geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1267. Vay Kastély és Múzeum (GCVaja)
A kastély tornya
A kastély tornya
A múzeum bejárata
A múzeum bejárata
A kastély alaprajza
A kastély alaprajza
A múzeum nyitvatartása
A múzeum nyitvatartása
Pókháló....pókkal
Pókháló....pókkal
A régi cache környéke
A régi cache környéke

Szélesség N 47° 59,833'
Hosszúság E 22° 10,058'
Magasság: 142 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.09.08 00:00
Megjelenés időpontja: 2005.09.12 06:40
Utolsó lényeges változás: 2019.02.22 19:38
Utolsó változás: 2019.03.18 16:50
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Hebego
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 455 + 3 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP-barát:
A "láda" jelszava a N 47 59,833 E 22 10,058 koordinátán a Kastély parkjában lévő szobron szereplő személy neve és a múzeumalapító (Molnár Mátyás) emlékoszlopán lévő magyar felirat utolsó szava egybeírva, a szó végi írás jellel együtt. A park ingyenesen látogatható, este 11 után portaszolgálat van. Ha az N47 59.685 E22 10.232 található "hátsó bejárat" felől érkezel a helybeliek ösvényén is megközelítheted.

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)


Nyíregyházát a 41-es főúton Vásárosnamény irányába elhagyva a 36-os kilométernél érjük el a 49-es út Mátészalkára vezető elágazását. Jobbra fordulva kb. 3 kilométer megtétele után érünk a történelmi Szabolcs és Szatmár vármegyék határán fekvő településre. A 41-es főúton már tábla jelzi a Vay család kastélyát. A települést Nyíregyházáról vasúton (Vaja - Rohod vasútállomás) és autóbusszal is könnyen elérhetjük.

A téren álló gótikus eredetű egyhajós, támpilléres református templom a XIV-XV. században épült. Az 1821-ben végzett átalakítások során kapta kétszintes tornyát, melynek hegyes, négy oldaltoronnyal kialakított, eredetileg fa építésű sisakja alatt található kerengője körbejárható. A templom előtti fenyőfákkal körülölelt parkban találjuk Vay Ádám generális - kurucvezér - turulmadaras síremlékét és obeliszkjét. A téren - az obeliszk és a kastély közötti parkrészben - áll az I. és II. világháborúban elesettek és áldozatok emlékére 1992-ben emelt emlékmű.

Ugyancsak az út bal oldalán találjuk a Vay család kétemeletes (XVI. század végén) XVII. század elején emelt kastélyát. Az eredetileg 30 x 10 méteres téglalap alaprajzú, alápincézett épületét téglából falazták. A nyugati homlokzat tengelyében kapott helyet a kőkeretes bejárat. Az építési munkálatok minden bizonnyal többször, akár hosszabb időre is félbeszakadtak. Erről árulkodik a földszinti helység boltozatának készítését a díszítésben megörökítő 1650-es évszám is. A család építési kedve azonban több átalakítást is hozott a kastély életében. Az észak-nyugati sarkában Vay Péter (1574-1656) rendelkezése értelmében emelt háromszintes torony építése 1659-ben fejeződött be. Az ezt követő generációk is kivették részüket a kastély átépítéséből. Ekkor épült a kastély dél-keleti sarkán álló kváder díszes tornya. Végleges formáját az épület az építkezések elkezdése után eltelt 90 év alatt, a XVIII. század első felére érte el. A barokk kori munkálatokat elrendelő személy feltehetőleg Vay László lehetett, aki a család golopi kastélyát is építette.

A XIX. század első felében a kor népszerű irányzatának megfelelően romantikus, gotizáló stílusú átépítések zajlottak a kastélyban. Külső megjelenésében a homlokzati nyílásokról eltávolították a kőkereteket és felső lezárásukat csúcsívessé alakították. A romantikus elképzeléseknek megfelelően várkastély szerű felhúzható fahidat és hozzá meredek rámpát is létesítettek. A fahíd meglétére utaló jeleket a lépcsőházban és a második emeleti nagyteremben található árnyékszékben is megtalálhatjuk. Az 1800-as évek végén, és az 1900-as évek elején a kastélyt újratatarozták. Az épület kívülről új vakolatot kapott, míg belsejében új ajtószerkezeteket helyeztek el és új falépcsőt építettek. Ekkor (1896) készítette Lohr Ferenc festőművész a második emeleti nagyterem freskóját is, melye a család egy tagja, Vay Titusz az 1396-os nikápolyi csatában hozzásegítette I. Zsigmond királyt a meneküléshez. 1418-ban hálájának jeléül a király címer-, és pallosjogot adományozott a Vayaknak.

A kastély mégsem Vay Titusz nevezetes tettének köszönheti jelentőségét. A Rákóczi-szabadságharc idején a Vay család birtoka jelentős szerephez jutott. II. Rákóczi Ferenc fejedelem ) első ízben 1703. július 14. (vagy 19.)-én járt e falak között. Ez alkalommal nyerte meg a Vay testvéreket, Lászlót, Mihályt és Ádámot a forradalom ügyének. Korábbi közös szenvedés emléke alapján Rákóczi bízott a Vay család támogatásában, és várakozásában nem is csalódott. A vajai várra még aznap kitűzik a forradalom jelszavával - "Pro libertate" - ékesített zászlót. Vay Lászlót a parasztfelkelés elől a kisvárdai várba menekült bizonytalan nemesség meggyőzésére küldi. Ugyanezen megnyerés érdekében adja ki Rákóczi 1703. július 18.-án a naményi pátenst, melyben a haza megmentésére és a népfelkeléshez való csatlakozásra szólítja fel a nemeseket. Vay László küldetése azonban nem járt sikerrel. A nemesből kuruckapitánnyá lett Vay Lászlónak nem sikerült meggyőzni a nemeseket, akik azonban biztosították Rákóczit, hogy nem állnak az útjába és nem fogják hátba támadni. Vay Ádám fegyveresen is kiállt a felkelés eszméi és a fejedelem mellé. Az ónodi országgyűlés 1707. június 13.-án kimondja a Habsburg-ház trónfosztását. Vay Ádám a Kálló elfoglalásáért később udvari marsali kinevezést is kapott Rákóczitól.

A forradalom hanyatlásakor a fejedelem újból visszatért Vajára. 1711. január 31.-én érkezett a kastélyba, és itt folytatta Pálffy János tábornaggyal, (a császári küldöttel) az egyeztető tárgyalásokat. Ekkor fogalmazódtak meg a szatmári békekötés pontjai, melyet Vay László is ellátott kézjegyével. A szabadságharc lezárásával Vay Ádám családjával együtt követte Rákóczit a száműzetésbe. 1719-ben halt meg a lengyelországi Danzig (ma Dansk szerz.) városában. Sosem folyamodott a császárhoz kegyelemért. Felesége csak férje halálát követően kért kegyelmet családjának. Gróf Erdődy Gábor egri püspök közbenjárására kaptak amnesztiát. Fiát, Ádámot később Heves vármegye alispánjává választották, és 1742-ben visszakapta az apai vagyon egy részét.

A fejedelem kétszeri látogatását a bejárat fölött 1897-ben állított emléktábla is megörökíti. A déli szárnyban kapott helyet a kuruc és labanc időket és a Rákóczi-szabadságharcot bemutató kiállítás, ahol időrendi sorrendben ismerkedhetünk meg a forradalom fontosabb eseményeivel és tárgyaival. A második emeleti lépcsőfordulóban kapott helyet az a barokk szán, melyen a hagyomány szerint a Vay család egyik tagja szánkóztatta meg Mária Teréziát a nyáron sóval felszórt úton. A nagyteremből nyíló északi bástyaszobában került bemutatásra a Vay család történetét ismertető kiállítás. Itt ismerhetjük meg a család megyebeli birtokait, valamint Vay Ádámnak és feleségének Zay Annának életútját a szabadságharc napjain át, egészen a bujdosásig, majd egy vitrinbe került a Vay Ádám hamvainak újratemetéséről készített összefoglaló. A szemközti falon a Vay-család fáját láthatjuk.

Az első emeleti nagyteremben a 2000 évben végzett régészeti kutatások során került elő az a stukkódíszítés, mely a boltíveken fut végig. Ezek az előkerült faliképek a XVII. századi épülettel egyidősek. A ma látható félig megmaradt eredeti díszítést 2003-ban állították helyre. Ez a helység volt a kastély díszterme. A terem közepén álló intarziás asztalt lombard stílusú székek szegélyezik. A terem bejárata mellett a füzéri várnál végzett ásatások során előkerült kályhacsempék alapján rekonstruált cserépkályha áll. A szemközti falon a Vay család címerét láthatjuk. A kastélyt északi és déli szárnyra osztó csodás falépcsőn térünk vissza a földszintre.

Állandó kiállítások:

Pinceszint : Kőtár (Lapidárium)
Földszint: Könyvtár (Konferenciaterem)
Első emeleti nagyterem: Emlékezés a Rákóczi-szabadságharcra
Második emeleti nagyterem: A Vay család bemutatása

(Forrás: Internet)'
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (309 db): környezet: 4.64 rejtés: 4.11 web: 4.53 átlag: 4.43

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


zöldfülű 2019.06.08 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
LefüLELVE :-)
A Leveleki Vasember apropóján jártam a környéken - no nem én voltam a résztvevő, viszont a lelkes szurkolás közben ládázgattam...
Gyönyörűen karban tartott a kastély, és a park és szépen gondozott. Jöttek is a fiatalok esküvői fotózkodásra, egymásnak adva a kilincset.
Sajnos a jelszóval meggyűlt a bajom (alighanem rossz szobornál kereskedtem :D), így kérem, hogy a fotók alapján hagyjátok jóvá a találatot, léccci-léccci!
Köszi a rejtést és a reménybeli jóváhagyást

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2019.06.12 11:37]

456459
460458
zelpet 2019.05.25 16:30 - Megtaláltam
Kéktúra közbeni találat, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bolisz 2019.05.16 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hev 2019.05.16 15:43 - Megtaláltam
Megtalaltam. [g:hu 1.6.2y]

-1-2
-3-4
-5-6
Molnár család 2019.04.23 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

KTTNTZSDSETZS 2019.04.07 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Számos szobor van a parkban és a GPS vétel nem volt tökéletes, ezért kérdéses, hogy melyik szobor nevét kell használni.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2019.04.24 06:42]

P1140745 
Dodó és Malvinka 2019.02.22 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk

halaszkiraly 2019.01.04 09:56 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Hebego rejtőtársunk!
M-M logja alapján a rejtés jelszava netkesselhető. A 2018.04.14-i egyesületi közgyűlés utáni moderátor/ládadoki/elnökségi találkozón meghozott döntés értelmében ennek a ládának a státuszát betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek helyezz el saját jelszóhordozót a további netkess elkerülése érdekében!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Köszönettel az eredeti rejtésért, üdv: halaszkiralyEmail-t küldtem a rejtőnek.


netkess 
NEM 2019.01.03 22:35 - Nettaláltam
Keresni sem kellett, köszi !

orszagoskek 2018.11.29 18:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Az Alföldi Kéktúra kerékpáros teljesítése közben jártam erre. Az útvonalból kieső környéket is érdemes lesz alaposabban bejárni egy másik alkalommal. Tamás [Geoládák v2.2.5]

paul 2018.11.02 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

stikli08 2018.11.01 09:19 - Megtaláltam
Megtaláltam! [Geoládák v2.2.5]

alcala76 2018.10.29 12:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Mo-Hó 2018.09.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Levadászva!
Köszi!

Andrusa 2018.09.01 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
A park csodás!

eszluzsu 2018.08.19 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk ládavadász Pistive, köszönjük

ládavadász Pisti 2018.08.19 15:44 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük a lehetőséget.

nazso.oszan 2018.08.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
A Kastélyban is körülnéztünk és a parkban is. Mindkettő élmény volt.
Köszönjük a rejtést.

20180801_13454420180801_144102
20180801_14491220180801_145447
20180801_150008 
epés remete 2018.07.26 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

hacsabi 2018.07.18 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zsu1971 2018.06.27 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mozgo 2018.06.10 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mulder2197 2018.06.05 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Göde 2018.05.31 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Szépen rendbentartott kastélypark.

Dr.Lada 2018.04.14 19:12 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.4]

fercsipeter 2018.03.21 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2018.02.13 17:34 - Megtaláltam
TFTC!
Haladva a keleti pont felé újabb találat.
Sötétben bóklászva elemlámpával keresgéltem a nem oda való szobrot.

DSC01047 
Tekergő 2017.11.01 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Atfazva, igy csak gyors kereses fert bele. A parkot majd legkozelebb megnezzuk.

20171101_132501 
csipet_csapat 2017.10.08 09:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megtaláltuk. Bőven volt látnivaló! Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_1001IMG_1009
IMG_1011IMG_20171008_090234
takacsimre 2017.10.08 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.22
OK

kriszna73 2017.07.20 18:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

znasz 2017.07.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Köszi a rejtést.

ocsike78 2017.06.27 08:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. :)

GCVaja_20170627_080721 
fehérkút 2017.06.16 11:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést ! Az AK-n biciklizés közben.

lovagias 2017.06.16 10:40 - Megtaláltam
:) Fehérkút társaságában

pliptai 2017.06.01 22:06 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

KataJani 2017.05.20 12:02 - Megtaláltam
ZÖLDSPORT-os Alföldi Kéktúra köben. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.05.08 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

S-A 2017.04.21 08:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam

pappgyorgy & Aniko 2017.04.14 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

reko 2017.03.15 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

FyG 2017.03.05 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
AK bicajos túrán: Bátor - Vaja - Kisvárda. 2/5.
A nap legszebb és leghazafiasabb helye.
Köszönet a rejtésért.

201703052158201703052159
201703052165 
Atiss 2016.10.08 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

oxyura 2016.10.05 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
megtaláltam

MPeter71 2016.10.02 09:21 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Molli 2016.09.12 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Köszönöm a rejtést!

Pepe 2016.09.02 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.21
Hétvégi Szatmár-Bereg bringatúrára menet, 1. láda. Hangulatos park, pontos "rejtés". Tetszett, köszönöm.

Vincenzo65 2016.08.12 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Csodálatos kastély!

SandorCsaba 2016.07.23 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

dobozipatikus 2016.07.22 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.02
Köszi a rejtést !

pötyimiki 2016.05.24 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

katika59 2016.04.27 16:00 - Megtaláltam
kÖSZI.

Leguánok 2016.03.27 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
A kastély és a kertje is nagyon szép :)

Pikku Peikko 2016.03.27 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! [g:hu 1.5.2n] [wapon beküldött szöveg]

feherg 2016.03.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.45
Szép a kastély és a kert. Méltán rászolgált a védelemre. A kurucok és a Rákócziak földje ez. A kert bejáratával szemben ez a szobor nagyon megfogott mindket. Erő, vaskosság=kuruc talpasok, akik felveszik a harcot a labancokkal. Köszönjük szépen. feherg

Kuruc talpasok 
Gabó és Zoli 2016.03.14 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Rendezett település, szép a kastély. Örömmel tapasztaltuk a vidék fejlődését.

Sir Pajszer 2016.02.26 10:14 - Megtaláltam
Köszi!

Atalati 2016.02.25 13:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

tapiapi 2016.01.13 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kétbakancsos 2016.01.05 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Szép a kastély és a Szoborpark is. Köszönjük a rejtést!

Attil@ & Réka 2015.10.28 14:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
Réka és Attil@

vaterlo 2015.10.09 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.48
Köszi a "rejtést". Érdekes volt a múzeum is.

Ungerati 2015.09.25 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.92
Megvan!

fjocy és manka 2015.09.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.20
megvan

MiMintTeam 2015.08.28 16:12 - Megtaláltam
Megvan! Köszi a rejtèst!

GYEZegzug 2015.08.28 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszi szépen a lehetőséget.

 
tabletta 2015.08.25 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Infonorbi 2015.08.14 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam
A környék várkastélyaihoz hasonlóan ez a hely is nagyon rendben van. Köszi a "rejtést".

SysWAP 2015.07.26 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Stautoma 2015.06.30 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
ok

sztyopa13 a páratlan páros 2015.05.26 12:00 - Megtaláltam
Egy hetes Szatmár,beregi ládázásunk során ezt is megtaláltuk.A jelszóra már otthon a fotelban rájöttünk!Köszönjük a rejtést!

Párduc50 2015.05.25 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, a park nagyon szép, miként az épület is tetszetős. Képek később. Köszi!

NPLranger 2015.05.20 12:05 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Zugi 2015.05.03 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Egy kedves vendéglátás kapcsán jutottam el Vajára és ott jártamkor alap volt, hogy megkeresem ezt a ládát is. Szép és gondozott kastély fogadott, illetve körülötte szép a park is. Kár, hogy a leírás nem tesz említést a kastély kertjében álló csodálatos és hatalmas platánról!

 
Vironia 2015.04.11 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Köszi a rejtést! :)

cipollino 2015.04.11 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
Köszönöm a rejtést.

Zéboy 2015.02.28 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Köszönom a lehetőséget.

 
Berián 2015.02.28 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fillér Team 2015.01.27 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.32
Köszönjük!

gores 2015.01.10 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Megtaláltuk.

ricsivivi 2014.11.24 19:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.74
köszi

kingajani 2014.11.21 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2014.11.21 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

BoBoKoZo 2014.10.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltuk. Köszönjük.

zsolty23 2014.10.25 15:31 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Feri0705 2014.10.10 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönöm a rejtést.

ha2 2014.10.06 17:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Alföldi Kék túra alkalmával .Körbe sétáltuk a parkot. Fotóztunk,megpihentünk.Sajnos pont hétfőn jártunk erre.

plakis 2014.10.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Szép környezet!

carmin 2014.09.15 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Nagyon szép a kastély és a parkja. Köszönjük a rejtést.Köszi!

StiviG 2014.07.17 19:35 - Megtaláltam
:-)

Gubirobi 2014.07.17 15:03 - Megtaláltam
IV. Levin-féle vízitúrára menetben találtuk meg a ládát Nórival.
A közeli parkolóból pár lépéssel már bent is voltunk a kastély kertjében és leszakadt az állunk, hogy itt még sétálójegy is van, plusz a múzeumi belépő és természetesen fótójegy is. Ritka kivétellel hol van már az, amikor egy múzeum meglátogatása nem került vagyonokba? Nem értem én ezt.
A sétálójegyet kifizettük (legalább ezért egy kulturált mosdót is használhattunk) és tettünk egy kellemes sétát a kertben és gyorsan meg is találtuk a jelszóhordozót.
A kastély után elmentünk a templomig is, majd autóból megtekintettük az angyalos sírt is. Ennyi elég is volt Vajából.
A ládaoldalra ráférne egy alapos karbantartás, bár a rejtő aktivitását látva ez kétséges.:(

 
Emese62 2014.07.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Alföföldi Kék túra alkalmával Nagyon tetszett.Szép a park is.

13 2014.06.28 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

MarciMilánBálint 2014.06.28 00:00 - Megtaláltam
Gyalogtúránk 1. találata - köszönjük a rejtést!

ther 2014.06.08 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.05
Meglepetten tapasztaltuk, hogy a Vajai kastély milyen rendezett, és látogatott, bár ez lehet az ünnepnek is köszönhető volt. Most nem mentünk be a múzeumba, de majd ha legközelebb erre járunk, azt is útba ejtjük. Köszönjük a rejtést!

IREBA 2014.06.01 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!!

EUKE999 2014.05.29 20:16 - Megtaláltam
Köszi!

bigmick 2014.05.10 17:24 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

GCVaja_20140510172511.jpg 
mantaboy 2014.05.03 15:57 - Megtaláltam
Köszi! Nagyon szép a hely!

jvc 2014.05.03 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Döfi 2014.04.25 05:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Keleti országrész bejárása a DEocaching rendezvény előtt. Itt kezdtük a napi ámokfutásunkat.
Köszönet a szép helyért!

bgecco 2014.04.25 00:00 - Megtaláltam
Döfivel elkövetett garázdálkodásunk eredménye. Köszönet érte.

MJANEZ 2014.04.22 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Megtaláltam! :-)
Köszi a rejtést, a lehetőséget!
Köszönöm, hogy ezt is megmutattad! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Norbee97 2014.04.22 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.01
Közös Szabolcs megyei találat MJANEZ-zel 6/13. Köszi a rejtést!
Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan!
Nagyon szép a park, a kastély is, és a jelszó is egyértelmű. Itt sem voltunk sokáig, megnéztünk majdnem minden szobrot, a parkot majd mentünk Levelek felé. [g:hu 1.5.0s] [wapon beküldött szöveg]
103.

merlegno 2014.04.21 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszi a rejtést!

dendeocse 2014.04.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megvan.

Lempike és Sándor 2013.12.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Köszönjük a rejtést!

bubu&vahur 2013.11.14 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést. :-)

Sorex 2013.11.02 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.57
Astacusszal Nyíregyházán 9.

astacus 2013.11.02 12:50 - Megtaláltam
Nyírségben Sorexszel.

Baby-m 2013.10.24 16:55 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Thull 2013.10.12 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszi

jutics 2013.10.12 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszi! :)

Glac 2013.10.12 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kanyazoltan 2013.10.06 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29a] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2013.10.06 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Csodaszép park, de így virtuálisként hamar letudtuk a rejtést, köszönjük!

 
matheios 2013.08.22 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Furcsa hogy ezen a helyen csak virtuális van települve, a park nagyon szép, a kastélyba érdekes módon (ünnepnap után pihenni kell?) nem lehetett bemenni.

Zerind HUN 2013.07.22 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.94
A műemlékes játék somogyi versenyét megnyertem, így nyereményként itt lakhattunk a kastély melléképületében egy hétig. Jó hét volt, rengeteg szép látnivalót megnéztünk a környéken! A kastély is szép, a virtuális rejtéseket is szeretem, de sajnos ez akár a világhálón is nagyon könnyen megtalálható lenne, így nem olyan jó.
Esténként kiültünk a parkba az évszázados gesztenyefák alá - és műanyag bögréből ittuk a bort :) Na jó, ezt csak egyszer, többnyire sörözni szoktunk :)

Ajtony 2013.07.22 17:20 - Megtaláltam
Szép kastély, értékes történelem, szép park. Zerind HUN jóvoltából mi is tölthettünk itt pár napot. Köszönet a ládáért.

Liberty 2013.07.11 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
36/5. Szabolcs-Szatmár-Beregi és Hajdú megyei ládatúra Gyrossal.

Gyönyörű a kastély és a kertje a pompázó virágokkal és leanderekkel, a csodás szobrokkal.Köszönjük a rejtést.

 
Gyros 2013.07.11 17:05 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

kacsati 2013.07.11 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Alföldi Kéktúra kerékpáros teljesítése során sikerült ide eljutni.

szalaij 2013.07.11 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

kaldigeza 2013.07.11 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
7 fős csapatban az Alföldi Kéktúra kerékpáros teljesítése közben. Köszönöm a rejtést!

kupec 2013.07.08 20:00 - Megtaláltam
Szép hely.

vitibi 2013.07.08 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Ötletes.

ésKata 2013.05.06 16:09 - Megtaláltam
Megleltem, majd képek is kerülnek fel. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Wsky 2013.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Éljen május elseje, na meg a kastély túránk is persze. Végre egy szépen rendben található kastély, na meg a park.

hadidoki 2013.04.23 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam

alcorbt 2013.04.21 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.96
Kárpátaljai vártúra 7. láda

Hegedüs Zsuzsa 2013.04.06 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
:)

Szilágyiék 2013.03.21 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Szülinapi "ámok-ládázás"-ra mentünk Nyíregyházára és környékére.

Nagyon kellemes időt kaptam ajándékba "fentről", jól esett a ládázás.

Ez a hely csodaszép! És ennyi szobrot ilyen kis területen még nem láttam együtt.
Sajnos, az Angyalos sírbolt mellett csak elzúgtunk. Gondoltam is, hogy visszafelé meg kellene állni, de nem erre folytattuk az utunkat. Kár.

Nagyon szépen köszönjük, hogy elhoztál ide!

Itt parkoltunk.
negyesigabor80 2013.03.20 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2013.02.03 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Ha már mondás: s micsoda... :) köszi!

Lacipap 2013.01.04 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Nagyon szép kastély! Sajnos egyéb elfoglaltságom miatt a múzeum megtekintésére nem volt időm.

Gabro 2013.01.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
:-)

MikiCache 2012.11.25 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.09
Váratlanul és készületlenül kerültem ide:-)
Miki

lemente 2012.11.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Megtaláltuk! Mai 8/7. ládánk. Szépen rendbehozott reneszánsz várkastély, hazánkban nem túl gyakori gyöngyszem. A pár méterre található, nemrég felújított középkori ref templom is megtekintésre javasolt. A park is pompás. Köszönjük a lehetőséget!

 
LouChe 2012.11.03 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Köszönjük a lehetőséget és a részletes leírást. A kastély és a környezete is szépen rendben tartott, igazi élmény volt megismerni.

 
Joanne 2012.11.02 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Na erről a kastélyról még nem is hallottam, olyan jó, hogy útba esnek ezek a csodás helyek. Szeretek az ország ezen végébe jönni, kicsit otthon is érzem magam, nagyon örültem, hogy Vaján is jártam.
Zs&E

J&J(jppj) 2012.10.30 00:00 - Megtaláltam
Erdály felé tartva megtaláltuk. Már többször jártunk itt, általában biciklivel, de akkor még nem volt itt geoláda.

 
Ekarp 2012.10.29 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Családi találat, nagyon tetszett a kastély, gyönyörűen rendbe szedték. Ráadásul a hivatalos hétfői zárva tartás ellenére is beengedtek. Köszönöm, hogy megmutattad ezt a gyöngyszemet!

HRita 2012.10.22 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

 
DTi 2012.10.14 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.16
Szép hely. DTi, Andi, Fanni

plecs 2012.09.30 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.79
Jó lenne ide egy rendes ládikó...

BubaGC 2012.09.30 14:50 - Megtaláltam
:-o)

atipapa 2012.09.22 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

bacsnyir 2012.09.18 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.37
Korábban többször, de felújítása óta még nem láttam a kastélyt, most, szmoninak megmutatva gyerekkorom helyszíneit ez is megtörtént. Szmoninak és 2 éves Bori lányunknak is nagyon tetszett, bár más-más okból (Borinak főleg a csúszós parketta és a 2. emeleti 19. századi gyermekhintaszék miatt... :-))
A rejtőt kérem, hogy javítsa ki a koordinátákat, mert azok egyértelműen a szomszéd szoborra mutatnak (de szerintem valódi ládát is el lehetne rejteni a parkban, s csak "ellopás esetére" tartogatni a virtuálist).
További frissítés a láda adatlapjához: felnőttjegy 600, gyermek 300, sétálójegy 200 (bár a sétához szerintem sem kér senki sem jegyet...), fotójegy (a kastélyon belüli fotózáshoz) 300 Ft.

A "legnagyobb kurucok" szobrai
szmoni 2012.09.18 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.43
Szép a kastély és nagyon jó a kiállítás.
Köszi!

haywire 2012.09.05 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Még jó, hogy a többi személy szobráról is készítettem fényképet, ugyanis a koordináta nekem egyel arrébb jelölte. A kastély szép, igényes. Látszik, hogy rendben van tartva. Köszönöm a "rejtést". Patrik

 
dzoli1 2012.08.31 14:00 - Megtaláltam
Az AK-t járva.

panysti 2012.08.27 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

csk1 2012.08.19 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.28
Megtaláltuk, klassz a kastély, szép a park. Kifelé láttuk azonban, hogy a parkba is kell jegy (sétálójegy), 200 Ft. Tőlünk nem kérte senki, mi is későn láttuk meg, de van tábla...

Pomisa 2012.08.18 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Nyírbátori nyaralás 46/59.
A jelszó gyorsan meglett. Aztán bementünk a múzeumba. Nagyon tetszett. A park is szép.
Köszönjük a rejtést.

Dömemama 2012.08.17 09:10 - Megtaláltam
OK!

Lujzi 2012.08.12 09:52 - Megtaláltam
Ráróval.

Ráró 2012.08.12 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Szilvalekvár főzésről hazafelé menet. Köszönjük!

Mr Zerge 2012.08.11 11:50 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Bementünk az egyik nyitott kapun, amiről kiderült, hogy inkább a hátsó udvar, de innen is van átjárás a valódi kastély parkhoz. Szépen rendezett park, kifelé láttuk, hogy van sétáló jegy a parkhoz, de addigra túl voltunk a megtaláláson.
Üdv Mr Zerge.

kópé1993 2012.08.05 16:16 - Megtaláltam
Megvan köszi! Szatmárból hazafele útba ejtettük ezt a "ládát" is!

vzsozso 2012.07.29 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Ismét Mariannal, kettecskén.

tomko 2012.07.15 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.15
Végigcsoszogtuk a kastély emeleteit a gyerekekkel, majd séta a parkban