geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1331. Bottyán Kopjafa (GCIMSO)
Imsósi erdő fentről
Imsósi erdő fentről
Imsósi erdő fentről2
Imsósi erdő fentről2
Erre...
Erre...
Erre...
Erre...
Erre...
Erre...
A kopjafa
A kopjafa
Bottyán erődítményrendszere
Bottyán erődítményrendszere
A Duna átvágása
A Duna átvágása

Szélesség N 46° 39,562'
Hosszúság E 18° 53,597'
Magasság: 95 m
Megye/ország: Tolna
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.06.22 00:00
Megjelenés időpontja: 2006.01.25 17:20
Utolsó lényeges változás: 2017.10.16 08:34
Utolsó változás: 2017.10.19 16:56
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Hrvatska
Felhasználó: Hrvatska
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1500 m
Megtalálások száma: 305 + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


A geoláda az Imsós-erdő területén van elrejtve, nem messze a Bottyán János emlékére állított kopjafától, egy kis dombon, "érdekes" fatuskóban. Finoman vedd ki és rakd vissza.
Megközelítés Dunakömlőd, vagy Paks felől lehetséges. Talajút vezet a kopjafához. A piros kereszt turistajelzést Piros kereszt követve lehet odajutni. Autóval való parkoláshoz a kömlődi benzinkút melletti területet tudom ajánlani, majd a Madocsa-Bölcske felé menő útról kell lekanyarodni a halastavak mentén. Másik irányból a volt paksi vasúti múzeum utáni kitérőnél lehet megállni.

Ezzel a ládával két jelentős történést akarok bemutatni. Történelmi szempontból a Bottyán János erődítményrendszerét, földrajzilag pedig a Duna szabályozását Pakson.
Az Imsós-erdő területe természetvédelmi terület, vigyázzunk az erdő szépségére!

Bottyán-vár története: az 1703-ben kitört kurucfelkelés vezetője II. Rákóczi Ferenc tudta, hogy a Felvidék elfoglalása után a Dunántúl megszerzése kellett, hogy legyen a legfontosabb katonai lépés. Ehhez egy biztonságosan védhető dunai átkelőhelyet kellett kialakítania.
Az utánpótlási vonal kialakításának feltétele a császáriak kezén lévő Dunaföldvár és Simontornya várának bevétele volt. Földvárat erős császári hadsereg védte, és minden eddigi rajtaütésszerű támadás sikertelen volt. Nyilvánvalóvá vált, hogy a sikeres ostromhoz szükséges egy nagyobb létszámú, jól felszerelt sereg átkelése a Dunán. Ezért Dunakömlőd-Imsós vonalban egy hajóhidat és a védelmét szolgáló sáncrendszert kell felépíteni.
A fejedelem Bottyán Jánost bízta meg a Dunántúli hadjárat vezetésével, aki megkezdte a sáncrendszer építését.
Bottyán János császári katonaként kezdte pályafutását a török kiűzetés idejében, amik tapasztalt hadvezérré tették és több császári kitüntetésben is részesült. Ám ő mégis úgy érezte, hogy a magyar nép oldalán van a helye, és Rákóczi szolgálatába állt. Bottyán kitűnő hadvezér volt, és valamelyest értett az erődépítéshez is.
A földvári vár bevételét biztosító kömlődi átkelőhely valójában egy háromrészes erődítményrendszer volt. Az Alföld felőli hídfőt földsánccal erősítve közvetlen az imsósi oldalon a vízpartra építették. A dunántúli oldalon két sáncot építettek, egyet a folyóparton, egyet pedig a felette magasodó dombtetőn (Lussonium késő római erődjének romjaira). Az erődítményrendszernek ezt a Duna fölé magasodó részét nevezték Bottyán-várnak, a területet pedig Bottyán-hegynek.
1705-re már állt a vár és Bottyán indulhatott Dunaföldvár elfoglalására. Földvár első támadása sikertelen és a visszavonulás után még a Bottyán vár is német kézre került egy darabig, de a kurucok erőt gyűjtve elfoglalták Dunaföldvárat, és utána délnek indulva visszaszerezték Bottyán saját várát is. Elfoglalták Simontornyát is, és elsöprő győzelemmel felszabadították az egész Dunántúlt.
Amíg 1706 februárjában Bottyán János a Dráva déli végeiben fosztogató szerbeket veri le a német császári hadsereg megkísérelte visszafoglalni Fehérvárat és Buda várát, de a villámgyors hadmozdulatokhoz értő kuruc generális még időben visszafordult, és a Sió vonalánál visszaverték őket. Azok dühükben a Bottyán vár felé fordultak, és ostromolni kezdték. A várban maradt katonáság gyáván megfutamodott és magukra hagyták a környékből ide bújt főként paksi gyerekeket, nőket, öregeket. Őket a császári zsoldosok kíméletlenül leölték, és felgyújtották a várat.
A Bottyán vár katonai jelentősége itt véget ért. Sajnos nem sok minden maradt meg a mai kornak. Az erődítmény egy része a Duna-átvágás során került víz alá. A kopjafát Bottyán János emlékére állították, a legenda szerint azon a helyen volt a sátra.

Duna-átvágás története: A megye reformkori modernizáció törekvései közül kiemelkedő jelentőségű a folyószabályozások kezdeményezése és megvalósítása, melynek munkálatait Vásárhelyi Pál, és Beszédes József a kor híres építőmérnökei irányították. A XIX. századi folyamszabályozások egyaránt szolgáltak a pusztító árvizek megszüntetését, és az olcsó vízi közlekedés lehetőségének megteremtését. Paks kereskedelmi életében a folyószabályozás 1841-ben azt eredményezte, hogy a Duna hajózható ága közvetlen a város mellé került, kikötője a város szívébe, a piac mellé épült.

Földrajz: Az Imsós-erdő a Duna-Tisza közéről a kanyar átvágása után került át a Dunántúlra. A folyómeder egész addig Kömlőd mellett is haladt. Ártéri erdő alakult ki, ami a Duna magas vízállásánal meg is telt vízzel. Ennek az 1980-as évek elején épített töltés vetett véget.

Szúnyogveszély! Időszakonként komoly szúnyoginvázióra lehet számítani az erdőben. Készüljetek fel erre hosszú ruhával és riasztóval!

Ládatörténet:
2007.10.20. Ládakontroll és generál: kicseréltem a lyukas, törött ládát, feltölöttem ajándékokkal, és kicsit komolyabb rejteket "építettem" neki. A láda továbbra is kereshető.
2011.02.20. - A láda újrarejtve. Kereshető!
2014.02.16. - Ládagenerál. Kereshető!
2016. november 26. A ládát Kisdecsó játékostársunk javította. Köszönjük. [Admin (Fazék)]
2017. 10. 15. Kisdecso új helyre rejtette az eltűnt geoládát.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (208 db): környezet: 3.95 rejtés: 3.85 web: 4.46 átlag: 4.09

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


sinus90 2019.06.03 17:00 - Megtaláltam
Elsőként sűrű-sűrű elnézést kérek a rejtőtől és az utánam következő kessertársaktól. Már jó messze jártunk vissza úton, amikor legnagyobb meglepetésemre két tollat találtam a zsebemben, Elhoztam a ládából!!!!!
Az előző két láda városi ruházatban is kereshető, de ez most nem! Minden ládát megkerestünk, ezt az egyet nem akartam itt hagyni. A piros + jelzés szeretné, ha újra festené valaki, bár minden jelentős helyen látszik még. A nyárfák "hóleplet" borítottak a sárra és pocsolyára. Ezt akkor fedeztem fel, amikor jól megcsúsztam. Onnantól kezdve jobban figyeltem. A májusi eső itt igencsak eredményes volt, derékig ért néhol a növényzet. Nem túl sokak által járt ez a turista út. Végre megpillantottuk a kopjafát. Gondoltam a"dombot" hátba támadva jobb lesz, de nem az volt!
-Miközben írom ezt a logot, éreztem, a vállam csúcsán valami nem stimmel! Rögvest megnéztem, egy kullancs volt! Pedig tegnap ahogy hazajöttem levetkőztem, átpásztáztam magam, megfürödtem, víz alá merültem, majd tiszta ruhát vettem. A levetett holmit kiráztam, a cipőt is megmostam, azóta mindent kimostam... Reggel a rendelőben az asszisztenssel a hátam megnézettem, mert azt nem mindenütt tudom tükrökkel sem megnézni. Nem találtunk semmit! Na most meg egy fél gombostűfejnyi csak megszúrt. Nagyítóval is alig látható! Vaj' hol volt idáig? ----
Szóval azért szerencsésen logoltunk. Vissza ugyanazon - a már ismert - úton. Ekkor pillantottuk meg a sánc táblát, de a sánc a sűrű cserjésben rejtőzködve maradt előlünk. Időben értünk a buszmegállóba, még a kocsmába is beléptünk egy kis csoki utánpótlásra és egyebekre. Kifésültem a hajam. kiráztam a pólóm. Dunaföldváron láttam, hogy a mi buszunk volt az utolsó járat Budapestre.
Köszi a rejtést, de inkább télen menjetek és száraz időben!

-1
-2-4
-5-6
-7-8
Liberty 2019.06.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.51
Négy évvel ezelőtt már jártam a környéken, sok szép ládát felkeresve, de akkor nem volt kedvem ide egyedül elmenni. Most Sacival közösen kerestük meg a ládát. Köszönet a rejtésért.

esztelneki 2019.05.26 11:21 - Megtaláltam
Gyönyörű időben remek gyalogtúra közben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Fixis 2019.05.15 10:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Ezért megküzdöttem, azaz csúnyán megáztam.

H+W 2019.05.03 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

VaVi 2019.04.22 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dboros 2019.04.07 22:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GYEZegzug 2019.03.24 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.40
Köszi szépen, többet otthonról.

hitamas 2019.03.09 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Sok éve kerülgetem ezt a ládát ... most nem menekülhetett. Volt időm, nem volt sár, sütött a nap .... :)

Vincenzo65 2019.02.16 14:04 - Megtaláltam
Csendes kis erdőben, történelmi utalás tetszett.

Tovima 2019.02.16 14:04 - Megtaláltam
Kis emlékhely. Története érdekesebb, mint a látnivaló.

nmárti 2019.02.03 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.48
Útközben begyűjtve. képek később. Köszi a rejtést!

Fazék 2018.12.27 09:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.55
Sokszor nem-találtam már meg ezt a ládát, vagy elveszett, vagy sár volt, vagy a gyerekeknek nem volt kedve gyalogolni, de ma minden összejött. Még éppen kényelmes fagyott talajon elkerültem a sarat, a láda rendben a helyén, csak a fácánokkal ijesztgettük egymást.

IMG_3744IMG_3751
IMG_3759 
Benibubu 2018.11.11 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nonó, Beni, Meli, Norbi [Geoládák v2.2.5]

zsoboo 2018.10.21 21:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Első ládám volt és meg is hozta a kedvet a másodikhoz :)

push_key 2018.10.21 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Köszönjük a rejtést!

effacska91 2018.10.14 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Évi&Norbi [Geoládák v2.2.4]

István 82 2018.08.13 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kópé1993 2018.07.01 07:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20180701_075657IMG_20180701_075753
IMG_20180701_075954IMG_20180701_080014
IMG_20180701_080035IMG_20180701_080039
Bernáth 2018.06.30 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.03
Besétáltunk az úttól, jó volt járni egyet. Köszönjük a rejtést.

anettnori 2018.05.08 10:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megvan! [g:hu 1.5.4]

A műúttól biciklivel.
Kellemes tekerés, gyors találat. Érdemes volt kiruccanni ide.

IMG_9198 
nepster 2018.05.07 13:45 - Megtaláltam
Bringával Alapról, köszönöm.

W05-44 2018.03.31 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Anyával és Petivel. :)

Lindisti 2018.03.25 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) Az idejutás elég kalandos volt, a parkolási lehetőséghez egy pontos koordináta lehet hasznos lenne, de ezen kívül nagyon élveztük! [Geoládák v2.2.2]

BouLache 2017.12.07 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
A láda frissen cserélt állapotban! Köszi a rejtést!

Nyúl & Bandája 2017.11.11 07:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Esty 2017.10.15 15:44 - Megtaláltam
Köszi!

Kisdecso 2017.10.15 15:43 - Egyéb
2017.09.24-én Bottyán tura alkalmával gondoltam leelenörzöm a ládát de akkor nem találtam mondjuk nem volt idöm sokat keresni. Ma vissza mentünk a Családommal és több idöm volt keresni de nem találtam ahová régebben rejtetem és a környékén sem. Ezért potoltam a ládát és elrejtetem a kopja fától kb 23m-re egy "érdekes" fa tuskoban egy "kis dombon Koo-ja N46°39,562' E18°53,597'. Finoman vedd ki és rakd vissza. Csak log füzet és egy darab tollat tettem bele. Szembe állsz a kopjafával akkor balra.

aasoft 2017.08.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Köszönöm a lehetőséget. Már jártunk itt, de nem keresési célzattal. Gondoltam ma erre is sort kerítek. Biciklivel nekiindultam, hamar a helyszínre értem. Itt lőttem pár szelfit, majd elkezdtem keresgélni. A telefonom nekem távolabb jelezte a ládát, de ott nem találtam. Gondoltam a kopjafától indulva körözök míg meg nem találom. Hamar 3 fájdalmas csípést éreztem, keresgélve megláttam a kopjafán a csomó darazsat. Őszintén szólva elment a kedvem a keresgéléstől,de orvoslásként gyúrtam egy fröccsöt azonnal. Érdekes szelfizés jözben nem támadtak. A szalagon és környékén hemzsegtek. Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.
Köszönöm

Aki ezután megy figyeljen a darazsakra!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.10.09 20:47]

IMG_20170827_130643IMG_20170827_130657
IMG_20170827_131030 
hinia lux 2017.08.12 16:30 - Megtaláltam
Elsétáltunk a kopjafáig.

Kopjafa 
csehipest 2017.07.18 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ide nem tudom, hogy mi értelme volt ládát rejteni. Semmi látványos nincs se az erdőben, se a kopjafa környékén.

banyóca 2017.07.09 17:05 - Megtaláltam
Jó volt az erdei séta, szunyog csak a láda környékén zavart. Köszönöm a Rejtőnek, hogy elvezetett a láda ide!

Merida901 2017.07.09 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Másodszor jártam úgy idén, hogy a rövid nadrág miatt összecsipkedtek a szúnyogok. De jó kis séta volt.

tabletta 2017.06.17 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2017.05.21 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Gyömi 2017.05.17 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

DSC_8337 
Szabó família 2017.03.31 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Norbival közösen.

nbokan 2017.03.31 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Itt sem jártam volna, ha nincs ez a játék, kösz a rejtést.
GCTour-ra menet, Szabó famíliával közösen.

-1-2
-3-4
Ásványvadász 2017.03.24 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Kellemes séta az ébredező erdőben.

bianka421 2017.03.15 15:12 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

reznaka 2017.03.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.04
A láda körül sorban állás volt. Szerencsére mi voltunk az elsők. :-)

A ládától 20-m re véletlenül megtaláltuk a régi ládát amit valószínű vaddisznó rágott szét.
A használható tartalmat beletettük az új ládába.

Köszönjük a rejtést!

Pogánypeti 2017.03.09 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi ládavadászatom 4. találata az ötből... :)
A GCSZTI láda felkutatása után sétáltam ki a sáncokhoz, ill. kopjafához. A délelőtti esőzések következtében a hídon túl dagonyává vált a piros keresztes út, ezért inkább a patak melletti füves úton mentem tovább D-i irányban, majd később fordultam K-i irányba, a láda felé. A ládát könnyen megtaláltam, köszönhetően a pontos koo-knak. Logolás és visszarejtés után visszasétáltam a faluba, és mire visszaértem, a nap is kisütött végre... :)
A nap során készült képek itt nézhetőek meg.
Köszi a rejtést!

fa-peti 2017.03.05 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2017.03.05 14:44 - Megtaláltam
Fa-Petivel elkövetve :-) A ládát pótoltuk egyesületi cseredobozzal.
[g:hu 1.5.3] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2016.12.31 16:30 - Megtaláltam
Mai utolsó ládánk lett volna, de nem találtuk meg. Igaz, hogy már félig sötétben kerestük, de ketten fél óra alatt sem leltük meg. Persze lehet, hogy a sötétség volt az oka. A rejtőnek elküldtem a tracket, amely igazolja, hogy ott jártunk. Kérem, ennek alapján fogadja el megtalálásnak ottjártunkat.

[Jóváhagyta: Hrvatska, 2017.01.04 20:39]

Köszönöm. :)

Kisdecso 2016.11.26 11:30 - Egyéb
A ládát kicseréltük egy 17x12x7cm-es konyhai dobozra és a N46°39,567' E18°53,582' Koo-ra helyeztük. Új füzetet kapott a jelszó remélem az amit beleirtunk,üdvözlő lap nem volt nálam azt valaki tegyen bele,ha esetleg elöbb megy a ládához mint én. A logbook katasztofális állapotban volt.

20161126_09400320161126_094009
20161126_094041 
urbanj 2016.11.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.24
Jó sáros úton volt csak megközelíthető a kopjafa. Sajnos a környezet nagyon elhanyagolt, több gondoskodást megérdemelne szerintem a hely. A láda nem igazán jó állapotú, a teteje törött, a füzet olyan vizes volt, hogy nem lehetett beleírni.

pliptai 2016.08.24 08:20 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

DSC04279DSC04282
DSC04284DSC04285
anettx 2016.08.20 12:00 - Megtaláltam
TFTC!
Irány Paks ládagyűjtögetés ha2 társaságában csoda-klassz és ismeretlen helyeken, izzasztó nyári kánikulában.

ha2 2016.08.20 12:00 - Megtaláltam
Éppen déli harangszóra logoltunk. A kopjafa és környéke megérdemelné a karbantartást, most elhanyagolt az állapota. Igazi nyári hőségben tettük meg az utat.

030032
033034
TanEra 2016.08.12 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam!

becko 2016.06.03 12:15 - Megtaláltam
Három napos geomaraton 13/54.
Első nap Dunaújvárostól Szekszárdig.
Egy sétát megért.

eazs 2016.06.02 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Kösz

TS 2016.05.13 12:55 - Megtaláltam
Évekkel ezelőtt már felkerestem a másik Bottyán ládát. (GCBDFS) Most ehhez a ládához sétáltam ki. Az előző napi esők egy kicsit sárossá tették az út elejét, de a rejtekhez közeledve egyre járhatóbb lett az út. Viszont méteresre nőtt a fű a kis tisztáson ahol a kopjafa és a rejtés is van. Visszaérve az autóhoz, mellyel a vasúti átjáró előtt parkoltam, már láttam következő úti célomat (GCSZTI)

Párduc50 2016.03.06 12:35 - Megtaláltam
Sártenger-úton át! Köszi!

jdltrio 2016.01.29 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük

péplusz67 2015.11.11 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

radír89 2015.11.11 00:00 - Megtaláltam
megvan, köszi! :)

maartinagy 2015.10.25 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2015.10.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megtaláltam.

v.zoli74 2015.09.23 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.

alucifer 2015.09.13 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.12
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


kobcikrajci 2015.09.12 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.45
Nagydorogról Cecére Paks körülbicajozásával. Eső után némi sárakadályon át kellett küzdeni magamat, de a rejtek felé közelítve javult az út minősége. Inkább a története miatt érdekes hely, különösebb látnivalóval ma már kevésbé szolgál. A ládát nedvesen találtam.

dendeocse 2015.08.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megvan.

kutyaapu 2015.08.07 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Bali László 2015.04.25 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

fodorbence88 2015.02.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.00 súly: 1.00
Jó volt.

Fillér Team 2015.02.01 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.40
Köszi!

gege68 2015.01.02 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam én kis feleségemmel. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCIMSO_2015012153305.jpg 
tgb 2014.09.28 15:42 - Egyéb
Megint itt jártam, barátokkal. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

palcika84 2014.09.28 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2014.09.24 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.16
8:28
Tolna megyei ládaszedegető túra első találata. A hosszú betegeskedés után feléledt láda kellemes helyre hívott.
Kár, hogy az új doboz sem vízálló. :-( Jó lenne az oldal tetejére a ma elvárt wap részt és TB-re vonatkozó mondatot, ikont betenni. Különben nagyon érdekes, jó a ládaoldal. Ksözönöm az új ismereteket.

paul 2014.09.06 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.16
Köszönöm a rejtést.

OsiOsi 2014.08.24 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

agyorgy 2014.08.16 12:43 - Megtaláltam
Meglett:) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sztyopa13 a páratlan páros 2014.08.14 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Siklósra mentünk.Útközben gyűjtögettük az útba eső ládákat.

MervayB 2014.08.10 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönöm a rejtést!

yano6ard 2014.08.01 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

SirLes 2014.06.21 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.36
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Feleségemmel Mohácsra tartva kerestük fel a ládát. Már sokszor elmentem mellette, de most nem rohantunk.

 
Balasiko 2014.05.02 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCIMSO_2014052102500.jpg 
Géza1 2014.05.02 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm,élmény volt:)

viktory3 2014.04.13 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. V [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2014.03.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi.

Kisdecso 2014.01.04 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tisztisz és Csabi 2013.12.26 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszi!

Access Denied 2013.12.14 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.07
A XI. DDRKT teljesítése után, ebéd helyett gyors pontvadászat zajlott a környéken.

A Lussoriumnál még tűnődtem, hogy ezt a rejtést is megkeressem, de aztán az időmbe belefért, így nekivágtam. A sáros úton csúszkálva a remek leírást olvasva hamar elértem a kopjafát. Sajnos a rejteket adó doboz törött, tartalma ázott, vizes és jelen pillanatban fagyott is volt. Igencsak ráférne egy karbantartás.

Kösz a rejtést és a remek tájékoztatást az okáról!

harzol 2013.10.31 16:04 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.07

Most szúnyog nincs. Kellemes körülmények között kereshető a láda. Megérett a cserére, de a jelszó könnyne leolvasható.VKBITANG 2013.10.26 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

miky 2013.10.26 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Papi13 2013.10.23 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Köszi a rejtést. A láda ismét tele van vízzel (kiöntöttem).

Skalp 2013.09.29 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.08
Szerencsére kint hagytuk a motorokat az erdőszélen, a mogyorókrémen még gyalog is nehézkes volt bemenni. A hely nem volt ránk nagy hatással.

Pg6609 2013.08.14 11:52 - Megtaláltam
A láda tele vízzel, a tartalma teljesen elázva.

picuresnagyur 2013.07.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
köszi

Q 2013.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.20
Szép helyen van, de rengeteg szúnyog volt. A rejtés és az emlékmű környéke elhanyagolt.

Kicsicsapat 2013.06.30 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.93
Megtaláltuk!

Nervas 2013.06.30 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.63
Köszönet a rejtésért.

Szinta 2013.05.13 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Hepur 2013.05.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.65
A logbookból facsarni lehet a vizet, így beleírni nem tudtunk. A láda törött, alapos felújításra szorul.

CacheFinder 2013.05.10 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.87
Pécsre menet tettünk kitérőt a ládához. Jó kis séta volt, sajnos meglehetősen sáros úton. Egész úton hessegettük magunkról a vérszomjas szúnyogokat kevés sikerrel. A láda környéki dzsindzsában egész csapatokban támadtak ránk. A rejtés nem igazán tetszett, a vödör teteje meg van ragasztva, de ennek ellenére a tartalma vizes volt.
Köszönjük a lehetőséget!

a-beatrix 2013.04.20 16:35 - Megtaláltam
Lussonium után még egy kis séta az erdőben. Annyira elmerültem a saját gondolataimban, hogy kicsit túlmentem a kopjafán :-(
A ládában magasan állt a víz, a logbook is csöpögött. Bár a láda fedele szigetelőszalaggal javított, sajnos mégis beázott, sürgősen cserére szorul.
Visszafelé a pataknál Gyuri békát fotózott, s közben egy teknős is felbukkant a vízből.
Köszönjük.

 
tgb 2013.03.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megvan!

batla44 2013.03.10 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.11
A mai nap második ládája. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Tieborg team 2013.03.09 09:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.79
Megtaláltam. Köszi a lehetőséget. Tibi [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

GCIMSO_2013039092114.jpgGCIMSO_2013039092342.jpg
GCIMSO_2013039093943.jpg 
Fekete Zoltán 2013.01.05 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

geforg 2012.12.26 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.27
Eső közepette kerestük meg.Izgalmas volt!!!!Köszönjük a rejtést!!!Geforg és családja

Pilis50 2012.12.20 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Sáros út, csendes erdő - történelmi múlt.
Köszönöm.

Attilacska 2012.11.27 12:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Tárnai Szabi 2012.10.06 13:00 - Megtaláltam
Apával Kajak versenyre menet megkerestük.
Köszi a rejtést!

ttiti 2012.10.06 13:00 - Megtaláltam
Gyerekeim Kajak versenyére menet megkerestük.
Köszi a rejtést!

május 15. 2012.08.21 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.00
Megtaláltuk! Nem is gondoltuk, hogy errefelé is vannak ilyen jó kis helyek! Sokszor jártunk erre, de még senki nem beszélt róla.
Jó volt a rejtés, könnyen megtaláltuk, pedig "láthatatlan".

Kozák 2012.08.15 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.74
Megvan

gyusz_58 2012.07.28 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.93
Drive in találással.
Köszönjük a rejtést

segoy 2012.07.20 10:50 - Megtaláltam
!

Dévidzon 2012.07.18 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Hazai pálya :) Többször jártam már erre, de eddig GPS nélkül. Most begyűjtöttem. A mai napi 4-ből az első. Terepcuccban voltam, ez a nyuszi meg szépen odaügetett hozzam 3 méterre. Csak eszmélt, hogy gond van amikor megmozdultam :)

Jevica és Gyuszi 2012.07.14 19:24 - Megtaláltam
később

H.B. 2012.07.14 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Kerékpáros találat Audrey-val.:)

Kopjafa 
szunyog81 2012.06.29 00:00 - Megtaláltam
kalocsai kirándulás 3.napja 4/2

N.Zs. 2012.06.17 17:00 - Megtaláltam
.

geokincs 2012.06.10 00:00 - Megtaláltam
1/6....!!!!!!!!!!:)

popperpeti 2012.06.03 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.66
A doboz teteje teljesen törött, sajna kicserélni nem tudtuk, fejjel lefelé tettük vissza meggátolva a további beázást.

plecs 2012.05.12 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.57
Hát valóban közel a kopjafához, s az úttól sincs túl messze!

BubaGC 2012.05.12 12:05 - Megtaláltam
:-)

turazo007 2012.05.11 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!!!!!:-) [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Kata&Sanyi 2012.04.30 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!(A láda teteje törött).Köszi a rejtést.

molka 2012.04.29 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Útközben Szekszárd felé. Nyáron biztos szúnyogosabb lesz, bár a nagy meleg örömére már most is jelen voltak! A hely elég jellegtelen, de a történet tetszett! Köszi!

Szöszke15 2012.04.11 18:20 - Megtaláltam
Megvan!

baranyaifiú 2012.04.11 18:20 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.04.11 18:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

Zergi 2012.03.29 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.26
Fogtam!
Elég nagy beleérző képesség és fantázia kell, hogy valamit sejtsünk a körülöttünk levő dolgokból:(

deleted_user 2012.03.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Először tavaly tavasszal jártunk erre, de akkor valamiért nem kerestük meg a dobozt. Ma egy kis séta után hamar megtaláltuk. A vissza úton találkoztunk egy gyávának kicsit sem nevezhető nyúllal és kullancsokkal is, sajnos. Köszönjük!

Azazello 2012.03.15 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Ünnepi kóborlás negyedik ládája. [g:hu 1.3.29]

Balear 2012.03.10 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.97
Szép majdnem tavaszi séta párban :) Sokadik próbálkozásra végre ez is sikerült :) Köszönjük a rejtést,

Niki és Csabi

atipapa 2012.03.10 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

GCIMSO_20120310131701.jpgGCIMSO_20120310131705.jpg
GCIMSO_20120310131710.jpg 
Lia és Sanci 2012.03.04 00:00 - Megtaláltam
Szép kis séta volt a jó időben.

Tcm 2012.01.12 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.95
Meglett könnyen, mert virított a láda a téli szürkeségben :). Köszönöm a rejtést!

 
FILA71 és Dávid 2011.11.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönjük szépen!

csg69 2011.11.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.11
Megvan :)

fcsaba 2011.10.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Közös kirándulás Haelékkel.
A nap záró találata. A korai sötétedés miatt kérdéses volt, hogy egyáltalán elinduljunk-e, de végül az indulás mellett döntöttünk, és szerintem nem bántuk meg.
Köszönjük a rejtést!

egosonic 2011.10.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 1 átlag: 2.33 súly: 2.63
Megvan!

fanotic 2011.08.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.30
A szúnyogok szerencsére nem támadtak meg, de a bokáig érő porral sajna nemigen tudtunk mit kezdeni...
Mindenesetre az erdőnek vannak varázslatosan szép részei, érdekes séta volt.
Mi a benzinkúttól indultunk, gyalogosan a P+ úton...
A kopjafát erősen körbevette a növényzet, a rejtés meg aztán ágas is bogas is.... de jó helyen van - kell hozzá egy kis lelkesedés :)

koszog 2011.08.14 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.56
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Mercenary 2011.08.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.87
Kellemes séta az erdőben a megadott jelzésen.

ngy001 2011.05.10 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.77
Az álcából ki volt túrva!
Visszarejtettük!

bobe524 2011.05.10 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.78
Megtaláltuk! Köszi a rejtést! Böbe

akassa 2011.04.16 18:15 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a ladát Peroval, valszeg eltűnt. A Pero által feltöltött képek alapján szeretnénk jóváhagyást.
Köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.05.20 05:49]

pero 2011.04.16 18:15 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a ládát Akassaval, valszeg eltűnt.
A képek alapján szeretnénk jóváhagyást.
köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.05.20 05:49]

 
Hocsa 2011.03.13 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Tavaszkezdő ládázás, 11/1. Gyönyörű időben nagyon kellemes séta volt a ládáig, bár az elején még elég saras volt az út. Érdekes hely, köszönöm a rejtést!

Péter60 2011.02.26 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.35
Megvan az utolsó Tolna megyei ládám is:). Jó kis sárdagasztó séta egy olyan helyre, ahová amúgy még véletlenül sem téved az ember. Szóval jó a rejtésötlet, és kifejezetten tetszik a weblap is.
Viszont a rejtő hozzáállása a láda gyógyításhoz annál elkeserítőbb. Közel egy év kellett neki, hogy végre - moderátori nyomásra - pótolja a ládát. Nekem most kereséssel együtt, mély talajon nem tartott egy óráig sem az oda-vissza séta. Aki egy év alatt nem bír ennyi időt szánni a hobbijára, annak nem biztos hogy ezzel kellene foglalkozni.
Aztán a logbejegyzés, hogy lehet ládakeresés nélkül is sétálni az erdőben...
Mintha nem a GEOCACHING honlapon lennénk!!! Itt azzal érvelni, hogy nem kell láda, azért elég nevetséges. Lehet hogy meglepődsz tisztelt rejtő, de ezt a honlapot azok keresik fel, akik szeretnének ládát találni. Persze lehet anélkül is túrázni, de akkor az nem geocaching, ez kb. olyan mintha egy bringás honlapon arról értekeznél, hogy minek a kerékpár, amikor lehet gyalogolni vagy motorozni is.

Hrvatska 2011.02.20 00:00 - Egyéb
A láda újrarejtve. Kereshető!

Hrvatska 2011.02.09 00:00 - Egyéb
Moderátorokkal egyeztettem, hamarosan újrarejtem a ládát.

Sajnálom azokat akik a láda betegsége miatt nem keresik fel a helyszínt és akiknek csak annyit jelent a geocaching, hogy műanyag dobozokat keresnek. A megtalálása nélkül is érdemes egy sétára az erdő. Aki annyira a pontra hajt annak elfogadom megtalálásra fotók alapján is.

Hrvatska 2010.03.15 00:00 - Egyéb
Valami ládaeltűntető vírus kezdte enni a pontjaimat... :(
Sajnos ezt a rejtekemet is ideiglenesen betegre kell állítanom. :(

Atmosz&Zozmosz 2010.03.14 17:00 - Megtaláltam
Sajnos a láda elveszett... Már a megközelítés sem volt egyszerű, dél felől közelítettünk, a gát alatt, majd balra a P+ turistaúton. Na innen jöttek aztán a nehézségek. Az emlékműig gyakorlatilag merő egy sár volt az út, utána pedig néhol karvastagságú letört, vagy félig letört faágak, gallyak mindenütt. Nagyjából N46° 39.552' E18° 53.520'-ig járható valamennyire az út, utána viszont a P+ gyakorlatilag nincs is tovább, teljesen eltűnik. A fenti ponttól délnek indultunk a picivel jobb úton, majd aztán egy, a Tuhu-n nem is jelzett gyalogösvényen, kerülve igyekeztünk közelíteni. A végén aztán valahogy csak kilyukadtunk a kopjafához, de már nem tudom, hogyan :-) Útközben még el is sütöttem azt a poént, hogy ennyi akadály leküzdése után csak az hiányzik, hogy ne legyen meg a láda... S sajnos bejött. A láda nem volt a helyén. A Csix pontosan odavezetett, meg is volt a kis máglyarakás helye, csak üresen, láda sehol. A környéken szétszórva találtunk kék zacsidarabokat, lehet az egykori láda részei lehettek... Viszont vaddisznótúrásból volt egy rakat, a rejteket adó fa körül is...
Kérjük szépen a találat elfogadását, megközdöttünk érte :-) A ládát pedig jó lenne pótolni, csak kicsit odébb. Köszönjük!

[Jóváhagyta: Hrvatska, 2010.03.15 10:46]

Koo-kA kopjafa
benist 2010.01.17 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.00
Megküzdöttem a "látványosságokért". A halászcsárda parkolójából rajtolva az első akadály mindjárt egy keresztben folyó patak volt, csak a távoli gyaloghídon tudtam leküzdeni. A P+ ládához vezető része kemény bozótharc, a tuhu szerint nehezen járható, szerintem járhatatlan. Sáncot sikerült elég sokat látni, bár ezek nem nyűgöznek le igazán. Visszafelé sikerült egy ideiglenes patakátkelést találni és ezzel lényegesen rövidíteni az utat.

Marvin 2009.12.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Jót sétáltam a kezdődő hóesésben. Köszi!

Welsh 2009.12.06 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.58
Oda fele próbáltam off-rad rövidíteni; végül is nem estem bele a patakba... visszafelé azért inkább a jelzett úton mentem.

Bóta család 2009.11.14 10:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Megtaláltam!

 
szaboist 2009.10.21 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
700 km, 4 nap, 32 láda Tolnában. Elsőnap 3/8 láda:
Érdemes összekötni a GCPAKS ládával, főleg, ha a Dunakömlődi csárda előtt sikerül parkolni. A földút CSAK terepjárónak ajánlott az első 300 m-en! Gyalogosan 50 perc alatt kényelmesen megjárható, kb. 1,5 km. Tetszett a csendes erdei séta, sok-sok vaddisznótúrást is láttunk az úton.
Ok [wapon beküldött szöveg]

 
dilivio 2009.10.18 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.70
Megtaláltuk, a család és én. :) Márkó, Andris, Tünde, és anyu

Cerberus 2009.10.18 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megtaláltuk! Egyes szakaszokon jó kis sarat kellett leküzdenünk, de sikeresen vettük az akadályt, viszonylag tiszták is maradtunk. Takaros kis erdőt ismertünk meg, nagyjából ennyi az egész. Köszi.

Pomisa 2009.09.27 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
A kopjafa környéke gazos,a láda könnyen meglett.

Istyu 2009.08.12 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.83
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

Jó kis erőpróba ez a rejtés autónak, embernek egyaránt. De legalább az egy szem kopjafán kívül nincs is igazán látnivaló. Van viszont szúnyog. Nem kevés, ámde annál vérengzőbb fajta. Minden bizonnyal sikerült megdöntenem minden idők legrövidebb logolásának egyéni csúcsát.

Szúnyogmentes időszakban még akár élvezhető is lehet.

 
AntalZé 2009.07.19 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Kicsit nehéz odajutni autóval, de meglett. :)

@david 2009.07.07 20:00 - Megtaláltam
.

Mackka 2009.06.28 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.83
Tolnai várak hétvégéje.
Itt fejeztük be a jelvényszerző akciót. Gyorsan sétálva jutottunk el a kopjafához, táncolva a szúnyogok miatt. A láda csak le volt téve a fa alá, igyekeztem jobban visszarejteni, de a szúnyoghadak nem sok lehetőséget hagytak. A kocsihoz visszafelé futottunk. Haushinka és Lumx több őzikét láttak szökdécselve.
Lussoniumban aztán kipihentük magunkat :)
Mackka & Péter & Haushinka & Lumx

MeSa 2009.06.13 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
OK!

diego 2009.06.01 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.50 súly: 3.28
CC= Car Caching 14/6 láttunk teknőst közelről. sőt visszafelé mcfreeze látott egy őzet is átfutni előttünk. Mi lasipetivel nem láttuk, mert a pda-an és a túra gps-en nem volt rajta mi meg azt néztük. mcfreeze pedig az utat nézte:))

mcfreeze 2009.06.01 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.66
Mi egészen a kopjafáig mentünk kocsival, sofőrként kissé leizzadva :-) Útközben még egy teknőssel is sikerült találkoznunk, sőt visszafelé még szarvas is akadt az utunkba (erről nem sikerült képet lekapnom). Sajnos a kopjafa alig látszódik ki a hatalmas fűből... ja igen, és sok-sok szúnyog is volt! ;-)

lasipeti 2009.06.01 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.08
Nagyon rossz úton mentünk be kocsival, útközben láttunk egy teknőst is, épp az úton kelt át.

 
Szabó Család 2009.05.31 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Kellemes erdei séta, rengeteg pillangóval. Köszönjük.

Viczi 2009.05.30 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
A GCPAKS ládától gyalog jöttünk ide. Kicsit siettünk, mert féltünk az esőtől, de szerencsére nem áztunk meg. A réten egy őzet láttunk, aki beszaladt az erdőbe. Dórival

napvirág 2009.05.22 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.91
A csárdánál parkoltunk, onnan kb. 1200 méterre volt a rejtés. Végig sétáltunk a községen - követve a piros kereszt jelzést - majd a madocsai leágazásnál átrohantunk a főúton. Itt, az első jobb leágazásra térve földúton vitt tovább az utunk. Számunkra nem bizonyult elégséges védelemnek a hosszú ujjú -és szárú öltözet, támadtak a szúnyogok, nagyon is. Ez, nagy mértékben rontotta a hely élvezeti értékét. A láda környékén volt a legintenzívebb a támadás, így nem vesződtünk az adminisztrációval, csak gyorsan leolvastuk a jelszót és igyekeztünk minél hamarabb elhagyni az erdős területet.

Maratonos Maci 2009.05.22 11:46 - Megtaláltam
.

fuzbal 2009.05.05 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.31
[wapon beküldött szöveg]
Képen őz a kopjafa mellett.

 
Csuek 2009.04.12 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Érdekes volt megtudni ezeket történeteket. A logbook hamarosan betelik.

Tototo 2009.04.12 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.95
Köszönjük!

 
Macusa 2009.04.06 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
A hétvégi kiruccanás után "hazafelé" útbaejtettük!

Vicky-Misi-Jázmin 2009.03.21 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Hűvös tavaszi időben, a szokásos ibolyarengeteg között kutyasétáltatás ürügyén megkerestük és találtuk.

Somahaver 2009.02.14 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
+VAN!! Köszi!!

levender 2009.01.18 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.99
Megtaláltam!

sheriff 2008.12.31 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Budapestről jöttünk ide Paksra szilveszterezni. Tegnap már kerestünk ládikákat és még a buli előtt gondoltuk megkeressük a többit is. BÚÉK.

jpal 2008.11.29 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Paksi üzembe helyezésre mentem ezen az esős szombaton, és gondoltam, hogy letudom a két dunakömlődi ládát, ezt, meg a Lussoniumot. Mákom volt, mert, az eső pont elállt, viszont a dagonya sajnos megmaradt, én meg utcai cipőben voltam.
A kopjafa jó állapotban, koszorúkkal ékesítve áll, a láda egy vaddisznók által túrkálás céljából frekventált területen található tőle kb. 10 méterre.
Geocaching nélkül biztosan nem jöttem volna ide, ezért köszönet a rejtőnek.

Dagonya
EmericuS 2008.11.10 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
OK. Marcsi, EmericuS.

Jani70 2008.11.06 09:52 - Megtaláltam
Tolna megye Pepe1948-al és Feri60-al 1. állomása.

feri60 2008.11.06 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Drájvin ;)

 
Pepe 2008.11.06 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.67
Egésznapos ládázás Feri60-nal és Jani70-nel, 1. állomás. Érdekes a leírás, ámde a hely ebből semmit nem ad vissza. Egy kopjafa egy erdő közepén.

tiktak 2008.11.02 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Szép környezet, jó rejtés, igen pontos koordináták, köszi!

 
Cicamancs 2008.10.25 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést!

Famágus 2008.10.25 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Röstelljük, de a korai sötétedés miatt, teljesen autós megtalálás lett.. pedig kellemes séta lett volna ez az erdei út.. könnyen meglett..
Mai negyedik, utolsó találatunk, Oldfoxxal és Sirellel..
köszike!!!
.. még mindig van szúnyog!! mi lehet itt nyáron?!

 
oldfox 2008.10.25 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
....bővebben Famágustól.

D.Tóth 2008.10.15 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
Kora reggeli második találat . A sánc maradványokbol nemsokminden látszik. Egy kicsit agodtam, mert valahol a környéken vadásztak és mégtalálkoztam özekkel is. Nehogy vadnak nézenek. De nemvolt semigond.

carmin 2008.10.05 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.60
A Mecsekbe mentünk ma túrázni és beiktattuk reggel ezt a ládát is.

Attibati 2008.09.25 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.07
Paks környéki kerekezés 108 lm

Bezol 2008.09.20 13:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.98
Bados találat! Jó sokat sétáltunk, jó volt. Találkoztunk 2 jóbaráttal is! :)

Bad és Bezol

 
bgecco 2008.09.19 14:00 - Megtaláltam
(468+12) Jól el van dugva, de nem rossz hely.
Levadászva az "asszony elutazott hétvégére" c. 65 ládás szabadidőprogramom keretében. Két és fél nap alatt őrült módon bejártam Tolnát-Baranyát. Megismerkedtem nagyon sok szép hellyel, várakkal, forrásokkal, hegyekkel, temlomokkal, tanösvényekkel, ártéri erdőkkel, városokkal, stb... Nagyon nagyon köszönöm minden rejtőnek, aki hozzájuttatott eme élményekhez.

Ruttkay 2008.08.28 17:30 - Megtaláltam
Felejthetetllen eme rejtek remek ;} [wapon beküldött szöveg]

Hampi 2008.08.18 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
A Vasúti Múzeumtól indultam. Nagyon tetszett az erdő és a szúnyogok is jóllaktak az előttem járó kesserekkel, így nem rombolták az élményt. A TUHU az utolsó 100 méterre azt írta, hogy nehezen járható Piros kereszt . Gondoltam kicsit magas az aljnövényzet. Tévedtem. Kezdődött azzal, hogy alig találtam meg az utat mászkáltam föl és alá. A jel gyengélkedése még borzolta az idegeimet, de rá kellett jönnöm, hogy a be kell vetődnöm bokrosba. Szúrt vágott, de átértem. A láda könnyen meglett. Jó kis séta volt. A területen komoly vadászat folyik. Egész közelinek hallottam a lövéseket. Szegény Guba szerintem kezdte azt hinni, hogy megzizzent a gazdi, mert állandóan reguláztam, hogy ne menjen 5 méternél távolabb tőlem.

Ane 2008.08.17 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Északról vadászlesig mentünk kocsival, onnan nyugis séta az erdőben. Mi nem tapasztaltunk különösebb szúnyoginváziót, igaz, be is fújtuk magunkat riasztóval.

Tepiszellem 2008.07.30 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.41
Hej szúnyogok szúnyogok...
A véremet szívtátok szívtátok...

 
[Vic] 2008.07.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.30
A szúnyoginváziót komolyan kell venni!!!

Ata72 2008.07.05 06:40 - Megtaláltam
Visszaolvastam indulás előtt a logokat, de akkor még mosolyogva legyintettem a szúnyogos megjegyzésekre... :-)
Én még ennyi vérszívót egykupacban nem láttam/ nem éreztem!
Már Pécs után jártunk, de még mindig csapkodtuk őket.

:)

tótheszter 2008.07.01 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.30
Nem szép dolog az embert ebbe a szúnyog erdőbe beküldeni........:)
Autós cache volt, a logolás is a kocsiban történt.
Ezt a helyszínt vagy kora tavasszal vagy késő ősszel, tél elején - még a hó előtt érdemes felkeresni, az említett visszatartó tényezők miatt.
Kivettem apám kérésére a Jagermeister lezáró kupakot (Hasznos dolog az lányom felkiáltással:)) és beraktam egy hímzett katicát...

Kopjafa
FIATalok 2008.06.29 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Jó hosszú séta 3.000.000 szúnyogot számoltunk,utána meguntuk de azért meglett.Nagyon gyorsan kellett logolnunk,mert percenként 2liter vért szivtak a szúnyogok.
Marcsi & Gergely és Timi
A szúnyogoktól nem kell félni,mindegyik csak 1szer csíp.

Logolunk
Csizmások 2008.06.29 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Nagyon tetszett, főleg a szúnyogok támadása.

TreffB 2008.06.22 20:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.30
A ládaoldal alapján többet reméltem...

Paleo.team 2008.06.22 19:20 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

james 2008.05.10 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

zoll 2008.04.27 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.04
Kellemes vasárnapi séta, egy csipetnyi rokonsággal és egy vendéggyerkőccel körítve. Köszönjük.

Zoli, Andi, Kristóf, Nói, Gab, Levente

 
dbalazs123 2008.04.13 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést!
Bálint és Balázs

povyagi 2008.04.05 08:34 - Megtaláltam
Mathauval

Mathau 2008.04.05 08:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.87
Délvidéki várak jegyében 2.

100-m-re tudtuk megközelíteni autóval, útközben láttunk fácánokat. Kellemes kis erdőben van, bár, túl sokat nem mutatott a láda. A rejtés elég gagyi.

 
MikiCache 2008.03.29 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 3.92
A DDRKT és a GC2000 kesser találkozók alkalmából.
Látnivaló itt az égadta világon semmi sincs, de legalább sétáltunk egyet.
Miki és Anikó

pistikata 2008.03.29 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Mivel sikerult ma reggel elaludni, s igy keson indulnicsak GC2000-hez, minden mindegy alapon sorravettuk az utba ejtheto ladakat. Ez volt az elso.
Erdekes, kosz a tortenetet is! Sok vadat hallottunk, nyomot lattunk utkozben, de latni csak nyulat es par patkanyt sikerult :-)
Es most latom csak: mi voltunk a lada 100. megtalaloi!
:-))

fkmaster 2008.03.22 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Szakadó esőben/hóban próbára tette a kisautómat az út, de inkább azzal dagasztottam a sarat, mint gyalog.
Mai első ládám lett a jubileumi 750:)

Old Fairy 2008.03.21 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
:-) [wapon beküldött szöveg]
Köszönöm a rejtést, örülök, hogy a rejtő "idecsalt" :-)
Sokat azért nem kellett gyalogolni, de nem baj.

Pepe Zizi Zozó 2008.03.16 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
[wapon beküldött szöveg]
Szégyen gyalázat, de végig autós találat lett belőle. Nem is akármilyen: Paks felől, a Duna gátja mellett hatoltunk be, és végignyomultunk az erdőn. Érintettük a kopjafát, a sáncokat és végül Kömlődön a horgásztó mellett lyukadtunk ki. Közben még lőttek is ránk a labancok (ez mondjuk elég gáz volt).

Nagyon profi leírás. Alig van itt látnivaló, a leírás mégis végig érdekfeszítő történelmi barangolást csinált belőle. Gratula.

Kopjafalevelek
feher.csongor 2008.03.16 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagyon jó helyen van elrejtve, jó, hogy nem kell túl mélyre menni a fák közé. Szép volt az idő is, csak ijesztő lövés hangokat hallottunk.

SuperGeo 2008.03.15 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.84
Mai első ládánk.
A sár miatt nem tudtunk kocsival közel menni, így maradt egy másfél kilóméteres - másfél órás - kellemes séta.
Utunkon ibolyák és puskalövések kísértek. Láttunk pompás nünükét is!
Elvittük SylverRat + Bogee egyedi ajándékát, köszi!
Köszönjük a rejtést!

SylverRat + Bogee 2008.02.24 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.72
Majdnem a vadlesig kocsival, onnan kényelmes séta. Csak száraz időben javasolt bemenni autóval. Még elég kopár minden, néhol azonban előbújtak már az ibolyák. A plüss cica helyett beköltözött az első új egyedi geoajándékunk. Instrukciók a logbookban, limitált széria! :-)

Logolunk
 
Bütyök+Zulu 2008.02.24 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Nagy kirándulást tettünk vasárnap, vadásztuk a napsugarat, kihasználva a tavaszi időt, és azt hogy lábon voltam még, (most itt logolok a kórházban, szétvagdosták a bal lábam).
Ubul nem rajongott a földútért, ezért pihenni hagytuk félúton. Pont annyi időt sétáltunk, míg megettük a Mama finom virslis kelt kiflijét ebédre. A sánc megkeresésétől visszariasztott a tüskés dzsindzsa. A ládában talált békat hiába csókoltam, nem lett belőle királyfi, még fehér ló sem. Visszafelé SylverRat a vadaknak kirakott sót irigyelte meg. Pedig aljasság szerintünk úgy kirakni, hogy a vadászles vele szemben van. Én a vadaknak szurkolok.

 
MaciMac 2008.02.24 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Ártéri-erdei séta. Szép, napos időben, útközben ebédelve. Mi kell még?

Patikus 2008.02.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.55
Száraz időben megközelíthető végig a láda, de most nagy sár néha még a gyaloglást is megnehezítette. Történelmileg biztosan érdekes hely, egyébként egy ártéri erdei séta.

 
stadi 2008.01.20 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Hibátlan! Köszönjük!

 
Puszkany 2007.12.20 09:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.83
A halászcsárda előtti parkolóból indultam és végig sétáltam a Piros kereszt jelzésen. A ládát szabadon találtam, gondolom a kíváncsi őz vagy vaddisznó magáénak érezte a feladatot, hogy felfedje a rejteket. Visszafelé helyi illetőségű "erdésszel" találkoztam, egyből hárommal is, akik kisplatós teherkocsival érkeztek és intezíven érdeklődtek, hogy mijáratban vagyok. Egy kis eszmecsere után "Kellemes Ünnepeket" kívántunk egymásnak és a távolból még hallottam, amint megkezdik a tűzifának való kivágását a láncossal... Csak idő kérdése és eljutnak a ládáig a "hivatásos fatolvajok".

 
Törölt 2007.11.04 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Békéscsabai telelés után szombat este lementünk Paksra párom, Abacus szüleihez. Másnap este, hazafelé menet begyűjtöttünk 1-2 környékbeli ládát.

5/2.

ikrieger 2007.10.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.13
Erikával és Macikupaccal AKT-ra menet.

macikupac 2007.10.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Az Alföldi Kék Túra Szekszárd-Baja szakaszán 5.

Egy hatalmas tócsa miatt nem lett full drive-in. Így oda-vissza 300 métert sétáltunk a ládáért. A tujasor hangulatos, a kopjafa szép kivitelű. Elég egyedi a felirat elhelyezése. Nyugis környék. Kár, hogy a sánc itteni szakasza rendkívüli módon bozótos. A láda könnyen adta magát. A tartalmat kicsit moderáltuk. Macó jött velem.

A tujasoron
 
lelcache 2007.10.22 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.88
Paks környéki kiscsoportos baráti ládázás ötödik állomása. Sajnos egész nap esős, pocsék időnk volt. Itt is szépen csepergett a csapadék a fejünkre. Az esőben a huplis földút nem volt valami bizalomgerjesztő, de azért nekivágtunk a nem túl magas építésű Astrával. Először a rozogának tűnő fahíd késztetett megállásra és elgondolkodásra. Már a szemem előtt le is játszódott a hatásvadász filmekből jól ismert jelenet, mikor is az árhaladó jármű alatt szépen kezd darabokra hullani az átkelő. Utastársaimat gyorsan ki is szállítottam egy, a hídon elvégzendő szemrevételezési, szerkezeti és statikai vizsgálat elvégzése céljából. Miután alaposan próbára tették az építményt, intettek, hogy mehetek. Nem túlságosan nyugodtan léptem a gázba, és nagy sebességgel általszáguldottam. A ládához elég közel sikerült letenni a gépet. Itt már olyan huplik következtek volna az úton, amit nem vállaltam be. A láda gyorsan meglett, kis ünnepséget tartottunk L@zy 400. megtalálásának tiszteletére, megnéztük a kevéske látnivalót az esőben, és már mentünk is vissza a kocsihoz. A megfordulás a keskeny úton nem volt egyszerű. Visszafelé már tele járművel vettem a semmivel sem parásabb, hídon való átkelési feladatot. Épségben megúsztuk.

lelcache

 
radpeter 2007.10.22 13:28 - Megtaláltam
\\o/ O.K.! [wapon beküldött szöveg]

scele 2007.10.22 13:28 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2007.10.22 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.71
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Duna-menti ládázás baráti társaságban. :o)
Addig mentünk kocsival, ameddig lehetett. A híd nem nyerte el a bizalmunkat, ezért kiszálltunk és gyalogosan leteszteltük. Szerencsére elég stabil volt! :o) Rövidesen letámasztottuk a járgányt és gyalogosan kerestük fel a ládát.
Ez lett L@zy 400. találata. Gratulálok! :o)
A kopjafa megtekintése után folytattuk az utunkat más ládák felé.

Ezúton is köszönöm szépen lelcache-nek az utat, a L@zynek, radpeternek és scelének pedig a társaságot! :o)

L@zy 400. :o)
Kopjafa 
L@zy 2007.10.22 13:27 - Megtaláltam
Paksi kesser túra [wapon beküldött szöveg]

Hz 2007.10.21 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.80
Mecseki turné. 23/9.

 
ozeki 2007.10.21 16:25 - Megtaláltam
Dunamenti túra. Mivel Pakson volt kosármeccs-közvetítésem, Gyros meg Siklóson várt minket, az útvonal már adott is volt egy kis kesselésre :)
Gyorskess...még megfigyelhettük Gyros hűlő keréknyomait:)

Gyros 2007.10.20 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.67
GCFEFT-ért jöttem, ami a kopjafától 50 méterre volt elhelyezve. Így ez kihagyhatatlan volt :)

Kopja 
zsotie 2007.10.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Megvan.

erbeo 2007.10.06 17:10 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.10.06 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Eső után autózva, kalandos volt.

Nebel 2007.10.06 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Paksi vendégség után No.2. Dunakömlőd felől könnyű sétával.
Köszönjük a rejtést!
:)

 
sirgalahad 2007.09.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.41
Milyen is a tétlen timsós?
Így lett ez az erdő Imsós
Ligetesnek ezen pontján
Állította sátrát Bottyán

GeoRichter 2007.09.16 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.49
Paks környéki utolsó ládánk. Már nagyon fáradtak voltunk, így drive in oldottuk meg a kérdést. A kopjafa mellett leparkolva, a kesserösvényen haladva kb. 30 másodperc alatt meglett.

ZoliQua 2007.09.08 17:21 - Megtaláltam
Jiimboval

 
jiimbo 2007.09.08 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
[wapon beküldött szöveg] Ha már egyszer off-road túrára jöttünk, leautóztuk ezt a pontot is.

komic 2007.08.19 21:39 - Megtaláltam
Megvan :)

tojas 2007.08.11 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.14
A nagy eső után vettük a bátorságot (és az autót) és indultunk. Nagy bátorság volt. Száraz időben biztos könnyebb teljesíteni :) Találtunk egy táblát, hogy arra a sánc, sajna nem találtuk.
BB+FBB

Kopjafa
 
cachekereso 2007.08.04 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.12
Ezt a történelmi nevezetességet szinte biztos, hogy nem ismerem meg a GC játék nélkül. A helyszín egyébként - a korábbi írások alapján - könnyedén megtalálható.

bigmick 2007.07.14 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.41
A kömlődi halászcsárdában elköltött finom és gyors ebéd után a madocsai elágazástól mentünk kocsival a piros + jelzésű földúton, amíg lehetett. Pár szár méterre a ládától inkább félreállítottuk az autót (nem kifejezetten ilyen terepre való), és gyalog odabaktattunk a kopjafához. Hihetetlenül ki van száradva a növényzet, még a gazok is ki vannak égve. Így aztán nem igazán tetszett a környezet.

Zsozsoboy 2007.07.08 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.86
Nekem mint bakonyi betyárnak nem tetszett ez az erdő de ehhez biztosan hozzájárult a meleg, a sok szúnyog, hogy nem volt túrista térképünk vagy track és kömlődi csárda felől teljesen esélytelen a piros + megtalálása.

tuba 2007.07.06 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szép és könnyű séta után megtaláltuk. A kopjafa melletti kis fás részre már jól látható ösvény vezet a ládáig, ami kevéssé rejtett, ezért nagy az illetéktelen megtalálás esélye. A nyugalmas erdőt egy kullancs nem értékelte, mert hazajött velünk. Köszönjük a rejtést!
Kitti és Pisti

Palazsu 2007.07.01 18:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Sosem jottem volna erre a helyre, ha nincs a geocaching. Koszonom!

Bugár-orienteering 2007.06.24 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
most a ládáig lehetett volna menni autóval a madocsai elágazástól a P+ -en. próbáltunk a kopjafától továbbmenni a jelzésen, de kb 5 métert tudtunk menni a bozótig. nem tudja valaki, hova kellene mennie a jelzésnek?
Kerticsorbi rossz dátumot írt a logbookba, kijavítottam (hónap 07 -> 06).

 
Kerticsorbi 2007.06.23 19:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Drive-in találat.

GalosA 2007.05.26 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Nem volt könnyű megtalálni, legalábbis ami a piros kereszttel jelölt földutat illeti. Reggel egy héttel ezelőtti logja segített benne, az N 44° 40,015' E 18° 52,861' pontban, a halastó és a vasút között indul a földút. Na azon kell végigsétálni.
Egy lélek sem járt ezen az úton, nem egy forgalmas hely. Sok állat, madár, mindenfelé.
Szép hely, szép séta, szép idő. Köszi!

 
groy 2007.05.24 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.22
Megvan!
A kullancsot még időben találtam meg... :)

Reggel 2007.05.19 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Megtaláltuk!

Autóval közelítettük meg. A csárdánál után nem találtuk a P+ jelet.
Köszi a rejtést!

Egy kis help: N46 40.016 E18 52.861

Reggel, Anita, Evelin

 
Zahy 2007.05.16 18:15 - Megtaláltam
Paksi munka 5/5. (Ha javasolhatom, senki ne gondolja, hogy indulás Dunakömlődről. De legalábbis találd meg a piros kereszt jelzést, ugyanis - noha helyiek is javasolják - a halászcsárdától indulva toronyeránt sok és magas a csalán, nagyon tépik a bőrt a növények és iszonyat büdös a dágvány. Kb 3/4 órát töltöttem a csárádával szembeni részben, kb 50 m-t sikerült megtenni 3-szori nekifutásra. Érdemes eltávolodni a következő - Pakstól távolabbi - madocsai elágazáshoz, és onnan indulni - a helyi pecások nagy meglepetésére.)

KJ & GM 2007.05.03 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Köszönjük a lehetőséget!

 
Pet 2007.04.29 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.41
Megvan.

 
vt54 2007.04.22 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.48
Kellemes séta ebéd után kutyával. A hely ismerős, sokszor jártunk már erre közeli lakosként. Köszönjük.

daikini 2007.04.12 19:47 - Megtaláltam
Levinnel, Pécsről hazafelé!

Levin 2007.04.12 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.64
Földúton 12 m-re közelítettük meg.

msoredi 2007.04.11 19:54 - Megtaláltam
Igen megvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csekő család 2007.04.06 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon élveztük! A vissza úton rám jött a dili és elkezdtem pillangókat fotózni!:)
Köszi a rejtést!

DunaX 2007.03.15 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.43
Március 15-i kirándulásunk első helyszíne. Gyönyörű időben, sok szép madarat (fácánok, nagykócsag, vadkacsák, nagy fakopács, stb.) és egy szarvast is láttunk. - igazán élvezetes volt!

Megvan a rejtekhely!
Itt hozom!
Csaba & családja 2007.03.03 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Egy jó halászlé után, gumicsizmában tudnám ajánlani. Sajnos nekünk gumicsizmánk nem volt, így a 3 km-es (oda-vissza) túránk végén cipőnként 1/2 liter vizzel kevesebb maradt az "úton". Dorottya lányom legalább jót nevetett, amíg én ugráltam egyik térdigérő pocsolyából a másikba.

CsYanee + Reni.R 2007.02.27 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.90
Hát ez húzós volt, mentünk iszapban, bozótban, patakon át, de megtaláltuk! Jó kis túra volt, köszi!

pereszke 2007.02.24 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Gyönyörű volt! Köszönöm!

csi/2 2007.02.24 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Megvan! Odafele torony irányt mentünk, durván fél óra volt. Visszafele az úton jöttünk, az egy óra volt.

mucik 2007.02.24 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.41
Kellemes séta a napos időben.
Mucik

Csuhás 2007.02.18 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.06
Bementem a földuakon egészen a kopjafáig, bár irgalmatlan sár volt..
A célnál a gps tréfálkozott velem egy kicsit, de végül is meglett a ládika.

Köszi a rejtést!

Csuhás, Vándor

A kopjafa
Pici1 2007.02.11 20:37 - Megtaláltam
Fiammal tettünk egy nagy sétát az erdőben, nagyon sokszor jártam Pakson de ide csak ládázás hozott, nem bántuk meg.
Bpici&Patrik

 
autogaz 2007.02.10 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.91
Szokásos szombati kirándulásaink mai 9. állomása. Kiskapitánnyal együtt kerestünk és találtunk...:-))
Ennek a ládának becserkészése igen megdolgoztatott bennünket. A halászcsárdánál parkoltunk le először. Onnan gyalog indultunk el kiskapitánnyal a sötétben fejlámpafénynél. Átmentünk a főúton, a vasúti töltésen. Ezek után egy patak állta utunkat. A patakon híd gyanánt két vékony faág egymás mellé téve, amin inkább nem keltünk át. Visszafordultunk. Vissza az autóhoz. Kerestünk a főútról egy letérőt, ahol le lehetett a láda irányába fordulni. Sártengeren, erdős-bokros területen közelítettük meg a ládát egészen 84 m-re. Innen gyalog a bokrokon keresztül a ládáig. A kopjafa mögött értük el a ládát. Itt konstatáltuk azt a tényt, vezet egy széles, frankó földút is idefelé. Ez az amit nem találtunk és másik úton közelítettük meg a területet. Túristatérképünk nem lévén a PDA-n nem tudtuk a vak sötétben másként idetalálni, de sikerült.

Csak egy külön véleményünk, hogy a ládaleírásban lehetne egy koordinátát is megadni a főútról való leforduláshoz. Ezzel nagymértékben meg lehetne könnyíteni a tájékozódást. De ez csak tényleg szerintünk!!!

Mindezek után is jól éreztük magunkat, köszönjük a lehetőséget...!

kiskapitány 2007.02.10 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Szép a hely.

Varga Gábor 2007.02.10 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam! Ha nincs láda biztos, hogy nem látom ezt a kopjafát. Kellemes séta volt.

katika 2007.02.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.89
Ok [wapon beküldött szöveg]
Jó a kopjafa, most szúnyog és bozótmentes övezet.

Shrek 2007.01.31 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.78
Jót sétáltam a tavaszias erdőben ... eleinte dagonyában, de hamar elmúlt.

Mr Zerge 2007.01.07 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.93
A vasuti átjáró után, a patakpartnál parkoltunk, majd egy könnyű sétával elértük a ládát. Kár, hogy az út elejét csúnyán felszántják a nagy autókkal.
A kopjafa kellemes látvány volt, külön öröm, hogy a tüzifa gyűjtés nyomai ellenére még megvan.
Üdv Mr Zerge.

zsakar 2006.11.30 10:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

klo 2006.11.11 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Szép őszi séta. Bne-bence-klo

SagiK 2006.10.31 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
Paks környéki portyázásunk első ládája. A pocsolyák tetején még jéghártya volt. A ládát könnyen megtaláltuk.

Gomba
totik 2006.08.26 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.79
Elfeledett, elhagyatott, elhanyagolt emlék...
(Viki, Geri, Krisz') TZ

Mikulás 2006.08.13 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Egy bő kilométeres séta a főúttól. Az utakat nem használják, igy autóval eléggé járhatatlanok. A kopjafa és a láda hamar meglett. Nem bántam meg, hogy sétáltam egyet.

Mikulás

 
kl 2006.08.12 10:29 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kolmilan 2006.07.15 18:16 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.18
Érdekes hely, jó rejtés(ezt csak azért mondom, mert ide az életben senki sem fogja betenni a lábát, kivéve a kessereket(mármint a bozótba) mert ezen a helyen 100 rész levegőben 99 rész szúnyog, kullancs és más vérszívó található.).

A ládánál találkoztunk az Elveszett Geoláda Fosztogatóinak egy tagjával, így könnyű volt.

kolmilán

Magasles
Elveszett Geoláda Fosztogatói 2006.07.15 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.37
:-l [wapon beküldött szöveg]

Igazi ártéri erdő(maradvány), annak minden szépségével és kínkeservével. A német gyármányú szúnyogirtót megmosolyogták a vérszívók, hiába kentük magunkra vastag rétegben. Kb. egy órán át lepattantak róla, de utána vége nulla hatásfokkal dolgozott.
A kopjafa egyszerű, a falmaradványok sajnos nem lettek meg. Itt a növényzet az úr és a szúnyogok.

/Quatermain/

Itt mi volt?
Fenyves is van ITT
VP 2006.06.14 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.97
A madocsai útról próbáltam már bemenni egy földúton. Már csak 800 méterre voltam a ládától, de a csalános, sáros, bozótos, szúnyogos erdőbe nem volt kedvem bevágni. Így az út végül kivitt a halastavakhoz, ahol viszont nem vettem észre a piros kereszt jelzést. Tekertem egy darabot Paks felé, sehol semmi út. Aztán vissza az elágazáshoz, és kizárásos alapon a maradék földúton indultam. Itt aztán előkerült a jelzés is. Végül több, mint 6 km lett a 800 méterből.
A rejtés helye jellegtelen, aszúnyog rengeteg.
Kora reggeli vonattal Dunaújvárosba (érk. 7:44), onnan egy országúti biciklivel (26 mm-es gumival): Acélszoborpark - GCITAT - Baracs - földutakon Nagykarácsonyra - Dunaföldvár - Madocsa - 3 paksi láda - Györköny - Sárszentlőrinc - részben jó földutakon, Felsőrácegrespusztán át Simontornya (GCsijo), majd vonattal haza. 150 km tekerés szép időben (csak hazafele a vonaton kezdett ömleni az eső).

jspanyik 2006.05.26 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.83
Egy kicsit szerencsétlenkedtünk a megfelelő kiinduló pont (horgásztó kontra halászcsárda) kiválasztásával, de végül a horgásztó mellett döntöttünk. Helyesen! A néhol még sáros, de már jól járható földúton kellemes párás melegben sétáltunk be az emlékhelyhez.

A ládikát a szomszédos fánál levő álrejtek ellenére könnyen megtaláltuk, de a logolás az irdatlan sok szúnyog miatt szinte lehetetlen!

Köszönjük a rejtést!

Gigi és János

Hore 2006.05.20 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.76
Hmmm.
Méteres - másfél méteres gazok, nyárfaszöszök, eltömődés, nyomvályú, sár, vizenyő, ragadó növények, alvázcsiszolás, sok gyaloglás (az "odaugrok a 6-ról" helyett), elkésés okozódása, vadászdurrogtatás, milliárd szúnyog, sánchegy és Bottyán-történet másik láda miatti "márismerése", kétszeri nekirugaszkodás, mert korábban éjszaka nem ment a híd megtalálása.
Viszont extrém ládának nem rossz... :-)
Hmmm.

 
kupec 2006.05.15 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Nálam sem került dobogóra ez a láda.
Sajnos a sáncokból nem sok maradt, volt viszont tökig érő sár és milliónyi agresszív szúnyog.

jalso 2006.05.12 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.95
Érdekes a hely történeti háttere, de ennek légköréből én semmit nem éreztem, amikor szúnyogfelhő kíséretében besétáltam a kopjafához. Elég sokáig kellett a magas aljnövényzet miatt a ládát kereseni, de meglett, ez a lényeg.

Baktercsiga 2006.04.23 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 1.85
Csudaszép tavaszi napsütésben a kisjányommal és kis cimborámmal ruccantunk át Paksról. Az autót a 6-os út mellett, a Madocsai leágazásnál lévő kis horgásztó parkolójában tettük le. Innen aztán kellemes séta. Az alábbi főbb "lényekkel" találkoztunk, ill. vizuáltuk őket: béka, kígyó, fácán, nyuszka, és a HŐScincér...
Remek volt, mire ebédre hazaértünk az étvággyal is elkészültünk.

Lzolcsi 2006.04.08 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.15
Noha eredetileg én is segítettem elrejteni a ládát, Hrvatska végülis átrakta máshova, úhgyhogy vettem a bátorságot, és most bejelentem :D
Nagyon érdekes volt az erdő így árvíz idején. Kiderült, hogy elvileg nem is nagyon szabadna arra mennünk, amerre végülis elkalandoztunk. De ez ne nagyon zavarjon senkit, teljesen biztonságos :)

[Jóváhagyta: Hrvatska, 2006.04.09 19:37]

Myrafelle 2006.04.08 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.04
Ok.

Mr Lump Kuala 2006.04.08 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Végre kijutottam. Gyönyörű idő van, az első gólya a látómezőmben, ébredező erdő.

Kokó 2006.03.30 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Hirtelen felindulásból elkövetett ládakeresés.
Főnököm társaságában volt egy kis dolgunk a közelben, és lett egy kis szabadidő a sétára. Nem kimondottan a javasolt úton kezdtük, így volt láponjárás, patakon mászás meg egy csipetnyi bozótharc. Aztán megtaláltuk a helyes utat, és onnan már egyszerű volt. Az erdő tele van ibolyával. Köszi a lehetőséget!

KopjafaLevelek
 
abacus 2006.03.26 17:22 - Megtaláltam
100. [wapon beküldött szöveg]

lepke 2006.03.25 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.30
Pontgyűjtés Rotty részletes útmutatása alapján.
Megvan a magányos sétának is a szépsége, mert ilyenkor csekélyebb zajjal járok, és az állatok jobban előmerészkednek. Rengeteg madarat láttam, egy fácánpár meg is ijesztett, mert közvetlenül mellettem hirtelen röppent fel. Egy nyuszka meg nyugodtan ücsörgött az ösvényen, csak amikor közelebb értem, akkor inalt el. Már a lepkék is előjöttek.
Amúgy az erdő nem volt számottevően látványos, mert még minden kopár.
A dobozban egy kisváros lakosságára elegendő nemzetiszínű szalag van, de ez már csak jövőre lesz aktuális.
Én a téli készletből visszamaradt jeges lepkét tettem bele.

horlac 2006.03.19 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Érdekes a földsánc. Kellemes kora tavaszi séta jó időben.

Mihul 2006.03.19 11:10 - Megtaláltam
kellemes erdei séta [wapon beküldött szöveg]

 
tudo 2006.03.18 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.94
Ok. [wapon beküldött szöveg]

Web: A Mecsek térségéig hátra lévő 3 láda begyűjtése kerékpárral a Nagydorog - Paks - Dunakömlőd - Németkér - Cece - Simontornya - Tamási - Kocsola - Dombóvár útvonalon. A táv 155 km volt, mintegy 1000 m emelkedést okoztak a tolnai dombok, és Cecéig erős ellenszelet kellett leküzdeni :-(. Az utak szárazak voltak, (néhol szemerkélt csak az eső), azért csak jön már a Tavasz! Az egész napra rányomta bélyegét, hogy az első vonattal jöttem Nagydorogra, és csak egyetlen esti vonat van hazafelé Dombóvárról, 18 órakor. Ha bármilyen jellegű probléma miatt lekésem, akkor ma nem tudok hazamenni. Szerencsére semmilyen gond sem volt, sőt Dombóváron több, mint 1 órám maradt is nézelődni :-).

Nagydorogtól Dunakömlődig a bemelegítés ment, a madocsai elágazástól a "talajút" sajnos mély dagonya. Paksról kifelé a Piros sáv, az elágazástól pedig a Piros + vezetett. Az erdő szélén a nagy sár miatt elrejtettem a bicót, bár, mint később kiderült, egyes szakaszokon lehetett volna még használni. A láda persze azonnal meglett. Új, fekete nylonba csomagolva és kicsit több természetes álcát használva rejtettem vissza a dobozt.

A láda végeztével a légvonalban kb. 50 km-re lévő GCTAHA következett, a mai nap leghúzósabb szakasza, nem is beszélve a szélről, meg a dombokról.

Dagonya
 
Apexsek 2006.02.23 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.24
Háááááááát, ez elég snasz helyen van, minden látványos tájtól messze!
De a halászcsárda nagyon jó!
Üdv: APEXSEK

keva 2006.02.22 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.72
Megvan.keva

zsorzs 2006.02.22 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 4.07
Dunakömlöd felől a turistaúton 25 perc séta volt, hatalmas sárban. Számomra felejthető a hely, a rejtés gyenge, a leírás jó!

BiharyG 2006.02.12 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.72
A madocsai elágazás felől közelítettük meg, Mr Lump Kuala log-térképe segítségével. Így késő délután már komoly előnye a helynek, hogy nem kell hegyet mászni :) A rejtés viszont tényleg nem az igazi, ahogy már jó páran leírták előttem is.

BiharyG + Zsuzsi

dc3 2006.02.10 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.65
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Silvius logja felkeltette az érdeklődésemet. A hely kellemes, szépen besétáltunk Fűkockával a horgászparadicsomtól.
A rejtés talán javítható lenne, bár a környéken ötletesebb rejtés talán nem igazán kivitelezhető....

Kösz a rejtést.

dc3

 
Fűkocka 2006.02.10 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.00
dc3-mal ismét egy jót beszélgettem.

kopjafarejtek
bewapoljuk a cserket :) 
Mr Lump Kuala 2006.02.05 20:07 - Egyéb
A turistautak elhelyezkedéséről áttekinthetően tudok szolgálni térképrészlettel. Ha kell, megkereshetsz.
Mihelyt lesz egy kis időm, kisétálok én is.

 
Pupu 2006.02.05 05:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.03
Észak-mecseki csipegetés Freddyvel. Kétszemélyes autó van nálam, nem tudtam nagyobb csapatot vinni. Szokásos hajnali 4-órás indulás, este 10-órás érkezés, közben szorgos ügyködés. 14 ládát sikerült megtalálni, ezek közül Freddynek 4 volt új. Szép, fagyos időjárás, a vége felé kisütött a Nap, sokhelyütt jeges erdei utak, amelyeken nagyszerűen fogott a szögestalpú tájfutó cipő.
Ez a hely mint dunai vízi turistának volt érdekes nekem: többször eveztem errefelé, de nem tudtam a Bottyán-erődről. A madocsai leágazásnál hagytuk a kocsit, mert volt néhány keményre fagyott, tarajos traktornyom - különben drive in lett volna. Így kellemes bemelegítő séta lett a hajnali sötétben.

freddy 2006.02.05 05:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.12
[wapon beküldött szöveg]

rotty 2006.01.28 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.22
Dunakömlődről indultunk, nem letérve a p+ jelzésű útról. :-) Tetszett a vidék így is, reméljük egyszer kizöldelve is látjuk az erdőt. A kopjafától tovább mentünk a jelzett úton vissza Paksra, folytatva a paksi láda többi pontjainak felkeresését.

befi 2006.01.27 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.53
A 6-os út Madocsára elágazásától induló P+ jelzést követve találtuk meg, kb másfél km sétával.
Az ártéri erdő ilyenkor télen kissé egyhangú. A tavasz, és nyáreleje az viszont sok szépet tartogat. (Miért is kellett több mint fél évet várni a rejtés és a megjelenés közt?) A kis pataknál egy jégmadár kereste a vacsoráját. Egészen meg lehetett közelíteni pár méterre.
A rejtek nagyon gyenge, még egy véletlenül arra járó is könnyen felfedi, sőt állat is széttúrhatja. Pár méterrel odébb remek helyek vannak, de akkor a rejtekről is elkélne egy fotó.
Még világos volt, igaz alkonyodott, de már folyamatosan lövések hallatszottak a közelből. Sok vadliba csapongott, gyanítjuk azokra vadásztak. Igyekeztünk vissza a kocsihoz, nehogy a libák sorsára jussunk. [gps nélkül]
befi

sala 2006.01.27 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Silvius pajtás megelőzött, pedig mi nekünk ez egy köpésre van. Ennek ellenére valahogy régen jártunk erre. És Silviussal ellentétben nekünk nem volt akkora kalandtúra, mert mi a hídon keltünk át a patakon (Paks felöl)

Silvius 2006.01.27 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Reménykedni sem mertem az elsőségben, mert hiába bukom a szűz ládákra, egy magamfajta gyalogládász ilyesmit ritkán talál. Mivel csak péntek éjjelre volt meló, gondoltam megpróbálok ideérni a hétvége beköszönte előtt, elsőnek.

Majdnem nem sikerült. "Ügyességem" és ráérzésem ma elhagyott. Először a 6-oson megindulva Paks felé próbáltam az irány követni, be is mentem egész a csatornáig a szedres-gazosba, de hidat nem leltem.
Akkor visszakínlódtam magam a madocsai elághoz, ahol a helyes lekanyarodási pontot hanyagoltam, hogy az biztos csak a tóhoz visz és mentem tovább az úton még egy jó 2-3km-et, majd az első útnak nevezhető valamin letértem, volt szántóföld krosszing, vadcsapáson menés, ágtördelés, mérgelődés.

Majd egyszer csak kiestem az erdőből a Kopjafánál és a várnál.
A helyszín jó, Dunakömlőd is megérdemli a ládát, de tessék ezt a dobozt tényleg elrejteni, ne csak lerakni a földre. Számtalan üreg kínálja magát bentebb, kevésbé közel az úthoz. Jó lenne, ha hosszú életű lehetne ez a klassz kis láda, amit végülis mégis elsőként találtam meg, de ha még 45 percet bozótharcolok, akkor lecsúsztam volna az aranyról.

Ez volt eddigi ládászéletem 5. elsősége. A legútóbbit 2004.02.24-én a Cserepes-völgy ládánál szereztem, tehát csaknem két éve. Hiába kevés a láda, sok az eszkimó, a fókákról meg ne is beszéljünk.

Láttam egy gyönyörű gémet, és ezernyi vadludat, több V alakban egyszerre repülni. A sok V egy nagy V-t rajzolt ki. Iszonyú szép volt.

Odafele is vissza is buszokkal közlekedtem. Hazaúton földvári átszállással, egy órát kellett várakozni. Mindezek után egy brazil karneválon vettem részt, de ezt már el sem mesélem, úgysem hinnétek el :-)

vissza a faluba
sala 2006.01.25 20:34 - Egyéb
csak egy apró észrevétel, mivel ismerős vagyok itt :)
az erdő vadászterület, ezért vigyázzatok magatokra is és a kutyáitokra is. négylábú pajtikat csak pórázon!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu