geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1306. Teljesítménytúrázó geoláda (GCTELJ)
63 (1-20) > >>
A k100 jelvénye
A k100 jelvénye
Az első rajt előtt 1981-ben
Az első rajt előtt 1981-ben
Indulás után még együtt a csapat (foto by Csaby)
Indulás után még együtt a csapat (foto by Csaby)
Kisérőautók a csobánkai műútnál (foto by Csaby)
Kisérőautók a csobánkai műútnál (foto by Csaby)
Ezt is látja majd a láda (foto by Csaby)
Ezt is látja majd a láda (foto by Csaby)
Frissítő állomás a Pilisnyeregben (Forrás: VTBE fotóalbum)
Frissítő állomás a Pilisnyeregben (Forrás: VTBE fotóalbum)
Közeledve a féltávhoz: Hegyeskő (Forrás : VTBE fotóalbum)
Közeledve a féltávhoz: Hegyeskő (Forrás : VTBE fotóalbum)
A bányahegyi frissítő állomás (foto by Csaby)
A bányahegyi frissítő állomás (foto by Csaby)
A hirhedt agyagos mélyút Mogyorósbánya előtt (Forrás: VTBE fotóalbum)
A hirhedt agyagos mélyút Mogyorósbánya előtt (Forrás: VTBE fotóalbum)
Bányahegy
Bányahegy
Vándor aki már jónéhány túrán végigment...
Vándor aki már jónéhány túrán végigment...
Óbudavár 40
Óbudavár 40
Óbudavár 40
Óbudavár 40
A fa tövénél van
A fa tövénél van
Napsütötte rét a Mecsekben
Napsütötte rét a Mecsekben
Hajnali didergős ébredés a decemberi Alföldön
Hajnali didergős ébredés a decemberi Alföldön
Petőfi 70 - Izsák felé haladva...
Petőfi 70 - Izsák felé haladva...
Corvin János 80 - Csővár
Corvin János 80 - Csővár
Nógrádsáp, templom
Nógrádsáp, templom
Itatópont Galgamácsa határában
Itatópont Galgamácsa határában

63 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 58,976'
Hosszúság E 20° 27,398'
Magasság: 324 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.10.17 12:27
Megjelenés időpontja: 2005.11.11 23:03
Utolsó lényeges változás: 2019.10.19 10:12
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: Mikulás
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 10 m
Megtalálások száma: 1031 + 10 sikertelen + 111 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.4 megtalálás hetente


wap:
A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló. Ellenkező esetben a "megtaláltam" log érvénytelenítve lesz.

Aktuális túra : Eger Csillaga 50
Az útvonal: Felsőtárkány, tópart - Varróház - Pes-kő ház - Őr-kő - Cserepes-kői-barlang - Toldi kunyhó - Stimecz-ház - Samassa menház - Tamás-kúti turistaház - Pazsag őrház - Hór-völgy - Ódor vár - Völgyfő ház - Barát-réti őrház - Kövesdi kilátóhely - Felsőtárkány, tópart

A track innen letölthető (.gpx formátumban). A ládát az óramutató járásával egyező irányban kell mozgatni (ahogy az az útvonal szöveges leírásából is látszik).

Info a legutóbbi, 2018 augusztusi túráról itt.

Kérlek olvasd el a leírásban a láda megtalálásának szabályait is.
Ha megtaláltad a ládát, hagyj egy cédulát a láda régi helyén neveddel, telefonszámoddal és a megtalálás idejével, hogy a röviddel utánad érkező ládász kolléga fel tudja veled venni a kapcsolatot ha szükséges.


Ennek a mozgó ládának a célja a magyarországi teljesítménytúrák bemutatása, útvonalaik megismertetése annak a reményében, hogy egyre többen fognak közületek kedvet kapni a túrák "éles" bejárására, azaz a rendezők által előírt szintidőn belüli teljesítésére.

A túrákat most csak részletekben fogjuk teljesíteni. A láda működése nagyon hasonló a GCKEKL ládához, de a szabályokat - az eddigi mozgóládák tapasztalatiból okulva - kissé módosítottam.
A GCTELJ-t meg lehet találni többször is, de egy túrán ugyanaz a ládász egy naptári évben csak egyszer találhatja meg. Egy megtaláló az önmaga által elrejtett ládát nem találhatja meg. A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló. Annak érdekében, hogy a túrán a ládát minél több ládász találhassa meg ne lépjétek túl lényegesen az egy kilométeres távolságot. A túra csak a kiírás szerinti útvonalon járható be, rövidíteni nem szabad. A láda csak gyalog vagy kerékpárral vihető tovább , kivéve azt az esetet, amikor új túraútvonalra visszük át a ládát. Ebből következik, hogy túra közben a láda nem vihető haza. Ha valaki megtalálta, tovább kell vinnie a dobozt és a kirándulás végén elrejteni. Ezzel a szabállyal szeretném elkerülni azt, hogy a láda hetekig elakadjon valakinél kizárva a többi ládászt a keresésből. (Erre az esetre mostanában több példa is volt)
A dobozt egyszerre több ládász is megtalálhatja és ekkor is elegendő csak egy kilométert továbbmozgatni a ládát. A közös megtalálásról készítsetek fényképet.
A láda nem vihető külföldre, itthon is van bőven bejárható teljesítménytúra.
A ládát ne rejtsétek lakott területre, mert itt nagyobb a véletlen megtalálás lehetősége. Ha a túra lakott területen végződik teljesítettnek tekinthető akkor is, ha doboz a lakott terület határát elérte. Amennyiben egy láda végigment a kijelölt teljesítménytúrán,kérem, hogy az utolsó megtaláló juttassa vissza hozzám
A megtaláló - a mozgó ládák szabályának megfelelően - gazdájává válik a ládának mindaddig, amíg a következő megtaláló nem logol be az új jelszóval. Nagyon fontos, hogy ne felejtsétek el a jelszót beírni a ládanaplón kívül a honlapra is. Ha ezt nem teszitek meg, a következő megtaláló nem tudja bejelenteni a jelszavatokkal a megtalálást.Költöztetéskor meg kell adni az új koordinátákat is a honlap fejlécében. A láda útvonalának követhetősége érdekében az újratelepítésnél a "Megtaláltam" logba is írd be a láda új koordinátáját

1. Kinizsi 100
A sort a nagy klasszikussal, az első magyarországi teljesítménytúrával a Kinizsi százassal kezdjük. Számomra különösen kedves ez a túra. Ott voltam az 1981-es első megrendezésén majd 1990-ig hatszor teljesítettem végül 1992-ben még kerékpárral is.
Az útvonal részletes leírását itt találjátok.
2005.11.12 - 2006.03.08

2. Tátika-Rezi 40
A túra útvonala ( táv, szint, jelzés):
Zalaszántó 0 0 -
Sztupa (GCSZTU) 2,3 120 K
Tátika vár (GCTAT) 6,5 340 K
Rémisztő fa 11,2 350 K, szalag
Rezi vár (GCREZI) 14,5 590 szalag, S
Rezi, kocsma 18,9 590 S
Vadlány-lik-bg. (GCVLIK) 33,2 790 szalag
Sztupa elág. 37,7 810 K+
Zalaszántó 40,8 820 szalag
2006.03.11 - 2006.05.03

3. Óbudavár 40
A túra útvonala:
Óbudavár
Mencshely ( P )
Halom-hegy,Kossuth-kilátó ( K )
Berki-vár ( K és Z )
Vászoly ( közút )
Kis-Dörgicse ( P és PL )
Szent-Balázs templomrom ( Z )
Szentantalfa ( K )
Tagyon-hegy ( K )
Hegyestű ( S )
Monoszló ( S )
Balatonhenye ( P )
Láz-föld ( P )
Óbudavár
2006.05.04 - 2006.06.17

4.Őrség 50
A túra útvonala:
Őriszentpéter (GCNRKS közelben)
Templomszer (szalag, K) (GCORIT, GCKUTO közelben)
Zala völgye erdészház (K) (GCFPOR közelben)
Pityerszer (K) (GCFPFM)
Sürü erdö (K)
Farkasfa, Tóka koccintó (P)
Kondorfa (P)
Ispánk (P)
Disznós tető (Z)
Őriszentpéter (Z)
2006.05.13

5.Mecsek 50
A túra útvonalának érintési pontjait a követendő jelzések megjelölésével itt találjátok. (Természetesen az ellenőrző pontok nyitvatartási idejei csak a teljesítménytúra megrendezésének napjára vonatkoznak, nektek nem kell figyelembe venni)
Az útvonal részletes leírását valamint térképvázlatát ez a PDF állomány tartalmazza, így - bár a túra tartalmaz jelzetlen szakaszokat is - nem jelenthet problémát az útvonal követése.
2006.06.26 - 2006.11.16

6. Petőfi 70 teljesítménytúra
Miután a láda még alföldi teljesítménytúrán nem járt itt volt az ideje hogy erre is csavarogjon egyet. Mivel a túraútvonalak részletes dokumentációja a neten csak elvétve található meg, rendező túraszakosztályokkal történt hosszas egyeztetés után a Petőfi 70 túrára esett a választásom.
A túra Kiskőrösről indul a sárga sáv jelzésen és a várost a 46-38.187 19-16.654 pontban hagyjuk el. Itt célszerű ideiglenesen letérni a sárga jelzésről - ami ebben a pontban jobbra fordul - és utunkat egyenesen folytatni a láda irányába. A sárga jelzés ezen szakasza ugyanis csapadékos időben víz alá kerülhet. Az itiner által javasolt útvonalat követve mintegy 4 kilométeres kitérő után ismét elérjük a sárga sáv jelzést. A rendezők információi szerint a jelzés egészen Izsákig jól követhető.
A visszaút Izsáktól viszont már jelzetlen utakon vezet de az itiner és az előbb említett gdb állomány útvonalpontjai alapján nem jelenthet problémát a túra útvonalának követése.
2007.04.13

7. Corvin János 80 teljesítménytúra
A túrát a lelkes erdőkertesi természetbarátok szervezik az idén tizedik, egyben utolsó alkalommal. Útvonala a következő:
iErdőkertes - Nagy-erdő - Váckisújfalu - Püspökszilágy Nagy-Szór - Penc - Mónika pihenő - Csővári várrom - Nézsa Nógrádsáp - Acsa - Rózsa-kút - Csonkás - Galgamácsa - Kéri-hegy - Vácegres - Margita - Erdőkertes/i
A túra végig jelzett úton halad. Erdőkertes és Püspökszilágy között a Z+ , Püspökszilágy és Penc között - kifejezetten a teljesítménytúra útvonalának jelölésére - fehér pötty , a Penc-Nézsa - Acsa - Rózsa-kút útvonalon a P, majd Galgamácsáig a Z forrás, Z sáv és Z+ jelzéseket kell követni. A Z jelzés Vácegres közelében torkolik bele a P+ jelzésbe, amit egy rövid szakaszon, a P jelzés elágazásáig követünk majd utunkat a P sávon folytatjuk egészen a Margitáig. Végül Erdőkertesre a S sáv jelzésen érünk vissza.
A tájékozódás megkönnyítése érdekében 103 waypontot jelöltem ki az útvonalon.

8. Tési-fennsík 50 teljesítménytúra
A teljesítménytúra körtúra. Várpalotáról indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal:
Várpalota- Vár-völgy- Várberek- Királyszállás- Hétházpuszta- Hamuház- Tés- Jásd- Szentkút- Római-fürdő- Bakonynána- Tés- Kis-Futóné- Márkus-szekrénye- Bátorkő- Vár-völgy- Várpalota
Köszönet Scelének, amiért rendelkezésemre bocsátotta a túra dokumentumait.
2007.09.10 - 2007.11.29

9. Hegyhát 50 teljesítménytúra
A teljesítménytúra körtúra. Vasvárról indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal:
Vasvár - Sándor-lépcső - Jeli Arborétum - Oszkó, szőlőhegy -Olaszfa - Győrvár - Hegyhátszentpéter -Petőmihályfa, szőlőhegy - Városerdő - Kismákfa. Az útvonal fő töréspontjainak gdb állományát a href="http://invitel.hu/sarhidai/vasvar50.gdb"innen/a tölthetitek le. A teljesítménytúra fő szervezője Benke Tibor volt szíves és szövegesen is leírta az útvonalat..
A túra a vasvári kemping környékéről indul és átmegy a városon majd egy darabig a 8-as út mellett halad többnyire külön ösvényen/járdán. Ezen a szakaszon nem igen találtam rejtésre alkalmas helyet. Lehetőleg az első megtaláló legalább a 4-es útpontig vigye a ládát , ahol az útvonal erdőbe fordul.
Az útvonal a Jeli arborétum természetvédelmi terület közvetlen közelébe halad el. Bár az arborétum jelenleg zárva van és kerítéssel is körbe van kerítve kérem az ezen a környéken rejtő játékostársat hogy az arborétum közelébe se rejtse a ládát mert esetleg a honlapon levő koordinátaellenörző program a védett terület konturjának pontatlansága miatt a területen belül érzékelheti a ládát
2007.11.29 - 2008.01.27

10. Lovasberény-Pátka 40
A Lovasberény-Pátka túra gyalogos és kerékpáros változatban is létezik. A gyalogos változat útvonala:
Lovasberény Técsi-völgy Antónia-hegy Meleg-hegy Angelika-forrás Bodza-völgy Hurka-völgy Abajka Pákozdi-ingókövek Kovács-berke István-major Pátkai-víztározó Pátka Szűz-vári malom - Lovasberény, Sportcsarnok
A hosszabbik - 65 kilométeres - kerékpáros változat útvonala:
Sportcsarnok (Lovasberény) Geszner-ház (Csákvár) Ispán út és Fornapusztai elág. Sportpálya (Pátka) Nemzetőrség Pihenőház István-major Kocka (Ingó-kövek) Mészeg-hegy Zsuzsi söröző (Sukoró) Pázmánd Vereb Sportcsarnok (Lovasberény)
Ezúttal a gyalogos változaton fog végigmenni a láda.Az útvonal a N47 14.676 E18 32.662 és a N47 14.077 E18 31.705 pontok között mintegy egy kilométer hosszon védett területen halad. Különösen figyeljetek arra , hogy ezen a szakaszon ne rejtsétek el a ládát. A tilos területet a gdb állományban piros zászlók jelzik.

10a. Börzsönyi geocaching teljesítménytúra
A GCTELJ ezúttal a GCTT láda leírásában részletezett közepes túrát fogja bejárni. Az egyes ellenőrzőpontokon logolható lesz.

11. Rockenbauer 130
A Rockenbauer 130 teljesítménytúra az egyik leghosszabb a Magyarországon megrendezett túrák között.
Az útvonal:
Nagykanizsa - Homokkomárom - Oltárc vh. - Börzönce, szőlőhegy - Hahót - Söjtör - Pusztaederics - Rádiháza -Szentpéterfölde - Torhai-forrás - Bázakerettye - Budafa - Kistolmács - Valkonya - Homokkomárom - Nagykanizsa
Ezúttal használható térképvázlatot nem tudok mellékelni, mivel csak egy nem túl jó minőségű fekete fehér fénymásolat áll rendelkezésemre. A láda megtalálásának szabályai változtak, figyelmesen olvassátok el a leírást.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Macikupacnak hogy a túra dokumentációját rendelkezésemre bocsátotta. Egyúttal gratulálok neki a túra többszöri teljesítéséhez is.
2008.02.24 - 2011.11.22

12. Isaszeg 55
At útvonal:
Isaszeg - Szobor-hegy - Honvédsírok - Hársas - Bajtemetés - Pap-hegy - Pécel - Vár-hegy - Határ-hegy - Nagytarcsa - Fehér-hegy - Kálvária-hegy - Kerepes - Szilasliget, HÉV-mh. - Szár-hegy - Gyertyános - Mogyoród, HÉV-állomás - Tölgyes - Szár-hegyi parkoló - Bolnokai-erdő - Apó pihenője - Hosszú-hát - Pap-hegy - Isaszeg
A túrát az óramutató járásával megegyező irányban teljesítsétek. Az útvonal sok helyen településeken halad keresztül, itt lehetőleg ne rejtsétek el a ládát, hanem inkább vigyétek tovább és a biztonságosabb külterületen rejtsétek el.
Az útvonal trackje innen letölthető.
Kőhányástól, a kék jelzésen Várgesztesig, majd Várgesztes után a kék kereszten tovább.
A GCSAMA előtt váltunk a zöld pluszra, majd a zöld sávra. Ez a jelzés már végigkíséri a ládát csaknem Gántig. Az utolsó kb. 2 kilométeren
(Gém-hegy) vált csak át, a zöld háromszögre.

15. Gerecse 50
1982. év óta minden év áprilisának 3. szombatján kirándulók ezrei lepik el a Gerecse hegységet, hogy végig gyalogoljak a Gerecse 50, 20 és 10 teljesítménytúra valamelyikét. Vannak, akik kihívásként fogják fel a rendezvényt, és vannak, akik egy jó túrára vágynak, és nem törnek a szintidő megdöntésére. Egy azonban bizonyosra vehető, hogy aki részt vesz, biztosan jól fogja magát érezni.
2013-ban a Gerecse túra rekordot döntött, összesen 6733 túrázó kezdte meg a túrát.
Az 50 km-en 2.552-en, a 20 km-en 2.664-en és a 10 km-en 1.517-en túráztak.
Túra útvonala: Tatabánya - János-forrás - Baji vh. - Tardos - Pusztamarót - Héreg - Bánya-hegy - Koldusszállás - Kisréti vh. - Panoráma út - Turul - Tatabánya
GPS Track letöltése innen

16. Tihany 20
Téli Tihany 20 útvonala: Tihany, Iskola - Belső-tó - Aranyház - Átjáró-barlang - Kis-erdő - Külsö-tó - Apáti templomrom - Csúcs-hegy - Hálóeresztő - Gejzírmező - Akasztó-domb - Hajóállomás - Óvár - Kálvária - Apátság - Tihany, Iskola
GPS Track letöltése innen (A piros tracket kövessétek)

17. Tenkes Maraton
Útvonal: Máriagyűd, túraállomás (sárga sáv) - Szentkút - Akasztófa domb - Csukma-kereszt (piros sáv) - Csicsó-hegy - Kék sáv-piros sáv elágazó (kék sáv) - kék sáv-zöld sáv találkozás (zöld sáv) - Pincesor - zöld sáv-kék + találkozás (kék +) - Kék +-piros sáv találkozás (piros sáv) - - Máriagyűd, túraállomás
GPS Track letöltése innen

18. BEAC - Maxi 110
Az útvonal:
Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmező - Hegyes-tető - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókő - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hűvösvölgy
A túra trackje letölthető innen

19. Dunán innen - Dunán túl 50 km
Az útvonal:
Adony Vízi fogadó - Szentmihályi erdő - Kulcs - Rácalmás Nagy sziget déli csúcsa - Nagy sziget északi csúcsa - Nagy Sziget foglalkoztató - Rácalmás Evezős sporttelep - Dunaújváros Hajóállomás - Dunaújváros Gárdonyi Géza Általános Iskola - Pentele Híd lába - Kisapostag - Pentele Híd - Dunavecse Speciális Iskola
A túra trackje letölthető innen (a böngészőben mentsd el xml formátumban, majd a filet nevezd át gpx-re és nyisd meg a Mapsource programmal)

20. Andezit 30
Az útvonal:
Galgaguta - Vanyarc - Nagy-hegy, andezitömlés - Ordas-puszta - Szandavár, andezitömlés - Mária-kút - Szandaváralja - Sztúpa - Becske
A track innen letölthető (a böngészőben mentsd el .xml formátumban, majd a filet nevezd át .gpx-re és nyisd meg a Mapsource programmal).
2018.01.11 - 2018.09.12

21. Eger Csillaga 50
Az útvonal: Felsőtárkány, tópart - Varróház - Pes-kő ház - Őr-kő - Cserepes-kői-barlang - Toldi kunyhó - Stimecz-ház - Samassa menház - Tamás-kúti turistaház - Pazsag őrház - Hór-völgy - Ódor vár - Völgyfő ház - Barát-réti őrház - Kövesdi kilátóhely - Felsőtárkány, tópart
A track innen letölthető (.gpx formátumban). A ládát az óramutató járásával egyező irányban kell mozgatni (ahogy az az útvonal szöveges leírásából is látszik).
Info a legutóbbi, 2018 augusztusi túráról itt.
2018.09.30 -
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (575 db): környezet: 4.63 rejtés: 4.60 web: 4.71 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mikulás 2019.10.19 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.67
Eger Csillaga 50-en. Sosem teljesítettem ezt a túrát még. Itt a kedvencem: az október közepe és a csodálatos ősz a pompás szinekkel. Ilyenkor szinte minden évben kijövök a Bükkbe. Most Attibati Bükk 900-as multijának teljesítését vettem napirendre. Előtte picit felkerestem ez a ládát és légvonalban 1 kilométerrel odébb toltam, ami úton legalább 1500 méter lehetett. Most egy farakában pihen. Hátul keresd. Jó volt az előző rejtés, egyértelmű, köszönet!

Mikulás

IMG_9819IMG_9820
IMG_9821IMG_9823
IMG_9826 
Lacipap 2019.10.17 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Megtaláltam a régen szunnyadó ládát!
Tovább is költözött!! Méghozzá elég jó távolságot, hogy ne túl sok legyen már ebből a túrából hátra.
Megtalálható az oldalvölgyi halastavak közelében, közvetlenül a patak hídja mellett. Egy "Kulisz" kocka rejti a kincset, gallyakkal és avarral takarva. ( Vigyázz, két kocka is van a közelben!) A láda egyébként haladt 3.3 kilométert.

Most itt van!
Nem itt! 
kobcikrajci 2019.09.25 11:47 - Megtaláltam
Ködben, csepegő esőben Bükkzsércről. Különleges hangulata van az ilyen túráknak, ezért az ódorvári pihenőnél el is időztem kicsit, miközben a völgyből szarvasbőgés hallatszott fel. Bár az eső elállt, és a köd is oszlott, az irtásos rész buja növényzete gondoskodott az áztatásról, amit addig megúsztam. :) Az erdő széléhez érve a képen látható fatönk üregébe rejtettem a dobozt.

Rejtek
zalajaro 2019.09.20 12:41 - Megtaláltam
Zergivel felvittük légvonalban 1020 métert.
Fa odujában találod talajszinten, az út jobb oldalán.

IMG_20190920_135557 
Zergi 2019.09.20 12:40 - Megtaláltam
Fogtam!
Zalajaroval felvittük Ódorvárhoz közel. [g:hu 1.6.4]

IMG_2566IMG_2567
IMG_2568IMG_2569
IMG_2537IMG_2540
IMG_2541IMG_2542
IMG_2543IMG_2544
IMG_2545IMG_2549
IMG_2560IMG_2561
qtatom 2019.08.31 12:00 - Megtaláltam
Biciklis találat. 2,5km-en gurult velem.
Kidőlt fenyőfa törzse alatt keresd.

A mozgó ládákat évente csak egyszer keresem, idén már ezt sem keresem többé.

IMG_20190831_120119IMG_20190831_121949
petiba 2019.08.15 07:03 - Egyéb
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
(A bükki Eötvös bringatúra alkalmával...)
Reggeli futás közben...
Láda OK. [Geoládák v2.2.5]

20190815_06182620190815_071053
matrixmusic 2019.07.20 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Bringzás közben. A körülmények a tegnapi eső hatására nem voltak idilliek...sőt...a bringámon a lánc egybefüggő "sárvonal" lett, és a többi!?!?
Nem volt egyszerű dolog, de a Hór völgyben néhány pocsolyában sikerült megtakarítani a bringát...a vége 64km lett. :-)
Az új helye egy nagy farönk alatt lesz, közel az úthoz...

zalajaro 2019.04.22 09:32 - Megtaláltam
Arrèbb toltam 1010 métert.
Bükki kéken, bükkfa tövében, ágakkal takarva.

IMG_20190422_095732 
KP1965 2019.04.03 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, tovább vittem kb. 1,2 km-t. Az új rejtekhely a Pazsagi őrház közelében lévő erdész emlékhelynél van, a kopjafával szemben lévő nagy kő tövében, a fenyő felőli oldalon.
Az elöttem rejtő MJANEZ-nek üzenem, nem tért le az útvonalról, nem kellett korrigállni. :) Viszont ez a kék nem az OKT kékje.

20190403_14352920190403_144521
MJANEZ 2019.03.31 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam!
Bükki források ládasorozat pontjainak felkeresése közben a ládát megtaláltuk, és geoláda oldal leírása szerint 1.1km-t vittük, de lehet letértünk a láda helyes útirányától, A ládagazdát Attibatit telefonon értesítettem a tévedésünkről.
KÉREM, A KEDVES UTÁNAM ÉRKEZŐ KESSER!
Legyen kedves a track szerinti a helyes irányba továbbvinni a ládát.
A jelenlegi koo. A OKT túristajezéssel ellátott fa tövében
faháncsal takarva.
[Geoládák v2.2.5]

 
zayd 2019.03.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Felsőtárkányból hazafelé egy gyors találatra készültem de kicsit másképp alapkult:). Tamás-kútjától indultam, de a rejtekhez érve már csak Valti bocsi cetlijét találtam meg, tererő meg nem jellemző a környékén:). Visszamentem hát Tamás-kútjához, onnan fel a megyehatárhoz ahol már volt térerő és sikerült elérnem Valtit, akinek ezúton is köszönöm a segítséget. Ezután visszamentem Tamás-kútjához majd a Fekete-len-forráshoz és ismét vissza a Tamás-kútjához, ahol egy kicsit továbbmenve el is rejtettem a ládát. Logolás közben vettem észre, hogy majdnem pontosan 10 évvel ezelőtt találkoztam előzőleg ezzel a ládával:).

A láda új helye egy kidőlt jelzett fa tövében van egy kis kővel és avarral álcázva.

Szikla
Itt keresd
valti 2019.03.24 12:43 - Megtaláltam
Fekete-leni-forrás tábla mellett egy nagyobb kő alatt található meg a láda.
N 48°02.280`; E 020°28.737`

Dodó és Malvinka 2019.02.21 11:30 - Megtaláltam
Végre ez a láda is meglett. Kinéztük már, mióta a Bükkbe ért, de csak most került rá sor.

Tamás-kúttól indultunk, gyönyörű időt fogtunk ki, szikrázó napsütésben, mókusok, madárkák, hóvirágok közt túráztunk, valamivel több, mint 6 km lett a vége. Volt benne 1-2 jó kis emelkedő is, legalább nem fáztunk! Könnyen megtaláltuk a ládát, 1,4 km-t vittük tovább, a Samassa ház után kicsivel rejtettük el Tamás-kút irányában, a túristaút mellett egy kék jelzéses fa gyökereinél.

52823365_632198307215563_648985247941132288_n52350450_620218718424026_4355157238269083648_n
52586323_1268096863329074_4413265847976460288_n52875312_2220671538252317_2785746260978565120_n
52651757_2062176247231860_9100268816633430016_n52678102_411026216134072_5260603405885243392_n
52918022_588763711547439_4675582891135074304_n 
Strombus 2019.02.18 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Nagyon örültünk neki, hogy ez a ritkán (majdnem 5 év után most másodszor) látott láda pont arra járt, mint mi, így lelkesen mentünk érte a GCFAEV második pontjának megkeresése után és vittük tovább 1 311 métert. Közvetlenül a turistaút mellé, egy sziklarepedésbe rejtettük.
Köszönjük Nikicsunak, hogy tegnap ilyen szépen közel hozta, így az eredetileg tervezett útvonalunkhoz képest nem plusz 6, hanem csak plusz 2,5 km sétába került ma nekünk ez a találat.

 
Péter60 2019.02.18 11:14 - Megtaláltam
A GCFAEV bejárása során pont jól jött, hogy itt tanyázott a láda. 1,3 km-t toltunk rajta közösen Strombusszal.

Nikicsu 2019.02.17 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. Vittem tovább. Kicsit túlszaladtam az egy kilométeren, de még a kettőn is. Fának mohával fedett gyökeréhez rejtettem. Bocsi cetli pótolva.

VP 2019.01.21 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Új év - új lehetőség: megtaláltuk, visszatérítettük a helyes útra és továbbvittük pontosan egy km-t. Rejtek az úttól balra, harkályok által megdolgozott fában, 170 cm magasan lévő oduban.
Bocsicetlit nyomtattam, felvágtam, kikészítettem, de végül otthonfelejtettem. :-) A következő megtaláló, kérem, vigyen, mert az utolsót használtam el.
Kétnapos kirándulás vasárnap havazásban és ködben, hétfőn gyönyörű havas napsütésben a Felsőtárkány - Őr-kő - Pes-kő - Cserepes-kő (alvás a barlangszálláson, hajnalban holdfogyatkozás) - Őserdő - Tar-kő - Zsidó-rét - Toldi-kunyhó - Stimecz-ház - Felsőtárkány útvonalon.

rejtek
Zéboy 2019.01.01 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

 
Berián 2019.01.01 13:08 - Megtaláltam
Közös találat Zéboyjal. Az útvonalon légvonalban 2x1 km-t utazott.
Jelenlegi helye a turista út mellett egy fa odvában kb szemmagasságban.
-------------------------------------------------------------------------------
A kütyünk nem igazán kezelte megfelelően a trekket és csak az itthon kiírt koordináták alapján próbáltunk tájékozódni, így kb 70-80 méterrel tovább vittük a zöldön. Aki utánnunk megy, terelje vissza a ládát a kék keresztre, lefelé a völgy irányába a Stimecz ház felé.

Ja és bocsi cetlit vigyetek!

ChefBogi 2018.12.08 13:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ancs 2018.12.08 13:05 - Megtaláltam
Közös találat Bükki Nemzeti Parkos túra közben. Az útvonal ugyan a kék-zöld négyszög jelzések találkozásánál a Cserepes-kői barlang felé ment, nem hagyhattuk a helyén ezt a mozgót. Fel"szaladtunk" érte Pes-kőre és kicsit megmozgattuk a tagjait.
Szuper kilátó helyre kerül.

Új rejtés: rét szélén fa tövében
Köszi

Ps: Köszöntet mk-nak a távoli supportért!

IttSpoiler
 
Koszt Andi 2018.12.08 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

picuresnagyur 2018.12.01 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Köszi, méltatlan sokat pihent, viszem! Zúzmara s köd :)

Pes-kő kaputól nem messze, embermagas álló facsonk belsejében, térdmagasságban
Szélesség N 48° 3,056'
Hosszúság E 20° 25,311'
Magasság: 855 m

20181201_121145 
vakond87 2018.11.04 06:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Még tegnap este láttam, hogy két mozgó láda (GCTELJ és GCTREK) olyan jó helyen van kirejtve, hogy egy 24km-es gyalogtúrával begyűjthetem a fennsík számomra még két szűz ládáját a GCTAVM és GCABC geoládákat is. Mivel ma délután megyünk vissza Tárnokra, így adta magát, hogy hajnalban keljek, de a másik korlátozótényező a napkelte volt, végül az 05:30-as start mellett döntöttem.

Az autót Felsőtárkányban az Egeres-völgyi kisvasút megállóban hagytam, innen a Piros sáv jelzésen jutottam el a Pes-kő házig, ahol a láda is el volt rejtve. A korai időpont miatt nem aggódtam, hogy a láda ne lenne a helyén könnyen meg is lett. Először az Őr-kő rétre szerettem volna rejteni, de az oda-vissza szakasz miatt féltem, hogy kihagyja a láda a csúcsot, így végül az Őr-kő tetejére került a láda egy korhadt fa gyökeréhez. Köszönöm a rejtést!

IMG_20181104_090410IMG_20181104_090414
IMG_20181104_090406IMG_20181104_090410
IMG_20181104_090427 
qtatom 2018.11.02 15:15 - Megtaláltam
Biciklis találat.
Közel 110 km-es túra, a láda előtt egy defekttel (külsőt, belsőt szétvágta vmi). :(
Légvonalban 1 km-t utazott, a további pár km-es szakasz nem bicikliseknek való. :D
1 óra alatt másztunk 2,2 km-t és 300 m szintet, volt ahol 35%-os emelkedőn. Sajnos a korai sötétedés miatt GCTREK-hez már nem volt idő átgurulni. :(
https://www.strava.com/activities/1942035571
Rejtek: Peskő-forrástól kb 200 méterre, fehér T-s fa melletti kidőlt fa gyökere között (lásd 2. fotón bicaj kormány szintjén) N48 02.614 E20 25.532

A mozgó ládákat évente csak egyszer keresem, idén már ezt sem keresem többé.

IMG_20181102_152053IMG_20181102_154452
IMG_20181102_154545IMG_20181102_160135
Mikulás 2018.10.31 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.66
A Varróháznál parkolva 18 kilométert túrázva tettünk egy szép kört a fantasztikus őszi Bükkben. Felfelé végig a P- jelzéseken, majd az Őrkő-rétnél fel a K3-on a kilátópontig, onnan le K3, K-, majd Z- jelzéseken. Az egész útvonal során - szó szerint - egyetlen lélekkel sem találkoztunk, ezen csodálkoztam. Persze tudom, hogy holnaptól indul a négy napos őrület, de mégis furcsa, hogy ennyire szép időben, 20 fokban, na jó itt lehet, hogy csak 15 volt, sehol senki. Lefelé menet elrejtettük egy szép kilátású hely közelében a GCTREK ládát. Remek nap volt, mely - számunkra már hagyományos módon - az egerszalóki fürdőben (a nosztalgia fürdő temészetesen) ért véget. Jó volt bepunnyadni a 39 fokos vízbe... :-)

A láda légvonalban kb. 1,3 km-t haladt. A P- mellett egy két törzsű, közös gyökerű fa tövében kell keresgélni.

Mikulád

IMG_3710IMG_3714
IMG_3715IMG_3718
IMG_3722IMG_3726
IMG_3727IMG_3733
kobcikrajci 2018.10.20 16:27 - Megtaláltam
Mezőkövesd-Eger között bicajjal tempózva tettem egy kis kitérőt a ládához a már ismerős piroson. A kellemes őszi hangulatot csak egy defekt tudta elrontani a rejtés után, de szerencsére volt megoldás. :) A doboz kidőlni készülő fatörzsben lapul, várja, hogy még egy nagy vihar előtt tovább vigye valaki. :)

Rejtek
Lacipap 2018.10.01 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Megtaláltam!
A TT. másnapján nem hagyott nyugodni a dolog! Meg kellett keresnem!

Tovább is állt azonnal. A GPS szerint 1350 métert haladt a túra nyomvonalán. Kereshető
fa gyökerei közötti üregben, a piros sáv jelzéstől kb. 10 méterre. A bal oldalon!!
Kooi:48'0,842 ; 20'25,938

VP 2018.09.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
Elindul az új teljesítménytúrán: Eger csillaga 50.
Nem akartam lakott területen hagyni, így a Varró-ház után kerestem helyet.
Rejtek kéttörzsű tölgy törzsei közt, ágakkal, avarral takarva.

2018.09.18 09:00
Ma előzetes egyeztetés után megkaptam a dobozt Attibatitól, most épp kitisztítottam, szárítom.

Rejtek
Attibati 2018.09.12 12:00 - Megtaláltam
A láda befejezte a túrát, beszedtem.

kl 2018.09.02 11:11 - Megtaláltam
Vittuk
Botok nincsenek itt
Uj hely. Osveny nyugati oldalan erdekes facsoport tove.

151A6E98-6EAA-4835-A645-BF0CA39E7860 
Puszkany 2018.09.02 11:10 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

anettx 2018.08.19 09:40 - Megtaláltam
TFTC!
Pontosan légvonalban 1000 métert továbbvittük és végül út melletti nagy fatönkben várja utolsó megtalálóit ezen a túrán, itt:
N 47° 55,453'
E 19° 23,739'
[Geoládák v2.2.4]
A helyes utat a főútról elég nehezen sikerült megtalálni, a crosspálya felől át kellett bújni kétszer a villanypásztoron a mezőn át.

Raktam bocsicetlit a ládába.

 
ha2 2018.08.19 09:40 - Megtaláltam
Vittem. Anettxszel közös túra a rekkenő hőségben.

Mr Zerge 2018.08.12 09:50 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Áthoztam Szandaváralja túlsó oldalára. Az út mellett, nagy fa tövében, gyökerek között, kővel fedve található. 2018.08.12 10:30.
Koordináták: N 47 55,729, E 19 24,442, 238 m.

A dobozból kifogyott a BOCSI cetli.

sanzi89 2018.08.10 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Kéktúrázás közben kis kitérő. A ládát tovább vittem Szandaváralja határába, közelebb nem akartam vinni, mert kb. ez volt az utolsó háborítatlan erdősáv, ahova el lehetett rejteni.
A láda a turistaútra merőleges árok partján van. Ha lementek az árokba, akkor az árokparton egyenes ágú fa tövében van a láda kövekkel és gallyakkal álcázva.

Párduc50 2018.08.05 13:46 - Megtaláltam
Kellemes túra után könnyű találat.
Továbbvittem, és egy hatalmas kidőlt fa alá rejtettem a tuskójához közeli végén.

hitamas 2018.08.03 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Kitaláltam mára, hogy a régen lapító GCTELJ-t továbbsegítem és más környező ládákat is megkeresek, ha már arra járok. Nem volt egyszerű .... a túrázó láda meglépett a rejtekéből és csak szorgalmas kutatás és jókora szerencse vezetett a nyomára az esélyes rejtektől jó húsz méterre beágyazódva a humuszba. A láda betörött és a logfüzet vizes-nyálkás állaga nem volt szívderítő ... feltehetően vadkár. Szívós munkával sikerült a megfelelő lapot szétválasztani, meglett a jelszó. Volt nálam pont méretes tartalék láda, mindent átköltöztettem, tettem bele egy nem túl elegáns, de legalább száraz füzetet. A vizes füzettel a kezemben elsétáltam Ordaspusztára az ottani ládáért, azután vissza és még egy jó kilométert. Közben a régi füzet a kellemes(?) melegben szépen száradt, azt is visszatettem, a törött ládát elhoztam. Kaland vége .... A láda most egy betonkockában várja a következő megtalálóját. N 47° 54,640' E 19° 25,877' :)

Dr.Lada 2018.04.30 17:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Elkövetve :-) utazik velünk [g:hu 1.5.4]

A ládába nem találtam bocsi cetlit! Nálam sem volt sajnos, így aki megy az vigyen párat!
A láda jelenleg egy többtörzsű fa tövében pihen ágakkal kövekkel takarva. Ha Szanda vára felől érkezel pár lépéssel előbb menj be balra és egy félkörrel hátulról érd el a fát, mert különben meggyűlik a bajod a vadrózsával. Így viszont véráldozat nélkül megszerezhető.

Oda felé tartva Fa-Peti hívott, hogy milyen hatalmas viharban ládázni, de mondtuk neki elnézte, mert mi napsütésben autózunk, igaz a Karancs és Mátra felett feketeség van és látjuk ott ázik minden, de látjuk Szanda várát is amit süt a nap. Ahogy leraktuk a telefont megláttuk Peti mit láthatott a radaron. Szirák Vanyarc között a közút földúttá változott szó szerint. Akkora eső haladt át előttünk, hogy a szántóföldről a földet lemosta az útra. Kb 100-150 méteren 20 cm-es sáron autóztunk át, a kerekek kapartak, de csak átjutottunk, ekkor már tudtuk befizettünk egy extra autómosásra.:-) Bercelig még jó pár helyen volt nagy víz és sár átfolyás az úton. Bercelnél ismét elkezdett esni, így gondoltuk beautózunk Ordasig. Itt már jártam párszor, így tudtam, helyenként az út autópálya helyenként meg rossz földút. Sikerült bejutnunk Ordasra ahol már ismét sütött a nap. Leparkoltunk és elsétáltunk a ládához. A puszta utolsó házából dübörgött a tuc tuc zene, egymás szavát is alig hallottuk. Olyan volt mintha valami elő majálisra keveredtünk volna. Gondolom valami szép brigád kibérelte a 4 napra, mert gondolom ha állandó lakók lennének már a szomszédok rég agyonütötték volna őket. Jártam itt már párszor akkor a csöndet harapni lehetett itt, most Szanda váráig hallatszott el a tuc tuc szóval végig zenére vittük a ládát. Az út során volt sár gazdagon, csak úgy csúszkáltunk, meg jó nehezek voltak a bakancsaink. Egy szántó mellett is vezetett az út ott is lemosta a víz a földet a turistaútra, itt helyenként épphogy nem folyt be a sár a bakancs szárán, annyira süllyedtünk be a sárba. Ráadásul itt az úzban van némi cikk-cakk, így a légvonalban 1 km azért több lett úton. Azért jó móka volt.
A bocsi cetlit megoldottam egy a ládában lévő reklám névjegykártyával, eddig ezt mindig szemétnek néztem a ládákban a használt vonat és buszjegyekkel, de be kell látni időnként a szemét is lehet hasznos.:-) Szóval egy ilyen reklámnévjegy hátuljára írtam rá a bocsi elkéstél szöveget és azt hagytam a láda helyén.

Ahonnan hoztam:
N 47° 53,996'
E 19° 26,908' 200 m

Ahova vittem:
N 47° 54,547'
E 19° 26,772' 363 m

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
Spoiler-14
Spangarázs 2018.04.22 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Közös találat és rejtés Gumipókkal!
Továbbgurítva Ordas Puszta után a zöld kereszten.
A ládát az út melletti patak-meder oldalába rejtve, egy fa gyökerei között találod.
Nem kell átmenni a patakon!A gps vétel nekem picit gyengélkedett, ha esetleg nem találod hívj fel!
Jó keresgélést!

Gumipók 2018.04.22 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.95
Köszi a rejtést!

VaVi 2018.04.21 15:55 - Megtaláltam
Újrarejtve egy 1 méter magasan elágazó fa ölébe.

A kőtár irányából haladva Ordaspuszta felé, ahol a jelzett út keresztezni a patakot, ott térj le jobbra egy árokszerű kis útra. A láda egy terebélyesebb fa ágai közé rejtve várja új barátját.

macikupac 2018.04.15 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.49
Újraindítva az Andezit 30 teljesítménytúra apropóján

Igazából a mozgó adta az indíttatást, hogy ennyi év kihagyás után ismét eljöjjek a túrára. Idén 5. alkalommal indultam és értem célba a túrán. Szeretem, mert javarészt klassz helyeken megy, s főként olyanokon, ahol más túrák nem. A hajnali kelés (enyhe kifejezés, hogy) nem esett jól, de mivel a rajtban segítettünk, szükségszerű volt. Galgagután kifejezetten mogorva arcát mutatta az időjárás, így eszembe sem jutott lekenni magam naptejjel. Vanyarcon már láttuk, hogy nem lesz ez rossz. A táj a ládáig elég egyhangú, de kiváló, zöldellő szántókat ábrázoló háttérképeknek való fotók készíthetők. Bár tudtam, hogy a láda nincs meg, (becsületből) kerestem pár percig. Nem csodálkozom azon, hogy lába kélt, mert elég rossz helyen volt. Még vagy 50 métert kellett volna vinni, hogy az, aki a szántást végezte, ne szúrja ki azonnal. Mi vittük légvonalban több, mint 2,5 km-t. A kőtárhoz közel, egy korhadóban lévő fa talajszinti üregébe tettem a cseredobozt. Amíg felszaladtam a csúcsra fekete kökörcsineket, kilátást és a világritkaságnak számító hajlott andezit-oszlopokat fotózni, addig a gps átlagolt. A túra innentől válik érdekessé és látványossá. Borzas mackómnak tetszett az útvonal. Velem ellentétben az ő nyaka és karjai nem égtek le.

becko 2018.04.07 08:24 - Megtaláltam
A kállói forrás után erre vettem az irányt, hogy 2 hónap után megmozduljon a láda. A koo valóban az első bokorra mutatott, de 15 perc matatás, és némi véráldozat sem vezetett eredményre. Utólag beszéltem a rejtővel, aki megerősített abban hogy jó helyen kerestem.
Trekket küldök.

[Jóváhagyta: Attibati, 2018.04.08 16:15]

KP1965 2018.02.07 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Vanyarcon kezdtem a túrát, ahol meglátogattam egy tragikusan fiatalon elhunyt barátom sírját. A rózsabokrokhoz érve már eléggé besötétedett, zseblámpával kerestem és több sebből véreztem, mire kihúztam a tövisek közül a ládát. :) Tovább vittem, jó darabig nem volt semmi, ahova elrejthettem volna, így így 1,2 km-t utazott velem a láda, amíg végre bokrok szegélyezték az utat. A legelső bokor tövébe rejtettem, ami adódott, száraz fűvel betakartam.

Csaba & családja 2018.02.06 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Tovább vittem. Rejtek egy rózsa bokor alja.

VP 2018.02.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
15:50 új rejtés: Az utolsó házaktól 100 méterre, vadvédelmi kerités sarkánál, nagy, kerek kavicsok között/alatt.

A Mátrából még abban a tudatban érkeztem, hogy a láda jó km-re van az országúttól. Az útkanyarban szerettem volna megállni, de a nagy sár miatt nem volt hol parkolni, így visszagurultam a faluba, a kultúrház mellett paroltam. Itt viszont volt egy gyenge wifi, és kiderült, a láda délelőtt közelebb jött. Kivételesen nem bántam, hogy a gyönyörű mátrai hó után nem kell mély sárban caplatnom, hanem aszfalton járhatok: végigsétáltam-kocogtam a ládával a falun, és a falut elhagyva rejtettem el. (A falun belül sehol nem lett volna biztonságos. Így végül 2,5 km-t tett meg a láda - én a dupláját. A kultúrházhoz visszatérve még az oldalt is frissíteni tudtam.)

 
Évi&Zoli 2018.02.04 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
...csak egy "Bocsi cetlit" hagytunk! Szép volt a kiltás a rejtektől!
Kihoztuk az útig, 1,1 km-t jött velünk. Egy nagy fa ölelésében a kanyarban. A sámlira ne ülj rá, összeszakad. A jelszó spontán adódott az előzőből :)
Köszönjük! Sikeres megtalálást'

20180204_11140920180204_111832
20180204_11184520180204_111855
20180204_10534920180204_114854
kobcikrajci 2018.02.01 13:02 - Megtaláltam
Túra Galgagutáról és vissza. A középső szakaszon sár, egyébként jól járható a szekérút. A láda előző rejtekéből már messzire virított, bár gondolom nem sokan járnak erre nyitott szemmel. :) Tágas rétre érve meglett az 1000 m, le is tettem egy indakupac alá, a fa felől érdemes hozzáférni.

-1-2
-3 
Mikulás 2018.01.13 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.64
Egy kis kellemes délutáni kiruccanás a Cserhátba. Továbbítottam a dobozt és egy hármas fa tövébe helyeztem el, némi avarral takarva. Nem ugyanazon az úton sétáltam vissza Galgagutára. Ez az útvonal még érdekesebb is volt. Köszönöm a rejtést!

Mikulás

7D1C0941-964F-42EB-AE6B-B4E0921C4C0AIMG_8227
IMG_8226IMG_8223
IMG_8222IMG_8221
emiGrant 2018.01.11 11:40 - Megtaláltam
A napokban átvettem Attibati-tól a GCTELJ ládát, hogy az ország nekem olyan kedves sarkában, Nógrád megyében, elindítsam következő útjára. A Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület (BTHE) már 15 éve megrendezi minden év áprilisában az Andezit 30 és Andezit 15 túraversenyét. Ez lesz a láda következő túrája és azok akik talán megszeretik a tájat míg ezt a ládát keresik jelenlegi útvonalán, be is nevezhetnek az idei, 16-ik, versenyre ezen a linken:
https://www.bthe.hu/index.php/esemenyek/2-andezit-30-15
Tipp: A ládát első etapján én vittem el, hogy ne kelljen lakott területen rejtenem. Ajánlom az itt feltöltött fényképek tanulmányozását, mert nem messze a lakott területtől jelzetlen úton jár a láda ami a versenynapi szalagozás nélkül kicsit nehezen látható.
Rejtek: az úttól kb. 10 méterre egy szúrós bokor alatt, fűvel takarva.
Jó túrázást és láda vadászatot mindenkinek!

 
Attibati 2018.01.03 12:40 - Egyéb
A láda befejezte a Dunán innen Dunán túl teljesítménytúrát, hamarosan új túrán az Andezit 30-on indítjuk el.

 
*Vica* 2018.01.02 16:40 - Megtaláltam
A 2010-es évben rendszeresen jártam teljesítménytúrákra, sikeresen teljesítettem a Budapest Kupa kiírását is. Közel áll szívemhez ez a sport.

A pontatlan gps-jel/koordináta és a lehetséges rejtekek miatt sokáig keresgéltünk. Végül újrarejtettük 46 54,163 18 57,671 94 m koordinátán. Többszöri mérésre is pontatlan volt és itthon a térképen látom, hogy nem oda tette, ezért valószínű szükség lesz segítségre: HEGYÉNÉL keresd. A ládában nincs bocsicetli.

Telj 
*Moka* 2018.01.02 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Hepur 2017.12.26 10:00 - Megtaláltam
Új rejtés fa kérge alatt, közel a talajszinthez.

Gyakori teljesítménytúra résztvevőként régóta szerettem volna becserkészni a ládát. Végre sikerült, szinte házhoz jött. Dunán Innen - Dunán túl fix program minden évben, változó távokon, de az 50-es nyomvonala is jól ismert. Kellemes időben, gyönyörű napsütésben 1,09 km-ert vittem odébb.

anettnori 2017.12.18 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Először az előző helyén kerestem, de csak a cetlit találtam meg (pedig reggel még ránéztem az oldalra). Letöltöttem telefonra a ládaoldalt, itt láttam az új helyét. Megkerestem, továbbvittem.
Nos, nem egészen úgy sikerült, ahogy terveztem. Itthon láttam, hogy visszafelé mozgattam. Elnézést!
Az új rejtek (bár a térképen úgy tűnik, mintha a vízben lenne) egy fa tövénél lévő odúban van.
Első találkozásom ezzel a mozgóval.

IMG_8741IMG_8742
Párduc50 2017.12.18 00:34 - Egyéb
Köszönöm, hogy segítettetek. Nem tudom mi történhetett, de én most egészen másfelé járok.

dinkie 2017.12.17 19:05 - Megtaláltam
Hitamas pont megelőzött. Még a régi helyén kerestük. Így viszont nehezebb volt, mert besötétedett, és inkább föntről vittük az új helyére. Jó hosszú túra lett belőle a kerülő miatt. Az új helye a kereszteződésnél van, egy kidőlt fa tövében. (már amit láttunk belőle)

hitamas 2017.12.17 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Új koordináta 46°56.721 18°57.556, az úttól balra, kidőlt fatörzs mellett. :)

Ásványvadász 2017.12.17 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Elveszett ládát pótoltuk.
Attibatival telefonon megbeszéltük, hogy ha mi sem találjuk a ládát, akkor rakunk egy másikat. Kerestük 10-15 percig hárman, nem találtuk. Még a szomszédos padoknál is szétnéztünk (kb 15 méteres távban).
Lehet hogy Párduc50 nagyon jó rejteket talált, ezért ezúton kérem ha esetleg erre jár nézze meg a rejtését, hátha csak bénák voltunk és a láda előkerül.
A feltételezett helyétől 1100 méterre, a kövesúttól kb 20 méterre raktuk le a pótládát egy fatuskó alá.
Sajnos nem volt bocsicetlink nyomtatva, ezért azt nem raktunk a ládába. Valaki tegyen bele, addig a füzetből tépjetek ki lapot.

KP1965 2017.12.13 17:49 - Egyéb
Legalább negyed órán át túrtam a fejlámpám fényénél a bokrot a pad sarkánál, de nem találtam a ládikát, csak egy 2 literes gyömbéres palack volt a jelzett helyen. Párduc50-nel is beszéltem, de nem jutottam előrébb.
Így tovább vinni sem tudtam, valaki elvitte volna? :(

20171213_174952 
Párduc50 2017.12.11 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kb 1700 métert vittem tovább, majd egy pad sarkánál egy bokor tövébe rejtettem. A piros - turistaúttól kb. 70 méterre van.

emiGrant 2017.12.08 13:15 - Megtaláltam
stmesterrel megtaláltuk és együtt továbbvittük. A Római Kőtár közelében, nagyon sűrű bokor alatt lapul.

-1-2
-3-4
-1-2
stmester 2017.12.08 13:15 - Megtaláltam
Elvittük.

IMG_20171208_130923 
üzbég 2017.12.03 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Új helye a kis kék korláttal rendelkező hídnál.

ictanebu 2017.12.03 09:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Zsákutca tábla mögött, borostyán takarásában.

gege68 2017.12.03 09:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
ictanebu barátommal közös találat.

V_Gabor 2017.12.02 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.35
Vittem. 1400 méterrel odébb, egy kidőlt fa tövében található a láda.
Köszönöm!

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2017-12-02 10.23.37R2017-12-02 10.23.47R
2017-12-02 10.24.12R2017-12-02 10.24.18R
2017-12-02 10.24.36R 
kupec 2017.12.01 14:36 - Megtaláltam
Továbbvittem 1,5 km-t, az új rejtek egy hármas facsoport tövében van.

IMG_20171201_145101 
VP 2017.11.29 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Továbbvittem kb. 1 km-t, kijött a szigetről.
Új rejtés: a kikötő közelében nagy fa tövénél, a Duna felőli oldalon.
N 47° 1,520' E 18° 56,928'
Bácskából hazafelé, már sötétben. Márciusban a GCRNAT miatt jártam erre biciklivel. (Akkor lényegében az egész túraútvonalat végigbicikliztem: Rácalmástól a Nagy-szigeten és a pentelei Duna-parton végig, aztán át a hídon, és tovább a tassi zsilipen át Ráckevéig.) A kép akkor készült.

 
ha2 2017.11.18 08:20 - Megtaláltam
A jelszóban szereplől állattal nem sikerült találkoznom,de ölyvet és szajkót láttam.
Új rejtek egy hatalmas fa tövénél, beton és kidőlt fatörzs rejtekében.

szollosi73 2017.11.16 09:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
A mai szabadnapom kihasználva kicsit mozgattam a ládán. Most a szigeten jár, nem messze a kilátótól.
Új helye: 47' 02.167. 018'57.209
Egy nagy fa mögött avarral takarva.

Köszönet.

fercsipeter 2017.11.15 13:50 - Egyéb
De ügyesek vagytok! Jó gyorsan halad! Köszönöm, hogy ennyien el jöttök, hogy tovább menjen! Ha ma nem is, de szerintem holnap lemegyek a szigetre megnézem a ládát! Most kb. légvonalban 2-3 km-re lehet tőlem! :)

marsoka 2017.11.15 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam Zergivel. Rejtés hamarosan.
Jókora kidőlt fatörzs vízfelöli végében keresd!

Zergi 2017.11.15 11:15 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_7234IMG_7235
IMG_7236IMG_7240
IMG_7241IMG_7242
IMG_7243IMG_7245
Zsu. 2017.11.12 10:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2017.11.12 09:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.64
Vasárnap délelőtti séta Rácalmás környékén. A teljesítménytúrázó ládát egy kilométerrel toltuk odébb. Nagyon szép környék! Kifejezetten tetszett a séta, óriási volt a nyugalom. Az új rejtéshez pár métert be kell hatolni az erdőbe, de az utolsó kép segít, ha elakadnál.

Mikulás

IMG_7859IMG_7860
IMG_7861IMG_7863
IMG_7864IMG_7865
kobcikrajci 2017.11.11 13:24 - Megtaláltam
Bicajjal Kulcsról Rácalmásig. Csodás őszi színekben pompázik az egész környék, mellé teljes nyugalom jutott ma délután. Így mindenképpen jó döntés volt ezen a csonka szombaton a mozgót úticélként kinézni. Másfél kilométer megtétele után épp a parton, vézna fa sarj melletti betondarab alatt táborozott le a doboz.

"Szobor"
Rejtek 
carmin 2017.11.07 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Megtaláltam. Viszem. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Továbbhaladt az üdülő soron. A ládát borostyánnal borított villanyoszlop lábánál a kerítés felöli oldalon találod.

DSC07923DSC07926
DSC07928DSC07930
DSC07937
kl 2017.11.05 11:00 - Megtaláltam
Vittuk
Kulcs udulok kozt. Kogat es Sello sarkan 2 MPK ko mogott a talajon.

8534AF8B-1664-4BB6-BDD1-B4BF3CF33F57 
befi 2017.11.05 09:47 - Megtaláltam
tovabbvittuk [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A kulcsi üdülőterületen egy trafóoszlop alatt. Nem földön.

fercsipeter 2017.10.30 19:00 - Megtaláltam
Attibati-tól elhoztam napközben, köszönöm szépen, hogy elindíthatom az általam érdemesnek vélt TT útvonalán! A Dunán innen - Dunán túl 50 km lesz a következő nyomvonala, ennek a mozgónak! Örülök, hogy sikerült még idén elindítani, így ha jól halad akkor akár a 2018-as túrán célba is érhet, és mehet a következő útjára!

Dunán innen - Dunán túl TT rövid ismertetője:

A Pentele Természetjáró Egyesület 2003. évben engedélyeztette, és festette ki a piros sáv
túraútvonalat, melyen minden év tavaszán megrendezi a Dunán innen - Dunán túl
teljesítménytúrát. A jövő évben már tizenkettedik alakalommal lesz megrendezve 2018.
február 24-én a Dunán innen-Dunán túl teljesítménytúra a 8, 15, 20, 30, és 50 km-es távokon.
A túrán a különböző távokat évente 350-550 fő teljesítette, ebből az 50 km-es távot 65-85 fő
teljesítette. Dunaújvárosból a Gárdonyi Géza Általános Iskolából 6 óra után, ahogy a buszok
megtelnek, ingyen szállították ki a résztvevőket a Vízi fogadói rajthoz. A Szentmihályi erdő
és a Rácalmási Nagy sziget hóvirággal borított ereje páratlan látványt nyújtott mindenkinek.
A leghosszabb távot teljesítők a Dunaújvárosi magas partról gyönyörködhetnek az Alföld
nyújtotta csodálatos panorámában, illetve a tereplépcső sétányai mellett lévő acélszobrokban.
Az út innen a Duna parton haladt tovább, a Pentele híd irányába, ami már messziről felhívja
magára a figyelmet. A hatalmas monumentális építmény alatt áthaladva, Kisapostag felé halad
tovább a túra. Kisapostagról visszakanyarodva, gyalog átkelve a hídon a résztvevők
Dunavecse határába értnek. Ezt a csodálatos építményt javaslom mindenkinek gyalogosan
megtekinteni, hiszen egészen más élményben van része annak, mint aki autóval kel át rajta.
Az egyetlen olyan teljesítménytúra hazánkban ahol a Duna hídján gyalog kell átkelni, és így a
Dunántúlról induló túra az Alföldön ér véget. A hídtól a gáton a kisváros központja felé a
Petőfi emlékhelyeket érintve a Platán tér hatalmas fáit megcsodálva érni el a Speciális
iskolában kialakított célpontot. A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, (házi
májkrémes, és zsíros kenyér, meleg tea, házi sütemények, stb.) hogy a résztvevők kellemes
élményekkel gazdagodva térjenek haza. Dunavecséről a túrázok Dunaújvárosba történő
visszaszállítását a szervezők megoldják. A régebbi túrákról fényképek a
www.pentelete.eoldal.hu honlapon megtekinthetők.

Zéboy 2017.10.28 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
Berián 2017.10.28 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2017.10.27 11:30 - Egyéb
Kérem, hogy a következő - ezen a túrán az utolsó - megtaláló keressen meg telefonon.

Ásványvadász 2017.10.22 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
A láda egy magányos bokor lehajló ágai alatt van, fűcsomóval takarva.
A GC3hat parkolójából indultunk és 5 km körutat tettünk meg. Érdekes hogy a hegyen ennyi ösvény van. Persze a rengeteg túrázónak kell a hely.

Pogánypeti 2017.10.19 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Újrarejtve a Mária-hegyi útelágazásnál álló kettős törzsű útjelző fa tövénél, talajszinten, avarral, ágakkal takarva. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Egy vadbarom a kutyáját póráz nélkül sétáltatta az erdőben. Éppen az új koo-kat írtam be az oldalra, amikor a dög rám támadt. Ráugrott a földön lévő Logbookra is, amiből egy lap (amin a logom van) kiszakadt és agyagos lett a talpától. Visszahelyeztem, de elég randán néz ki. De nyugodjatok meg, akármilyen barna is az a papírlap, nem fekás, hanem agyagos!!! Én szerencsére megúsztam ezt az incidenst ép bőrrel, a nadrágom kicsit bánja...
A ládának további jó utat, a kessereknek jó keresést, ill. rejtést kívánok!

 
keleven 2017.10.14 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Továbbvittük légvonalban 1000 méterrel..
A láda egy - az úttól a csúcs felé eső - Budapest határkő mögött található.
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katika 2017.09.30 23:59 - Egyéb
Középen ketté ágazó nagy fa tövében. Májusban megtaláltam és most is. De ez egy egyéb log.

vakond87 2017.09.28 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
Két geoláda történelem szempontjából fontos láda (GCEGER, GC1000) után kerestem meg a ládát, és vittem tovább a Rozália téglagyár felé. Az új rejtés egy nagy átmérőjű fa tövében lett elhelyezve. Köszönöm a rejtést!

VINAX 2017.09.24 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
Újra elrejtve az úttól nem messze, fenyőfa tövében, tűlevelekkel és avarral borítva.
★Viki & Axl★

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2017.09.15 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönöm, megtaláltam.Továbbvittem.
Láda a turistaút mellett egy kék jelzéssel ellátott fa mögött, korhadt fatuskó alatt rejtőzik.

20170915_15354020170915_153529
sinus90 2017.09.13 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Tovább vittem, igaz csak 700 m-t légvonalban. Új helye egy 90°-os kanyar után, fekvő, mohás fa alatt, kővel és mohával takarva, az úttól pár méterre.

Általában a mozgó ládák hidegen hagynak, mert csak otthon tudom logolni. Erre sem utaztam, bár még sosem volt szerencsém hozzá. A Solymári-völgy ládával szemeztem, s ott láttam, a közelben van ez a láda. Így elindultam, mondván: ha ott lesz még akkor tovább viszem, ha nem, akkor marad az eredeti elképzelés. Így esett az eset, hogy a végén a Kövecsbérci útnál szálltam fel a 218-s buszra. Kellemes délutáni séta volt.

Bernáth 2017.09.10 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Megtaláltuk, továbbvittük. Az új helye: kék jelzésű fa mellett, szikladarabok mögött, kövekkel és avarral álcázva, 10 méterre az úttól.

Valahol itt!
KP1965 2017.09.04 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Ha már ilyen közel volt, nem hagyhattam ott! Megtaláltam és tovább vittem 1170 métert.
Az új rejtek az erdőből kibukkanva elénk táruló kerítés legelejének tövében lévő kövek között van.

Megvan!Bocsi!
pgyp 2017.09.03 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megvagy! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Tovább vittem a GCEGER felé, a turistaúttól 15 méterre egy tuskó odvában várja a megtalálást.

macikupac 2017.09.02 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.48
BM-ládák nyomában 4.

Ha már itt jártunk a környéken és volt még kedvünk és időnk gyalogolni, toltunk ezen a mozgón is egy kicsit. Ancsnak még nem volt szerencséje ehhez a mozgóhoz, s nekem is régen. Akkor (2015.10.23-án) családilag mentünk egy nagyon hangulatos és szép túrát a Csóványosra. Azóta nagyon nagyot fordult a világ kereke... De vissza ehhez a túrához! Én 1998-ban teljesítettem a BEAC Maxit; 20:20-at mentünk Toperczer Andris barátommal úgy, hogy a Kis Rigótól Hűvösvölgyig szakadt az eső. Akkor (és az átnevezésig valóban) erre ment a túra, de amióta Turista Kék Szalag a neve, azóta már az OKT nyomvonalát követi a rajttól egészen a Virágos-nyeregig. Most mi is az OKT-n közelítettünk, s mivel a Kevély-nyeregtől ismét ez a követendő és nem mellesleg ez van légvonalban legalább 1 km-re az előző rejtéstől, így irányba raktuk. Az úttól kb. 15-20 méterre, egy kisebb szikla aljában, közvetlenül az erdő szélén keressétek. Öcsipókot hoztam magammal.

Már csak 10...,

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Ancs 2017.09.02 14:25 - Megtaláltam
A mai napra Dobogókő - Csobánka határa útvonalon sétáltunk, így adott volt, hogy megmozgatjuk ezt a ládát.
Némi kacskringó után 800m-re légvonalban parkoltunk, sétáltunk egyet az ismert útvonalon, majd a többiek felszaladtak vele a Kevély-nyeregre. Nekem mára elég is volt.
Köszi

20170902_142341 
GubaMackó 2017.09.02 14:24 - Megtaláltam
Koszike

emiGrant 2017.08.26 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
3/3. Már régen figyelem ennek a ládának az útját és most sikerült megint elcsípnem. Köszi a ládagazdának, hogy évente egyszer meg lehet találni, még ha ugyanazon a túrán van is. Ezt a hétvégét Csobánkán töltjük barátokkal, így az esti kutyasétáltatást ládázással kombináltuk. A rejtek kb. 300 méterre volt barátaim házától. Szép a környék és a rejtés is ügyes volt.
************************************************************************
Újrarejtve a turistaút mellett, egy kéttörzsű fa mögött, avarral és kövekkel álcázva. Kb. 1.2km-t vittük a Kevély nyereg felé. Új ko-ordináták: N47 38.127 E18 58.490

-1-2
-3-4
stmester 2017.08.21 16:25 - Megtaláltam
Tovább vittük a piros T-n kb. 800 métert, azért nem tovább, mert már lakott részhez értünk.
N 47°38,758 E 18°58,321 az új rejtés helye. Több törzsű fánál kéreggel takarva.

IMG_20170821_164620[1]IMG_20170821_170413[1]
halaszkiraly 2017.08.13 20:21 - Egyéb
Új rejtés a piros turistaúttól pár méterre nagy tuskó villájának öblében, levelekkel takarva. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

geomag 2017.08.13 17:30 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg

KP1965 2017.08.10 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltam, továbbvittem! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A ládát a Z+, majd a Z□ jelzésen vittem 1,1 km-t. Az új rejtek a Csikóváralja turistaházhoz vezető út végén lévő parkoló mellett, egy árnyékot adó akácfa elágazása, ágakkal és kéregdarabkákkal takarva.

 
kivancsifancsi 2017.08.08 19:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Tovább vittem. Rejtés 1km múlva :) [wapon beküldött szöveg]

Légvonalban kb. 1km-t vittük a ládát, majd közvetlenül az út melletti dupla csonkos tuskóba rejtettük.

Új koordináta: N 47° 40.056' E 18° 58.958', magasság: 275m

mazsola069 2017.07.06 10:49 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog.

Tovább vittem.
Új koo. 47 40 570
18 58 601
Két ágú fa tuskójába
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170706_105835 
anettx 2017.07.05 16:33 - Megtaláltam
TFTC!
Vittem tovább kb. 1 km-t, aztán sétáltam tovább Csikóvárak felé.
Új helye: 47 40.932 18 58.774 509 m, láda szikla mögött.

Fazék 2017.06.30 15:00 - Megtaláltam
Rejtés: A Lajos-forrás előtt pár száz méterrel, fatuskó tövében zölddel takarva.

Megtalálás: Gyermekeimmel, Julcsival és Boldival sétáltunk pár kilométert, közben találtunk meg a ládát és vittük tovább ~2 km-t.

becko 2017.06.18 07:35 - Megtaláltam
elvittem [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
GCFOKI keresésével egybekötve, egy 20km-es vasárnap délelőtti kutyasétáltatás közben a láda leköltözött a Lom-hegyi-nyeregbe.
Négytörzsű fa.

katika 2017.05.28 14:54 - Megtaláltam
Tovább vittük!
Új koordináták:

47 41,884
18 55,441
547m
Egy hármas facsoport ölelésében van a láda.

Csaba & családja 2017.05.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.57
Megtaláltam, tovább vittem. Uj rejtek:
47 42,085
18 54,662
Egy kidőlt fa ágai között, talajszinten.

rejtek 
Cerberus 2017.04.30 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.32
Megtaláltuk! Dobogókő környékén ládáztunk, így nem lehetett kihagyni.

Rögtön tovább is vittük az útvonal mentén. Nagyobb fatuskóba került az út közvetlen közelébe.

Szélesség N 47° 42,466'
Hosszúság E 18° 54,138'
Magasság: 563 m

IMG_8608 
Mathau 2017.04.29 15:03 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

povyagi 2017.04.29 13:42 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan!

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2017.04.17 11:30 - Megtaláltam
Továbbvittem.
Már két hete porosodott egy helyben. Ránézve a térképen a szintvonalakra nem csoda hogy a kesserek nem tolongtak most továbbvinni. Ma ideális túraidőben egy Dobogókő alatti kis kocogós-tempós gyaloglás.
___________________________________________________________________

Méretes fatuskó alatt. A kerítést elhagyva jobb oldalon az úttól kb.8 méterre. Még egy megyeváltás is megtörtént.
47.42.438. 18.55.434. 595m

halaszkiraly 2017.04.03 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg] a fotól a láda új pozíciója látható. (A ládaoldalt otthonról szerkesztem, hogy ne vesszenek el adatok a szövegből)
Semmi mobilnet nem volt a helyszínen, így bejelenteni is csak Dömörkapuhoz visszaérve tudtuk.

Újrarejtve itt: N 47° 42,352', E 18° 56,240', 419 m
A turistaút kiszélesedésénél, a felfelé induló nyiladék elejénél, a kisebb szikla mögött, avarral takarva.

Ott a rejtek:
Nem itt van
 
geomag 2017.04.03 11:40 - Megtaláltam
Apuval.
Itt cseréltünk: (kb 1 km)
N 47° 42,533' E 18° 57,091'
Magasság: 348 m

Bocsicetli 
dr.is 2017.04.01 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Elhoztam... [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ahová vittem:
N 47 42.366
E 18 57.852
Menetirány szerinti jobb oldalon, tuskóban.

 
Pilis50 2017.03.26 11:00 - Megtaláltam
Szép időben megleltem.
Elvittem vagy 1000 métert - az út baloldalán - egy tuskó tövébe rejtettem.
Az uj hely: N 47° 42.575 E 18° 58.859

picuresnagyur 2017.03.25 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Köszi, vittem, remek időben, kicsit többet haladt a falu miatt a limitnél

Ide került
Szélesség N 47° 43,124'
Hosszúság E 18° 59,172'
Magasság: 398 m
Fa tövében, nagyobb tuskó takarja. A láda menetirányának jobboldalán, az úttól 3 méterre.

DSCN4012cameringo_20170325_104608
Blue Mali 2017.03.22 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletek később..
Blue Mali

Ahova vittem:
N47 43 637
E18 59 943 [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ma túráztam egy jót, s ennek a túrának áldozata esett eme mozgó is!
Már szemeztem vele régóta. Tavaly Törökmező előtt nem leltem, de nem is volt szándékomban továbbvinni, hisz egy túrán egyszer, majd jött a könnyítés, hogy egy naptári évben egyszer. :)

Ma miután megnéztem a GCVISU pontjait, s rendben találtam, kezdtem emelkedni Pap-rétig, majd a sár miatt a műúton jöttem a ládáig. Rendben megtaláltam majd 1,2 kilométert vittem a célja felé!
Nagyon jó idő volt, rövid ujjúban túráztam ma, már igazi tavasz. Sár volt, sőt a turistautakon patakokban folyt a víz. Fent Szarvasszérűn még a kis tavakban békák leledzettek!

Láda új helye: Menetirány szerint jobb oldalon, 1 méterre fatönkben a megadott koon!
Jó utat neki!

Attibati 2017.03.19 11:40 - Megtaláltam
78 kilométeres kerékpártúra a Dunakeszi - Szentendre - Pap-rét - Pilisszentlászló - Apátkúti-völgy - Dunakeszi útvonalon.
Nagyon kora tavasz van még, a hosszúra nyúlt tél után nehezen küzdöttem fel magam a Pap-rétig. A dolgomat az erős ÉNY szél sem könnyítette meg. Tele volt az erdő kirándulókkal, két eltévedt csapatot is útbaigazítottam.
A ládát jó egy kilométerrel vittem tovább Pilisszentlászló felé, majdnem olyan rejteket sikerült neki találni, mint ahol Mikulásék hagyták: közvetlenül a turistaút mellett levő kivágott fa tönkjében várja a doboz a következő megtalálót.
Toll már megint nem volt a dobozban, pedig a Hegyes-tető előtt pótoltam a hiányokat. Tollat tettem a ládába.

Zsu. 2017.03.10 18:30 - Megtaláltam
Közvetlenül a turistaút mellett, talajszinten elvágott fa tönkjében.

Mikulás 2017.03.10 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.62
Köszönet! Légvonalban pontosan egy kilométert lendítettük előre Zsuzsival. Klassz volt a teliholdas, derült éjszakai túra, mindennemű világítás nélkül :-)

2017.03.12: Ma délután kéktúrázás közben elsétáltam mellette: még a helyén volt :-)
Még naplemente előtt indultunk Visegrád felől az Ördögmalom étterem parkolójából a Pap-rét felé egy makadám úton (jelzetlen), mely a Vízverésnél éri el a kék jelzést. Onnan a kéken baktattunk. Rank sötétedett, de volt árnyékunk és a fáknak is, mivel a telihold végig világított. Nagyon klassz kaland volt: az erdő életre kell, tucatnyi vad hangját, csörtetését, száraz faágak reccsenését hallottunk tőlünk pár tíz méterre, amíg a kéken el nem értük a Pap-rétet. A ládát kis kereséssel megtaláltuk (jó volt a rejtés) és pontosan 1000 métert (légvonalban) haladva elrejtettük. Közvetlenül a turistaút mellé. Egy talajszinten elvágott fa tönkjébe került némi avar álcázással. Könnyű préda, mivel vasánap kéktúrázva új elhaladtam ezen az útvonalon (csak ellenkező irányba) és megnéztem a rejteket. Szép útvonal éjjel is (kilátás) és nappal is természetesen. A Naszályra és Vácra lehet rálátni.

Jó kis 13 kilométeres éjjeli túra lett. Emlékezetes marad.

Mikulás

IMG_4107IMG_4108
IMG_4109IMG_4148
IMG_4149 
kobcikrajci 2017.03.10 14:50 - Megtaláltam
Ládakeresgélés esős pénteken. A tegnapi előrejelzés hamarabb megszűnő csapadékot ígért, így délben nekivágtam, de az égi áldás csak fél háromkor állt el. Sebaj, vízhatlan ruházatban csupán kicsit volt kellemetlen, a sár pedig úgyis adott. Annál szebb volt a felhőzet csökkenése után tisztuló égbolt, párásan sejlő erdő, rét.
Mivel az előző rejtő jócskán tolt rajta előre, én mindenképpen maradtam a szokásos 1 km-nél, előre a kéken. Most egy ösvény melletti, kicsit magasabban lévő korhadt fatönkben pihen, indirekt módon kővel rögzítve.

Rejtek
VP 2017.03.08 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Egy óra keresés, többszöri telefonos egyeztetés után megvan.
A leírásban szereplő lapos örökzöld bozót kb. 20 négyzetméter (és több folt is van), a koordináták pedig a templomfal mellett elég bizonytalanok. Így szinte reménytelen volt a helyzet: mindenhová bemnéztem már. Okostelefonom nincs, az iPadhoz wifi kell, szerencsére némi visegrádi séta után a polgármesteri hivatal udvarán találtam free wifit: itt kiderült, hogy a ládát még valószínűleg nem vitték el, és meg tudtam nézni az előző rejtő telefonszámát. Liberty-vel kétszer is beszéltem, másodszorra méter pontossággal elmagyarázta, hol keressem, és így lett meg.
Utána - ha már van net - belogoltam a megtalálást, aztán indultam fel a jól ismert úton a vár felé!
A BEAC Maxit 1995-ben csináltam meg, bakancsban, hátizsákkal, egyedül, külső segítség nélkül 18 és fél óra alatt (6 km/h átlagsebességgel). Ma ez már nem menne. A GCTELJ-t már megtaláltam egyszer ezen a túrán: másfél éve a Foltán-kereszthez vittem fel. Most a szabályok lazításának köszönhetően kereshettem újra.
Ha már ilyen sokáig volt a láda egy település közepében (és én is ilyen sokáig kerestem), akkor ki akartam vinni lakott területtől távolra, fel a hegyek közé. A Fellegvár - Nagy-Villám (nem emlékeztem, hogy fel kell-e menni a kilátóhoz, így a biztonság kedvéért felvittem oda is a dobozt) - Borjú-fő - Vízverés-nyereg útvonalon jött velem (légvonalban 4,3 km).
Új rejtés: a rét Urak-Asztala felé eső szélén, egy öreg bükkfa tövénél, a fakupac és a törzs közötti résben.
Utána az Apát-kúti-bércen ereszkedtem le az arborétumhoz, és már sötétben az elhagyott völgyön le Visegrádra (15 km).

A rejtek
Attibati 2017.03.05 15:58 - Egyéb
Kicsit könnyítettem a megtalálás szabályain: egy ládász ugyanazon a túrán egy naptári évben csak egyszer találhatja meg a ládát.

Liberty 2017.02.17 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Emlékezetes lesz ez a ládatalálat, mivel a ládával áthajóztam Nagymarosról Visegrádra.

A vonat érkezésétől számítva, volt 10 percem a megtalálástól a Rév indulásáig. A ládát Visegrádon a Keresztelő Szent János-templom mögött, a talajtakaró bokor alá rejtettem. A rejtés után volt még 20 percem a Rév indulásáig, jól esett a kikötőben a finom kávé. A vonat indulásig még levadásztam két közeli multi pontot, jó kis kiruccanás volt.

Párduc50 2017.02.16 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, de estem-keltem. Továbbvittem, most behajózásra vár.
Matuzsálem mellékágai közé rejtettem, avarral álcázva.

zalajaro 2017.02.11 21:56 - Egyéb
Zergékkel megtaláltuk, tovább vittük .

Új helye is hasonló rejtés : kidőlt fatörzs alatt, ággal, avarral takarva.

47 47, 281'
18 56,697'

IMG_20170211_145458IMG_20170211_145502
hurinoemi 2017.02.11 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltam

zalajaro 2017.02.11 14:26 - Megtaláltam
Aki keres az talál :)

ésKata 2017.02.11 14:26 - Megtaláltam
Megleltem! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2017.02.11 14:26 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Már rég óta szerette volna ez a láda a levegő változást, hallottuk a sóhajtozását:)
Arrébb vittük egy kicsinység! Ha Trabantot látsz, már közel jársz...

IMG_7994IMG_7996
IMG_7998IMG_7999
IMG_8000IMG_8001
IMG_8002IMG_8003
IMG_8004IMG_8005
IMG_8007IMG_8011
IMG_8012IMG_8013
IMG_8014IMG_8015
IMG_8016IMG_8017
IMG_8018IMG_8019
IMG_8020IMG_8021
vakond87 2016.11.28 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Megtaláltam, továbbvittem.
--------------------------------------------------------------------
Új rejtek: kidőlt fa alatt.
N47 46.811' E 018 56.300'

KataJani 2016.11.20 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Hétvégén az OKT Börzsönyi szakaszát jártuk be Nógrádtól Nagymarosig a Zöldsportos KÉKTÚRA csapattal. Nagyon jó időnk volt. Szép volt a késő őszi táj. Félúton a Kisinóci túristaházban szálltunk meg. Jó pár geoládát is megtaláltunk.
Jó meredek kaptató visz Kövesmező felől a kilátóhoz. A láda hamar meg lett. Jól megcsodáltuk a kilátóból a gyönyörű panorámát.
A ládát továbbvittük 800 m-t a Kék sáv és a Sárga sáv jelzés találkozásáig. A rejtés az úttól nem messze egy kidőlt fa alatt középtájt, fakéreggel és levelekkel álcázva.
Láda itt volt: N 47° 47,045' E 18° 55,991'
Ide rejtettük el: N 47° 46,661' E 18° 55,78'

 
Goldenbay 2016.11.20 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Elvittük. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

AlanTheWild 2016.10.16 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
A Fel a Hegyes-tetőre! túra keretében. fercsipeter végig előttünk haladt az útba eső ládák logjai alapján, így a láda helyén is bocsi cetlit találtunk. De szerencsére volt rajta mobilszám, így megkaptuk a láda új helyének koordinátáit, amit ezúton is köszönök!
A ládát megtaláltuk, szerettük is volna továbbvinni, mivel megfelelő irányban, a kéken mentünk volna le Nagymarosra. Azonban a GPS lemerült, pótaksi/elem pedig nem volt nálam, így nem tudtam volna az új koordinátákat kimérni. :(
Remélem így is elfogadható a találat!

IMG_2021IMG_2022
IMG_2026IMG_2042
IMG_2039 
MirP 2016.10.16 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
A Fel a Hegyes-tetőre! túra közben szerettem volna levadászni, de a ládáról pont lekéstem. A jelszót utólag tudtam meg fercsipetertől, aki továbbvitte a Julianus-toronyhoz. A tetőre én 10:35-kor értem fel, így ezzel az idővel regisztrálom be a megtalálást.
Köszönöm szépen a jelszót. :)

fercsipeter 2016.10.16 09:20 - Megtaláltam
Meg van, és tovább is vittem! Fel a Hegyes-tetőre túrán. Ott is tettem le a hegyes tető ládától 30-40 m-re.
Az úttal párhuzamosan, nagy letört faág mögé, fakéreggel takarva.
Innen hoztam el: N 47° 47,519' E 18° 56,439'
Ide tettem: N 47° 47,045' E 18° 55,991'

IMG_0856IMG_0860
IMG_0866IMG_0867
IMG_0869IMG_0870
IMG_0872IMG_0878
IMG_0879IMG_0885
IMG_0906IMG_0907
emiGrant 2016.09.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
1/3. Megvan, de sajnos a doboznak és a bocsi cetliknek nyomuk sem volt. Így vittük tovább a szatyorban.
-----------------
2016.09.15 13:05
Újrarejtve 25 méterre az úttól, korhadt fatörzsekkel takarva
Innen vittem: 47 48.305 18 56.547
Itt elrejtettem: 47 47.519 18 56.439

Attibati 2016.08.17 19:16 - Egyéb
A mai napon bocsicetlivel feltöltve a láda.

Bernáth 2016.08.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Börzsönyi ládázó túránk során útba ejtettük ezt a ládát is, legutóbb a Pilisben találkoztunk vele. A kellemes időben élveztük a szép tájat.
Segítség a kereséshez: a ládát a tanösvény tájékoztató táblájától 10 méterre, egy kivágott fatörzsbe rejtettük, részben fahánccsal takarva.
Bocsi cetli nincs a ládában, kérlek, pótoljátok!

 
zalajaro 2016.08.12 15:21 - Megtaláltam
Megtalaltuk.
Javitottuk.
Tovabb vittuk.
Uj koo:
47 48 992
18 56 111

Bubuka 2016.08.12 00:00 - Megtaláltam
.

picuresnagyur 2016.08.07 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Köszi, nem csoda, hogy Blue Mali nem találta, sajnos én meg csak menetközben olvastam a logját, így nem készültem cserére... A bokor helyét találtam csak meg hosszú keresés után... a napraforgó tábla mellett földmunkát végezhettek és teljesen szétzúzta a ládát a kerék.
A logbook ronggyá ázott, de a jelszó kisilabizálható. A füzetet tovább viszem, hogy legalább legyen értelme annak, hogy jöttem, próbálom úgy elrejteni láda nélkül, hogy ne legyen baja. A következő megtaláló készüljön pótládával, füzettel és bocsicetlivel. A jelszó marad és aki pótolni készül és megkeres, annak elküldöm
__________________

Újrarejtve csak az ázott logbook nejlonzacskóban, az
N  47°50.083'
E018° 56.275'
165 méter
helyen, közvetlenül az út mellett, közel a zöld és a kék jelzés találkozásához, széthasadt fa csonkjában, combmagasságban, beékelve a hasadások közé. Nagyjavítást igényel, teljes cserét! Jelszó maradt, nem lehet írni bele!

tmp-cam-1914226160tmp-cam--1365580685
tmp-cam--972207693tmp-cam-1739526415
Discover 2016.04.17 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Újrarejtve, közvetlenül a turistaút melletti bokorban, gyökérrel takarva. A turistaút magaslessel szembeni oldalán.
Köszönöm a rejtést! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC2300_DSC2301
_DSC2302_DSC2303
_DSC2304_DSC2305
Gyombi 2016.04.03 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.22
Picit toljuk! Hívj, ha vinnéd!

Picit több, mint egy kilométert vittük tovább a kéken, egy földszinti fatönkben rejtőzik, néhány méterre a turistaúttól.
Bocsi cetliből már csak egy maradt a ládában, kérem, hogy a következő játékos pótolja, nálunk nem volt. Köszönjük!

benist 2016.03.19 09:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. 1 km D felé. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A K turistaúttól kb. 5m-re jobbra, egy vastagabb fa tövében.

Hiuzmama 2016.03.13 09:25 - Megtaláltam
Párduc50-nel közös találat.

Párduc50 2016.03.13 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Végigvittük Kóspallagon, majd a kék sáv és piros sáv elválásától nem messze, a piros sáv mellé rejtettük, sziklák közé

Mikulás 2016.02.28 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.60
Köszönet! Vittem! A Kisinóci-turistaház közeléből odébb cibáltam egészen Kóspallag határába (a kálvárián keresztül). Jó volt itt lenni, köszönet!

Mikulás

2016-02-28 14.10.042016-02-28 14.11.14
2016-02-28 14.26.162016-02-28 14.28.51
2016-02-28 14.32.20 
dzoli1 2016.02.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam és levittem a Kisinóci turistaházhoz, de tőle egy kicsit távolabb rejtettem el. A nagy tisztás túlsó szélén, kb. a sorompó vonalában, fák között, egy kivágott fa csonkja mögé tettem, avarral és kéreggel takarva.

kópé1993 2016.01.31 14:02 - Megtaláltam
Fel a Csóványosra túra után lefelé ránéztünk hátha ott van még, és ott volt. Kb 1,1 km-rel költözött lejjebb egy magányos három törzsű fa odvába.

Új koordináták: N 47 54 013 E 18 55 535

P1310076P1310077
lelcache 2015.12.27 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.36
Megtaláltam. Továbbszállítottuk, újrarejtettük. Jelszó: ******* Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2015.12.27 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Kék jelzésen lejjebb
Elhoztuk a Telj-et
Itt egy tuskó, azért laksz itt
Követed a Beac Maxit

Dr.Lada 2015.12.13 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Tablettával elkövetve :-) Elvittem, nemsokara a 47 55.041 18 55.246 koon lesz. úttól 6 m szikla alatt, sziklákkal takarva. NHH turistaház wifi:-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Láttam a láda több mint 1 hónapja pihenget, mivel mi meg épp a Magas Tax és környékén túráztunk kézenfekvő volt a mozgatása. Mivel azt is tudtam, hogy fent nem igen lehet térerőt lelni, ami meg van az szlovi, így már felfelé menet kinéztük a rejteket, bemértük és hagytunk benne egy cetlit: ha ezt olvasod akkor még úton vagyunk a ládával ide, várj egy kicsit. Majd megmásztuk a Magas Taxot, kalandoztunk a Bagoly Bükki patak medrébe, végül Égéstetőn belebotlottunk a ládába.:-) Itt a bocsi cetli mellé raktunk egy másik cetlit a bemért koo-val. A meseszép napsütésben Hangyás bérc nem maradhatott ki, így a ládának megmutattuk a panorámát, végül beültünk a NHH th-ba. Itt míg fogyasztottunk az ingyen wifin keresztül bejelentettük a találatot és átírtuk a ládaoldalt, majd visszaindultunk Kisinóci th-hoz, persze közben a rejtekünkbe beraktuk a ládát. Lefelé még gyönyörködtünk a naplementében.:-)

Ahonnan hoztam:
N 47° 56,256'
E 18° 56,156' 842 m

Ahova vittem:
N 47° 55,041'
E 18° 55,246' 747 m

A rejtek.
tabletta 2015.12.13 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Dr. Ladával elvittük. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

J&J(jppj) 2015.11.28 00:00 - Egyéb
Hát ezt megtaláltuk, rendben pihent a helyén, és a füzetbe logoltuk is (Piroskával közösen), de mivel ellenkező irányba mentünk, igy nem vittük tovább, és a leirás szerint nem lehet találatnak bejelenteni :(
Pedig a BEAC-MAXI-hoz azért volt valami közünk...

kobcikrajci 2015.11.05 13:26 - Megtaláltam
Szélesség N 47° 56,256' Hosszúság E 18° 56,156' Magasság: 842 m

A vándor elfoglalta új helyét az Égés-tetőn. Közvetlenül az ösvény mellett, a képen látható fa és sziklatömb találkozásánál GPS nélkül is megtalálható.

 
Toti 2015.10.24 14:00 - Nem találtam meg
Mai túránk a Csóványost célozta, amin pont útba esett a mozgóláda. A rejteket könnyen megtaláltuk, de csak egy bocsi cetli fogadott. Attibatti megelőzött minket egy kicsivel. Telefonon készségesen elmondta hol az új rejtek, de az nagyon nem esett útba ma nekünk, így sajnálattal, de nem tudtuk továbbvinni a célja felé.

Attibati 2015.10.24 11:30 - Megtaláltam
A mai napot a Gcpvk levadászására szántam, de útba esett - egy kis jóindulattal - a Gctelj ládám és mivel még soha nem vittem tovább nem hagyhattam ki az alkalmat.
Rengetegen voltak ma a Börzsönyben köszönhetően a szép kora őszi időnek. Csúcsforgalom volt a csóványosi kilátóban is.

Az új hely a Szabó-kövek előtt található, a K turistaútról 5 méterre egy nagy mohos szikla és egy fa között. A láda mintegy 1300 métert mozdult előre az útvonalon.

macikupac 2015.10.23 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.42
Családi túra a Csóványosra

A mai napra a Börzsöny legmagasabb pontjának családilag történő meghódítását tűztük ki célul. Négyünk közül eleddig csupán a legkisebb nem mondhatta el magáról, hogy járt volna itt. Nem siettük el az indulást, mert pontban 11 órakor vágtunk neki a királyréti nagy parkolóból. A Szén-pataki-házig aszfaltúton mentünk, ami bemelegítésnek tökéletes volt. Itt áttértünk az erdei utakra, melyek azon nyomban meredeken emelkedni kezdtek. De nem siettünk, szépen nyugodtan kereszteztünk az egyre nagyobb számot mutató szintvonalakat. Sárra számítottunk, de gyakorlatilag semmi ilyennel nem találkoztunk. Felérve a Foltán-kereszthez kicsit megpihentünk, ettünk pár falatot és a ládát magunkhoz véve indultunk tovább a csúcsra. A Három-hárs hatalmas szürke törzsű bükkfák uralta erdőrészlete az egyik kedvenc részem a Magas-Börzsönyben. Innen még némi kilátásban is volt részünk az alsóbb régió irányába, viszont azt láttuk, hogy a csúcson köd lesz. Hogy ne legyen belőle cimmogás, hogy túl sokat vittük és más elől vettük el a lehetőséget, ezért az Árva-kúti-rét előtti részen elrejtettük. Az egyetlen fenyő tövében keresd! Légvonalban több, mint 1,5 km-t haladt. Erős ködben értünk fel a kilátóhoz, melynek tetejéről - egy-egy erősebb széllökés után is - csupán a fák tetejét láthattuk, ezért nem is időztünk sokat, hanem elindultunk lefelé. Az Égés-bércre kanyarodva Dr. Bubó fája után visszanézve a csúcsra szomorkásan állapíthattuk meg, hogy odafönt immár ragyogó napsütés van. A Suta-berki-nyiladékon lefelé jövet már az arcunkat süttettük a szép, őszi napsütésben. Brumit vittük magunkkal a mai túrára.

 
Gabcsi 2015.10.23 12:40 - Megtaláltam
Továbbvittük.

VP 2015.10.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Továbbvittem, új rejtés a Foltán-keresztnél többtörzsű bükk törzsei közt. (Ha már egyszer a BEAC-MAXI arról híres, hogy sok benne a szint, akkor kicsit feljebbtoltam.)
Ezt a túrát 1995-ben csináltam meg 18 és fél óra alatt (egyedül, bakancsban, hátizsákkal, külső segítség nélkül).
Délutáni mozgókeresés. Délben indultam otthonról, 1-kor parkoltam Nógrád központjában, onnan GCTELJ - Foltán-kereszt - GCMKAT - Csóványos - GCFV - Diósjenő - Nógrád laza 30 km séta szép koraőszi időben.
Mára 4 börzsönyi mozgót néztem ki, de a GCFV-t több mint fél óra keresés után se találtam meg, viszont elment az idő, és vadászszezonban nem akartam sötétben egyedül jelzetlen utakon kirándulni, így a GCFA is kimaradt.

 
Bubbantó 2015.09.21 13:15 - Egyéb
Jó megérzéssel írtam a bocsi cetlire az új koordinátákat....

Ruttkay 2015.09.21 13:13 - Megtaláltam
Kékre tettük, oszlop tőnél. Bubbantó nyomában követtük a dobozt. Köszönjük a gyors koordinata kiigazítást.

Bubbantó 2015.09.21 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam az N 47-53,650 E19-2,287 koordinátákon a gunyhóban, és továbbvittem kb 900 métert.
Új helye N 47-53,891 E 19-01,626 koordinátákon, villanyoszlop tövében.

povyagi 2015.09.19 08:10 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan! Koltozik... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2015.09.19 08:10 - Megtaláltam
Koltozik... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Gunyhoban keresd :)

placi75 2015.09.18 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Viszem. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Nógrádba jutott a napellemekkel szemben, fűzfa árnyákában.
Új koordináták:
Szélesség N 47° 54,196'
Hosszúság E 19° 2,840'

hitamas 2015.09.13 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Új koordináták:
Szélesség N 47° 53,553'
Hosszúság E 19° 2,913'
Magasság: 226 m
Kidőlt kétágú fa elágazásánál. :)

Mr Zerge 2015.08.30 08:45 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Tovább vittem Nógrád felé: N 47 52,915 E19 02,913 303 m.
Mohás, nagy fatuskó üregében várja a tovább utazást.

emmerwald 2015.08.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Köszönöm a rejtést, továbbvittem a Nagy-Kő-hegy egyik kilátópontjához.
A láda az emlékkereszttől néhány méterre egy facsoport tövében található, avarral álcázva.

Attilacska 2015.08.10 09:00 - Megtaláltam
1140 méter megtétele után az új rejtek:
N 47°52,021'
E 19°02,580'

7 lépésre az úttól. Mohás tuskó mögött, avarral takarva.

Dudu 2015.07.29 10:00 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

Kokó 2015.07.29 10:00 - Megtaláltam
Ilyen közeli indítást nem hagyhattam ki. Az ajánlott egy kilométer megtétele után az eső visszafordított.
Az új rejtek egy útszéli fatönk a N47 51.437 E19 02.851 koordinátákon.

Visszatekintve
Rejtekhely 
kupec 2015.07.03 18:56 - Megtaláltam
Elhoztam, ne keresd. A túra befejeződött. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2015.06.20 13:13 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Ne keresd, úton. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

N 45 53 134 E 18 16 886
Ahol a kidőlt fa keresztezi utad. Facsoport mögött, ott ahol a fadarab támaszkodik a fatörzsnek. Fent a partoldal tetején.

 
tau 0470 2015.06.13 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Feleségemmel továbbvittük a megadott úton egy kilométerre. Kistótfalu felől közelítettünk, tetszett rendezett utcája. Az erdei úton ettünk az eperfa terméséből, de meggyfát is találtunk, a szúnyogoknak pedig mi ízlettünk a frissen vásárolt szúnyogriasztó ellenére. Köszönettel.
Új helye kék+ jel mögötti második fa hátsó gyökerei között. Tuskódarabbal álcáztam, de a sarka látszik.

Strombus 2015.05.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Hogy is volt? Szokás szerint Péter60 hátizsákjában megtaláltam.
Úton 1 100 m-ert vittem tovább, így ketten együtt kb. 1 500 méterrel juttattuk előrébb légvonalban a Tenkes Maraton kijelölt körén, mai 70 km-es bringatúránk során. Útközben a diófákkal és virágzó, illatos fehérakáccal szegélyezett, gondosan karbantartott kistótfalui pincesor nagyon tetszett, és maga Kistótfalu is, amit még a túra trackjére érés előtt érintettünk. Örülök, hogy a ládának köszönhetően láthattam ezeket a szép helyeket.
A láda most a zöld sáv mellett, egy soktörzsű fánál várja következő fuvarosát.

Bocsicetli készletet feltöltöttem, ajándékot tettem.

A mostani rejtek
 
Péter60 2015.05.13 11:30 - Megtaláltam
Közös bringatúra Strombus-szal.
Továbbvittem a kék jelen 1 km-t, már épp újrarejtettem volna, de Strombus gyorsan felkapta és tekert vele tovább. Csak a pincesornál értem utol:)!

Feri0705 2015.05.12 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk közös találat Firesanyival. A ládát továbbvittük.

------------------------------

A ládát továbbvittük a kék útvonalon. A láda a kék útvonaltól jobbra kb. 10 m-re egy fatuskóban található, faágakkal jelölve, kb. 50 cm magasságban.

Firesanyi 2015.05.12 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Megtaláltuk. Közös találat Feri0705-tel. A ládát továbbvittük.

eTiGeR 2015.04.30 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.54
Megtaláltam, a Tenkes Maraton teljesítménytúrán! :) Végre megvan ez a mozgó is! :) Köszi a lehetőséget.
----------------
Továbbvittük a kék sávra. Fatönkbe keresd, ágakkal takarva. (Kép segít.) A koordináta lehet hogy pontatlan kicsit, de nem sok fatönk van a környéken; a rejtek közelében pedig van 1 kidőlt fa. Bocsi cetlit raktam a ládába; további jó utat GCTELJ! :)

(N 45° 54,072' E 18° 19,532')

GCTELJ + GCTO
ITT keresd
Párduc50 2015.04.29 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, a piros sávon haladt tovább Vókány felé. Az út menetirány szerinti bal oldalától mintegy 15 méterre rejtőzik egy kidőlt fatörzs alatt

geri83 2015.04.23 17:23 - Megtaláltam
Továbbment a piroson. Új helye: N45°53,353' E18°18,590
Fogyóban van a bocsi-cetli.

sirgalahad 2015.04.21 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Hogy írjuk azt: Tenkes?
Talán úgy, hogy 10cache?!
Akárhogy is, Telj-et csíptem
Sárga jelen feljebb vittem

 
Jevica és Gyuszi 2015.04.18 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Tovább vittük az Akasztófa dombra. Jelszó nem változott. Elrejtettük a dombra jellemző egyik kis fa tövében.

Párduc50 2015.04.10 10:25 - Megtaláltam
A Tihany 20 teljesítménytúra nagyon szép, ebbe most én is belekóstolhattam. A láda különösen szép környéken időzött. Viszont a túra a végéhez ért, így, Attibati beleegyezésével, magamhoz vettem, és viszem a délvidékre :-) Köszönöm a rejtést, és, hogy végre találkozhattam ezzel a mozgóval is.
____________
2014.04.12: Újrarejtve Tenkes Maraton teljesítménytúrán, örökzöld tövében.

tgb 2015.04.06 12:21 - Megtaláltam
A láda tovább költözött, az új koordináták: N46°55.331' E17°52.982' [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zsotie 2015.03.29 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1a] [wapon beküldött szöveg]

acsocso 2015.03.28 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Kicsit tovább vittük koszta-val :)

Új koordináták:
N 46° 54.374
E 17° 53.542

Segítség: túristaúthoz nagyon közel ;)

ui: A ládában nincs bocsi cetli, a következő megtaláló esetleg pótolhatná.

Roberto Kesser 2015.03.28 10:22 - Megtaláltam
Kiskalózaim lefülelték a kincset,és tovább vitték!
Köszönjük a rejtést!
---------
2015.03.28. 11:03
Új rejtés N 46°54.220' E 17°53.509'
lakott terület miatt kicsit tovább vittük (1240m).

lelcache 2015.03.21 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!
Továbbvittük, elrejtettük.
Új koordináták:
N 46° 53,623'
E 17° 53,005'


Az egész úton végig éreztük a megannyi ibolya illatát. Nagyon szép volt.

lelcache

 
sirgalahad 2015.03.21 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Ezt a ládát nem kihagyva
Gyalogoltunk el Tihanyba
Mivel haza nem vihettük
Kissé továbblendítettük

Roberto Kesser 2015.03.19 16:06 - Megtaláltam
megtaláltam!
Köszönöm a rejtést!
----
2015.03.19. 16:46
tovább vittem: 46°53.658' 17°52.436'

zalajaro 2015.03.19 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2015.03.19 10:38 - Megtaláltam
megtaláltam, visszük..

GCGEJZ multi felkeresése előtt továbbvittük..

kobcikrajci 2015.02.27 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.37
Aszófő-Sajkod-Balatonfüred útvonalon gyalogosan. Bár a félszigetet már bebarangoltam korábban, örültem az újabb lehetőségnek, mert varázslatos a vidék. Tudják ezt a vaddisznók is, és százával használják éppen a kijelölt túristautat hegymenetben, valóságos dagonyává változtatva a terepet. A láda kőágyából méretes fatönkbe vándorolt, relatív mélypontot elérve az öböl mellett.

kupec 2015.02.14 12:34 - Megtaláltam
Kóvályogtam egy darabig a rejtek körül, aztán telefonos segítséget kellett kérnem Mozgo kollégától. Így már sikeres voltam, de a doboz jó 20 m-el odébb volt a jelzett koo-tól, ami azért picit sok.
A ládát továbbvittem, az új rejtek a Csúcs-hegy előtt, egy kisebb szikladarab alatt pihen.

mozgo 2015.02.09 08:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bati.hu 2015.02.08 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Lvittem
Kalandos kacskaringós úton a két tó között. Hófúvásban és napsütésben.
A külső tó melletti track rész többnyire vízben van, inkább kerüljétek.
Újrarejtve az apáti rom után kicsivel

 
Zsu. 2015.02.07 15:18 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bal3 2015.02.07 15:18 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.02.07 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
A Téli Tihany TT alatt vittük egy bő kilométert Zsuzsiékkal! Köszönöm a lehetőséget mazsoláéknak. Szép túra volt, nem volt melegünk, de szépen sütött a nap.

Mikulás

büfés 2015.02.07 10:32 - Megtaláltam
Egy újabb élmény.Köszi a rejtést
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2015.02.07 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A Téli Tihany 10 TT-n vettünk részt, a rajtnál találkoztam a láda hordozókkal (mazsola069 és Szabó famíliával), majd a Hármashegy-kúpnál beértük őket. Követtük tovább az első ellenőrző pontig, ahol "élesben" tudtunk logolni, innen együtt mentünk a 10-es 20-as táv szétválásáig. Jó túra volt, kösz a lehetőséget.

Dr.Lada 2015.02.07 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Elkövetve elvittuk Szabó familival [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

A Téli Tihany 20 tt-re mentünk, Mazsolát felkaptam az M7-en, és mivel nála volt a láda, így együtt utaztattuk Tihanyig, majd Szabó família-val kiegészülve elindultunk a tt-n. Elsőre Mazsola cipelte 1 km-et, majd Szabó família-val ketten vittük tovább, persze Mazsola is jött, hisz végig együtt mentünk a tt-n.:-) Épp letelt az 1 km, mikor is leltünk az út mentén egy szép kidőlt fát, egyből rejtek lett belőle. Pont mértük a koo-t, mikor Mikulás telefonált, és mivel csak pár 100 méterre volt mögöttünk telefonon megadtuk neki a koo-t,hisz egyértelmű volt, hogy hamarabb odaér mint mi a neten átírjuk a koo-t.:-) Egyik kedvenc tt-m ez, így öröm volt a mozgót cipelni rajta.:-)

 
Szabó família 2015.02.07 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Téli Tihany TT közben Zolival közösen.

Továbbvittük: N46° 54,119' E17° 52,772'

berebali 2015.02.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.36
TFTC!

Moles 2015.02.06 16:29 - Egyéb
Kedves mazsola069!
Alig egy óra késéssel maradtam le a ládáról, de a poén, hogy én is a Téli Tihany túrára vittem volna tovább Attibatival előre egyeztetve. Tehát holnap találkozunk a túrán. :)

mazsola069 2015.02.06 15:36 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog.
Holnaptól kereshető lesz a tihanyi teljesítménytúrán. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tomki 2015.01.18 08:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. új helye: 47 35,629 18 25,445 y-alaku fa odvában [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Crusader 2015.01.03 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Attibatival történt egyeztetés után meggyógyítottuk és továbbvittük.
Az új helye: N 47°35,672' E018°26,266 A S sáv S kör kereszteződésétől nem messze, fa tövében.
Árpi, Crusader

 
szollosi73 2014.12.25 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Attibatival történt levélváltás után jelszó nélküliként jelentem be.
Köszönöm előre is a jóváhagyást! Track-et email-ben elküldtem.

Egy kellemes 14,5km-es körtúra során kerestem fel a helyet, és Becko-hoz hasonlóan én átnéztem amit lehet a környéken, de az erdő mintha fel lenne szántva....nem lett meg. Szerintem a következő kereső vigyen magával új dobozt és logbook-ot is az újrarejtéshez!
Köszönet!

[Jóváhagyta: Attibati, 2014.12.25 22:27]

 
becko 2014.12.24 09:20 - Megtaláltam
Vértestolna és a Turul közötti 22km-es tekergés 3 sikeres, és egy sikertelen megtalálással.
Sajnos ez lett a sikertelen, pedig kifejezetten ezért jöttem erre a tájra. 40 percig túrtam az erdőt, közben beszéltem a rejtővel is, de a segítségként megadott fakupacből több tucatnyi van a környéken, és a vaddisznók sem tétlenkedtek az elmúlt két hónapban.

[Jóváhagyta: Attibati, 2014.12.25 19:19]

 
Butchman 2014.10.22 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. Az új helye a turistaút bal oldalán található, jelenleg ritkás, erdőben van. Egy jó nagy korhadó, mohos fakupac alatt keressétek. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2014.10.20 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Gerecsei bicajos barangolás során szinte útba esett, így nem hagyhattam ott. Egyébként is kellemesebb volt a kék jelzésen gurulni vissza, mint a füsteregetők mellett a műúton. Egy szakaszon sekély szurdokban vezetett át az útvonal, ez volt a legszebb rész.

Érdekes, hogy továbbra is vannak, akik el sem olvassák a mozgóládák megtalálási feltételeit, egyszerűen belogolnak, és kész. Még jó, hogy nem vitték el teljesen máshová. :(

Aktuális rejteke egy út menti fához támasztott hatalmas torzóban!
Szélesség: N 47° 35,556'
Hosszúság: E 18° 27,403'
Magasság: 232 m

mazsola069 2014.10.11 09:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Fatuskóba rejtve. N48 35,823 E018 28,124
Toltunk rajta kb egy kilométert.

kicsiogre 2014.10.11 09:09 - Megtaláltam
tovább vittük [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2014.09.30 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Eme szarvas szép és fejlett
Bőgeti őt buzgó kéje
Elviszem a GCtelj-et
Várja már egy tuskó mélye

Továbbvittem! Új rejtek: úttól 10 m-re, fatuskóban.

Szélesség N 47° 36,448'
Hosszúság E 18° 28,594'
Magasság: 287 m

hitamas 2014.09.28 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Elvittem!

Újra rejtve, út melletti fatönkben.

Szélesség N 47° 37,101'
Hosszúság E 18° 28,485'
Magasság: 284 m :)

Gubirobi 2014.09.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Elvittem és újra is rejtettem!
Miraék részét is beletettem!:D
Rejtek: térdmagasságban faüregben. Vigyázz a hangya komákkal!:)

Bár a GCTOUR-on nem tudtam részt venni, próbáltam enyhíteni kerékpározás hiányomat. Nóri kirakott Tatabányán, majd egy 55 kilis kalandot hoztam össze.
Az első fele nagyon lefárasztott, mivel 25 kilométeren majdnem 700 m szintnél tartottam.
A túra szép volt, még az időjárás is kedvezett. A láda hamar meglett, azonban egy kis kitérővel tettem le a Gerecse50 nyomvonalán.
Életemben egyszer és azt hiszem utoljára mentem végig a Gerecse50 túrán. Szép kihívás volt barátok társaságában teljesítve. Leghumorosabb emlékem a túráról, amikor elmentünk egy csapat fiatal lány mellett túl a 30. kilométeren és egyikük sírva mondta a másiknak: "Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú." Ez feldobta a túra maradék részét.
Köszönöm a lehetőséget!

Mira 2014.09.21 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Továbbvittük. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Az új rejtek egy földön fekvő fa odva, a kék és a zöld jelzés találkozásánál, az úttól néhány méterre. (Sajnos csak itthon vettem észre, hogy a ládát pont ellenkező irányba vittük tovább. a helyes irány innen dél felé lett volna. Bocs, Attibati!)

Gábor66 2014.09.21 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2014.09.10 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Tovább mozgattam.
Az új, puha rejteken ülve fogyasztottam el elemózsiámat:) Az út (túra haladási irány szerinti) jobb oldalától 3-4 méterre. Rengeteg a gomba a környéken.
Bringatúra, szárazon megúszva, 57 km.

bati.hu 2014.09.10 00:00 - Egyéb
griffs továbbvitte

új koordináta
N47° 38.817'
E18° 28.430'

Dr.Lada 2014.09.07 09:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
elkövetve:-)
Továbbállt n 47 39.071 e 18 28.380 tuskoban [wapon beküldött szöveg]

Ma épp a Gerecsébe mentünk, így kapóra jött ez a ládika.:-) Reggel Pesten esőben indultunk, de Héregen már eső nélkül szálltunk ki az autóból. A Láda gyorsan meglett, majd felcipeltem a Bánya nyeregbe, ahol 980 méterre voltam az előző helytől, na de itt a Zöldről a Kékre vált át a Gerecse 50, amí így egy V alak, így elkezdett csökkenni a táv.:-) Így szépen ereszkedtünk le a kéken, pedig a cél a Gerecse tető volt.:-) Mikor végre túlléptem az 1 km-et akkor kerestem neki egy remek kis rejteket és átlagolás, logolás, majd rejtés. Innen még lementünk a GG-s Kőevő játékhoz, így visszafelé szembetalálkoztunk a ládával.:-) Amúgy a mai nap a Gerecse 50 kicsit több mint felét letalpaltuk, javarészt az útvonal szakaszain, némi kitérőkkel.:-)
Ahonnan hoztuk:

N 47° 39,283' E 18° 29,341' M: 293 m

Ahova vittük:

N 47° 39,071' E 18° 28,380' M: 372 m

Jelenleg a K sávtól kb 2-3 méterre pihen egy fatönkben, kővel takarva.

katika 2014.08.24 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Hurrá! visszük tovább! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Új hely: 47 39,283 18 29,340 Két és fél ágú mohás fa ölében egy nem idaillő tuskó alatt

 
Butchman 2014.07.29 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
A Héregről, a piros jelzéssel csaknem párhuzamosan kivezető erdészeti út mentén van elrejtve, közel a temetőhöz. Az út temető felőli oldalától pár méterre, egy vékonyka cser vagy tölgynél (sajnos a fák azonosításában sem vagyok profi. :) ) keressétek, amelynek tövénél egy mohával borított "papucs" van. Ez a papucs rejti jelenleg a ládát.

[Jóváhagyta: Attibati, 2014.07.29 21:04]

V_Gabor 2014.07.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Elvittük, pont elkapott minket a jeges eső. Bocsi cetliket tettem bele (32 db).
A rejtés esőben történt, de a mérést kellő pontossággal elvégeztem. A ládát egy nagy, kivágott fa mohával szinte teljesen befedett tönkjének közepében találjátok, egy méretes kő fedi be a nyílást.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tanker007 2014.07.15 17:34 - Megtaláltam
Héreg felé haladva a piros jelzésen az út jobb oldalán van a láda, egy fa odvában talajszinten.

Bringával indultam a láda keresésére Szomorról. Bajnát elhagyva kanyarodtam Pusztamarót felé a murvás kocsiúton. Szerencsém volt, mire leszakadt az ég be tudtam húzódni az esőbeálló alá Maróton. Jó 25 perc után lecsendesedett az eső és indultam is tovább a láda irányába.

Valami nem stimmelt a koordinátákkal, mert nem a létrához mutattak, hanem attól jó 100 mérettel arrébb, de a leírás alapján elsőre meglett a doboz. Bocsi cetli ELFOGYOTT, így azt nem tudtam hagyni az esetlegesen utánam érkezőknek. Ha valaki megy a ládához és van lehetősége rá, akkor vigyen magával néhány cetlit.

Végiggurultam a bekerített részen, majd a kerítés után nem sokkal találtam is megfelelő rejteket. Ahogy feljebb is írtam az út jobb oldalán keressétek a ládát egy fa odvában talajszinten.

Innen Héreg felé vettem az irányt, majd onnan Gyermely érintésével értem vissza Szomorra. 41km és 600m szint lett a vége, ami pihenőkkel és ládázással együtt 3 órát vett igénybe. Régen tekertem ennyit, kellemesen elfáradtam de élveztem az út minden percét!

bati.hu 2014.07.13 14:30 - Megtaláltam
továbbvittem a létráig , rejtve a létrától a hegy felé nézve nagy-odvas fában

Puszkany 2014.06.10 17:05 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! Úton [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Az úttól pár méterre egy. Fatönk és egy kő között keresd.

 
VP 2014.05.10 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Már múlt héten, a Pusztamaróton megrendezett Szélrózsa éjszakai és TIPO 1. nap tájfutóversenyek alatt el akartam jönni érte, de akkor egy felhőszakadás közbeszólt.
Most Tardos felől egy Kis-Gerecse - Nagy-Gerecse séta keretében vittem tovább.
A láda már járt itt, hiszen ez a szakasz a Kinizsi 100-asnak is része.
Új rejtés: Emlékhelyet is magábafoglaló szika tetején, a szikláról kilógó száraz fa töve alatt.

kl 2014.05.01 11:54 - Megtaláltam
Uj hely 2 agu fa tove 47-41,113. 18-28,604. 457m Bocsi cetli elfogyott! [wapon beküldött szöveg]

Fazék 2014.04.27 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Visszük. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Megtalálás: Feleségemmel és gyermekeimmel kirándultunk a környéken, a faluszéli okos rejtést gyorsan megtaláltuk. Kb. 1400 métert vittük tovább, majd a Tordasi Csárdában ebédeltünk.
Elrejtés: Korhadó fatuskó talpában, pár méterre az úttól.

kivancsifancsi 2014.04.25 08:10 - Megtaláltam
Uj koo: 47 39.993 18 27.526 A hetvegi megtalalas helyett. A szombati logot torlom ha gepkozelbe erek csak hogy mindenkinek a kicsi lelke megnyugodjon ... [wapon beküldött szöveg]

Pár napja a Gerecse 50 túra alatt megtaláltam a ládát, de nem vittem tovább, így a rejtő megkért, hogy töröljem a megtalálást. A szabály az szabály, töröltem. Viszont bosszantott a dolog így elhatároztam, hogy egyik nap visszamegyek érte.
Láttam, hogy kupec lehozta a dombról a tardosi műút mellé, így teljesen drive in lett a csésze. Ez pont ideális, nem is akartam sokat sétálni, pár napja már mentem 50km-t :)
Pénteken indultunk Hajdúszoboszlóra a deocaching rendezvényre. Éppen 'ideálisnak' tűnt, hogy Budapestről Tardoson át megyek Debrecenbe. Kell ez a pont csak azért is ... Reggel 6kor keltem, 7kor már csapattam is Tardos felé. 10 méterre parkoltam a ládától, de a szakadó esőben így is rommá áztam az alatt a 2 perc alatt amíg megtaláltam. Innen a doboz átmozgott Tardos másik oldalára egy nagy soktorzsű fa tövébe.
Így már szabályos a találatom, remélem mindenki megnyugszik ...

kupec 2014.04.22 17:00 - Megtaláltam
Továbbvittem, az új rejtek Tardos előtt van, az autóúttól kb.3 m-re, egy akácfa tövében. Nem bonyolítottam túl a rejtést, a dobozt mindössze fű takarja.

SirLes 2014.04.21 14:16 - Megtaláltam
Megtalaltam, utazik. Bocsi cetli sajnos nincs. [wapon beküldött szöveg]
Szerencsére egy szép szakaszon sikerült vinni a ládát, ez a következő szakaszra kevésbé lesz jellemző. Kb. 1200 métert vittük, a rejtek egy kidőlt cseresznyefa. Geri, a legkisebb és a feleségem kísért ezen a túrán.
Úk koo: N47 39.014 E018 25.753

Megvolt a csere-bere
Itt keresd
kivancsifancsi 2014.04.19 09:27 - Egyéb
Marad [wapon beküldött szöveg]

Itt egy "megtaláltam" log állt. A Gerecse 50 túra során jártam arra. Még bent Tatabányán vagy 4 gc emblémás autót láttam, így féltem is, hogy más elviszi mire ide érek. De nem vitte el senki, én találtam meg.
Pusztán jóindulatból - hogy a többi G50-et teljesítő ládász is megtalálhassa - ott hagytam a ládát, nem vittem tovább. Meg is kaptam a leszúrást, hogy ez így nem járja, így nem érvényes a megtalálás, ha nem viszem tovább a csészét. A rejtő írt, hogy más ládászok hívták fel erre a figyelmét ... Ki lehet az, akinek ilyen sok ideje van?
De a szabály az szabály ... a megtaláltam logot töröltem. De itt még nem ér véget a történet. Folytatás 6 nappal később.

Mikulás 2014.04.02 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Véletlenül vettem észre, hogy új túrára indult a teljesítménytúrázó láda. A térképre kukkantva megnyugodtam, hogy nem drive-in helyen van. Ez bizony egy jó kis bringázásra ösztönzött, amúgy sem jártam tavaly a Turulnál kerékpárral, pedig tervben volt. Így szépen eltekertem a Turul környékéről a ládáig, melyet légvonalban bő 1 kilométert (úton kb. másfelet) továbbítottam, majd gurultam tovább a Gerecse50 útvonalán egészen az agostyáni műútig, onnan Agostyán és Tata útvonalon, majd a tavalyról megismert Által-ér völgyi bringaúton Tatabányára kerekeztem. A végén jött a kellemes emelkedő vissza a Turulhoz, persze a csónakázó-tavi láda "begyűjtése" után :) Kellemes kis kör volt. Épp 40 km lett.

Mikulás

Uj koo.: 47 38.878. 18 25.021. Nagy szikla sarkánál keresd.

 
zalajaro 2014.03.30 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Környezetbe illő rejtés volt.
Továbbtoltuk...
Az útfelőli tuskó alatt keresd !

Bubuka 2014.03.30 00:00 - Megtaláltam
Továbbtoltuk.

Hz 2014.03.23 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.31
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Új koo:
N 47° 38,091'
E 18° 24,856'
472 m

Nagyobb szikla mögött, kisebb szikla alatt.

 
Csuhás 2014.03.23 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Fura volt mert a oldalon megadott koordinátán csak egy bocsi cetlit találtunk egy új koordinátával. A második ponton viszont ládát leltünk, amit kb másfél kilométert vittünk, és egy út menti tuskó alá elrejtettünk. Időközben Hz keresett telefonon, neki sms-ben elküldtük az új koordinátát.

A mi rejtésünk: N47 37.593 E18 24.939

A Gerecse 50 sokáig nagy kedvencem volt. Az első harmincat zsinórban teljesítettem, majd a kerek évforduló után egy bokaszalag szakadás megakasztotta a folytatást. Nagyon nem bánom, mert a túra tömegjellege már zavaró volt.

Köszönjük a játékot!

Janka, Csuhás, Vándor

Homo ludens
 
Csuhás 2014.03.20 20:00 - Egyéb
Holnap tervezem tovább vinni a ládát a Baji vadászházig. Ha valaki elvinné az orrom elől akkor kérek smsben koordinátát. Illetve ha valaki elől én viszem el akkor a logolásig telefonon szívesen adok koordinátát.

Csuhás 30 224egy977

csillagvadasz&kiralylany 2014.03.19 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Köszi a rejtést!
új koo: N 47°36.792
E 018°25.335
m=449m
A nagy fától jobbra 10 méter, egy másik fa tövében ágakkal takarva.
+36 30 39 20 20 9
[Jóváhagyta: Attibati, 2014.03.19 13:55]

Kokó 2014.03.15 10:25 - Egyéb
Uj hely: 47 36,500 18 25,395
kőhalom [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2014.03.15 10:04 - Megtaláltam
BDT-vel közös találat.

macikupac 2014.03.15 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
Füstbe ment terv 2.

A Gerecse 50 mindig emlékezetes lesz számomra, hiszen 1991-ben ez volt az első teljesítménytúra, aminek nekiveselkedtem. Már előző évben is tervbe vettük, de akkor nem jött össze a dolog. Akkoriban még sehol nem voltak a mára teljesen megszokott technikai ruházatok: farmernadrág, szimatszatyor és fehér, magas szárú Puma cipő volt a "felszerelésünk". Nem tudtuk mit is jelent valójában egy teljesítménytúra, nem készültünk rá. Csak annyit terveztünk, hogy végigmegyünk rajta. Nem is gondoltuk, hogy ilyen tömeg lesz. Mi meg előzgettük a népeket, rohantunk, ahol lehetett. Végül 7:50 alatt értünk be. Az már más kérdés, hogy utána olyan izomlázunk volt, hogy 20 percbe tellett, mire elértünk a kollégiumi szobából a zuhanyzóba. A következő évben (1992) ez jelentette a felkészülést a Kinizsi Százasra. 1993-ban is megcsináltam, de '94-ben éppen terepgyakorlaton voltunk, így kimaradt. '95-ben ismét ott voltam és emlékezetesre sikeredett a dolog: egy nem kifejezetten túrázásra készült bakancsban voltam, ami rettenetesen feltörte a talpaimat. A vonaton hazafelé elkövettem azt a hibát, hogy levettem a bakancsot, de utána már nem tudtam visszahúzni. Egymást fedő, tenyérnyi vízhólyagok nőttek rajta. Amikor 2 nap múlva elmentem az SzTK-ba megmutatni, a főorvos az összes nővért behívta a folyosóról megmutatni a tipikus esetet. Ennek ellenére '96-ban ismét indultam, majd pár év után 2002-ben is. Vagyis 6 indulásból 6 jelvényt szereztem. Az útvonal elég szép, jó. Ami nekem nem annyira jön be, az a rengeteg ember, mert gyakorlatilag folyamatos az emberkígyó. De talán évente egyszer ezt is el lehet viselni. Mivel a környékre készültünk, gondoltuk, hogy ezen a ládán is tudunk tolni egy kicsit. A kocsit a P+/PO elágazásban hagytuk, s innen a PO jelzésen, ami egyben a túra hivatalos útvonala is, közelítettünk. Nagyon sok virág nyílik már az erdőben, alig győztük őket fotózni. A János-forrásra kissé rácsodálkoztam, mert nem emlékszem még olyan esetre, hogy működése idején jártam volna itt. Innen már nem volt messze a láda feltételezett helye. Ám nemsokára egy ember jött szembe, gps-szel a kezében. Gondoltuk rákérdezünk, hogy továbbvitte-e a ládát, s így megkíméltük magunkat egy lukra futástól. Így nagyjából ott kereshettük a dobozt, ameddig mi vittük volna. De legalább bejárhattuk a sziklás Vaskapu-völgyet, láthattuk az ismeretlen katona sírját, a Vértes László- és az Arany-lyuk-barlangok bejáratait. A ládát a rövid szakaszon együtt futó P/S- jelzések mentén, egy aknabarlang bontásából származó kőkupacban rejtettük el Jonkóval. A doboz több, mint 650 métert tett meg légvonalban.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2014.03.15 10:04 - Megtaláltam
Terveinket szövögetve elmentünk az előző megtalálók mellett ... aztán rákérdeztünk. Így már könnyebb volt. :)
Kicsit toltunk rajta.

Kofola BT 2014.03.15 10:04 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BDT 2014.03.15 10:04 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Crusader 2014.03.15 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Megvan! Továbbvittük, de visszafelé már támadtak az új gazdák. 47°36,272' 18°24,997'

19izsi73 2014.03.15 00:00 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű.....

Mo-Hó 2014.03.13 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megcsíptem...
Ez a mozgó láda még nem volt nálunk!
Most sem maradt sokáig, mert újrarejtettük:
N 47°36,251'
E 18°24,159'
Egy kivágott fa tuskójában keresd!
Jó útat!

Frigyes § 2014.03.12 14:30 - Megtaláltam
A láda közeledik az első ellenőrzőpont (János-forrás) felé.
Új koordinátái:
N47 36.204
E18 23.801
Félig kidőlt fenyő tövében, fakéreggel álcázva.

Moles 2014.03.12 12:25 - Egyéb
Kedves Kesserek!
A láda elkezdte a Gerecse50 teljesítménytúrát.
A láda jelenleg facsoport és sziklapad tövében várja megtalálóját.
Üdv: Moles

Petán 2014.02.27 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Zöld háromszög mentén fa tövéhez újrarejtve!
A dombtetőről remek kilátás nyílik a környékre!
Új Koo: N47°23,398'
E18°23,904'

 
jkozma 2014.01.19 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam! Tovább a zöldön. Koo. később. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szeg]
Koo.: 47 24.208 18 24.732, egy kettős fa, mohás ölelésében.

Harmadik nekifutásra. Az első alkalommal megelőztek, de sikerült felvenni a kapcsolatot az előző megtalálóval. Viszont kifogytunk az időből.
Második alkalommal is megelőztek viszont itt már semmiféle elérhetőséget nem hagytak a megtalálók, így egy kissé csalódottak voltunk. Köszi, fiúk!
Ma már viszont nem fogott ki rajtunk. Köszi!

 
Puszkany 2014.01.19 10:30 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget!

Új koo.: N47 24.486 E18 25.252
Út melletti farönkbe rejtve. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Baby-m 2014.01.19 10:18 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget. Hŕrman visszük tovŕbb : KL, Puszkŕny és jómagam. :) Pusznyŕk [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kl 2014.01.19 10:16 - Megtaláltam
Itt jártunk... Tovabb megy [wapon beküldött szöveg]

3-an 
CacheFinder 2014.01.18 08:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megtaláltuk, továbbvittük. A csákvárra vezető főúttól nem messze, a zöld sáv jelzésű turistaúttól pár lépésre lapul a láda egy tuskó tövében, avarral, hánccsal álvázva. A "bocsi-cetli" elfogyott a dobozból, sajnos nem volt nálunk utánpótlás belőle.

 
Levin 2014.01.18 08:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
.

Gubirobi 2014.01.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltam és tovább is vittem!
A Kotló-hegy közelében kotlik a láda egy tuskó ölelésében.:D
-----------------------------------------------------------------------
Egy kellemes, kissé szeles, de napsütéses túra keretében kerestem meg a ládát. Csákvár után a nagy villanyoszlopok tövében parkoltam le és az első kilométeren már nem fáztam a kaptató miatt. A láda gyorsan meg is lett, majd vittem visszafelé a hegy felé. Bocsicetli nálam sem volt, de egy A4-es lapot szétdaraboltam és mindenki egyéni bocsicetlit tud készíteni majd magának.:D Valamint 3 kisebb ajándékot is beletettem az utánam megtaláló fiatalság részére (egy katonabácsit is:). Szuper kis túra lett belőle, mert a Kotló-hegynél megnéztem a lövészárkokat is, így 7 kilométer felett zártam a mai napot.
Köszönöm a lehetőséget!
Egy kis adalék a világháborúból:
"A Kotló-hegyen az ellenség bekerítette a 4/1. huszár osztályt. Marjai hadnagy két napon át, lőszerutánpótlás nélkül, étlen, szomjan, dermesztő hidegben és hóviharban rendületlenül kitartott szakaszával, és egymás után közelharcban verte vissza a nyomasztó túlerő meg-megújuló támadásait. A gyűrűből való kitörési parancsra szakasza élére állt és elkeseredett közelharcban áttörte a két nap folyamán kiépített orosz védelmi övet. Közben szilánkos combcsontlövéssel megsebesült, és az orosz védőállás mögött fekve maradt. A dermesztő hidegben keze-lába lefagyott. Ilyen állapotban, öt napon át étlen, szomjan, a nagy vérveszteségtől teljesen elgyengülten, hófúvásban, méteres hóban, hegyről-hegyre csúszott-kúszott marjai hadnagy az orosz védőállásokon át, amíg saját csapataihoz visszatért.
A fagyás következményeként majdnem összes ujjainak ízét, és mindkét lábát térden alul csonkolni kellett.
Marjai Tamás hadnagy a hőslelkű, minden áron győzni akaró, meg nem alkuvó magyar honvéd huszártiszt példáját testesítette meg."

 
szollosi73 2014.01.10 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Elvittem! Új helye N47.26.195 E018.26.308 [wapon beküldött szöveg]

Ezzel a mozgóval még sose találkoztam, így kihasználtam, hogy ilyen közel van! Az út ismerős volt már régebbi Vérteskozma TT-ről. Volt sár is gazdagon, de így is kellemeset sétáltam. Visszafelé összefutottam egy csapatnyi dámmal, de amire előkaptam volna a gépet, már tovarobogtak.
A ládában csak 1 db Bocsicetli van, sajnos nincs nyomtatóm, így nem tudtam gyártani hozzá.
A láda egy kiszáradt fa tövénél van, fakéreggel takarva!
Köszönet!

Itt keresd! 
Audrey722 2014.01.08 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :) Tovább vittük, egy érdekes gyökérzetű és törzsű fánál keresd. Koordináta: 47°26,704' és 18°26,224'(Jelszó nagy betűvel.)

benist 2014.01.06 11:00 - Megtaláltam
Bringával a Vértesen keresztül a GCJMSZ-től.
A ládát 1 km-el továbbvittem és egy méretes, világos szikladarab alá rejtettem az N47 27,061 E18 26,714 ponton.

SirLes 2014.01.05 13:13 - Megtaláltam
Megtalaltam, uj hely N 47 27.486 E018 26.761 [wapon beküldött szöveg]
Gerivel és Matyival kerestük meg és vittük tovább a ládát. Vértekozma felől érkeztünk és visszafelé is arra mentünk. A ládát kb. 1300 métert vittük utakon. Egy szikla tövében keresd.

Itt keresd
19izsi73 2014.01.04 14:11 - Megtaláltam
Ahogy azt MK is leírta....:-)

 
Kofola BT 2014.01.04 14:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kokó 2014.01.04 12:10 - Egyéb
N47 27,786 E18 27.120 [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2014.01.04 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.35
Bolyongás a Vértesben 3.

Ez a teljesítménytúra kimaradt az életemből, bár volt néhány olyan, amit teljesítettem a Vértesben (Vértes 50 4x, Kozma 60 3x, Tatabánya 30). De a TTT honlapját böngészve, már ez a túra is a múlt részét képezi. Igyekeztünk úgy megtervezni a mai túránk útvonalát, hogy ez a láda is beleessen és értelemszerűen tudjuk továbbvinni a kitűzött útvonalon. Nem sokkal a láda előtt a völgyben volt egy kisebb fadőlés, ezért kalandos volt a megközelítése. Mivel egy darabig nem találtunk megfelelőnek tűnő rejteket, ezért több, mint 1 km-t vittük magunkkal. Az új rejtektől némileg izgalmasabbá válik az útvonal, de nem akartuk, hogy túl hamar célba érjen. Egy még álló fát keress a kanyarban! Már csak 2(!!!) darab bocsicetli van a ládában. A következő megtaláló vigyen bele!!! Forest mackó tartott ma velem.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2014.01.04 11:50 - Megtaláltam
Elvittuk!

Nyusszancsék 2014.01.02 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.57
Megtaláltuk tovább vittük, jelenleg egy tisztás szélén egy kisebb szikla tövében az út mentén várja a megtalálóját.

N 47° 28,204'
E 18° 26,416'

griffs 2013.12.25 12:09 - Egyéb
Az év talán uccsó bringatúrája. Mivel majd egy hónapja, csak üresben bringázgattam, ládázás nélkül, ezért mára kinéztem a GCTELJ-t. Igaz tudtam, hogy csak egyéb log lesz belőle (már nem ez volt az első megtalálásom ezen a körön), de hiányzott a keresés, odébbvitel, újrarejtés stb. Gántról indultam, a Kéken, Mindszentpuszta felé. Az elején nem is volt gond, még fagyott volt a talaj, de aztán átváltott sárba, jött a dagonya. Örültem hát Kőhányás előtt az aszfaltnak, annak már kevésbé, hogy a GPS aksijai lemerülőben voltak, így műszer nélkül kellett haladnom. Szerencsére az ismerős helyszínek miatt ez nem okozott gondot, csak Vérteskozma után kapcsoltam be néha a műszert, önellenőrzés céljából. Persze a láda koo-k sem voltak meg és hát a térerő sem jellemző Kozma környékére. Nem sokkal a láda előtt, egy magasponton azért sikerült leszednem az adatokat, így megtalálni, továbbvinni, újrarejteni a ládát. 300 méter felett hol jeges, hol összefüggően havas volt az aszfalt, így néha nem volt egyszerű futam. Jó volt, kb. 50 kilivel zárhattam a napot.
Új rejteken a láda, zölddel takarva.
A megtalálásom később törölni fogom,mert nem ez az első talalatom ezen a körön.

becko 2013.12.24 10:26 - Megtaláltam
47 29 118 18 25 763 [wapon beküldött szöveg]
A megtalálás 8:46-kor volt, a rejtés 9:10-kor, de térerővel csak jóval később, a Robinson kunyhónál találkoztam. Egy csekély ágkupac alatt keresd!
24km-es kör Vérteskozmáról, 7 találattal.
Holmi természeti látványosságok nem vonták el a figyelmemet, így maradéktalanul élvezhettem a vastag ködben gyaloglást.

hitamas 2013.12.23 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Tovább vittük! Újrarejtés egy méretes fatönk belsejében, a turistaúttól tízegynéhány méterre. Jó kis mászós szakaszt sikerült kiválasztani ... :)
Szélesség N 47° 28,949'
Hosszúság E 18° 24,920'
Magasság: 409 m

Moles 2013.12.22 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Már ideje volt egy jó kis ládázásnak. Satyáék remek rejteket találtak a ládának. A láda célja nagyon tetszik. Kicsit több, mint 1 kilométert vittem a ládát, mert nem akartam lakott területen rejteni. A turistaút mellett kb. 40 méterre, egy korhadt fatönk belsejében, falevéllel takarva várja új útitársát. Remélem még pár teljesítménytúra útvonalán találkozhatok vele. Köszönöm a rejtést!

Döbrögi 2013.12.22 10:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bal3 2013.12.22 10:54 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2013.12.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Kelemes téli túra a Vértesben Bal3 és Satya barátaimmal. Kőhányásról indultunk a 16 km-es túrára, GCTELJ, GCVARG és GCZSIG ládák érintésével, sőt még egy kis trekkelés is belefért a programba. A ládát légvonalban 1,1 km-t, úton egy picit többet mozgattuk. Lehetett volna több is, hiszen a túra útvonalán haladtunk tovább, de elolvasva a láda szabályait, nem vittük lényegesen tovább, mint 1 km. Látom, már tovább is állt a láda azóta! Szuper.
Hazafelé jól esett a süti a csákvári cukrászdában és egy kis kései ebéd Bal3-éknál, Pátyon.

Köszönet!
Mikulás

 
bigmick 2013.12.14 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza
Elvittük tovább [g:hu 1.4.30e] [wapon beküldött szöveg]
A turistaúttól nem messze egy nagy fatönk odvában, avarral fedve rejtettük el.

bimbee87 2013.12.14 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.60
Vittük! Korhadó kidőlt fa, kérgekkel letakarva... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2013.12.12 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Újra rejtve 47 26,937 18 23,545 koordinátákon egy faodúban fejmagasságban.

sirgalahad 2013.12.10 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Nincs még a tél ereje teljében
Nem fagyos a tölgyek kérge
Azt látom én: erre megy TELJ éppen
Arra vár, hogy jöjjek érte

Úttól 2 m-re, fatuskó zugában, bőséges avartakaró alatt keresd!

Fazék 2013.12.08 14:28 - Megtaláltam
Megtalálás: ebéd utáni ~10 km-es körséta, sajnos napsütéssel nem találkoztam.
Rejtés: Vadvédelmi kerítés sarkánál törött létra lába alatt.

Bubuka 2013.11.30 14:00 - Megtaláltam
Vértesi tekergés.

zalajaro 2013.11.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 4.20
Ügyes volt a rejtés :)

-------------------------------------------------

Újrarejtve:GCCski alattvalója :)

griffs 2013.11.25 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Ez jó kis menet volt:)
Új rejtés a kék túra menetirány szerinti jobb oldalán, fa tövében, térdmagasságban.
ipari-alpinistaként sokszor a szabadnapok nem betervezettek. Azaz akkor nem dolgozunk, amikor az időjárás nem teszi lehetővé :( Így volt ez tegnap is és ma is. Vasárnap 10 fok feletti hőmérséklet volt, teljes szélcsenddel és váltakozó intenzitású esővel. Majd egész nap, az évközben 'asszonyiasított' bringámat szabadítottam meg a temérdek női kelléktől és készítettem fel, a griffes, téli szezonra. Közben ahányszor rászántam volna magam a 9000. kupakilométer behúzására, annyiszor erősödött a csapadékhullás. Napnyugta környékén kezdett csillapodni, de addigra végképp lelevesedtem és már nem vágtam neki, egy várhatóan este 9-ig tartó, esőfutamnak. Az éjjeli vihar érkezésével már tudtam, hogy a melónak annyi és a bringázás bepótlása sem lesz egyszerűbb. Reggel már hívtam is egy szintén őrült kollégát, olyan időjárási körülmények nem léteznek, amikor ne számíthatnák rá:) Bíztam benne, hogy a Vértes megóv a vihartól és csapadékra sem számítottam. Persze ismét tévedtem :( A szélárnyékosabb Vérteskozma környéki völgyek helyett, Gántot adta a feldobott pénzérme és hát a lombok hiánya.. Rögtön az első pár kilin, a szélirányban lévő, nyitott völgyben megkérdőjeleződött a túra létjogosultsága. Alig átlátható hóvihar, brutális, kistányéros szembeszél :) Volt finom perec, dagonyában, kéz-láb lefagyás, bowden jegesedés (elöl csak egy sebesség maradt), homok, sóder, dagonya, némi aszfalt, de leginkább sok hó és téli táj :) 34 kili és 680 szint lett csak a vége, de mára ez is elég volt. Emlékezetes túra, visszafelé (Géza pihenőtől), az általam még nem járt, de nagyon jó kék pluszon.
Érthetetlen módon egyetlen bringással sem találkoztunk, csupán néhány leesett állú erdésszel:) Félreértés ne essék, nem volt semmi extrém a mai körülményekben.. nem lett volna januárban, de ma mérsékelten voltam rá felkészülve.
Dr. Lada rejtése tetszett. A vastagodó hótakaróban, örültem a köves megjelölésnek. KÖSZI!

A befagyott bowden.. 
Dr.Lada 2013.11.16 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Aleph-al elkövetve:) tovább löktük [wapon beküldött szöveg]
Ma egy remek túra keretében, ami 25 km felett ért véget odább túráztattuk szegény ládát, ne gémberedjen el teljesen a pihenésében..-) Mivel épp egy fokozottan védett területen lett volna az 1 km, így annyival megtoldottam, hogy kiessen ebből a területből, így kicsit túllépte az 1 km-et, de azért az utánunk jövőknek is lesz még hova cipelni.:-)

Ahonnan hoztuk:

N 47° 25,230' E 18° 19,596' M: 294 m

Ahova vittük:

N 47° 25,499' E 18° 20,320' M: 331 m

Jelenleg a K sávtól kb 5-6 méterre pihen egy fa tövében.

 
Aleph & Rita 2013.11.16 14:50 - Megtaláltam
Gántról érkeztünk a kápolnai gerinceken át megspékelve egy Redl emlékmüvel Lada doktorral. Köszönjük a lehetőséget!

 
Satya64 2013.11.08 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltam. Továbbvittem.Kerítés mellett nagy fa tövében. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

 
nepster 2013.11.02 13:10 - Megtaláltam
Már megint én, bringával! Nem pontgyűjtés miatt, csak így volt cél a tekerésre. Kerestem egy darabig, sok volt a lehetőség, de ott volt ahol először kerestem, csak nem túrtam meg eléggé. Tovább vittem egy kilométert, most egy les után nem sokkal egy tuskó alatt van.
Természetesem igény szerint törlöm a megtalálást a későbbiekben, csak most olvastam, hogy egyszer lehet egy túra alatt tovább vinni.

 
Mathau 2013.11.02 09:59 - Megtaláltam
...

mazsola069 2013.11.02 09:59 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve.Mától ez is rám vigyorog. :-) [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

kicsiogre 2013.11.02 00:00 - Megtaláltam
Elvittük. Új helye: 47 25.110 18 18.696

picuresnagyur 2013.10.31 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszi. Továbbvittem. Új helye a láda menetiránya szerint jobb oldalán, kidőlt fatörzsben, derékmagasságban, kéreggel fedve. N 47°24.608' E018°18.803'

itt keresd 
nepster 2013.10.20 12:00 - Megtaláltam
Bringával Csókakőről, őszi napsütésben. Új rejtés zöld vonal és a zöld kereszt találkozásánál, egy nagyobb kőtömb alatt, az útjelző tábla zöld kereszttel ellentétes oldalán.
Telefonszámot meg mindenképpen hagyj a bocsi cetlin mert ez a szabály. Még annyi hogy a túra védett területen vezet tehát a turista úttól 8 méterre lehet rejteni, a track is ezek mentén vezet, nem nehéz betartani.

befi 2013.10.19 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. visszük tovább [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Továbbvittük. Letettük 12:20-kor Hajdúvári vadászháznál kihalt fa odvában földközelben. Új koo: N 47° 23,852' E 18° 19,833'

 
Kaputyin 2013.10.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A Gánti barlangtól indultunk, egy gombászós túrával összekötöttük a láda elhelyezését!
Egy szép magaslaton bokor tövébe lett elrejtve!N47°23,670' E18°20,946'
Köszönöm Griffs-nek a rejtést, végre a közelbe került ez a mozgó láda!

griffs 2013.10.08 12:00 - Megtaláltam
Kerékpáros kihelyezés.
Jano multi pontja alatt kb. 10 méterrel. Kidőlt fatörzs és kisebb szikla alatt, rozsdás konzervdobozzal megjelölve.
Bocsi cetlit vigyél légyszi, a doboz helyett a táskámban maradt :(

Hz 2013.09.20 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Szürkítve. Új túra indításig beteg. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

 
csehipest 2013.09.20 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Viszem a célba. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Most kicsit több mint 1 kmert továbbvittem úgyhogy ez már szabályos találat. Pont jó is volt a megtalálás időzítése mert így én vihettem el a ládikát a trekk végére. A ládát a trekk végétől olyan 50-60 méterre rejtettem el egy bokor tövébe borostyánnal és két nagyobb sziklával álcázva, mert csak ott találtam neki olyan helyet ahol nem fog lába kelni.

Új koordináták:

N 47° 27,605'
E 18° 57,144'

urbanj 2013.09.15 16:00 - Megtaláltam
Már régóta szemeztem ezzel a ládával, több túra során is elmentem mellette, valamiért sosem sikerült megkeresni. Most végre megvan!
Új koordináta: 47-28,198' 18-56,961'
Lefelé menet a piroson, bal oldalt, fa tövében, kövekkel álcázva keresd. Sajnos a környék nagyon szemetes...
Ja, és a ládában nincs bocsicetli!

 
usakal 2013.09.10 18:45 - Megtaláltam
Fa gyökerei között, egy árok oldalában, közel egy elpusztult pince romjaihoz.
Új koordináta: 47-28,603 018-56,760

lacc 2013.09.05 08:15 - Megtaláltam
viszem [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
-------
Újrarejtve: 08:45-kor N47°29.223 E18°56.853 koordinátán, dupla fatönk ölelésében a tracktől 35m-re jobbra.

SirLes 2013.09.04 16:28 - Megtaláltam
Megtalaltam, viszem, koo kb 1 ora mulva [wapon beküldött szöveg]
Furcsa módon ezt a ládát még sohasem találtam meg, pedig a túrázós ládákat sokkal jobban szeretem mint a városiakat. Ha már itt volt a közelemben, munka után felkerestem. Vittem egy kilométert (szó szerint kézbe), aztán elrejtettem, hogy még Budaörs előtt másnak is legyen lehetősége vinni egy kicsit.
A piros jelzésről, haladási irányt tekintve, balkézre indul egy ösvény, azon pár métert haladva balra, egy fal alatt, avarral álcázva leled.

b-lint 2013.09.04 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
És tovább, most csak koordináták:

N 47° 30.130'
E 018° 56.632'

A track mentén haladva jobb kéz felé egy vékony fa környékén bújik meg a láda.

bohrmann 2013.08.31 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Továbbviszem, egy óra múlva kereshető lesz.

Új pont:
N 47 30,681
E 18 57,106

Koordináták talán nem tökéletesek, de jellegzetes rejteke van. A hajtűkanyarban a hegynek felfelé indul egy viszonylag széles ösvény, pár méter után jobbra lesz egy brutális méretű fatuskó. Nem lehet nem észrevenni.

diego 2013.08.31 14:36 - Nem találtam meg
Véletlenül com-os láda keresése közben találtam meg. Az előző rejtő által a füzetbe írt jelszót a rendszer nem fogadja el. Ezért nem is vittem tovább, mert nem tudtam volna az oldalt szerkeszteni. Telefonon szintén nem lehet őt elérni. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Attibati, 2013.08.31 22:00]

 
ssophie 2013.08.31 02:00 - Megtaláltam
A ládát továbbrejtettük egy hajnali túra alkalmával, a János-hegy fele utazott. A turistaút közelében egy kis facsoport alatt található.

Új koordináták:
Szélesség N 47° 31,337'
Hosszúság E 18° 57,199'

Nem szeretem a konfliktusok nyilvánosság előtti megbeszélését, de szeretném megvédeni magam. A telefonszámom nyilvános az oldalon, illetve diego hívását hallottam, de épp az oldalt szerkesztettem, nem értem oda, viszont ha nem rejtett számról hív, természetesen visszahívom. Leközelebb viszont az ilyet magánban próbáljuk meg elintézni, na rögtön a nyilvánosság előtt, ha lehet kérni.

Pilis50 2013.08.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megkotortam. Elhoztam, hogy érvényes legyen a pont . . :-)
Hozzál BOCSI cetlit.

Új koo: N 47° 31.882 / E 18° 56.992
Egy TV-nyi kőszikla őrzi.

bati.hu 2013.08.25 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Megtaláltam. kicsit tovább vittem mert nem eset útba ,
új koo:
Szélesség N 47° 32,437'
Hosszúság E 18° 56,732'

Szépjuhászné felé az út jobb oldalán "téglaházikóban" vár

nogacsalad 2013.08.25 11:00 - Nem találtam meg
Jelszó, láda marad!

Mivel a csészét nem vittük tovább, így a pont sem járna érte!
Ha majd a többi "megtaláltam" -ot logoó lusta user is módosítja bejegyzését, természetesen megtesszük mi is :o)

Egyéb iránt tetszett, és jól esett eljönni érte, megtalálni.

Köszi érte!

Fil 2013.08.14 18:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
leFILelve. Visszük. [wapon beküldött szöveg]

Tovább vittük családi vállalkozásban Mano-, Hamburger és Márk fiammal.
A rejtés nehézre sikeredett, mivel nagyon sok rejtésre alkalmas hely van kis területen és a vételed is akadozhat majd.
Keresd a kissé elütő kupacot, kb a terület közepén, az úttól 5-6 méter távolságra.

mano- 2013.08.14 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 2.33 súly: 2.48
Én vagyok FIL lánya Mano- jó volt a rejtés, csak nagyon rámtapadtak a bogáncsok és hallottam a vad disznókat meg a patanyomait meg a szőrét. Miközben mentünk a kocsi hoz el kezdett zuhogni az eső. És a bátyám otthon röhögő görcsöt kapott mert el ázott a posta ládában az újság. Én azon nevettem ahogy ő nevetett.

Fazék 2013.08.10 16:51 - Megtaláltam
Megtalálás: Biciklivel Biatorbágyról, 48 km-es kör, a ládát tovább vittem.
Rejtés: Tájidegen tereptárgy aljában.

Aleph & Rita 2013.08.01 15:05 - Megtaláltam
Végre ezzel a mozgóval is sikerült összefutnunk. Szombaton épp erre telj. túráztunk, de nem volt energiánk kitéröt tenni, így ma délután sétáltunk egy kellemeset érte.
Elrejtve egy 4 törzsü fa ölében, nagy kö alatt.

V_Gabor 2013.08.01 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Biciklivel. Picit kevesebbet kerestem, mint Pilis50, de vagy 15 percem nekem is ráment.

Mikor láttam, hogy a koo. nem segít, letettem a GPS-t és keresni kezdtem a szerintem alkalmas helyet. Így a harmadik fánál meg is lett.

Költözik.

Vittem már GCKEM-et a biciklis nadrágom szárában a Soproni-hegységben, de ez a láda nagyobb volt. Mivel hátizsákom nem volt, így a biciklis pólómba tettem. Szerencsére a mai tekeréshez az alul is gumírozottat választottam. :) Persze felfelé, a rázós köveken így is a kiesés határán volt, de a helyén maradt végig.

A rejtés helyét a köves terep határozta meg. Egy kaptatónál a sok kő miatt egyszer kipörgött a kerék és meg kellett állnom. Szétnéztem és azonnal találtam egy kellemes rejteket. Semmi bozótharc, elegáns rejtek egy mozgónak: több ágú fa rejti, előtte kővel (ld. fotó)

Innen GCVDAG már csak 170 méterre volt. GCTELJ légvonalban 1,9 km-t utazott tovább célja felé. (N47 33.396 E18 54.095)

Remélem nemsokára a Gázló TT-n is találkozom vele! :)

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2013.07.23 15:30 - Egyéb
ok.
Kezembe fogtam a ládát :-))

A nagy melegben - (félóra keresgélés után), már nem volt "kedvem" továbbvinni a dobozt, otthagytam a rejtekében! (ezért aztán - nem jár érte pont)!! :-(

Köszönöm a segítségeket. :-))

A ládánál - a P jelzett úton - a kiálló kövek "éleit" megfestették zöld neon színű spré-vel... Vajon ki - mi okból? - csak nem akarják "levágni??

 
Hz 2013.07.23 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Itt balra 
Éjvándor 2013.07.16 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Kicsit későn olvastam, hgoy egy túrán csak egyszer találjam meg, gy meglett megint, Dobogókő után.
Most egy kidőlt fa üreges belsejében, avar alatt várja a következő megtalálót, a Szénástól nem messze.
Nagykovácsi felől érkezve a házak közül kiérva, rét fogad minket, majd erdő, és megint rét. Utóbbi kettő határán, egy jobra kidőlt fa mutatja, az élesen jobbra kanyarodó, és lejtős ösvényt. Ezen haladva, hamarosan egy 5 ágú tölgy lesz balra, míg kicset beljebb egy 3 ágú, vékonyabb szürke fa. Közvetlenül emögött van a kidőlt fa, az útra merőlegesen.

47 35,265
18 52,742
480m

Bernáth 2013.07.13 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.73
A GCJagi-tól tettünk egy kis, 10 km-es kitérőt, hogy megmozgassuk a GCTELJ ládát. Ő nem túrázott sokat, kb. 1 km-t haladt tovább a maga útján. Ha a koordináták nem teljesen pontosak, akkor is könnyű lesz megtalálni, mert ahol egy kidőlt fa keresztezi az ösvényt, attól kb. 10 méterre, egy másik gyökér alá rejtettük, egy fahánccsal letakarva.

JAck:66: 2013.07.03 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
GCTELJ új koordináta:
N 47° 35,870'
E 18° 53,162'

benist 2013.07.01 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Kellemes, 66 km-es bringás kirándulás, a gcolta ládához kapcsolódva. A lovak által felkapált homokos turistaúton képtelen voltam tekerni, így nagyrészt gyalog jártam végig a P- jelzést. A láda átkerült a P és S találkozásához, a fényképen látható jelölt fa mögé, némi álcázással.
Az átlagolással kapott koordináták. N47 35.904 E18 53.861

Piroskaa1 2013.06.16 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Kedvesemmel Blue Malival kerestük meg a ládát
és vittük tovább a cél irányába.

Szép, és kellemes nap volt, köszönjük.

Blue Mali 2013.06.16 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Köszi a rejtést!

Kedvesemmel Piroskaa1-el a Jági tanösvény bejárása alkalmával kerestük
meg ezt a ládát, majd vittük tovább.
Szép helyen van a TT. útvonala, és speciel nekem tetszett a tanösvény is.
------------------
Újrarejtve:

N 47°36,095
E 18°53,259

Egy turistajellel ellátott fa mögött, a mellékelt fotón is ez látszik.

Blue Mali

 
mazsola069 2013.06.15 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Szmájlira cserélve.

Új koo:
47°36,621'
18°53,008' út mellet 2 méterre a két fa között újrarejtve.
[g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

GCTELJ_20130615075052.jpg 
tanker007 2013.05.11 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.60
A Kopár csárdánál parkoltunk le, majd gyalog indultunk a láda felé. Hamar meglett a doboz, bocsicetli és már vittük is tovább. A legközelebbi hegytetőn rejtettük el, oda ahonnan a legjobb a kilátás (szerintünk:) ).

update: elrejtettük, kereshető, fenyőfa tövében a hegytetőn!

Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

szemidorka 2013.05.11 11:40 - Megtaláltam
tanker007-el. köszi!

kobcikrajci 2013.05.10 11:40 - Megtaláltam
Kúszik tovább :)
A Pázmáneum felől érkeztem a ládához. A további utazás 1000 métere pont a 10-es útra jött volna ki, így tovább vittem, és most már az út déli oldalán futó túristaösvény mellett, egy zölden burjánzó fatönk takarásban várja újabb megtalálóit.
Szélesség N 47° 37,259' Hosszúság E 18° 51,908' Magasság: 292 m

Angus_Podgornij 2013.05.05 12:45 - Megtaláltam
Új koordináták: N 47°37,489 E 18°52,008. Két fenyőfa törzse között, tűlevéllel és kéreggel takarva.

coocos 2013.05.01 05:45 - Megtaláltam
Sárga ttúra.
Új helye: N47 37.900 E18 51.956, inkább 360 m
Balra, kivágott, vastag fenyő alatt.

L@zy 2013.05.01 03:45 - Megtaláltam
Sárga70 teljesítése közben. [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2013.04.21 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
All children grow up, except one ...fetched [wapon beküldött szöveg]
1010 métert tett meg, amikor ideális rejteket találtam neki.
A környék legöregebb fájának tövében, az Iluska-forrás felé néző oldalon, talajszinten levő üregben a turistaúttól alig 1 méterre annak a nyugati oldalán. Lásd 11. fénykép!

 
scele 2013.04.14 12:14 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Új helye: egy korhadt, de még álló fa tövében egy nagyon nagy kéreg alatt.

jasa2 2013.04.07 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, Segéd-em segédletével tovább vittem.

napvirág 2013.03.30 11:25 - Egyéb
Új koordináták:
N 47 40.096
E 18 51.702
346 m
Út mellett, tuskó alatt.

napvirág 2013.03.30 09:43 - Megtaláltam
Fényképezőgép nem volt nálunk, de higgyétek el nekem, Maratonos Maci is ott volt. Becs' szóra!

;-) Lendületet adtunk a ládának.

Maratonos Maci 2013.03.30 09:42 - Megtaláltam
Napvirággal.

ebali 2013.03.24 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.91
Váratlan találat volt ez. A kiránduláshoz letöltöttem a pilisi ládákat előző nap, aztán amikor rápillantottam a gps-re, akkor tűnt fel, hogy ott van a közelben. Eddig még nem találkoztam vándor ládával. Köszi!

becko 2013.03.12 00:00 - Egyéb
Valami zavar lehet a erőben, mert a láda - egy hónapi bolyongás után - visszatért oda, ahová 02.09.-én elrejtettem.
A piroson szeretne Budaörs felé haladni!

Yuppy 2013.03.11 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 2.26
elhoztam

sagabi 2013.03.11 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.68
a Pilis tető felé félúton

geokutya 2013.03.09 12:56 - Egyéb
Ideális túraidőben kerestük fel, családilag. A dobozt most nem vittük tovább, szaladtunk haza ebédelni. A P85 szuper túra, kiváló szervezéssel, egyszer már végigmentem rajta, örök élmény marad.

Ancs 2013.03.07 20:15 - Egyéb
Holnap jártunk volna arra, nem tudtam, h beszedted. Még a hétvégén törlöm ezeket az egyéb logokat. Köszi

Gábor66 2013.03.03 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Toti 2013.02.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A városban már elmosta az eső a havat, ezért mindenképp fel akartunk menni a hegyekbe Alexával. A Dera-szurdok környéke volt a célpont, de a mozgó sem volt messze, tehát útba ejtettük azt is. A Pilis keresztje felől közelítettünk. Itt még jó nagy a hó, élmény benne túrázni. A dobozt könnyen megtaláltuk a remek rejtekben. Bocsi cetlit kihelyeztük, aztán örömünkben építettünk egy hóembert az útjelző táblához:)
A dobozt továbbvittük a túra útvonalán jó egy kilométert a Pilis keresztje közelébe a piros turistaúttól nem messze.
Nem lesz nehéz megtalálni, mert a Pilis 85 túra fordulópontjánál egy a környéken egyedi, nagyon sok törzsű fa tövénél rejtettük el a ládikót. Jól betakartuk ágakkal. Ajánlott parkoló a Pilis keresztje doboz parkolója.

Az új rejtek koordinátája: N47 40.584 E18 52.557

Vízálló bakancs mindenképp szükséges, ha mostanában jársz arra.
Jó keresgélést és túrázást: Alexa, Toti

 
becko 2013.02.09 07:14 - Megtaláltam
Vittem [wapon beküldött szöveg]
Ma egy 24km-es körtúrán 10 pilisi ládát szabadítottam ki a 10-30cm szűzhó alól. A kesser ösvények hiánya izgalmassá tette a kutatást.
A láda felköltözött a Magas-hegyi nyeregbe, egy levedlett fakéreg oltalmába.
47 41.055 18 53.310

emmerwald 2013.02.03 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.60
Köszönöm!

Pilis50 2013.01.17 10:30 - Megtaláltam
Menj át a hídon, fatövében keresgélj.
A rejtektől jó rálátás van a Pilistető felé.
Autóval odaállhatsz a rejtekfa mellé ... :-), de ne tedd!

Új kook: N 47° 41,275' E 18° 54,140'

Nyiss csak be . . :-)
Kitettem :-) 
Bubuka 2013.01.04 11:45 - Megtaláltam
Kis ködös-csúszós ládázás. A többit zalajaro leírta.

zalajaro 2013.01.04 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Megtaláltuk.Lejjebb toltuk.
Egy méretes fa gyökerei alatt,eső ellen védve,kövekkel álcázva.
(zacskóra nem volt szükség)

zöldfülű 2013.01.01 00:00 - Egyéb
Új kook:
N 47° 42,496'
E 18° 54,108'
Tuskó mellett/mögött/alatt/-ban, -ben :)

zöldfülű 2013.01.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Lefülelve :-)

Mát régen szemeztünk, többszöri halasztás után most végre összejött a dobogókői túra, és a nagy találkozás

Köszönöm a lehetőséget

Gyombi 2012.12.31 14:56 - Egyéb
Újrarejtve: N 47 42.990 E 18 53.821 [wapon beküldött szöveg]

Gyombi 2012.12.31 14:15 - Megtaláltam
Viszem tovabb, mindjart elrejtem [wapon beküldött szöveg]

Éjvándor 2012.12.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megvan!

Ezt a ládát már régen kiszúrtam, még a Piros 85 előtt.
Meglett az is. :)

0,99 km-el raktam arrébb, menetirány szerint a meglehetősen frekventált út bal oldalára, meredek lejtőre, ami az útról nem látható.
A Rezső-kilátótól továbbhaladva a P, S Zc, Km+ jelzéseken nemsokára egy tábla kövewtkezik a jobb oldalon. Itt menjetek derékszögben balra. Egy szikla alatt 1-2 méterre lévő, kéttörzsű fa tekintélyes gyökerei között érdemes keresgélni, alulról megtámadva a fát, és közben nem legurulva a hegyről.

Az ellenkező irányból, a fizető parkolótól 950 m.

Ui.: kéretik a szitára hajazó, unodrító zacskót kevésbé lyukasra, és kevésbé undorítóra cserélni.

 
mape72 2012.11.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
A GCTery-t jártuk végig ami sajnos az első láda hiánya miatt nem sikerült így jól jött útközben a mozgó láda. Legalább valami találat mára. Mi kb. 1200 m-el vittük feljebb Dobogókő felé az út mellett szikla tövében avarral faággal letakarva rejtettük el.
Új koo: N 47°43.713´
E 18°52.923´

VP 2012.11.09 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Dömös - Prépost - Dobogókő - Sikáros - Salabasina kirándulás szép őszi erdőben.
A GCTELJ 10. megtalálása (emlékeztetésül az első), és egyben a 2500. megtalálásom.

Új rejtés az Ilona-pihenő feletti tetőn, két szikla között, faággal, kövekkel takarva.

bzsoltie 2012.10.31 07:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, és továbbvittem.
Új koordináták:
N 47° 45,327'
E 18° 53,592'

Egy régi bánya szélén facsonkban, kövekkel takarva. A láda új helye pontosan 1km-re van légvonalban az előző helyétől.

smafu 2012.10.23 14:10 - Egyéb
Eredetileg itt egy Megtaláltam log volt, de egy (majdnem napra pontosan) két évvel későbbi kérésnek megfelelően töröltem.

Dobogókő-Dömös útvonalon túráztunk, és teljesen véletlenül botlottam bele: a GPS-en láttam, hogy ott egy láda. Írtam a füzetbe, tettem bele ajándékot, felírtam a jelszót, de itthon láttam, hogy "A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló."
Ha nem számít találatnak, írjatok priviben, és törlöm.

Biobori 2012.10.20 16:44 - Megtaláltam
Hosszú túránk végén Chubbyval vittorio2112-vel és anyukámmal együtt még ez is belefért.
Chubby és vittorio2112 már korábban megtalálta ugyanezen a túrán azonban a "kis irányváltás" miatt most én is továbbvihettem majdnem ugyanonnan, ahonnan korábban ők már elvitték.

Új hely: a falu felett nem sokkal a piros sárga zöld mentén az úthoz közel fatönkben ágakkal takarva.
Koordináta:
47°45.201
18°54.322

picuresnagyur 2012.10.19 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
köszi :) újra irányba tettem: a piros és zöld jelzés elágazása közelében (Dömös irányában, a padoktól azért diszkrétebb távolságban), a képen látható kisebb kőrakás alatt. Az új jelszó a logunknál olvasható!!
N 47°44.664'
E 018°54.146'

 
Attibati 2012.10.14 15:25 - Egyéb
A legutóbbi néhány megtaláló a helyes haladási iránnyal ellentétes irányba vitte a Gctelj ládát. A láda a megadott útvonalon az óramutató járásával ellenkező irányba mozog, tehát Dömös majd Dobogókő felé kellene indulnia!

Mihul 2012.10.11 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.22] [wapon beküldött szöveg] továbbvittem.
Hidközelében fán magasan.
http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=47.737050&lon=18.90527

tomki 2012.09.27 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Uj helye: 47 44,811. 18 54,212. kettorzsu bukkfa toveben [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2012.09.16 00:00 - Egyéb
A korábban említett helyen (kép) az eltömődött bányatáró mellett célszerű felmenni, majd a tetejétől kb 20 méterre egy kivágott facsonk gyökerénél található a láda.
Köszönöm lacit69-nek a ládapótlást.

Zergi 2012.08.24 14:00 - Megtaláltam
Fogtam! - volna, ha a megadott koordináta a láda helyére, vagy csak a közelébe vitt volna (a patak túloldalára mutat). Ha a jónak tűnő leírásba a bányától 25 méterre távolsághoz meg egy irányszög is tartozott volna. Így a 36 C fokban minden vastagnak tűnő fa tövét megkutattam, de nem lelém a dobozt:(
Telefon a rejtőnek, ki van kapcsolva, illetve a számhoz előfizető nem tartozik.
A .com-on ez sima nem találtam meg. De a .hu-n a bánya, a felette levő domboldal, az összes vastag fa megvolt, s mert kell pont, ezért a jelszó nélküli státusz. Kérem szépen az elfogadást:)

[Jóváhagyta: Attibati, 2012.08.24 22:29]

Köszönöm a jóváhagyást, mint az esztergomi lacit69 leellenőrizte, a láda tényleg eltűnt! :(

 
lacit69 2012.08.02 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Szevasztok!
Szép időben az első mozgó ládánkat sikerült megtalálni!
Új koordináták:N47°45,302
E18°54,511
180 m
A megadott koordinátákon a bánya bejárója felett, attól kb 25 méterre a legvastagabb törzsű fa tövénél keressétek... A ládát kicseréltük egy jó állapotú, kerek konyhai tárolódobozra.
***********************************************************
2012.09.16
Sajnos az utóbbi hetekben a láda eltűnése miatt beteg volt, de most egy picit más koordinátákkal folytatja a megkezdett útját. A korábban említett helyen (kép) az eltömődött bányatáró mellett célszerű felmenni, majd a tetejétől kb 20 méterre egy kivágott facsonk gyökerénél található a láda.
N47°45,282' E18°54,535 m=180m jó keresést!
Ezúton is szeretném megköszönni Attibati hathatós segítségét, amivel engem kezdőként támogatott!
lacit69

 
Chubby 2012.07.28 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltuk, továbbvittük. Új koordináták:
N47 44,632
E18 54,119
Két törzsű fa tövében, eléggé adja magát. A ládát törött tetővel, beázva találtuk. Kiszárítottuk, de egy komplett csere esedékes.

 
vittorio 2012.07.28 14:55 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.17] [wapon beküldött szöveg]

DenkeT 2012.07.28 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.23
Szülinapi túra alkalmával :)

walky 2012.07.28 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2012.07.08 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Kerékpárral a Visegrádi-hegységben 1.

A Piros 85 egy igazi klasszikus a maga nemében. Egyetlen egy alkalommal veselkedtem neki - 1998-ban. Bár ez annyiban nem igaz, hogy 1996-ban is részt vettem a túrán, de akkor "csak" a 65-ös távot választottam. Gyakorlatilag féltávtól folyamatosan szakadt az eső, így nagy örömmel ültünk fel Nagykovácsiban a buszra 10:45-ös időt gyalogolva. Két évre rá viszont szép időnk volt és olyan jó időt (15:05) sikerült mennünk, hogy Budaörsön még elértük az utolsó buszok egyikét és szinte még aznap hazaértünk.

Ha már a jelen alkalommal a környéken jártunk, nem hagyhattam ki, hogy ne vigyem odébb a ládát. Nem tudom, hogy él-e az "egy TT - egy megtalálás"-szabály, de remélem, hogy találkozhatok még a ládával ezen a túrán! A Király-kúti-nyeregtől gurultunk le, s gyakorlatilag a rejteknél éreztem úgy, hogy nagyjából ott kellene lennünk. Ránéztem a gps-re és tényleg! Már csak az ügyesen elrejtett dobozt kellett megtalálni, ami egy körbenézés után adta magát. Sajnos mind a doboz alja, mind a teteje el van/volt repedve. Utóbbi be is tört, amikor leszedtem az aljáról. Kérem, hogy a következő vigyen magával egy új dobozt! A következő helyét már otthonról kinéztem. A dobogókői versenyen egy palack is volt elrejtve a közelében, s itt találkoztunk H.Gáborral és családjával is. Innen továbbgurultunk a völgyben, s már a Kaincz-forrásnál ücsörögtünk, amikor eszembe jutott, hogy akár eddig is elhozhattam volna. Azután rájöttem, hogy azzal nagy jót tettem volna a pontvadászoknak. Így helyre állt a lelki békém. :) Mivel Picúr mackómat a bringás túra alatt elveszettnek hittem (később, a túra végén újra egymásra találtunk), ezért ezúttal nem készült mackós fotó.

 
enazati 2012.06.27 11:54 - Egyéb
később.

A rejtek adja magát, de a biztonság kedvéért kitámasztottam egy bottal, nehogy eldőljön! :)

hitamas 2012.06.17 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
A hőség elmúltával kirándultunk egy kicsit, Dobogókőről indulva levadásztuk a ládát. Pontosan egy kilométert vittük, egy komolyabb útkanyarban az úttól néhány méterre lakik egy fatönk odvában.
Szélesség N 47° 43,381'
Hosszúság E 18° 55,544'
Magasság: 440 m :)

19izsi73 2012.06.14 17:48 - Megtaláltam
Jaj mióta szerettem volna továbbvinni ezt a ládikát ismét; azonban hol az időjárás, hol a munka szólt közbe...Pedig nincs messze otthonomtól, így csak félve nézegettem, nem viszi e vki nagyon messze...
Én csak egy km.-ben gondolkodtam, de nem találtam megfelelő rejteket.
Majd bő 2 km után egy fatönkre rejtettem, kb 100 méterre a Király-kút elé, egy vízmosásnál. (lsd. képek)
Arra is rá kellett döbbenem, hogy bizony külsőm nem éppen a saras utat szereti...
Jó utat mindenkinek, tovább a piroson!

itt bementem.....itt pihentem..
erre volt
enazati 2012.06.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Mekkvan. A GCHOLD után jöttünk a ládáért. Itt tartottunk egy kis pihenőt. Gyereken pelenkacsere, eszik, iszik. Míg a bocsicetlit vittem vissza, hát a büdös kölke nem beleállt térdig a pocsolyába. Cumisüveg a szájába és vigyorog. Zokni, cipő le, irány tovább, de fázik a lába, hát dugdossa, hogy melegítsem, így viszont nem tudok a botokkal kalimpálni, és egyre lassabban haladunk. Persze néha Ő is igényt tart rájuk, mintha segítene! Addig-addig "veszekedtük" a botokon, míg elnéztem egy kanyart és szépen visszaballagtunk a Tölgyikrekhez. Mire észre vettem, hogy valami nem jó, már nem érte meg visszafordulni, így kerekedett egy szép 16km-s túrácska. A végét már kibírtam röhögés nélkül. :)

 
Puszkany 2012.05.27 17:18 - Megtaláltam
Szilveszteri buli utan par nappal... Koszi a lehetoseget!

Uj koo.: N 47 41.629 E 18 57.462 m:471
Ut mellett , kidolt + allo fa tovenel, szikla alatt.

[g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

 
zap 2012.05.22 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Továbbvittem új koordináták:47 40,807 18 57,595

A turistaúttól kb. 2 m-re,fatönk alatt kövekkel takarva az út jobb oldalán.A ládával szemben lévő fán piros jelzés.

sirgalahad 2012.05.14 06:20 - Megtaláltam
Továbbvittem, új koo: 47 40,289 18 57,839

A turistaúttól kb. 5 m-re, alul elágazó fa földszinti odvában keresd.

Túraláda eljutott a
Pilisbe
Budaörsön kerül sor a
Finisre

Mikulás 2012.05.13 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Továbbítottam: új koordináták: 47 39.973 18 58.257

Turistaúttól pár méterre nagy fa gyökerénél.

Kecskeméten voltunk a hétvégén és volt egy kis kimozdulhatnékom vasárnap este. A legközelebbi, terepi láda ez volt. Nosza, indulás! 2.4 km-et vittem odém, lehetett volna több is, mert nagyon szép a P- útvonala. Köszönöm a lehetőséget!

Mikulás

 
halaszkiraly 2012.05.10 14:20 - Megtaláltam
Megvan!

Itthonról:
Budakalászról a Kevély-alján közelítettem meg. Kicsit aggasztott, hogy nem viszi-e el valaki éppen az orrom elől - így többször ránéztem a ládaoldalra, meg frissítettem útközben a g:hu adatait. Meglepődtem, mert a napokkal korábban letöltött ládaoldal sokkal terjedelmesebb volt, mint amit útközben frissítettem. Azt gondoltam, hogy a telefonos böngészés miatt, de látom már itthon is jóval kevesebbet mutat a számítógép a leírásból. Gondolom valaki telefonról szerkeszthette a ládaoldal törzs-szövegét - ezáltal eltűnt a szöveg jórésze... :(
Az útról: Eredetileg a Csikóvár oldaláig szerettem volna vinni, de kissé elbámészkodtam az időt - és a busz indulásáig már nem értem volna vissza a megállóba, így még a cserkésztábor előtt kerestem helyet a doboznak.
Az új rejtés helye: N47° 39.115' E018° 58.312' h:182m
Egy fiatal magas tölgy lábánál fekvő farönk alatt, avarral álcázva.

...bocsi...
Itt!
Mr Zerge 2012.05.06 08:55 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...
Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Új rejtés: N47 38,186, E 18 58,491, 283m.
Valaha kettőstözsű fa levágott törzsének odujában, az úttól kb. 2m-re.

Joanne 2012.05.05 08:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Új koo:
N47°37,609'
E18°58,668'

A piros-kék szétválásáig a Kevély-nyeregbe vittem, mert a kéken folytattuk ma a túrát. Talán nem volt meg az ezer méter.
A piros úttól nem messze kisebb kidőlt fa alatt egy-két kéreggel álcázva.

Zsolt

DonRazzino 2012.05.03 10:00 - Megtaláltam
Továbbvittem. Sziklaüregben találod.

Ruttkay 2012.05.02 16:45 - Megtaláltam
KX!
Tovább vittem...
Túl a csúcson rejtettem el egy termetes fenyőtörzs mögött!
Új Koo.: 47°37,064' 18°59,664'
m=416m

Bluedog 2012.04.30 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Visszük tovább.

Újrarejtve. A piros jelzés mellett, jobbra fent, szikla alatt.

katika 2012.04.29 18:22 - Egyéb
Új hely: Piroson úttól jobbra ,3 ágú vadcseresznye fa tövében. [wapon beküldött szöveg]

katika 2012.04.29 17:40 - Megtaláltam
Elvittük! [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2012.04.28 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Szinte házhoz jött a láda, nem lehetett kihagyni. Különösebben nem izgultunk, hogy megelőz valaki, mert akkor legfeljebb egy kicsit többet kell sétálni, hogy utolérjük. Reggeli után családilag nekiindultuk. Kicsit nehezen, de megtaláltuk és már vittük is tovább. Tettünk egy pár méteres kitérőt a GCAGI felé, majd haladtunk tovább a Kevély irányába.

Végül egy legelő szélén, egy beton túrajelző oszlop közelében, bokor alatti betontömb alatt rejtettük el.
Új koordináta: N 47' 35,999 E 19' 01,760

Attibati 2012.04.27 00:00 - Egyéb
A ládát Csillaghegyen a lakott területen kívül a piros turistaúttól néhány méterre, egy kidölt fenyő törzse alá rejtettem. Irány Budaörs !

Osten 2012.04.19 09:10 - Megtaláltam
Nem vittem tovább, jól tettem?

zalajaro 2012.04.16 10:09 - Egyéb
Decemberben, innen indult utjára a láda,ha jól követtem az eseményeket.
Tehát bezárult a kör.

Hamm-burger 2012.04.15 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.33 súly: 2.04
jó volt köszi

mano- 2012.04.15 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Nagyon szép volt a rejtés. Én kerestem meg a ládát a dzsipiesszel.
Nagyon tetszett minden.
Én voltam a túra vezető.

Fil 2012.04.15 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
leFILelve.
Új hely:
Szélesség N 47° 35,688'
Hosszúság E 19° 17,683'

kobcikrajci 2012.04.10 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.77
Mivel közeli ládákat kerestünk, ez a vándor is útba esett. A kilátó közelében bukkantunk rá, majd tovább haladtunk vele a zöld háromszög jelzésen (2 helyen láttuk összesen), ami egy burkolt dűlőút. Az 1 km-t Mogyoród belterületén értük el, ezért épülő házak között vezető, majd a sínek és tölgyes közé kanyarodó földúton szállítottuk tovább egy kicsit. Itt, közvetlenül az út mellett, arra alkalmas betonelem alatt bújik meg.
N 47° 35,842' E 19° 16,861' 282 m

Toti 2012.04.07 10:30 - Megtaláltam
Eger felé menet útba ejtettük ezt a mozgót, mert vele még nem találkoztunk. Illetve az egyik geocaching teljesítménytúrán csak szaladtunk utána, de nem értük utol... Most sikerült lefülelni és a kilátás is szép volt innen a környékre és a Hungaroringre. A láda maradt. Köszi: Alexa, Toti

V_Gabor 2012.03.31 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Költözik! Bejelentés, új koo. este.

Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.8] [wapon beküldött szöveg]
______________

Kis problémába ütközött a láda továbbköltöztetése a TT megadott útvonalán, mivel az utat két helyen is drótkerítés állja el. A területen szőlő van, ezt veszi körbe a kerítés.
Ezen a ponton N 47° 35,220' E 19° 16,347' a kerítésen át lehet menni (bár erősen törekednek rá, hogy ne lehessen átjutni), de a N 47° 35,326' E 19° 16,060' helyen képtelenség átmenni a szögesdróttal kiegészített dróthálón, így egy nyitott kapun N 47° 35,088' E 19° 15,819' keresztül kerülővel vittem tovább.

Új helye a Somlyó-hegyen, egy fa tövében, avarral álcázva.
N 47° 35,498' E 19° 15,641' 312 m
Kicsit távolabb van az ösvénytől, de nem kell nagy bozótharcra számítani, ha megfelelő helyen térsz le.

a rejtek
bacsnyir 2012.03.28 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Miután két nap alatt nem volt "kapás" a szmoni által elrejtett ládán, "kifutottam" érte, hiszen csak 5 km-re volt a lakásunktól, és továbbvittem a túra útvonalán 1 km-t. Ezúttal nagyon könnyű lesz megtalálni: a HÉV átjárójához közel, az út mentén, egy rég kivágott fa mohos tönkjének belsejében találod. Érdemes eljönni érte azért is, mert a közvetlen közelében van a GCBOLN multi 1. pontja is, így két (na jó, másfél) legyet üthetsz egy csapásra.

szmoni 2012.03.26 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
A láda elég távol volt az Isaszeg-55 túra útvonalától, de meglett. Most a Szár-hegyen egy több törzsű fa tövében várja (N47° 34.883' E19° 17.183'), hogy valaki továbbvigye. További jó utat Neki!

anyóca 57 2012.03.24 14:00 - Megtaláltam
Nagyon megörültem, amikor ma felfedeztem, hogy lakhelyünkhöz ilyen közel jár ez a mozgó láda. Azonnal felkerekedtem Barnival és kivételesen férjem is elkísért. Szívesen jött nosztalgiázni, hisz ő itt nőtt fel, gyermekkori játékainak kedvenc helye a Kálvária-hegy. Szerencsénk volt, a láda még ott volt. Áthoztuk a 3-as úton és kb. 1200 m-re került az előző állomástól, lakott területen kívülre. Vigyázat! az új hely kissé szúrós.
Koordináták: N 47° 34,163 E019°17,200
A jelszó tartalmazza ennek a területnek a régi tót (szlovák) nevét.
Ezt nagyon élveztem. Köszi! :-))

sirgalahad 2012.03.23 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.36
Homlokom nedves, ajkam cserepes
Jaj, ki ne fogjon rajtam Kerepes
Láda vágyam szép és fejlett
Itt lelem még GCTelj-et?

A láda a kálvária közelében, fa tövében várja, hogy továbbhaladjon!

Angus_Podgornij 2012.03.17 11:30 - Megtaláltam
Az első megtalált mozgó! Nem sok reményt fűztünk ahhoz, hogy több, mint egy hét után még a helyén lesz, oszt mégis. Örülünk. A kerepesi kálvária felől mentünk a dobozért, odaútban rejtekhely-feltérképezést, visszaútban rejtést tervezve. Sajnos az aktuális szakasz egy túrának sem lehetne a fénypontja, ahol fák nőnek, ott mindent elborít a szemét is. A Kálvária-dombon meg nemrég leégett a száraz fű, minden koromfekete, amerre csak nézünk. Ezenkívül van még szántóföld, frissen gyalult földúttal. Végül itt találtunk a ládának helyet: N47°33,301 E 19°17,763, ez 1,1 km-re van az úton az előző rejtektől. A jó irányban.

 
Bubuka 2012.03.07 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, továbbvittem.
A térkép az előző rejtektől kb. 1 km-re magassági pontot mutatott. Azt hittem, könnyű dolgom lesz és olyan objektumba rejthetem, mint amilyenben találtam. Sajnos nem így volt, a ponton csak egy faoszlop áll. Így továbbvittem még kb. 300 m-t, és az út melletti kiserdőbe rejtettem. Az erdő szemetes és divat lehet errefelé a falopás is, ráadásul a rejtek környékén tűz nyomai is látszanak. Gondoltam, ha még viszem egy kicsit, hátha találok normálisabb rejteket, de mi erre a biztosíték? Az egész környék szemetes és nem valami látványos. Ezért úgy döntöttem, a következő megtalálásig kibírja itt ezt a kis időt.
Tehát a láda az úttól kb. 40 m-re van a kiserdőben.

álomfogók 2012.02.26 10:50 - Megtaláltam
Kellemes meglepetés, hogy hétvégére szinte házhoz hoztak nekem egy ládát. Ezt tegnap este vettem észre, reméltem, marad még mára is belőle. Ehhez a mozgóhoz ezeneddig még egyetlen egyszer sem volt szerencsém és idén is most jutottam először ládázási lehetőséghez.

Mivel a doboz épp 1 kilométerre volt a lakott területtől, ami sajnos meglehetőst szemetes állapotban van, 1 kilométernél messzebbre került. Az útvonal mentén kb. 5 kilométert, légvonalban pedig 2 és negyedet. De hát át kellett kelni egyrészt az M31-en, másrészt végigsétáltattam Nagytarcsán.

Shrek 2012.02.26 08:57 - Megtaláltam
elvittuk! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2012.02.26 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.33 súly: 4.26
GCTT04 bejárás

Ha már GCTT04-et mentünk bejárni, gondoltam legyen valami tényleges geocaching is a napban. Ezért amikor láttam, hogy ezt a ládát viszonylag könnyen lehet továbbmozgatni, örültem. (mert még nem tudtuk, hogy mennyire meg fogunk szenvedni vele.) Alig hittem volna, hogy a főváros árnyékában ilyen sokáig tart a ládának végigmenni egy nem túl hosszú túrán.

A kocsit ott állítottuk le, ahol a Z- keresztezi a Nagytarcsa-Pécel országutat. Mindezt egy hatalmas (de tényleg bazi nagy) szeméthalom szomszédságában. Ezen mintegy 100 méteren át kellett gyalogolnunk és később sem tudtunk elszakadni a látványtól. Amikor felértünk a S-/Z- elágazáshoz, balra két fura alakú kúpot vettünk észre. A kíváncsiságunknak nem tudtunk ellenállni és megnéztük, hogy mik lehetnek azok. Sittkupacok - szó szerint. Ekkorát még nem láttam. Felmásztunk a tetejére (nem volt kis mutatvány...) és onnan egyik irányba Kelet-Pest látképe terült el, a másikba meg egy szeméttelep. Azt eddig is tudtam, hogy a látványosságok tekintetében nem túl túrázó-barát egy vidék ez, de az itt látottak megerősítettek abban, amit már eddig is tudtam: a túra első rendezésé alkalmával teljesített 30 km-es táv volt az utolsó is egyben, amikor engem ezen a túrán indulóként láttak. Na jó, vissza a ládához. Az elágból elindultunk oda, ahová a reggel letöltött koordináták mutattak. Egy egykori fa földből kiforgatott tuskója alatt sejtettük a ládát. A hely tulajdonképpen nem volt rossz, de különösebben jónak sem nevezném. Egy zömében kopár dombhát, amit néhol igénytelen és agresszív akácfa-csoportok próbálnak birtokba venni. Viszont kilátás, az volt. Láda ellenben nem. Csak VP bocsicetlijét találtam meg a tuskó alatt. Azonnal hívtam is, hogy hová tette le és persze, hogy mikor. A válasza nagyon meglepett. Pár napja történt ez. Azóta a láda visszafelé "indult". (De akkor a fejléc koordinátái miért nem módosultak?) Megkaptuk az épp érvényben lévőket, ami mily' meglepő, a terebélyes sitthalomhoz igen közel volt. Így mehettünk oda vissza. A ládát könnyen, túl könnyen találtuk meg. Fedetlenül hevert a fák között. Gondoltuk jobb híján visszavisszük oda, ahová Csuhás rejtette. Így ismét elmellőztük a sittes részt, majd valamivel továbbvittük a dobozt annál a pontnál, ahol mi sejtettük. Így a láda kb. 1 km-t haladt a végcélja felé (a megtalálási és az elrejtési helyek között értve). Mi meg vagy 3-at rohangáltunk fel és alá Bibissel és Kokóval. A visszaúton sem úsztuk meg a szemétkupacot.

Az új koordináták: N 47° 31,221' E 19° 18,523' m= 235 méter.

 
halaszkiraly 2012.02.22 09:09 - Megtaláltam
Isaszegi teljesítménytúra részeként teljesítve. Az új koordináta: N47° 30,909' E019° 18,815' [wapon beküldött szöveg]

Egy kis facsoport tövében. Most olvasom, hogy az irány is meg van adva... Bocsi, hogy szembe mentem a forgalommal... (legalább még egy darabig a környéken marad...)

...bocsi!
 
VP 2012.02.18 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.37
Milát a távoli Délkelet-Pestre vittem egy számítástechnika-versenyre. Amíg ő a LOGO eljárásokat írta, elmentem ládázni.
A hó és a napsütés az amúgy érdektelen tájat is érdemessé tette egy kis sétára.
Az M31 autópálya elvágta a túra treckjét, én a két lehetőség közül a déli kerülőt választottam. Két nyuszi is ugrált a havas szőlőben.

A láda új helye Nagytarcsa határában, egy nagyobb akác melletti tuskó mögött, egy nagy ág takarásában.
N 47° 31,436' E 19°17,782' 200m

Csuhás 2012.01.22 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Helyes irányba vittük légvonalban 1.5 km-t. Jelenleg egy úttól 3 méterre levő jókora tuskó alatt várja a keresőket. Nagy ívben megkerültük a hatalmas törmeléklerakót, mert nem akartuk hogy az ottani kutyák rátámadjanak Vándorra. Czudar szélben, hatalmas sárban, de még így is jó móka volt. Köszönjük!

Új hely: N47 31,176 E 19 18,614 239m

Janka, Csuhás, Vándor

Bocsicetli
Janka
Csuhás 2012.01.22 10:23 - Egyéb
Dél körül továbbvisszük. Ha ma keresnéd pls. telefon!

kivancsifancsi 2012.01.15 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Uj hely: 47 30,726 19 19,633 [wapon beküldött szöveg]

Hirtelen felindulásból elkövetett ládamozgatás. Felkészülés abból állt, hogy attibati által megadott tracket és a láda aktuális koordinátáját felpattintottam a GPS-re, gondoltam, hogy majd ez alapján odább lökdösöm pár kilométert.
Az aktuális rejtek könnyen meglett, majd bocsi cetli kihelyezés után vittük is tovább. Elkövettem azt a hibát, hogy a leírást nem olvastam, csak a segédtracket néztem meg. Igen ám, de az pont szembe megy a láda útvonalával, így a ládát visszafele mozgattuk kicsit több mint 1 km-t. Keresztülmásztunk egy építési törmelék lerakón, ahol majdnem megettek a kutyák, majd egy kis erdős részen eldugtuk a ládikót. Hogy rossz irányba vittük, az csak pár óra múlva derült ki, amikor hitamas felhívott telefonon.
Bocsánatot kérek a fordított mozgatásért. A következő megtaláló megint elindíthatja a jó irányba. A törmeléktelepen a déli oldalról érdemes/lehet kerülni.

lelcache 2012.01.15 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2012.01.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Történet később, most még van hátra egy ládánk. Újrarejtés megtörtént.

Szélesség N 47° 31,047'
Hosszúság E 19° 18,903'
Magasság: 226 m

Ez kicsit több, mint egy kilométer, pláne úton (700 méter megtétele után 150 méterre voltunk a kiindulóponttól), de a célterületen egy szemétlerakó telepedett a turistaútra, ezért tovább vittük. Ezzel a sárba ragadt kerékpáros kolléga szakaszát is letudottnak tekinthetjük. A láda a zöld és a sárga út találkozásától nem messze egy földközeli ág alatt kapott szállást, szabványos faágakkal és némi avarral álcázva. Ha már arra jártunk a közeli GCVABA is áldozatul esett. :)

izsolt 2012.01.14 13:20 - Megtaláltam
Otthon szépen elképzeltem én ezt, hogy majd jól odabicajozom, ládát kitúrom, arrébbviszem, elrejtem és hazabringázom.
He-he.
Már csak 300 méterre voltam a ládától mikor a bicajos megközelítést fel kellett adnom, olyan vendégmarasztaló volt a sár. Tolni se tudtam mert megfogta a kerekeket. Lakat sajnos nem volt nálam, azt még bevállaltam hogy elrejtem a bicót a dzsindzsában, gyorsan megkeresem a ládát ha még ott van egyáltalán, aztán vissza gyalog a kerékpáromhoz.
Tudom, elvileg szabálytalan, majd a ládagazda dönt.
Testmozgásnak egyébként nem volt rossz, 45 km lett, harmada pofaszálben.

Vibdo 2012.01.12 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.24
Pár napig a lakóhelyünkhöz legközelebbi láda volt, tehát muszáj volt elmennünk érte: havas-saras túra lett szülőkkel és kutyával. :)

Ez volt az első rejtésünk, és nem is volt olyan egyszerű, így, hogy előre meghatározott helyen kellett elhelyeznünk a dobozkát.

Újrarejtve: N 47° 30,737' E 19° 19,948'
Segítség: egy halott alatt

lacc 2012.01.06 14:30 - Megtaláltam
Ezúton is köszönet Kokónak a telefonos segítségért!
---
Újrarejtve: 2012.01.06 15:14
N47 30.268
E19 20.454
Alt: 229m
Hint: "csavaros"

Kokó 2012.01.06 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Majdnem két kilométert kellett vinnem mire találtam egy viszonylag biztonságos rejteket.

Új kook: N 47° 29,540' E 19° 20,531'
Segítség: Hídláb

Valahol itt 
zalajaro 2012.01.05 21:22 - Egyéb
Ugyan,már!Harag,Mire?,csak vártam már,hogy meg nem talált láda közelébe érjen.Az átlag tényleg megvan.

Pilis50 2012.01.05 19:00 - Egyéb
""Ezer bocs,meg egy anyamedve!
A ládát szerintem, ketten sem vittétek tovább 1 km-nél!
A láda,bár nem siet,de a ládaleírásban bennefoglaltatik:""


Nnna!
Most ??tényleg 1 km-t haladt, hogy többen megtalálhassák - vagy az átlag éppen megvan :-D
De azért (ugye) semmi harag :-)

Puszkany 2012.01.05 13:30 - Megtaláltam
BZS-től tovább vittem Pécel közelébe. Egy kidőlt fatönkbe rejtettem.

N47 29.285 E 19 21.521 m:192m

Köszönöm Mikulás segítségét az útvonal megfejtésében.

 
zalajaro 2012.01.05 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Mathauval tovább vittük GCBZS-ig

Mathau 2012.01.05 08:00 - Megtaláltam
Felhoztuk a hegyre:) Egyszer valamikor réges-régen még pontőrködtem is itt ezen a túrán...

zalajaro 2012.01.04 22:47 - Egyéb
Ezer bocs,meg egy anyamedve!
A ládát szerintem, ketten sem vittétek tovább 1 km-nél!

A láda,bár nem siet,de a ládaleírásban bennefoglaltatik:

A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló.

Pilis50 2012.01.04 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
-Meglett.... Köszönöm Mihul óriási segítségét -- ;-o

Mikor negyedszer mentem el a kardnélküli Vitéz alatt - már majdnem megkérdezte: nem találod a ládát??,

Az új koordináta: N47° 31.290 E19° 24.021

Zsiráf 2012.01.01 09:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Új rejtek:
N47° 31,457' E19° 23,907' 219m
Fenyőt keress némi borostyánnal. A doboz a törzs mögött tüskékkel takarva.

Az út ilyenkor kihalt...

tudo 2011.12.31 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Az új rejtek: N 47 31.894 E019 23.567 182 m [wapon beküldött szöveg]

Web: 50 km kerékpár edzés 150 m emelkedéssel a Budapest - Pécel - Isaszeg útvonalon 1 mozgó ládával. A szilveszteri fantasztikus időjárás nem hagyott nyugodni, muszáj volt legalább egy minimálisat kerékpározni.

A tegnapi ünnepség után még éppen ázás nélkül értem haza, mára meg száraz, napsütéses idő fogadott. Az út azonban kicsit csalóka volt, mert hajnalban fagyott, és a páralecsapódás csillogósan megfagyott az úton. Ezeken a szakaszokon légvétel, kormány- és fékmozdulatok nélkül kell haladni. Különösen a Pécel utáni árnyékos és hideg részen féltem, de végül megérkeztem Isaszegre baj nélkül. Leereszkedtem a mocsár peremére, és a megadott helyen a láda azonnal meglett.

1.4 km-t vittem a ládát a Piros négyszög-ön a teljesítménytúra letöltött nyomvonalán. Később a Piros + és a Kék sáv jelzésen vitt a láda. Az új rejtek a fahídtól nem messze, a mocsaras területen egy öreg fűzfa tövében van. Az új koordináták:

Szélesség N 47° 31,894'
Hosszúság E019° 23,567'
Magasság: 182 m


urbanj 2011.12.29 12:30 - Megtaláltam
Vigyázat mugli veszély! Már lakott terület közelében, az út jobb oldalán rejtettem el a ládát a képen látható fa tövénél.
Koordináták: N 47° 32,552´ E 19° 23,025´ M 170 m
Örülök, hogy megismerhettem paparazzy48 kessertársat, aki megtisztította a sártól a ládát és megvárt az új rejteknél.
Miután továbbvittem a ládát egy ház kertjéből 2 ember azonnal megszólított és a kútgyűrűnél várakozó biciklisről érdeklődött, nem kapott-e defektet. :( :) Ezek szerint figyelték. Remélem engem nem követtek.
A teljesítménytúrázást kedvelem, örülök, hogy most lecsaptam erre a ládára.
2011. évi teljesítménytúráim összesen: 488 km, 15110 m szint, valamint 154 km a kéktúrából.
Ezévi büszkeségem: a Budapest Kupa, valamint a Csúcsok csúcsa bronz fokozatának megszerzése, még néhány túra és kezemben tarthatom az ezüstöt is.
Tervem, hogy jövőre még több túrát teljesíthessek.
A láda által bejárt túrák egy részét már sikeresen teljesítettem, idén a Kinizsi 100 jelvényét is kiérdemeltem. :)
Ezen a túrán még nem vettem részt, de a közelben megrendezésre kerülő Isaszegi csata emléktúrán 2 éve részt vettünk egy nagy baráti társasággal.

 
paparazzy48 2011.12.29 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.42
70 km-es bringás tekerés Monorról, nyolc napi spinneres szenvedés után végre az országúton. Elszégyelltem magam, hogy TUDO még elgázolva is befogta a GeoKarácsony ládát. Ráadásul ez a mozgó, már csak távolabb lehet tőlem tavaszra. Nekihuzakodtam és még az időjárás is kegyeibe fogadott, a ládánál még a nap is ki-ki kandikált. Attibati bocsi-cetli pótlási beírása, számomra csak annyiban lényeges, hogy még a helyén a láda (én kabalából mindíg, az itthon előző este megírt sajátot használom, most is segített). Az új rejtek koo-átlagolásakor, már csörgött is a mobilom: Kedves kesser-kollegina az új rejtés felől tudakozódott. Köszi a rejtést: Paparazzy48.
------------------------------------------------------------------
Újra rejtve: 2011.12.29 12:00
A rejtés koordinátái: N 47° 32,792´ E 19° 22,519´ M 187 m (GPS pontosság 3 m)
A rejtek: a képen látható három betonkád egyikében, autógumiban, bálakötöző takarással!
Jó keresgélést: Paparazzy48.

 
Attibati 2011.12.28 11:30 - Egyéb
A bocsicetliket ma pótoltam.

Szonza 2011.12.26 13:30 - Megtaláltam
Üldöztük ezt a ládát Garfield13-mal, dzoli1-gyel és a kutyákkal. :) Végül 2 db "bocsi cetli" után a ládát is megtaláltuk.
Az új koordináták: 47-32,913; 19-21,886
A ládát gcsito-tól kb. 500 méterre vittük tovább. Az út bal oldalán egy fa tövébe, egy földkupac üregébe, kidőlt fatörzs alá tettük.

Garfield13 2011.12.26 13:30 - Megtaláltam
A végén egész kis teljesítmény túra lett ebből a sétából. :)) Köszönjük a rejtést.
A szabályoknak megfelelően a közös megtalálást igazoló képek mellékelve. Csak mi voltunk az erdőben, így olyan kép nincs, amin egyszerre látszunk :))

dzoli1 2011.12.26 13:30 - Megtaláltam
Garfield13-mal, Szonzával és a kutyákkal. :)

becko 2011.12.26 11:58 - Megtaláltam
Már csak bocsi cetlit találtam, de Mr. Zerge segített.
570m-t vittem amikor eszembe jutott, hogy nyitva hagytam a kocsit, benne a laptoppal, ezért eltekintettem az 1km-es szabálytól. Úttól jobbra 15m, öttörzsű fa tövében.
47 33.421
19 20.974
Hazafelé már engem is hívtak az új koo-ért.

Mr Zerge 2011.12.26 08:50 - Megtaláltam
Tovább vittem 1050m-t. Az új rejtés: az úttól balra, kb10m-re, egy hatalmas, többtörzsű fa tövében van.
N47 33,633 19 20,647 90m.
Üdv Mr Zerge

kl 2011.12.25 12:15 - Megtaláltam
47-33,993
19-20,002
267 m
Kidőlt facska tövében. Reptér melletti pirostol 10m.
Én sem vittem bocsicetlit. Bár én még Mikulás rejtekére indultam rá. Mihulék korábban keltek, ezzel engem megzavartak.... :-)

szakica 2011.12.25 10:18 - Megtaláltam
tovább vittem
uj hely 47.34.245 19.19.559 274m

Mihul 2011.12.25 09:58 - Megtaláltam
továbbvittem Bocsi tetlit vigyetek
uj hegy 47.34.219 019.18.953

Mikulás 2011.12.22 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Továbbvittem és a Bolnokán rejtettem el. Kb 1300 métert haladt a doboz.

Ide vittem:
Szélesség N 47° 34,472'
Hosszúság E 19° 18,355'
Magasság: 313 m
Az új rejtés a turistaúttól pár lépésre, a fotón látható helyen történt. Nem túl ötletes rejtés, de nem találtam jobbat a fiatal erdőben.

Szép, tálies volt a táj, jól esett a kis séta. Köszönöm a rejtőnek az új túrát!

Mikulás

Rejtek
Ruttkay 2011.12.18 07:26 - Megtaláltam
KX!
Elindult a ládika az ISASZEG-55-ön.
A 3-as út közeléig jutott, a Mária út kereszteződésénél keressétek klasszikus rejtekhelyen!
Köszi Banyóka a geoérmét!

Az új koo:
47°34,778'
19°17,415'

u.i.: Bocsi cetli nincs a ládában, vigyetek magatokkal pótlást!

[Jóváhagyta: Attibati, 2011.12.18 19:44]

 
kupec 2011.11.22 14:00 - Megtaláltam
Zúzmarás, ködös időben mentem a ládáért. A végállomástól nem volt már messze az utolsó rejtek és a túra befejező szakasza unalmas városi környezetben halad, ezért úgy döntöttem, hogy az általam majdnem 4 éve elindított Rockenbauer 130-on vezető körön behozom a dobozt a célba.
Az újabb TT elindításáig a ládát betegre állítom.

banyóka 2011.11.20 09:30 - Megtaláltam
Már régen voltunk a szabadban, ezért ez a ma délelőtti rövid túrácska a láda továbbvitelével jól esett. Már mindjárt visszaér Nagykanizsára, gyökerek közt keressétek.

Bubuka 2011.11.18 12:05 - Megtaláltam
Zalajáróval továbbvittük egy kicsit.

zalajaro 2011.11.18 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Gondolkoztunk,hogy végig vigyük,de waneqr ládája győzött.
Egy cseppet előrébb tóltuk Bubukával,majd irány a (GCMSSN)Küldetés!
A ládát ne a földön keresd!

A rejtek
DDK 
Puszkany 2011.11.17 11:30 - Megtaláltam
Nem lehet megunni, soha soha nem lehet megunni... Koszi a lehetoseget! Uj koo: 46 30.058 16 56.873 fatonk alatt [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

 
má-csa 2011.10.30 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk Schléglel közösen. Mácsa

Schlégl 2011.10.30 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.45
Megtaláltuk. Tovább vittük a kék jelzésen. Az út mellett egy kivágott fa törzsében található. Schlégl és Mácsa

bigmick 2011.10.30 09:35 - Egyéb
Hosszúvölgyböl kifele menő földút jobb oldalán, nagy fatönk üregében.
BigMick, Iza
[g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2011.10.30 08:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza
Most visszük tovább. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2011.10.21 17:00 - Megtaláltam
Továbbvittem. Az új megálló a homokkomáromi vadászház előtt, az út bal oldalán, egy kettétört fa tövében van. A jelszó maradt.

kl 2011.10.09 10:40 - Megtaláltam
Eszteregnye Odornak mellett.
Kék es sárga kereszteződésében. Nagy fa tove avarral takarva.

Bubuka 2011.08.30 10:10 - Megtaláltam
Nagyon unatkozott már azon a helyen, kicsit megsétáltattuk.
Fa tövében, fakéreggel, avarral takarva.

zalajaro 2011.08.30 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Bubukával megtaláltuk. Tovább vittük

kl 2011.07.23 10:00 - Megtaláltam
Elvittuk Puszkannyal a Kék és a kék R kereszteződésébe. az úttól 15 m. Jellegzetes gyökerű Bükk fa tövében.
Javasolt parkoló Eszteregnye 46-29,731 16-52,107 a Preshazaknal.

A régi rejteknel a koo. 65 m-el el volt mérve. GPS nelkli megtalalas.

Puszkany 2011.07.23 09:59 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

Schlégl 2011.07.09 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.04
Megtaláltuk, tovább vittük. Az új kordináták: É: 46°29.79839' K:16°50.12299'. A kék jelzésen haladva, az úttól kb. 20 méterre az erdőben, 2 db kidölt nagyméretű fa egyik darabja alatt található. A farönkök az útról jól láthatók, párhuzamosan fekszenek egymás mellett. Jó Keresést. Schlégl és Mácsa, valamit az Ildikó.

Kérjük a jelszó nélküli elfogdást, mert valamit nem jól írtunk fel.

[Jóváhagyta: Attibati, 2011.07.11 16:03]

Bubuka 2011.07.07 09:05 - Megtaláltam
A GCDZK2 megkeresése közben Zalajáróval megtaláltuk.

zalajaro 2011.07.07 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.88
Megtaláltuk és továbbvittük kb 1km-t Bubukával ,a GCDZK2 felkeresése alkalmával.

Egy fa melletti fatönknél keresd.

Zsiráf 2011.07.02 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.21
Gyalogos kupa: 59.4km

A doboz egy fa törzse mögé volt lerakva, sok zöld/sárga elektromos vezeték közé. A megközelítése egy nagy kupac gazon át sikerült...
Továbbvittem, mert pont arra vitt az én utam is.

Új hely: N46° 29,539' E16° 49,907' 215m
A Szuloki tó közelében az erdőben egy tuskóban van az új lakása. A GPS itt sem akart nagyon pontos lenni, tehát némi hiba lehet a koordinátákban. Ahogy nézegettem a közeli tuskók közül ez volt az egyetlen, amelyik felülről üreges, az álca is egyértelművé teszi...

zalajaro 2011.06.01 10:35 - Megtaláltam
Tovább vittük ,egy kicsit.

Mathau 2011.06.01 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.29
Továbbvittük! Új helye egy méretes fa tövében.

waneqr 2011.05.14 16:00 - Egyéb
A láda most a valkonyai temetőhöz vezető út mellett, egy soktörzsű fa gyökerei között rejtőzik, délre a partoldalban.

 
waneqr 2011.05.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Valkonya környéki sétánk alkalmából kicsit továbbvittük.

zalajaro 2011.04.22 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Erre jártam arrébb vittem.
Mogyoróbokor tövében.

Atmosz&Zozmosz 2011.04.09 19:40 - Megtaláltam
GCTT03-ról elhoztam, újrarejtés hamarosan! :-)

2011.04.17-én 17:50-kor újrarejtve a megadott koordinátán, az úttól 5 méterre, egy többtörzsű fa tövében.

mudman 2011.04.09 19:37 - Megtaláltam
Kellemes, rövidtávos menet után egyszercsak az asztalra ugrott a láda, így loggoltunk.
A nagyobbik kiskölök szépen végigmenetelte a szeles túrát.
Mudman

Pet 2011.04.09 19:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megvan.

flektogon 2011.04.09 18:00 - Megtaláltam
Mákos welcome home party.

dragunov 2011.04.09 18:00 - Megtaláltam
Ok, dragunov.

Kukucsi 2011.04.09 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

petiba 2011.04.09 18:00 - Megtaláltam
Nagyon szép túránk volt. Köszönjük.

Anikó77 2011.04.09 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
GCTT03 közben meglett!

NaSza 2011.04.09 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
CGMátraTT, megvan;-)

Áron 2011.04.09 17:00 - Megtaláltam
gctt03 alatt meglett

baliagy 2011.04.09 17:00 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

VHA 2011.04.09 16:59 - Megtaláltam
Megvan.

dc3 2011.04.09 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

Feri60-nal pontőrködtünk. Szeles, de szép nap volt.

*Vica* 2011.04.09 16:25 - Megtaláltam
GC Teljesítménytúra alkalmával.

 
feri60 2011.04.09 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Őrködés közben a 4. ponton megtaláltuk.

kisgyerek 2011.04.09 16:08 - Megtaláltam
KÖszönjük!

Evab 2011.04.09 16:08 - Megtaláltam
TT3 keretében, az utolsó pontnál találkoztunk vele. Köszönjük!

MiMintTeam 2011.04.09 16:00 - Megtaláltam
GCTT03 - 05

eszel 2011.04.09 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Hétfőn megyek a járókeretért.

LaySoft 2011.04.09 15:33 - Megtaláltam
A III. Geocaching Teljesítménytúrán pontőrködve a Nyírjesi Erdészháznál ért hozzánk.

CacheFinder 2011.04.09 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A GCTT03-on nálunk a 11-es ellenőrzőponton is vendégeskedett egy ideig a láda. Innen mi vittük vissza a bázisra.
Ez volt a harmadik találkozásom ezzel a csészével.
Köszönöm a lehetőséget!

lelcache 2011.04.09 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
III. Geocaching Teljesítménytúrán abszolválva! Köszönjük a lehetőséget!

lelcache + Zsé + Lilóka + Bambusz

sirgalahad 2011.04.09 14:25 - Megtaláltam
A technikám végképp fejlett
Kütyü gombbal pittyentek
Megleltem a GCTelj-et
Örömtáncot rittyentek

Juju 2011.04.09 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszönöm a szervezést! Nagyon jó volt, végre a tesómmal közösen túráztunk egy jót! Kár, hogy az esti mulatság kimaradt.
[wapon beküldött szöveg]

Avranella 2011.04.09 13:40 - Megtaláltam
Privetyik! :) Koszi a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

BékaBütyök 2011.04.09 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
GCTT03 közben Lajosházán ugrott a kezünkbe és a Nyírjesi erdészházig vittük.

ettore 2011.04.09 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Teljesítmánytúra alkalmából.

Kata&Dani 2011.04.09 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
GC teljesítménytúra során, Lajosházán hozott össze a sors a teljesítménytúrázó ládával.
Köszi!

Petra 2011.04.09 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A 4-es pontnál :) Köszönjük a lehetőséget!

Attil@ & Réka 2011.04.09 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
GCTT03 közben Lajosházánál botlottunk bele :) Köszönjük! Attil@

fcsaba 2011.04.09 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
TT03 során "levadászva", Norbival. Ez volt az a találat, amiről nem is tudtunk, hogy létezik. Szóval váratlan +1 pont;-)

MukiJames 2011.04.09 13:05 - Megtaláltam
Meglepetes talalat TT kozben.

Bubuka mar a Pisztrangos-tonal azzal fogadott minket, hogy nem reg indult tovabb a mozgo, ha kilepunk, biztos utolerjuk. Hogy mennyire sikerult kilepnunk, azt mi sem bizonyitja jobban, mint hogy Lajoshazan sikerult "elkapni". Nem vagyunk az a rohanos fajta, na. Meg hat tul sok volt az utbaeso lada is... :)

A korabbi allomasokon mindig kerdezgettem a pontoroket a ladarol. Mire Lajoshazara ertunk, mar teljesen ki is ment a fejembol, de szerencsere dc3 fejben tartotta a dolgot helyettunk is :-D

Egyebkent a tura utolso szakaszan nyujtott teljesitmenyunket jol jellemzi, hogy Lajoshazan magunk mogot hagytuk a ladat, a kovetkezo allomason pedig mar ott vart minket ki tudja, miota...

Erika es Muki

kivancsifancsi 2011.04.09 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
. [wapon beküldött szöveg]

A GCTT03 közben az egyik pecsételőhelynél találkoztam a ládával. Először nem akartam az autó csomagtartójából etikátlanul megtalálni, de többen kényszerítettek a logolásra. Az esetet súlyosbítja, hogy az elkövetők közt több egyesületi tag, sőt 1-1 elnökségi és felügyelőbizotsági tag is volt. :)))

Fűkocka 2011.04.09 12:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2011.04.09 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Lajosházánál értük tetten a dobozt (feri60, dc3, Togo és Fűkocka társaságában! Köszönet zalajárónak, hogy elhozta a rendezvényre!

Mikulás

jana.hu 2011.04.09 12:10 - Megtaláltam
[Köszi!] [wapon beküldött szöveg]
III. Geocaching Teljesítménytúra közben!

Dóri és a macska 2011.04.09 12:00 - Megtaláltam
Teljesítménytúra közben megtaláltuk.

Evetke 2011.04.09 12:00 - Megtaláltam
GCTT03 közben.

19izsi73 2011.04.09 11:50 - Megtaláltam
eltalálva [wapon beküldött szöveg]

benist 2011.04.09 11:45 - Megtaláltam
A számomra jól sikerült rövidtáv közben.

tudo 2011.04.09 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
GCtt03 közben. [wapon beküldött szöveg]

Web: 31 km gyaloglás 1450 m emelkedéssel Mátraháza körül 3 ládával. Attibati felajánlotta, hogy felvisz autóval a bázishoz, ezt én köszönettel elfogadtam. A 3. GC teljesítménytúra és GCTELJ elérése után az egyik új, közeli ládát kerestem meg délután.

GCTT03-on a középtávon indultam, az 1. és a 2. ellenőrző pont között értem utol GCTELJ-t. Ez volt számomra a láda 10. megtalálása.

Tavasz
Tavasz
Tavasz
Kofola BT 2011.04.09 11:30 - Megtaláltam
Összefutottunk vele.

Fazék 2011.04.09 11:25 - Megtaláltam
TT közben jött a potyapont. Piros alma is jött. :)

hab14 2011.04.09 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Meglepetéstalálat GCTT03 közben a Csülök büfénél. A másik meglepetés, hogy nem fogadja el a jelszót (lehet, hogy későn logoltam...), kérném a találat elfogadását. Előre is köszönöm! :)

[Jóváhagyta: Attibati, 2011.04.12 13:13]

vasony 2011.04.09 11:11 - Megtaláltam
GCTT03 során egy kis meglepi formájában.

K-Isti 2011.04.09 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
OK.

erchegyia 2011.04.09 10:52 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2011.04.09 10:40 - Megtaláltam
Szalajka háznál őrködtünk, de sajnos a doboz nem ezen a távon indult, így a füzetbe nem tudtunk írni.

eFeS 2011.04.09 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Geocachnig teljesítménytúra közben.

Kokó 2011.04.09 10:13 - Megtaláltam
Kess letudva [wapon beküldött szöveg]

Lacipap 2011.04.09 10:07 - Megtaláltam
A GCTT03 teljesítése közben Kékestetőn sikerült elcsípnem!!

fa-peti 2011.04.09 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
GCTT Mátra közben, a hosszú távon, a 2. ellenőrzőpontnál találtuk. Szerencsés véletlen, hogy a ládával Magyarország csúcsán, a Kékesen találkoztunk 1.014 méteren :). Kicsit pihengettünk, frissítettünk, aztán mi vittük le Mátraházára a mozgót. Jó ötlet ez a láda. KÖszi a lehetőséget.

Gyalogos Kupa: 40.0 km

jpal 2011.04.09 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Harmadszor találtuk meg, megint a geocaching teljesítménytúra kapcsán. A ládát a Kékesen loggoltuk, innen kessertársak továbbvitték. Minket az a megtiszteltetés ért, hogy a Mátraháza és Lajosháza közötti szakaszon vihettük. Ígyekeztünk, de egy futva közlekedő kessertársunk nem sokkal Lajosháza előtt megelőzött minket, az ellenőrző pontnál pedig bosszankodott, hogy várnia kellett ránk. Ezúttal kérünk elnézést.
A túrán készült képek önmagukért beszélnek.

 
Hajo 2011.04.09 10:05 - Megtaláltam
GCTT03 közben a Kékestetőn Évával együtt találtuk meg.
Gyalogos kupa: 26,1 km

 
Petyabá 2011.04.09 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Hosszú teljesítménytúra második pontjáról a harmadikra szállítva.

totzoli65 2011.04.09 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Gyalogos kupa: 23,9 km

GCTT03
A "csúcson" értük utol, Csiguszéknál.
Köszönjük a lehetőséget! :-)

darti68 2011.04.09 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
GCTT03 közép táv teljesítése közben, a kékesi ellenőrzőpontnál "találtam meg" a ládikát. Köszi a lehetőséget!

Bryan 2011.04.09 09:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetöséget. [ ] [wapon beküldött szöveg]

Gyalogos kupa: 25,89 km

Áron csapata 2011.04.09 09:46 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]
GCTT03 közben Csigabigáéknál meglett....Köszönjük a lehetőséget!

Gubirobi 2011.04.09 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
GCTT3 közben Csigabigáéknál meglett....Köszönöm a lehetőséget!
Első mozgó geoláda találatom!:)
Gyalogos kupa: 23,6 km.

logom
Mira 2011.04.09 09:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
De jó! Az idén is sikerült megtalálni a ládát, most is a GCTT-n a Mátrában.
Köszönjük!

Csigabiga 2011.04.09 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]
A GCTT03 alatt, kékestetői pontőrködés közben egy keveset nálam pihent a láda.

Reggel 2011.04.09 09:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltuk!

GCTT03 alatt, fenn a tetőn.

Köszönjük!

Sanyi és Reggel

ghiago 2011.04.09 09:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Köszönjük.

peterpan 2011.04.09 08:40 - Megtaláltam
All children grow up, except one ... [wapon beküldött szöveg]
Bubuka által vigyázott Pisztrángos tavi GCTT03 ellenőrzőpontnál értem utol a ládát. Már eleget pihent, hogy nekifusson a meredeknek, ezért magamhoz vettem és sinus90 (GCBOLA+1) multiládapontjának érintésével felszaladt a Kékestetőre ahol lecsüccsent szuszogni a GCTT03 Csigabiga által vigyázott pontjánál.
Köszönöm, hogy vihettem!

egosonic 2011.04.09 08:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.33 súly: 1.85
Megvan!

wasawski 2011.04.09 08:27 - Megtaláltam
Mátra teljesítmény túrán lett meg, méghozzá a 3-on. Nagyon szép a Mátra!

pithe&juci 2011.04.09 08:25 - Megtaláltam
Kellemes meglepetésként GCTT03 közben ez is meglett.
De ami ezután jött felfelé... (igaz négyen 7 bokával) de megérte. Szerintem ez az egyik nagy varázsa a geocachingnek, hogy tudod mire készülsz, de nem tudhatod mi vár rád.

Lujzi 2011.04.09 08:24 - Megtaláltam
GCTT03 közben Bubukánál,Ráróval.

Ráró 2011.04.09 08:24 - Megtaláltam
GCTT03 közben Bubukánál.

zalajaro 2011.04.09 08:20 - Megtaláltam
GCTT03 első ellenőrzőpontjánál újra találkoztunk.

LionDaddy 2011.04.09 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Találat a GCTT03 - 1. ellenőrző pontnál. Logoltunk, de nem vittük tovább, mert viszonylag korán volt még. Meghagytuk az utánunk jövőknek is.

Köszi a rejtést !

R-Gyu 2011.04.09 08:05 - Megtaláltam
GCTT03 közben
Gyalogos kupa: 23,35 km

VikKing 2011.04.09 07:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.73
A III. (Mátra) teljesítménytúra alatt sikerült levadászni, köszönet érte.

Ronin 2011.04.09 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
GCTT03 teljesítése közben az 1-es ellenőrző ponton sikerült fülön csípni ezt a ládikát, aminek persze nagyon megörültem.
Köszönöm a lehetőséget!

Fagyi 2011.04.09 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Pilis50 társaságában.

atipapa 2011.04.09 07:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
köszi

L@zy 2011.04.09 07:35 - Megtaláltam
GCTT03 teljesítése közben. Elsőre elszaladtam mellette, szerencsére a második körben már figyelmesebb voltam. :) [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2011.04.09 07:00 - Megtaláltam
Láttam elindulni a ládát a GCTT03 útvonalán, még éppen kezembe kaparintottam :-)
Üdv Mr Zerge.

Pilis50 2011.04.09 07:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Köszönettel mindazoknak akik lehetővé tették közös munkájukkal a TT lebonyolítását. (én tudom, hogy mi munka van benne - akkor is , ha a szervezőknek - pontöröknek kellemes élmény [hiszen - ha nem az lenne - nem tennék], már vagy 30-adszor rendezem a Pilis50-et - és még hány TT (és egyéb) túra szervezését ejtettem meg . . . .

usakal 2011.04.09 06:30 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 69,4 km

Nanukkal a GCTT rajtjánál összefutottunk vele.

radpeter 2011.04.09 06:30 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Kiszti 2011.04.09 06:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2011.04.09 06:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Togo 2011.04.09 06:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
GCTT03 alkalmából találtam meg. Indulás előtt a bázison logoltam, aztán az 1. ellenőrző pontra velem vándorolt.

J&J(jppj) 2011.04.09 06:15 - Megtaláltam
GCTT03 Mátrai Geocaching Teljesitménytúra. Talán ez az a láda, amit legtöbbször (5-ször vagy 6-szor is) megtaláltunk.

herrbert74 2011.04.09 06:05 - Megtaláltam
Már a rajtnál lehagytam. De aztán valahogy megelőzött. Biztos levágott pár hurkot. :)

VasG 2011.04.09 06:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
A TT bázison kaparintottam meg a ládát.

zakany 2011.04.09 05:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Koran van meg ehhez.

GCTT03, szervezőként a regisztrálásnál indítóként voltam jelen :)

macikupac 2011.04.09 05:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.20
GCTT03 a Mátrában 1.

Ébredés után nem egészen 1 órával találkoztam a ládával a Vörösmarty-turistaház ebédlőjében. Így legalább elmondhatom, hogy ma is fogtam egy ládát a kezemben, aminek a füzetébe logolhattam. Köszönet érte Zalajárónak (bár nekem Józsi marad amíg világ a világ), hogy elhozta! Picúr volt velem.

scele 2011.04.09 05:54 - Megtaláltam
HAJRÁ, indul a túra!

Fenipeti 2011.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
.

Dr.Lada 2011.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
A TT-n egyik fő célom volt a láda elkapása. Kicsit későn indultam és a bola ládát is útba ejtettem, így az első ell. ponton bottal üthettem a láda nyomát. Így gyorsan nekiugrottam a Kékesnek, hátha ott beérem, sajna itt is lecsúsztam, ráadásul itt a Szanatóriumi kék pecsétért kis kitérőt kellett tennem. Mátraházán épphogy csak lecsúsztam a ládát, itt már a pár méter a kék pecsétért nem osztott, szorzott. A célban viszont nem volt időm megvárni míg beér, szerencsére itt elárulták a jelszót, hogy ne maradjak le, ha már végig üldöztem. Ezúton is köszönet érte. Azért sajnálom, hogy erőfeszítésem ellenére nem sikerült fizikailag is megszereznem, de remélem lesz még rá alkalmam.

yamael66 2011.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
a lada talalt meg minket, tt03 kozben :)

fulepl 2011.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Mátra teljesítménytúra közben (középtáv)

parrish 2011.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
GCtt03 közben.

L-200 2011.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
GCtt03 közben.

höri 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
Megrágva [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2011.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Geo-TT közben - gyönyörű tájakon, itt-ott oxigénhiányos állapotban :)

Köszönöm a rejtést

zalajaro 2011.04.07 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam,és utaztatom ideiglenes tartózkodási helyére.
2011.április 09-én a GCTT03-on kereshető.

Bubuka 2011.04.07 18:40 - Egyéb
Zalajáró elment érte, hozza a GCTT03-ra.

banyóka 2011.03.27 16:45 - Megtaláltam
Letenyén jártunk és kb. 1 perc alatt eldöntöttük, hogy kis kitérővel odébb visszük a ládát.
A rejtek: egy tuskó az út mentén.

 
zalajaro 2011.03.18 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Megtaláltam,tovább vittem.
Úttól 25-30m -re egy fa aljában pihen.

 
Mihul 2011.03.09 12:10 - Megtaláltam
tt03

Puszkany 2011.03.04 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! Tuja toveben.

Hz 2011.03.04 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.13
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

 
zalajaro 2011.02.24 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam.Újra tovább vittem.
Egy fatörzs belsejében található.
Szélesség N 46° 34,445'
Hosszúság E 16° 44,411'

Magasság: 237 m

waneqr 2011.02.05 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.82
Továbbvittük és elrejtettük a vadászházzal szemben, az úttól nem messze, két vaskos fatörzs villájában, faháncs alatt (N46°26,259' E16°44.898'). A probléma csak az, hogy - amint itthon felfedeztük - visszafelé vittük a ládát nem előre :(

 
Csaba & Kati 2011.01.23 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.53
HEURÉKA!
A Szentpéterfölde (falu) - Vadászház - Forrás - Kámaháza - Lasztonya útvonalon tovább vittük a korábbi helyétől mintegy 2000 m-re. Az útvonal nagyobb részén fakitermelés folyik, ezért azon túl tettük le a ládát az új helyére.
A láda a fakitermelésen túl - amikor már az út mindkét oldalát határoló erdőben sétálhatunk -, egy kettős törzsű fa tövében, farönk takarásában található.

N 46° 34,478'
E 16° 44,433'
247 m

Az út során a nap sugarai által felolvasztott dagonyán keresztül haladva egy vaddisznó is keresztezte utunkat. Persze az erdőben ez természetes, de egy pillanatra azért elgondolkodtunk, mitévők legyünk, ha ... ! De nem.
Az út nagyobb része azonban egy jól járható murvás úton vezetett. Szép kis séta volt.

A rejtek
 
zalajaro 2010.12.27 08:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
Végre fagyott,így neki vágtam hogy tovább vigyem.
Febrár elsején ,szinte ugyanezen az útvonalon túráztam.
Pusztaszentlászló-Pusztaederics-Rádiháza-Szentpéterfölde-Lasztonya-Várfölde-Bánokszentgyörgy.
Akkor első megtalálásomnak örültem.(GCZT)
Most tovább vittem a GCTELJ-t a DDK-ra.
Szentpéterfölde után található meg a jelzett úttól pár méterre ,egy farönk alatt.

Szélesség N 46° 35,373'
Hosszúság E 16° 44,995'

Magasság: 222 m

csbagi 2010.11.13 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.74
Megtaláltuk Istvánnal, és továbbvittük!

Cseber 2010.11.13 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.69
Megtaláltam, csbagival!
Kb. 3 km-t vittük tovább, elég sokat toltuk a biciklit, mert jó nagy sár volt! A láda új helye Pusztaederics közelében, még mindig a zöld + turistaút mentén van, egy nagy fűzfa tövében, ágakkal, levelekkel letakarva.

luckyhunter 2010.11.07 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Szerencsére, hogy érte mentem, mert a vadak kiszedték a bokorból, kb. 2m-re onnan hevert a földön. Tovább vittük!

A patak mentén egy több ágú fűzfa tövében találod a ládát.

itt keresd
schöphi 2010.11.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Luckyhunterrel felkerestük!

befi 2010.10.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Megtaláltuk és továbbvittük vasárnap, de csak hétfőn este tudtuk bejelenteni.
Elnézést, ha valakit ezzel megzavartunk.

Új koo.: N46° 39,619' E16° 50,298' 175m Söjtör túloldalán a K+-on.
A rejtek egy égersarjakból álló bokorban az úttól pár lépésre az erdőben.

Mathau 2010.09.19 06:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Már jó régen mozdult a doboz, akkor is mi vittük tovább...Most Attibati engedélyt adott arra, hogy ezen a túrán többször is meg lehessen találni. Ezt kihasználva toltunk rajta egy keveset.

 
zalajaro 2010.09.19 06:10 - Megtaláltam
Megelégeltük hogy a Rocki 130 alatt sem mozdult ,ezért tovább vittük a ládát. Ebben az esős időszakban,csak egy kicsit .Söjtör közelében található meg, egy ketté ágazó fa odújában,az út közelében.

Ott a rejtek
 
Mathau 2010.06.14 16:55 - Megtaláltam
Toltunk rajta egy keveset. Az új helye egy fatönk tövében van egy méllyút szélénél.

 
zalajaro 2010.06.14 16:55 - Megtaláltam
Arrébbvittük. Log később!

Puszkany 2010.04.25 12:58 - Megtaláltam
Lásd Kl logja [wapon beküldött szöveg]

 
kl 2010.04.24 12:55 - Megtaláltam
Hahot szelen.
Villanyoszlop toveben.
47-37,884
16-54,674
225 m
puszkanyekkel

Atmosz&Zozmosz 2010.04.02 10:35 - Megtaláltam
A láda a mai napon kihelyezésre került a fejlécben megadott koordinátákon. A zöld sáv jelzésű úttól kb. 5 méterre a kiserdőben, egy facsoportban, egy tönk mellett keresd! :-)

Atmosz&Zozmosz 2010.03.22 10:30 - Egyéb
Kedves kessertársak,

A láda a TT02 után ismét visszatért Zalába, jelenleg az egyik szekrényemben pihen :-) Hamarosan újra visszakerül a Rockenbauer 130 útvonalára! A fejlécben szereplő koo-n hagytam egy bocsi-cetlit, ott már ne keressétek!

kulisz 2010.03.20 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Második GCTT, második GCTELJ megtalálás :)

Old Fairy 2010.03.20 20:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
:-) [wapon beküldött szöveg]
Vértesi tt céljában találtam. Az erdeti helyén (Zalában) egyszer majdnem összefutottunk - de késő volt, sötét volt.

usakal 2010.03.20 20:10 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 76,4 km
Nanukkal már csak a célban értük utol.

Szeszuska 2010.03.20 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Asztalhoz jött :)

Paleo.team 2010.03.20 19:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
GCTT02 alkalmával találkoztunk...

baliagy 2010.03.20 18:51 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2010.03.20 18:39 - Megtaláltam
Sajnos a TT-n reggel a pontomra indulás előtt elmulasztottam a logolást. Hozzám 16:00-kor kellett volna érkeznie a ládának. Akka 15:15-kor jött engem leváltani, én viszont 16:15-ig ott voltam, hogy megvárjam. Mivel még akkor sem hozták, kénytelen voltam lemenni, mert már vártak rám. Nem értem, miért nem lehetett a menetrendet betartani.

Apexsek 2010.03.20 18:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
A mai nap meglepetése...
Gyalogos_kupa: 14,2 km

bgecco 2010.03.20 18:30 - Megtaláltam
A vértes TT túra előtt/alatt meg összevissza tekergés közben Andikával, Paleo.Teammel és Rücsökkel. Köszönöm.

J&J(jppj) 2010.03.20 18:20 - Megtaláltam
GCTT02-n, a célban elcsiptem. Immár 4-szer találtuk meg, remélem, még találkozunk....
Gyalogos kupa: 59 km

 
lelcache 2010.03.20 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bővebben, ha hazaértem! :-) lelcache [wapon beküldött szöveg]

MikiCache 2010.03.20 17:55 - Megtaláltam
A GCTT02-n.
Miki és Anikó

savrobi 2010.03.20 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
A TTGC02 teljesítése után visszajöttünk a ládáért.

berni77 2010.03.20 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megtaláltam a gctt02 közben. Köszönöm!

Levin 2010.03.20 17:29 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Áron 2010.03.20 17:27 - Megtaláltam
GCTT02 alkalmával ez is meglett. Pont az utolsó szakaszon vittük tovább.

VHA 2010.03.20 17:24 - Megtaláltam
Peti bá-ékkal GCTT02 alkalmával.

petiba 2010.03.20 17:24 - Megtaláltam
Gctt02 alkalmäval. [wapon beküldött szöveg]

Fil 2010.03.20 17:20 - Megtaláltam
A GCTT02 alkalmával.

ballasz 2010.03.20 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
A teljesítménytúra utolsó állomásán sikerült találkozni vele, raktam bele egy kis ajándékot.

Sly 2010.03.20 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
TT02. - az első teljesítmény túrám 41 km-el.
De nehéz volt felkelni a 7. ponttól és a maradék 1,5 km lelépni... :)

 
Evab 2010.03.20 16:40 - Megtaláltam
TT utolsó ellenőrzőpontján találtuk. Mire ideértünk, már nem voltunk egészen magunknál, úgy szóltak ránk kétszer is, nem akarunk-e logolni :-)
Köszönjük!

Hegymeg 2010.03.20 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
A II. Geocaching Teljesítménytúra utolsó ellenőrzőpontján, a Gém-hegyen találkoztunk a ládával.
Hajni, Balázs, Gyuri

 
Mekett 2010.03.20 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Kösz a "rejtést" :)

Zergi 2010.03.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Fogtam!
Kérem szépen a jelszó nélküli megtalálás elfogadását! Sajnos másnap belogolva a gépre, már nem él a jelszó!
Köszi Zergi

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.03.22 21:37]

cicababa 2010.03.20 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Köszönjük :)

kivancsifancsi 2010.03.20 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
GCTT02 közben találkoztunk.

Gyalogos kupa: 28,5km

Nyomjad
GulKhanRa 2010.03.20 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Jó túra volt, és a ládát is sikerült utolérni:)

rudolfis 2010.03.20 15:20 - Megtaláltam
Geocaching tt közben a Csákvári műút ellenőrző pontján találkoztam a ládával .Gyalogos kupa 63.8km

MirP 2010.03.20 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 2.79
GCTT02 közben a Csákvári műút állomásnál elcsíptük a ládit! :)
Attibatinak küldtem mailt, valamiért nem fogadja el a rendszer a megtalálást....

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.03.20 20:51]

Nagyon szépen köszönöm a gyors jóváhagyást! ;)

A GCTT02 teljesítménytúra nagyon jól sikerült, köszönjük, hogy begyűjthettük ezt a ládát is!

 
Czucz 2010.03.20 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megvan köszi!

CacheFinder 2010.03.20 14:47 - Megtaláltam
A GCTT02 középtávjának 5. pontján logoltuk a ládát.
Köszönet érte!

Toti 2010.03.20 14:47 - Megtaláltam
GCTT02 közben találkoztam vele. Kösz: Toti

kakukKata 2010.03.20 14:45 - Megtaláltam
Vértesi teljesítménytúra állomásán logoltuk.

Evetke 2010.03.20 14:30 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

kompaktor 2010.03.20 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
A II. Geocaching Teljesítménytúrán találkoztam a ládával. Köszönet érte!

Hz 2010.03.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Tekergés és túra a Vértesben 3 hu-s, 1 games-es találattal, 88,8 km-en.

Kerékpáros kupa: 73,2 km

 
*Dorci* 2010.03.20 14:00 - Megtaláltam
Tavasznyitó teljesítménytúra közben.

*Vica* 2010.03.20 14:00 - Megtaláltam
GC Teljesítménytúra közben...

ettore 2010.03.20 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.43
Hát persze, hogy a gánti teljesítménytúra.

eszel 2010.03.20 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Az első ilyen ládám. Külön megtiszteltetés ért, egy szakaszon mi vittük a ládát.

 
radpeter 2010.03.20 13:10 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

scele 2010.03.20 13:10 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

vassb76 2010.03.20 13:05 - Megtaláltam
Vértes teljesítménytúra állomásán találtunk rá.

Rife + KisRife 2010.03.20 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
A TT02 25 km-es távjának 4. pontjánál (Meszes völgy) értük utol a ládát.
Szerencsére nem sietett, így be tudtunk logolni.

madarasz.peter 2010.03.20 13:01 - Megtaláltam
Túra közben, Vérteskozma után...

II. Geocaching teljesítménytúra (3)
Csapat: Anikó, Dani és én

Robin13 2010.03.20 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
A Meszes völgyi állomáson a stempliző jól látható helyre feltette, így könnyen megleltük. Köszönet érte.

Blue Mali 2010.03.20 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Pontörként [wapon beküldött szöveg]

Pontőrként hozták hozzám, s mivel volt egy kis időm hát belogoltam:)))
Jó utat kívánok neki, s örülök, hogy ez a láda is a kezembe került egyszer!:)

 
ÉvaSanKri 2010.03.20 12:15 - Megtaláltam
Egy darabig nálunk pihizett a doboz, majd továbbküldtük a következő pont felé.

&Anti 2010.03.20 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
TT02 közben, Vérteskozmán. Köszi!

Mira 2010.03.20 12:09 - Megtaláltam
Az első GC-s teljesítménytúrám alkalmával, Vérteskozmán értük utol a ládát. Finom volt a narancs :)

Gyalogos kupa: 27,3 km

 
Kini 2010.03.20 12:08 - Megtaláltam
Vérteskozmán narancsozás előtt sikerült belogolnunk. Egy élmény volt :o)

hodoaat 2010.03.20 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Vérteskozmán értük utol. :o)

bzz 2010.03.20 12:07 - Megtaláltam
2. alkalommal a 2. GCTT keretein belül.

Ulci 2010.03.20 12:07 - Megtaláltam
Jó kis túra volt Klárival (Avranellával) és @Daviddal, a szénbányásszal. :-)
Először találkoztunk a jelszóval, de aztán a láda is meglett. :-)

Avranella 2010.03.20 12:07 - Megtaláltam
GCTT02 közben Vérteskozmán csíptük el a ládát. A túrán Ulcival, Nia kutyával és @daviddal tömörültünk falkába.
Remek volt, ezúton is még egyszer köszönet a GCTT rendező team-nek!
Bővebb logom a túráról itt.

Ládászok 2010.03.20 12:05 - Megtaláltam
Kutyafuttában blokkolva.

Magyusz 2010.03.20 12:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Emcsi 2010.03.20 12:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Webber 2010.03.20 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
GCTT02 közben.

Csigabiga 2010.03.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Levadászva! :o)
A GCTT02-n pontőrködés alatt.

@david 2010.03.20 12:00 - Megtaláltam