magas-Tátrát nem láttuk a párás levegő miatt. :(
Köszi!

bgjozsa 2012.08.27 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Bükki kerékpáros kör 2/5. ládája. Azt hiszem, én is láttam a Magas-Tátrát innen.

Gabriel1970 2012.08.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Köszönjük a rejtést, Lillafüredről kemény hosszú túra volt.

AHellomarci 2012.08.10 00:00 - Megtaláltam
Meglett.

Webber 2012.07.26 13:53 - Megtaláltam
Jó magasra feljöttünk, elég sok időt el is vett a napból és nem is igen láttuk a Tátrát. De innen már csak szinte lefelé kellett menni.

acsipapa 2012.07.26 13:53 - Megtaláltam
meglett

álomfogók 2012.06.30 11:30 - Megtaláltam
Hagyományos névnapi kirándulás. Ezennel a Bükkben, tízéves GC történetünk előtti ládák nyomában.

scele 2012.05.20 09:38 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2012.05.20 06:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.08
megvan [wapon beküldött szöveg]

Hosszú hétvége a Bükkben: 9/17
Lassan szokásosnak mondható reggeli dobozolás a verseny másnapján lelcache társaságában. A Létrási barlang irányából autóval közelítettünk amíg tartott az aszfalt, majd kb 2km séta fel a tetőre. Az út egyértelmű volt, bőven a tervezett idő előtt felértünk a ládához.
A rejtek melletti bükktönkökön rengeteg laskagombát találtunk, szedtünk is belőle rendesen. A láda mellett megnőttek a kisfák, így már nem is olyan kicsik :), ezért onnan nem látni semmit, nemhogy a Magas Tátrát. Viszont kicsit odébb sétálva a még ködös, de lassan tisztuló horizonton kivehetőek voltak a havas csúcsok.
Szuper túrázós láda, köszönjük az invitálást.

lelcache 2012.05.20 06:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Toti 2012.05.05 21:28 - Megtaláltam
A 2-es útvonalat választottuk. Az étteremtől kellemeset sétáltunk a bükkösben. A tetőről jó volt a kilátás, ha a Tátrát nem is, de Szlovákiát láttuk. Köszi:
Alexa, Nóri, Toti [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

scamel 2012.04.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Megtaláltuk, a zacskót lecseréltük mert már nagyon szakadt volt.
Tátrát esélyünk sem volt látni, mert felhőben voltunk és folyamatosan esett az eső. De ez, az élményen nem rontott. Köszönjük a rejtést.
scamel, Panka, Csabi

Lempike és Sándor 2012.04.10 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Köszönjük a rejtést!

Andor és Marcsi 2012.04.08 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.08
A helyszínt Lillafüredről indulva közelítettük meg. Először a sárga vízszintes, majd a piros kereszt jelzésű turista útvonalon haladtunk. Az utolsó 2-300 métert jelöletlen földúton tettük meg. A helyszínre érve pazar kilátás fogadott és mi is láttuk a Magas Tátrát. A megadott hosszúsági érték pontos volt, de a szélességi koordináta nálam 48° 5,381 volt. A szakadt, műanyag szatyrot, amibe a doboz bele volt téve, cseréltem, de a régit is mellé tettem.

 
hgabor1 2012.03.25 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Mi is küzdöttöttünk a hóvirágokkal, egy picit a szintkülönbséggel, de leginkább azzal, hogy találjunk egy helyet, ahol az ígért panoráma látszik... ugyanis a fáktól semmit sem láttunk túlságosan, lehet, hogy a kerítésre kellett volna felmászni? :)) Na mindegy, majd legközelebb!

akosgy 2012.03.18 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Barlangászós hosszú hétvége lezárásaként battyogtunk fel a Létrás-tetőről a hegyre. Kicsit párás volt az idő, Tátrát így sajna nem láttunk, de a Bükk mindig szép. :) Köszi!

nordia 2012.03.16 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.59
Nem volt könnyű leküzdeni a nagy szintkülönbséget, de a táj látványa kárpótolt minket mindenért. A sok hóvirágnak nehezen tudtunk ellenállni, legszívesebben hazahoztunk volna egy pár szálat.

kissss 2012.01.14 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltam, köszi a rejtést! g

Robicki 2012.01.10 17:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.45
+t

pero 2011.12.30 11:49 - Megtaláltam
megvan

akassa 2011.12.30 11:49 - Megtaláltam
Megvan [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Zsiráf 2011.11.27 12:03 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 33.8km

pozoli1 2011.11.20 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltam. Magas-Tátra helyett telfel köd volt, viszont minden szép zúzmarás. Köszönöm.

Mr. Fülixáj 2011.11.11 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
A ládát két hete találtam meg, de sajnos csak most lett időm bejelenteni, mert azóta permanensen, mindig volt valami fontosabb. Most is lenne, de azt mondtam hogy ebből most már elég, előbb szórakozom egy kicsit.
Ezt az állapotot már nagyon rühellem. Évek óta ez megy.
De múlt héten legalább kiderült, meddig tart még.
2012. március 1-ig, konkrétan.
Ekkor fog megszűnni a munkaviszonyom ugyanis.
Meg az a nagy büdös blokk is kb. ugyanekkor megy le.
Persze csak akkor, ha addig megcsinálom a házifeladatot.
Úgyhogy megyek is vissza dolgozni gyorsan.
Ja, hogy miből fogok megélni azután ?
Természetesen a DXN-ből. Részletek a reglapomon.

Fentiek miatt nincs élménybeszámoló.
Van helyette jövőkép.

2011.11.25.

kisscad 2011.11.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltuk.
A Tátrát nem láttuk, de a szép idő mindenért kárpótolt.
Érkezéskor egy muflon falkát riasztottunk el a láda környékéről.
Köszönjük a feladatot!

xcvii 2011.10.31 14:31 - Megtaláltam
Köszi!

Zsupeda 2011.10.16 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.04
Először rossz helyen fordultunk le.De!Végül meg lett.A leírás eléggé félre vezetett.Köszönjük a rejtést.

pistikata 2011.10.16 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Mai első ládánk. Hidegben, de verőfényes napsütében. Mi is láttuk a Tátrát4 :-)
Köszi!

Vandor 2011.10.02 13:10 - Egyéb
Majd 4 éve egyszer már megtaláltuk ezt a ládát. Ma barátokkal jártuk a környéket és kirándulási célpontként adta magát a láda - legalább megmutattuk az azóta született kisebbik lányunknak is, hiszen Ficánka is 2 évesen "mászott" fel ide -, mert nem a Váci utca vagy Lillafüred zajos kavalkádjára, inkább az őszi erdő varázsára vágytunk.
Erre kiválóan alkalmas is volt Sebes-víz felöl. Sajna a Tátra tényleg már csak ügyeskedés árán látható, hiába a csemetés is megnőtt.
Köszönjük a rejtést, ismétlésként is sok szépet adott.

Yoe 2011.10.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.05
ok

DTi 2011.09.25 11:00 - Megtaláltam
Sajnos párás volt, nem lehetett messzire látni. A láda jó állapotban van.

halindaattila 2011.09.04 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! Miskolc Herman Ottó emlékpárból indultunk idáig.
A Tátra alig látszik nem beszélve arról, hogy a környező fák egyre nagyobbak és korlátozzák igen erőteljesen a kilátást. A rejteket adó fáról illetve a hegycsúcsot jelző kőrakásról még lehet éppen fényképet készíteni!

 
Puszkany 2011.09.03 10:44 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Hz 2011.09.03 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Kerékpáros kupa: 40.8 km

 
pahe 2011.08.21 13:09 - Megtaláltam
Kellemes túra Jávorkútról. Köszönjük!

Herr Minó 2011.08.15 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.48
Mi a Sebesviz felöl közelítettük meg a ládát. Kezdetben még segített a leírás, de aztán a túristatérképünk már nem volt olyan részletes, mint amit a láda igényelt volna. Így leginkább csak "érzés" alapján jutottunk fel a hegy tetejére, és ott leltük meg a kerítést, ahonnét már egyenes volt az út...
A hegyeket mi sem láttuk, talán sejtettük, hogy irányban állunk, de szerintem már inkább a növényzet az, ami gátolja az észlelést.
Lehet, hogy érdemes lenne valahová átvinni a ládát ?

A kirándulás ettől eltekintve jó volt, köszi

MGY69 2011.08.11 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.67
Csodálatos környék. Lillafüred felöl érkeztünk és Hollóstető felé mentünk le a hegyről.
Tiszta időben érkeztünk de nem igazán láttuk a Tátrát. A magas növényzet is takart, de lehet, hogy kis távcsővet vittünk. A doboz törött. A doboz tartalmát beletettem egy szatyorba és úgy vissza a dobozba, hogy tovább ne ázzon.
Köszi a rejtést: MGY69 és Kristóf
ui.: egy kis "kincs" nem ártana a ládába, mert az ifjú keresöket még az is motiválja.

M.Kristóf 2011.08.11 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
köszi a rejtést. M.Kristóf

mayagabor 2011.08.04 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
A párás időben nem láttuk, a megnőtt bokrok is takarnak.... A láda alja törött, cserére szorul.

BRAVO2.0 2011.07.13 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Az 1507-es szegedi cserkészcsapattal a környéken táboroztunk, Tamással a kaposvári cserkészek közül úgy döntöttünk nem hagyjuk ki ezt a ládát. Bár a Tátátrát mi sem láttuk, azért elhisszük hogy ott van :-)Megérte, tetszett, kösz!

sophegyi 2011.06.29 12:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg] a novenyzet mar eleg magas, elegge takar, nagy hegyeket lattam, neha meg havas csuccsal, lehet, hogy lattam a Tatrat? :) (tavcsovel neztem )
A surun piroslo szamoca isteni.

gabor.olah 2011.05.21 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

GCBukk_20110521153803.jpg 
ILKO Maganiskola 2011.05.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Fantasztikus és gyönyörű. Hihetetlen ez annak aki egy alföldi városban él.
Éjszaka a természetben és reggel irány a láda a barátokkal.

Inke 2011.04.25 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.52
bár a tátra nem látszott a kilátás nagyon szép

szlaura 2011.04.23 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Lillafüredtől sárga-, majd piros + jelzésen. Majd tovább a GCletr - GCmassa irányába. 20 km-t sétáltunk, jól elfáradtunk :) A Tátrát sajnos nem láttuk. Köszönjük

turulteam 2011.04.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.65
A táj nagyon szép volt és rengeteget sétáltunk hogy megtalálhassuk de megérte. Köszönjük az elrejtést...

SünVeedee 2011.04.09 12:50 - Megtaláltam
Megvagy!

EmesESE 2011.04.09 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
A lányomékkal közös megtalálás, bár ők nem ládáznak, de a bükkbe szívesen elkisérnek felderítő utjainkra.
Mikor felértünk a hegytetőre, kiderült, hogy ők már ezt a ládát valakivel egy korábbi túránjuk során megtalálták, úgy, hogy sokáig nem kellett keresni.
Most közösen a Sebesvizi túristaháztól közelítettük meg a hegytetőt, nem a szerpentinen, hanem a rövidítéseken haladtunk, mert este egy családi program is be volt még tervezve.
A Sebesvizi túristaház szerintem a bükk egyik legszebb, legnyugodtabb helye, szeretek itt lenni.
Mi a Magas-Tátrából semmit sem láttunk, bár a szél jól fújt, igy nem is sokat tartózkodtunk a hegytetőn.
Köszönöm a rejtést, hogy okom volt ismét vissza térni ide.

 
lehotaiz 2011.02.27 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Szép, napsütéses időben sikerült megtalálni.
A Tátrát most sajnos nem lehetett látni, de ezt nem bántam...

smafu 2011.01.08 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
4 éjszaka Alsóhámoron, 5 új ládával. GCMass-GCletr felől, a havas-csúszós Jávorkői erdészeti úton. Svéd autónak otthonos környezet :) A Sebesvíz panziónál parkoltunk, majd a 2. leírást követve érkeztünk a ládához. Kilátás sajnos nem volt, a köd miatt kb. 80 m volt a látótávolság. Valaki hagyott benne egy melegétkezési utalványt, hogy a következő megtaláló igyon egy teát az egészségére, de az december 31-én lejárt sajnos, és a közvetlen előttünk járó (magpet, akinek ezúton köszi, hogy mi már egy zacskó nélküli, kulturált dobozt találtunk) is már januárban találta meg a ládát. Visszafelé megebédeltünk a Sebesvíz panzióban.

magpet 2011.01.07 13:40 - Megtaláltam
Kedves ismeroseim kulonfele barlangokban bolyongtak, kozben en csodaszep maganyos turat tettem a teli Bukkben. Koszonom a rejtest!
Egy pici eszrevetel: ketseg kivul a kerek ota az emberiseg legnagyobb talalmanya a magatol lebomlo nylon stanecli. De nem geolada-csomagolasra! A ladan kivul, felig-meddig ahhoz hozzabudosodve egy szetfoszlott szemethalom vart, ami nem szep. Igy mindenki utolagos engedelmevel elszallitottam a hulladekott.

Jel
Les
savoli 2010.11.06 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.30
3. ládánk, bár nem régen kezdtük.
Szeles időt választottunk, hátha akkor tisztább a levegő, de tévedtünk.
Lenn 19 fok volt, fenn 11 és iszonyatosan fújt a szél.
Sajnos a Tátra így sem volt látható. A kilátást egyre jobban gátolja a cserjés és a fiatal fás.
Egyébként nagy élmény volt, az őszi bükk csodálatos.
Köszönjük a rejtést! :)

szemlédi 2010.10.30 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Mekkvan!

kolegergo 2010.10.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést! Sajnos 1x eltévedtünk, de megérte megkeresni! Foltokban láttuk a Tátrát.

sirgalahad 2010.10.16 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Azt terveztem hát mára
Rálátok a Tátrára
Nem fog menni, már átlátom
Arra csak a párát látom

 
tothadi03 2010.09.25 13:00 - Megtaláltam
Mi sajnos nem láttuk a Magas-Tátrát, de azért köszi a rejtést!

ellus 2010.09.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltuk Ádám fiammal másodszor is, csak sajnos az első alkalommal a bejegyzés nem sikerült az elfelejtett jelszó miatt. A ládáig vezető utat a tuhu és az Oregon 300 segített, mondhatom tökéletes összhangban

MaJa 2010.08.20 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.32
A hosszú hétvége első megtalálása "Reggel"-ékkel. Sajnos a Tátrát nem igazán láttuk, ám a környezet és az idő igazán kirándulásra való volt.

Reggel 2010.08.20 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk!

Log és képek később...

mendi_es_zoli 2010.07.02 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Létrási-vizesbarlang felől közelítettük meg a ládát, majd valahol a fele körül kapcsolódtunk be a második alternatív útvonalba, de - hála a hibátlan,részletes leírásnak és a turistautak.hu térképének - a GPS-t be sem kellett kapcsolnunk. Jött velünk Bence, az unokaöcs és Drazsé, a kutya. Ez volt az eddigi legkomolyabb megtalálásunk, magunkhoz képest kiadós sétát igényelt. A Tátrát csak nyomokban fedezhettük fel, viszont láttunk őzet, szarvast, ráadásul éppen most érik a szamóca a láda körül.
Köszönjük a rejtést!

vakond87 2010.06.10 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Megtaláltam. A Gcletr újra rejtése, és a Gcgori pótlása keretében. Egyre nagyobb a növényzet, már maga a kilátás is lassan elmúlik. Köszönöm a rejtést!

zöldfülű 2010.06.09 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Létrástetői lazulás egyik találata - nem túl sok kilátással: sajnos (jobban mondva szerencsére) a napsütésnek hála, jó párás volt a levegő. De valamit mint ha láttam volna...

Köszönöm a rejtést

misee 2010.05.04 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.58
Már rég szerettem volna levadászni, de valahogy sosem esett útba. Sebaj, most a szakadó esőben Manóval megleltük. Bár egy fél órát az esernyő alatt kellett szobrozni... :)

Epitaph 2010.04.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Nem láttuk a Tátrát, Viszont szarvast a gidájával igen :)

Nyúl 2010.04.17 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.49
Tényleg érdemes ide kirándulni. Bár egy terhes anyával és egy 9 hónapos aprósággal az út talán egy picit hosszú volt.

MoLaca64 2010.04.11 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Az időjárás nem volt kegyes Hozzám, a Tátra helyett csak négy vaddisznót láttam és rengeteg hóvirágot. A ládát simán megtaláltam. Köszönöm a rejtést. (P.S.: a zsákot kicseréltem, mert szét volt szakadva.)

Fortunata 2010.04.03 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.38
Tátra nem volt, de cserébe ezer hóvirág mindenfelé.

nyuszt 2010.04.03 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.84
A hétévgi kirándulás során egy kis kitérőt téve felkerestük ezt a helyet. Sajnos a Tátrának (valószínűleg az volt) csak a konturja látszódott.

Evetke 2010.04.02 10:13 - Megtaláltam
Húsvét mellékhatásaként.
Virágos.

osibring 2010.03.19 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.06
Utolsó havas élmény (reméljük) az idei időjárás váltáskor. Volt hó, jég és latyak valamint egy kis sár is! Alföldi bringásoknak fárasztó mulatság volt, de megérte.

gordogok 2010.03.19 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Bringával növeltük az élményeket néhol 20 cm-es hóban.

 
Petrukkio 2010.03.19 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Sajnos a Tátra nem volt látható! :) Gyakorló túra alkalmával kerestük fel a helyet. Köszönjük a rejtést!

Dadoo 2010.01.31 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Remek a leiras, bar a vegen mar inkabb hagyatkoztunk a gpsre, mivel a hatalmas hoban rettenetes volt haladni a kulonbozo (hosszabb) utakon. A kamasli kevesnek bizonyult a terdig ero hoban. :) Szakado hoesesben sikerult megtalalni a ladat, alaposan betemetve hoval es sziklakkal, igy nem lattuk sajnos a Tatra csucsait, de nyaron, jo idoben mindenkeppen ellatogatunk meg ide! Mindenkeppen sikerult egy felejthetetlen turat osszehoznunk. nem gondoltam volna, hogy a Bukk ezen reszen egy 820 meter magas csucsot fogunk "megmaszni".
Osszefoglalva koszonjuk a rejtest, remek a kornyezet, de ha akad meg olyan elmebeteg mint mi, es a kovetkezo napokban nekiindul megkeresni a ladat, jotanacskent mondom: ne tegye:) 40-50centis hoban nem egyszeru a haladas :)

 
Saláta Bogi & Sanya 2010.01.23 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Kis kerülővel ugyan de megtaláltuk. A Tátra csúcsai halványan, de látszottak. Köszönjük a rejtést!

norko 2010.01.01 14:30 - Megtaláltam
A Tátra nem látszódott, csak sejteni lehetett...

gabortel 2010.01.01 12:02 - Megtaláltam
Hát, most nem láttuk a Tátrát.

Bróthág 2009.12.28 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Ez az első "igazi" ládánk. Eddig csak út mellettieket találtunk, de most megpróbálkoztunk egy gyaloglóssal is. Jávorkútról indultunk egy könnyűnek hitt családi kis sétára. Apa, Anya, Toti (4éves fiunk) és Eszter (7éves kislányunk). A GPS szerint 3km, és csak a végén meredek egy kicsit. Nagyon hideg, de napsütéses időben minden jól indult. Az éjszakai friss 2cm-es hóban csak a mi nyomunk és az állatoké volt látható. A felénél kezdődtek a nyafogások, és a nyakba vételek. Az út gyönyörű, érdekes volt mindenkinek. Az utolsó 600m-re a lányok már nem vállalkoztak (innen emelkedik, és a szél is szinte viharossá vált), úgyhogy Toti a nyakban csak a fiúk mentek fel a ládáért. A csúcson már tényleg szélvihar volt és nagyon hideg, ezért nem tudtunk gyönyörködni a látnivalókban, ami tényleg lenyűgöző. Majd visszajövünk nyáron.

Megvan 
bortel 2009.12.28 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
OK

fotóRT 2009.11.21 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Szép hely :)

artemis 2009.10.23 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
A ládát másodszori próbálkozásra találtuk meg. Első esetben rohannunk kellett vissza az erdei vasúthoz és nem akartunk kockáztatni. Második alkalommal már hagytuk időt bőven a keresésre. Mindkét esetben a vasút végállomásától indultunk. Sajnos aznap olyan köd volt, hogy orrunkig alig láttunk el, nem hogy még bármi kilátást élveztünk volna. A sétát mindenképp élveztük.
Köszönjük a rejtés! Diána & Gergő

űrkuszmusz4 2009.10.04 13:00 - Megtaláltam
Második nekifutásra meglett. A Tátrát csak azért láttuk,mert már nagyon akartuk látni.
A kilátás valóban gyönyörű, köszönjük.

Tibike a hegyről 2009.09.27 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Másodszori nekifutásra, de megtaláltuk. Nagyon jó a leírás, de mi próbáltunk rövidíteni, jól eltévedtünk( 3 óra alatt értünk fel). Nagyon szép hely, szerintem, már nem sokáig lehet látni a Tátrát, mert meg fognak nőni a fák...
Ja a ládát beleraktuk egy fehér zacsiba, hogy biztosan vízálló legyen.

Köszönjük!!!

Nono&Andris 2009.09.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltuk!
Vasárnap ebéd utáni könnyű kis 5,5 km-es séta. Az útvonal nagyon tetszett, csak nem értem miért van ennyi kerítés a mindenség háta mögött, fenn a hegyen! Na de mindegy. Hazafelé már kicsit ránksötétedett, de ez nem volt gond. Nagyon jó, nem "drive-in" láda.
Sajnos első nekifutásunkkor (kb. 3 hete) hazahajtott az eső, de most, másodszorra, meglett.
Zsizsa, Szunyi, Nono és Andris.

Nono - Logol
A "Kiccsapat" + Arti
Arti
LaLee 2009.09.19 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Megtaláltuk!
Miskolcról tekertünk fel, sajnos a Tátrát nem láttuk, mert erősen ködös volt az idő. Régen kiszemeltem ezt a ládát, csak nem esett soha sem útba. Mivel a Tátrát nem láttuk, ide még egyszer visszatérünk!

Köszönjük a rejtést!

LaLeeQ Q
nogacsalad 2009.09.12 18:47 - Megtaláltam
Log később...

 
tibor9 2009.09.12 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
A Tátrába készültünk, de ott péntek éjjel vihar volt, így felkerestük "ahonnan láttuk a Magas-Tátrát". De párás volt az idő, így csk képzeletben láttuk.
Éva, Pisti, Tibor

szlado_es_hunano 2009.08.28 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.26
A Ledenczky-út felől mentünk fel, könnyen meglett, bár először a somszédos "dombtetőre" másztunk fel (nincs GPS-ünk), onnan is szép a kilátás.
Visszafelé megnéztük az Erdészeti emlékművet. Ha valaki mesebeli kicsi fenyvesre és szokatlan mikroklímára kíváncsi, akkor mindenképpen érdemes lemenni és az elefántcsapásokon körbejárni a területet.
Zolkóci (3 éves), Judit és István

kovacsge 2009.08.22 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.60
Megvan! A Tátrát ugyan nem látni,de így is naon sép! Gegemix [wapon beküldött szöveg]

markoga 2009.08.21 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Kítűnő rejtés, gyönyörű környezet, a Sebesvíz panziótól közelítettük meg. Köszönet!

grolee 2009.08.19 19:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Megvan. Sajnos a Tátrát már nem láttuk de jó rejtés volt, köszönjük.

Rita & Roli

Culinan 2009.08.18 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Megtaláltuk Olival! :)

wikka 2009.08.14 20:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Szép környezet, sajnos ránk sötétedett, ezért nem láttuk a Tátrát...

Wiktor, Kápi és Bea

Davestator 2009.08.14 10:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

SirLes 2009.08.13 12:45 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

iminyimi 2009.08.06 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Jávorkúton nyaraltunk.Közben 1kis ládakeresés.
Visszaúton bőrig áztunk.
Köszi a rejtést!

tomkess 2009.07.20 12:10 - Megtaláltam
Lillafüredről a Savós-völgyön át jöttem fel a piros jelzésen. Később az egyetlen eltéveszthető kereszteződést sikeresen eltévesztettem, hamarabb letértem balra. Nem, inkább jobbra...vagy mégis balra...jobbrabalra...ööööö na mindegy. Ez volt az a pont ahol BEKAPCSOLTAM A GPS-t. Végül nagy kerülővel a 3-as útváltozat " N 48° 5,207' E 20° 34,099' 767 m [GCBukk+Balraföldút] " pontjába jutottam, innen már könnyen ment. A Tátrát nem lehetett látni.

attila32 2009.07.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
OK!

BenderB 2009.07.18 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.36
Családi összeröfögés a Garadnán. Gyerekzsivaj, ordítozás megúnás. Kicsit szétnézés mondás, majd ládakeresés. Túra elhúzódás, késés, magyarázkodás. Szerencsére rettenetes felhőszakadás kezdődés, megszidást felülírás! :o))))

 
Murus 2009.06.20 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
[wapon beküldött szöveg]
Bükki hétvége, rokonlátogatással egybekötve.
Cica elemében volt, miskolci és sokat járt a Bükkbe túrázni. Jó hosszú séta volt, emelkedőkkel, de élveztük. Az idő kicsit beborult, de fenn szépen sütött a nap és szerintem láttuk a Magas-Tátrát! A logbookban sajnos elírtam a dátumot. Murus és Cica

Somate 2009.06.19 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Biciklivel kerestük meg, a Lusta-völgy felől. Lefele a Jávorkúti úton jöttünk.
Somate, qtatom

Biciklivel
Safi 2009.06.11 17:15 - Megtaláltam
Osztálykiránduláson voltunk. :o)

 
epés remete 2009.06.11 17:10 - Megtaláltam
:-) Osztálykirándulás keretében a fél 4.b lelkes kíséretével találtuk meg! :o)

Megvan! :o)Lili logol
 
Kuzsella 2009.05.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, első ládánk.... :)

tunmy 2009.05.09 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! És Láttuk a Tátrát kicsit!

TUNNY PRAX TUNMY

Hedgehog Team 2009.04.13 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Nagyon szép időt fogtunk ki, az oda vezető útvonal és a kilátás is gyönyörű szép. Sajnos a Tátrát nem láttuk, túl párás volt a levegő. Sebaj majd legközelebb;) Köszi a rejtést.

odafelelada
kilatas a tatralatoroltatralato
Száz20 2009.04.13 12:10 - Megtaláltam
megvan!!!

Meli & Tibi 2009.04.12 00:00 - Megtaláltam
Szép a kilátás, viszonylag könnyű megtalálni.

Fazék 2009.04.05 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.16
A Sebesvíz panzióig autóztam, utána viszont annyi volt a segédpont, hogy inkább tuhu alapján célírányosan haladtam. A tavasz kicsit megkésett, a hóvirágok még csak most nyíltak. Szép a hegytető, persze a Tátra itt is csak igéret maradt. :(

mike andros 2009.03.08 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Nőnapi ildikónakújbakancskipróbáló túra. Nagyon szép időben, hol sárban, hol hóban, ládánál nagyobbacska széllel.
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Mike

Povi 2009.03.07 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Barlangtúra után, Létrás-tető felől jövet.
Nagyon szép a kilátás, bár a Magas-Tátrát sajnos most nem lehetett látni.

acosh 2009.01.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Kicsit bekavartunk a kerítésen belülre, de aztán meglett a láda. A sikert kicsit árnyalta, hogy egy magányos kesserrel értünk oda szinte egyszerre :-)

fkmaster 2009.01.17 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
A Sebesvíz Panziótól indultam és a piros jelzéstől a rejtés felé viviő nyomokat vettem észre a szűz hóban. Így meredekebben, de pár szerpentint levágva jutottam fel a lezárt kerítésig. Itt kerültem ki a bent lévő kessercsaládot, akik így csak utánam jutottak fel a rejtőfához. A hóban és fagyban legalább 10-15 percet igénybe vett a láda előásása és sajnos a Tátra sem látszott. Köszönöm a rejtést, a kirándulás érdekes volt!

galignum 2008.12.29 00:00 - Megtaláltam
Sebesvíz panzió felöl közelítettük meg a rejtekhelyet. A leírás nagyon jó. Ha nem lett volna kütyü akkor is könnyen megtallható. A kilátás valószínüleg csodálatos lehet, sajnos mi ebből semmit nem láttunk a gyorsan közeledő felhők miatt

hege_gabor 2008.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.78
Gáspár és Hegedüs család

grajczy 2008.11.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
első ládánk volt, meghozta a kedvünket a geocaching-hez!lillafüredről indultunk,jó kis túra, kellemesen elfáradtunk! Peti,Bábi, Gyuszi bácsi

Hegyo 2008.11.08 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.06
Barlangászás közben.

bodorkos 2008.11.07 14:00 - Megtaláltam
Egesz napos tura 1 ladaert :) Utvonal: Bukkszentkereszt, Lillafured, gcbukk, Bukkszentkereszt. Szep kilatas, konnyu talalat.
Koszi a rejtest, Sanyus + Edit

dano 2008.10.26 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Erdőkön átvágva Sebesvíz felől szürkületben mentünk, sajnos a Tátra nem látszott, de a Bükk mindig gyönyörű. Visszafelé mivel már majdnem korom sötét volt, így az úton jöttünk, de így jóval hosszabb volt, ráadásul a végén a sűrű bozotón is át kellett vágnunk...
Az eddigi legizgalmasabb ládánkat megtalálni viszonylag könnyű volt, a keresztfiam és sógórjelöltemmel jártuk meg a csillagtúrát...

bemasoft 2008.10.24 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Sajnos nem volt tiszta az idő, de így is szép volt. A láda egy szakadt nejlonban volt, ezt eldobtuk. A rejtés kicsit feltűnő, de bízzunk benne, hogy elég messze esik a várostól ahhoz, hogy buli legyen fölmenni és ellopni.

Hegymeg 2008.10.24 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Ómassáról érkeztünk Csipkéskúton és a Nagy-mezőn át egy jót túrázva. Sajnos a párás idő miatt a Tátra nem látszott, de az őszi Bükk nagyon szép színes volt. Sokan kirándultak, de a láda közelében nyugalom volt, így ott ebédeltünk.
Adri, Ildi, Kata, Zsófi, Balázs, Gergely, Tamás, Zoli, Panni és Gyuri

CSS Team 2008.10.19 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Tegnap a közeli Istvánlápai-barlangban túráztunk 11 és fél órát. Ez az ország legmélyebb barlangja, 250 m mélyre lehet lemászni. Szuper volt! Ma a környéken túrázgatunk, gyönyörű őszi idő van, nagyon szép a táj, és nagyon szeretem a Bükknek ezt a részét! A Tátrát sajnos nem láttuk, csak sejtettük, hogy arra lehet, de magáért a kilátásért is megérte felmenni a ládához.

Nearseer 2008.10.11 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.30
Lillafüredről indulva értünk ide. A tátrát sajnos nem láttuk nagyon párás volt a levegő. A környezet, a túra szép volt.

Nearseer

Ich.. 2008.09.27 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.16
Sajnos a Tátra nem látszódott, ennek ellenére nagyon élveztük a Bükk fennsíki sétánkat. Szokásos startpontunkról, Bánkútról indultunk, majd Csipkéskút és Jávorkút után következett a Vargai-Kurta bérci láda megkeresése. A geocachingbe beavattuk Ricsit, akinek nagyon tettszett a dolog. Visszafelé Nagy-Hárs, Nagy-Kőris, Kis-mező, Nagy-mező, Bánkút volt az útvonal. Csodás élmény volt, köszönjük a rejtést.

Stn72 2008.09.22 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Magát a területet "nehezebb" volt megtalálni, mint magát a ládát!
Szinte kiabált - 'itt vagyok, találj meg!'
Még szerencse, hogy ennyire kisforgalmú a hely, mert más körülmények között ez is már csak virtuális lenne...
...a hely gyönyörű, a panoráma nem különben... s tényleg, még a Tátrát is látni, meg a bánkúti "gombát"...

hedgehog 2008.09.06 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Az Andrássy találkozó keretében jöttünk el ide a Sebesvíz panziótól. Nagyon szép a környék, mindenkinek tetszett. Köszönjük a pontos leírást a megközelíthetőségről. Andrássyak, Palotásék, Benedek, Évi és hedgehog

krisbálád 2008.08.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Lillafüreden hagytuk a kocsit és a kisvasúttal mentünk Garadnáig. Innen a zöld jelzésen a Sebesvíz panzióig, majd követtük a leírást. A ládát könnyen megtaláltuk, de a Magas-Tátra a párás levegő miatt most nem látszott. A ládától visszamentünk a piros keresztig, ezen majd a sárga jelzésen jutottunk vissza Lillafüredre. Szép túra volt, a jelöletlen szakaszokon nagyon hasznos volt a részletes és pontos leírás. Köszönjük.

BB_BA 2008.08.30 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez volt az első ládánk, ennek ellenére könnyen megtaláltuk.

Az úton felfelé belebotlottunk egy őzgidába, és a mamájába. Sajnos mire előkaptuk volna a fényképezőt, eltűntek a fák között.
Köszönjük a rejtést, remek délelőttöt töltöttünk a felkutatásával.

BB+BA

galgo 2008.08.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.48
A Sebesviz Panzió felől támadtunk. A műúton is érdemes figyelni, mert több víznyelő barlang is van, ami csodálatos látvány.
A túra nem túl nehéz, a leírás alapos. A láda nagyon könnyen megtalálható.
Feltételezem a rejtés óta a bekerített rész csemetéi mér nagyon megnőttek, így aztán a gyerekeknek, és az alacsonyabbaknak egyre szűkül, és hamarosan bezárul a kilátás.
Én megtaláltam a kilátót, ahonnan próbáltam a Tátrát keresni a sűrű levegőben. Mi belemagyaráztuk, hogy ott a távolban sejlik. Egyébként, aki szeret jelzetlen utakon kóborolni annak igazi csemege.
Hazafele jövet talán az utolsók egyikét láthattuk, már ami a mészkőégetést illeti. Pont az előkészületek vége felé jártak.

Köszi:

galgo és era

Innen indultunk
 
G1 2008.08.17 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Ezzel a kereséssel másnak is élményt szereztünk, mert ők még sosem csináltak ilyesmit. Persze a túristaútvonalat ahol lehetett, levágtuk. Ezzen nagyjából megfeleztük az útvonal hosszát. :)
Sajnos a Tátrát nem nagyon láttuk a párás levegő miatt. :(

TCsapat
nano 2008.08.06 13:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Timcsy 2008.07.28 00:00 - Megtaláltam
Hosszas túra után,de sikerült megtalálni!Az út leírása nagyon jó volt, könnyen feltaláltunk!Sikerült találkozni egy anyaőzzel, és 3 kicsi gidával is útközben.
Köszönjük szépen a rejtést, a Tátra körvonalait sikerült megtalálni.
Timcsi@Andris

POZOLI 2008.07.19 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Remek a rejtés! Másik úton lejönni, visszafelé olvasás miatt nehézkes feladat.

kingcorn 2008.07.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
A ládát könnyen megtaláltuk. A Tátrához nem volt szerencsénk:(

zsakar 2008.07.02 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
.

Donika 2008.06.22 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Sebesvíz felől közelítettük meg a ládát. Szép, nem túl nehéz út, pazar panorámával bíró célpont. Gratulálunk a Rejtőnek az ötlethez és a kivitelezéshez!

kb ibic 2008.06.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megvan

Trantor 2008.06.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Jól elfáradtunk mire a gyerekekkel Hollóstetőről felértünk, de megérte. Valóban sok kullancs van errefelé, nem árt óvatosnak lenni.

Tapsi 2008.06.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Két évvel ezelött próbáltuk becserkészni ezt a ládát GPS nélkül, de akkor nem sikerült. Most a BMSz gyakorlat alkalmával voltunk Jávorkúton, és a lányokkal gyakorlatilag gond nélkül felmentünk, az esős idő ellenére épp a csúcson gyönyörű napsütés fogadott, így egy klassz pikniket is csaptunk.

Morcos61 2008.05.11 12:47 - Megtaláltam
A pára miatt sajnos nem igazán láttunk messzire, de az ide vezető út sem volt mindennapi.

Morcos61 Katka Janó

Rend a lelke mindennek :-). 
gav 2008.05.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Amint meglett a láda, ott helyben nekiláttunk az uzsonnának, e közben jött az újabb láda kereső brigád. Előttünk délben voltak ott utoljára, úgyhogy "nagy" volt a forgalom e szép helyen. Kösz.

mucik 2008.05.10 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Az útvonalleírás nagyon jó, bár visszafelé nem annyira követtük. Tényleg láttuk a Tátrát, bár épp akkor kezdett el esni.
Mucik

bigdark 2008.05.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Nagyon jó volt a ládához vezető út, szép volt a kilátás. Sajnos a Tátrát nem láttuk, párás volt a levegő. Első geoláda megtalálásra irányuló túránk volt, nagyon éveztük. Ajánlom mindenkinek a hely felkeresését, azonban mindenki maradjon a kijelölt útvonalakon. Mi megpróbáltuk lerövidíteni az utat, több, kevesebb sikerrel.
Köszönjük az elrejtést.

tom+gigi+dani 2008.05.01 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
A képeket előzetesen nem tudtuk megnézni, így csak a koordinátákra kellett hagyatkoznunk.
Jó 10 méterrel odébb jelzett a kütyü, s mikor már majdnem feladtuk a megtalálást, egy utolsó ötlettől vezérelve megvizsgáltuk ezt a fatörzset is, mint jó lehetséges rejtekhelyet.
A kisvasút Garadna-patak végállomásától "toronyiránt" közelítettük meg a helyet. A kilátás tényleg szép, és a túra is kiadós volt.

Pazuzu 2008.04.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Jó régóta szemezgettem ezzel a ládával, és most négyesben, Hunor komondor kutyi kíséretében sikerült is könnyű vasárnapi sétával meglelni. A Sebesvíz panziótól mentünk fel, és egyenesen odavezetett az erdei út. A Tátra sajnos nem mutatta meg magát, de azért így is nagyon szép volt a túra egésze.

Vértes 2008.04.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
oke

Lacipap 2008.04.24 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Szerencsésen megtaláltam! Hogy miért volt szerencsém? Hihetetlenűl szép időt kaptam erre a napra! Semmi nem zavarta a természet szépségét! Napsütésben szélcsendben ballagtam fel Hollóstetőről a kilátó ponthoz. Nem egy kifejezetten nehéz túra. A tavaszi lombfakadás és az erdei virágok pedig egyenesen csodálatossá tették. A Tátrából egy nagyon keveset lehetett látni, párás volt a levegő az alacsony Tátra felett.
Ez egy remek délután volt! Köszönet az elrejtőknek.

 
Selmo 2008.04.20 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Nagyon szép panoráma . Nekünk szerencsénk volt az idővel, de a Tátra szégyenlőssen fátyolba burkolózott.Köszönjük a rejtést!

nervus 2008.04.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk, kis csúszkálás után :) Szép a táj, sajnos a tátrát a felhők miatt nem láttuk. Felfelé szakadó esőben, lefelé ragyogó napsütésben, hazafelé szakadó jégben...

Bender 2008.04.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Aprótúra Nervussal és egy muglival :)
Indulás Lillafüredről d.u félegykor szakadó esőben. A Sárga sáv majd a Piros kereszt jelzésen. Az első 300 méter emelkedő 1 km-en kissé brutális volt főleg, esőben, de mire felértünk elállt :) Útközben kisütött a nap is. A ládánál elég tiszta idő volt, de annyira nem, hogy a Tátrából bármit is lehessen látni :(
Lefelé a Piros sáv jelzésen mentünk. Szakadó esőben érkeztünk a kisvasút állomására. Visszafelé még egy ultrabrutális jégeső is elkapott, de szerencsére mire leértünk vége lett. Nekem nagyon tetszett ez a kis séta. 18 km kb 600m szintkülönbséggel.
És foltosszalamandra hegyek voltak mindenfelé. szlalomozni kellett köztük

Nyugi
Levedi 2008.04.04 00:00 - Megtaláltam
Szép helyen található, sajnos a Tátra nem látszott, de kellemes idő volt.
Első láda volt! :) Köszönjük szépen!

valti 2008.04.02 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Sajnos a Tátrát nem láttam, de még visszajövök. Volt egy kis sár, helyenként hó foltok. Az emelkedő tetején majdnem hasra estem egy kifeszített rozsdás drótban. Köszi a rejtést! Valti

DoriKili 2008.03.22 18:03 - Megtaláltam
Egy jó kis barlangtúra után szaladtam fel húsvéti hóesésben a hegyre a Létrás-tetői háztól. Pont naplementére értem oda, a Tátrát nem láttam, de mindenféle gyönyörűséget igen. A fényképezőt a házban hagytam, mondván "Úgyis sötét lesz, mire felérek.", így a naplemente csak az emlékeimben maradhatott meg:-(((

Dóri

horjudit 2008.03.22 14:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

simon.phoenixx 2008.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
ok

slippy 2008.03.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Szakadt az eso mire felertuk Sebesviztol, de megerte!
Gyonyoru a kilatas, es a kornyezet, jok a turautvonalak..

abigel 2008.02.24 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nagyon szép időt fogtunk ki, de a Tátrát nem láttuk valami jól így sem sajnos. Útközben egyszer lelépett a kiskutyánk, épp a cél előtt nemsokkal. De meglett! Ő is, aztán a láda is! Utána jött a versenyfutás az idővel, hogy kiérjünk sötétedés előtt az erdőből. Ugyanis semmi elemlámpát és gyufát nem vittünk magunkkal. Éppen kiértünk...izgalmas volt.
Manó kutya , Lali , Rita

 
kulisz 2008.02.24 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Látom a Magas-Tátrát! [wapon beküldött szöveg]

De csak távcsővel és nem túl élesen így sem, szabad szemmel "csak" az "alacsony" Tátra volt látható [weben beküldött szöveg]

Valahogy mindig sikerült elkerülnöm ezt a pontot, évek óta tervezem. Első idei túra, egyben új hegymászó bakancs bejáratása (fel is törte a sarkam, ahogy kell :) és ismerkedés a túrabottal. Hollóstetőről indultam, kicsit több mint 1 óra alatt felértem. Magam is meglepődtem az eredményen, biztos a túrabot miatt, mert az edzettség azt így tél végén hagyjuk inkább:))

Reménykedtem az időjósokban, és valóban szép idő volt, bár lehetett volna kicsit tisztább. Rágyúrtam a Tátra-látásra, így vittem távcsövet és jól is jött (lásd fentebb). Az út átvezetett pár szép erdőrészen, és töbrös hegyi réteken, jó volt. Visszafelé a Bükk barlangjai mozgalom egyik felkeresendő barlangját is lecomboztam (Félelmek barlangja). Hollóstető után átmentem a Rejteki kutatóházhoz, hogy a még le nem trackelt kis tanösvényt letrackeljem. Utána a Tárnics-tanösvény következett, Répáshuta mellett. A negyedik állomás mellett megtekinthető a Három-ágú-barlang, a későbbiekben pedig a Pénz-pataki víznyelő, ami nevéhez híven nyelte is a vizet. Ahogy ez februárban normális, a jégdugó is helyén volt.

Glac 2008.02.16 17:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

GeoNight 2008.02.15 19:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Szép látvány fogadott bennünket. Tiszta időnk volt..Köszönjük a rejtést. A képekkel majd később jövünk..

n. 2008.02.10 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
a Magas-Tatra epp nem latszott, de hagytam ott Magas-Tatras matricat :)

darti68 2008.01.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
A ládakeresést négyen kezdtük a Bánya-hegyi parkolóból. A Kecskeláb-réten különváltunk, a többiek Jávorkutat (és a fűtött éttermet) választották. Az út ezután nehezebbé vált (innen 1,5 óra alatt értem célba). A ládához érve elkezdett szakadni a hó (legalább eltünteti a nyomokat...), a visszaút során pedig kisebb kerülőt tettem, mert egy lezárt területre tévedtem. A Kecskeláb-réttől már a barátaim társaságában mentem vissza a Bánya-hegyre, ill. a parkolóhoz. A Tátrát ugyan nem láttam (a szomszéd csúcsokat sem a sűrű ködben), de elképzeltem. Köszönet a rejtésért, és a kiadós túráért!

A rejtekhely
Havazik a fenyvesben
Magnes50 2007.12.31 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
BEAC csapattal, jelzetlen utakon, ködös, zuzmarás időben, és sajnos csak a bánkúti adóig lehetett néha ellátni.

Zahy 2007.12.31 11:50 - Megtaláltam
Szilveszteri BEAC-túra Répáshutára és környékére. A tegnapi szikrázó napsütés után párás mogorva idő, nemhogy a Magas-Tátrát, nem lehetett látni, de gyakorlatilag a szomszéd völgybe se.

"J&J" 2007.12.31 11:49 - Megtaláltam
(4/7) BEAC Szilveszteri túra a Bükkben.
Szilveszter estére a létszám tullépte az 50-et. Ládázni már kevesebben indultak
Mágnes50)-nel piroska-val és Zahy-ékkal.

most merre?
Apexsek 2007.12.29 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
A vacsora elött nem bírtam a véremmel, így felszáguldottam még ide hollóstetőről.
Nagyon szépen csillogott a deres fákon a lámpám fénye!

Ebben a csodás álom világban nem is gondoltam, milyen szörnyű tragédiát hoz az éjjel!
:-(((((((((((((((((

Üdv: APEXSEK

vatyec 2007.12.29 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltuk

vendi95 2007.12.29 08:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
megtaláltuk

pover 2007.12.16 12:57 - Megtaláltam
OK.

sztrovacsek 2007.12.16 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Attux-szal és Schabee-val találtam meg a ládát.
Nagyon jó hely! Nem is gondoltam volna hogy ilyen jó lehet innen a kilátás!
A tátra nem látszott, de a látvány nagyon szép volt így is.

Attux 2007.12.16 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az előttem és utánam szólóval sikerült megtalálnunk a ládát. Kellemes túraidő volt, a hegyek épp havasak voltak - úgymond be voltak porcukrozva. A levegő páratartalma miatt csak a szlovák határig láttunk, a lengyelig nem. Ettől függetlenül a Bükk egy újabb érdekes pontjával sikerült megismerkednem!

A ládában hagytunk egy nagyonjó bögrét, tessék menni érte, ne fagyoskodjon ott! :P

Schabee 2007.12.16 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első ládám volt, és első túrám a lábműtétem után. Megérte. Az idő is jó volt, bár sajnos nem láttuk a Tátrát. Bögrét hagytunk, dobókockát hoztunk! Köszi a láda elhelyezését.

hidas&révész 2007.11.17 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Szűz hóban kapirgálva, összefagyott végtagokkal, de láttuk a Tátrát!

Hol van ez a Q!....
MMeeggvvaann!!!!
Vandor 2007.11.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Remek láda, gondolkodás nélkül három ötös, bár nem kedveljük a pontozósdit.
Szóval egy remek kirándulás koronája volt ez a szép elhelyezkedésű láda. Imádjuk az olyan ládákat, amikhez jó sokat kell menni, ez pedig nem egy drive in láda. Az időjárással szerencsénk volt, még a Tátra távoli vonulatát is láthattuk.
A Sebesvíz felöl jöttünk, mert ismertük már régről remek környezetét. Most a sárguló vörös fenyők különösen jót tettek az amúgy is színes őszi erdfőnek. Ficánkának nem igazán volt ma gyalogolhatnékja, jobbára apa hátán tette meg az utat, csak visszafelé az utolsó kb. 5-600 méterre sikerült lecsalogatni a hordozóból.
Felfelé menet egy hatalmas muf(f:)lon csapattal találkoztunk, ennyi füttyösbirkát még nem is láttunk egy kupacban.
Valakik jártak a ládánál alig egy órával előttünk, de sajnos nem sikerült összefutnunk.

 
deva 2007.10.22 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Hogy a Tátrát láttuk-e, vagy csak a felhőket... ki tudja? :) De a hely gyönyörű, érdemes volt megmászni!

M.Sasa 2007.10.22 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Szentlélekről gyalog, Ómassa - Csipkéskút - Jávorkút - Kühne Andor út útvonalon, 15km 4,5 óra alatt. Könnyen megtaláltam, nagyon szép rejtés, láttam a Magas Tátrát is! Gyönyörű szinekben pompázott a Bükk! Visszafelé a Sebesvíz panzióig majdnem toronyiránt, majd Garadna - Arany lépcső - Szentlélek.

alucifer 2007.10.08 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Ma 3/1
Hűvös volt csend és nyugalom, csupán egy mókussal találkoztam.

pyramid 2007.10.07 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez a hely azok közé tartozik, ahová valóban érdemes volt geoládát létesíteni. Ha a Tátra most nem is látszott, de a Bükk egy másik szemszögből tárult elénk.

Andi és István

 
EndreiTeam 2007.10.06 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Ok. [wapon beküldött szöveg]
Gyönyörű séta volt Lillafüredről indulva. Hosszú pihenés után nagyon jót tett mindannyiunknak a mozgás. A Tátrát halványan ugyan, de azért láttuk.
Köszönet a rejtőknek!

ironman 2007.09.29 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Tekergés a Bükk-fennsíkon Klárival. Nagy reményekkel mentünk az átvonuló hidegfront után, hátha látjuk a Tátrát. Ez nem jött össze, de sebaj, rövidesen úgyis a talpammal érezhetem! Az utánunk jövőtől elnézést kérek :-)), majd rájön, hogy miért.

Klári 2007.09.29 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.37
Hétvégi bringás tekergés a Bükkben, igazi szép őszi időben. A Tátra sajnos a messzeség ködébe bújt, de a Tátrát amúgy is közelről jó látni és megmászni.

tred 2007.09.23 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.40
Mi a Szinva forrástól indultunk kerékpárral a Lendeczky úton végig, hát ezt csak eddzett bicósoknak ajánlom, de gyalog ez is kitűnő. A betonútról letérve már gyalog mentünk, a leirás alapján teljesen egyszerű. Köszönjük hogy eljuthattunk erre a csodás helyre, bár a Tátrát nem is láttuk.

Sárgabika 2007.09.16 21:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.40
A leírás alapján ....megtaláltuk... Kivételesen csodás idő volt és láttuk a Tátrát .. gyönyörű!!!
Köszi!

Gege1980 2007.09.10 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 2.32
Nagyon szép a táj...érdemes megnézni:)

Vándorvakond 2007.09.08 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Sebesvíz panzióból indulva, a vége felé már elég sötétben, de meglett... a Magas-Tátrát sajnos nem láttuk, elég felhős volt az ég. A leírás nagyon jó és a köztes iránypontok nagyon sokat segítettek, hogy visszataláljunk a panzióba, miután teljesen besötétedett :)

morvet 2007.08.20 21:18 - Megtaláltam
megtaláltuk aug. 19.én nem láttuk a Tátrát ,de szép időnk volt sokan voltak az erdőben . A rejtés nagyon tetszet leleményes.

Morvet
Morvet 
veszett disznó 2007.08.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Hol úton, hol a legrövidebb úton közelítettem meg a ládát. Nagyon jó, hogy a bükkösben nincsen aljnövényzet, így szinte mindenhol rendesen tudtam haladni. Szép hely. Retkeltem le a hegyről, hogy utolérjem a többieket.

Mr Zerge 2007.08.18 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
A Sebesvíz panziónál parkoltunk, onnan kellemesen sétálós-kaptatós az út. A kilátás ma sajnos nem volt túl jó, eléggé párás volt a levegő.
Üdv Mr Zerge.

lama 2007.08.01 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Tiszaújvárosban nyaraltunk, onnan jöttünk kirándulni. Sebesvíz felől közelítettünk, kicsit letértünk a szerpentinről, így az utolsó 300 métert toronyiránt, hegynek fel tettük meg Papástól, Mamástól. Mindenki jól bírta, a kilátás kárpótolt a kapaszkodóért. Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Kicsit magasabbat mutatott
A rejtekhely
Bakcsó1 2007.07.28 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Jó rejtés szép helyen. szuper volt.

Mennikék 2007.07.21 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Jávorkúti piknikellés előtt vadásztuk le "Bakcsóval" együtt.
A kocsit a sebesvízi panzióban hagytuk és onnan gyalog közelítettük meg a ládát. A jó kis kaptató után aránylag könnyen meglett.
A Magas Tátrát nem, de Köpüs-kő, Magos-kő és Sólyom-kő szikláit láttuk.

NZs 2007.07.20 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Borsodi kesingtúra 11. láda
A Sebesvíz panzió jól leapadt tavacskája mellett, az árnyat adó fák alatt parkoltunk, és a precíz, részletes leírás szerint közelítettünk a ládához. A nem mindennapi hőség ma is velünk volt, de szerencsére nagy mászások itt nem vártak ránk. Felérve a ládához elgörgettük a sziklát, logoltunk és sajnáltuk, hogy a párás idő miatt nekünk most nem jutott szép kilátás. Tetszett a hely, elidőztünk úgy egy negyedórát, majd visszasétáltunk a bejárt úton.
Következett Miskolctapolca, a Barlangfürdő ládája.
NZs & EnZo

Hagan 2007.07.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Első keresésem, jelszóra nem figyeltem, vagy nem vettem észre vagy mi, na mindegy.. Létrás-tető felől közelítettük meg,s könnyen megtaláltuk. Rengeteg erdészeti út vezet a környéken így nem is kellett sokat letérni az útról. A láda helye egyértelmű, az elrejtés is tökéletes. A Magas-Tátrát is látni véltem. Fenn a láda mellett az eső is üdvözölt minket de nem volt vészes. Hazafelé megmártóztunk a Hámori-tóban. Nagyon kellemes, ajánlom mindenkinek.

[Jóváhagyta: blaci, 2007.08.04 23:32]

wildpig 2007.07.09 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Sebesvíz felől jöttünk napnyugtakor. A felhők miatt sajnos nem látszanak a hegyek. Jön az eső!!!

Pihi
 
kl 2007.07.07 15:19 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Joker Karakter 2007.06.28 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
A Ledneczky útról terveztük megközelíteni, de behajtani tilos volt, amit nem akartunk megszegni, így egy órával továb tartott az megtalálás a tervezettnél. Amúgy a mi leírásunk szuper volt, gondolom, a másik kettő is hasonlóan alapos. A rejtés helye nem volt nehéz, bár a két bejárat megzavart, és a kővel is kellett izmozni, és persze nyakig földesek lettünk. A Tátra elég jól kivehető volt, nekünk szerencsénk volt ezzel.

FTom 2007.06.24 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Remek a helyszín kiválasztása, és nem csupán a szép kör-nyezet miatt. A Bükk-fennsík kevéssé járt bérceit is közelről láthattuk, köszönet a rejtőknek!

Hinter 2007.06.24 10:32 - Megtaláltam
Hollóstető felől indultunk a cél felé. A leírás nagyon jó, így könnyen megtaláltuk. Sajnos a Tátra nem látszott.

dyan 2007.06.23 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Hosszú hétvégénket töltöttük a Bükkben, Répáshután. Első napi kirándulásunkon Hollóstetőről indultunk, és első úticélként ezt a ládát jelöltük meg. Könnyen feljutottunk, a térkép sokat segített, aztán már a kúpközelében adta magát a hely. A rejtés szuper, sőt, atombiztos. A kilátás bár elég jó volt de azért a Tátrához nem volt elég. Körös körül ugyan dörgött az ég de felettünk persze sütött a nap. Logolás után leereszkedtünk a gerinc északi oldalára majd Jávorkút felé mentünk tovább.

kgzs 2007.06.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Gyönyörű környezet, jó rejtés. Sajnos a párás levegő miatt a Tátra most nem jött össze. Majd legközelebb.:)

 
softi 2007.06.08 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
ok.

oAkék 2007.05.28 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.61
Megtaláltuk. :) A környezet nagyon tetszett, a túra nem volt vészes, de a végén kettőnkben összesen 10 kullancsot találtunk , így mindenképp legyetek figyelemesek.
Köszönjük,
Kati és István

Mars 2007.05.28 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.11
Kicsit bolyongtunk, kerestük a megfelelő utat, végül elindultunk toronyiránt a GPS szerint. Meglett. Nagyon tetszett a rejtekhely.

Smileagain 2007.05.22 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Sajnos befelhősödött mire felértem, de így is megérte.
Az 5-ös busz végállomásától indultam, a leírás nagyon jó, az egyetlen megtévesztő a szövegben ez volt:
"...a P+ Piros kereszt elágazástól kb. 1,5 km-re van az egyetlen eltéveszthető kereszteződés: itt egyenesen és balra is közel azonos minőségű út vezet tovább. Kanyarodjunk balra!"
Ez azért nem igaz, mert 2 eltéveszthető kereszteződés is van. A megfelelő előtt kb. 150m-re van egy ugyanolyan elágazás egyenesen és balra azonos minőségű utakkal, aki GPS nélkül megy, ne kövesse el azt a hibát mint én, hogy azon megy fel(1 órás bolyongásomba került).
Hogy visszafelé se legyen unalmas az utam, egy gomolygó zivatarfelhő adott 20 perces koncertet a fejem felett.

Vixen 2007.05.13 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Második nekifutás, de ezúttal rögtön meglett. A Lendeczky út felől jöttünk és a részletes leírás alapján minden simán ment. És hát, huh, köszönet a ládáért. Enélkül sose tértünk volna le a jelölt utakról (és jutottunk volna el ide)! Sajnos a Tátrát nem élvezhettük teljes pompájában, de negyon sokat vitatkoztunk arról, hogy az ott felhő vagy hegy..:-)
Vix, Teó

ui.: A nagyméretű "rejtőkővel" mi is csak ketten tudtunk megbirkózni...

Kós DSK 2007.05.12 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
MEGTALÁLTUK!!!

katica 2007.04.29 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
A mai Fekete-barlang túra után sétáltunk fel ide, hátha mi is meglátjuk a Magas-Tátrát - ami sikerült is... legalábbis gondolom, hogy az volt :)
A jó leírásnak köszönhetően GPS nélkül is könnyen meglelhető volt a láda, és míg mi a térképet tanulmányoztuk a magasles mellett, Ági már indult a láda irányába, ami aztán hamar meglett. A rejtek kövei viszont igényeltek némi izommunkát, ám végül kisebb küzdelmek árán csak sikerült kiásnunk a ládát :)
Köszi a rejtésért!
Ági, Zsuzska, Szilvi, Boti, Kencsúszi, Ámos, Katica

petibaacsi 2007.04.09 22:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Családi program keretében megvan az első ládánk.
Bár a leirás szerint kisgyermekkel is ajánlott, az utolsó emelkedő kifogott a család többi tagján. Enyhén felhős idő miatt a panoráma nem lehetett teljes,
mégis gratula a ládatulajnak, megéri a keresést. Az útvonal leírás olyan tökéletes, hogy GPS nélkül is megtalálható. Mi a Sebespatak Panziótól indultunk. Köszönet érte!

Bagira 2007.04.08 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Nagyon jó idő volt, így a mai nap Bükkszentkeresztről Lillafüredre nem a rövid (kb. 4-5 km-es) szakaszon, hanem egy 10km-es kitérővel egy hosszabb úton (15km) mentünk át, ezt a pontot kitűyve célként. A Tátrát a jószeműek láthatták - mind az alacsony, mind a magasabb társát. Köszönjük a rejtést!
Ági, Mesi, Anna, Peti és Bagira

chelone 2007.04.08 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.80
Sebesvíztől kávé után. Láttuk a Tátrát és a szemközti hegyoldalban a sziklás részen egy nagy üreget is.

megvan
a legfontosabb
VeghLaci 2007.04.06 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Egy három napos barlangászós túra előtt bemelegítésnek tökéletes! Nagyon szép helyen van, és egy picit még a Tátrát is lehetett látni.

Köszönet az elrejtőnek!
Üdv.: Laci

bükki maci 2007.04.04 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Második ládám..:))
Kerékpárral indultam Miskolcról.Előtte még itthon a kávézás közben gondos térkép böngészés,memórizálás.Miskolc,Lillafüred,Jávorkúti út,majd a létrástetői BNP kutatóháznál egyre sűrűbben kezdtem nézni a masinám.Jól tekerhető,enyhén emelkedő erdészeti és dózerutakon szinte tévesztés nélkül megtaláltam a ládát.Csodás kilátás,balra a Nagy -Hárs honvédségi tornyai.A Magas-Tátra sajnos nem látszott,az idő is egyre borultabbá kezdett válni,így a kötelező "csúcs csoki" elmajszolása után bringával Lusta -völgy felé leereszkedve Lillafüreden keresztül hazaértem.
Kellemes 60 km-t tekertem,a szintemelkedés sem volt elhanyagolható.
A láda ötletes helyen van elrejtve a kidölt fa gyökerei között.Mivel a forgalmas utaktól kellően távol van,a magamfajta "hegyi medvéknek" nagy örömet fog okozni a megtalálása.
Köszönöm az élményt a rejtőnek!
Egy pici kinder tojásos polipot tettem a ládába.

norby42 2007.04.01 14:20 - Megtaláltam
Szép napsütésben végre eljutottunk a ládához. A leírás tökéletes volt, a Tátra sajnos nem látszott.

MártiSatya 2007.03.31 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Jó időben hóvirágok között kellemeset túráztunk.
Köszönjük a rejtést!

blaci 2007.03.25 15:15 - Egyéb
Ládakarbantartás és a Hollóstető - Lendeczky út felől ajánlott útvonal bejárása, útpontok felvétele. Kicseréltük a dobozt is egy nagyobbra: 3 literes kör alakú konyhai doboz került kihelyezésre. Erzséb gondolta, hogy legutóbbi (febr. 10) ajándékfeltöltésünk óta már biztos nem férnek el a csereajándékok. Meglepődött, hogy a doboz tartalma igen "leszegényedett", amin csak egy piroscsíkos-sálas maci-kulcstartóval, 500 Ft - 1990-es Ady-s - kp.-vel és egy fényvisszaverő macival tudtunk javítani, mivel ajándékfeltöltésre most nem készültünk fel. Örülök, hogy elkelt a kézzel festett két korondi kisbögre, pár hét múlva megyünk Székelyföldre megint és hozunk még ilyet ebbe a ládába is, ha összejön.

Az 1. betelt logbook-ot elhoztuk archiválni, később vissza fog kerülni a ládába.

Gyakorlatilag gyerekkoromtól járom a Bükköt, de ennyi hóvirággal még soha nem találkoztam. Erzséb csak fotózta a hóvirágmezőket, mert ennyit egyszerre, egyhelyen még ő sem látott.

Felraktam Kepenu 2006 januári három képét a baloldali főképek közé további kedvcsinálónak.

Üdv.: Erzséb, Laci és Willy az eb.

 
Moonspell 2007.03.17 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Ma is szép napra ébredtünk, ezért el is határoztuk hogy meglátogatjuk ezt a ládát. Lillafüred végállomásától indultunk útnak de nem volt egyszerű feljutni a nagy szél miatt. A ládával minden rendben volt. Visszafelé Sebesvíz felé vettük az irányt. Nagyon kellemes kis túra volt csak ne fújt volna a szél. Útközben még szarvasokkal is találkoztunk. Üdv.:

zeus 2007.03.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
keson vagtunk neki, s izgi volt, h visszaerunk-e meg vilagosban. de sikerult

sajna, a tatra mi nem lattunk, de a kilatas azert igy is pazar volt.

tomv84 2007.03.16 15:59 - Megtaláltam
Másfél két óra kényelmesnek nem mondható séta után nagyobb eltévedés nélkül megtaláltuk a ládát. Útközben kb 300m-re a ládától találkoztunk a Pesti/Érdi családokkal, akik tegnap is megelőztek minket, útbaigazítottuk egymást, és jöttünk tovább.
Nagyon szép a kilátás, megérte feljönni. A Tátra sajnos most sem látszik, csak talán dereng valami a messzeségben. Viszont a sok hóvirág gyönyörű. [wapon beküldött szöveg]

SZAG-KÖR 2007.03.16 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A tegnapi sikeres első láda (boldogasszony köve) megtalálasa után ma egy jóval nehezebb feladat várt ránk. A 11 fős ( 6 felnőt - 5 gyerek) kicsinek nem mondható csapatunkal Garadnáról indultunk a láda keresésére. A "sebesvíz" patak meredek medrén keresztűl a panzió érintésével juttunk fel a csodálatos kilátást nyújtó csúcsra. Az utunk bő 2 órásra sikeredett, ahol hóvirágok álltak sorfalat nekünk végig az utunkon.

a csapat 
Bóta család 2007.03.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Gyönyörű kora tavaszi időben indultunk neki. A hegyoldalban sütkérező muflon csordába botlottunk, Leó a labrador most látott először ilyen közelről igazi vadakat, este biztos erről fog álmodni. Zsomi a csereajándékokat otthon hagyta így lógó orral jött el a ládától, nem baj legközelebb eszében lesz biztos. Köszönjük, ja és rengeteg hóvirág volt, kaszálni lehetett volna. A pirosló hunyor is már virágzik.

 
BumikaÉsTyutyi 2007.03.09 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Nagyon jó kis túra volt. Lillafüreden töltöttünk három éjszakát, és az első nappalon kerestük meg ezt a ládát. Menetközben két elrohanó "szerintünk szarvast" is láttunk. Biztos megijedtek tőlünk, pedig borotválkoztam. Fent köd fogadott, de nem volt elég nagy ahhoz, hogy elrejtse a cache-t.

Bumika és Tyutyi

...
 
Csutka 2007.02.25 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.04
Megtaláltuk. Kicsit hűvös volt, de minden jól ment, viszonylag könnyenn meglett a láda. A leírás kicsit bonyolult, ezért inkább a GPS-re támaszkodtunk.
A Tátrát mi sem láttuk, de sebaj legközelebb Lillafüred felől jövünk (biztos az volt a baj, hogy Sebesvíz felől közelítettünk) és messzebb fogunk látni:-)))

hevesir 2007.02.24 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.90
METALÁLTAM

BatkaMano 2007.02.24 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Megtaláltuk egy jó nagy csapattal, sok gyerekkel.

 
VasG 2007.02.17 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Az egész napot ennek a ládának a megkeresése köré szerveztem. Régen szemeztem már vele, örülök, hogy végre el tudtam jönni. A Sebesvíz panziónál parkoltam, az útpontoknak köszönhetően könnyen eljutottam a ládához. Út közben rádión "találkoztam" a Műegyetemi Túra Klub tagjaival. Sajna nem volt túl jó a vétel nálam... Később őzeket is láttam, de gyorsabbak voltak annál, hogy a fényképezőt elővehettem volna. Az induláskor tiszta égbolt teljesen befelhősödött felettem mire a tetőre értem, de amikor láttam, hogy a Tátra felett süt a nap, rögtön jobb kedvem lett. Jól láthattam a havas csúcsokat, érdemes volt elhozni a távcsövet.
Lefelé jövet találkoztam egy túrázó párral, beszélgettünk a geocachingről, tuhuról és a trackelésről is. Hamarosan talán ők is meglátogatják ezeket a weblapokat.
Az ómassai útnál szerencsésen belebotlottam a Lilla-napi forgatagba. A Lilla nevű gőzmozdony napja volt ez, sok vasútbarát fotózta az átjárónál a mozdonyt és a régi Ikarust.

A rejtek
Ikarus
MF 2007.02.10 15:30 - Megtaláltam
A változatosság kedvéért a Lendeczky úton kapaszkodtam fel, persze biciklivel és GBS nélkül. De így is oda lehet találni... :-) Ergo, akinek még esetleg nincs GPS-e, az se búsuljon, anélkül is működik a dolog.
blaciék pont karbantartották a ládát + feltöltötték értékes dolgokkal is. Remélem nem miattam siettek :-)
Sajnálatos módon most nem látszódott a Tátra, de hátha mások majd jobb időt fognak ki.

U.i.: Új láda került elhelyezésre blaciék által (kb. 17cmx17cmx6cm), valamint pontosították a koordinátát (a szélességi adat 2 ezred perccel nőtt)

blaci 2007.02.10 15:05 - Egyéb
Trackman nagyvonalú gesztusának köszönhetően újra gondozhatjuk régi ládánkat! Innen is köszönjük neki!

Bejártuk a Lillafüred felőli és a Sebesvíz panzió felőli ajánlott útvonalat és útpontokat vettünk fel, ezekkel kiegészítettük a leírást. Cseréltük az alján törött dobozt egy újra és feltöltöttük ajándékokkal egy kicsit. Került bele többek között egy Aggteleki-karszt turistatérkép, két eredeti Székelyföldről származó Korondon vásárolt kicsi bögre (selyempapírba csomagolva) és egy Franciaország autóatlasz mini változata, amit 2001-ben vettünk ottani túránk alkalmából. Egy rozsdás kulcs és egy lakatdarab eltávolításra került. MF-nek kicsit várni kellett első megtalálására, mert mi éppen gondoztuk a ládát! :-) Innen is gratulálunk neki a GPS nélküli megtaláláshoz és módosítottuk a ládaoldalon a "GPS nélkül is érdemes megkeresni" jelzést + -ra.

Üdvözlettel:
Erzséb, blaci, Willy

handky 2007.02.04 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.48
Délután 3-kor indultunk Lilláról, potom 4 km-es sétánkra. 5-re felértünk, a Tátrát már nem láttuk, viszont ránksötétedett.
Mérleg: 1 megtalált láda, 1 db lámpa, 1 jóbarát út kontra - 1 elszakadt nadrág, 6 vízhólyag, 2 db lemerült GPS akku, 1 eltört lámpa.
Időbeli mérleg: 2 óra felfelé erőltetett hegymenet, 2,5 óra lefelé vak sötétben.
Jó tanács: ne indulj útnak sötétedés előtt idegen erdőben, vegyél kényelmes cipőt, vigyél pótakkumulátort, oxigénsátrat kettőt, és egy jó adag szerencsét!
Éljen a 4. láda!

Andi és István

havasin 2007.02.04 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
Már régóta készültünk megkeresni ezt a ládát, és ma végre összejött! Hál' Istennek sikerült gyönyörű és tiszta időt kifognunk. Sebesvíztől indultunk a közel 1,5 km-es sétára. Útközben bringások előztek le minket, majd később megint láttuk őket előttünk haladni. Ekkor már sejtettem, hogy ők is a rejtek felé tartanak (elég egyértelmű volt az irány)! :) Felérve természetesen beléjük botlottunk, ami várható is volt. Ekkor pár perces tétova várakozás és fotózgatás következett (várva arra, hogy hátha elindulnak). Persze ők nem kapkodták el a dolgokat! ;) Végül szóltak, hogy nyugodtan keressük meg a ládát és ne zavartassuk magunkat, mert ők már korábban is jártak itt.
Hát köszönjük qtatom ! :D Úgysem futottunk még soha senkivel sem össze caching-ezés közben (úgyhogy fura volt a szituáció)!
Képet természetesen rakok fel, de sajnos nem sikerültek olyan jól mint reméltem (több időt kellett volna babrálnom a beállításokkal, mert alig 1hetes a gép és még nem ismerem kellően).
A két bringásnak pedíg további jó ládázást - úgy látom nem ma kezdtétek! :)
Üdv: Norbi&Orsi

thx qtatom :D 
jeszpe 2007.02.03 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
A Lusta-völgy felől jöttünk fel szikrázó napsütésben. Az idei tél csak némi hófoltokban mutatta meg magát. Az időnként langyos napsütéses időt a tetőn nagyon kellemetlen viharos szél váltotta fel. Kárpótlásul a távolban sejlettek a Tárta csúcsai! Érdemes volt feljönni!

 
qtatom 2007.01.28 13:45 - Egyéb
Egy éves megtalálásom évfordulójára újra feltekertem a ládához, ezúttal a Lusta-völgyi út felől. Kevéske hó és -4 fok. A Tátrát nem lehetett látni, mivel iszonyatos szél fújt és hóvihar közeledett, a városra viszont szikrázóan sütött a nap. Gyönyörű volt a kontraszt.
A ládához 10 percig képtelenség volt hozzáférnem, mert a rejteket takaró kő odafagyott a földhöz. Aztán egy (2? ;) határozott rúgással sikerült meglazítani. A rejtekben 2 zacskó van, a baloldaliban blaci törékeny bögréje. Emiatt csak óvatosan kotorásszon az üregben, akit az érdekel, mivel kövekkel van alaposan kitöltve.
Visszafele - másik utat keresve - elindultam kelet felé a rejtekhely mellett elvezető erdészeti úton. Nem sok értelme volt, vége lett az útnak, de sikerült visszatalálnom Trackman által már bejárt útra. Sőt folytatva azt, találtam egy olyan erdészeti utat, amin még soha nem tekertem és ahonnan nagyon szép kilátás volt az egész Lusta-völgyre, sőt Bükkszentkereszt felé is.

Tracklog

Kiegészítés: 2007.02.04. 15:00
Ma újra feltekertünk az 1 évvel ezelőtti útvonalon. Sebesvíz után kaptam a telefont Varbó környékén bicikliző barátaimtól, hogy onnan is látják a Tátrát, mondtam, hogy mi is éppen a hegy tetéjére tartunk. Útközben leelőztünk 1 fiatal csapatot, akkor még nem tudtuk, hogy Ők is oda tartanak. :) Fent aztán kigyönyörködtük magunkat (kicsit lehetett volna tisztább is az idő), éppen készültem megnézni, hogy ki járt ma ott (láttam a friss nyomokat a hóban), amikor megérkeztek a "túristák". Láttam, hogy van náluk GPS és kinyomtatott leírás, vártam, hogy mit fognak csinálni. Nem kapkodtunk, átöltöztünk, szegények már biztos tűkön ültek ;) Aztán odaszóltam nekik, hogy nyugodtan kereshetik a ládát, ne zavartassák magukat ;) Én már még1x nem akartam logolni, meg siettünk is haza.
Remélem tesznek fel fotókat, náluk komolyabb zoomos gép volt :)

Edi & Chris 2007.01.06 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Ez volt az első geoládánk amit megtaláltunk. Azért is, mert karácsonyra megleptük magunkat egy PDA-val. Az egyébként is betervezett túrába szúrtuk be a geoláda megtalálását. Az eredeti úticél Ómassa-Jávorkút-Lendeczky út-Lillafüred volt, de előző este rábukkantunk a neten, hogy a közelben ládát lehet találni. Ezért a Jávorkút utáni svédfenyvest választottuk, ahonnan letértünk a ládához. Izgalmas út vette kezdetét... Igaz, kétszer elkavarodtunk, amivel időt vesztettünk, de végül szürkületkor rátaláltunk.:) Igaz, a koordináták nem voltak túl pontosak (21 m eltérés volt), de a webes kép a kidőlt fáról sokat segített. Reggel annyira siettünk, hogy ajándékot elfelejtettünk magunkkal vinni, ezért a láda tartalmát érintetlenül hagytuk. Jó móka volt és biztosak vagyunk benne, hogy szenvedélyünkké fog válni ez a játék. Edina & Krisztián

 
gyöngyfűző és párja 2006.12.26 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Tettünk egy kellemes körsétát.

szekelya 2006.12.04 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Napok óta készülök feljönni, de nem jött össze, így lekéstem a tiszta időt; nem láttam a Tátrát. Sebaj, majd jön a hó, és meglátom közelebbről.
Egyébként ez egy kiváló láda, jöjjön el, aki csak teheti. A ponthoz kényelmes szerpentínen jutsz fel, ajánlható kerékpárral, vagy sífutóléccel is.
Nagyon jó a leírás, a láda GPS készülék nélkül is megtalálható lenne. Egyébként a koordináták szerintem pontatlank, ha valaki ráér, mérjen utána. Az általam mért értékeket a logbook-ba beírtam.
A 101 kiskutyás bögre még várja a leendő gazdiját, nem vettem el semmit
Üdv:

blaci 2006.11.13 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Gyönyörű napos időben látszott a Tátra! Sajnos a fényképezőgépem akkuja lemerült így nem tudtam fotózni. Már régen készülök, hogy felmenjek megint megnézni ezt a helyet, mert ez volt az első rejtésünk még 2002. márciusában. A láda még az eredeti, örültem, hogy megvan még az első logbook is, így elolvashattam minden logot.

Üdv. blaci & Willy a hű németjuhász

Ui.: Nem hoztam el semmit, viszont vittem egy 101 kiskutyás bögrét. Nem fért bele a ládába, így a láda mellé tettem a zacskóba.

GARTOM 2006.10.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Nagyon precíz volt a leírás és a fényképes segítség.

Pegasus 2006.10.23 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Biciklis találat, hegyen-völgyön túra Bükkszentkeresztről. A ládáig nyeregben tekerhető, de azért van egy-két emelkedő. Főleg ha az ember összetéveszti a völgyeket. :-)
Kilátás sajnos mára is csak szűkösen jutott, de a környék tetszett. Gyönyörű őszi színek.

Mikulás 2006.10.15 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.10
Lillafüred felől bicajjal nyomtam le a távot a Lusta-völgy felől. Nem tagadom szenvedtem felfelé, de cserébe megvolt az élvezet visszaúton... Sajnos, bár gyönyörű őszi idő volt, a pára miatt nulla kilátás volt, nemhogy a Tátráig el lehetett volna látni... A rejtés profi. Köszönet!

Mikulás

Borg 2006.10.02 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
A Bükk nagy kedvencem. Kár, hogy a Tátra nem látszott, de így is szép. Sebesvíz felől mentem fel, GPS-re és a földutakra hagyatkozva. Le már igencsak sötétbe értem. Egyértelmű, de jó kis rejtés.

Yozef 2006.09.30 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Vesszos felol mentuk, a vegen mar elegge alternativ utvonalon csak gps-re hagyatkozva roviditettuk az utat, nagyon suru is volt emiatt nehol. Rovidnadragban kifejezetten elvezetes volt :)
Meglepetesre epp egy masik 2 tagu csapat pihengetett a fanal, igy a legvegso keresgeles elmaradt.
Nagyon szep a kilatas, de sajnos csak a kozelebbi hegyeket lattuk, eleg paras volt tavolabb es be is borult kozben.
Visszafele lenyegesen egyszerubb volt Sebesviz fele az ut.
Ez volt a masodik ladank, koszonjuk.

maszlag
pontos
pelelovak
hexafer 2006.09.23 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Csodálatos időben, Sebesvíz felől közelítettük meg a ládát. Toronyiránt mentünk, a szerpentineket így levágtuk. A megtalálás a leírás alapján egyszerű, az elrejtés ötletes. Az álló rönkről a kilátás nagyon szép. A Tátrát nem láttuk, talán az enyhe pára miatt. Ez volt az első megtalálásunk, gyermekeink nagyon élvezték a keresés izgalmát.
Marika, Feri, Helga, Márk, kristóf

 
vándor székely 2006.09.16 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk. Kicsit nehezen mert nem olvastam el figyelmesen a leirást és csak emlékeztem valami létrára igy egy kis idöeig keresetem a bozotosban a kiutat.

Valahol itt kell legyenMit is vigyek el
 
Attibati 2006.09.06 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Bringás találat.
Egerből a Berva völgy érintésével a Piros kerékpár jelzésen tekertem fel Bükk-fennsíkra.
A térkép tanulmányozása után a Lendeczky út felöli megközelítés mellett döntöttem, mintsem a bonyolult leírás utasításait kövessem. A jól tekerhető földutakon - az utolsó 200 métert kivéve - végig nyeregben közelítettem meg a ládát ami hamar megadta magát.
A Tátrát a kissé párás idő miatt nem láttam, ide hidegfront idején érdemes jönni.

Topolya 2006.08.28 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.50
A kilátás csak a közeledö esöre volt jó, szerencsére nem tartott sokáig a zuhé, épp csak míg eláztunk. :-(

Jutka 2006.08.28 16:35 - Megtaláltam
Vihar kozeledett, mikor a csucson voltunk, visszafele meg is aztunk - de megerte! [wapon beküldött szöveg]

nagyzolo 2006.08.23 23:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Sajnos, nem volt igazán szép az idő, ezért a Tátrát nem lehetett látni, de maga a táj szép volt így is.

[Jóváhagyta: Trackman, 2007.01.26 16:22]

MP 2006.08.22 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Megtaláltam!!!
A barátnőmmel kirándultunk egy kellemeset és megkerestük ezt a ládát.
Garadnáról jöttünk fel Sebesvíz felé, majd Lillafürednek, a Vesszős-völgyön mentünk haza.
Ez így majd 15 km.
De megéri eljönni ide.
Köszi a rejtést!

Molnár Peti

T+P+L 2006.08.22 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megtaláltuk!!!
Jó a rejtés, tetszett, bár meg kell a ládikáért dolgozni...
Sajnos a Tátra ma sem látszott, de a kilátás ettől függetlenül szép volt.
Éltünk a lehetőséggel, hogy lehet a ládára rajzolni.

Tünde és Peti

Mosi Family 2006.08.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.54
Megtaláltuk!

Nivabibi 2006.08.13 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Ma sem látszott a Tátra, de már annak is örültem, hogy nem áztam el. A rejtés remek és a közvetlen álcázás is nagyon jó. Szépen rendezett a láda és megfelelő a védelme (kettős fedezet) is.

Trackman 2006.08.11 17:22 - Egyéb
Elnézést mindenkitől, aki a régi leírás alapján próbált feljutni a ládához!
Most volt csak lehetőségem egy karbantartásra. A ládát kitakarítottam, kiszárítottam, tettem bele még1 + logbookot, két tollat, valamint bezacskóztam (január óta a zacskó eltűnt sajnos, ezért beázott).
Sajnos a láda alja el van repedve, erre nem voltam felkészülve, legközelebb cserélem.
Ja, és a leírás és a képek is frissültek "kicsit".
Jó keresgélést/túrát!

Noki39 2006.08.10 22:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Ez az első, de remélem nem az utolsó láda, amit megtaláltam. Érdemes megkeresni, tök jópofa helyen van.

zozobacsi 2006.08.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Tökéletes hely, gyönyörű kilátás, legjobb láda! :)

Amancsics 2006.08.09 11:56 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

fcsaba 2006.08.06 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.11
Nagyon esett az eső, így tényleg csak az alapadatokat írtam be a füzebe. A Magas-Tátrát így természetesen nem láttuk.
A webes leírás már több szempontból sem aktuális; jó lenne ezt aktualizálni. Éppen ezért adtam csak hármast.
Egyrészt ma már a kérdéses szakaszon "lent" kizárólag piros jelzés van, piros plusz nincs. (Pár éve még feltehetőleg volt, de már a térképek is csak pirosat jeleznek.) Ez jócskán megzavart minket.
A kövekező tévedés a dróthálós villamos kerítés: már csak a cölöpök vannak meg ugyanis.
Az sem volt világos, hogy nem végig a kerítés mellett kell felmenni.
Végül nagy nehezen megtaláltuk, bár azért van egy kis lelkiismeret-furdallásunk, hogy a leírás alapján (egy kis túlzással) mindenen átgázolva, toronyiránt közelítettük meg, "csak fölfelé". (Kivéve a az utolsó szakaszt, ahol már kitaposásnak a nyomát sem láttuk, így nem volt szívünk átgázolni rajta.) Normál úton is megközelíthető; igaz, hogy az kacskaringós, de ekkora áldozatot hoznunk kellene a környezetünk érdekében. (Vissza egy ilyen úton jöttünk.) Jó lenne, ha a "hivatalos" megközelítése is egy ilyen út lenne.
A dobozban levő toll nem fog. Sajnos nem volt olyan tollam, amit ott tudtam volna hagyni, de jó lenne, ha valaki tenne bele egy működő íróeszközt.

kilali 2006.07.30 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.62
A Lendeczky úton mentem fel. A Lusta-völgy eső után üde volt és nagyon szép. A Tátrát eltakarták a felhők.

tudo 2006.07.20 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 2 átlag: 3.33 súly: 3.98
Szilvásváradtól Miskolcig 105 km kerékpár, 2000 m emelkedéssel, 5 ládával a Szilvásvad - Gerennavár - Szilvásvárad - Nagyvisnyó - Dédesi-vár - Jávorkút - Lillafüred - Diósgyőr - Miskolc útvonalon. Kemény hőség van, minden másnap államvizsgán ülök, a nap végére nagyon elfáradtam.

A Sárga sáv-ot elhagyva és a kényelmes aszfaltutat elérve a Bükk-fennsík legszebb részeit érintve értem el Jávorkútat. Innen a Piros sáv adta magát, félig-meddig kerékpározható módon jutottam el a hegy lábához. Innen elvileg a PDA-vázlatot kellene követni, minthogy nincsenek publikus waypointok; az meg olyan bonyolult, hogy fejből csak foszlányokra emlékezve szerpentineztem fel a hegytetőre. Valamikor itt komoly forgalom lehetett, mert számos, földmunkával előkészített út kanyarog fel, egyenletes emelkedéssel. Sajnos az erdő öregszik; a kövekkel együtt a lehullott faágak veszélyessé teszik a kerékpározást.

Végül fölértem a ládához. A rejtés jó, mert azonnal meg lehetett találni a dobozt, és eldugott helyen van. Sajnos a Tátrát nem láttam, csak a hőségtől szinte vöröslő porral borított égalját.

Lefelé az aszfaltútig a legrövidebb úton jöttem. Az utat Lillafüredig kiépítették, úgyhogy folyamatosan lehet rajta haladni. A következő állomás GCDIOS volt.

griga 2006.07.16 11:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

eness 2006.05.21 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
tátrát látni most nem sikerült, de örültem, hogy megtaláltam.
kétszer teljesen feladtam a reményt, hogy ráakadok.
a logbook nagyon igényes, de az utolsó oldalt kezdtem meg.
a később érkezők hálásak lesznek pupu új példányáért.
picit esőre állt, mégis bicajjal indultam neki, ami végül bejött.
délről közelítettem, északnak távoztam. a további bicajosoknak is ajánlom.

 
gasparcsal 2006.05.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
!!!!!!!!!!LÁTTUK!!!!!!!!!!
Kicsit párás volt az idő, és először rossz irányban kerestük, de később megpillantottuk a hófödte hegytetőket.
A farönk tetejére véstünk egy nyilat, mely jelzi, merre kell keresni.

bsanyi 2006.05.20 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Tiplák-lak felől mentünk, de kellett hozzá egy jó térkép, és több tájékozódási pont.
bsanyi, Noémi, Emőke, Barnabás, Balázs és Rumikutya.

Pupu 2006.05.20 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.09
Észak-magyarországi kerülés, négy új és egy mozgó ládával. Fülledt, borús idő, néha esővel, de nem áztam meg. Átlagos helyeken jártam.

Kacskaringós, de sármentes, jó útvonalon gyalogoltam fel a Sebesvízhez vezető aszfaltúttól. Szép volt az esőtős friss erdő, sok madárdallal. A leírásra ügyet se vetettem, kérdés, hogy segített volna? Előre úgy számoltam, hogy nem fogok látni semmit, így nem ért csalódás - a szomszéd hegy is alig látszott. Szép a logbook, minden második oldalán szicíliai fotókkal. Hamarosan betelik, hagytam ott tartalékot.

vizipinty 2006.05.13 17:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Közös projekt volt.

Viczi 2006.05.13 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk, nagyon szép a hely. Öten jöttünk, kettőjüknek ez az első cache-ük. Felfele sokat kanyargóztunk, egy földutat próbáltunk követni. Első alkalom, mikor a kütyü egy csomószor felmondta a szolgálatot, és a sűrű lombozat alatt egy műholdat sem tudott befogni, így a tracklog teljesen használhatatlan. Lényeg, hogy volt térképünk, és Zolink! Kilátás gyönyörű. Lefele könnyebb volt, egyenesen jöttünk. :) Jávorkúttól indultunk, és a Sebesvíz Panzióhoz érkeztünk. Hozzatok logbook-ot, kezd betelni. Bea, András, RibaZ, Kata, Viczi

Majdnem a teljes csapat
 
lvisnyei 2006.05.01 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.04
A Bükk turistatérkép (rosszul van "behálózva") és a leírások alapján sokkal nehezebbnek hittük, de egész jól ment, pláne, hogy szinte csak az előttünk járó csapatot (előző bejegyzés) kellett követnünk :-)
A leírást valóban nem ártana frissíteni, mert egy-két útjelző már nem található.
A szitáló eső és a párás levegő miatt a Magas-Tátrát ugyan nem láttuk, egyébként szép volt a környék.

data4526 2006.05.01 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.90
Megtaláltuk!

furko 2006.04.13 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Jávorkútról érkeztem társaimmal kerékpáron. Nem volt teljesen akadálymentes az út, az erdészet által szétjárt utak ebben az időszakban nehezen járhatóak biciklivel. Sajnos a beharangozó szlogent, "Ahonnan láttuk a Magas-Tátrát!" nem tudtuk élvezi...

Tócsa 2006.04.08 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A Vöröskői forrás után rövid kocsikázás után folytattuk biciklitúránkat.,ami az útviszonyok miatt nem volt akadálymentes. Ennyi hóvirágot együtt még sohasem láttunk ! Három őzzel is sikerült összeakadnunk. Sajnos a Tátrából semmit nem láttunk.

KataJani 2006.03.17 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Mai 2/1, össz.: 129. ládánk. Sebesvíz panziótól indultunk az ajánlott útvonalon. A kerítés már nincs meg, a tájékoztató táblák is zömében le vannak szedve, de az oszlopok még meg vannak. A Piros sáv túrista útról letérve nagy hóban küzdöttük le a meredek hegyoldalt. A derékig érő hóban a vége Csótai csapat nyomaiban egy kicsit könnyebb volt. A Tátrát nem láttuk, de a láda meglett. A gyökerek alatt egy téli álmát alvó állatka nyugalmát zavartuk meg.

Csotai csapat 2006.03.15 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Ezt a "tavaszi" napot a Bükkben turázással és ládázással akartuk tölteni. Ennek megfelelően már 9 óra után fent is voltunk a fennsikon. A ládához vezető út a leirás és a GPS alapján nem okozott problémát. Ami a nehezséget okozta e "tavaszi" napon az a hatalmas mennyiségú hó volt. 700 méteres tengerszint feletti magasagánál a hó 60-80 cm volt,helyenként ennél magasabb is. Jellemző a körülményekre,hogy Sebezvizről a ládához vezető-normál körülmények között könnyű séta-úton 1:23 percet mentünk és ugyan annyit álltunk is. Visszafelé az általunk hagyott és már kitaposott csiganyálon az út 40 perc volt. A nap "megkoronázása "volt,hogy nem tudtuk kiásni a ládát a hó alól. A fotók alapján kérjük,hogy fogadd el megtalálásunkat.Egyébként egy nagyon jó nap volt ez a 2006. március 15, este egy fergeteges Republic koncerten lazítottunk.
A Tátrát most nem láttuk.

[Jóváhagyta: Trackman, 2006.03.17 21:12]

Sarokpont
Kukucs 
Cker 2006.03.04 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.76
Ennek a ládának úgy indultam neki, hogy a GSP vevőt már csak az utolsó métereken kelljen használnom, azaz bemértem a térképen a körülbelüli helyet és csak térkép szerint akartam menni. Ez sikerült volna, de annek ellenére hogy tájfutó vagyok, eltévedtem mint annak a rendje. Köszönhető ez a hihetetlenül "pontos", "frissített" és "egyértelmű" magyar turistatérképeknek. Szóval a GPS-t mégis elővettem és hála a kitaposott téli geoösvénynek egy órás kóborlás után meg is érkeztünk a helyszínre a következőképp:
A már előttem említett piros jelzésen található etetőt és vadászlest (igen durva távolságban egymástól - pár méter) elhagyva a piros jelzésről én jobbra vettem az irányt és úton próbálkoztam meg a cél elérésével. Mint utólag kiderült érdemesebb lett volna még egy picit folytatni a pirost, majd onnan elindulni fölfelé. Végülis az út végén szembe találtam magam egy TV toronnyal, amely a térkép szerint a jobbomon kellett volna hogy legyen. Magyarul eltévedtünk :-) Elindultunk visszafelé és találtunk egy geoösvényt, azon már megérkeztünk a helyszínre. Sajnos, a Tátra a mi esetünkben sem látszott. De ismerek egy pár ilyen helyet Magyarországon!

Juju 2006.02.19 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Miután megbizonyosodtunk róla, hogy ez a láda nem fokozottan védett területen van, nekivágtunk. Létrásról jöttünk, barlangászós hétvége után. A kilátás gyönyörű. Imádjuk a Bükköt régóta, most sem csalódtunk!
Rudi, Gyöngyi, Bogi, Juju

Mi van a dobozban?
VP 2006.02.04 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.93
36 km sífutás a Bükkfennsíkon!
Olaszkapu - Tar-kő - Három-kő - Nagymező - Lusta-völgy - "Ahonnan láttuk a Magas-Tátrát" - Jávorkút - Bánkút - Bálvány - Olaszkapu + egy levezető kör a Huta-bérc körül. Havas aszfaltutak, bicikliútnak kijelölt dózerutak, túristajelzések. Reggel ködös időben, gyenge havazásban indultam, a Nagymezőnél kicsit kisütött a Nap. (Így láthattam a "nagy fehér gombát", a bánkúti radart. Szerintem ez se rosszabb, mint a rengeteg civil, katonai és mobil adótorony.) Aztán a csúcsok újra felhőbe borultak, délután újra havazott.
A Tátrát már többször is láttam a Bükkből. A legérdekesebb az Istálós-kőről volt: onnan, bár a hegy teteje kopasz, a fák miatt lefelé semmit se lehet látni - de a Tátra felfelé van!
Most csak a Kis-fennsíkot láttam, Bánkút már felhőben volt. Kicsit sok a kerítés errefelé.

LPilot 2006.02.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.15
Felemelő panoráma, és hangulatos erdei túra. Az idő is kellemes volt.
Andris & Kriszti, Andi & Peti, Tomi, Marci, Peti

qtatom 2006.01.28 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.75
Végre! 2 hete tervezem, h beveszem. A hó se tántoríthatott vissza. Mivel már jártam a környéken, tudtam mire számíthatunk. Sok hóra és biciklivel járhatatlan erdőgazdasági utakra. Ehhoz képest csak az utolsó 700m volt húzós, de azt már csak egyedül tettem meg, mivel barátomnak családi programja volt. A nagy hóban még a GPS-t is elhagytam, 30m után vettem észre, h vmi hiányzik;) Sajnos már napközben se volt tiszta idő, így meg sem lepődtem, h nem az a látvány fogad, mint amit a lenti pazar fotókon a kesser kollegák lekaptak. A lefele vezető út még izgalmasabb volt, eszem ágában se volt ugyanott "visszagurulni" ahol feljöttem, hiába sötétedett be közben. Szerencsére a GPS mutatta a toronyirányt, így fák között 30 centis hóban csörtettem, mint 1 vaddisznó. A közelben vadásztak ugyan, de nem tudtak elkapni;) Aztán találtam végre 1 terepjáróval valamennyire kitaposott nyomott és a keréknyomban ledörgettem jávorkúti útra, majd onnan a Savós-völgyön lefele Lillafüredig, mindezt biciklilámpa fényében:) Isteni volt!

Az "elhagyott" GPS
guess.who 2006.01.15 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.52
A Sebesvíztől indultunk (jelenleg a Garadna-völgytől felvezető út nagyon jeges, így autóval nagyon óvatosan közlekedjen mindenki!), eleinte a ládaleírást követve. Szépen megtaláltuk a Piros sáv turistajelet, amelyből aztán a Piros kereszt jel leágazott. A szövegben jelzett citromsárga műanyag hálós vadkerítés azonban sehol nincs, itt-ott találtunk néhány régi oszlopot, de egyébként nyoma sem maradt. Így aztán követtük a földutat, de fogalmunk sem volt, hogy hol kellene letérnünk róla. Megtaláltuk a vadetetőt és a vadászlest (azért remek sport ez: 20 méterről, védett helyről agyonlőni egy éhségében az etetőre csábult szerencsétlen állatot... :-/) 270 méteres távolságig közelítettük a cache-t, út viszont sehol. Maradt egy aránylag széles vadcsapás, amin legalább nem süllyedtünk térdig hóba, így végül "hátulról" közelítettünk. :)
A téli ládászásnak sokszor megvan az az előnye, hogy egészen a rejtekig visznek a nyomok - hát itt is ez történt, így a rejtés nehézsége kb. 1-es volt. :)
Sajnos mire felértünk, megint minden ködös volt, így még a szomszéd hegyeket sem láttuk, nemhogy a Tátrát. Viszont egy héttel korábban a tokaji Nagy-kopasz tetejéről (ami kicsit távolabb van, kb. 140 km légvonalban a Tátrától :D) sikerült hasonló képeket készíteni, úgyhogy azokból kerül fel.
Lefelé már megtaláltuk az utat, a keréknyomban könnyen lehetett haladni...

Ha javasolhatjuk: az örökbefogadó kicsit írja át a ládaoldalt, azaz pl. ki kellene venni belőle a nem létező kerítést, és tenni bele helyette 2-3 waypointot a fontosabb útkereszteződésekről, mert a jelenlegi szöveg eléggé félrevezető...

Ugye? :)
zsorzs 2006.01.14 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.06
Hideg és köd. De elképzeltem, milyen is lehet innen a Magas-Tátra látványa:-) Északi irányból közelítettünk a Jávorkútra vezető erdészeti út felől. Ilyen téli időben nem igazán tudom ajánlani. A piros, majd a piros + jelzésen gyalogoltunk a nagy hóban, aztán gps szerint. Ne kérdezzétek melyik a legjobb út....

keva 2006.01.14 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Sajnos nem láttuk a Tátrát a nagy köd miatt.keva

Togo 2006.01.11 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
wow! Kepenu képei láttán azt mondtam, hogy ezt nekem látnom kell. Miután holnapra már felhősödést igért a rádió úgy döntöttem kihasználom a napsütést. A sárga és a Piros + után próbáltam a leirás szerinti utat megtalálni, de valahogy nem jött össze. Igy aztán hol úton, hol vaddisznócsapáson sikerült elérni a ládát. Hihetetlen a Tátra látványa. Visszafelé megpróbáltam követni a keritést, hátha ugy sikerül megtalálni az ajánlott utat. Nem sikerült. Két kanyar után megint elvesztettem az út, kerités kontaktust. A sárga jelzésen felfelé még istenes volt a lefagyott ut, visszafelé viszont rémálom. Olyan helyeken is csúszott, ami szemre jégmentesnek tünt. Ennek örömére kétszer is sikerült elzakozni és igy szép szines foltokat és duzzanatokat szereznem a térdemre és a könyökömre.

kepenu 2006.01.08 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Csaknem 20 hónap szünet után végre méltó helyén újréledt a GCBUKK.
Korábban több levelezést is folytattam a láda begyűjtőjével és korábbi adoptálójával a miharabbi kihelyezés reményében, mivel erre a geoládára bizony bő 1 évvel ezelőtt már megvolt az engedély.
Végül Trackman nevű Turistautak.hu-s ismerősöm és Kulisz mester bevonásával, közbenjárásával lett jó gazdája a ládának.
Trackmannel hetek óta terveztük a "visszahelyező" túrát - természetesen trackeléssel egybekötve - csak az Ünnepek közbeszóltak. Januárra minden akadály elhárult. 9-kor találka a Tiszai-pu-n, Zayd-éktól az eredeti láda felmarkolása, majd irány Lillafüred. Innen a Hámori-tó mellett futó turistaúton indultunk. Az egész ösvény glatt jég volt, sikerült is firkálnom egy jót, a bal vállam bánta egy kicsit. A P jelzést követve, a jávorkúti út kanyarjait levágva felmásztunk Létrás környékére, innen egy jelzetlen szekérutat követtünk, kis szakaszon a P+-on mentünk, majd ismét jelzetlen szerpentin úton a ládától 100 m-re lévő kereszteződésig. Innen még egy kis emelkedő és hihetetlen látvány! A képek a tizedét sem tudják visszaadni. Ezt élőben kell látni.

A Magas-Tátra olyan közelinek tűnt, hogy szinte kedvem lett volna egy jó nekifutásból átugrani rá ;-)
Délnyugatabbra pedig az Alacsony-Tátra vonulatai is tisztán látszottak, nyugatabbra a Chopok (2024m) és Gyömbér (Dumbier - 2043 m) csúcsok, az Ördöglakodalma (Certovica - 1238m)-hágó, valamint a keletebbi vonulat a Klál'ova Hol'ával (Királycsúcs - 1946m).

Miután valamelyest sikerült betelnünk a látvánnyal, Trackmannel kettéválva bejártunk 2 jó minőségű földutat a Vargai-Kurta-bérc déli oldalán, majd a Lusta-völgyben lementünk a közútra, ezen pedig vissza Lillafüredre.

Nagyszerű élmény volt! A téli Bükk is csodás!

Trackman 2006.01.08 13:40 - Egyéb
A láda - örökbefogadás és újraengedélyezés után - visszakerült a helyére, kereshető!

zayd 2004.06.11 15:00 - Egyéb
A ládát elvittem a Nemzeti Park kérésére. További intézkedésig ne keressétek.

Bubuka 2004.05.30 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Sebesvíz felől hol úton, hol toronyiránt, néha kicsit tévútra térve találtuk meg a helyet.
A Tátrát nem sikerült megpillantani, de a kilátás így is gyönyörű volt!

golfman 2004.05.30 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.98
PMR kapcsolat csak a Szlovákokkal sikerült..

daikini 2004.04.24 18:00 - Megtaláltam
Pazar hely, sajnos a Tátrat nem láttuk, de a felhők alattunk voltak! [wapon beküldött szöveg]

poki 2004.03.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.70
Tűző napsütésben, térdigérő hóban tört előre kis csapatunk a Sebesvíz panziótól kvázi nyílegyenesen. Jó kis séta volt. :-) Lilla, Ancsa, Gyétyi, Poki

@david 2004.02.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.01
Hűűűű, hmm. Szóval igen, ez hasonlít egy olyan cache-hez amire mondhatnánk, hogy árkon bokron túl van. Szóval a közelben barlangásztunk (Fekete bg-köteles, Szepesi bg), és mivel ez kiesik a szokásos túraútvonalakból, mindenképp eg kellett keresni. Eleinte bíttatóan indult a piros jelzésen, de hamar megadta magát, aztán csak utak. A térképen láttam ugyan keresztbe utakat, de egy idő után túl sok volt belőle, szóval mindenkinek ajánlom, a számomra is egyedüli módszerként bevállt utat: EGYENESEN TORONYIRÁNT! Ne is nagyon keressetek túristautat, csak amit a cacherek kitapostak. Elég meredek volt a hegy én 4 es nehézségnek ítélném, közben be kellett mászni egy kerítéses részre meg, hát ki is kellett jönni.. Maga a táj szép volt, ködös, hideg, nem láttam semmit, a ládát rögtön kiszúrtam. A növényeken nagyon szépen fagyott mneg a víz, és apró tüskék nőttek ki jégből :)A dudának nagyon jó hangja van!

@david

freddy 2004.01.17 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Elég halovány. [wapon beküldött szöveg]
Mármint a Tátra :)
Lehet, hogy nem is a Tátrát láttam, de mindegy, mert annyira felhős volt :-) Király hely! Marha érdekes, hogy az ide vezető úton nyakig süllyedtem a hóban (na, jó csak 20 centi volt), a Meditáló ládánál meg tök száraz volt minden.
A három szólamú dudát - vagy mi a csodát - nagy lelkesen kipróbáltam. Nagyon cool! Minden élőlény elmenekült :-))) (Kivéve a zerge.)

zozmo 2003.12.31 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Szilveszter délutánján, mikor minden rendes ember már az esti buli lázában ég, mi neki vágtunk a rengetegnek... A Sebesvíz panziótól indultunk, ahol egy több terepjáróból álló baráti társaság már igencsak hangosan és jól érezte magát. Ezen morfondírozva mentünk a GPS után, amely egy szép, fejlett, nagy és jó szúrós susnyásban vezetett minket. Elég hamar bekövetkezett az értelmetlenség és a kilátástalanság okozta elkeseredés, de szerencsénkre pár őrült túrázó képébe ránk mosolygott a geocaching szelleme és sikerült járt útra cserélni a járhatatlant. Onnan már csak némi hegymászás következett, amely a sárban és hidegben kimondottan jól esett. Pár őzet is megzavartunk, akik szerintem még mindig nem értik, hogy szilveszter délután mit kerestünk mi az erdőben.... De ezzel mások is vannak így.
Sikeresen megtaláltuk a ládát, nagyon jó a rejtés... bár a sok horror film hatására elég nehezen szántam rá magam, hogy csak úgy vakon benyúljak egy üregbe, és ott tapogatózzak... Gyönyörű volt a kilátás, érdemes volt felmászni.
Utána már visszajutni sokkal könnyebb volt, csak amiatt aggódtunk, hogy semmi fényforrás nem volt nálunk és nehogy ránk sötétedjen. De szerencsénk volt és a susnyást is messzire elkerülve, időben visszaértünk. Emlékezetes szilveszter marad....
Mona & Zozmo

zayd 2003.09.16 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Létrás-tető felől kerákpárral indultam a láda felkutatására. Egy ideig a piros majd piros+ jelzésen haladtam, de kerítést nem láttam. Egy földúton elkanyarodtam a láda irányába és utána csak a gps után mentem. Egy kicsit sokáig tartott amíg eljutottam a fatörzshöz, de utána pár perc alatt meglett a láda. A Tátrát nem lehetett látni a párás levegő miatt, de így is gyönyörű volt a kilátás.

flektogon 2003.07.26 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.36
A Sebesvíz panziótól indultunk, de nem a leírás alapján. Szerencsére megtaláltuk a megfelelő utat, így elmaradt a bozótharc. A láda szép helyen van, de a párás idő miatt a Tátra most nem látszott.

korruptbakter 2003.07.26 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Kaptatós a lejtő, de a hely nagyon szép.

Attiska 2003.07.24 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.40
GCletr-ről indultunk gyalog a piros jelzésen, majd a túristatérkép által jelzett kanyargós földúton. Nem volt egyszerű, mert a földútnak jó sok leágazása volt, amit a térkép már nem jelölt, így igencsak elkavarodtunk, de végülis meglett. A célkörzetben a fű derékig ért. A láda kőkeményen be volt rejtve a gyökerek közé, 15 perc keresés után lett csak meg.

Ági és Attila

 
jordan 2003.05.24 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.00
Meg sem néztük merről kellene megközelíteni, csak Nagymezőn úgy gondoltuk lessük meg a legközelebbi ládát. Mentünk árkon bokron át, de megérte, szép a kilátás. CD-t kivettük, tettünk bele egy másikat.

Rudi Team 2003.05.16 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.48
Csak a GPS-re hagyatkozva mentem fel a ládáig, de így nem volt könnyű. A megtalálás már egyszerrű feladat volt.
Rudi

Mihul 2003.03.15 17:45 - Megtaláltam
itt is hó van [wapon beküldött szöveg]

 
MikiCache 2002.08.20 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.09
Igen, ez az a célpont, aminek az eléréséhez használni kell a GPS-t és a józan eszet. Mi a panzió felől közelítettük meg. A leírás jó, követni kell. Visszafele már gyorsabban lehet haladni, egyrészt mert lefelé jövünk, másrészt mert akkor már a track log alapján tényleg lehet toronyiránt haladni.
A ládát pillanatok alatt megtaláltuk, annál is inkább, mert a leírásban szereplő gyökértől kb. 3 méterre a füvön "virított", de érintetlenül. Valószínűleg egy állat kaparhatta ki, de nem maradt ideje szétszedni. A logolás nagyon gyors volt, a közelgő zivatar miatt. Végül a közeli alacsony erdőben vártuk meg amíg kiesi magát, de a bevezető csepergés alatt, a visszaállított fatörzsről, távcsővel, láttuk a Magas-Tátra hófoltjait. Ja, és közben sütött a nap.
Anikó és Miki

Csuhás 2002.08.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.21
Lendeczky út felől közelítettem meg a ládikát. Egy fiatalos erdő nehezítette a megközelítést. A ládika könnyen megtalálható. Egy kicsit be volt ázva, ezért igyekeztem úgy visszadugni hogy egy kicsit feljebb kerüljön. A párás idő miatt most a Tátra nem látszott, de a Bükk is nagyon szép...

Csuhás

 
sajt@ 2002.07.11 12:30 - Megtaláltam
Ez az első ládánk. Gyönyörü hely, bár toronyiránt lejönni elég kemény volt.

ÉvaSanKri 2002.05.08 10:40 - Megtaláltam
A téglási viznyelőtől, a mellette futó úton indultunk, és a vadászok által felállított "vaddisznó-gyilokig" poroszkáltunk felfelé. A stüszi tanpálya után kb 100 méterrel felkapaszkodtunk balkéz felé vagy 60 métert, és az ottani úton felsétáltunk a ládához.
A leírásban is említett kerítés mellett megugrasztottunk két süvőlvény gímszervas bikát, akik csodálatos rohammal hagytak bennünket feképnél... A láda a helyén, nem cseréltünk semmit, csak logoltunk. A panoráma csodás, de a Tátrát a homály fedte.

fruzsa 2002.05.02 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.41
Ezt a ládát meg kellett néznünk, mert az elhelyezőt mi hülyítettük be a ládavadászatra. Tudtommal úgy helyezte ki, hogy előtte még nem talált meg ládát; így is kiváló a hely, a rejtek, a doboz és a leírás minősége. Úgy látszik, legalább olyan fontos a józan ész, mint a tapasztalat.
Azóta ellopták a vadvédő kerítés huzaljait. A leírást követve Sebesvíztől 3 km (légvonalban 1.5km) és onnan tudod, hogy jó úton jársz, hogy a gps folyamatosan merőlegesen mutat az útra. Cikk-cakk-cikk-cakk-stb. Csak az alvó gyerek miatt (hátihordóban) nem mertünk rövidíteni az erdőn át. Fruzsa, Csaba, Juckó

bakoszoli 2002.04.07 18:00 - Megtaláltam
A Diosgyőri Vártól indultunk gyalog, Bükkszentkereszt, Hollóstető útvonalon. Jó kis túra volt, kb úgy 40 kilóméter. Sajnos a Magas Tátra csúcsait nem láttuk, bár a helyszínen sütött a Nap, a Tátra felé felhők gyülekeztek. De a látkép így is gyönyörű volt, és érdemes volt elindulni. Ajánlom mindenkinek, hogy felkeresse.

Üdv. Bakos Zoli

Cirby 2002.03.17 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Úgy látom, elég nagy a forgalom a Bükkben :-) Kár, hogy nem találkoztunk, de nem is erről szól a játék. Én Kurtabérc felől jöttem, szintén toronyiránt. Sajnos a kerítések miatt nem tudtam nyílegyenesen jönni, de így sem volt nehéz megtalálni. Az idő elég párás, de a nap időnként ki-ki süt. Út közben egy hattagú szarvascsordát, majd két őzet is láttam. Már csak ezért is érdemes volt kimozdulni otthonról.

Csaba 2002.03.17 09:35 - Megtaláltam
A mai napon nem volt szerencsém az idővel, de tényleg szép lehet innen a kilátás.

Harmadikként voltam itt, árkon-bokron át jöttem, így egy kicsit kemény volt.

 
dorka 2002.03.15 15:45 - Megtaláltam
Bár mi sem a leírást követtük végig, viszonylag könnyen megtaláltuk a ládát. A kissé párás időben is szép volt a panoráma.
D&B

wzoli 2002.03.11 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon könnyű volt megtalálni, pedig nem a leírás szerint mentünk illetve a helyszín közelében WAP-on keresztül töltöttük le a koordinátákat, mert otthon felejtettük. A csúcs SZUPER !!!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu